Home » Artikelen » 182. Het verband tussen ziekte en maandverband

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

182. Het verband tussen ziekte en maandverband — 235 reacties

 1. Sinds een half jaar gebruik ik een menstruatiecup. Ideaal , al heb ik wel moeten wennen aan het gebruik!
  De eerste keer drukte ik hem als een tampon naar binnen – veel te ver…. Uiteindelijkbyebbik een arts bezichtigende cup te verwijderen :))

  Nadien alleen maar super-enthousiast

 2. Dag Mireille
  Ik wil reageren op het gebruiken van de Mir-methode. Dat doe ik nu 3 weken en heb het gevoel dat ik nu echt in de overgang zit. Ik ben bijna 75 jaar, heb warme handen en voeten en neus. Heerlijk allemaal, ik kan mezelf zijn. Heeft het hier ook mee te maken?
  Het lijkt een wonder…dank je wel

  • Beste Francine,
   Wat klink dat heerlijk! Ik vermoed dat je lichaam gewoon heerlijk aan het stromen is. Betere bloedsomloop, meer stromende energie. En dat dat die heerlijke warmte geeft. Ik ben heel blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 3. Dag Mireille,

  Dit onderwerp gaat over maandverband maar hoe is het dan gesteld met incontinentie verband?

  De maandelijkse cyclus heb ik niet meer maar nu een blaas probleem.
  Ik gebruik nu dagelijks verband ipv één keer in de maand zo’n 8 dagen.

  Groeten Patricia

 4. Dan heb je het over maandverband, hoe zit dat dan bij de ouderen die incontinentie materiaal gebruiken? Niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen. Lijkt me ook wel interessant om daar eens naar te kijken.
  Ik heb last van hoofdpijnen gehad, altijd gedacht dat het aan de hormonen lag

  • Beste Laura,
   Ja, dat is zeker interessant, want ook daar blijken chemicaliën in te zitten die er niet in thuis horen. Ik verheug me ook op onderzoek daarnaar!
   Groetjes, Mireille

   • Het is wel handig om te weten dat cute cotton ook incontinentie verband heeft. Het is heel prettig in gebruik voor (lichte !) incontinentie

 5. Toen ik de Mooncup begon te gebruiken, had ik eindelijk geen probleem meer met mijn menstruatie. Zo fijn om die cup te hebben! Jammer dat die al niet veel langer bestond.
  Ik ben het niet eens met de uitspraak dat een cup minder confronterend is. Wat dat betreft zijn maandverband en tampons makkelijker, je ziet minder bloed (omdat het voor een groot deel is opgenomen en/of opgedroogd en je hoeft er niks mee. Dat is bij de cup anders. Vond ik niet erg, maar om dat als voordeel te noemen… nee.

  • Daar ben ik het helemaal mee eens! Dat wilde ik namelijk ook gaan schrijven. Het verschonen is echt wel een dingetje.

 6. Dag Mireille, Ik lees vaak dat er bij maandverband zonder chemische stoffen verwezen wordt naar de duurdere varianten zoals Yoni en sanature. De A-Ction heeft ook eco maandverband (femmapure ECO), zonder parfum en met biologisch afbreekbaar plastic er om heen. €0.99 cent per 15 stuks. Is aanzienlijk goedkoper.
  Bevalt mij zeer goed.
  Lieve groetjes, Sabine

 7. Heftig zeg….
  Een kinesioloog testte een aantal weken terug dat ik toxisch was belast met kwik. Geen idee hoe ik in hemelsnaam in aanmerking zou moeten komen met kwik. Ik gebruik wel dagelijks inlegkruisjes, je zou bijna gaan denken dat hier een verband ligt.
  Ik ga voor de chemicaliën vrije producten nu ik dit zo lees. Dank je wel!

  • Heel veel mensen hebben ook niet door dat er evt. kwik in het lichaam komt door amalgaam vullingen in hun tanden en kiezen.

 8. Al jaren gebruik ik navelbandjes omdat maandverband mijn huid kapot maakte. Ze zijn van zachte stof, kunnen op 90 graden gewassen worden en gaan jaren mee. Ik heb nooit meer last van irritatie.

 9. Beste Mireille,

  Goed dat je hier aandacht voor vraagt! Ik gebruik sinds een aantal jaar (nadat ik inderdaad klachten had en net als jij ook het verband legde met maandverband) de producten van Sanature. Nooit meer last gehad. Wel wat duurder, maar ik heb het ervoor over.

  Groetjes Jitka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.