Home » Artikelen » 181. Manifestatie vanuit het hart!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

181. Manifestatie vanuit het hart! — 75 reacties

 1. Beste Mireille
  Na het overlijden van mijn geliefde had ik de behoefte om woorden te geven aan mijn verdriet. Deze heb ik gegoten in de vorm van gedichten. Zowel het schrijven als het schilderen hebben mij enorm geholpen bij het grillige proces van mijn rouwverwerking. Door alle pijn heen is het mooi en kleurrijk boekje geworden. Hoewel ik het op de eerste plaats voor mezelf heb geschreven, hoop ik nu dat het de weg mag vinden naar de harten van anderen. Ik vind het een enorme stap om er mee naar buiten te komen, maar na verschillende aanmoedigingen van anderen is het boekje nu te koop bij de boekhandel en bij de webshops en bij http://www.bravenewbooks.nl/weerbovenjan
  De titel is Weer boven Jan, geschreven door Gatha Glorie

  • Beste Gatha,
   Gecondoleerd nog met het overlijden van je geliefde. En wat mooi dat je er een boekje van hebt laten maken! Wie weet helpt het anderen ook bij het verwerken van hun verdriet van verlies.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik probeer met muziek maken voor mensen, ook voor mijzelf 🙂 en humor; kleine dingen, gewoon een glimlach of een simpel praatje met iemand in een winkel, wat kleur in de wereld te brengen. Ook met mijn werk in een webwinkel voor kruidenpreparaten probeer ik de klanten met een pakje ook wat extra aandacht en liefde mee te sturen. Af en toe maak ik een tekening voor een vriendin of een groter werk, een wandkleed bijvoorbeeld als dank voor hulp die ik zelf een keer heb ontvangen. Ik denk dat het goed is om stil te staan bij de gulheid van de wereld en de natuur en daarmee in contact te zijn.

 3. Hoi, mijn missie is om miljoenen mensen te helpen manifesteren, het lijden op de wereld te halveren en zelf rijk en gelukkig te worden met mijn gezin en te zorgen voor natuur, herbebossing, schone oceanen etc. Eerste boek bijna af, dan website en workshops etc

 4. lieve Mireille,
  wat bijzonder dat ik jouw bericht nu op dit moment lees. Ik voel me zo opstandig door alles wat er op dit moment gebeurd. In de politiek, de formatie, het visie-loze beleid t.a.v klimaat, gezondheid, wonen, de rechtstaat… Al een aantal weken vraag ik mij af waar die opstandigheid vandaan komt. Ik wil mijn huisgenoten wakker schudden, zien jullie niet wat er gebeurt? Dit is dus mijn eigen transformatieproces. het vergroten van bewustzijn, het steeds meer laten stromen van energie. Het verwart mij. En het maakt eenzaam. Aan de andere kant zie ik in mijn werk dat mijn eigen verandering andere mensen aantrekt. En daar ben ik zo dankbaar voor. Dank voor jouw bericht. Dat geeft moed. Lieve groet, Dineke

 5. Beste allemaal,

  Wat een mooie initiatieven allemaal! Mij gaat de milieuproblematiek aan het hart. Ik probeer nu de hoeveelheid plastic in huis te verminderen. Zo ga ik elke week naar de markt om onverpakte groenten te kopen (neem ook mijn eigen linnen tasjes mee, scheelt voor groot gezin ruim 200 tasjes op jaarbasis). Nu ben ik bezig met verzorgingsproducten; in plaats van handcreme, voetencreme, bodylotion en gezichtscreme koop ik nu gewoon 1 pot nivea (ook nog lekker simpel en voordelig). Shampoo en cremespoeling vervangen door “bars”(stukken harde zeep die vermengd met water shampoo en cremespoeling worden). Ik hoop zo een goed voorbeeld te geven aan anderen en met name mijn kinderen.
  Mochten er nog meer plastic-verminder-ideeen zijn dan hoor ik die graag 🙂

  Harte groet,
  Jitka

 6. beste, ik lees nu al een paar dagen over de mir methode en ben ze onmiddellijk beginnen toe te passen. Ik zoek mijn weg nog en hoop die snel beter te kunnen vinden, ben 48 jaar en heb een goed leven achter de rug, goed omdat er veel dingen zijn waar ik van kan leren, mijn relaties zijn van in mijn jeugd moeizaam. Ik hoop een leven naar me toe te trekken wat bij me past en waar ik mijn plaats in vind, …. ik zou de tijd willen terugdraaien omdat ik een aantal mensen enorm mis, ben natuurlijk realistisch genoeg om te beseffen dat dat niet kan, ik hoop met deze methode een manier te vinden om als krachtig persoon in het leven te staan en mooie, hartverwarmende mensen een goede gezondheid en intieme vrienden naar me toe te trekken, ik voel me na drie dagen al beter, heb nog een hele weg te gaan maar ben tot nu al vree content ….; dankjewel xxx vera

 7. Hallo iedereen die dit leest .
  Ik had besloten om niet meer te gaan stemmen aangezien er geen enkele politieke partij in Nederland bestaat met een ‘wereldvisie ‘ , totdat er tijdens de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in Alkmaar in het Alkmaars Weekblad op de gemeentepagina’s een column stond van Mens en spirit .
  Nieuwsgierig geworden ben ik gaan lezen op hun website en was binnen 2 pagina’s ‘om’.
  Mijns inziens is dit de enige partij die werkelijk naar elk aspect van het leven kijkt , zich niet beperkt tot de belangen van alleen Nederland of van moloch Europa maar werkelijk een spiritueel verkiezingsprogram heeft , de leus ‘Het hart moet terug in de politiek’ is veelzeggend en raakt de kern van hoe het leven eigenlijk is bedoeld maar momenteel nog niet overal wordt geleefd .
  Laten we met z’n allen deze partij meer promoten in het dagelijks leven en bewerkstelligen dat veel meer mensen kennis maken met haar zodat Mens en spirit genoeg stemmen krijgt om 1 of meer zetels te bemachtigen tijdens de komende Kamerverkiezingen in maart want die verdient ze ten zeerste en Nederland ook !

  John , is het een idee om mensen proberen te vinden met veel of minder toneelervaring die jouw stuk willen gaan vormgeven en voor publiek gaan opvoeren ?
  Ik vermoed dat bekende cabaretier(e)s wellicht het lef niet hebben om zich hier aan te wagen en/of hun carrière niet op het spel willen zetten .
  Ik heb zelf behoorlijk wat speelervaring en geen cameravrees , vermoedelijk zijn er meer mensen bij wie het jeukt om dit te doen , je zou een oproep kunnen plaatsen , ook voor een regisseur met ballen !
  Ik woonde zelf in oktober 2014 een lezing bij van Ger Lodewick over zijn toen net verschenen boek “Wat je zou moeten weten over orgaandonatie“, als je hier kennis van neemt ben je meteen genezen !
  Onze overheid speelt een dubieuze , zeer zeker niet neutrale rol in de verre van volledige voorlichting over orgaandonatie .
  Het is voor een ieder van belang om correct te worden voorgelicht hier over zodat je een goed afgewogen beslissing kunt nemen .
  Mijn gevoel zegt me dat het sleutelen aan mensen door ‘onderdelen te vervangen’ zoals bij een auto niet zuiver is en niet de bedoeling van het leven , hoe pijnlijk ook voor mensen die een orgaan ‘nodig hebben’ , misschien ligt onze levensloop voor een groter deel dan we beseffen al ‘vast’ gezien vanuit zielsperspectief , het leven is (soms) ook een mysterie en weliswaar heeft de mens heel veel ontwikkeld en bereikt en is er op allerlei gebied technisch en wetenschappelijk veel mogelijk , maar wie zijn we dan dat we boven God en Natuurwetten denken te kunne staan ?
  De wetenschap heeft bij mijn weten nog nooit het bestaan van de ziel kunnen aantonen , laat staan waar elke ziel voor heeft gekozen om hier op aarde te komen ervaren , ieders eigen unieke ‘blauwdruk’.

  Ik hoop dat er meer mensen willen meedoen met bovenstaande .
  Hartelijke groet aan iedereen .
  Rob

 8. Nu pas zie ik je reactie. Dank!
  Op hun site (http://www.tweedeuitleg.nl) staan de bezichtigingstijden. Mijn werk is er tot 22 februari.

  Info over Operation Big Sister, staat op de site van Sheva Carr,
  Fyera Foundation hun news letter, 14.9.2016: You Can Help Stop Human Trafficking! How? en in de news letter 4.11.16: Join Us raising Awareness About Human Trafficking Operation Big Sister. sheva(at)fyera.com

  Op mijn wordpress site zal ik ook de informatie gaan plaatsen:
  http://www.corinateunissenvanmanen.wordpress.com

  Vrolijk tot ziens,
  Corina

 9. Hallo Mireille, ik ben ontzettend blij met jouw MIR Methode en heb er heel veel aan en heb het aan anderen kunnen doorgeven.
  Ik ben kunstenaar en vind het daarnaast heel leuk om schilderles te geven. Dit doe ik eigenlijk al jaren. Ik merk dat ik nu op een hele andere manier doe. Ik leer ze nu schilderen vanuit het hart waardoor ze dichter bij zichzelf komen en er processen op gang komen. Dit begeleiden in een veilige setting is echt heel mooi. Na al mijn opleidingen en mijn eigen heling kan ik dit nu doorgeven. Ik sta het mezelf toe.
  Groeten, Barbara

  • Beste Barbara,
   En waar geef je die schilderlessen? Maak maar even reclame voor jezelf!
   Groetjes, Mireille

   • Ik geef de schilderlessen in Haarlem. Op mijn website barbaramascini.com staat alle informatie. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet te kunnen schilderen of tekenen. En als je het juist wel goed kunt is dit een heerlijke nieuwe verrassende manier. We starten de les met een geleide meditatie zodat je uit je hoofd komt waardoor je vanuit je hart kunt werken.
    Nou…goeie reclame voor mezelf. Men kan ook gewoon eerst een proefles komen doen. Het is gewoon HARTstikke leuk : )

    • Beste Barbara,
     Dankjewel voor je reclame! Ik hoop dat veel mensen heerlijk gaan schilderen dit jaar!
     Groetjes, Mireille

    • Dag Barbara, net keek ik op je website want ik woon ook in Haarlem. Ik lees echter dat je in hartje Amsterdam werkt. Is dat misschien een oud adres? Ben je verhuisd?

 10. ik zag op een info dat er aan een chakra, klieren verbonden zijn.soms doe ik bij de MIR-Methode dat er ook bij benoemen…is dat goed of teveel…
  ook ben ik heel blij met de MIR-EHBO dat werkt heel vaak al heel snel.
  mijn dank MIREILLE VOOR AL HET GOEDE WAT JE VOOR DE MENSHEID DOET.EN WEET
  HET IS ALTIJD HET GOEDE MOMENT OM HET GOEDE TE DOEN…
  WARME GROET UIT SPANJE VAN MIMI

  • Beste Mimi,
   Je mag altijd iets toevoegen aan de MIR-Methode, maar het hoeft niet, omdat de MIR-Methode alles al mee neemt. Juist door de opdrachten voor je onbewuste open te houden.
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille,
  Ik heb in november jl. mijn boek gepresenteerd. Het heet: HET LIGT AAN JOU, want jij doet ertoe! en gaat over het terugdringen van werkdruk in het onderwijs. Mensen raken zichzelf kwijt in scholen en dat is droevig, want de kinderen hebben ons hard nodig. Mensen met bewustzijn op hun eigen persoonlijke ontwikkeling kunnen bij zichzelf blijven, zodat ze niet omvallen in het emotionele veld dat onderwijs is.Net als wat jij met de MIR-methode beoogt. Ik heb ook een unieke aanpak ontwikkeld, die zo in scholen te gebruiken is en die ga ik dus uitrollen vanaf februari a.s! Mijn boek is te bestellen op http://www.trentcc.nl

 12. volgend jaar begin ik als taalcoach via Vluchtelingwerk, ga een vrouw van 26 die ook nog eens analfabeet is helpen. Een uitdaging maar ook fijn om met iemand je kennis te kunnen delen

 13. Dag Mireille, mijn manifestatie wordt mijn boek, getiteld: “Zie hoe mooi ik ben”. Het gaat over de communicatie tussen leraar en leerling. Het wordt een boek met vele praktische voorbeelden over hoe het soms gaat en hoe het ook anders kan. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring en over gesprekken die ik had met leraren en leerlingen. Iedere leerling die ik sprak had als behoefte: ‘dat ze echt naar me luisteren’. In het boek ligt het accent op het bewustzijn van hoe mooi de leerling, maar ook de leraar is. Als je namelijk echt luistert voel je ook liefde in en voor jezelf. De Geweldloze Communicatie loopt als een rode draad door het boek, zonder het zo te benoemen.

  • Beste Sonja,
   Dat klinkt interessant! Laat je het me weten als het uit is! Veel succes met stappen zetten!
   Groetjes, Mireille

 14. Hoi Mireille, er is iets vreemds gebeurd: ik had hier al een reactie geplaatst, maar die is gewist. Stond niks vervelends in hoor. Is die boef van een Mercurius er soms mee aan de haal gegaan? (loopt nu retrograde)

  • Beste Magdeleen,
   Je bericht is geplaatst, hoor! Ik lees ze altijd zelf en dan worden ze pas geplaatst. Gisteren kwam ik daar niet aan toe door onze verhuizing van kantoor.
   Zie ook mijn reactie onder je bericht!
   Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Natuurlijk wil ik graag een wereld in harmonie!!!!!!!
  Las net even je nieuwsbrief en zag het thema….manifesteren. Vandaar da ik nu reageer.
  Al vanaf 2012 doe ik de MIR-Methode en ben ik lid en inmiddels is het zo dat ik door gene zijde gestimuleerd wordt om mensen te helpen in eerste instantie met workshops om te leren creatief en magisch te leven en te leren werken met orakels zodat men de wetten van het Univerum leert positief te gebruiken zodat je kan manifesteren wat je graag wil.
  In een later stadium zal ik met een groep mensen met alle nu mogelijke creatieve manieren met veel humor vooral proberen de wereld sneller te laten kantelen via o.a. korte filmpjes om onze hartskwaliteiten af te stoffen op you tube. Dus lijkt het mij dat ik wel bij de manifesteerders hoor.
  Ik hoop dat je mijn site wilt linken voor een mogelijkheid naar snellere overzichtelijke bewustwording via http://www.magichelpforlife.com
  Er wordt nog aan gewerkt maar bevat al wel veel informatie om het bewustzijn snel en makkelijk te verruimen.
  Mireille zoals velen ben ik je dankbaar voor de geweldige bijdrage aan een
  betere wereld met de MIR-Methode.

  Warme groet,
  Bloem ( Violanthe la Vie )

  • Beste Bloem,
   Dankjewel voor al je mooie werk! Je site ziet er nu al mooi uit. Ga door met bouwen. Als je video’s van mijn site wilt gebruiken, bijvoorbeeld die over Zelfliefde zaaien, weet dat je ze van YouTube kunt halen.
   Heb het goed en dat maar veel mensen zich door je mogen laten inspireren en mogen groeien!
   Groetjes, Mireille

 16. Heel hart verwarmend, deze verkwikkende opkikkers en initiatieven van jullie allemaal.
  En Mireille, op 13 januari heb ik een opening van mijn werk in Amsterdam, waar ik al een schilderij kado doe aan Sheva Carr’s initatief om mensenhandel wereldwijd te stoppen via het maken van een film, zoals de 85 IJslandse vrouwen dat deden met Operation Big Sister.

  Nu ga ik daar ook een kunstwerk voor de Mir Manifestatie beschikbaar stellen.

  Hartelijke dank en groeten, Corina

  • Beste Corina,
   Dat klinkt fantastisch! Hoe mooi dat jij via je kunst bijdraagt! Waar is de opening precies? Is het open voor alle MIRrors in Amsterdam als ze zouden willen?
   En kun je me een link sturen waar we meer kunnen zien over Operation Big Sister? En een link naar jouw kunst, zodat we ernaar kunnen kijken via de computer?
   Groetjes en dankjewel!
   Mireille

 17. Een carriere van bijna 30 jaar in de farmaceutische industrie: daar leer je veel, ontmoet heel veel mensen. Spannende verhalen, valse ‘wetenschappelijk’ onderzoeken, leuke anecdotes, veel wijsheid: al enkele jaren ben ik alles gaan opschrijven, oorspronkelijk met de bedoeling, er een boek van te maken, met als titel ‘wel en wee in farmaland’. Mensen bereiken, hen bewust te helpen maken van wat er wérkelijk gaande is op gezondheidsgebied, wijzer te worden: dát is mijn missie!
  Het idee van het boek heb ik zo langzamerhand los gelaten, omdat steeds weer het idee opkomt, er een toneelvoorstelling van te maken: schokkend, boeiend, humorvol.
  Een bekend cabaratiere durft zich er niet aan te wagen: gezondheid is ‘eng’, in het openbaar…
  Daarom ben ik op zoek naar een cabaretier(e), die zich er wél aan durft te wagen.
  Alles wat ik heb opgeschreven, is waar (gebeurd); namen van betrokkenen worden natuurlijk niet genoemd.
  Weet je iemand, die dit project dúrft, én zou willen doen?
  Stuur dan deze mail svp dóór – dank!
  Mijn mail-adres: johnschoenmaker apestaartje gmail.com (vervang ‘apestaartje’ door het teken @ )

  • Beste John,
   Belangrijk dat jouw informatie naar buiten komt! Ik ga je ook even mailen.
   Groetjes, Mireille

  • Beste John, toen ik jouw reactie las moest ik gelijk denken aan het toneelgezelschap “de verleiders”. zij hebben al met diverse (humoristische) toneelvoorstellingen misstanden aan de kaak gesteld in o.a. de vastgoedsector en de bankensector. Overigens heet hun lopende voorstelling “slikken en stikken”, over het zorgstelsel. daar sluiten jouw ervaringen mooi op aan.
   Succes met je project! belangrijk en erg actueel. Een van de oorzaken dat ons zorgstelsel begint te kraken is de (kunstmatig?) hoge prijs van medicijnen.

 18. Al heel erg lang ben ik bekend met de Mir energie, en heb hem ook verschillende keren toegepast,in zeker opzicht helpt het emotioneel, maar ik heb een fysieke kwaal: een stenose in de rug waardoor ik een zwaar gevoel in vooral mijn linker onderbeen en koude voeten heb, daarin ervaar ik geen verlchting?enig idee hoe dit zou kunnen helpen?

  Hoe ik kan meewerken aan verbetering van de wereld? :
  Ik mediteer,bewust van de Michael strijd/energie/licht/liefde/vrede verspreiding in de kosmos

  • Beste Louise,
   Of de MIR-Methode je kan helpen bij de stenose, weet ik niet. In theorie zou het moeten kunnen, maar dan misschien met veel geduld. Ik heb nog geen meldingen daarover gehad. Ik zou zeggen, doe wat je kunt, medisch gezien en ga ondertussen door met de MIR-Methode om jezelf te blijven ondersteunen.
   Je werkt al mee aan de verbetering van de wereld doordat je zelf de MIR-Methode doet! Je maakt jezelf daardoor vrij en ook je hartsenergie. Ieder mens die de MIR-Methode doet, versterkt zijn/haar hartsenergie en draagt daardoor bij aan het grote geheel en de bijbehorende positieve veranderingen! Dus gewoon doorgaan!
   Veel sterkte en veel moois gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • beste Louise, kijk eens op de website van http://www.depijnvoorbij.nl Daar vind je veel bruikbare informatie over de oorzaak van klachten en op welke manier je daar zelf mee aan de slag kunt. Immers door artsen wordt vaak gezegd dat je er maar mee moet leren leven, dat ze niks voor je kunnen doen, of dat het nu nog niet ernstig genoeg is voor een operatie. Vaak zijn het pijnlijke ervaringen uit ons leven die vanuit een bescherming ver in het onbewuste zijn terechtgekomen. Maar die weggestopte pijn, verdriet of boosheid kan er wel voor zorgen dat er allerlei lichamelijk klachten ontstaan die niet meer weg gaan. Op Youtube is het dr. Schubiner die hier een heel duidelijke uitleg over geeft: https://www.youtube.com/watch?v=XM5hdlEOSFM Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Hartelijke groet, Dineke

 19. Hoi Mireille,
  Ten eerste dank dat jij deze voortrekkers rol wilt nemen of neemt:) en dat jij aan de wereld laat zien hoe dat gaat, de beste versie van je zelf zijn en daarmee een inspirerend voorbeeld voor anderen. Daarmee raak je mijn missie: “Live to the Max!” Ik zie zo ongelofelijk veel potentieel in mensen en help hen dat ook bij zichzelf te ontdekken en ontplooien. Ik doe dat via trainingen en een op een balansen met behulp van kinesiologie. Wanneer wij allemaal gaan doen waartoe we hier op aarde zijn, dan zijn we mooier, liever, sterker en zachter en een lichtend voorbeeld voor de mensen om ons heen, die we dan weer aansteken om hun eigen licht te laten schijnen. Jij noemde het al in je tekst: “een beweging”, precies een beweging “Movimento” dus, de naam van mijn bedrijf. Lieve groeten, keep up the good work, Merel Slotboom

 20. Beste Mireille,
  Voorheen manifesteerde ik vooral mijn eigen ideeën, als beeldend kunstenaar. Hoewel ideeën en beelden aan de lopende band ontstaan in mijn hoofd, heb ik door de jaren heen gemerkt dat het fysiek uitvoeren ervan bij mij onevenredig veel moeite en energie kost.
  Nu ben ik nog steeds getrouwd met mijn werk als beeldend kunstenaar, maar ben daarnaast in het droomwerk gedoken, het spelen en werken met en diepe inzichten putten uit mijn nachtdromen, en nog veel meer, volgens een methode die Active Dreaming heet. Ik ben nog bezig met mijn droomopleiding (bij Robert Moss), maar heb al diverse workshops, cursussen en privé-sessies gegeven, en dat is elke keer weer een bijzondere ervaring.
  Ik zie de gezichten van de deelnemers oplichten als ze een inzicht krijgen, net als mijn eigen gezicht, want ik geniet hier zielsveel van. Ik zie de heling die het brengt, en de inspiratie, en de humor en de hoop. Bij de deelnemende dromers, maar ook bij mezelf. Door mijn eigen dromen, maar ook door die van anderen. Het is pure magie.
  Het komende jaar wil ik dus heel graag meer mensen bereiken met dit mooie werk, door een-op-een sessies, huiskamerworkshops (het onderwerp is voor veel mensen te intiem om in een groep onbekenden mee aan de slag te gaan) en interactieve lezingen.
  Wel kan ik nog wat hulp gebruiken in de publiciteit – ik vind het maar lastig om mijn doelgroep te bereiken – want iedereen droomt! Als er iemand is die me daar bij wil helpen, graag. Meer informatie: http://www.magdeleen.com/droomkamer

  • Beste Magdeleen,
   Het klinkt prachtig wat je wilt gaan opzetten! Ik wens je toe dat je de mensen op je pad krijgt, die jou kunnen helpen. Laat het mij ook weten als je droomkamer er is, dan kan ik ‘m in het zonnetje zetten!
   Veel manifestatie-plezier!
   Groetjes, Mireille

 21. Mijn missie is momenteel een zware en voelt eenzaam. Op de school van mijn kinderen wordt geen verband gelegd tussen de omgangscultuur die pesten bevordert en pesten zelf. Iedere pestsituatie wordt als incident gezien en behandeld; ander pestgedrag wordt getolereerd als ‘gelijkwaardig’ en ‘goed voor de weerbaarheid’. Mijn jongste kind (9 jaar) is momenteel thuis van school (net als zo’n 100.000 andere HSK’s!). Is zelf populair, maar kan het niet meer aanzien wat er allemaal om hem heen gebeurt. Hij ziet allemaal bange verdrietige kinderen. Ik als HSP-moeder (en daarnaast psycholoog) ook. Omdat hij zelf niet ‘echt’ gepest wordt, wordt wat hij aangeeft afgedaan als ‘beleving’ en niet serieus genomen.Hij krijgt nu therapie en ik, vanwege zijn afwezigheid, de leerplichtambtenaar op me af “omdat het zo schadelijk is een kind thuis te houden”. (Wat je kan doen als de school schadelijk is voor je kind en dat ontkent, daar hoor je nooit over…). Ik word met name lastig gevonden door de directie en zeer ontmoedigd om te spreken over wat ik zie. Negeren, bagatelliseren, liegen, alles komt op mijn weg. Probeer zelf liefdevol te blijven, maar moet er hard voor werken iedere keer, om wat er op me afgevuurd wordt weer te transformeren. Het boek “Wat doe ik … lees ik en af en toe staat er een steunend stukje over ‘hoe zwaar het is als je de enige bent die iets ziet’. Ik voel me daarin gekend en gewaardeerd. Ik hoop dat het team dat de leerplichtambtenaar gaat vormen voor mijn zoons ‘terugkeer’ liefdevol is en de hele klas en school baat mag gaan hebben van deze lastige situatie. Ik voel me na een half jaar ‘klokkenluiden’ aardig ‘op’. Als ik alleen oog had voor het welzijn van mijn eigen kind, waren we allang weggeweest. Maar weggaan is geen oplossing voor deze problematiek, dus de empathie voor andere kinderen, leerkrachten en zelfs de liegende directeur maken dat ik moedig de ‘strijd’ blijf voeren voor waar ik in geloof.

  • Beste Anita,
   Poeh, dit is een van de zwaarste missies die er is: klokken luiden… Je zult veel steun kunnen vinden bij de groep ‘Hartverwarmend wijs’. Zij weten precies wat jij bedoelt. Je kunt ze ook op Facebook vinden. Het is een van de grote redenen dat er alternatieve scholen zijn ontstaan, zoals Aventurijn in Loenen. Op deze scholen staat het omgaan met elkaar en het leren verwoorden van emoties, maar vooral ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen centraal. Pesten komt op dit soort scholen nauwelijks voor. Ik wens je heel veel sterkte met je belangrijke missie en laat het me weten als ik je op een of andere manier kan steunen.
   Dat getal van 100.000 HSK’s, klopt dat? Ik weet tot nu toe dat er zo’n 40.000 kinderen thuis zitten… Ook al veel teveel. En HSK betekent Hoog Sensitief Kind?
   Groetjes, heel veel sterkte en weet dat ik achter je sta!
   Mireille

   P.S. Ik zie net dat er ze een ‘Advies Centrum Thuiszitters’ hebben opgezet. Misschien goed om daar steun te vragen? Veel sterkte!

   • Hallo Mireille,
    Je vroeg naar de herkomst van het getal 100.000 (HSK = inderdaad hoog sensitief kind). Ook ik kom uit de wetenschap en ben even gaan zoeken en rekenen. Uit het Rapport “Een school voor ieder kind” (gevonden op de site van Hartverwarmendwijs) de cijfers “van de minister op de Dag van de Leerplicht, 21 maart 2013”:
    – 6.430 leerplichtige kinderen die niet op een school staan ingeschreven (absoluut verzuim)
    – 2.610 leerplichtige kinderen waarvan bij de leerplichtambtenaar bekend is dat zij niet deelnemen aan het onderwijs dat op hun school wordt aangeboden (relatief verzuim)
    In 2013 een stijging van het totaal relatief verzuim (t.o.v. 2012) van 79.658 tot 84.750 met 6 % (= zelfde percentage 2012 t.o.v. 2011).
    Relatief verzuim (op basis van blijvende jaarlijkse stijging van 6%) = in 2016 84.750 x (1.06)3 (‘tot de derde’) = 100.939 !
    (De 100.000 blijkt) het totaal getal van relatief verzuim, dus ouders die hun kinderen thuishouden ondanks dat er wel onderwijsaanbod is.
    Dit zegt veel over de ontevredenheid, ik denk van met name van ouders van HSK’s. (Hieronder reken ik ook kinderen met ADHD-gedrag/autisme).

    Voor een boek waaraan ik zelf werk (over hoogsensitiviteit en pesten op basisscholen) zou ik graag willen weten waar jij de kennis vandaan hebt dat (alleen) de hersenen van HSP’s geen onderscheid maken tussen wat echt is en wat op tv of in games en boeken wordt vertoond. (Kunnen niet-HSP’s dit écht wel?, is eerder mijn vraag dan of je bewering over HSP’s juist is. Ik zou de bron graag zelf kunnen raadplegen, als dat kan). Dank voor je steun (en je tips)!

    • Beste Anita,
     Dankjewel voor de cijfers! Dus toch wel die 100.000, want ik zei dat ook al, maar werd telkens verbeterd. Dankjewel!
     Jouw vraag: het onbewuste van niemand, geen enkel mens, kan het onderscheid maken tussen echt en realiteit. Het bewuste kan dat wel. De bron is onder andere Neuro-Linguïstisch Programmeren, maar ik verwacht dat er in de neuropsychologie ook informatie te vinden is. Ik heb dat niet zo voorhanden, helaas.
     Succes met schrijven! Ik hoor het graag als je boek klaar is!
     Groetjes, Mireille

     • Dank voor je reactie. Fijn dat we elkaar hebben kunnen helpen! Zojuist de leerplichtambtenaar en de GGD-arts alle ‘vuile was’ van school toegestuurd en om hulp gevraagd. Het boek kan nog wel even duren, vrees ik; schrijven gaat bij vlagen als een speer, maar orde aanbrengen in lappen tekst in div. documenten is niet mijn sterkste kant. Maar ik weet dat ik, net als jij en vele anderen, iets waardevols te melden heb. Dus hij zal er komen! En ik laat het dan zeker weten! Voor iedereen hier in contact met zijn missie wat jij ooit tegen mij zei bij een workshop: trust yourself. Always. Succes met alles. (behoeft geen reactie meer)

      • Beste Anita,
       Ja, eerst voor je eigen kind opkomen! Zo’n boek is een hele klus. Misschien zou je het fijn vinden als iemand je helpt ordenen? Of is dat juist iets wat je zelf nog wilt doen? Ik heb bij mijn boeken ook hulp gehad van mensen die me hielpen met redigeren en ordenen.
       Groetjes en succes!
       Mireille

 22. Wat goed Mireille dat deze aktie van start gaat! en…. weet je wat ik zo leuk vind? Dat je als mens steeds weer even de MIR-methode nodig hebt! In dit geval nl stap 4 om de meridianen te zuiveren voor je begint!
  Dan krijg je weer het inzicht, dat wat er in de samenleving gebeurt goed is en aan de tijd!
  Je vertrek punt om je te manifesteren is dan een andere dan:”Om te laten zien dat je het niet eens bent met wat er gebeurt in de samenleving.”

  Het uitgangspunt van je aktie is juist dankzij wat er allemaal gebeurt in de samenleving, wil je er wat aan toevoegen. Zin in te manifesteren en begrip om vreemde denkwijzen te laten leven is een weegschaal die door stap 4 in evenwicht kan komen.

 23. Ik zit momenteel een boek te lezen over @ndergeld. Zie https://www.circuitnederland.nl/. Het huidige geldsysteem promoot het slechte omgaan met de aarde doordat de nadruk ligt op winst en dus kortetermijndenken. @ndergeld maakt het mogelijk om via een alternatief elektronisch geldcircuit hier een eind aan te maken. Het schijnt al op diverse plaatsen in de wereld een goed resultaat te hebben, zoals op Sardinië. Momenteel probeert men het in Nederland uit te rollen. Als je ook zo zat bent van het ‘kortetermijn winstbejag’ als ik, ga dan eens op de site kijken. Misschien kun je een bijdrage aan de uitrol leveren.

  • Beste Marja,
   Dat is toevallig, ik heb dat boek onlangs in handen gekregen. En ik las het boek van Ad Broere ‘Geld komt uit het niets’. Er zit wel heel veel scheef als je dat leest. Ik ken voorbeelden uit Engeland van de Bristol Pound waar mensen een fantastisch onafhankelijk circuit mee hebben opgezet. In Nederland kennen we ook de Noppes en de Api (Apeldoorn). Dat is allemaal nog klein, maar kan inderdaad snel opgepakt worden. Ik hoop dat veel mensen zich hier in willen verdiepen.
   Dankjewel Marja, dat je het hier hebt genoemd!
   Groetjes, Mireille

 24. Beste Mireille,
  Al jaren schrijf ik verhalen en hou een dagboek bij. Nu ga ik voorlezen bij ouderen in verzorgingscentra, en ik wens een boek te gaan schrijven om daaruit voor te kunnen lezen en mensen te bemoedigen nog iets moois van hun laatste jaren te maken.

  groetjes, Marlie

  • Beste Marlie,
   Wat fijn dat je je zo inzet voor ouderen! En… schrijven maar! Ik hoor het graag als je boek klaar is!
   Groetjes, Mireille

 25. Goedemorgen iedereen,
  alhoewel ik 19 jaren in t buitenland woonde, ben ik nu diegene in de familie die telkens de samenkomsten regelt. Mijn jongste broer vond dat we met zijn allen naar buiten moesten treden met onze creativiteit. Hij geeft dat idee door aan mij en ja we hebben een succesvolle tentoonstelling gehad “t zit in de familie” deze zomer. Ik beschouw mezelf een “bruggenbouwer“. Via de winkel geef ik mensen de kans om met elkaar een hobby uit te oefenen. Handenarbeid houdt de geest scherp en depressie weg. Hoe kan ik hen nu nog overtuigen om meer te bewegen en gezonder te eten? Zelfs de MIR-Methode heeft nog een positieve reactie gekregen van deze wekelijkse hobbyisten, dat ik weet. Kaartjes liggen hier overal en mijn Be The MIRror certificaat pronkt aan de muur. Ik zal er nog eens extra uitnodigend over spreken. Alvast bedankt voor deze nieuwsbrief, voor mij is het een ladder om het volgend niveau te bereiken. Nog een goed einde en een goed begin, Diana

  • Beste Diana,
   Het meest helpende is om zelf het voorbeeld te blijven geven. Te vaak de MIR-Methode blijven noemen, stoot mensen af. Geef ze de tijd en misschien vinden ze wel een andere weg dan de MIR-Methode. Ook goed! Fijn dat je via de winkel de MIR-Methode doorgeeft!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 26. Whow….zoveel mooie berichten. Geeft kracht,moed en zelfvertrouwen.
  Soms ben ik mijn richting even kwijt…voelt het als leven in de omgekeerder wereld. Nu weer helemaal duidelijk. Ik heb een praktijk voor hooggevoelige vrouwen en kinderen en start met lezingen en workshops. Heb er reuze zin in!
  DANK JE WEL XXX Sari

  • Beste Sari,
   Wat mooi dat je je inzet voor hoogevoelige vrouwen en kinderen! Kunnen ze gebruiken! Waar is jouw praktijk?
   Groetjes, Mireille

 27. Of ik met een project bezig ben waarmee ik me wil manifesteren? Waar ik aandacht voor wil vragen? Mijn leven staat in het teken van zoekend (vaak zwoegend) ervaren. Allerlei banen en cursussen, therapieën gevolgd. Waar ik nu nog van nasudder is de 16 jaar zorg/verpleging voor een ongeneeslijk zieke dochter en de rouw om haar (2 jaar geleden overleden). Het hoorde er allemaal bij. Nu wil ik geen hoge doelen (meer) nastreven. Het borrelde vanzelf uit me op om tot nu toe 2 gedichtenbundels uit te brengen. En om mij dienstbaar via mijn website aan te bieden. Men kan afspreken voor een ‘gewoon’ medemensgesprek om te leren van eigen woorden die daarin opborrelen in de zoektocht naar wat er strookt met het innerlijke. Dit in tegenstelling tot een pathogeen label opgeplakt krijgen door een professional en in een medisch circuit terecht komen. Geld speelt voor mij nauwelijks nog een rol, als ik maar een dak en te eten heb. Ik geloof onderhand meer in wat het leven met ons voor heeft en iets minder in een volledige maakbaarheid van het leven. Mijn ontwikkeling gaat door mede dankzij de dagelijkse MIR-Methode. En waar het heen gaat? Projecten?-je manifesteren?-aandacht vragen? Ja, als je eraan toe bent en je hart kan volgen!

  • Beste Wulf,
   Is het niet zo dat jij een enorme missie volbracht hebt in de liefdevolle zorg voor je dochter? Mijn medeleven… 🙁
   Zo fijn dat je je ervaringen en vermogen om te luisteren nu wilt inzetten voor anderen. Dat je mensen je mogen vinden!
   Groetjes, Mireille

  • Mooi verwoord Wulf , zo denk ik er ook over en het is fijn om weer eens iemand te ontmoeten die deze manier van leven ook deelt .

   Lieve groet Corona

 28. ik hoop dat het vrede kan brengen ,niet altijd heb ik de kracht op de MIR-Methode te doen, toch weet ik dat het nodig is ,ik ben momenteel zéér emotioneel , zo graag zou ik terug een persoon in mijn leven hebben die met mij een mooie relatie wilt opbouwen ,echter moet ik erin blijven geloven .Ik dank u voor de mooie warme woorden die u ons mededeelt.

 29. Dag Mireille,

  Volgens het “Human Design” systeem zijn we niet allemaal Manifestors, volgens dit systeem zijn we over het algemeen (Manifesting) Generators die vooral dienen te reageren op datgene op wat ons afkomt i.p.v. zelf te initiëren.

  Ben je bekend met dit systeem?

  Groetjes, Richard

  • Beste Richard,
   Nee, dat systeem ken ik niet. Ik zal eens gaan kijken. En mijn idee over mensen is ook dat we niet allemaal manifesteerders zijn, maar dat er vele verschillende missies zijn.
   Groetjes, Mireille

 30. Na diverse yoga-opleidingen heb ik vijf jaar geleden mijn baan in het ziekenhuis opgezegd om fulltime yogalessen te geven. Ik doe niets liever en “werk” ook niet meer maar deel mijn passie. Ik ben sindsdien elke dag tevreden en vooral dankbaar
  Ik herken me enorm in dit verhaal en haal er kracht uit. Het is in het begin niet altijd gemakkelijk geweest; geen stabiel inkomen, gevoelens van onzekerheid en meningen van anderen. Maar het is het mooiste beroep wat ik ooit heb gedaan en nog heel lang wil doen. Dank!

 31. Ja Mireille, ik heb een project dat ik wil manifesteren, namelijk Soul MatchMaker. Heel concreet gaan we vrouwen met een miskraam of doodgeboorte helpen contact te krijgen met hun zielenkinderen om zo helder te krijgen waarom zij (nog) niet geboren konden worden en wat de vrouw kan doen om haar persoonlijke omstandigheden te verbeteren. Ik geloof echt dat er heel veel pijn en verdriet snel kan worden getransformeerd als mensen beseffen dat de dood niet bestaat. En dat ze kunnen communiceren en samenwerken met de zielen in de andere wereld. Dit ga ik (samen met mijn collega Thea) manifesteren met Soul MatchMaker!

  • Beste Joyce,
   Dat klinkt heel mooi. Er zijn ongetwijfeld veel vrouwen die nog verdriet hebben over het verliezen van hun kindje via een miskraam. Heb je er nog hulp bij nodig? Als jullie zover zijn, laat het me weten! Is er een plek waar jullie initiatief te vinden is?
   Groetjes, Mireille

  • Wouw, dat klinkt goed. Ik heb gisteren de film Collateral Beauty gezien. Sluit er mooi op aan. Misschien kan je het nog breder trekken. Laat vrouwen en mannen contact maken met hun niet geboren kind. Succes!

   • Dat is precies onze intentie Yvonne! Want die zielskinderen hebben hun (draag)ouders heel wat waardevols te vertellen:-). Die film ken ik niet, zal er strakjes even op googelen. Bedankt voor je reactie Yvonne.

  • Dankjewel voor je mooie reactie Mireille! We zijn samen met een business coach volop bezig om het concept stevig neer te zetten. Het wordt i.i.g. een verdieping van MiskraamVerwerken.nl. Binnenkort is ons kersverse initiatief online te vinden. Wat leuk dat jij je hulp aanbiedt. Aan wat voor hulp denk je dan Mireille?

   • Hai Joyce,
    Het is altijd een idee om een artikel hierover te schrijven en jullie dan te noemen, samen met anderen die zich ook inzetten voor het verwerken van miskramen. Dan heb je al wat publiciteit. Goede ideeën mogen altijd in het zonnetje worden gezet.
    Groetjes, Mireille

  • Wat mooi. Ik werd zwanger vrij kort nadat ik een documentaire heb gezien waarin het (niet) krijgen van kinderen een groot thema was: Water Children, van Aliona van der Horst. Het was confronterend, maar deed me ook inzien dat het goed was, of er nu een kindje kwam of niet. Ik denk dat die ontspannen houding veel invloed heeft gehad op mijn zwanger worden.
   De term waterkinderen komt uit Japan, wordt in de film verder uitgelegd, maar het is een manier om een doodgeboren of niet-geboren kindje toch een plek in dit fysieke leven te geven.

   • Beste Magdeleen,
    Dankjewel voor het noemen van deze film! Ik heb de trailer gevonden en een link ernaar in je bericht gezet. Waar kunnen we de film vinden?
    En van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
    Groetjes, Mireille

   • Fijn jouw aanvulling, Magdeleen. Het is zo herkenbaar voor me. Toen ik na mijn miskramen ook koos voor mezelf en het me niet meer zo uitmaakte of ik ooit nog zwanger zou worden, keerde het tij. Negen maanden later was mijn zoon geboren en veertien maanden daarna zag zijn zus het levenslicht:-). Proficiat met je zwangerschap!

 32. Hallo een ieder die dit leuk vindt om te lezen ,
  ik heb dit jaar in goed wederzijds overleg mijn baan opgezegd in de zorg om verder te gaan met mijn ideeën over een plek waar mensen even bij kunnen komen die het moeilijk hebben met wat dan ook en welke leeftijd dan ook .
  Ik heb altijd gewerkt als coordinator met mensen met dementie en zag dat hun omgeving vaak even steun nodig had in de vorm van gesprekken of even een paar dagen rust .
  Verder ben ik ervaringsdeskundige in veel emotionele problematiek zoals scheiding,huiselijk geweld , verslaving, suïcide in familie etc en nu ik geen werk heb steun ik mensen die kampen met dit alles op vrijwillige basis in mijn huis maar mijn huis is te klein daarvoor en ga ik samen met een ervaringsdeskundige man in Noord-Holland een huis opzetten met zowel professionals, lichtwerkers en vrijwilligers met de juiste inzet en potentie ( en dat zijn er veel hoor!!)
  Wat ik merk waar vooral behoefte aan is dat is steun daarna dmv een maatje , ik spreek mensen nu meerdere keren per week om te delen , te spiegelen en voor praktische hulp in de vorm soms van een wandeling, etentjes of bv sauna bezoek zodat het luchtig blijft maar wel met veel betrokkenheid!
  ik stuur door of geef suggesties en dit wordt zo als fijn ervaren omdat men in zijn eigen leven het wil doen , want dat voelt natuurlijk voor mensen maar niet aleen , nee samen op jouw manier en met gelijkwaardigheid en wederkerigheid.
  Dus mocht je in de buurt wonen van Zaandam of Alkmaar en omgeving en je wilt meedoen of denken met dit initiatief dan zou ik het heel fijn vinden dat je mij mailt op Emailadres: corona.yolanda apestaartje hotmail.com (vervang ‘apestaartje’ door @)
  Veel manifestatie talent en liefde voor alles en iedereen ❣

  • Beste Corona,
   Wat een mooi initiatief en je bent al een heel eind op weg, zo te lezen! Heeft jouw initiatief een naam?
   Hoop dat veel mensen je gaan mailen!
   Groetjes, Mireille

 33. Dank Mireille, dit komt net op het moment dat ik heel duidelijk zie wat mijn levensmissie is en hoe ik dat nu nog bewuster ga manifesteren. Samen met de mensen die op 14 december naar mij toegekomen zijn ga ik in Curacao een healing sanctuary openen voor mensen die graag willen leren om vanuit hun pure zelf, hun innerlijk eigen weten willen leren leven. En zeker zullen we de MIR-Methode daarbij gebruiken.

  • Beste Anneke,
   Wat een heerlijke manifestatie! Als je nog iemand zoekt om het lintje door te knippen… 🙂
   Wat fantastisch dat je dit gaat opzetten. Hoever ben je al? Heb je nog mensen nodig die jou helpen om de healing sanctuary werkelijkheid te laten worden?
   Veel succes en dankjewel alvast namens alle mensen die je hiermee gaat begeleiden!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.