Home » Artikelen » 142. Waarom je beter niets kunt drinken bij het eten.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

142. Waarom je beter niets kunt drinken bij het eten. — 118 reacties

 1. Ik zie wat opmerkingen over restaurants.
  Het eten in een restaurant heeft een hele andere functie (extra) dan het eten thuis.
  Het gaat daar ook om de beleving.
  Dat ze drinken aanbieden is logisch: het is waar ze winst op maken en het gezellig glaasje heffen (niet per se alcoholisch) verhoogd de verbinding en de sfeer.

  Voor dit soort ‘leefregels’ zoals niet drinken bij het eten, mogen ook best uitzondering bestaan. Bijvoorbeeld tijdens het uit eten. Als je er voor 80 procent aan kunt houden, gewoon bij je thuis, is het echt niet erg als je een glas water of wijn bij je diner in het restaurant neemt.

  Belangrijker is ontspannen omgaan met jezelf en de ‘regels’die je jezelf oplegt.

 2. Ik drink nooit bij mijn eten, niet bij lunch, ook geen warme maaltijd. Alleen met een etentje voor de “gezelligheid” een wijntje

 3. Ja idd
  Ik doe dat ook denk ik…
  Gauw een slok water voor het transport vh eten en het gaat sneller.
  Maar ik geef toe msch toch eens anders proberen ‘ ?!
  Groet
  Kati uit de oude hoofdstad der Nederlanden in de Middeleeuwen …
  Mechelen

 4. Beste Silvia

  Ik drink wel melk met de lunch sins een jaar en merk idat ik minde speeksel grijg vooral inde nacht krijg ik een een hele droog mond .
  Ik zal zo als uw zecht voor en na het eten een uur voor en na het eten water drinken .
  En geen melk drinken met de lunch

 5. Ik vind dat alle restaurants hier ook van op de hoogte moeten zijn . Ze blijven allen aandringen op het drinken , zelf drink ik alleen water voor het eten maar ze blijven je vervelen en aandeingen , het lijkt wel alsof je MOET drinken … zijn hier tips voor ?

  • Hallo Alex.
   Bedoel je dat je zou willen weten wat je er tegen kunt doen? Gewoon vriendelijk aangeven dat je niet wilt. En ook dat je tijdens de maaltijd niet hoeft bijgeschonken te worden….
   Ik denk dat hrestaurants niet zo gauw veranderen in hun drank aanbied beleid.
   In drinken en dat ook nog het liefst alcoholische drank, zit de meeste winst per verkochte eenheid. In sommige restaurants maken ze zelfs de entree of het mandje brood met kruidenboter lekker zout, zodat je meer gaat drinken tijdens de rest van de maaltijd.
   Een restaurant verdient minder op de hoofdschotel, sla of een toetje.. meeste winst maken ze op alcohol.
   In een goed restaurant zullen ze wel aanbieden, maar respecteren dat je water wilt drinken en niet meer tijdens het feitelijke eten..
   Dat heet klantvriendelijk.
   Maar echt veranderen…. dat zal niet zo gauw gebeuren. Hoewel de houding ten aanzien van alcohol ook wel veranderd is. Het is veel gewoner, dat je geen alcohol drinkt. Vroeger was de Franse stijl; zelfs verschillende wijnen bij verschillende gangen een teken van culturele beschaving… Je kende je wijnen….. en je wist “hoe het hoort”. Dat is veel minder geworden….Gelukkig dus dat er wel een zekere evolutie is..
   Is dit het antwoord op je vraag?

 6. Hallo, niet drinken tijdens de maaltijd Okay. Maar hoe zit het dan met de vertering van smoothies waar toch ook altijd water aan toegevoegd wordt?

  • Beste Caroline,
   Smoothies van fruit kan je het beste niet drinken. Beter om los fruit te eten. Smoothies van groenten gewoon doen. Het gaat mij om het ‘metselen’: het wegspoelen van het eten, zonder er goed op te kauwen. Bij groentesmoothies wordt ook aanbevolen om de smoothie door de mond te ‘wentelen’ voordat je het doorslikt, zodat het zich kan mengen met amylase, het verteringsenzym in je speelsel in je mond.
   Groetjes, Mireille

 7. las ik ooit een keer: “eet je drinken, en drink je eten” wat dus inhoudt dat je goed moet kauwen en mengen met speeksel. Dus drink je bijvoorbeeld een glas sap, sla het dan niet ineens achterover. Makkelijk te onthouden, niet altijd even makkelijk om het toe te passen.

 8. Je kunt dus gewoon drinken tijdens de maaltijd. Zo lang je het drinken maar niet in de mond giet terwijl je eten nog in je mond zit. Dat laatste lijkt me overig wat ranzig, maar hier wordt aangenomen dat iedereen dat doet. Dat is toch onzin? Je kunt toch tussendoor drinken?

  • Beste Ingrid,
   Ga gerust eens observeren in een restaurant! Zo leuk om te zien hoe mensen hun eten ‘metselen’!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>