Home » Artikelen » 82. Ruimte maken voor het nieuwe!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

82. Ruimte maken voor het nieuwe! — 72 reacties

 1. mireille,
  heeft ruimte krijgen ook te maken met mijn manier van denken die ik me eigen heb gemaakt in mijn anorexia periode uit mijn jeugd – ik ben nu 58 jaar – en die me nog steeds achtervolgt? manier van denken, hoorde ik onlangs, die destructief werkt, omdat je steeds perfectionistisch bezig bent, steeds de lat voor jezelf verschuift en steeds het doel niet kunt bereiken. dat de onderliggende visie is dat je zelf niet deugt, er niet bijhoort, anderen belangrijker zijn, je het nooit goed doet, je jezelf straft omdat je niet bij de lat kwam, teveel hebt gegeten van het al weinige dat je at en dus moet compenseren, een dag niet genoeg beweging gehad in jouw visie en dus de volgende dag dubbel zoveel moeten bewegen als compensatie, als soort van het goedmaken van dat je het de vorige dag niet goed gedaan hebt, enz.
  dat altijd zo denken beheerst mijn leven kennelijk nog steeds, en kost giga veel energie, neemt heel veel ruimte in, levert me weinig anders op dan heel soms mijn eigen strijd tegen mezelf winnen voor maar heel even, maar verder niets. ik merk dat ik zo heel moe hiervan ben, het wordt steeds moeilijker om bij die hoge lat te komen. en ik durf niet toe te geven aan flexibeler zijn, gemakkelijker, mezelf gunnen, enzovoorts. Hoe pak ik dit aan?
  groet, r

  • Beste Roelfina,
   Dat je het jezelf bewust bent geworden, is al een grote stap. Zou je eens willen kijken bij hooggevoeligheid? Ik vermoed dat dat ook een rol speelt bij je. Je kunt verder de MIR-Methode blijven doen en eventueel een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider. Hoe dan ook ben je een weg van bewustzijn ingeslagen dat jou alleen maar verder kan brengen hierin!
   Veel geluk1
   Groetjes, Mireille

 2. Lieve Mireille, ik kom in het gratis e-book Heaven met Hathors, van Lia – Ariel Hermans, op pg. 34 een oefening tegen die lijkt op de MIR Methode, maar is veel uitgebreider. Kan ik de MIR methode hiermee uitbreiden of is dat niet nodig, zit alles uit deze lijst er al in verwerkt? zoals bijvoorbeeld ‘pijnappelkier activeren en opwaarderen’, ‘Ka-lichaam opwaarderen’ etc. En als ik de MIR-Methode wil uitbreiden op welke plek kan ik dat t beste doen of maakt dat niet uit?

  • Beste Carla,
   Ja, ik weet dat het werk van de Hathors sterk lijkt op de MIR-Methode. Voor zover ik het kan overzien, is het niet nodig om de 9 stappen van de MIR-Methode uit te breiden. De pijnappelklier is in stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ vertegenwoordigd en Ka-lichaam opwaarderen is wat via je onbewuste al gebeurt. Er is ontzettend veel wat wij bewust niet weten of waarnemen, maar wat we onbewust al wel weten. Mijn idee zou zijn: kies welke methode voor jou het beste voelt om te doen. Er zijn nu eenmaal vele wegen naar zelfheling.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 3. Beste Mireille,
  hoe kan ik ruimte maken voor iemand anders als mijn ex nog in mijn hoofd zit?Kan ik een nieuwe zin bijvoegen?
  Lieve groet,
  co

  • Beste Co,
   Nee, je hoeft geen zin toe te voegen. Je koppelt je ex al los via stap 3. ‘Vader loskoppelen’.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille,
  In september kwam mijn relatie ten einde en in oktober ben ik naar een astroloog geweest. Ik ben 2 dagen “ziek” geweest van de relatiebreuk maar daarna kreeg ik een gevoel van overwinning. Hoe bizar want mijn leven in september zag er somber uit.
  Ik woonde in bij mijn vriend met mijn kinderen (niet van hem) in een koopwoning, ik heb urgentie aangevraagd. Verder had ik geen geld (schuldsanering) en geen meubels meer ( na een tijdje opslag, gegeven aan een vriendin die ging scheiden)ik moest bij de kinderen op de kamer slapen en na 20:00 mocht ik niet meer beneden komen van hem. Het was een heftige tijd waarin mijn kinderen en ik het heel zwaar hadden. Dus in oktober naar de astroloog die mij vertelde over de MIR-Methode. Volgens haar zou ik een rumoerige tijd tegemoet zien wat klopte. Ik had onwijs veel last van stressjeuk, na 2 dagen mirren was dit al weg. OP een gegeven moment in november kreeg ik urgentie en een huis maar ja, geen meubels, helemaal niets.
  Toch is mijn huis ingericht, ik bleef ontzettend positief, vraag me niet waar het vandaan kwam maar elke vezel in mijn lijf gaf aan dat het zou goedkomen.
  Op 27 november kreeg ik de sleutel, alvast wat spullen ophalen (grootste gedeelte bij de buuf gezet), hond uit logeren en vrijdagochtend mocht ik de rest ophalen. Meneer had namelijk de sloten al vervangen, alsof ik wist dat hij dat van plan was.
  Binnen een week was mijn huis zo goed als af, en ingericht met allemaal meubels die echt overal vandaan zijn gekomen. Zo veel liefde, ongelooflijk.
  Inmiddels ben ik nu al een paar maanden bezig met Mirren en wat een ander mens ik geworden.
  Ik maak keuzes die ik bewust neem, vriendschappen zeg ik op, ik durf NEE te zeggen en doe alleen maar dingen waar ik blij van word. Ik heb het recht om gelukkig te zijn en heb mijn studie weer opgepakt wat me erg goed afgaat.
  Superbedankt!
  Ik raad iedereen de MIR-Methode aan, ik ben er ongelooflijk mee geholpen!

  • Beste Bianca,
   Wat ben ik ongelooflijk blij dat je leven zo’n prachtige wending heeft gekregen! Dat het jou en je kinderen maar heel goed mag blijven gaan!
   Veel geluk!
   Mireille

 5. Lieve Mireille,

  Ik sta nooit zo te popelen om mijn reactie op jouw toch fantastische ideeën te geven, ik vind mijzelf nooit zo belangrijk, en worstel daar op mijn manier ook dagelijks mee!
  Maar NU doe ik het dus wel! Allereerst mijn beste wensen voor jou, jullie, in 2015. Dat je nog lang in mijn leven mag blijven en ik met jou een eindje mee op mag lopen!
  Wat betreft mijn gezondheid, dat wil ik toch ook graag met je delen:

  – het me-veilig-voelen-bij mijzelf gaat een stuk beter. De EHBO-MIR-Methode
  helpt me ook, die je ons leerde op de MIRROR-dag.
  Mijn vraag is: kan je die ook gebruiken voor de 9 stappen????

  – het-knopen-doorhakken gaat ook beter, en sneller dan vorig jaar!

  – op dit moment ben ik al meer dan een week grieperig, wat ik maar moeilijk
  kan verdragen! Niks doen is niks voor mij!

  Nou, zo is het wel even genoeg nieuws, lieve groetjes, van Tineke

  • Beste Tineke,
   Toch leuk dat je schrijft! Kan best zijn dat jouw vragen weer anderen helpen. Nee, de EHBO en de 9 stappen zijn niet hetzelfde en kun je ook niet voor elkaar in de plaats gebruiken. De 9 stappen zijn de basis en de MIR-Methode EHBO kun je alleen gebruiken in accute situaties dat je het even heel moeilijk hebt, of bijvoorbeeld eerste hulp nodig hebt, omdat je je hebt verbrand of gesneden.
   Griep is niet altijd fijn, maar het heeft wel een hele goede functie. Vooral rust. Het is een uitdaging om eraan toe te geven, maar hoe meer rust je neemt, hoe beter je immuunsysteem kan functioneren. En water drinken!
   Veel sterkte en beterschap!
   Mireille

 6. Lieve Mireille,
  Bij dit bericht moest ik echt LACHEN! Zo herkenbaar: mijn man en ik hebben het afgelopen weekend inderdaad flink huisgehouden en allerlei zooi opgeruimd, gepoetst en zitten nu tevreden uit te rusten. Wij doen de MIR-methode nu ongeveer een maand en merken de eerste effecten al. Onze zoon doet alleen nog stappen vijf en zeven, omdat hij moeite heeft met stap 3. Bedankt voor je tip hoe je dit aan een ouder kind (hij is twaalf) kunt uitleggen, morgen ga ik dit meteen proberen. Onze dochter is een ander verhaal, zij wijst alle alternatieve methoden af als flauwekul. Heb je daar toevallig ook een tip voor?
  Heel erg bedankt voor je prachtige methode en alle tips! Wij wensen jou een stralend 2015 vol van liefde, eenheid en harmonie!

  • Beste Marie-Astrid,
   Heerlijk dat je nu zo’n opgeruimd huis hebt! Nee, je dochter heeft het volste recht om het af te wijzen. Ga daar vooral geen moeite voor doen, want dat is haar weg. Zij vindt haar eigen manieren wel om zich te begeleiden. Het fijnste is als je de MIR-Methode zelf gaat doen en er heerlijk door in je vel komt te zitten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille
  heb een heel andere kijk op het aanraken van mezelf heb in het begin een heel felle zuivering gehad .Heb doorgezet en na twee weken 5 en 7 te hebben gedaan alle 9 de punten gedaan .Voel nu hoe mijn lichaam zich begint te herstellen kan weer terug wandelen zonder pijn in mijn onderrug dank u wel voor de MIR-Methode die onverwacht op mijn pad is gekomen lieve groet Marie Jeanne

 8. Dag Mireille, ook ik wil je van harte bedanken voor de MIR-methode die jij vrij gegeven hebt; voor al de berichtjes die jij elke keer weer rondstuurt. De MIR-methode is al enkele jaren in mijn leven en het zijn de afgelopen jaren best pittige jaren geweest. Van veel verdriet en pijn, veel zorgen, van moeten loslaten en van het grote verlies van mijn vader, twee en een half jaar geleden.
  Maar ook heb ik in de afgelopen jaren zoveel liefde, hulp en zorg van de mensen om mij heen mogen ervaren en daarin is ook het MIRRen een steun geweest. Kracht naar kruis, heb ik ervaren en dat voelt nog steeds zo.
  Het gaat allemaal niet vanzelf maar zoals mijn vader’s spreuk het zo mooi verwoordt: “het gaat om de weg die je gaat en het spoor dat je achterlaat”.

  En jij Mireille hebt ook mij met je methode geholpen om steeds stapjes te zetten om op weg te blijven gaan.Elke dag is er één en gewoon maar blijven doorgaan met ademhalen, daar ga ik voor, ook in het Nieuwe Jaar.

  Mireille, graag wens ik jou en je familie een heel mooi, gezond, en voorspoedig 2015 toe.
  Hartelijke groet,
  Maria Victoria

 9. hallo Mireille,

  Eerst wil ik iedereen een gezond en inspiratie vol 2015 toewensen!
  Ik ben lekker grote schoonmaak aan het houden,in mijn huis doordat onze jongste zoon opzich zelf is gaan wonen,ik merk dat het me wel een bepaalde rust geeft.en doordat ik het afgelopen jaar veel ben afgevallen en op mijn gewicht blijf,ben ik kleding aan het uitzoeken.(volgende week lekker shoppen met vriendinnen). Ook wil ik graag dit jaar een opleiding gaan volgen ik weet eigenlijk al welke, maar zit erg tegen het bedrag wat het kost aan te hikken.(veel geld)ben dus aan het nadenken hoe ik dat het beste op kan lossen.
  groetjes Ilse

 10. 2014 was voor mij tot nu toe het zwaarste jaar uit m’n leven.
  7 April is het noodlot toegeslagen. Blijkbaar was m’n man me beu en had al meer dan ’n half jaar z’n zinnen op ’n andere vrouw gezet. (De dirigente van het koor waar we samen lid van waren).
  De nacht van 7 op 8 april heeft hij me (met veel drank op) anderhalf uur lang van alles naar m’n hoofd gegooid wat ’n mens maar kan bedenken. Zat met m’n mond open van verbazing.
  De volgende dag ontkende hij alles wat hij gezegd had. Vervolgens heeft hij me 3 dagen alleen gelaten. Daarna heb ik ’n zelfmoordpoging gedaan.
  Binnen ’n week woonde hij bij die vrouw. (Volgens hem is hem dat overkomen in die week). Hij is het slachtoffer.
  Door ’n clausule in ’n testament heeft hij al ons spaargeld van de bankrek. afgehaald.
  Alles kwijt, relatie, geld, huis, vertrouwen, eigenwaarde.
  Ben inmiddels verhuisd naar ’n prachtig appartementje. Ben langzaam aan het opkrabbelen (mede door de MIR-therapie).
  Maar het zijn zware dagen, die “feestdagen”.
  Toch probeer ik 2014 achter me te laten. 2015 Kan bijna nooit zo slecht worden als vorig jaar.
  Weet ook heel goed dat ik niet de enige ben met ellende.
  Ik wens iedereen dan ook ’n gezond en gelukkig nieuw jaar toe en doe allemaal de MIR-methode.
  Sterkte allemaal, gr. Wilma

  • Beste Wilma,
   Ongelooflijk veel sterkte gewenst met alles wat je hebt meegemaakt! Ik wens je toe dat jouw leven niet voor niets deze wending heeft genomen, maar dat in 2015 mag gaan blijken dat er veel moois op je staat te wachten.
   Veel sterkte en vooral ook veel geluk!
   Mireille

  • Dear Wilma,

   Wat een zielepijn heb jij moeten ondergaan het afgelopen jaar.
   Wat goed van je om dit met ons te delen, meid.
   Ik hoop en wens je voor dit nieuwe jaar het allerbeste.
   Veel sterkte!
   Lia

 11. Beste Mireille,
  Zo’n 2 jaar geleden kwam ik door lieve vrienden in aanraking met de MIRmethode. Dit heb ik inmiddels aan verscheidene familie en vrienden doorgegeven, met succes!
  Het heeft mijzelf enorm geholpen om een andere weg in te slaan, jou methode de homeopathie yoga en gezonder te gaan eten. Voel mij daardoor lichter energieker en strakker in mijn vel.

  Dit alles heeft zich langzaam ontwikkeld nadat mijn man na anderhalf jaar knokken tegen kanker zeven jaar geleden helaas is overleden, het gevoel blijft alsof het gisteren is gebeurt…
  Maar door lieve mensen te ontmoeten en jezelf open te stellen voor positiviteit kun je (heb ik nu ervaren) het beter met je meedragen.

  Met plezier lees ik jou wekelijks mail en elke keer is wel iets waar ik wat aan heb.

  Voor 2015 wens ik jou en een ieder die dit leest veel positiviteit en gezondheid toe,
  Hartelijke groet, Lida.

 12. Lieve Mireille,
  Een fantastisch 2015 gewenst voor jou en iedereen.
  Grappig, ik ben ook aan de GROTE schoonmaak. Wil zoveel mogelijk spulletjes opruimen om een netter huis (en hoofd) te hebben.
  Het afgelopen jaar heb ik veel reacties gelezen over mensen die HSP zijn. Info op internet gezocht en volgens de test gezocht en ik het ook. Interessant om te lezen dat het geen aanstellerij is, zulke gevoelens, gedrag en reacties, en het een naam heeft.
  Ik zou graag willen weten of je daar al een Nieuwsbrief over geschreven hebt. Ik ontvang ze jammer genoeg niet allemaal.

  Voor de artistieke kant van n mens uitstekend, maar zo gevoelig zijn maakt het leven niet makkelijk.
  Nogmaals de aller beste en liefste wensen voor dit nieuwe jaar,
  Wilma

  • Beste Wilma,
   Nee, ik heb nog geen artikel geschreven over HSP. Ik ben daar wel al op aan het ‘rijpen’ en mijn eigen observaties aan het verzamelen daarover. Het is vaak een kwestie van ‘asociaal goed voor jezelf zorgen’, maar misschien nog belangrijker om te gaan zien en begrijpen wat er zo belangrijk en waardevol is aan mensen met HSP: mensen die de signalen afgeven van wat er niet klopt, wat teveel van het goede is. Denk maar aan kinderen met HSP die bepaald voedsel niet kunnen verdragen, omdat ze de kunstmatige stoffen erin al van verre ruiken.
   Dankjewel voor de aanmoediging om erover te schrijven!
   De artikelen kun je trouwens allemaal gewoon op de website vinden! Bovenaan het menu klikken op ‘artikelen’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 13. lieve Mireille, Voor mij zal volgend jaar veel veranderen.Ik moet een eigen woonplek zoeken. Ik doe de methode om steun te zoeken bij het zetten van stappen. Weet nog niet goed of de methode werkt,maar het is in ieder geval een prettige en liefdevolle ondersteuning. Lichtgroet!

  • Beste Janet,
   Dat al deze veranderingen van woonplek jou maar ten goede mogen gaan komen! Fijn dat je de MIR-Methode als liefdevolle ondersteuning ervaart!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. 2014 was het jaar dat ik in een burn out terecht kwam.
  Dit na veel moeite mijn kinderen te moeten missen na een echtscheiding omdat hun vader en stiefmoeder ze een leuker leven (meer cadeaus enz.) konden geven dan ikzelf kon (full time baan; er weer tegenaan).
  Zelf ook weer een relatie gekregen met een man die ik al heel lang kende en mijn voorgeschiedenis van dichtbij had meegemaakt.
  Afgelopen jaar pleegde mijn zwager (voor ons totaal onverwachts) zelfmoord. Daarna ben ik ingestort. Ben inmiddels bezig met het re-integreren op mijn werk. Lukt gelukkig goed!
  Zelf heb ik enorme baat gehad met het volgen van haptho-therapie.
  Ik heb geleerd op mijzelf te wachten alhoewel me dit soms wel wat moeite kost.
  Ik wens mezelf en alle positieve mensen een heel goed nieuwjaar toe!

  • 0.43 uur in het nieuwe jaar en ik besluit dat Ja het klopt ik ben veranderd.
   en Ja ik ga mijn leven zo indelen zodat IK gelukkig ben.
   Na 57 jaar ben ik er klaar mee aan ieders verwachtingen te voldoen.
   Gewoon mijn verwachting van wat ik nog wel of niet in mijn leven wil toelaten.
   Ik ben uitgegeven leeg nu ben ik aan de beurt IK groot geschreven,beter met 60 jaar ontploft dan met 80 jaar uitgedroogd en verbitterd!
   Voor ieder een geweldig 2015 met heeeeel veeeel moed in verandering!

   • Beste Wilma, fantastisch hoe je nu in het leven staat. Respect!! Ik wens je heel veel kracht en nog vele mooie jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.