Home » Artikelen » MIR-Methode bij eetbuien, troost eten

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

MIR-Methode bij eetbuien, troost eten — 21 reacties

 1. MIR-METHODE
  Aai rondjes over je hand.
  Zeg daarbij elke regel 3x hardop.

  0.Eetverslaving aanpakken.
  1.Zuurgraad optimaliseren
  2.Detox alle toxische belasting.
  3.a. Vader loskoppelen.
  b. Moeder loskoppelen.
  4.Meridianen zuiveren.
  5.Alle tekorten aanvullen.
  6.Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
  7.Basisbehoeften aanvullen.
  8.Chakra’s en aura optimaliseren.
  9.Missie verduidelijken.

  Is dit goed genoeg, of kan ik beter alleen voor EHBO kiezen voor vreetbui/vreetkick voor hoog nodig om even mirren? Ik doe zelf al 9 stappen, maar ik weet niet of die 0 stap erbij zin heeft , of kan ik beter kijken bij EHBO? Mijn gevoel zegt dat ik gewoon doorgaan met 9 stappen en kijken bij EHBO, maar wat is je advies?

  • Beste Wouter,
   Ja, je doet het goed zo! Die extra stap 0 werkt goed en als je dan een eetbui krijgt, kun je meteen de EHBO erbij doen.
   Ga zo door!
   Voor verslavingen blijft het belangrijk om minstens vier maanden lang stap 0 erbij te zetten.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik doe de MIR methode nu 6 weken, ik heb een extra stap toegevoegd: ” Eetverslaving aanpakken ” en ik merk sinds 1 week nu dat ik minder verlang naar lekker eten en daardoor dus ook geen eetbuien meer heb. Ik ga nog even door met de extra stap. Ik wil over enkele weken ook nog een stap toevoegen: ” Vetverbranding Optimaliseren “. Ik wil na onze vakantie op 10 September beginnen met n dieet.

 3. Ik ben al een tijdje bezig met de MIR-Methode. Wat ik merk is dat ik erg veel naar zoetigheid verlang. Waardoor ik snoep moet kopen. Is hier vanaf te komen. Daarvoor had ik dat niet zo erg. Wat zou hiervoor de oorzaak zijn.

  • Beste Mar,
   Kijk of je je behoefte aan zoet anders op kunt lossen. In plaats van snoep koop je bananen of dadels. Dat scheelt al enorm! Zorg dat je de inkopen doet op momenten dat je bijvoorbeeld net hebt gegeten, zodat je de verleiding in de winkel kunt weerstaan. En de oorzaak is verdriet. Bekijk daarvoor de video die hierboven staat. Oud verdriet wat aan de oppervlakte komt en die je nu tijdelijk wat meer voelt.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR-methode nu een paar maanden en ik merk dat ik verschillend opzichten innerlijk rustiger ben geworden. Ook als het gaat om eetbuien. Het is niet helemaal weg maar het is aanzienlijk beter geworden. Ik ben vroeger emotioneel erg in de steek gelaten en ik heb zelf ook altijd gedacht dat ik dat compenseerde met eten. Dat inzicht helpt ook al. Maar ik ga ook zeker door met het MIRren want het brengt mij zeker meer rust. Mooi om te merken hoe het werkt.

 5. hallo Mireille

  ben na meer als een jaar gestopt met aaien vergat het steeds vaker om het te doen was net of ik tegen werd gehouden begrijp het ook niet helemaal
  groetjes gerda

  • Beste Gerda,
   Misschien is het gewoon wel even genoeg met de MIR-Methode? Is er iets anders waar je aandacht naar uit gaat?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Ik las vorige over de MIR-Methode in het tijdschrift Happinez. Het sprak me direct aan, vooral de eenvoud van de methode en dat je het allemaal zelf kunt doen. Ik ben daarom meteen begonnen met stap 5 en 7 omdat ik veel langdurige klachten heb zoals moeheid door slecht doorslapen, depressie, onrust, overgewicht en ook verschillende kleinere klachten zoals eczeem en oorsuizen.
  Ik ben nu 5 dagen bezig en heb al gemerkt dat ik een paar dagen veel trek had in ander eten, zoals kaas en dadels met monchou kaas. Ook vaker dunnere ontlasting gehad en nu licht verkouden. Ik zie dit als een goed teken dat de methode nu al werkt. Ik hoop dat mijn klachten zullen verminderen de komende maanden!
  Ik heb op dit moment veel steun aan deze site, vooral de video’s en berichten over de resultaten. Geweldig Mireille dat je dit allemaal gratis beschikbaar stelt voor iedereen!

  Hartelijke groet,

  Janny

 7. Dit is een schot in de roos ! Als baby zeker koestering tekortgekomen (oorlog), nu begrijp ik mijn eetbuien !
  Ik ga natuurlijk door met de MIR-Methode en zal je laten weten hoe het verder gaat.

  Alle liefs, Hilda

 8. Hallo Mireille,

  Ik heb last van hoge bloeddruk. Kan ik dan een zin toevoegen van
  bloeddruk optimaliseren. Of zit dit al in de 9 stappen. En alvast bedankt voor je antwoord.
  Groetjes,
  Savitri

  • Beste Savitri,

   Ja, dat zit al in de 9 stappen, dus je hoeft geen extra zin toe te voegen.

   Heel veel succes!
   Laat je het ons weten wat je merkt van de MIR-Methode?
   Mireille Mettes

 9. Beste Mireille; ik volg nu ook je MIR-Methode sinds 1 week ; en heb ingezien dat ik aan mijn gewicht moet werken; dus ben ik met goede eetgewoontes begonnen via mijn voedingsconsulente; en ja hoor het helpt; mede doordat ik nu uw methode elke dag trouw toepas; hartelijk Dank voor de waardevolle tips die ik al van U heb mogen ontvangen !!
  Vriendelijke Groeten Monique

  • Beste Monique,

   Wat vind ik DAT geweldig! Het vergt best wel wat om je voedingsgewoontes te gaan aanpassen. De MIR-Methode steunt je in het loslaten van oude emoties, zoals verdriet, maar om echt de stappen te zetten, zoals jij doet, dat vergt ook wilskracht en de moed om erin te geloven dat het je werkelijk kan lukken. Fantastisch!

   Ik wens je heel veel succes en juich je van een afstandje toe!
   Groetjes, Mireille Mettes

 10. Hallo Mireille, twee jaar geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode. Sindsdien ben ik aardig wat rustiger geworden en mijn dikke darm die bij spanning opspeelde laat weinig meer van zich horen, dank daarvoor! Een van mijn grootste problemen namelijk mijn gewicht, is echter groter geworden. Ik heb een schildklier die het niet meer doet, dat helpt ook niet, maar ik vind mezelf explosief gegroeid en met de basisbehoeften ben ik toch vaak aan het werk.
  Heb je misschien nog wat in je achterhoofd voor mij ?
  Met mijn zelfliefde is het ook niet goed en dus ook niet voor anderen. Ik ben een beetje zwaar op de hand om zo te zeggen.
  Is er nog wat aan te doen?
  Liefs, Nel

  • Beste Nel,

   Wat fijn dat je nog maar zo weinig last hebt van je dikke darm!

   Om overgewicht aan te pakken, is er vaak wat meer nodig dan alleen de 9 stappen. Zou je ‘s de video willen bekijken over zelfliefde? Wanneer je die video bekijkt en dan de 9 stappen doet, werk je meteen extra hard aan je zelfliefde.

   Heel veel succes en neem contact op als het je te lang duurt, want dan is het waarschijnlijk het beste om persoonlijke begeleiding aan te vragen bij een MIR-Methode begeleider.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. Beste Mireille, hier mijn reactie: ik ben sinds een paar jaar weduwe wat ik niet leuk vind.
  Via de MIR-Methode die ik een paar maanden iedere dag heb beoefend en een extra affirmatie voel ik mij de laatste tijd aanmerkelijk beter. De extra affirmatie was de wens dat ik een lieve man zou ontmoeten.
  Sinds een paar maanden heb ik die lieve man ontmoet.
  Het gaat goed tussen ons.
  Ik weet niet waar het door komt maar het is allemaal zonder moeite naar mij toe gekomen.
  Alles wat ik onderneem slaagt.
  Dit wil ik je even laten weten.
  Ik ga door met de stappen.
  Ik wens je veel succes met dit mooie werk.
  Een warme groet, Thea v. Steijn

  • Beste Thea,

   Wat een heerlijk nieuws! Ik ben erg blij voor je en voor je lieve man! Dankjewel dat je me dit hebt laten weten.

   Ik wens je blijvend geluk en een goede gezondheid!
   Groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Ik heb geen eetbuien, maar wel fijn om te weten. Ik heb het idee dat ik niks merk, maar ik ga door. Het is fijn om te doen. Zonnige groet!

  • Hai Gertie,

   Blij voor je dat je geen eetbuien hebt! Ik hoop van harte dat je gaat merken wat het voor je doet. Let op de subtiele signalen: meer plassen, vaker naar de wc, makkelijker in slaap vallen, iets beter grenzen kunnen aangeven, minder last van andere mensen, wat meer zelfvertrouwen, dat soort dingen.

   Mocht je nou na vier weken echt nog niks merken, neem dan contact op met een MIR-Methode begeleider. Dan kan die natesten of alles goed werkt en er geen grote blokkades zijn.

   Laat je het me weten als je wat merkt?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.