Home » Artikelen » 37. Loslaten, opruimen en weggooien

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

37. Loslaten, opruimen en weggooien — 89 reacties

 1. Op het gebied van spullen etc en schoonmaken/opruimen gaat het voortvarend. Net deze week een volledige doos verleden in de papierbak gedeponeerd en een laag vettige stof van jaren boven op de hoogste keukenkastjes. Dat is het lekkere werk. Helemaal in lijn met de beweging van velen, blijkt uit de reacties op dit artikel.

  Het loslaten van mensen die mij dierbaar zijn, maar bij wie dat niet wederzijds is… dat ligt even anders; een groot verdriet. Een dierbare vriendin beschuldigde mij vals ergens van, waarop ik, zeer geraakt, me een tijd terugtrok. Toen ik voorzichtig weer toenadering zocht in de hoop e.e.a. te kunnen uitpraten, gaf zij mij te kennen gaf ‘niets te missen aan mij/ons contact’. Dit kwam keihard aan. Bij meerdere fijne contacten bleek bij navraag dat het gevoel van vriendschap vooral van mijn kant kwam. Ik ben hier erg van geschrokken en in contacten onzeker geworden. Ben altijd makkelijk in de omgang en sociaal, maar eigenlijk vooral bij mensen die ik nieuw ontmoet. Zodra ik het gevoel heb om iemand te gaan geven, gaat de boel bij mij op slot. Neemt de angst voor afwijzing de overhand en raakt alle contact geforceerd. Ik mis het gemak waarmee in mijn jeugdjaren de vriendschappen veel vanzelfsprekender waren.

  • Daar mijn dochter mij niet meer wil zien,mag ik ook niet meer op het kleinkind passen.Dit ervaar ik als een grote afwijzing van mij als moeder en als oma.Mijn vertrouwen in mensen die mij dierbaar zijn is geschaad als je beseft dat jouw liefde niet wederzijds is.

 2. Hallo,

  ik ga veel wandelen en doe dikwijls tijdens de wandeling de MIR-methode. Wat me dan opvalt is dat ik heel veel moet plassen….. dus ik laat wel degelijk los 🙂

  Lieve groet,
  Daniëlle