Home » Artikelen » 106. Drie oorzaken van buikvet

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

106. Drie oorzaken van buikvet — 94 reacties

 1. Ik voel me gelijk aangetrokken door dat gene wat je verteld over de MIR metoden .
  Ga er ook gelijk mee aan de slag.

  Alvast bedankt.

 2. Mangaan tekort heb ik niet, alcohol drink ik niet. Maar inderdaad veel buikvet,ik herken de zin niemand die het voor je opnam en je daardoor in de steek gelaten voelt.

 3. beste Mireille,

  Dat buikvet door het eten van zoetigheid komt ben ik pas achter gekomen. Door een hele week te letten op suikers ( ook de vruchten suikers) verminderde mijn buikvet. Ik ben slank maar als ik aankom gaat het in mijn buik zitten.En idd kan het kloppen met het gevoel in de steek gelaten te zijn. Als vijfjarige kleuter kreeg ik beenmergontsteking en moest ik naar het ziekenhuis. Geen ouders die bij mij bleven.Diverse operaties gehad.Nu ik 66 ben en ik in de periode van loslaten zit( wordt sterker als je ouder wordt)komt bij vlagen een enorme verlatingsangst omhoog. Dat was dus wat ik als klein meisje ervaren moet hebben volslagen paniek.Gebruik nu bach bloesems ( uitgetest op mijn situatie) en verwerk dus nog steeds een trauma van ruim 60 jaar geleden.Maar idd kan het buikvet daarmee te maken hebben

 4. Ik denk dat ik heel sterk reageer op de emoties van anderen.
  Voorbeeld;
  Gisteren nacht kon ik niet slapen omdat angst voor de deurwaarder me om het hart sloeg.
  Voor mij een hele irreële angst.
  Gisterenmiddag kwam de buurman, en die vertelde dat hij brieven van de deurwaarder gekregen had wegens een onterechte schuld.
  En dat zijn uitkering gekort was van € 959,- naar € 801,-.
  Verder dacht ik daar gisteren niet over na, maar vond het wel heel vreemd.
  En zulke dingen gebeuren vaker.
  Rare dingen die ik ineens zonder aanleiding denk, en dan maar hoop dat ze niet uit gaan komen.
  Ik doe nu al een hele tijd de MIR-methode, niet elke dag, maar toch redelijk trouw.
  Ik drink behoorlijk veel water en eet heel veel groenten.
  Ik lijk echter steeds gevoeliger te worden, en mijn dunne darm-meridiaan is vast behoorlijk verstoord.
  Ik ben lid van BE-THE-MIRROR, maar kan daar niet echt goed mee overweg.
  Wat kan ik nog meer doen om die dunne darm-meridiaan beter te krijgen?

  • Beste Lidwina,
   Hoe komt het dat je niet goed overweg komt met de ‘Be the MIRror’-website? Is hij de onoverzichtelijk? Er staan nu ook wel heel veel video’s op. Ik ga het deze zomer ordenen en makkelijker maken om je weg erin te vinden. Wat je kunt doen: zodra je iets denkt of voelt wat mogelijk van iemand anders is, leg je je hand op je buik en doe je de MIR-Methode. Je laat daarmee meteen los wat van iemand anders is. Twee keer per dag is daarvoor voldoende, maar als het acuut is, kun je er ook de MIR-Methode EHBO voor gebruiken. Die staat op de ‘Be the MIRror’-website. Heb je die al bekeken?
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 5. Na het lezen van mogelijke oorzaken van het ontstane buikvet kon ik mij daarin niet herkennen. Ik heb, na vier weken de MIR-Methode te hebben toegepast, een opdracht toegevoegd. Voordat ik de negen stappen deed begon ik met de stap:\”Buikvet verwijderen\”. Of dit een juist geformuleerde opdracht is, hoor ik dan nog wel. Voorlopig ga ik daar nog mee door.

  • Beste André,
   Ja hoor, is prima. Je onbewuste weet nu duidelijk wat je doel is. Dat het zienderogen minder mag gaan worden!
   Groetjes, Mireille

 6. hallo mireille een paar vragen ik ben wezen met afvalen maar soms is erg molijken en ik val niet af of moet ik vol houden en dan pas valen ik af en over de ehbo als ik net honger krijg wat moet ik ech zeggen ,,,,, en nog een vraag over de mirror methode en ehbo waarom is niet in spans en waarom als de mir wel en spans kan de person niet lid worden ik heb tegen een vriendin vertled zij kom uit chilie en ik heb ook gekijken en zij kan niet lid worden en ook de mirror en de ehbo kan zij niet zien , wanner kom dat wel in espanol ? en kan ik laat leren aan de mense en chile ?

  • Beste Ingrid,
   Wat knap dat je zo goed Nederlands kan schrijven! We hebben een volledig Spaanse website, maar daar hebben we nog niet alles op gezet. Het ontbreekt me aan tijd, menskracht en geld. Zo simpel is het helaas nog. Ik hoop het met een paar jaar te veranderen. De Spaanse website: http://www.metodomir.com
   Groetjes! Mireille

  • Beste Shanti,
   Je kunt je voor de nieuwsbrief aanmelden op de home page. Rechterkant. Daar staan 2 balken waar je je voornaam en emailadres kunt invullen.
   Dat het je goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik moet toch even melden dat ik verrast was doordat één van de redenen die kunnen leiden tot het ontwikkelen van buikvet. Voor het eerst in mijn leven heb ik wat buikvet (minimaal, heb altijd een slank lichaam gehad) ik kom op deze site en lees ik de reden : in de steek gelaten zijn ! Wel , dat is precies wat ik al meemaak sinds een paar maanden, (niet in de liefde gelukkig) maar ik zit diep in de stress met een financiële kwestie omdat een “vriend” mij keihard in de steek laat! Ik voel me zeer gekwetst omdat ik hem al twintig jaar als een broer behandeld heb. Ik zal die meridiaan eens onder handen nemen om weer wat meer zen in mijn leven te krijgen.

 8. Hallo Mireille,

  Ik heb als sinds mijn jeugd een eetprobleem is nu geëindigd in constante eetbuien, elke dag meer weer, de hele dag door.
  Ik doe de MIR methode, twee keer per dag, met eetverslaving maar het werkt alleen maar averechts.
  ben kilo’s erbij aangekomen.

  Heb jij een tip Mireille?

  • Beste Anja,
   Gebruik je ook de MIR-Methode EHBO? Die staat op de Be the MIRror-website. Die zet je in op het moment dat je weer een eetbui voelt aankomen. Die eetbuien gaan meestal van start doordat oude emoties de kop opsteken. Met die EHBO kun je die emoties meteen in hun nekvel grijpen. Klinkt een beetje heftig, maar dat is op dat moment ook zo. Verder wel een idee om naar een MIR-Methode begeleider te gaan en je echt even te laten begeleiden. Een MIR-Methode begeleider kan jou ook die EHBO leren tijdens het consult. Niet opgeven, er zijn nog steeds mogelijkheden!
   Groetjes! Mireille

 9. gebruik veel medicijnen heb c.o.p.d. -liesbreuk- trombosebeen -prostaatkanker-totaal versleten knie , -hartritmestoornissen -mag niet geopereerd worden door het gebruik van pretnison en bloedverdunners . overigens kern gezond !gebruk nu appelazijn ,blauwe plekken verdwijnen , nu ga ik proberen pretnison af te bauwen ?overigens ben ik 82 dus nog jong erger me dood aan die op gezette buik , leef gezond al 30 jaar geen alcohol meer rook ook 30 jaar niet meer , EN TOCH al die ellende , allemaal het resultaat van het verleden drinken en veel roken, maar ik loop nog en op de home trainer maar zou de de appel azijn nu nog helpen , het helpt absoluut voor de haargroei en het word ook donkerder , afijn misschien word ik nog jonger ook . Groetjes aan een ieder .

  • hoi Peter Ik heb ook jarenlang hartritme stoornissen gehad en ben er vanaf gekomen door gebruik van magnesiumtabletten , werkt echt heel goed , en voor mn opgeblazen buik gebruik ik verse gember , in de thee of in de blender samen met allerlei groenten en fruit , werkt echt perfect ik zou zeggen probeer het eens

 10. hoi WENDY
  IK heb ook langzaam heel veel buikvet gekregen ,mijn man heeft me sinds 5 jaar verlaten hij is alleen gaan wonen,hij liet me al lang voelen en zei dat ik in de weg liep.Hij zei als zij (ik dan) eens dood is dan loet er hier geen andere meer rondlopen ik wil weer de vrijheid .Maar ik wist dat hij niet zonder een vrouw kon vanwege de sex .hij was toen 61 jaar wij waren 40 jaar samen ,er waren vrienden van ons van vroeger waarmee hij weer kontakt zocht ik wist het ,het was omwille van die vrouw ze zirt eruit als iemand uit een bar en is 10 jaar jonger dan ik.Als we met dat koppel weggingen moest hij altijd apart bij haar zitten ze giechelden en dronken veel wijn en waren als 2 kleine kinderen,mijn man ging daar ook altijd als haar man niet thuis was …haar man had dat ook gezien en er was daar spel en woede
  geweest ik zei hem pas op kalmeer je en2 maanden later kreeg hij een hersenbloeding .na een maand in de coma is hij dan gestorven.Dus het pad lag open ik kreeg zo n angst zij kwam nu ganse dagen over de vloer
  bij ons.IK HEB HAAR 1 MAAL GEZEGD DAT ER BELET WAS OMDAT wij visite hadden maar je zei jamaar ik ben gevraagd van je man dus hij nam het op voor haar .Toen ik mijn been brak mocht ik het niet meer uit wie ziek is moet thuisblijven alleen als zij mij kwam bezoeken mocht ik mee naar een tearoom maar meneer kwam ook af liet zijn werk staan en zat daar ook de hele namiddag .Ik kreeg verlatingsangst en veel stress en belande in een dpresssie .elke weekend gingen we nu uit eten en zei moest mee en zei ook nog waar we gingen eten ,zij natuurlijk heel sexi gekleed en super opgewekt en ik vol opgekropte woede.dat duurde zo 2 jaar tot ik op een feest waar zei ook gevraagd was van hem ontploft jammer genoeg was het op de babyborrel van het eerste kindje van ons jongste dochter dat heeft ze mij kwalijk genomen ;hij is dus kort daarna alleen gaan wonen en een maand later kwamen mijn kinderen zeggen dat hij een een vriendin had ik had al ttot mijn kinderen gezegd wat er aan de gang was maar ze zeiden dat ik spoken zag ,hij was te laf van het zelf te zeggen en zij moesten het doen omdat ik het niet moest horen zeggen van vreemden .hij heeft me wel gebeld dat het gegaan was dat hij me bedrogen had want op het laatst van de stresss zeker had hij proberen ;wat er toen allemaal gevolgd is wil ik niet meer vertellen het doet me nog altijd pijn en het zal nooit verzachten
  de oudste dochter keert zich nu ook tegen mij ze zei dat veel ziek was zou je niet daarom ik kan niet afvallen ik leg een beschermlaag om me heen omdat ik zo gekwest vernederd ben en zoveel steun en liefde mis ook mijn familie laat me in de kou en lacht me uit omdat ik zo verdikt ben .als ik het mag zeggen mijn moeder was ook zo aan 68 jaar dat ben ik nu ook zij was ook alleen zij is dan heel ziek geworden en gestorven …maar ik ben ben mijn moeder niet zegt de mirr-methode
  dit is een hulpkreet maar ik doe nog maar sinds 3 weken de MIR-Methode

  grtjes marie

 11. Hoi Mirelle,
  De emoties van de dunne darm brachten mij aan het huilen en wou zou ik graag na een 23 jarige proces van bij mezelf thuiskomen met Reiki/Bach/opstellingen en homeopathie mijn buikvet kwijtraken. Na twee keer 20 kilo met weight watchers afvallen, is het als 35 jaar al verpleegkundige een ding wat mij in de weg zit en dat is s’avonds na mijn werk wil ik iets lekkers, ik heb hard gewerkt en wil mezelf verwennen, verder kraai ik niet naar zoetigheid, ben een hartigheid mens. Het is een verslaving van het kind in mij die mijn troost en goed voelen vond in eten, immers eten liet me niet in de steek. Ik doe nu een half jaar de MIR-Methode, het heeft mij heel veel goeds gebracht en zou heel graag die buikvet kwijtraken!! Trouwens, ik zou graag de blog van je weer willen lezen waarin je vertelt dat je een test kan doen waarbij je s’morgens spuugt in een glas water, bij mij komt er een dikke groene prop uit, heel erg taai, iedere morgen en het wordt steeds dikker en meer. Hoop van je te horen, Wendy

  • Beste Wendy,
   Voor zover ik de dikke groene prop ken, zijn het de laatste afvoeringen van een flinke verkoudheid. Maar houd het in de gaten en ga er anders mee naar je huisarts. En ja, het is puur een kwestie van troost. In stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ wordt gewerkt aan het aanvullen van de troost die je gemist hebt. Besef ook dat aangeraakt worden een grote vorm van troost heeft. Ofwel via jezelf aanraken ofwel via iemand anders (knuffel, massage).
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Hoi Mireille,
  Dank voor de geweldige en eenvoudige MIR-methode.
  In aanvulling op het bovenstaande: In het westen wordt zowel door het merendeel van de medische wereld als door “dieet-vernieuwers” over het algemeen uitgegaan van een standaard-lichaam/standaard-gezondheid. Terwijl ieder lichaam anders is afgezien van de geijkte biologische overeenkomsten. En niet allen een lichaam maar ook de geest van elk mens is anders en dit vergroot het algehele individuele verschil. Bovendien is eenzelfde lichaam onderhevig aan allerlei innerlijke en uiterlijke invloeden. Zodat zelfs eenzelfde lichaam in verschillende levensperiodes anders kan reageren. In de holistische zienswijzen die gelukkig ook in de westerse wereld steeds meer aandacht krijgen (Anthroposofie o.a.)maar ook in de Ayurveda uit India en de traditionele Chinese gezondheidsleer wordt men als individu bekeken en ook de omgevingsfactoren, seizoensinvloeden e.d. worden meegerekend. Zelf ben ik zo’n 35 jaar geleden al overgestapt op een dieet dat afgezien van bepaalde standaardregels die afgestemd zijn op mijn basisgestel, steeds aangepast kan worden aan mijn gesteldheid van het moment en dat is het enige dat mijn gezondheid goed houdt.
  Kortom, eigenlijk toch weer het credo: let vooral op jouw eigen reacties op alles dat je inneemt of aan beweging etc. doet – volg inderdaad je eigen intuïtie en lichaamswijsheid en geen standaardregels.

  Groet van Yolanthe

  • Beste Yolanthe,
   Ja mooi hoe die holistische visies kijken, he! Ik kan je woorden alleen maar onderstrepen. Als we duidelijker kunnen voelen wat voeding met ons doet en welke vorm van beweging bij ons past, dan zijn we al een heel eind op de goede weg.
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Mireille,

  Inderdaad hield ik het altijd op een lunch-dip.
  Na de lunch voel ik altijd een vermoeidheid opkomen. Dan denk ik meestal: “Nou, een tukkie zou niet gek zijn.” Dat blijft niet altijd bij denken.:) Nu heb ik vanaf het borstbeen tot onderaan een fiks litteken lopen. Is dat ook nog van invloed op de meridianen die daar lopen?

  • Beste Yvonne,
   Ja, littekens kunnen de doorstroming van meridianen verhinderen. Maar… het is ook weer te herstellen. Dus zou ik me daar geen zorgen over maken. Het is tenslotte energie en energetische banen kunnen weer herstellen.
   Groetjes, Mireille

 14. Hoi Mireille

  Ik heb net een lever en galblaaszuivering(volgens A Moritz) gedaan. Om gal en leverstenen kwijt te raken. Deze organen hebben ook met de darmwerking te maken, en uiteraard met voeding, medicijnen en emoties.
  Mijn onderbewustzijn zegt me als ik alle lever en galstenen kwijt ben(wat nog wel even zal duren), mijn buikvet makkelijker verdwijnt. Erg toevallig, vanochtend juist gevraagd en ontdekt.

  Namasté

  Hans

  • Beste Hans, wat leuk te horen dat je de lever-en galblaaszuivering van Andreas Moritz hebt gedaan. Dat hoor je niet vaak. Wij hebben het inmiddels 14 keer gedaan (zijn 75 en 65 jaar) en zijn ‘schoon’. Nu alleen nog onderhoud van 2 x per jaar. Het buikvet van mijn man was niet zo heel erg maar is idd minder geworden,ook in combinatie met de MIR methode. Succes en Mireille bedankt ! Bernadette

 15. Mireille,
  ik lees steevast je nieuwsbrieven en in je stuk 106. Drie oorzaken van buikvet met alinea Groeit het in de natuur? verwijs je naar het boek De Voedselzandloper ik zou hier graag aan toe willen voegen het boek Water het goedkoopste medicijn van Dhr.Dr. Batmanghelidj ISBN=9789079872053.

  Ik ben van mening dat deze 2 boeken tezamen met de MIR methode een belangrijke combinatie is om gezond te zijn, te worden en te blijven.
  Ik ben benieuwd of je bekend bent met dit boek, en of je het mogelijk wilt noemen in één van je toekomstige thema’s.

  PS. Ik heb totaal géén commercieel belang bij dit boek, ben een gewone lezer die nu beseft dat het niet te begrijpen is dat deze water wetenschap niet alom bekend is. Het zou basiskennis moeten zijn voor iedereen!

  • Beste Marcel,
   Ja, ik heb het boek in huis en het is van groot belang om het te lezen. Ik deel je mening! Water drinken, waarbij je er op let dat je voldoende zout binnen krijgt, is van belang. Ik zal er beslist een keer over schrijven. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

  • Inderdaad “Water het goedkoopste medicijn” kan ik eveneens ten zeerste aanbevelen … en vooral het doen: water DRINKEN !
   Ik had jaren last van de darmen. De huisarts had me van alles en nog wat verschreven (wat ik niet gebruikte) en toen ik naar Duitsland verhuisde zei hij tegen me: daar worden je problemen zeker minder, je komt in het land van de müslies etc.
   Nauw, mijn problemen werden alleen nog maar erger. Bijna bewusteloos van de pijn in mijn buik kroop ik naar de WC, waar niets gebeurde, anders dan overgeven.
   En toen … WATER. Van de ene dag op de andere was mijn darm genezen. Nooit meer klachten, anders dan naar veel uien of knoflook 😀
   Hartelijke groeten
   Sylvia

 16. Bij het nalezen besef ik nu nog eens temeer dat ik al altijd geen aandacht ontving van als jonge tiener al, stond altijd al alleen in het leven; vandaar dat ik ook steeds neiging heb wanneer ik verdik van op de buik steeds wat meer te hebben daar. Zou graag in het algemeen toch 5 kilo willen verlichten. Let nu vooral op mijn voeding (waar bestaat die uit enz…).
  Mir elke dag eenmaal al meer dan een jaar. Ben ondertussen al een heel ander iemand geworden in de zeer positieve zin, mijn dank dat ik de methode op mijn pad ontving.

  Groetjes, Roos

 17. Goedendag,

  De dunne darm problemen bij emotie herken ik wel. Als ik iets emotioneels ga meemaken dan geeft mijn lichaam dat doordat ik dan wel 4 x naar toilet moet voor de darmen leeg zijn. Maar ja mijn gevoelens gaan regelmatig met mij op de loop al probeer ik dit wel meer onder controle te krijgen.

  Groet Anneke

 18. Mireille in2000 kreeg ik boeddruk pillen ,,en 10maanden later was ik 30 pond zwaarder en later werd dat 50 pond ,,afschuwelijk,,er waren mensen die tegen me zeiden ,wat ben jij dik dat wsa ook zo .. maar was er helemaal van uit mijn doen ,,met gevolg dat ik me zo schaamde dat ik nergens meer heen ging .en nu nog niet,
  Had er met de dokter toen over en vertelde dat ik op google las dat die pillen op de hormonen werkten ,,,,wel nee dat was het niet .
  heb altijd met de hond gelopen ..en ben geen snoeper ,,,de dokters behandelen je soms of je geschift ben ,,,met gevolg dat ik nergens meer in geloof .. sorry .
  Je bent een pracht mens dat je dit werk zo doet
  veel goeds liefs Hannie. 83 jaar .

  • Beste Hannie,
   Ja, ik kan me goed voorstellen dat je wat verbitterd bent naar artsen. Veel artsen zijn zelf de laatste jaren sterk in ontwikkeling door alle mondige mensen die de artsen voorzien van nieuwe informatie.
   Jammer dat het zo voor je is gelopen. Ik hoop van harte dat de MIR-Methode je nog op een of andere manier kan steunen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mirelle

 19. Hallo Mireille,
  Ik ben nog maar pas met de MIR methode in aanraking gekomen, en ben erg onder de indruk. Ik werk zelf ook met o.a. energie therapieën. Ik doe de 9 stappen en heb me een paar dagen heel depressief gevoeld. Niet lekker in mijn vel en kon om van alles of niets huilen. Ik vroeg me af of je daar een verklaring voor hebt. Jouw beschrijving over buikvet herken ik zeker. Dank daarvoor!

  • Beste Marie-Jose,
   Vaak gaan mensen even terug naar oude herinneringen en komen ze bijvoorbeeld in contact met de diepe eenzaamheid die ze als kind hebben gevoeld. Het niet begrepen zijn, het niet serieus genomen zijn. Dat duurt dan even, maar bij gewoon herhalen van de 9 stappen, haal je die lagen weg en lost het op.
   Hoop dat het je verder heel goed zal doen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.