Home » Artikelen » 39. Seksualiteit in evenwicht

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

39. Seksualiteit in evenwicht — 39 reacties

 1. Beste Mireille,
  ik ben een vrouw van 65 en doe nu al enkele jaren de MIR methode en er zijn al veel grote en kleine problemen opgelost daardoor, wat geweldig is. Sinds 6 weken ben ik vanwege nieuwe problemen (blaas en baarmoeder) weer 2x per dag met de methode aan de slag gegaan.Het vreemde is nu dat ik ook sinds die tijd geen orgasme meer kan krijgen. Kan e.e.a. samenhangen?
  Graag uw antwoord,

  • Beste Leonie,
   Ja, dat kan goed met elkaar samenhangen. Seksuele opwinding heeft een hormonale balans nodig. Als je problemen in het gebied hebt van de baarmoeder, kan je hormoonstelsel tijdelijk bezig zijn met een nieuwe balans vinden, waardoor orgasmes nu niet goed lukken. Houd even in de gaten of je daarnaast voldoende tijd neemt om opgewonden te raken. En geen zorgen maken, het zal zich hoogstwaarschijnlijk vanzelf weer herstellen.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik heb een half jaar geleden een besnijdenis ondergaan. Sinds die ingreep kan ik bij het vrijen niet meer klaar komen. Ik probeer nu maar tijd met mijn vrouw af te spreken en tijd te nemen voor meer intimiteit. Maar het blijft wel vervelend. Is zo’n gevolg van circumcisie bekend?

  • Beste Walter,
   Het zal ongetwijfeld bij meer mannen voorkomen. Zo’n ingreep is heel intiem. Het kan je onbewust op een diep emotioneel niveau raken en die emoties hebben tijd nodig om weer tot rust te komen. Daarbij kan de eikel extra gevoelig zijn, mogelijk veel te gevoelig waardoor het klaarkomen niet makkelijk is. Geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe gevoelens. Zoek tijdelijk naar andere wegen om samen intiem te zijn en bouw zo je zelfvertrouwen weer op. De MIR-Methode kan jou op het emotionele vlak hierbij ondersteunen.
   Ik wens je weer ontspanning en weer een fijne intieme tijd samen!
   Groetjes, Mireille

 3. Dag Mireille,
  Mijn vrouw is 69 jaar oud en wil al sedert vier jaar helemaal geen seks meer.
  Gedurende de daaraan voorafgaand jaren (50 tot 65 jaar) had ze slechts zeer incidenteel behoefte.
  Zelf ben ik 70 jaar oud en heb nog steeds redelijk veel behoefte.
  Masturberen vond ik maar niks en de prostitutie-branche is voor mij geen oplossing.
  Wat adviseer je mij Mireille ?
  Vriendelijke groet.

  • Beste Gerard,
   Wat is de reden dat je vrouw geen seks meer wil? Gaat het om de penetratie of mist er intimiteit tussen jullie? Erover praten is de beste oplossing. Er zijn vele wegen om wel intiem met elkaar te zijn, zonder dat er per se penetratie hoeft plaats te vinden, als dat bijvoorbeeld de oorzaak is. Hoe is seks tussen jullie beiden weer plezierig te maken?
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,
  Ik had graag ook de invalshoek gelezen, van sexualiteit in evenwicht, als je alleen bent, misschien wel juist als je alleen bent!
  Groet Yvette

 5. Beste Mireille,
  Dank voor dit onderwerp..want daar zit ik wel erg mee…sinds ik ruim 4 jaar geleden de baarmoeder eruit gekregen heb, is mijn zin ook weg! Doe al jaren de MIR-Methode, en ben verder wel veel sterker geworden in alles, maar dit is wel een probleem.Hopelijk is er een oplossing voor.mijn hartelijke dank alvast en succes hoor!liefs

  • Beste Janna,
   Vaak zit er een ernstige verstoring onder, waardoor je moeite hebt gekregen met intimiteit. Wil je daar eens naar kijken?
   Groetjes, Mireille

 6. Hi Mireille, wat heb je onwijs veel leuke en nuttige artikelen geschreven als ik die hele lijst hiernaast zie! Cool hoor. Ik lees ze graag. Bedankt voor wat je doet. Je bent een topper!
  Ik wens je alles goeds.

  • Hallo Mireille, Ik sluit me hier graag bij aan. En natuurlijk die fantastiche MIR methode die je hebt bedacht! Ook van mij alle goeds gewenst.

 7. Lieve Mireille, met enthousiasme ben ik al drie weken bezig met de MIR-methode en merk dat ik mijn hart- en buikchacra’s veel sterker voel net als tijdens mijn kinderjaren. Mijn ochtendtreinen is sterker gekleurd en van geur. Ook voel ik me sterker staan tegenover de negatieve uitlatingen die mijn man dagelijks veelvuldig uit.. Hij zegt slechts wat hij NIET mooi vindt en wat hij stom vindt van de regering. Dit doet hij de gehele dag. Hij is precies het tegenovergestelde bezig dan dat ik bezig ben: want ik praat alleen over wat ik WEL leuk vind en praat in oplossingen… Toch voel ik mij geen haar beter, maar ik voel me hierdoor ongelukkig en zou zo graag iets willen doen of laten om bij hem verandering ten goede op te wekken. Op mij heeft hij vaak onredelijke kritiek; en ik week fulltime en doe het complete huishouden. Van hem krijg ik stank voor dank. Hij is aan het genezen van een levervirus en kan helemaal niets zo zegt hij ook. Jarenlang heeft hij niet meer geweekt en hij is nu rond de zestig jaar. Ook wil hij niets van bijv. MIR-methode e.d. Weten. Wat zou ik nou via de MIR- methode kunnen doen om positieve verandering te stimuleren? Met een vriendelijke groet van Alouize

  • Beste Alouize,
   Wat je het beste kunt doen, is zelf doorgaan met de MIR-Methode. Doordat er bij jou veranderingen ontstaan, zullen er op den duur bij hem ook veranderingen ontstaan. Dat gaat altijd vanzelf en geleidelijk aan. Je gaat bijvoorbeeld vanzelf merken dat je makkelijker gaat zeggen wat er in jou om gaat.
   Veel succes!
   Groeten, Mireille Mettes

  • Beste Alouize,
   Heel veel sterkte met sterker worden in jezelf!
   Na het lezen van jouw reactie vraag ik me af waarom je bij deze man blijft.
   Hij wil niets, ook niet investeren in een fijne relatie met jou.
   Wat maakt dat je bij hem blijft?

  • Ben je nog wel gelukkig genoeg om bij deze man te blijven? Mensen veranderen niet zomaar als ze niet aan zichzelf werken…kwam het levervirus door alcoholgebruik?

 8. Ik ben man en 63 en mijn vrouw 57 en we hebben nog regelmatig seks en ja we fantaseren ook wel is om is wat verandering te brengen. Uiteraard is het minder frequent dan vroeger maar zeker niet slechter.
  Beste groetjes, vic

 9. Geachte, ik oefende de MIR methode vele maanden uit maar kreeg hier een zeer absurde reactie door….ik bleek een schijnzwangerschap door te maken met zeer grote onbalans in de hormonen….na vele omzwervingen heb ik de MIR methode moeten stoppen waardoor deze symptomen ook werkelijk na zeer korte tijd verdwenen….kan u mij hier uitleg over geven?

  • Beste Iris,
   Dit is een hele bijzondere reactie. Mocht je werkelijk willen uitzoeken waar het door komt, dan kun je het beste een MIR-Methode begeleider raadplegen, want de oorzaken kunnen op vele vlakken liggen. Ik hoop dat het verder goed met je gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Hallo Mireille

  ik ben 52 jaar en ben sinds +/- 1 jaar in de overgang. Ik heb weinig tot geen zin meer in seks. ik wordt ook niet meer opgewonden waar ik vroeger wel opgewonden van werd. Ligt dat aan de hormonenwisseling?
  en gaat dit ook weer over? want anders vind ik ouder worden toch minder spannend als voorheen.
  ik ben nu begonnen met de MIR-Methode en hoop dat dit verandering kan brengen.

  • Beste Caroline,
   Het kan een heel scala van oorzaken hebben. Dat hoeft beslist niet aan de overgang te liggen. Ik ben blij dat je de MIR-Methode wilt proberen. De oplossingen kunnen zitten in een van de 9 stappen, of in meerdere, dus wens ik je veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hallo Mireille,

   tijdens de overgang had ik ook heel weinig zin in seks. En als ik seks had, kon ik heel moeilijk een orgasme bereiken. Nu is het gelukkig weer normaal geworden. Ik hoop dat het voor jou ook zo gaat.

  • Ja, dat had ik ook. Vanaf mijn vijftigste was het gedaan met mijn libido plus allerlei vervelende andere bijwerkingen die seks onmogelijk maakten en helaas moet ik na 12 jaar zeggen dat dit nooit meer is veranderd. Soms moet je gewoon iets accepteren. Seks wordt ook wel weer veel te veel overschat, alsof je dan geen compleet leven meer lijdt.

   • Ik ben een vrouw van bijna 64 jaar en kan nog steeds van sex genieten. Het is dus kennelijk voor iedereen anders. Echter naar mijn idee zit het vooral tussen de oren….

 11. Ja, het klopt wel. Mijn man heeft bijna elke dag wel zin. Ik kan me niet er toe zetten. Soms dan heb ik er heel erg veel zin in, ga ik naar bed dan is het weg. Raar he? Ik probeer me leuk te kleden leuk setje aan en kom maar op maar het komt niet. Ik blijf droog, het gaat pijn doen, nou daar gaat de pret. Wie heeft dit ook?

  • Hallo Angelique,
   heel veel vrouwen zijn na de overgang droog en kan de zin in seks snel ontstaan en snel wegebben. Ik hoor ook van mensen dat het langer duurt voordat de zin er is. Strelen,fantaseren ,of elkaar spannende dingen in fluisteren wil wel helpen om de spanning in je lichaam te houden.
   Graag wil ik ook aan ieder die dit leest vertellen, dat je intimiteit en eventueel een opwindend gevoel de hele dag door kan opbouwen. Het hoeft niet pas te beginnen in de slaapkamer!
   Heb je al eens aan een glijmiddel gedacht? Naast een glijmiddel dat je ook speels voor elkaar kan gebruiken is beffen ook nog een prettige optie voor vele mensen.
   Doe waar jij en je partner zich fijn bij voelen.

  • Met kokosvet insmeren, kan geen kwaad, blijft glad en voelt heerlijk! Doet geen pijn meer.
   Ag 70 jaar

  • Ik heb gehoord dat Macca innemen (poeder) helpt bij vaginale droogte en ook dat het het libido verhoogd

 12. Hallo Mireille,
  Tijdens de (Zware) bevalling kan het staartbeentje van de vrouw naar achter verplaatst zijn en in deze positie blijven.
  Dit is vaak een oorzaak van postnatale depressies en verminderde libido.
  Een osteopatische behandeling van het staartbeentje kan hier verbetering in geven.

  • Beste Richard,
   Dankjewel voor deze waardevolle aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 13. Dag Mireille

  Ik huwde op mijn 53 jaar met een man van 50. Hij wilde niet samenwonen, enkel trouwen of niets. Aangezien het rustig en betrouwbaar aanvoelde ben ik met hem in zee gegaan. Na mijn huwelijk bleek dat hij op seksueel gebied geen enkele ervaring had. Nu na 13 jaar is er nog nooit een penetratie geweest, als ik hem streel duurt het geen minuut en hij ejaculeert. Hij vindt dat een dokter daar niets aan kan doen, als ik vraag of hij zich schaamt zegt hij nee. Wij hebben ons daar bij neergelegd omdat we het samen goed kunnen vinden. Maar ik heb toch geregeld het gevoel dat mijn hormonen nog werken en ik fantaseer over seks met een andere man. Ik ben 66 jaar maar sport veel en mijn lichaam ziet er nog goed uit, heeft dat daar mee te maken?

  • Beste An,
   Dankjewel dat je zo openlijk je vraag stelt. Het enige dat telt in een relatie is of je ermee kunt leven. Fantaseren is iets wat altijd mogelijk is. Dat doen heel veel mensen. Mocht het een probleem voor je zijn, neem dan de tijd (buiten het bed) om het met je man te bespreken. Geef aan dat het voor jou een probleem is en kijk samen welke oplossingen je kunt bedenken. Die zijn soms verrassender dan je verwacht.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • An, kan u uw man een 2e keer opgewonden laten worden, zodat hij u wel kan penetreren? Bij jonge jongens/mannen gebeurd het ook vaak dat ze zo opgewonden worden dat ze meteen bij de eerste aanraking al ejaculeren, maar bij de 2e keer een erectie krijgen lukt het dan wel. Probeer het uit is mijn advies. Succes!

 14. Sinds een tijdje bezig met de MIRmethode. Ik was anderhalf jaar niet meer ongesteld geweest (ben 52 jr), en vorige maand opeens pijnlijke borsten en ongesteld geworden (nu weer pijnlijke borsten). Wordt mijn hormoonstelsel nu weer geactiveerd door de MIRmethode?

  • Beste Astrid,
   Het lijkt me niet waarschijnlijk dat het dat is, maar zeker weten doe ik het niet. Ik zou je willen vragen of je een keer naar een MIR-Methode begeleider wil gaan die dit voor je kan uittesten en kan nagaan wat er aan de hand is. Het gebeurt vaker dat vrouwen een enkele keer nog ongesteld worden door de MIR-Methode. Dat heeft meer te maken met zuivering van het bloed, dan met de hormooncyclus. Lees hierover het artikel: “Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?”

   • Ik was al een half jaar niet meer ongesteld geworden. Sinds ik de MIR-methode doe (nu 5 maanden, waarvan de eerste maanden vrijwel elke dag en nu 1 a 2x per week) ben ik weer elke maand (en regelmatig) ongesteld.