Home » Artikelen » 188. Holadi-jee, kopje thee!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

188. Holadi-jee, kopje thee! — 61 reacties

 1. en melk chocomelk (wel zelf gemaakt) ook karnemelk en al die alternative vooer melk, zoals soja dranken etc. er zijn best wel veel dranken te drinken.

 2. Je kan heel veel toevoegen aan je glas water gekookt of gekoeld. Denk maar aan allerlei fruit zoals citroen, limoen, sinaasappel, besjes, aardbei Etc. Ook verse kruiden zoals munt,lavendel Mijn favoriet in de zomer is water met stukjes verse geber en schijfjes lemen of citroen, proost Mirtje

 3. Hoi Mireile, ik drink veel thee wissel af in allerlei soorten die bio zijn en mij en mijn lijf ondersteunen op dat moment ..moringa..gember met geelwortel .vata kapha thee.. veel warm en/of heet water klaargemaakt in thermoskan .Het is mijn werk om in huizen en het water te zuiveren van alle toevoegingen ,neg geheugen verwijderen .. en de bovis waarde is levenskracht te verhogen.Honden kinderen en grote mensen drinken daarna makkelijker water. Dit krijg ik steeds terug van de mensen waar ik ben geweest .Er zijn natuurlijk ook vitalize producten voor op je water te koop en andere producenten die ook de bovis waarde verhogen. Een aanrader voor WATER mens en de aarde . warme groet Johanny

 4. ik drink de laatste tijd Moringa thee van de wonderboom uit Afrika. super gezond en heilzaam en heel gemakkelijke te bestellen bij Moringafinest in Oosteind, alwaar de thee geheel biologisch wordt gekweekt en hij is ook nog eens goedkoop.
  De groeten van Holaadiejee.

  • Ze hebben hem ook bij Holland and Barrett van Jacob Hooij. Vaak 2e voor de halve prijs. Heel goedkoop. Persoonlijk vind ik het niet zo lekker, al is het blijkbaar gezond.

 5. Beste, moedige Mireille,
  Niet zozeer over thee maar meer over water in het algemeen.
  Ieder van ons is bijzonder! Kunnen/durven wij te vertrouwen op onze individuele vermogens? Na mijn -langgeleden- Touch for Health opleiding en dankzij de MIR-methode is het me gelukt om zo veel mogelijk “in balans” te blijven dan wel te komen.
  Ik denk te hebben ontdekt dat IEDER van ons in staat is een eigengemaakt helend “elixer” te maken.
  Neem daarbij (bron)water als uitgangspunt en doe dit water in een glazen fles, b.v. van 1 liter. Vervolgens plakt ieder etiketten met EIGEN geschreven woorden (b.v. LIEFDE, Licht, Eenheid, enz) op de glazen fles. Bekrachtig dit water door het uitspreken van “MIR-methode” of het zingen van een mantra, gebed o.i.d.
  Neem slokjes van dit water volgens eigen inzicht/gevoel. Is de fles bijna leeg en is er meer bekrachtigd water nodig, vul de fles aan.

 6. ‘S morgens zet ik een 1,5 liter thermoskan met thee. Die moet leeg die dag. De thee blijft lekker heet. Ik ben niet zo’n water drinker. Dit bevalt mij prima

 7. Beste allemaal,
  Ik ga meer een tasje thee drinken.
  Maar ik drink heel graag zuiver water!
  Spa blauw! Ook heb ik een TDS-meter.
  Nadat ik een webinar heb gevold bij ‘de opstap’
  Veel info gekregen van http://www.aquapeak.nl
  Grote fan van de MIR en heel dankbaar hiervoor.

 8. Ik ben een echte thee en waterdrinker..
  Echter ik vraag me wel vaker af of kraanwater zo gezond is?
  Heeft er iemand tips voor gezonder water?

  • Beste Tiny, sinds ik de boeken van Emoto heb gelezen plak ik etiketten met het woord LIEFDE en/of DANKBAARHEID op mijn karaf of drinkfles, die ik dan 12 uur in de koelkast zet.
   Emoto liet zien dat water zich aanpast aan de energie van het woord. Deze twee woorden maakten de mooiste zeskantige kristallen als hij het water daarna bevroor.
   Ik drink nu met plezier water.
   Lieve groet, Janine

  • Hoi Timy, ik gebruik graag spa blauw. Vind ik lekkerder en bevat ook nog eens minder kalk, ideaal in de waterkoker

  • Hoi Tinie,

   Zeker is kraanwater helemaal niet zo gezond als de leveranciers, de waterbedrijven, ons laten denken. Zo zitten er bijvoorbeeld best hoge concentraties medicijnenresten in, en ook andere “drugs”. Ook worden er zéér regelmatig vrijstellingen afgegeven voor stoffen die er wél inzitten, maar echt giftig zijn. Dus, nogmaals, ja, het is niet zo gezond.

   Wat is de oplossing? Die zijn er namelijk en helemaal niet ingewikkeld of duur. Een waterfilter. Maar dan niet een Britta kan, maar een echt filter.

   Ik gebruik sinds een jaar zelf de Aqualine. En dat bevalt om meerdere redenen zeer goed. De leverancier heeft zelf testen laten doen en die zijn in te zien via hun website. Ik vond dat doorslaggevend omdat er ook (wéér) veel kaf tussen het koren zit..

   Succes met jouw zoektocht en beslissing.

  • Volgens mijn homeopaat is Spa blauw het gezondste drinkwater. Liefst in glazen flessen, maar die verkopen ze in Nederland nauwelijks. Dus dan maar de 1,5 liter flessen van plastic met statiegeld. Het is ook het lekkerste water!!

 9. Ik drink alleen maar water en thee maar van de kruidenthee kan ik lang niet alles drinken dus vaak afwisselen is geen optie voor mij.Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik al jarenlang dezelfde kruidenthee drink en nergens last van heb. Werd me aangeraden door een orthomoleculair therapeut. Je mag toch aannemen dat die weet hoe het zit.Vaak afwisselen gaat dus niet altijd op en hoeft ook niet slecht te zijn. Evenals zwarte thee drinken.

 10. Wat goed dat je het over glucose fructose siroop hebt, en verwijst naar het filmpje van Dr Lustig op You Tube! Dat spul doet hetzelfde als alcohol in je lever, en wie drinken het het meest? Want het zit overal in, mn in frisdrank. Jawel, de kinderen! Het is een schande,dat dit ons massaal wordt opgedrongen, alleen omdat fructose goedkoper is dan suiker. Het beste is om bio groene thee te drinken, ook afgekoeld, als water. Groene thee dehydrateerd nog beter dan gewoon water.

 11. Ik drink al jaren kruiden thee, want van zwarte thee ging mijn oxaalzuurgehalte omhoog en kreeg ik blaasgruis, auwauw…..
  Ook drink ik alleen water, zonder prik. En ‘s morgens en ‘s avonds een mok Cappuccino, dat is mijn enige zonde……;)

 12. Hai Mireille,

  Super intiatief om mensen aan het water en de thee te krijgen en van facebook, althans overmatig facebookgebruik want het heeft natuurlijk ook zn goede kanten. Tot vorig jaar was ik faliekant tegen en heb pas sinds een jaar fb, maar merk dat het inderdaad erg verslavend is; dus mezelf op rantsoen zetten. Ik weet niet of het holadijee-kopje thee iedereen aanspreekt. Ik merkte voor mezelf dat ik het de eerste keer leuk vond en er daarna niet meer zoveel acht op sloeg. Ik kijk vooral naar de tekst van het nummer maar ga toch weer verder. Ik weet nu natuurlijk je bedoeling erachter, die ik van harte ondersteun. Goede tips van dat gekookte water, had ik zelf nog niet bedacht. Wel lekker verse muntthee of gemberthee met verse gember en citroen. Je kunt ook allerlei stukjes fruit aan je water toevoegen. Ik heb zelf jarenlang rooibosthee gedronken. Nu veel groene thee; waarom is het niet goed om hier veel van te drinken? Voor mijn gevoel zijn er iedere keer hypes: dan is dit goed (rooibosthee, groene thee…..) dan weer dat en na een tijdje komt er weer een ander onderzoek die dat tegenspreekt. Ik vind het soms heel moeilijk hoe hier mee om te gaan en ik denk vooral dat ieder lichaam anders is en dat je je gezonde verstand moet gebruiken. Heel erg bedankt in ieder geval voor al die mooie initiatieven! Hartelijke groet, Eveline

 13. Wat een leuk artikel .Ik had al zo een vermoeden toen ik de titel las .
  Ik ben al vanaf mijn geboorte een theeleut .Elke dag minstens 6 grote koppen .
  Vroeger alleen zwarte thee natuurlijk ( er was niets anders)maar is niersteenbevorderend dus 30 jaar geleden verandert in
  ook andere thees .S óchtends twee koppen gemixte kruidenthee uit Oostenrijk van een supergoed thee en kruidenmerk ,s’middags hele lichte lekkere zwarte thee( uit een duitse theewinkel ,verschillende smaken en theesoorten )met wat melk en ávonds de rooibossenthees ,ook uit DE .Allemaal los gekocht zodat je de sterkte zelf kan bepalen en je doet er 50 x zolang mij .Vooral handig als je een smalle beurs hebt .

  Mijn koosnaampje is ook Thé ,wel toepasselijk 😉 .

  O ja ,en natuurlijk alles biologisch .What else ?

 14. Ik moet toch wel even glimlachen. We moeten op Facebook, om er juist af te gaan….En ben nu ook nieuwsgierig, dus ga meteen even kijken…. dit is niet negatief bedoeld hoor, moet er om lachen

 15. Hoi Mireille,
  Wat een leuke nieuwsbrief. Ik drink al jaren warm water. Heerlijk!!
  Mensen kijken mij dan vreemd aan en vragen wat ik daar nu lekker aan vind en dan zeg ik altijd probeer het en geniet!
  Je kunt er natuurlijk ook een schijfje gember, kurkuma, citroensap en een beetje honing toevoegen is ook heerlijk.
  Groetjes, Alexandra

  • goede suggesties!
   Nog een aanvulling over het toevoegen van honing: ik heb begrepen dat je geen honing in het net gekookte water moet gooien omdat dan alle gezonde stoffen in de honing vernietigd worden door de warmte. Dus eerst water laten afkoelen tot drinktemperatuur en dan pas de honing erbij.
   Om dezelfde reden zou je beter ‘koudgeslingerde’ honing kunnen gebruiken…

  • inderdaad heel lekker, warm water. Ik drink het sinds een poos ook geregeld. Koud water vind ik lastig om te drinken, en thee lust ik wel graag. Maar dat warm water zonder smaak zo lekker kon zijn…..Krijg je ook geen buikpijn van. Ik krijg snel last van ijskoud eten of drinken.
   Margreet

 16. Hoi Mireille,

  Je zegt dat elke dag dezelfde kruidenthee drinken niet goed is. Waarom niet? Sinds ik geen koffie en zwarte of groene thee meer drink, drink ik elke ochtend een kopje rozemarijnthee. Heerlijk en ook opwekkend; want behalve rozemarijn- en zoethoutthee heb ik nog geen kruidenthee gevonden waar ik niet slaperig van word. Heb je misschien andere ideeen voor me?

  groet, Maarten

  • Beste Maarten,
   Elke kruidenthee heeft een bepaalde werking. Planten hebben een bepaalde werking. Wanneer je voortdurend dezelfde kruidenthee drinkt, kan je lichaam daar op gaan reageren. Dus net als met gezonde voeding is het verstandig om af te wisselen. Als het slechts 1 kopje in de ochtend is, zie ik geen reden om dat te veranderen, overigens. Je zou eens een paar soorten thee bij http://www.biothee.nl kunnen proberen. (Ik heb daar geen aandelen, hoor! 🙂
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Maarten ik heb een aantal jaar in een kruidenwinkel gewerkt en wij adviseerden onze klanten altijd het volgende. Als je een enkelvoudige thee drinkt is het verstandig om dat maximaal zes weken te doen, want dan heeft deze thee geen werking voor je. Naveen aantal weken kun je een weekje een ander kruid nemen en dan weer de lievelings thee, geen probleem. Neem je een combinatie thee van verschillende kruiden mag je het zo lang drinken als je wil want dat kan rustig, dit heeft verder geen invloed. Dus…holadiee aan de thee proost.

   • Dag Corrie, je bericht roept bij mij een vraag op. Je zegt dat een combinatiethee geen invloed heeft en enkelvoudige thee wel. Dit klinkt in mijn oren niet logisch, want dan krijg je toch alsnog elke dag dezelfde kruiden binnen? Hoe is dat anders dan bij enkelvoudige thee?

    Mijn acupuncturist gaf eens aan dat je voorzichtig moet zijn met alle kruidenthees, juist vanwege de werking, en bij combinatiethees extra moet opletten vanwege de mogelijk tegengestelde of elkaar versterkende werking van de kruiden. Lang niet alle theeproducenten hebben daar kennis van of houden daar rekening mee bij het samenstellen. Zo zit er bijvoorbeeld in veel slaapthees zoethout, terwijl zoethout de bloeddruk verhoogt- niet erg handig als je wilt slapen, en ook niet handig als je al een verhoogde bloeddruk hebt.. Voor zover ik heb begrepen werd kruidenthee vroeger voornamelijk gedronken vanwege de specifieke werking, niet als dagelijkse thee. Voor de geïnteresseerden, als je meer wilt weten over de werking van kruiden en specerijen, zoek dan eens op Fytotherapie.

    Nog een laatste weetje: Er zijn ook theeproducenten (Lipton bijvoorbeeld) die suiker toevoegen aan hun thee, wat je niet kunt herkennen bij de ingrediënten op de verpakking. Ze noemen dit dan ‘(natuurlijke) aroma’s’. Leuk is dat wanneer je wilt minderen met suiker en het denkt goed te doen met thee..

    • Mij is altijd geleerd dat een enkelvoudige thee een veel diepere werking heeft, het lichaam heeft een aantal weken nodig om dat wat in zijn lichaam komt zijn werk te laten doen, voor een reiniging staat bv. Drie maanden, en voor een enkelvoudige thee is dat 6weken. Na die weken reageert het lichaam te weinig meer op die thee, en kun je veel beter weer een andere thee gebruiken om het lichaam weer te activeren. Als je bv wekelijks een andere thee zou gebruiken is er niets aan de hand want dan trigger jij je lichaam zelf al, geen probleem. Een combunatie van thee heeft die werking niet, door verschillende thee bij elkaar te drinken verslapt (om het zo maar te zeggen) je lichaam niet. Natuurlijk is het zaak om de juiste combinaties te maken. In de winkel waar ik werkte hadden we losse thee en combinatie thee. Een paar jaar geleden hadden we een ordner met verschillende combinatie theeen met de juiste hoeveelheid vermeld die we zelf aanvulden, de hee kreeg dan ook een naam waar ze voor bedoeld waren, bv goede nachtrust. Omdat er te veel stof vrij kwam tijdens het vullen en dat dus beter was voor onze gezondheid, werden ze later vanuit het hoofdkantoor gevuld.ik weet niet waar je woont, maar misschien zit er een Erica Kruiderijen bij jou in de buurt, Er zijn nu zo’n tien winkels in Nederland, dan kun je daar je licht eens opsteken. Je kunt altijd bellen naar Erica tilburg 0135432148, vraag naar Jeanette, zij kan je voor evt. Vragen verder helpen, laat je nog eens weten of het gelukt is?. Groet Corrie

     • Hallo allemaal,
      Ik drink regelmatig brandnetelthee,kamillethee en dat bevalt
      goed.
      Ik heb ook gehoord dat brandnetel altijd gedronken kan worden.
      Water kan je ook niet blijven drinken, dan ga je dood.
      Groet marian

      • Hallo Marian,
       Brandnetelthee kan helemaal niet “altijd” gedronken worden. Als je dat langer dan 6 weken doet is deze thee giftig voor het lichaam. Dus regelmatig stoppen
       Groet Els

       • Beste Rinske,
        Ik denk dat Marian bedoelt dat als je bijvoorbeeld 5 liter water zou drinken, dat dat ernstige gevolgen kan hebben. Dat is ooit voorgekomen bij sporters die zich in de nacht voor een wedstrijd volgoten met water.
        Groetjes, Mireille

  • Ik drink al jaren elke morgen de Detox thee van Jacob Hooij (bij Holland and Barrett). Die zit vol met allerlei kruiden en smaakt nog eens heerlijk ook. Had die tip weer van iemand anders gekregen. Grote pakken trouwens en vaak 2e voor de halve prijs. ook mooi meegenomen. Probeer maar eens en je wilt niet anders meer.

 17. Dag Mireille, je schrijft: “Maar… in de winter is water drinken zo koud en is een kopje thee heerlijk!” Probeer in de winter eens gekookt water te drinken, ik bedoel dan thee zonder zakje. Het is een prima alternatief om voldoende water te drinken en heeft geen afwisseling nodig. Warm water opent het lichaam en heeft daardoor een reinigende werking. Let op: drink geen warm water uit de kraan dat is niet lekker, zorg dat het eerst aan de kook is geweest. Het is een traditie vanuit zowel de Ayurveda als de yoga. Hartelijke groet, Yolanda

  • Beste Yolanda,
   Ja, dat is een goed idee! Gekookt water zonder zakje is vaak heerlijk. Voelt lekker zacht aan. Gelijk heb je!
   Groetjes, Mireille

 18. Wat ook heel gezond is is thee zonder thee Dus gewoon water koken en een beetje af laten koelen en warm of lauw opdrinken.

  • Witte thee is ook erg goed. Ik drink ook elke dag een glas heet water met een schepje keltisch zeezout (ongeraffineerd) vanwege de rijkdom aan mineralen.

 19. Ja Mireille, fantastisch dat je tracht mensen bewuster en van hun facebookverslaving af te helpen ! Ik ben zonder Facebook & zonder tv een gelukkig mens, met echte sociale contacten en een ‘levendig’ hobby. Ook dank voor je leuke tips/begeleiding bij de MIR-Methode. Doe ik dagelijks maar tot op heden merk ik niets… jawel, ik geniet van die 2x 2 minuutjes “me time”!

  • Beste Patricia,
   Hoop dat je een keer iets gaat merken van de MIR-Methode! Wat heerlijk dat je jezelf zoveel tijd bespaart! Eenmaal van Facebook en televisie af… zeeën van tijd!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,

  Holadi-jee, kopje thee! Betekent voor mij Groene thee en het liefst met gynseng voor de rust en in zijn totaliteit i.v.b.m. de anti oxidanten en vindt hem ook nog eens lekker.
  Groetjes Frans

 21. Hallo Mireille,
  Misschien is het een idee. Weet je wel hoe lekker kokend water met een paar schijfjes gember is? En super gezond

 22. Hoi Mireille.
  Tip !!! op 1 Maart begint DE VASTEN en duurt 40 dagen.
  Via de media is er ook al aandacht voor gevraagd om 40 dagen GEEN alcohol te drinken. Nou drink ik zelf NOOIT alcohol ,hou er ook niet van zelfs niet op FEESTJES , krijg ik een glas champagne, vraag ik of dat AUB met water gevuld mag worden .Ikzelf drink altijd Biologische GROENE thee . ik neem zelf als ik ergens naar toe ga groene thee mee.Liefs Joke .

 23. Bedenk wel dat groene thee, zwarte thee en koffie verzurend werken. Niet meer dan 2 kopjes per dag. Dat is het advies van mijn Chinese therapeute die bij mij met succes Guashatherapie heeft toegepast. Naast die therapie geeft ze voedingsadviezen, waaronder die over thee. Ik dacht ‘ik geef het maar ff door’.

  En bij kruidenthee moet je weer opletten dat je niet te lang hetzelfde kruid gebruikt. Die hebben namelijk ook hun uitwerking. Afwisselen dus.

  • Beste Marjan,
   Ja, van dat afwisselen, dat schreef ik in het artikel. Dankjewel dat je het nog extra benadrukt. Dus geen groene thee, maar wel kruidenthee, als je het maar afwisselt!
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

  • Inderdaad ! Ik wil hier graag nog een extra aanvulling op geven, middels een quote uit het boek ‘De enzymfactor’ van Dr. Hiromi Shinya:

   “Neem bijvoorbeeld groene thee. Het lijdt geen twijfel dat groene thee, die veel antioxidanten bevat, bacteriën kan doden en een gunstig antioxiderend effect heeft. Het gevolg hiervan is dat de wijdverbreide overtuiging is ontstaan dat het drinken van grote hoeveelheden groene thee je leven verlengt en kan helpen om kanker te voorkomen. Ik heb echter al lange tijd mijn twijfels over deze ‘antioxidantenmythe’. Mijn eigen klinische gegevens ontkrachten dit algemene geloof zelfs. Ik heb door patiënten te onderzoeken ontdekt dat mensen die veel groene thee drinken met maagproblemen kampen.

   Het is waar dat de antioxidanten die in de thee voorkomen een soort polyfenolen zijn, die het schadelijke effect van vrije radicalen voorkomen of neutraliseren. Wanneer meerdere van deze antioxidanten bijeenkomen vormen ze echter iets wat we tannine noemen.

   Tannine is er de oorzaak van dat sommige planten en soorten fruit een astringente smaak hebben. De ‘bitterheid’ van bittere kakivruchten bijvoorbeeld wordt door tannine veroorzaakt. Tannine oxideert gemakkelijk, zodat het, afhankelijk van de mate waarin het aan heet water of de lucht wordt blootgesteld, gemakkelijk in looizuur verandert. Bovendien doet looizuur eiwitten samenklonteren. Mijn theorie is dat thee die looizuur bevat een negatieve uitwerking heeft op de gastrische mucosa – het maagslijmvlies dat de maagwand bedekt – waardoor iemand problemen met zijn of haar maag, maagzweren bijvoorbeeld, kan krijgen.

   In ieder geval is het een feit dat ik, als ik een endoscoop gebruik om de maag te onderzoeken van mensen die regelmatig thee (groene thee, Chinese thee, Engelse zwarte thee) of koffie, die een heleboel tanninezuur bevat, drinken, in de regel merk dat hun maagslijmvlies dunner is geworden door atrofische veranderingen. De uiterst belangrijke bekleding van de maagwand teert letterlijk weg. Het is een algemeen bekend gegeven dat chronische atrofische veranderingen of chronische gastritis gemakkelijk in maagkanker kunnen overgaan. Ik ben niet de enige medicus die de kwalijke gevolgen van het drinken van koffie en thee heeft opgemerkt. Op de Japanese Cancer Conference in september 2003 presenteerde professor Masayuki Kawanishi van de School of Hygiene van Mie university een rapport waarin hij beweerde dat antioxidanten het DNA kunnen beschadigen. Daar komt nog bij dat bij de teelt van veel soorten thee die tegenwoordig in de supermarkt worden verkocht landbouwchemicaliën worden gebruikt.

   Als je denkt aan het gezamenlijke effect van looizuur, resten van landbouwchemicaliën en cafeïne, dan begrijp je waarom ik ten zeerste aanraad om gewoon water te drinken in plaats van thee. Voor degenen die zo van thee houden dat ze er niet mee kunnen stoppen adviseer ik echter om biologisch verbouwde theebladeren te gebruiken, de thee niet op een lege maag maar na de maaltijd te drinken om een overmatige belasting van het maagslijmvlies te voorkomen, en het genot ervan tot twee à drie kopjes per dag te beperken.”

 24. De gemiddelde westerling die jouw artikel leest zal zeggen ‘ wat een verboden, wat mag je nog wel’! Thee en/of water dus. En dan niet eens alle soorten thee, dan moet je alweer oppassen. Reacties waar je op kunt wachten, en het komt omdat we in de consumptie-boot genomen zijn door de voedings/genotsmiddelen multinationals. Het is ze gelukt. Hun aangeleverde levensstijl waar ze veel geld mee verdienen is ons eigen gemaakt. Het heeft zich heel geleidelijk en geniepig voltrokken. Nu moeten we ons er weer uit gaan onttrekken want we krijgen er gezondheidsklachten door. Onderwijs en vooral ook bewustwording. Je merkt het, het is aan de gang. Het is moeilijk want het moet tegen alle verlokkingen en tegen de stroom in. Kennis opdoen (boeken), Bio-danza, ademhalingsoefeningen, goeie hulpverleners waar het mee klikt, MIR-Methode, helpen bij de bewustwording.

  • Beste Wulf,
   Ja, en dankzij internet gaat het steeds sneller. Ook televisieprogramma’s als RamBam of dat van Lubach op zondag werken mee. Via humor, via onderzoeksjournalistiek komt de onderste steen boven. En niet te vergeten dat we het gewoon allemaal aan elkaar doorvertellen! Stukje bij beetje krijgen we die sneeuwbal wel aan het rollen.
   Groetjes, Mireille

 25. Heb je gehoordvan onze Belgische actie”tournee Minerale”. De maand februari is zo ingezet en we zijn met velen die ons geengageerd hebben deze maand het zonder alcohol te doen. T gaat via www en via fb, maar ook op tv worden we aangemoedigd. Ja thee kan lekker zijn, ik heb vele bio doosjes staan. Opgelet mijn rooibos zakje is goed vlor wel 3 kopjes. De smaak verandert ook als het zakje er wat langer in blijft. Op onze gezondheid en die van onze darmen. GRTS DIANA

  • Beste Diana,
   Ja, daar heb ik van gehoord. Is dat nu in februari? Dan ga ik even kijken hoe ik daar extra aandacht voor kan vragen.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • In Nederland is er ook sind twee jaar een actie om 30 of 40 dagen lang geen alcohol te drinken.Georganiseerd door hogeschool Windersheim en GGD.
    het gaat binnenkort weer van start! https://ikpas.nl/

    • Beste Annemiek,
     Wat mooi om te weten! Ik drink zelf ook geen alcohol, dus kan er niet aan mee doen, maar ik denk dat het super is, dit soort acties. Ik hoop dat ze vaak herhaald worden en dat het steeds leuker en normaler wordt om iets anders dan alcohol te drinken.
     Dankjewel voor het delen!
     Groetjes, Mireille

 26. Hoi Mireille

  Wat een leuke actie! Ik ben geen lid van Facebook, maar kan wel even kijken op fb van mijn dochter. Ik drink al jaren thee, ik lust geen koffie dus dan drink je al snel meer thee en ik geniet daar ook echt van. Goeie tip die site van biothee. Bedankt! En succes met de actie! Hartelijke groet Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Wel leuk als jouw dochter ook ‘holadi-jee, kopje thee’ gaat roepen. Onder jongeren speelt alcohol vaak nog een te grote rol… Geen idee of je dochter dat een idee vindt. Is misschien niet ‘cool’.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.