Home » Artikelen » 183. Het nut van zuchten en weglachen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

183. Het nut van zuchten en weglachen — 65 reacties

 1. ja, ik herken dat ook wel, iets verschrikkelijks niet durven vertellen, bang voor negatieve reacties, en er dan maar wat lacherig over doen met excuses achter de hand om de ernst en pijn niet opnieuw te hoeven voelen. Ik maakte mee dat een kennis heel boos reageerde, met allerlei redenen waarom ik niet had mogen lachen. Tja .. dat was een heel eenzame, verdrietige ervaring!

 2. Ik moet inderdaad vaak lachen bij pijn of als iemand zich pijn doet,valt of stoot. Ik zie dat meer familieleden deze reactie hebben. Helaas is mijn partner daar niet zo blij mee. Als ik uitleg dat het door de schrik komt gelooft hij dat niet. De blooperfilmpjes vind ik niet om te lachen maar eerder verschrikkelijk om te zien en zap snel door. Gapen en zuchten herken ik ook niet.

 3. “Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart; kwam zij wat nader en hij wat dichter, waren al die zuchten heel wat lichter”.

 4. Hallo Mireille,
  Ik lees net over zuchten en ik denk ineens; goh, collega\’s vragen regelmatig of het wel met me gaat. Ik schijn dan diep te zuchten, maar heb dit zelf niet door.
  Fijn om te lezen dat dit komt omdat ik mijn hart aan het bevrijden ben!
  Liefs Sabine

 5. Lieve Meireille, als ik de Ehbo toepas, begin ik in plaats van te gapen te zuchten. Is dat ook goed of kan ik beter wachten, na het zuchten, dat ik ga gapen en dan stoppen. Of mag ik stoppen met de ehbo na het zuchten?
  Lieve groet, marijke

  • Beste Marijke,
   Ja hoor, gapen, zuchten en zelf boeren zijn allemaal prima reacties! Je kunt dan even stoppen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. beste Mireille<
  het doet me deugd dit te lezen over zuchten.
  Mijn oma zij altijd: Seufzen ist der Stuhlgang der Seele.

  Dus zuchten is de ontlasting van de ziel
  zij wist dus blijkbaar ook al heel veel

  • Beste Regina,
   Oh, wat een mooie wijsheid! Kijk, die mensen toen wisten het gewoon nog hoe het zat!
   Dankjewel voor het aanvullen!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mireille,

  Ik moet vaak zuchten en denk dat dit een zucht van verlichting moet zijn?
  Andere laten mij denken dat mijn zuchten soms negatief is, en dat vind ik soms ook lastig.
  Ik wil niet negatief doen.
  Ik zucht om de geringste dingen, en kan begrijpen dat andere daar soms over denken dat ik dit negatief bedoel.
  Het blijft het mij storen, storen omdat anderen mij qua mijn zuchten en hun reacties daarop mij het zuchten enigszins willen beperken of afleren.
  Wat vind jij van het nut van mijn zuchten?
  Hoe ga ik hier verder mee om?
  Hartelijke groeten van Aart

  • Beste Aart,
   Onderzoek eens bij jezelf of het zuchten zijn van ergernis en ongeduld, of dat het zuchten van opluchting zijn? Print anders gerust deze tekst uit en laat het zien aan mensen die commentaar op je zuchten geven. Dan gaan ze zien dat je je juist aan het ontspannen bent.
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Door jouw artikel krijg ik weer meer inzicht.
  Pas was de afscheidsbijeenkomst voor mijn zwager. De verdere dag kwam er meerdere keren een spontane zucht naar boven.
  Dank voor jouw goede werk!!!
  Groet van Jojo

 9. Dank je wel Mireille voor dit mooie inzicht. Toen ik de kerstboom opruimde heb ik zolang dat duurde lopen zuchten en blazen. Ik vroeg me af waarom en dan stopte het even terwijl ik even later merkte dat ik opnieuw aan ’t zuchten en blazen was. Nu weet ik dus waarom.

 10. Dank je Mireille. Het doet me goed om nu te weten dat het eigenlijk logisch is dat ik als jongere 40 jaar geleden moest lachen toen onze hond dood was toen ik uit school kwam. En hetzelfde toen mijn jonge lievelingstante overleden was.

  Ik mir nu 7 weken en het valt me op dat ik bij sommige stappen enorm ga gapen. Vooral bij aura en chakra’s optimaliseren. Hoe kan dat? Ik voel dat het ergens goed voor is!

  • Beste Janine,
   Fijn dat je nu begrijpt dat het lachen eigenlijk zelfbescherming was, he? Wat betreft de chakra’s: we zijn met veel mensen via de Be the MIRror-website de Kristalchakra’s aan het activeren. Omdat het een vrij grote groep mensen is die daaraan mee doet, heeft dat ook effect op de werking van de MIR-Methode. Die wordt daardoor alsmaar sterker en dat kun je gaan waarnemen. Mensen die willen, kunnen daar nog gewoon aan mee doen. Jouw chakra’s optimaliseren daardoor ook sneller. Leuk dat je het waarneemt!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 11. Hallo mireille
  Die reacties wat ik herken bij veel mensen om mij heen,Lachen om iemands onhandigheid of als iemand zich pijn doet.
  vreselijk is dat!
  Men vind mij maar saai als ik zeg dat ik er niet om kan lachen, en ja..ik ken enkele mensen met veel hartzeer,
  vind het gewoon jammer dat ze niet met hunzelf kunnen omgaan!
  Lachen doe je om leuke gekke dingen,
  liefs
  tiny

  • Beste Tiny,
   En er openlijk niet om lachen en zeggen dat je er niet om kunt lachen, is volgens mij voorbeeldgedrag waar veel mensen wat aan hebben. Dus dankjewel voor je moed!
   Groetjes, Mireille

 12. Hoi Mireille,
  BEDANKT dit is wat ik al jaren ondervond: hart pijn letterlijk en figuurlijk. Nu begrijp ik dat gezucht en vallen de muntjes op de plek. Na veel en lang stress en verlies van mijn kind met alle gevolgen van dien, heb ik het nu de laatste jaren geweldig GOED en ik begreep maar niet waar dat zuchten vandaan kwam. TOP thanx en fijne dag

 13. Dag Mireille ,Gek…die reactie van lachen als iemand valt of zo heb ik helemaal niet .In het Duits heet het “schadefreude”.Ik sta gelijk in de startblokken .
  Soms zal het lachen id een niet te controleren reactie zijn maar meestal helaas niet .
  Ik kan die filmpjes niet zien .Soms met zappen kom ik er langs …zie kinderen zich pijn doen en zich rotschrikken ……ik voel dan alleen maar die pijn .
  Mezelf toch nog even onderzocht …..gelukkig kan ik beiden goed…..huilen en lachen 😉 .Ben geloof ik redelijk in balans nu ondanks heel veel ziektes .
  Wel gaap ik heel vaak als ik te druk ben .Iemand anders heeft dat geloof ik ook hier vermeld .

  Nog een goed week en hartelijke groet 🙂 .

 14. Dank voor je artikel, geeft me nog meer inzicht. Inmiddels ben ik erachter dat ik ga gapen als ik te druk ben. Zodra ik dat in de gaten heb, zeg ik afspraken af voor de komende dagen en trek me een beetje terug uit het sociale leven. Ik doe alleen waar ik zin in heb en dat laadt me dan weer helemaal op.

  • Beste Marian,
   Heerlijk zoals jij je lichaam nu kunt lezen! Klinkt heel fijn en liefdevol voor jezelf!
   Groetjes, Mireille

 15. Lieve Mireille,
  Jij schrijft op wat ik voel,
  Jij laat zien waar het om draait.
  Waarom ziet niet iedereen dat?
  Ik lach graag weg. Huil om simpel onbegrip. Sensitief.
  Ik “MIR” al een jaartje. Het brengt me dichter bij mezelf.
  Keep on going, girl!
  Liefs,
  Nicolette

  • Beste Nicolette,
   Ja, waarom ziet niet iedereen dat? Omdat mensen worden afgeleid. Zo zie ik het. De meeste mensen hebben niet meer in de gaten wat er met ze gebeurt en zijn opgenomen in een hele aparte maatschappij, waarin geluk buiten jezelf zoeken het middelpunt is. De ‘rat race’. En gevoelige mensen hebben de taak om dit zichtbaar te maken, met vallen en opstaan…
   Dankjewel voor je aanmoediging en jij ook: keep on going, girl!
   Groetjes, Mireille

 16. Dag Mireille
  Heel herkenbaar,het lachen (schrik lach) . Ik woonde nog thuis en was voor op straat aan het spelen. Iemand uit de buurt kwam vertellen dat een goede kennis van ons was overleden en of ik dit aan mijn moeder wilde te vertellen. Naar huis lopend begon ik spontaan te lachen , mijn zus stond buiten ik kon het alleen maar lachend vertellen wat er aan de hand was,daarna naar mijn moeder waar ik heel hard begon te huilen. Ik schaamde me voor dat ik gelachen had.
  Heel mooi dat dit eens beschreven wordt.Dank je wel!
  Hartelijke groet, Sjaan

 17. Hallo MIrreille, Ik zucht ook meer nadat ik ben begonnen met de methode wat mij veel ruimte en het gevoel van reiniging geeft. Alleen voel ik mij vaak buiten adem als ik de methode doe,net of het veel meer moeite kost om te ademen. wat is dat?

  Lieve groetjes,

  Anna

  • Beste Anna,
   Dat je je buiten adem voelt als je de MIR-Methode doet, kan veel verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je een laagje van diep verdriet aanpakt, waardoor je wat benauwder wordt. Hangt vaak samen met de longen en longmeridiaan. Lees ook 59. ‘Bevrijd je longen van verdriet’. Het kan ook zijn dat je elke keer een klein beetje dichter bij je missie komt en dat je daar onbewust bang voor bent. Bijvoorbeeld doordat je zichtbaarder wordt. Dat kan een kleine onbewuste paniekreactie geven en ook benauwdheid. Zo zijn er meer mogelijkheden. Heb je vaker last van moeite met ademen of alleen bij het doen van de MIR-Methode? Anders misschien ook een keer laten nakijken bij de huisarts?
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.