Home » Artikelen » 184. Als bloemen je op de been houden.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

184. Als bloemen je op de been houden. — 103 reacties

 1. Een klein vaasje met fresia’s, mijn moeder hield er zo van.
  Als ik ze nu tegenkom, dan brengt de geur me terug naar die tijd, het ouderlijk huis en komen herinneringen boven.
  Dat vind ik het bijzondere aan bloemen, ze zijn niet alleen mooi, maar ook verweven met je leven.
  Met heel veel gebeurtenissen.

 2. Ik hou erg van bloemen. Kamperfoelie omdat die zo lekker ruikt, en ook mooi is, herinnering aan het goddelijke past wel bij mij. Viooltjes lijken net gezichtjes, en mijn gedachten zijn idd wel gericht op idealen. En geraniums, w.o. geurgeraniums, blijheid past ook bij mij. Maar ik geniet ook van heel veel andere bloemen.

 3. Bloemen zijn prachtig, ik ben gek op pioenrozen. Helaas zijn die er alleen in juni en juli. Ik hou ook veel van rozen, ik kreeg ze van mijn buurvrouw en die staan nu al bijna 2 weken, ik word er erg blij van.

 4. Ik wordt altijd blij van de pinksterbloem. Deze zou staan voor vruchtbaarheid en vurigheid. Vurig ben ik zelf ook wel. Maar ik zie er vooral het tedere en kwetsbare in. Het geeft me als het ware toestemming om dat zelf ook te zijn.

 5. Iris, symboliek Griekse godin Iris was volgens een mythologie de boodschapper tussen goden en mensen- ze bezocht de aarde door middel van de regenboog waar ze voort geblazen werd door de wind. Vandaar ook dat de bloem de betekenis *ik heb een boodschap voor jou* heeft.
  Ja ok laat ik indalen… . ( )

 6. bloemen streel en koester ik….bedank ze ook altijd voor hun bloeien en groeien bij het uitbloeien.Ze zijn me allen zo dierbaar en geven een glimlach

 7. Voor mij zijn viooltjes, tulpen en margrieten favoriet, en daar kan ik wel overeenkomst in zien. De natuur is sowieso voor mij onmisbaar om opnieuw op te laden, daarom probeer ik ook zoveel mogelijk te wandelen tussen het groen en in mijn tuin bezig te zijn.
  Ik doe al vele jaren elke dag de MIR en zal dit ook blijven doen, omdat ik het gevoel heb dat er heel langzaam stukje bij beetje dingen veranderen, zowel fysiek als mentaal.
  Bedankt nogmaals Mireille, en groeten aan iedereen.

 8. Ik heb geen voorkeur voor bloem wat mij betreft,wel herinneringen,bijv de orchidee,dit was de lievelingsbloem van mijn moedertje..
  Een weelderig,kleurig veldboeket vind ik prachtig op tafel staan..maar ik kan ook super genieten vd bloemen vd planten en struiken die in mijn tuin staan..schitterend..

 9. Ik houd van geurende bloemen ook in de tuin…Ook in de kamer ben ik nooit
  zonder bloemen, het geeft me een feestelijk gevoel!
  Het zijn de kleine, fijne dingen van het leven. Dankbaar!!

 10. Ja, ik hou heel erg veel van bloemen en heb ze altijd in mijn huiskamer staan.Ook maak ik nog kleine vaasjes als een bloembouquet achteruit gaat en verdort.Die ene bloem die overblijft geeft dan nog steeds de vreugde die ik ook door het zien van het grote bouquet heb beleefd.
  Eigenlijk vind ik elke bloem mooi ik kies een bouquet op kleuren die ik nodig heb in mijn binnenwereld.De ene keer een felle kleur,dan weer zachtheid om naar binnen te keren en onbewuste gevoelens boven water te halen.
  Mijn kerstkaart van vorig jaar was een paarse petunia die een prachtig stralend licht uit zijn hart straalde,voelde zo Goddelijk,zo liefdevol daar ging mijn hart van open en besef dat de natuur voor ons een spiegel van eenheidsbewustzijn is,daar raak ik steeds meer van doordrongen en voel me dankbaar in deze tijd dat bloemen me blijvend vreugde geven en kracht om ook volgens mijn hart te leven.

 11. Ik kan intens genieten van alle bloemen, ben gek op ze! Vind tuinieren ook fijn en ben graag in de natuur, het brengt me weer thuis bij mezelf, ben dan ook graag alleen. Ik teken en schilder ze en bloemen staan in mijn schilderijen vaak symbool. Niet met een vaste betekenis, maar een betekenis die uit het samenspel van alle vormen en kleuren in het schilderij (ets of tekening) is te begrijpen, dat kan voor iedereen die er naar kijkt weer anders zijn. Zo’n werk groeit langzaam onder mijn handen, heel intuïtief.

 12. Mireille, had dinsdag een taart gemaakt van hortensia’s, ben er een tijdje mee be
  zig geweest, had er plezier in..om het voor mijn jarige zus te maken, gisteren gegeven..en ze zei…mooi en bedankt, en het werd achter een paar planten gezet.
  Het zit me nog niet lekker. Met liefde gemaakt!
  Een warme en lieve groet, Janna

  • Beste Janna,
   Vraag het gerust eens na bij je zus. Misschien ontroerde het wel diep, maar wilde ze niet op haar verjaardag huilen. Je weet nooit wat er achter steekt. Door vragen te stellen, weet je hoe het zit.
   Groetjes! Mireille

 13. Ik wil aanvullend nog een reactie plaatsen. Toeval bestaat niet. Gisteren had ik mijn grondingskoord rood gemaakt en toen ik de laatste behandeling had bij de fysiotherapeut, wat om het hoekje stond van een bloemenzaak met in de etalage een vaas met rode gladiolen, toen wist is dat dit geen toeval meer was, want de lievelingsbloemen van mijn moeder waren gladiolen en toen wist ik dat zij er altijd voor mij zal zijn in het hemels paradijs!! Gina Erkens

 14. Hallo allemaal, kleuren van bloemen en bloemen geven je kracht en zorgen ervoor dat je weer lacht. Mijn gedicht van lang geleden over De Bloem. Er is een bloem die bloeit ver in de wildernis. Zijn takken zijn verdord, maar zijn kop laat hij niet hangen. In dit weelderige veld, staat deze bloem nog steeds versteld van zijn kracht tot leven. Storm en regen hebben hem tóch doen overleven. Uit zijn knop is hij ontwaakt, want de natuur heeft hem met liefde gemaakt! Gina Erkens

 15. dank om deze mooie beelden te delen, het doet zo deugd! Ik hou van tropische bloemen, en liefst zie ik ze in de vrije natuur. Ik liep mezelf voorbij en ben nu ziek geworden, kanker … ongelooflijk hoe ik nu kijk naar elk beestje, elk bloempje, elke lach op de gezichten van mijn geliefden. Ik kom mij opnieuw tegen!

 16. ik vind alle bloemen onbegrijpelijk mooi. Bedankt voor het schitterende filmpje!!
  waarom de kleur geel met de emotie haat wordt geasosieerd begrijp ik niet,voor mij is de kleur geel de ZON. Prachtig zo’n veld vol met grote zonnebloemen!!
  Als kind was ik gek op fresia’s, die ruiken zo heerlijk.
  Zonnige groet voor iedereen,
  Louise.

 17. Lathyrus
  Lathyrus odoratus
  betekenis: zachtaardigheid, al zolang ik leef mijn favoriet en sinds kort daarbij de
  Passiebloem
  Passiflora
  betekenis: stilte

  Na een emotioneel heel heftige periode begrijp ik ook mijn nieuwe voorliefde helemaal❣

 18. Witte Anemoon : mooi in een groep, maar ook solitair. Uit de verte lijken ze geen steel te hebben en “ zweven “ ze. Maar die stengel is Erkel degelijk en beweegt mee met de wind. En zó wit,

 19. Ik hou ook van bloesem en planten, Bloesem remedies helpen bij bepaalde emoties en gemoedstoetanden.
  Ik blijf verwonderd hoe dat werkt.
  Toen ik zelf nog niet precies de specifieke werking van alle bloesems wist, kwam toch door middel van spiertesten precies die bloesem eruit, die de remedie bleek zijn.
  En het werkt , Echt.

 20. Heerlijk bloemen! Zonder bloemen in huis en tuin ben ik minder gelukkig! Moest tijdens de uitbraak van Corona bloemen in huis hebben als troost. Hebben ook elke dag in de tuin gezeten.

 21. Zo leuk om de betekenissen van bloemen te lezen. Ik hoor graag of iemand weet welke betekenis de ranonkels hebben.

 22. Kamperfoelie, vooral de wilde in het bos. Voortdurende herinnering aan het goddelijke. Ja soms voel ik me niet thuis op deze aarde met zoveel ruzie tussen mensen en oorlogen en wat dies meer zij. het goddelijke in elke mens willen en kunnen zien. Wijzelf zijn een goddelijk wonder, ons lichaam heeft goddelijke wijsheid. Als kind was onder mijn slaapkamerraam een kamperfoelie en het heeft mij veel dromen gegeven!

 23. Dat gele bloemen de kleur van de haat zijn, dat zei mijn moeder ook altijd, en begrijp ik nu het verband. Mijn moeder was mentaal niet sterk, depressies, ook een postnatale, en vaak in de war, haar gedachten bleven dan op 1 punt hangen. Het is net of je wordt tegengehouden zei ze dan. Jammer dat ze zich zo ongelukkig heeft gevoeld op Aarde, hopelijk is ze Boven nu wel blij. Zelf hou ik van de Orchidee, en dat begrijp ik nu ook, erg leerzaam wat de bloemen ons vertellen, groetjes van Betsy.

 24. Ik houd ook erg van hortensia’s. In onze volkstuin staan er een aantal en die zijn enorm gegroeid. Ook ben ik dol op Oost-Indische kers, die zijn trouwens ook erg lekker en heel gezond. Nigella! Ook zo’n schatje. Hier zal ik het bij laten, anders draaf ik door.

 25. Zoals velen word ik blij van bloemen. Ik word ook heel blij van kleuren. Ik voel soms dat mijn lijf daarop reageert. De eerste klaproos die open gaat. Prachtig. Ook de kwetsbaarheid van bloemen raakt me. Ik word erg blij van de kleur en de eigenzinnigheid van lathyrus. Staat voor zachtaardigheid zie ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.