Home » Artikelen » 92. Ben jij een Waarheidsbrenger?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

92. Ben jij een Waarheidsbrenger? — 117 reacties

 1. Dag,

  Ik deed een geruime tijd de Mir methode, zo’n 6 maanden. De laatste maanden heb ik het opgegeven, vind er de moed niet meer voor.
  Er is zoveel naar boven gekomen dat ik nu wel echt op de “bodem” van mijn bestaan ben geraakt.
  Via innerlijke kind therapie en cranio sacrale therapie en de Mir methode, heb ik enkele weken geleden het beeld gekregen van de kleine baby die ik was, vastgebonden in haar kinderbedje en een doek rond het hoofd en de mond zodat ik niet kon wenen. Serieuze kindermishandeling. Heel mijn leven voel ik mij de mond gesnoerd. Mijn moeder had een eigen winkel, begin jaren 60 en ondertussen 3 kinderen, vader was werken. Moeder wil niets zeggen over deze periode… het is nu ook pas uitgekomen doordat ze plots toch een eigen pensioen kreeg, dit zijn we te weten gekomen toen mijn papa stierf. Het is allemaal heel hels. Volop boeken gaan lezen over kindermishandeling. Herkenning allom… ook in een burn out terecht gekomen, maar nu weet ik waarom, om dit te kunnen voelen had ik dat nodig. Ik ben ondertussen in begeleiding bij psychoterapeut. Afstand genomen van heel mijn familie want het is echt wel heel hard als je zoiets ontdekt. Enorme boosheid, verwarring en ook verdriet. Soms heb ik zin om het naar buiten te gooien, enkele vrienden weten het ondertussen. Niemand van mijn familie, maar de confrontatie zou te groot zijn vrees ik… een eigen boek schrijven onder pseudoniem ? om het te verwerken… ik weet het allemaal niet meer, ik leef nu alleen, kids zijn groot, moment om dit tegen te komen en te verwerken. Wat kan ik ermee doen ? is het mijn missie om met kindermishandeling aan de slag te gaan ? mijn ziel is serieus gekwetst en mijn lijf ook, ik voel me zo geradbraakt en mijn kaken doen zo’n zeer. Heb ook vorig jaar 9 loszittende tanden gekregen, botontkalking, botonderzoek laten doen en alleen in mijn kaken dit probleem. Nu weet ik waar dat van komt ! En mijn broers hebben ook ieder hun trauma op die plek maar zijn zich niet bewust wat er mee heeft gespeeld. Ik ben gewoon blij dat ik dit hier kan neerschrijven… openheid, rechtvaardigheid zijn altijd belangrijke waarden in mijn leven geweest, alleen met mijn familie lukt dat niet. Moet ik de handdoek in de ring gooien, geen contact meer ? echt gelukkig ben ik nooit met hen geweest. Voelde me ook altijd het verstoten kind. Telkens verdriet voelen als je bij je familie bent, emotionele verwarring allom, al heel mijn leven. lieve mensen, gewoon fijn dat ik dit kan delen … uiting geven aan het onrecht doet zo’n deugd. groetjes

  • Beste Brigitte,
   Het is zo belangrijk om het naar buiten te brengen! Goed dat je dat gedaan hebt. Probeer niet teveel op de zaken vooruit te lopen van wat je ermee kunt gaan doen. Richt al je aandacht nu op jezelf. Op jouw heling, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben blij dat je goede begeleiding hebt gevonden bij een psychotherapeut en hoop van harte dat je langzaamaan de heling kunt krijgen die je nodig hebt. Bespreek met hem of haar ook alle stapjes die je kunt zetten met of zonder je familie.
   Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en uiteindelijk ook weer geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Ik kan me hierin volkomen herkennen. Doe sinds 2 weken de MIR-methode en heb sinds gisteren je laatste boek, Waarom ben ik….. Ben gelijk aan het lezen. Ik heb alles dat je zei doorleefd, ben alleen geen officiele klokkenluider (lol). Heb tot nu toe alleen nog maar lovende kritiek. Hetgeen waar ik in eerste instantie mee begon, zaterdag bijna 2 weken geleden, ligt alweer in mijn verleden. Ik voel me beter worden na een lange depressie. Die startte op 13 juli 1983 met een hersenontsteking, die heeft geresulteerd in veel restverschijnselen. Voor het eerst heb ik nu het idee, dat jij me voor een aantal gevolgen van die vreselijke ziekte zoelaas kunt brengen. Bedankt!

  • Beste Loes,
   Ik ben erg blij voor je dat je je nu stukken beter voelt!
   Groetjes, Mireille

 3. Lieve Mireille,
  Met belangstelling lees ik jouw artikelen en nieuwsbrieven. Ben alweer ’n tijdje aan het Mirren…Vandaag kreeg ik de impuls om bij de onderwerpen te gaan kijken. Het eerste onderwerp wat me aansprak was erkenning, daarna trok waarheidsbrenger m’n aandacht. Zo voel ik me al m’n hele leven, ’n waarheidsbrenger, ’n voorstander van het oplossen van onrecht. Steeds spreek ik datgene uit waar ik in negatieve zin mee geconfronteerd word, ik kan het niet naast me neerleggen. Er is steeds weer moed voor nodig om me uit te spreken, ik doe het omdat ik niet anders kan, maar het geeft me vaak ’n gevoel van niet gehoord en/of gezien worden. De betrokkene in kwestie lijkt niet te begrijpen waar het in principe om gaat en begrijpt niet waar ik me “druk” om maak. Er wordt volledig voorbij gegaan aan de kern van het voorval en mijn ervaring is dat er door sommigen volledig aan mijn waarheid voorbij gegaan wordt. In mijn uitleg ben ik steeds duidelijk. Wat kan ik hieraan doen om herhaling te voorkomen?

  • Beste Johanna,
   Vaak reageren mensen afwijzend als je hen de waarheid vertelt. Dat komt omdat ze erg moeten wennen aan jouw invalshoek. Die hadden ze nog niet gezien. Meestal komt het inzicht bij mensen dan in de loop van de dag/week. Geef mensen de tijd om te wennen aan jouw kijk op de waarheid en help ze om het te verwerken. Zinnen als ‘Heb je nog nagedacht over wat ik vorige week zei?’ kunnen helpen. En vaak moet je helaas op een afstandje wachten en geduld hebben. Net zolang tot ze van iemand anders hetzelfde horen. En… daar kunnen soms maanden of jaren overheen gaan.
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve allemaal,

  ik luid ook graag klokken. Hoe harder hoe beter!
  Alleen de ene keer trek ik hard aan de touwen en schrik ik van mezelf ( zelfoordeel ) en van de reactie van de ander ( oordeel over de ander ) . Hoe heftiger de bel luidt hoe meer tijd ik daarna nodig heb om alle oordelen onder ogen te zien. Hoezeer de intentie van het klokkenluiden ook resoneert met mijn hart, voelt het vaak als mezelf voor de leeuwen gooien.

  Toch blijf ik het doen. Na jaren stil zijn en wegslikken door onderdrukking in mijn kindertijd kan en wil ik nu niet anders meer dan mijn waarheid spreken. Door het te doen en verantwoordelijkheid te nemen voor de pijnstukken die de gevolgen meebrengen in mij aanraken, leer ik steeds beter hoe en wat en wanneer ik iets naar het licht dien te brengen. Ik voel me altijd sterker nadat ik mijn waarheid heb gesproken. Trouw aan mijn hart, mijn intuitie. Die waarheid is ongecompliceerd. En in de eenvoud van onschuldige liefde gedij ik het best.

  MIR is een super methode om mij hierin te steunen!

  Bedankt Mireille

  • ik wil ook de waarheden brengen.en deze zijn dat zich noemende psychiaters nooit iemand beter kunnen maken en slechts allemaal pseudo zijn.

 5. Hoi Mireille !
  Ik zoek iets over Mirren en Narcisme….

  Misschien zijn bepaalde eigenschappen die een Narcist heeft wel te verbeteren/op te lossen.

  Dat zou dan toch in ieder geval wát schelen. Voor de Narcist zelf, maar ook voor zijn slachtoffers.

  Ik denk dat het heel belangrijk is voor heel veel mensen.?

  Liefs,

  Belize

  • Beste Belize,
   Ja, in principe zou narcisme wel wat kunnen afzwakken als iemand de MIR-Methode zou doen. Het probleem is alleen wel dat narcisten van zichzelf niet zullen toegeven dat ze een narcist zijn. Ze zullen dan de MIR-Methode om een andere reden moeten doen, bijvoorbeeld eczeem, waarmee ze ook aan hun innerlijke emotionele wereld werken. Maar… geen garanties, helaas.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 6. Wat een helder en mooi artikel!
  En wat herkenbaar (ook al rook ik niet en heb ik geen overgewicht ☺)
  Dankjewel voor de herkenning en daardoor ook je steun om op de eerste plaats ook goed voor je eigen veiligheid te zorgen en jezelf te beschermen!
  Thx!
  X!

  Fijne dag!

 7. Lieve mireille,

  Als je dit werk doet ben je gewoon een lief mens – een Gods geschenk en wat fijn dat dit allemaal bespreekbaar is. Juist in deze tijd is dat zo nodig. Ik heb alles gelezen en het raakte me diep.
  Dat ben ik – en al had ik altijd het gevoel dat ik anders ben ( maar dat zijn we toch allemaal)?
  Ik herken dit van a tot z en ook de reacties van de ” waarheidsbrengers. Niet wat je zegt,maar hoe je het zegt dat is een hele kunst. Maar of ik het aardig zeg – wat assertiever – humoristisch, de mensen begrijpen je vaak niet. Ooit is mij verteld dat na mijn dood ze zullen zeggen o- ja dat heb ik al een keer gehoord – ze had toch gelijk – of zo’n collega of tante had ik ook.
  Nogmaals een hele klus als je hiervoor in de wieg bent gelegd. Na bijna 50 dienstjaren en een mooi afscheid ,waar ik mijn eigen verhaal kon vertellen met de toezegging dat ik het kort zou houden,want meestal zijn we lang van stof ( of heb ik dat alleen?) kreeg ik wel de waardering waar ik trots op ben en in mijn beoordelings gesprekken kwam naar voren dat mijn eerlijkheid en betrouwbaarheid zeer op prijs wordt gesteld,maar ik heb ook geleerd dat de tijd er rijp voor moet zijn. Nu ik vrijwilligerswerk doe durf ik nog meer te confronteren – gewoon omdat iemand het moet zeggen ,,zodat “straks” niet gezegd kan worden- dat wist ik niet – nee we hebben er niets mee gedaan en dat is een ander verhaal toch? Ook zeg ik vaak – en vooral bij oudere die relatief toch met hun laatste stuk van het aardse leven zijn – dat alles naar het Licht wilt. Die gesprekken doen me goed als ik merk dat ze het fijn vinden als je de tijd voor ze neemt,want ook hun verhaal wil gehoord worden. Ik blijf dit met liefde doen en vraag om heel veel humor – geduld en vertrouwen
  Zodat ik mag zijn wie ik in mijn diepste wezen ben.
  Warme hartenknuffel voor jou en allen die hiervoor op aarde zijn.
  En is het normaal dat ik me soms afvraag of ik het wel allemaal snap?

  • Beste Ans,
   Dankjewel voor al het waarheids-breng-werk dat je doet! Ja, het is helemaal normaal dat je je soms afvraagt of je het allemaal wel snapt. Dat heb ik ook. Het is vaak zo’n kluwen van rare opeenvolgingen wat er allemaal gebeurt. Velen zijn met ons dan de draad kwijt. De kunst is om het allemaal weer terug te brengen naar eenvoud. En even afstand nemen. Net zolang totdat we het weer kunnen overzien.
   Veel geluk en dankjewel voor alle helderheid die jij brengt!
   Groetjes, Mireille

 8. Prachtig artikel Mireille. Zeer herkenbaar. Ik ben inderdaad totaal afgebrand toen ik de klokken luidde en nu ben ik almaar te zwaar omdat ik gestopt ben me uit te spreken. Geen eenvoudige route. Maar de MIR methode inspireert altijd weer.

  • Beste Mariette,
   Dankjewel dat je destijds zo dapper was! En veel sterkte met het verwerken ervan. Dat je toch je missie maar mag leven zonder dat het je nog zoveel negativiteit geeft.
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Als de MIR-methode je helpt om waarheidsbrenger te zijn, dan stop ik onmiddellijk met de MIR-methode!
  Ik ga kapot aan reacties die ik van diverse mensen krijg wanneer ik mij goedbedoeld uitspreek, ook wanneer ik dat niet voor mijzelf doe maar bijvoorbeeld in het belang van een groep, andere mensen/generaties, dieren of milieu.
  Wel ga ik het boek “Geweldloze communicatie” lezen, ook al vind ik dat een hele vreemde titel omdat die suggereert dat de gebruikelijke communicatie gewelddadig zou zijn. En nu spreek ik mij alweer uit terwijl ik juist zou proberen dat niet meer te doen, in ieder geval niet zo lang het me niet lukt om zaken tactvol te brengen. Ik vrees dat dat levenslang is, want jezelf veranderen is zooooo moeilijk!

  • Beste Miranda,
   Oh, wat een uitdaging voor je! Ik hoorde een keer dat Marshall Rosenberg zelf ook spijt had van de term ‘geweldloze’ communicatie. Maar ik denk dat er ook wel wat in zit. Veel mensen zeggen dingen tegen elkaar, goed bedoeld, maar reageren toch geprikkeld. Ook al is de boodschap goed bedoeld, ze kunnen de goede intentie ervan niet voelen. Het boek van Marshall Rosenberg zal je aangenaam verrassen, denk ik, omdat je daarmee je boodschap veel krachtiger kunt verwoorden, maar ook de reactie van de ander veel makkelijker kunt hanteren, zonder dat jij eronder hoeft te lijden. Ik hoor het graag van je wat je ervan vindt.
   Enne… je hoeft de MIR-Methode niet neer te leggen, want je bent al een waarheidsbrenger. Ik denk dat het voor jou veel meer een uitdaging is hóe je iets brengt en om de reacties van mensen beter aan te kunnen. Die reacties zullen er altijd zijn, maar gaan je langzaamaan minder hard raken.
   Sterkte en ik hoop dat je je ‘waarheidsbrengerschap’ nog een tijdje wilt blijven doen!
   Groetjes, Mireille

 10. Ik heb een vraag Heb ook een cursus reiki gevolgd. Kan dit positief of negatief invloed hebben op de MIR Methode als ik dit allebei op dezelfde dag doe?

  • Beste José,
   Deze zullen elkaar positief beïnvloeden, dus voel je vrij!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.