Home » Artikelen » 82. Ruimte maken voor het nieuwe!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

82. Ruimte maken voor het nieuwe! — 73 reacties

 1. hi
  ruimte voor mezelf is gebeurd en het is zo fijn
  ik heb een eigen huis helemaal voor mij en dat is geweldig – na lange tijd van dwingende karakters om mij heen eindelijk bevrijd en niemand die zegt hoe ik dingen moet doen en die aan mijn dingen zit of die zelfs ook nog zegt wat ik moet kopen voor hem en het dan nog doe ook – daar ben ik vanaf – eindelijk – nee gezegd en ja tegen mezelf
  ik ben nog lang niet waar ik moet zijn want een identiteit weer heruitvinden is niet makkelijk maar ik doe mijn best – het is moeilijk te bedenken wat ik zelf ook al weer leuk vond – nou je eigen ruimte en plek is daar zeker een van de eerste dingen in

 2. mireille,
  heeft ruimte krijgen ook te maken met mijn manier van denken die ik me eigen heb gemaakt in mijn anorexia periode uit mijn jeugd – ik ben nu 58 jaar – en die me nog steeds achtervolgt? manier van denken, hoorde ik onlangs, die destructief werkt, omdat je steeds perfectionistisch bezig bent, steeds de lat voor jezelf verschuift en steeds het doel niet kunt bereiken. dat de onderliggende visie is dat je zelf niet deugt, er niet bijhoort, anderen belangrijker zijn, je het nooit goed doet, je jezelf straft omdat je niet bij de lat kwam, teveel hebt gegeten van het al weinige dat je at en dus moet compenseren, een dag niet genoeg beweging gehad in jouw visie en dus de volgende dag dubbel zoveel moeten bewegen als compensatie, als soort van het goedmaken van dat je het de vorige dag niet goed gedaan hebt, enz.
  dat altijd zo denken beheerst mijn leven kennelijk nog steeds, en kost giga veel energie, neemt heel veel ruimte in, levert me weinig anders op dan heel soms mijn eigen strijd tegen mezelf winnen voor maar heel even, maar verder niets. ik merk dat ik zo heel moe hiervan ben, het wordt steeds moeilijker om bij die hoge lat te komen. en ik durf niet toe te geven aan flexibeler zijn, gemakkelijker, mezelf gunnen, enzovoorts. Hoe pak ik dit aan?
  groet, r

  • Beste Roelfina,
   Dat je het jezelf bewust bent geworden, is al een grote stap. Zou je eens willen kijken bij hooggevoeligheid? Ik vermoed dat dat ook een rol speelt bij je. Je kunt verder de MIR-Methode blijven doen en eventueel een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider. Hoe dan ook ben je een weg van bewustzijn ingeslagen dat jou alleen maar verder kan brengen hierin!
   Veel geluk1
   Groetjes, Mireille

 3. Lieve Mireille, ik kom in het gratis e-book Heaven met Hathors, van Lia – Ariel Hermans, op pg. 34 een oefening tegen die lijkt op de MIR Methode, maar is veel uitgebreider. Kan ik de MIR methode hiermee uitbreiden of is dat niet nodig, zit alles uit deze lijst er al in verwerkt? zoals bijvoorbeeld ‘pijnappelkier activeren en opwaarderen’, ‘Ka-lichaam opwaarderen’ etc. En als ik de MIR-Methode wil uitbreiden op welke plek kan ik dat t beste doen of maakt dat niet uit?

  • Beste Carla,
   Ja, ik weet dat het werk van de Hathors sterk lijkt op de MIR-Methode. Voor zover ik het kan overzien, is het niet nodig om de 9 stappen van de MIR-Methode uit te breiden. De pijnappelklier is in stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ vertegenwoordigd en Ka-lichaam opwaarderen is wat via je onbewuste al gebeurt. Er is ontzettend veel wat wij bewust niet weten of waarnemen, maar wat we onbewust al wel weten. Mijn idee zou zijn: kies welke methode voor jou het beste voelt om te doen. Er zijn nu eenmaal vele wegen naar zelfheling.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 4. Beste Mireille,
  hoe kan ik ruimte maken voor iemand anders als mijn ex nog in mijn hoofd zit?Kan ik een nieuwe zin bijvoegen?
  Lieve groet,
  co

  • Beste Co,
   Nee, je hoeft geen zin toe te voegen. Je koppelt je ex al los via stap 3. ‘Vader loskoppelen’.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille,
  In september kwam mijn relatie ten einde en in oktober ben ik naar een astroloog geweest. Ik ben 2 dagen “ziek” geweest van de relatiebreuk maar daarna kreeg ik een gevoel van overwinning. Hoe bizar want mijn leven in september zag er somber uit.
  Ik woonde in bij mijn vriend met mijn kinderen (niet van hem) in een koopwoning, ik heb urgentie aangevraagd. Verder had ik geen geld (schuldsanering) en geen meubels meer ( na een tijdje opslag, gegeven aan een vriendin die ging scheiden)ik moest bij de kinderen op de kamer slapen en na 20:00 mocht ik niet meer beneden komen van hem. Het was een heftige tijd waarin mijn kinderen en ik het heel zwaar hadden. Dus in oktober naar de astroloog die mij vertelde over de MIR-Methode. Volgens haar zou ik een rumoerige tijd tegemoet zien wat klopte. Ik had onwijs veel last van stressjeuk, na 2 dagen mirren was dit al weg. OP een gegeven moment in november kreeg ik urgentie en een huis maar ja, geen meubels, helemaal niets.
  Toch is mijn huis ingericht, ik bleef ontzettend positief, vraag me niet waar het vandaan kwam maar elke vezel in mijn lijf gaf aan dat het zou goedkomen.
  Op 27 november kreeg ik de sleutel, alvast wat spullen ophalen (grootste gedeelte bij de buuf gezet), hond uit logeren en vrijdagochtend mocht ik de rest ophalen. Meneer had namelijk de sloten al vervangen, alsof ik wist dat hij dat van plan was.
  Binnen een week was mijn huis zo goed als af, en ingericht met allemaal meubels die echt overal vandaan zijn gekomen. Zo veel liefde, ongelooflijk.
  Inmiddels ben ik nu al een paar maanden bezig met Mirren en wat een ander mens ik geworden.
  Ik maak keuzes die ik bewust neem, vriendschappen zeg ik op, ik durf NEE te zeggen en doe alleen maar dingen waar ik blij van word. Ik heb het recht om gelukkig te zijn en heb mijn studie weer opgepakt wat me erg goed afgaat.
  Superbedankt!
  Ik raad iedereen de MIR-Methode aan, ik ben er ongelooflijk mee geholpen!

  • Beste Bianca,
   Wat ben ik ongelooflijk blij dat je leven zo’n prachtige wending heeft gekregen! Dat het jou en je kinderen maar heel goed mag blijven gaan!
   Veel geluk!
   Mireille

 6. Lieve Mireille,

  Ik sta nooit zo te popelen om mijn reactie op jouw toch fantastische ideeën te geven, ik vind mijzelf nooit zo belangrijk, en worstel daar op mijn manier ook dagelijks mee!
  Maar NU doe ik het dus wel! Allereerst mijn beste wensen voor jou, jullie, in 2015. Dat je nog lang in mijn leven mag blijven en ik met jou een eindje mee op mag lopen!
  Wat betreft mijn gezondheid, dat wil ik toch ook graag met je delen:

  – het me-veilig-voelen-bij mijzelf gaat een stuk beter. De EHBO-MIR-Methode
  helpt me ook, die je ons leerde op de MIRROR-dag.
  Mijn vraag is: kan je die ook gebruiken voor de 9 stappen????

  – het-knopen-doorhakken gaat ook beter, en sneller dan vorig jaar!

  – op dit moment ben ik al meer dan een week grieperig, wat ik maar moeilijk
  kan verdragen! Niks doen is niks voor mij!

  Nou, zo is het wel even genoeg nieuws, lieve groetjes, van Tineke

  • Beste Tineke,
   Toch leuk dat je schrijft! Kan best zijn dat jouw vragen weer anderen helpen. Nee, de EHBO en de 9 stappen zijn niet hetzelfde en kun je ook niet voor elkaar in de plaats gebruiken. De 9 stappen zijn de basis en de MIR-Methode EHBO kun je alleen gebruiken in accute situaties dat je het even heel moeilijk hebt, of bijvoorbeeld eerste hulp nodig hebt, omdat je je hebt verbrand of gesneden.
   Griep is niet altijd fijn, maar het heeft wel een hele goede functie. Vooral rust. Het is een uitdaging om eraan toe te geven, maar hoe meer rust je neemt, hoe beter je immuunsysteem kan functioneren. En water drinken!
   Veel sterkte en beterschap!
   Mireille

 7. Lieve Mireille,
  Bij dit bericht moest ik echt LACHEN! Zo herkenbaar: mijn man en ik hebben het afgelopen weekend inderdaad flink huisgehouden en allerlei zooi opgeruimd, gepoetst en zitten nu tevreden uit te rusten. Wij doen de MIR-methode nu ongeveer een maand en merken de eerste effecten al. Onze zoon doet alleen nog stappen vijf en zeven, omdat hij moeite heeft met stap 3. Bedankt voor je tip hoe je dit aan een ouder kind (hij is twaalf) kunt uitleggen, morgen ga ik dit meteen proberen. Onze dochter is een ander verhaal, zij wijst alle alternatieve methoden af als flauwekul. Heb je daar toevallig ook een tip voor?
  Heel erg bedankt voor je prachtige methode en alle tips! Wij wensen jou een stralend 2015 vol van liefde, eenheid en harmonie!

  • Beste Marie-Astrid,
   Heerlijk dat je nu zo’n opgeruimd huis hebt! Nee, je dochter heeft het volste recht om het af te wijzen. Ga daar vooral geen moeite voor doen, want dat is haar weg. Zij vindt haar eigen manieren wel om zich te begeleiden. Het fijnste is als je de MIR-Methode zelf gaat doen en er heerlijk door in je vel komt te zitten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Dag Mireille
  heb een heel andere kijk op het aanraken van mezelf heb in het begin een heel felle zuivering gehad .Heb doorgezet en na twee weken 5 en 7 te hebben gedaan alle 9 de punten gedaan .Voel nu hoe mijn lichaam zich begint te herstellen kan weer terug wandelen zonder pijn in mijn onderrug dank u wel voor de MIR-Methode die onverwacht op mijn pad is gekomen lieve groet Marie Jeanne

 9. Dag Mireille, ook ik wil je van harte bedanken voor de MIR-methode die jij vrij gegeven hebt; voor al de berichtjes die jij elke keer weer rondstuurt. De MIR-methode is al enkele jaren in mijn leven en het zijn de afgelopen jaren best pittige jaren geweest. Van veel verdriet en pijn, veel zorgen, van moeten loslaten en van het grote verlies van mijn vader, twee en een half jaar geleden.
  Maar ook heb ik in de afgelopen jaren zoveel liefde, hulp en zorg van de mensen om mij heen mogen ervaren en daarin is ook het MIRRen een steun geweest. Kracht naar kruis, heb ik ervaren en dat voelt nog steeds zo.
  Het gaat allemaal niet vanzelf maar zoals mijn vader’s spreuk het zo mooi verwoordt: “het gaat om de weg die je gaat en het spoor dat je achterlaat”.

  En jij Mireille hebt ook mij met je methode geholpen om steeds stapjes te zetten om op weg te blijven gaan.Elke dag is er één en gewoon maar blijven doorgaan met ademhalen, daar ga ik voor, ook in het Nieuwe Jaar.

  Mireille, graag wens ik jou en je familie een heel mooi, gezond, en voorspoedig 2015 toe.
  Hartelijke groet,
  Maria Victoria

 10. hallo Mireille,

  Eerst wil ik iedereen een gezond en inspiratie vol 2015 toewensen!
  Ik ben lekker grote schoonmaak aan het houden,in mijn huis doordat onze jongste zoon opzich zelf is gaan wonen,ik merk dat het me wel een bepaalde rust geeft.en doordat ik het afgelopen jaar veel ben afgevallen en op mijn gewicht blijf,ben ik kleding aan het uitzoeken.(volgende week lekker shoppen met vriendinnen). Ook wil ik graag dit jaar een opleiding gaan volgen ik weet eigenlijk al welke, maar zit erg tegen het bedrag wat het kost aan te hikken.(veel geld)ben dus aan het nadenken hoe ik dat het beste op kan lossen.
  groetjes Ilse

 11. 2014 was voor mij tot nu toe het zwaarste jaar uit m’n leven.
  7 April is het noodlot toegeslagen. Blijkbaar was m’n man me beu en had al meer dan ‘n half jaar z’n zinnen op ‘n andere vrouw gezet. (De dirigente van het koor waar we samen lid van waren).
  De nacht van 7 op 8 april heeft hij me (met veel drank op) anderhalf uur lang van alles naar m’n hoofd gegooid wat ‘n mens maar kan bedenken. Zat met m’n mond open van verbazing.
  De volgende dag ontkende hij alles wat hij gezegd had. Vervolgens heeft hij me 3 dagen alleen gelaten. Daarna heb ik ‘n zelfmoordpoging gedaan.
  Binnen ‘n week woonde hij bij die vrouw. (Volgens hem is hem dat overkomen in die week). Hij is het slachtoffer.
  Door ‘n clausule in ‘n testament heeft hij al ons spaargeld van de bankrek. afgehaald.
  Alles kwijt, relatie, geld, huis, vertrouwen, eigenwaarde.
  Ben inmiddels verhuisd naar ‘n prachtig appartementje. Ben langzaam aan het opkrabbelen (mede door de MIR-therapie).
  Maar het zijn zware dagen, die “feestdagen”.
  Toch probeer ik 2014 achter me te laten. 2015 Kan bijna nooit zo slecht worden als vorig jaar.
  Weet ook heel goed dat ik niet de enige ben met ellende.
  Ik wens iedereen dan ook ‘n gezond en gelukkig nieuw jaar toe en doe allemaal de MIR-methode.
  Sterkte allemaal, gr. Wilma

  • Beste Wilma,
   Ongelooflijk veel sterkte gewenst met alles wat je hebt meegemaakt! Ik wens je toe dat jouw leven niet voor niets deze wending heeft genomen, maar dat in 2015 mag gaan blijken dat er veel moois op je staat te wachten.
   Veel sterkte en vooral ook veel geluk!
   Mireille

  • Dear Wilma,

   Wat een zielepijn heb jij moeten ondergaan het afgelopen jaar.
   Wat goed van je om dit met ons te delen, meid.
   Ik hoop en wens je voor dit nieuwe jaar het allerbeste.
   Veel sterkte!
   Lia

 12. Beste Mireille,
  Zo’n 2 jaar geleden kwam ik door lieve vrienden in aanraking met de MIRmethode. Dit heb ik inmiddels aan verscheidene familie en vrienden doorgegeven, met succes!
  Het heeft mijzelf enorm geholpen om een andere weg in te slaan, jou methode de homeopathie yoga en gezonder te gaan eten. Voel mij daardoor lichter energieker en strakker in mijn vel.

  Dit alles heeft zich langzaam ontwikkeld nadat mijn man na anderhalf jaar knokken tegen kanker zeven jaar geleden helaas is overleden, het gevoel blijft alsof het gisteren is gebeurt…
  Maar door lieve mensen te ontmoeten en jezelf open te stellen voor positiviteit kun je (heb ik nu ervaren) het beter met je meedragen.

  Met plezier lees ik jou wekelijks mail en elke keer is wel iets waar ik wat aan heb.

  Voor 2015 wens ik jou en een ieder die dit leest veel positiviteit en gezondheid toe,
  Hartelijke groet, Lida.

 13. Lieve Mireille,
  Een fantastisch 2015 gewenst voor jou en iedereen.
  Grappig, ik ben ook aan de GROTE schoonmaak. Wil zoveel mogelijk spulletjes opruimen om een netter huis (en hoofd) te hebben.
  Het afgelopen jaar heb ik veel reacties gelezen over mensen die HSP zijn. Info op internet gezocht en volgens de test gezocht en ik het ook. Interessant om te lezen dat het geen aanstellerij is, zulke gevoelens, gedrag en reacties, en het een naam heeft.
  Ik zou graag willen weten of je daar al een Nieuwsbrief over geschreven hebt. Ik ontvang ze jammer genoeg niet allemaal.

  Voor de artistieke kant van n mens uitstekend, maar zo gevoelig zijn maakt het leven niet makkelijk.
  Nogmaals de aller beste en liefste wensen voor dit nieuwe jaar,
  Wilma

  • Beste Wilma,
   Nee, ik heb nog geen artikel geschreven over HSP. Ik ben daar wel al op aan het ‘rijpen’ en mijn eigen observaties aan het verzamelen daarover. Het is vaak een kwestie van ‘asociaal goed voor jezelf zorgen’, maar misschien nog belangrijker om te gaan zien en begrijpen wat er zo belangrijk en waardevol is aan mensen met HSP: mensen die de signalen afgeven van wat er niet klopt, wat teveel van het goede is. Denk maar aan kinderen met HSP die bepaald voedsel niet kunnen verdragen, omdat ze de kunstmatige stoffen erin al van verre ruiken.
   Dankjewel voor de aanmoediging om erover te schrijven!
   De artikelen kun je trouwens allemaal gewoon op de website vinden! Bovenaan het menu klikken op ‘artikelen’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. lieve Mireille, Voor mij zal volgend jaar veel veranderen.Ik moet een eigen woonplek zoeken. Ik doe de methode om steun te zoeken bij het zetten van stappen. Weet nog niet goed of de methode werkt,maar het is in ieder geval een prettige en liefdevolle ondersteuning. Lichtgroet!

  • Beste Janet,
   Dat al deze veranderingen van woonplek jou maar ten goede mogen gaan komen! Fijn dat je de MIR-Methode als liefdevolle ondersteuning ervaart!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. 2014 was het jaar dat ik in een burn out terecht kwam.
  Dit na veel moeite mijn kinderen te moeten missen na een echtscheiding omdat hun vader en stiefmoeder ze een leuker leven (meer cadeaus enz.) konden geven dan ikzelf kon (full time baan; er weer tegenaan).
  Zelf ook weer een relatie gekregen met een man die ik al heel lang kende en mijn voorgeschiedenis van dichtbij had meegemaakt.
  Afgelopen jaar pleegde mijn zwager (voor ons totaal onverwachts) zelfmoord. Daarna ben ik ingestort. Ben inmiddels bezig met het re-integreren op mijn werk. Lukt gelukkig goed!
  Zelf heb ik enorme baat gehad met het volgen van haptho-therapie.
  Ik heb geleerd op mijzelf te wachten alhoewel me dit soms wel wat moeite kost.
  Ik wens mezelf en alle positieve mensen een heel goed nieuwjaar toe!

  • 0.43 uur in het nieuwe jaar en ik besluit dat Ja het klopt ik ben veranderd.
   en Ja ik ga mijn leven zo indelen zodat IK gelukkig ben.
   Na 57 jaar ben ik er klaar mee aan ieders verwachtingen te voldoen.
   Gewoon mijn verwachting van wat ik nog wel of niet in mijn leven wil toelaten.
   Ik ben uitgegeven leeg nu ben ik aan de beurt IK groot geschreven,beter met 60 jaar ontploft dan met 80 jaar uitgedroogd en verbitterd!
   Voor ieder een geweldig 2015 met heeeeel veeeel moed in verandering!

   • Beste Wilma, fantastisch hoe je nu in het leven staat. Respect!! Ik wens je heel veel kracht en nog vele mooie jaren.

 16. Dag Mireille,

  Een mooi liefdesjaar was 2014 voor mij.
  Samen met een lieve vriend heb ik dit ervaren.
  Hopelijk mag 2015 ons op dit pad de weg verder wijzen!
  Voor NU is 2014 een mooie persoonlijke herinnering.
  Zeker is ook de MIR Methode hier van invloed geweest.
  Dat weet ik!
  Ieder dag weer is het een geweldige mooie aanvulling op mijn fysieke en mentaal welzijn.
  Dank je wel dus Mireille voor al het moois in 2014 op MIR gebied,wat betreft je onderwerpen,wensen, uitleg, en tips!
  Graag wil ik jou bedanken met een gedichtje van ‘Boeddha’ (Uitgave: Removos Kalender 59, van de mond en voet schilder kunstenaars)

  Duizenden kaarsen kunnen met één kaars aangestoken worden.
  De kaars zal er niet korter door gaan branden.
  Ook geluk wordt niet minder als je het met anderen deelt

  Een mooi, gezond en gelukkig 2015 voor jou en iedereen om je heen.

  Groetjes, Maaike

 17. Ruimte voor mezelf is vooral IN mezelf, de basis, mijn eigen krachtplek/ruimte plek vinden en activeren. Dit doorook dáár op te ruimen, dus nog pijnplekjes wegwerken vanuit liefde voor mezelf. Vriendelijker, milder zijn voor mezelf geeft ruimte. Door ‘nee’ te zeggen creeër ik ruimte voor mezelf. Veel in de natuur zijn, aarden, ademen en vertrouwen in mezelf. Niemand kan het voor me doen, alleen ik. gelukkig 2015…. het is aan jou…

 18. dag lieve Mireille,
  Voor jou en familie:EEN fantastisch 2015.
  Ik voel mezelf sterker ,neem beslissingen ,zet mijn ego regelmatig aan de kant en ben blij met mezelf.Ik weet het nu zeker,we omarmen elkaar steeds vaker: Een nieuwe rijkere wereld is aan het geboren worden en we zijn hierbij onmisbaar.Is het niet geweldig!!!!
  liefs,Rose.

 19. Beste Ellie, ik kan maar niet “op dreef” komen! Mijn man is 4 jaar geleden overleden en ik krijg mijn leven maar niet op de rails, na 9 jaren mantelzorgen. Zoals ik het zou willen: “Een beetje blij met iedere nieuwe dag”. In Februari word ik 80 en ik maak me over alles en nog wat zorgen. Dat onrustgevoel in mijn lijf zou ik kwijt willen. Vanaf 2011 ben ik reeds met de MIR methode aan de gang, maar telkens kondigt zich weer iets anders aan, wat heel vervelend is. Hopelijk geeft het nieuwe jaar mij ook nieuwe energie!!

  • Lieve Joke,
   Ik begrijp dat het moeilijk voor je is om na vele jaren samen te zijn geweest met je man( waar je feitelijk een dubbele taak voor had, je partner als ook degene waar je nog eens extra veel zorg voor hebt gehad)je rust te vinden in het leven zoals het nu is.Heb je al eens geprobeerd om met alle aandacht naar die onrust te gaan, om hem te gaan accepteren.Voorheen had je daar n.m. helemaal geen tijd voor je had een zware taak die nu is weggevallen . Het mooie van deze manier van omgaan met gevoelens emoties is,dat je er uiteindelijk achter komt dat het er mag zijn.Op dat moment zul je mogen ervaren dat het de lading van de onrust afneemt en je problemen minder zwaar gaan aanvoelen.Ikzelf leer meer en meer dat als ik de dingen die er zijn accepteer het leven lICHTER word.Ik gun jou dat ook voor 2015.Mijn dochter heeft haar eigen manier gevonden blijer te worden.Ze heeft een dankbaarheidsboekje gemaakt,schrijft iedere dag vijf dingen op waarvoor ze dankbaar is.
   zoals “ik ben dankbaar dat ik genoeg te eten heb” .Het zit hem in de hele kleine dingen die uiteindelijk groter zijn dan wij vaak beseffen.En natuurlijk blijven MIRREN.

   Ik wens je succes en sterkte toe .liefs van Ellie

 20. hoi Mireille 31-12-2014
  ik ben ben eerst met 5-7 begonnen om de afval stoffen af te voeren
  het is wel pittig maar het word ieder dag beter en het voelt
  goed en tevens wens ik je nog een gezond 2015
  groetjes sjan

 21. In het nieuwe jaar wil ik me eindelijk eens durven ( duidelijk )uit te spreken , ik zit al voor de 3 de keer aan de MIR ,nu blijf ik het gewoon dagelijks doen en eigenlijk merk ik nog steeds geen verbetering met dit stukje ! Andere lichamelijke ongemakken zijn wel verdwenen als sneeuw voor de zon ,dus het werkt wel ! Misschien moet ik ook meer geduld kweken in het nieuwe jaar !

 22. 2014 was voor mij een bewogen jaar.
  Het begon in januari met een flinke knieblessure, kon niet meer werken, tijd om na te denken en stil te staan bij mezelf ……. toch blijkbaar niet voor de volle 100%
  Eind maart verhuisd naar de andere kant van het land en daar opnieuw begonnen, blijkbaar toch nog niet genoeg “geleerd”, “gevoeld” en nu op 9 december mijn enkel gebroken, zodanig ernstig dat ik geopereerd ben en 7 weken geen loopgips krijg, dus vooral niet belasten ……. zit weer thuis en ga nu kijken waar ik ben blijven steken en wat ik nog niet aandurf of wil zien.
  Stiekem weet ik dat wel hoor, maar het komt nog niet zo binnen …………!

  Ik MIR, MIR en MIR mezelf en mijn enkel en pas vaak de EHBO-MIR toe.

  Nu in januari wordt het 3 jaar dat ik MIR en er is heel veel gebeurd die jaren ….. Ik hoop dat ik in de periode dat ik thuis zit meet mijn enkel het “Licht” ga zien en eindelijk ga weten wat ik wil en dan ook helemaal voor mezelf gaan en kiezen …….

 23. Nu een jaar bezig met de MIR-Methode en merk echt wezenlijke veranderingen. In het contact met mijn ouders is veel meer ruimte ontspanning gekomen.Ik heb altijd het gevoel gehad dat er onbewust veel(oer) oud zeer speelde,waar ik niets mee kon en het lijkt wel of die last opgelost is, zomaar. Geniet nu met volle teugen van het contact. Dat is wel de meest belangrijke verandering.
  en inderdaad: ik ben sinds gisteren aan het opruimen geslagen.Er komen grote veranderingen aan in 2015 en ik wil graag met minder mogelijk bagage ´op reis´
  goed 2015 toegewenst!

 24. MIR informatie gekregen van een nieuw contact in mijn man en mijn leven, wat nu een goede vriendin blijkt. We gaan positief vooruit. Bedankt voor de mailings en de goede woorden.
  Ik wens jou dan ook een Goed 2015. Gr Gertie

 25. Bedankt voor alles Mireille, doe de MIR-Methode nog steeds dagelijks. Voor jou en eenieder de allerbeste wensen voor 2015

 26. Beste Mireille
  Ik doe nu een jaar dagelijks de MIR-Methode. Elke morgen begin ik er mee en ik eindig er mijn dag mee. Ik heb heel veel aan je wekelijkse brieven die steeds op tijd komen omdat het onderwerp speelt op dat moment. Raar. Het helpt mij om oude muizenissen los te laten. Ik wens jou veel inspiratie in 2015. Jij bent een goed mens.

 27. Lieve Mireille.
  Ben blij dat je weer opnieuw in mijn leven bent gekomen.
  Je vroeg je af toen je mij zag, waarom?
  Ik weet het nu.
  De MIR-Methode doe ik nu ruim twee maanden en er is al veel ruimte in mijn gevoel, en leven gekomen.
  Ik heb van een dierbaar iemand,(je weet denk ik waar ik het over heb)
  hoop dat het tijdelijk is afstand moeten nemen. Ben eindelijk duidelijk geweest dat hij grenzen over ging, en dat hij eerst aan zich zelf moest werken voor hij weer contact met mij wilde maken of zoeken.
  Dit was een hele zware en moeilijke beslissing, maar het voelt wel goed en schept ruimte waar je het over hebt. Ik kan het iedereen aanraden! het is niet zo dat ik het nog helemaal los kan laten. Af en toe vliegt alles mij wel even aan, maar ik sluit dan de deur weer
  van dat pijnlijke plekje. Op deze manier heeft het een eigen ruimte gekregen zodat ik weer verder kan.
  Ik heb heel veel lieve mensen leren kennen die op de zelfde lijn zitten. Heel fijn om te merken als je iets los laat, er nieuwe mensen en dingen voor in de plaats komen. Ik heb letterlijk en figuurlijk veel los mogen laten. Ook mijn behoefte om alles met mijn fam. te delen wat vaak verkeerd over kwam of er niet zo leuk over gesproken werd als ik weg was. Doe ik niet meer. Kan beter mijn grenzen aan geven ,wat ik wel en niet wil.
  Voor de mensen die dicht om mij heen staan , is het verbazingwekkend zeggen ze, hoe ik ben veranderd. Men zegt dat ik veel meer uitstraal.
  Ik merk ook dat er mij van alle kanten hulp aangeboden wordt.
  Hier ben ik helemaal verbaasd over. Wel heel mooi en waardevol om dat te mogen meemaken.

  Mijn nachten worden ook wat rustiger ik slaap wat beter gelukkig.
  Alleen het spookt nog wel wat in mijn hoofd.
  Ik heb ook wat meer energie gekregen.
  Ik hoop zo op deze manier nog van meerdere klachten af te komen, maar er is in mijn leven ook wel heel veel gebeurd, dit kan ook niet zo snel gaan denk ik .
  Ik heb alleen een vraag en dat gaat over mijn ernstige urineverlies.
  Ik ben daar met NEAT ook wel mee bezig, en dan gaat het een paar dagen iets beter , maar dan voel en merk ik dat het niet geholpen heeft niet .Kan ik nog iets anders opzeggen wat nog meer effect heeft?
  Ik moet het nieuwe jaar aan een nieuwe knie en of heup geopereerd worden, en dan word dat toch wel een probleem als ik niet zo makkelijk uit de voeten kan !
  Lieve Mireille, ik heb al heel lang dit je even willen zeggen, daarom dit oude jaar mijn dank voor al je fijn begeleidings mailtjes .Ik wens jou, (en alle mensen die van je houden En dat zijn er veel)een ongeloof,lijk mooi en liefdevol 2015 toe.
  Veel liefs Riek

   • Lieve Mireille .Ik ben nog een ding vergeten te vragen.
    Ik heb verschrikkelijke koude handen en voeten gekregen. Ze worden gewoon niet warm. Een vriendin van mij die de methode nu ook doet vertelde mij dat vanmorgen. Maar ik vraag mij nu af waar heeft dat mee te maken?
    Liefs Riek

    • Beste Riek,
     Wat koude voeten en handen betekent, weet ik niet precies. Het kan vele oorzaken hebben. Het kan zijn dat je spijsverteringsstelsel alle aandacht nodig heeft en daardoor meer bloed naar zich toetrekt, waardoor het warme bloed minder door je handen en voeten stroomt. Het kan zijn dat je door vermoeidheid te weinig beweegt en daardoor je warme bloed niet laat stromen. Het kan energetisch zijn. Dat al je energie zich nu naar binnen verzamelt en iets aan het ‘klaarzetten’ is dat nog naar buiten gaat komen. Een nieuwe stap, een nieuwe fase, etc. Misschien leuk als ik hier een keer een artikel over schrijf…!
     Veel geluk en hopelijk zijn de koude handen en voeten weer gauw voorbij!
     Groetjes, Mireille

     • waarschijnlijk komt dat door te mager eten, dan verbrandt je ook niet. probeer eens vetter te eten met gezonde vetten zoals roomboter of kokosolie. ook het drinken van rauwe melk wil wel helpen.

 28. Lieve Mireille,

  2014 was een jaar van loslaten, ook voor mij.
  Vanwege de woningencrisis ons huis met veel verlies verkocht, zit in een rouwproces omdat mijn maatje is overleden. Verhuizen en het oude weer loslaten, heel veel spullen opgeruimd en weggedaan. Uit mijn oude omgeving weg en het nieuwe accepteren.
  Maar….. wonderbaarlijk is spullen opruimen gemakkelijker gegaan dan ik oorspronkelijk dacht. Mijn man verliezen en alleen verdergaan met mijn leven was iets héél anders,en wel heel moeilijk, maar ik hoop dat ik dat steeds beter een plaats kan gaan geven.
  Bedankt dat je ons in de gelegenheid hebt gesteld dit te verwoorden.
  Ik wens je een inspirerend en vreugdevol 2015 toe!

  groetjes, Marlène

  • Beste Marlène,
   Een echte ervaringsdeskundige, dus! En als je dan merkt hoe makkelijk spullen loslaten gaat. Daar word je steeds lichter van, he? Ik hoop van harte dat het verlies van je man ook langzaam een kleine beetje lichter mag worden. Zoals je schrijft: het verwoorden alleen helpt vaak al.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 29. Dag Mireille, ik volg de MIR-Methode sinds begin november,ben meteen met alle stappen begonnen. Ik ben beter gaan slapen maar op andere gebieden voel ik nog geen veranderingen,niet positief maar ook niet negatief. Ik ga gewoon door met de MIR-Methode en hoop er voor het volgende jaar het beste van. Qua huis/spullen opruimen ben ik een kei,ik mag nog wel leren om in mijn hoofd wat zorgen los te laten.Ik wens jou een heel goed 2015 toe en dank je wel voor al die mailtjes. Gr Caroline

 30. Dank voor alles Mireille!
  Je mails zijn waardevol, evenals de methode.

  Ik sta op het moment voor een nieuwe uitdaging.
  In het afgelopen jaar heb ik een studie afgerond in Groningen. Ben nu echt leefstijlcoach.
  Ik wil dit zo graag vorm geven nu, want ik heb aan den lijve ondervonden dat het niet alleen gaat om gezonde voeding en beweging. Het gaat om het hele plaatje, er spelen zoveel factoren mee!

  En nu moet ik aan de slag met het nemen van stappen. En wat het is weet ik niet, maar het is net of ik drempelvrees heb. Weet even niet waar ik moet beginnen.
  Soms vraag ik me af of ik de goede keuzes maak, omdat ik zelf ook heel wat bagage heb. Maar door anderen te helpen, help je toch uiteindelijk jezelf?

  Ik hoop op een inspirerend Mir jaar, waarin dingen vanzelf gaan lopen en waarin ik met vertrouwen mezelf mag zijn.

  Voor jou en iedereen wens ik hetzelfde!

  Groet van Lienke

  • Beste Lienke,
   Stappen zetten en jezelf laten zien is een van de spannendste dingen die er is. Het heeft te maken met ‘angst voor de eigen grootsheid’. Ken je de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite al? Daar staat een video op waarin ik dit uitleg. Blijf erop vertrouwen dat je opleiding een goede keuze was en ga nu verder door het nemen van hele kleine stapjes. En begin met erover te vertellen aan anderen, dat je begonnen bent. Dat helpt vaak ook!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 31. lieve Mireille, dank je wel voor de MIR methode, mijn dochter en ik doen het allebei, er komt van alles los, veel oud verdriet ook, en dat is alleen maar goed. Ik merk ook dat mijn gedachten tot rust komen.
  Een heel gelukkig 2015 gewenst voor jou en je familie.
  xx Louise

 32. Lieve Mireille,
  Dank je wel voor alle inspirerende en waardevolle mails die ik het afgelopen jaar van je heb ontvangen. Ik heb een speciaal mapje aangemaakt waarin ik jouw mails bewaar, veel andere mails ben ik aan het opruimen zodat er weer ruimte en overzicht komt in mijn inbox. Jouw mailtjes ga ik nog niet opruimen want ze geven me steun en houvast. Zelf ben ik de afgelopen weken druk bezig geweest met schoonschip maken. Ik ben gestopt met mijn baan na 38 jaar en heb heel veel papierwerk opgeruimd en weggedaan. Alles wat nog een keer door je handen gaat komt weer even tot leven in de herinnering. Van veel zaken heb ik met een goed gevoel afscheid kunnen nemen. Het afscheid van collega’s is over de feestdagen heen getild, zodat er ruimte is om hier echt aandacht aan te geven. Dat voelt goed. Ook in huis ben ik aan het opruimen gegaan en heb afstand kunnen doen van papers en zaken waar ik al 20 jaar aan vasthield. Ik wil weer ruimte krijgen om nieuwe zaken te onderzoeken en verzamelen tot het moment komt dat ik ook daar weer afscheid van kan nemen. Door het doen van de MIR-Methode en door een Mirror te zijn ben ik me meer bewust geworden van de zaken en mensen die de moeite waard zijn en van zaken die ballast blijken te zijn en een belemmering vormen, daar kan ik nu makkelijker afstand van nemen zonder me schuldig te voelen. Ik merk dat ik lichter wordt, zowel letterlijk als figuurlijk en daar ben ik blij om. Het leuke van de MIR-Methode is het gegeven dat je in je eigen tempo en op je eigen wijze je stappen kunt zetten in het leven, de 9 stappen helpen je hoe dan ook vooruit. Nogmaals dank je wel voor het ontwikkelen en verspreiden van de methode. Ik wens je een mooie overgang van Oud naar Nieuw en een schitterend, glansrijk en liefdevol 2015, met persoonlijke en zakelijke groei. liefs Doke

  • Lieve Doke,
   Dankjewel voor jouw MIRror-schap! Je hebt mijn leven daardoor ook lichter gemaakt! Ja, het is zoals je beschrijft: door het doen van de MIR-Methode worden mensen rustigjes aan, beetje bij beetje steeds wat lichter. Mooi zoals je het hebt verwoord! Dankjewel voor al je enthousiasme en reacties!
   Een heerlijk jaar gewenst!
   Groetjes, Mireille

 33. Beste Mireille,
  Weer zo’n fijne mail. Ik ben blij 2015 in te gaan. Er waren heel fijne dingen in 2014, maar anderen heel onaangenaam, maar die me wel duidelijk hebben gemaakt, wie ik wel en wie ik niet meer wil zien.
  Ruimte heb ik, mijn eigen woning, en al is die klein, hij is gerieflijk en rustig, niet teveel spullen, het overbodige heb ik al weg gedaan.
  Voor jou en je familie een goed nieuwjaar, en heel veel bedankt voor alle fijne mails.

  • Beste Ada,
   Wat heerlijk dat je zo je eigen plek hebt! Ja, wat wil een mens eigenlijk he? Ik wens jou ook veel goeds en dat je het goed mag hebben met fijne mensen om je heen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 34. dag,
  wij doen nu al sinds augustus de MIR-Methode 2 x per dag. nu heb ik overal op mijn rug en borst rode jeukende puistjes. kan dit een gevolg van de MIR-Methode zijn?
  ik bEn benieuwd,
  goede jaarwisseling en een super 2015

  • Beste Will,
   Ja, dat kan door de MIR-Methode komen. Is meestal een uiting dat je iets hebt gegeten dat via je huid wordt afgevoerd. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de darmen al overuren moeten draaien, of onvoldoende afvalstoffen kwijt kunnen. Het kan ook te maken hebben met een loslaatproces dat begint bij stap 3: ‘Vader loskoppelen’. Dat heeft dan betrekking op je vader of een andere man. Misschien zit daar iets in? En als het goed is, gaan ze vanzelf weer over, of als het te lang duurt, een keer langs de huisarts.
   Sterkte!
   Groetjes en jij ook een super 2015!
   Mireille

 35. Ben eerst met stap 5 en 7 begonnen. Nu sinds 2 dagen alle stappen. Zit in een depressie momenteel. Veel stress, maak me om alles druk en zorgen. Voelt angstig. Dag en nacht een zenuwachtig gevoel in mijn buik. Word er gek van. Hoop dat de MIR-Methode mij kan helpen. Probeer er alles aan te doen om geen ad te slikken! Voor iedereen wens ik een gezond en rustig😉 2015

  • Beste Anna,
   Jij ook een gelukkig nieuw jaar gewenst, waarbij de depressie zich gauw gewonnen mag geven!
   Groetjes, Mireille

 36. Ja ik doe al een tydje de MIR-Methode en voel wel dat er met mij iets veranderd is.ik kan het moeilijk uitleggen maar ik voel me er gelukkig bij.het enige wat ik kan zeggen is dat ik veel bewuster leef.ik hoop dat ik dit uitstraal voor andere mensen.
  Voor jou ook het beste voor 2015 en dank je wel

 37. Ik wil ruimte maken in mijn hoofd en hart, om een nieuwe liefde toe te laten,
  ik voel me vreselijk bedrogen door mijn ex, maar ik hou nog steeds van haar, ze is het eerste waar ik aan denk als ik op sta, en het laatste als ik slapen ga, en zo lang is kan er niemand anders in mijn leven komen, maar hóe krijg ik dat voor elkaar om anders om te gaan met dit verdriet?

  • Beste …,
   Met het doen van de MIR-Methode koppel je jezelf bij stap 3 ‘Moeder loskoppelen’ los van alle vrouwen die een rol hebben gespeeld in je leven, maar waar je nog last van hebt, dus ook je ex. Ga rustig door met de 9 stappen en laat het langzaamaan uit je systeem weggaan. Mooi dat je ziet dat je daardoor niet open kunt staan voor een nieuwe liefde. Ik wens je toe dat veel positief mag gaan draaien voor jou in 2015!
   Groetjes, Mireille

 38. dag Mireille, het onderwerp komt als geroepen
  ik was vorige week zo dankbaar en wenste iedereen het beste toe
  nu zit ik in zak en as, heb geen vertrouwen meer in mezelf, ben ongedeerd, zie het bos door de bomen niet meer
  wat ik wil is ruimte in mijn hoofd, stoppen met malen en pessimistisch te zijn, maar ben zo angstig om het oude , vertrouwde los te laten, niet wetende wat op me af zal komen
  ik hoop enig soul aas te vinden bij dit onderwerp

  • Beste Nellie,
   De grootste kunst is om rustig te blijven en baby-stapjes te nemen. Je hoeft niet grote sprongen te maken om toch verandering te creëren. Gun jezelf dat je het in rust en liefde mag doen.
   Veel sterkte en dat je hoofd maar gauw tot rust mag komen!
   Mireille

 39. Als ik denk aan ruimte maken voor mijzelf is zeker het opruimen van materialen die ik niet meer gebruik of nodig heb stap een.
  Nog belangrijker voor mij,is het mijzelf loskoppelen van personen die mij energetische energie onttrekken.
  Dat gebeurt zowel op een positieve manier,bijv. mensen die mij nodig hebben voor ditjes of datjes en zich in gedachten op mij richten.Dit zijn wel de minste lasten voor mij omdat de intentie van hen goed is.
  Echter zijn er op dit moment ook personen om mij heen die blijkbaar heel jaloers zijn op mijn manier van ZIJN.Omdat ze niet begrijpen dat ik een lange weg heb moeten gaan van werken aan mijzelf om dit te verkrijgen, oordelen ze over mij, op de meest negatieve manier die er is, en verspreiden allerlei rare denkbeelden over mij.Ik voel die energie te vaak nog in mijn systeem binnenkomen.Oudjaar, de laatste dag van dit jaar gebruik ik dan ook om heel actief deze mensen los te koppelen, schrijf dingen op en verbrand ze voordat het nieuwe jaar begint.
  Zodat ik ze niet meer meeneem naar in dit geval 2015

  • Beste Ellie,
   Lekker schoon het nieuwe jaar in! Ik wens je toe dat je met veel lichte energie door 2015 mag gaan!
   Groetjes, Mireille

   • Mireille dankjewel voor je mooie bericht en vooral dat jij de MIR-Methode aan iedereen …vrij… geeft,begrepen hebt waar het om gaat,wij er zijn om samen te delen er genoeg is voor allen van ons om zo te groeien naar meer licht,EENHEID
    voor jou ook heel veel licht zodat het mooie werk wat jij doet steeds meer mensen mag bezielen.liefs van Ellie

  • Lieve Ellie, mag ik je van harte de blogs ‘aanraden’ om te lezen van Juno Burger – zeer helder en geven ook een ander begrip van ‘zuigers’..!!!
   Happy NewYear voor ALLEN!!!!!!
   anja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.