Home » Artikelen » Ik dwaal af tijdens de MIR-Methode, is dat wel goed?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Ik dwaal af tijdens de MIR-Methode, is dat wel goed? — 91 reacties

 1. Hahaha ja klopt ik dwaalde ook af!!! En ik ging maar door en door, dacht nog, Oei en NOU maar ik vergat het om opnieuw te beginnen.

  En dacht nou dat doe ik morgen wel, de volgende dag gebeurde het weer, tot ik tegen mezelf zei dat ik het goed vond om het te vergeten. De dagen daarna kon ik gewoon door gaan mèt Mirren zonder af te dwalen!!

  GOED HÈ

 2. Ik gebruik de MIR-methode soms letterlijk om in slaap te vallen, als ik er heel uitzonderlijk last van zou hebben! Ik was namelijk in mijn begin-periode van het MIR-ren (15 jaar geleden, of zo???) vaak halverwege in slaap gevallen omdat ik het voor het slapen-gaan meestal deed. Soms werd ik dan midden in de nacht weer wakker – en grappig genoeg wist ik eigenlijk elke keer tot welke zin ik geraakt was, vooraleer ik in slaap gevallen was. Dus ging ik daar dan mee verder… en viel tegen het einde alweer in slaap! 🙂
  Zalig!
  Ik werk in een biowinkel, en al vaker heb ik aan klanten met slaap-problemen de MIR-Methode aangeraden 😉
  Ik vind jou al zo lang een wonderbaarlijk gigantisch geschenk voor deze planeet en zijn bewoners, Mireille!

 3. Geweldig ik doe de mir elke dag .mijn gedachten dwalen wel eens naar iets anders .dan ga ik hem opnieuw doen .ik heb er veel baat bij kom meer voor mij zelf op .bedankt mireille.

 4. Lieve Mireille,

  Privé zat ik er nooit zo mee als ik even afdwaalde, maar als ik bij het uitleggen aan een cliënt de draad kwijtraakte had ik het gevoel dat mijn deskundigheid in twijfel zou worden getrokken. Mooi hoe je in 1 van de reacties aan iemand die niet fijn, maar met gedachten aan allerlei verplichtingen geplaagd werd, dat het draaien van overuren van het brein te maken heeft met de behoefte aan controle, die weer voortkomt uit (een nog niet voldoende vervulde) basisbehoefte Veiligheid. Veiligheid en controle wist ik al langer en voelt logisch, maar het draaien van mind-overuren, daar lijkt vrijwel iedereen last van te hebben en had ik hier zelf (nog) niet mee in verband gebracht. En ik vermoed ook dat het klopt dat het echte basisgevoel van Veiligheid nog bij velen ontbreekt.

  Mijn missie is inzichten verwerven, verbinden en delen/doorgeven 😉
  Om mildheid en mededogen met behulp van psychologie te bevorderen.
  En zo nu en dan ergens een klok laten luiden, als dat nodig is 😉

  Ik heb veel te danken aan de MIR-methode, en van je liefdevolle en zorgzame uitstraling heb ik geleerd. Eerst mocht ik hem vooral ontvangen via je video’s en teksten, nu is hij me eigen geworden mag ik steeds meer aan de gevende kant genieten van hoe goed dat anderen doet.

  Groeten van een dankbaar mens, Anita (Persephone, Leiden)

 5. Net zoals de voorgangster zei HEERLIJK!
  Geen gedoe… gewoon doorgaan waar je dacht gebleven te zijn. Wat mooi toch de MIR METHODE!

 6. Dag Mireille, zoals altijd weer heerlijk! En voor altijd dankbaar voor jouw goede werk/de MIR-Methode! Ook zeer dankbaar voor alle info, met name over de meridianen, van de be the mirror website. Dus (weer) helemaal tevreden; merk inderdaad dat (ook) mijn vertrouwen (weer) toeneemt. Hartegroet, Loes B Ps misschien heb jij wel meer missies….waarschijnlijk zijn die ook niet zo duidelijk afgescheiden 🙂

 7. Lieve Mireille,
  je filmpje triggerde bij mij het inzicht dat ik de MIR-Methode ( net als andere activiteiten zoals mediteren, yoga maar ook mijn werk) graag goed wil doen. Dat is mijn focus…. maar ik heb er grote behoefte aan om deze dingen meer liefdevol te doen. Heb je hierbij misschien tips?
  Dank!!

 8. Hoi Mireille, ik lees net dat het niet erg is om af te dwalen. Ik herken dat. Vaak dwalen mijn gedachten dan ook af naar praktische dingen die ik nog moet doen (vuilnis buiten zetten of zo) Het lijkt mij dat de MIR methode veel beter werkt als je je concentreert op de procedure en visualiseert hoe je \’alle tekorten\’ aanvult en welke missie je voor je ziet bij het uitspreken van \’missie verduidelijken\’ Is het niet belangrijk om er mindful mee bezig te zijn voor het beste resultaat? Ben benieuwd naar je antwoord

  • Beste Mike,
   Nee, in dit geval zelfs liever niet. Hoe meer je er met je ‘beperkte’ brein mee bezig bent, hoe meer je je onbewuste in de weg zit. Dus liever gewoon de 9 stappen opnoemen, terwijl je met hand aaien je actieve brein even tot rust brengt.
   Groetjes! Mireille

 9. Ik word bijna elke nacht om 3 u wakker met een soort paniekaanval, hartkloppingen, zweten….Hierboven las ik dat iemand de MIR methode gebruikt bij het wakker worden en dan terug inslaapt. Dat ga ik dus vannacht zeker proberen ! Ik wil ook nog een vraagje stellen : kan de MIR methode mij helpen beter om te gaan met de negativiteit en zeurderigheid van mijn man ?

  • Beste Lydia,
   Ja, dat kan zeker. Bij stap 3. ‘Vader loskoppelen’ werk je aan het losmaken van de banden tussen jou en je vader. Dat werkt dan meteen door naar alle mannen in je leven. Het gaat er dan uiteindelijk om dat je losser van elkaar komt te staan, waardoor je minder gevoelig bent voor de opmerkingen van je man. Daardoor kan het onderlinge contact juist verbeteren.
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

   • Ik ben ook van plan er nog een punt aan toe te voegen : kinderen loskoppelen. Want met mijn man is de verstandhouding ondertussen beter maar de grootste oorzaak van mijn stress en paniekaanvallen zijn mijn kinderen. Niet dat ze iets verkeerd doen maar ze hebben veel tegenslag, en ik kan niet blijven helpen, mijn spaargeld smelt weg.

    • Beste Lydia,
     Ja, goed idee om dat te doen! Ik hoor het vaker dat ouders maar geld blijven geven. Maar het zorgt ervoor dat er geen diep besef bij de kinderen komt dat ze toch echt zelf in actie moeten komen om de geldproblemen op te lossen. Liefde is ook een grens trekken en ‘genoeg is genoeg’ zeggen.
     Groetjes, Mireille

     • Hallo Lydia,
      Dat is een goede tip : kinderen loskoppelen. Voor mij is dat niet de centjes, maar ze willen vooral leven zoals ze willen, en dan heb ik het over kinderen in de 40/46 jaar.
      En als het dan tegenvalt, is hun moeder de uitlaatklep. Ik wil best naar alles luisteren of raad geven, als ze het me vragen, maar het wordt te vermoeiend en daarbij komt het generatie-verschil. En teveel is teveel.
      Dus ja kinderen loskoppelen lijkt me inderdaad net zo belangrijk als vader en moeder loskoppelen.
      Bedankt voor je tip
      Groetjes Lotje.

 10. Mijn dochter heeft een genetische erfelijkheidsziekte genaamd “ataxia telangictasia”(milde vorm). Ze heeft ongecontroleerde bewegingen en daardoor haarzelf onbewust aangeleerd om haar spieren op te spannen om die ongecontroleerde bewegingen tegen te gaan. Daardoor heeft ze voortdurend pijn omdat ze teveel melkzuur produceert. Kan de MIR methode hierbij helpen?

  • Beste Kaatje,
   We hebben nog niet eerder van iemand gehoord dat ze de MIR-Methode hiervoor hebben geprobeerd. In principe zou het verlichting moeten kunnen geven, omdat de MIR-Methode je zelfheling in gang zet. Je zou haar kunnen vragen of ze het eens zou willen proberen? En ik hoor het graag wat ze ervan merkt!
   Heel veel sterkte voor jullie allebei!
   Groetjes, Mireille

   • Deze video stelt me zeker gerust. Dacht juist dat ik maar beter kon stoppen. Nu ga ik zeker verder!!liefs Hann3ke

 11. Zo blij dat ik per toeval bij jou terecht kwam !!!(niets is toeval zegt men…)Ik kan er maar niet genoeg van krijgen om je video’s te bekijken en te beluisteren .Ik heb er zoveel aan ;Ik ben er dan ook met heel veel moed aan begonnen en ben vast overtuigd om er mee door te gaan tot ik resultaat heb .(wat ik heel erg hoop)
  Bedankt om alles met ons te delen;
  Liefs
  Paulette

 12. Hoi Mireille, Je bent zo heerlijk echt!
  Ik doe de MIR methode in bed als ik ga slapen en als ik net wakker wordt. Ik val dan vaak al/weer in slaap maar vind dat heerlijk. Daardoor doe ik er soms veel langer over, maar het gekke is dat ik altijd tot de 9e stap kom en dan pas slaap of opsta. Als ik ‘s nachts wakker wordt en niet gemakkelijk meer inslaap doe ik de MIR methode een keer extra. Meestal slaap ik daarna nog heerlijk in. Voor de rest..Ik doe de MIR methode nu 5 weken. Ik reageer anders op verkoudheden en heb het gevoel dat ik sneller door een proces heenga. Wel wordt ik enorm uitgedaagd (dat begon ruim voor de MIR) en dat mag nu echt wel minder worden. Blijkbaar is ‘het’ kwartje nog niet gevallen. Ik blijf de MIR-Methode nog wel een hele tijd doen!! Alleen al omdat je zo lekker de tijd voor jezelf neemt en er zo heerlijk rustig van wordt. Liefs!

 13. Hai Mireille, ik dacht gelijk zo mag ik ook met de uitdagingen van het leven omgaan. Geweldig zo zonder oordeel en met humor.
  Thanks!

 14. Betse Mireille,
  Ik doe de MIR-methode bijna een jaar, het valt mij op de laatste tijd dat ik het benauwd krijg na de MIR-Methode…ik doe het niet meer dagelijks…zou dat er me te maken hebben?
  Ik ben echt opgeknapt van de MIR Methode, voel mij krachtig en zelfverzekerder…mijn huid is mooier en ik voel mij dicht bij mijzelf…alleen dat benauwde wat terug komt ben ik nieuwsgierig naar….liefs diana

  • Beste Diana,
   Benauwdheid is meestal een teken dat je verdriet aan het verwerken bent. Je zou kunnen kijken of er op dit moment iets speelt waar je verdrietig over bent. Je zou de MIR-Methode weer dagelijks kunnen doen, maar dat is niet de oorzaak van je benauwdheid. Onderzoek maar eens of er iets is waar je verdriet om hebt.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Dank je wel voor je antwoord.
    De laatste tijd wordt het minder, heel verwerkingsproces achter de rug.(nog niet alle verdriet los gelaten..)..mir helpt mij daar ontzettend bij.dank je wel dat je de mir deelt…wat een ontzettend mooi iets om een mooi leven te hebben en ervaren..gr diana

 15. Heerlijk om jou weer even LIVE te zien, Mireille!

  En ja, het gebeurt mij heel vaak dat ik onderweg blijf steken bij
  het doen van de 9 stappen, en ja, misschien doe ik er dan eentje dubbel,
  als ik het later op de dag weer op pak, of vergeet ik er een, sowhat?

  In het grote geheel zal het wel goed met mij komen, toch?

 16. Ik vergeet het wel eens, dan schiet het me de volgende dag te binnen dat ik het maar 1 keer gedaan heb.
  Werkt het dan nog wel of moet je als het ware weer helemaal opnieuw beginnen.
  groeten, Nettie

 17. Sluit me helemaal aan bij al die vrolijke berichten en jouw vrolijke lach…..het begon ook in mijn buik te kriebelen. Ik voelde het gewoon!!
  Ik doe de MIR methode al een tijdje met de nodige tussenpozen. Het vreemde van mezelf vind ik dat ik dit korte kleine lijstje NIET uit mijn hoofd geleerd krijg…..altijd heb ik het kaartje erbij liggen.
  Ik hoef maar 1 woordje te zien en dan weet ik het natuurlijk…maar ik zou het ondertussen toch moeten kunnen dromen!!
  Zit hier onbewust dan toch nog een weerstand op???? Weerstand van de mind????
  Graag hoor ik je antwoord! En……ja,wat een heerlijke spontane lieve vrouw BEN JE!! 💋Thea

  • Beste Thea,
   Nee hoor, je bent gewoon heel goed bezig en meestal rechtstreeks met je onbewuste bezig. Dan onthoud je de 9 stappen gewoon niet, want daarvoor heb je je bewuste brein nodig. Gewoon zo doorgaan!
   Groetjes, Mireille

   • ik onthoud de 9 stappen ook niet, ik heb een MIR-Methode kaartje in mijn nachtkast, badkamer, sacoche. LEUK dat de kaartjes bestaan en dat ik … mij mag ontspannen ! LEUK ! Alles lekker makkelijk zonder dogma. Relax yeah !

 18. Mireille opnieuw komtd e vraag in me op mag ik ipv handen andere stukjes licham aaien zoals buik, gezicht? Elke dag op neuw handen aaien irriteerd de huid van mijn handen.

  Annemiek

 19. Beste Mireille
  Ik doe de methode nu al vele weken maar ik kan eigenlijk moeilijk zeggen of ik er beter en sterker van word misschien is het een geleidelijk proces hetzelfde als mediteren wat ik al vele jaren doe en me ook weleens afvraag ben ik op de goede weg maar dan later krijg ik toch een soort van bevestiging dat dit mijn pad is.
  groetjes Henk

 20. Dag beste Mireille,k heb jou video bekeken en vond het fijn dat je zo spontaan moest lachen.Ja,ik dwaal soms ook af en doe soms de vorige stap opnieuw of ik ga verder en soms herbegin ik .Ik ben nu wel geruster door jou video.Hartelijk dank.
  Ik vind het echt fantastisch wat jij ons allen geeft.
  nicole

 21. ik voeg altijd toch een extra stap doe, ik doe er altijd 10, en de 10 e stap gebruik ik om mijn Hemelse Moeder Maria, mijn dankbaarheid te betuigen of in gebed bij haar te komen.
  Dit kan n.m.m. een goede aanvulling zijn; Maria is immers op en top LIEFDE.
  Kan het iedereen aanbevelen om contact ook met haar te maken.

 22. Dag Mireille,

  Gewoon fijn, dat het mag zoals het gaat met de MIR Methode.
  Heerlijk ook om te weten dat er meer mensen zijn die zo nu en dan ‘verdwalen’ in het doen van de 9 stappen.
  Het werkt heel goed is mijn ervaring.
  Mijn geest en lichaam herkent de stappen!
  Leuk filmpje met een oprechte lach. Mooi!

  Groet, Maaike

 23. Hoi Mireille

  Heb net je video gezien mij gebeurd dit ook maar dan begon dan te twijvelen oke nu weet ik dat het geen probleem is en je gewoon verder kunt. Ben heel erg blij dat ik je heb leren kennen persoonlijk in Heerlen de mir geeft mij op alle gebied heel veel kracht geestelijk als lichamelijk. Kan daar door het ziek zijn van mijn man heel goed aan.Geloof in je zelf dan kan men heel veel aan.Bedankt dat ik je heb leren kennen.Alvast fijne Feestdagen

 24. hallo Mireille….
  even weer een reactie van een “oud”(letterlijk hi hi ) trouwe fan van de MIR….. ja ik dwaal ook regelmatig af, maar heb er nooit een punt van gemaakt.. dus is o.k.
  IK BEN NOG STEEDS KEI BLIJ MET “JOUW SYSTEEM”
  IK HEB ER enorme baat bij…. en pak het regelmatig op…( is toch ook geen punt nietwaar?)
  Nogmaals mijn HARTE – DANK
  :-)Anneliet

  • Beste Anneliet,
   Het is alleen maar heerlijk dat je er baat bij hebt! En ja, pak het gerust weer op wanneer je wilt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 25. Beste Mireille,
  Bij het zien van de video heb ik met je meegelachen, dat de tranen uit mijn ogen kwamen.Zo’n grappig moment. Ook ik heb een paar keer de stappen wel meer dan 3x gelezen.Maar ik ga gewoon door. Heb de MIR-Methode al op 2 anderen toegepast. Het werkt geweldig goed.En dat van het financieel tekort heb ik ook gedaan. HET HEEFT GEWERKT!
  Ik heb resultaten gezien. Ga zo door met je missie en be blessed.

  • ik vraag me af hoe ik de mir-methode kan toepassen bij mijn kinderen.
   Ik ben heel blij als ik iedere keer weer een mailtje van je krijg, het maakt me vrolijk en geeft me moed. dank je.

   • Beste Toos,
    Wat fijn dat de berichten je steunen en moed geven! Je kunt je kinderen aaien, terwijl je de 9 stappen zegt. Je kunt je kinderen vragen zichzelf te aaien en jou na te praten. Kijk maar wat ze kunnen. Hoe meer ze zelfstandig kunnen, hoe liever.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 26. De MIR-Methode heeft mij ook geholpen. Het was of er ineens meer ontwikkeling op gang kwam, en mogelijkheden. Ik heb het vijf weken achtereen gedaan , 2x per dag, nooit overgeslagen! En sinds een week…….ik vergeet het zomaar, lig ‘s avonds in bed en denk: och ja, vergeten.
  Maar nu heb ik toch de behoefte er weer mee aan de slag te gaan.Vraag mij af of dat zomaar kan, de draad weer oppakken?
  Heel leuk filmpje, ontwapenend😊

  • Beste Lienke,
   Ja hoor, je kunt de MIR-Methode altijd weer oppakken wanneer je er weer behoefte aan hebt. Wat dat betreft heb je het voor de rest van je leven altijd bij de hand!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 27. Hallo Mireille.
  Ook ik dwaal vaak af in gedachten.
  Ik ben al ruim een jaar bezig met de MIR-Methode.In die tijd zijn er veel dingen gebeurd.
  Ik ontbijt nu altijd met een groene smoothy.
  Een half jaar geleden kreeg ik te horen dat mijn medicatie (thyrax voor de schildklier) verlaagd moest worden van 2 naar 1 tablet.
  Ik heb al jaren een kalknagel op mijn grote teen. Die neemt nu langzaam weer een natuurlijke vorm aan.
  Kortom ik ben erg enthousiast en vertel iedereen die het wil horen over de MIR-Methode.

  Bedankt Mireille, ga zo door.

 28. Hello Sunshine!
  wow, wat een superleuke PURE video!!!!!wat een LICHTHEID, ECHTHEID EN HUMOR!!!
  Je hebt weer een heleboel mensen laten lachen……..
  Met heel veel liefs en dikke klapzoen!

 29. Beste Mireille,

  Wat als je bij het ‘afdwalen’ nu net ‘in het hoofd’ gaat komen? M.a.w. gaan piekeren of denken wat je dringend moet doen of doordenken aan wat je nog zou kunnen doen bij een bepaalde stap, of je niet eens contact moet nemen met deze of gene therapeut die iemand aanbevolen heeft en zo….
  Ik heb heel wat om over te piekeren en geraak er niet goed uit omdat ‘missie verduidelijken’ mij nog niet de weg getoond heeft en ik teveel in mijn hoofd leef en contact met mijn buikgevoel kwijt ben, maar juist daardoor dwaal ik af. Heb je daar raad voor ?
  Groetjes, Christine

  • Beste Christine,
   Het beste wat je kunt doen, is doorgaan met de MIR-Methode. Telkens wanneer je de MIR-Methode doet, breng je jezelf onbewust meer tot rust door het hand aaien. Wanneer een brein zo overuren maakt, is je controle nog erg sterk. Dat heeft vaak met de basisbehoefte Veiligheid te maken. Wanneer die te weinig in je jeugd was, ben je eraan gewend geraakt overal controle over te houden. Gewoon verder doen, het zal langzaamaan minder gaan worden, wanneer je je interne veiligheid sterker hebt gemaakt.
   Veel geluk!
   Mireille

  • Hallo Christine
   Geduld is n schone zaak,dat is ook echt zo.
   Ik heb n zeurspiegel in de gang,daar sta ik geregeld voor om naar mezelf te kijken (dat moet je ook leren)Ik prijs mezelf vaak de hemel in,bewonder mijzelf en vertel mezelf “je ziet er nog goed uit”
   Ik scheld geregeld iemand de huid vol.”zo dat is er uit” en de MIRaai,gewoon doorgaan t komt allemaal goed.Praat met en tegen jezelf ook dat werkt goed.
   Sucses,ik zal aan je denken.
   Van de positieve dingen in mijn leven heb ik genoten,van de negatieve heb ik geleerd,kun jij ook. knuffel Maya

   • Beste Maya,

    Bedankt voor de lieve woorden, ik ben er echt door ontroerd. Ik zal proberen jouw raad op te volgen! Bedankt ook Mireille, doorgaan dus maar 🙂

    Liefs, Christine

 30. Heel erg leuk, je hele antwoord en je uitstraling! Ik kreeg idd. en heb nog steeds daardoor een glimlach op mijn gezicht door naar dit te kijken….!
  Dankjewel, Mireille!

  • Dag Mireille,

   Gossie .. ik ben dus te serieus en vind afdwalen afleiden.Mooi niet dus. Met een big smile ga ik vanavond weer verder.Kan 2 keer per dag teveel van het goede zijn?

   Warme groet.

   • Hai Lilian,
    Voor sommige mensen is 1x per dag voldoende. De meeste mensen gaan goed met 2 keer per dag, zoals het ook de bedoeling is. In de video zegt een dame in het publiek dat ze de MIR-Methode 3x per dag doet, en daar reageerde ik op, omdat 2x per dag echt genoeg is.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 31. Ik dwaal ook altijd af met het opzeggen van de regels, goed om te horen dat dat goed is.
  Heb heel veel baat mij de MIR methode

 32. Wat ben je een prachtig mens Mireille!
  Zo puur, zo no-nonsens!
  Heerlijk je humor en je lachen! Lekker zo doorgaan met je missie!
  Elke keer geniet ik weer van je e-mailtjes met de juiste informatie.
  Hartelijk dank hiervoor!

 33. Lieve Mireille,

  Een en al positiviteit ben jij. Geweldig om te zien.
  En wat je schilderijen betreft: ik vind ze heel mooi en symbolisch.
  Je hebt een schitterende missie!

  groetjes, Marlène

 34. Wat een intense, mooie lach! Zo Ontwapenend, en helemaal jezelf, prachtig om dit te zien. Ik heb je boek inmiddels in mijn bezit, en je schilderijen kunnen bewonderen. Ik doe nu sinds 5 dagen de MIR-methode, vanochtend merkte ik dat ik niet eens wist wat ik eigenlijk zei, het was onwerkelijk. Ook moet ik wel eens flink gapen. Ik ga gewoon door en probeer – als vanzelf- niet exact te tellen en de controle te houden. Helemaal op de goede weg dus, fijn dat je hierover deze informatie hebt gegeven, dit voelt goed!

 35. Op mijn gezicht ook weer een glimlach!!
  Blij om dit te horen! Hoef ik niet meer boos op mezelf te worden :o)!

  Bedankt Mireille

 36. Beste Mireille,

  Herkenbaar dat je afdwaalt ook ik heb dat. Ben blij dat het juist goed is. Doe de MIR-Methode nu een jaar en ondervind veel positiviteit.
  Zo kwamen er op mijn vakantie 2 verschillende mensen naar me toe en de een zei wat heb jij een positieve uitstraling en de ander vond mij een zonnetje die binnen kwam. Zelfs mijn man stond er van te kijken. Die doet de MIR-Methode niet. Ook als ik niet kan slapen probeer ik de MIR-Methode te doen. Probeer, want vaak ben ik al in slaap bij zin 2. Erg prettig.
  Ik probeer de MIR-Methode uit te dragen en toch merk ik dat heel veel mensen er niet voor open staan. Hoe zou dat komen? Je wilt toch allemaal positiviteit,rust en kalmte ervaren,
  Ik ben er in ieder geval heel blij mee en ga donateur worden. Zelfs die emails open ik als eerste net zoals je vroeger de libelle of de margriet op de mat kreeg eerst even het verhaal lezen.
  Wens je fijne feestdagen.
  Elly

  • Beste Elly,
   Veel mensen kunnen het niet goed geloven dat iets wat heel erg eenvoudig is, ook kan werken. De meeste mensen denken dat iets moeilijk moet zijn en lang moet duren, of veel geld moet kosten. Als iets gratis is, gaan mensen ook snel in het wantrouwen. Het beste wat je kunt doen, is zelf veranderen en stralen. Dan gaan mensen op een gegeven moment vragen hoe dat komt.
   Verder kun je het ook altijd heel relaxed vertellen: joh, heb je al eens van de MIR-Methode gehoord? Hier heb je de link naar de website. Het is zó eenvoudig, bijna niet te geloven. En dan laat je al het uitlegwerk over aan de vrouw op de website. Dat doe ik zelf ook vaak. Als mensen bij je staan, klinkt het vaak zo ongelooflijk!
   En veel mensen maken ook mee dat er nog 2 of 3 andere mensen er ook over beginnen. Dan worden ze meestal nieuwsgieriger. Verder hoop ik dat de MIR-Methode een keer in een blad als Libelle of Margriet mag staan, maar tot nu toe lukt dat nog niet. Kwestie van tijd en dat steeds meer mensen erover gaan praten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Oh, maar ik had over de MIR-methode gelezen, ik dacht in de Happinez. Ik las dit tijdschrift ik denk in de periode maart/april dit jaar, toen ik wachtte voor een behandeling voetreflexologie. En die mevrouw had deze methode ook uitgeprobeerd en vond het leuk om doen. Intussen doe ik de methode al sinds april. En echt, het is zeer fijn om te doen, het is een cadeautje voor jezelf als je de MIR-methode doet.
    Dank dat je dit alles wilt delen!
    Francine

 37. Ik ben blij met de video want soms twijfel ik ook maar doe dan gewoon terug dus ben gerust gesteld Dank u wel

 38. Dag Mireille,
  je lach werkt echt aanstekelijk! Als je nog eens in België komt en het is in de buurt, dan kom ik zeker naar je luisteren. Nog een fijne dag!

 39. Hallo Mireille,
  Wat een leuk stukje film van een leuk mens! Kom je ook eens richting het oosten van het land….de achterhoek?
  Dan ben ik zeker van de partij want ik ben een groot fan van de MIR-Methode!
  Ik heb nog wel een vraagje: ik merk dat ik de 9 stappen niet altijd in dezelfde volgorde doe, is dat erg?
  Warme groet uit de achterhoek, Berdyne

  • Beste Berdyne,
   Ja, het oosten van het land, daar ben ik nog niet zo vaak geweest. Dalfsen is meer in het midden, he? Wordt aan gewerkt!
   Ja, de volgorde van de stappen is wel heel belangrijk. Zorg ervoor dat je de 9 stappen bij je hebt, zodat je de volgorde makkelijker kunt aanhouden. In het artikel ‘De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode’ leg ik daar meer over uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Net even snel mijn mail gecheckt – met gefronst voorhoofd – en dan ineens zit je te lachen in je eentje, heerlijk!

 41. als ik iets vertelaan een ander dwaal ik vaak af, zijwegen zogezeid, maar altijd kom ik weer bij de kern uit, een heerlijk gevoel wat je vertelde in je video ……. het mag !!

 42. Dag Mireille, dankjewel voor dit grappige fragment. Ik heb de MIR-Methode al veel eerder voor mezelf gedaan en ben nu bezig met een van mijn honden. Bij haar dwalen m’n gedachten heel vaak af, maar ik probeerde me daar al niet druk om te maken. Hoeft dus ook niet, zegt deze video. Hondje Fiep lijkt er echt blij mee te zijn. Ze is vrolijk en onze band versterkt. Ik hoop nog op verbetering van haar angsten en gun haar het vermogen zich wat meer af te schermen voor alle energieën in haar omgeving. Dat is de grote uitdaging in haar leventje.

 43. Dag Mireille , dit is heel herkenbaar bij mij maar ik heb dit als ik het voor een van mijn dieren aan het opzeggen ben en altijd bij de zelfde zin namelijk meridianen zuiveren . hoe komt dit en mijn paard is een echte smeerpoes geworden hij rolt zich in zijn eigen uitwerpselen en hij doet dit sins een dikke week ik doe het nu 2 weken bij hem is dit normaal en wat betekent dit ?

  • Beste Marina,
   Het zou kunnen dat er een verstoring is bij je paard in de meridianen. Meestal haper je namelijk bij de zin die op dat moment het meest in beroering is, het meeste aandacht nodig heeft. Je vraag kan ik helaas niet beantwoorden, omdat ik niet zo onderlegd ben qua dieren. Stuur eens een bericht aan een MIR-Methode begeleider die met dieren werkt. Je vindt deze begeleiders op de pagina ‘Begeleiding’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 44. Goededag,

  Ik zou graag willen weten wanneer er weer een lezing MIR-methode in Rotterdam is. Zou ik daarvan op de hoogte gehouden kunnen worden?

  MvG
  Soedish Sahebdien

  • Beste Soedish,
   Wanneer je de emailtjes krijgt op woensdag van de nieuwsbrief, dan zie je daar onderaan ook altijd de agenda. Je kunt ook lid worden van de Be the MIRror-website, daar komen de meeste opnames van lezingen te staan en ook fragmenten uit de cursussen die ik geef.
   Hartelijke groetjes en dank voor je belangstelling!
   Mireille

 45. Het afdwalen van de aandacht is eigenlijk heel gewoon, want ons ikje(dagelijkse geest) is snel verveeld, dus als we de zinnetjes en de beweging al zoveel keer hebben gedaan gaat ons ikje op zoek naar iets anders, net wat Mireille zegt, dat geeft niet, het besef dat je bent afgedwaalt is al weer een wakker moment om terug te keren. Deze wijsheid deel ik even vanuit de aandachtstraining (mindfuness)die ik veel jaren heb gegeven, en waar hetzelfde fenomeen zich voordoet. Ik ben nu de 2 de week bezig en dwaal ook af en toe af.

 46. mijn reactie daarop is ik val er heel goed van in slaap maar ik heb een andere vraag de laatste 10dagen heb ik het meeste ‘s nachts heel fel diarree is geen buikgriep ben niet ziek geen buikkrampen maar stel me de vraag kan dat te maken hebben met detox en omdat ik ‘s avonds het doe en dan altijd het ergste is ik doe de mir methode al 4a5 jaar dat was eenbedenking waar ik mee zit en ga nu het dexonen eruit laten herken jij dit met andere personen

  • Beste Maria,
   De oplossing is beslist niet om stap 2 uit de MIR-Methode weg te laten. Diarree hoeft namelijk niet door detoxen te komen. Het kan heel goed zijn dat je lichaam teveel stress heeft, of dat het aangeeft dat het bepaalde voeding niet meer verdraagt. Wanneer je al zolang de MIR-Methode doet, fantastisch overigens, is je lichaam steeds meer in harmonie en kan het zijn dat het steeds duidelijker aangeeft dat er iets mag veranderingen. In voeding, in mensen met wie je omgaat, in de plek waar je woont, het kan van alles zijn. Overleg ook gerust een keer met je huisarts, want het kan altijd zijn dat je lichaam medisch onderzocht wil worden.
   Veel sterkte en ik hoop dat het gauw over is!
   Maar blijf wel altijd alle 9 stappen doen!
   Groetjes, Mireille

 47. Ik dwaal ook vaak af .maar het doet mij goed .
  Om te horen ,dat het niet geeft.
  Ben heel blij ,dat het mij goed doet ..
  Het boek heb ik ook in mijn bezit, goed om te lezen.
  Ik ga zo door.
  Bedankt Mireille.

 48. Heb ik ook, maar vertrouw er ondertussen ook op dat ik mijn stappen doe zoals het hoort. MIR heeft mijn leven postief verbeterd en waar ik vooral heel dankbaar voor ben is het feit dat er nu zoveel vertrouwen is dat alles goed komt, of zoals het voor mij best is.heerlijk en wat een opluchting dat ik niet meer alle touwtje s moet in handen houden maar eindelijk mag genieten van het leven.

  • Beste Ingrid,
   Wat heerlijk dat het zo voor je voelt. Ik denk dat wat je schrijft, voor iedereen geldt en dat de grootste kunst van het leven is dat we dat allemaal diep van binnen gaan voelen. Veel geluk met al het genieten!
   Groetjes, Mireille

 49. het filmpje heeft me gerust gesteld en het was leuk om je te zien giechelen, dat doe ik nu weer omdat ik niet weet of ik dat woord goed heb geschreven.Maar we mogen twijfelen hè.
  Warme groet, Aleida.

 50. Goede morgen Mireille!
  Wat een leuk begin van de dag deze video!
  Ik heb heerlijk met je meegelachen en zal dit vandaag ongetwijfeld vaker doen. Je lach werkt aanstekelijk , heerlijk ! Ook ik dwaal vaker af of val in slaap (‘s nachts)
  Sinds ik de MIR methode doe en van een “be THE mirror dag” heb genoten ben ik rustiger geworden en geniet van de fijne dingen die op mijn pad komen! Heeeeeel veel dank Mireille!

 51. Geweldig stukje Mireille. Wat ben je een leuk mens zeg! Mijn dag is goed begonnen vandaag 🙂 met een lach op mijn gezicht. Heerlijk om iemand zo blij, vol vertrouwen en relaxed haar missie te zien doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.