Home » Artikelen » 23. Interview je geliefde

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

23. Interview je geliefde — 31 reacties

 1. Bedankt voor de tip!
  Merk dat de vraag me benauwd en doe een beetje bang voor het antwoord/opdracht die eruit zal komen.
  Denk dan onder dwang iets te moeten uitvoeren, bv. sexuele activiteiten waar ik dus geen verlangen in heb.

 2. Dag lieve allemaal, bij t lezen van dit stuk kwam er verdriet langs over de gemiste kansen. Heb t wel geleefd en m’n best voor gedaan. Maar t lukte niet. De man is geen prater en ik drong veel te veel aan op een manier die hem nog meer in zichzelf terugtrok.Deed wel de dingen die hem goed deden maar ze werden niet meer gezien. Van mijn kant t zelfde. Zag ook niet meer wat hij voor mij deed. En na 48 jaar huwelijk zijn we van uit elkaar gegaan. Leef nu mijn eigen leven, terwijl t ook zo anders had kunnen zijn. We zijn op basis van ….houden van ….. met elkaar getrouwd. De onwetendheid over elkaar, niet kunnen luisteren, invullen, onopgeloste boosheid enz enz enz. Zijn de grootste punten.mijn aandeel is net zo groot.
  We zijn van een generatie waarbij dit allemaal nog niet echt ontwikkeld was, uitzonderingen daargelaten.
  Dus…….dit stuk is ronduit ……TOP….
  Zet m’n verdriet hierover om in blijheid voor de volgende generaties .
  Dankbare groet
  Els

 3. Dag Mireille Ik kreeg van een spirituele vriendin iets te lezen over de MIR-Methode nog nooit van gehoord. Ik heb het interview met mijn man gedaan met de woorden van “Wat kan ik voor jou doen, zodat je weet dat ik van je houd? Zo ook omgekeerd gedaan. Verrassend wat er uit tevoorschijn kwam. Alleen hebben we elkaars voornamen erbij neergezet op papier omdat we steeds in de war kwamen op welke lijst hoort dit nou en dat hielp:-))
  We brengen per dag 1 ding uit van de lijst omdat wij drie teveel vinden van de 15 punten. Bedankt Bea

 4. Leuk dat intervieuw,

  Heb het net naar mijn vriend doorgestuurd.
  Hij heeft (nog?) niks met de MIR methode. Is te druk met werk, sporten en van alles en samen zijn we ook zijn woning aan het opknappen.
  Dat interview kan dus leuk en leerzaam voor ons zijn.

  Bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Yolanda

 5. Ik ben op een kursusweek geweest en daar was een van de groepsopdrachten :op een stoel gaat een van het groepje van 6 deelnemers zitten en die vraagt: wat vind je mooi aan mij? en dan mag het groepje alle mooie en lieve dingen noemen , die worden dan opgeschreven en dat krijg je mee…Aan het eind”werd er geapplaudiseerd Er werd gehuild , zoveel moois kreeg je zomaar in je schoot geworpen. We zijn niet gewend iemand te verwennen met lieve berichtjes. Het is goed dat vaker te doen:ga je rechterop van lopen en op je snoet siert een blije glimlach. Mooi item ,Mireille !

 6. Hallo
  Zelf vindt ik stap 3 geweldig ik doe de MIR-Methode al jaren.
  Ik heb er echt baat bij het help mij bij het verwerken van alles wat ik heb mee gemaakt zoals kanker en chemo.
  Ben nu al 3 jaar verder en hoop nog heel lang te mogen genieten van het leven.
  Bedankt Mireille

 7. Goh, dat lijkt me interssant om te doen! Ik zit nu bij mezelf te denken wat ik zou zeggen, maar ik vind het best moeilijk om daarop te antwoorden. Ik merk hierbij dat ik me inmiddels erg onafhankelijk heb opgesteld en dat ik weet dat mijn partner heel veel van mij houdt. Ik ben zelf heel erg bezig met de irritaties die ik naar hem toe heb te minderen of op een andere manier naar de dingen te kijken. Moeilijk!! Ik wil er wat van maken en niet opgeven, al kost dat soms wel erg veel moeite… vooral het vele drinken waarvan hij zelf ook aangeeft dat het teveel is, maar dat hij niet kan stoppen.

  • Beste Caroline,
   Precies… dus… interviewen maar! Kijken wat zijn manier van liefde ervaren is!
   Groetjes, Mireille

 8. Leuke voorbeelden, zal daar ook eens mee beginnen.
  Toch met punten van vader/moeder loskoppelen, doen bij mij toch wel wat dingen wringen,zoals jij zegt in je artikel hierboven, ik ben juist eens voor mijzelf opgekomen en laat me niet meer voor het karretje spannen!!!!

 9. Ik heb het interview met mijn man gedaan (we zijn 34 jaar getrouwd) en we hadden een zekere routine in ons huwelijk. Ik heb voor hem eveneens laten weten wat hij voor mij kon doen zodat ik weet dat hij van mij houdt. Geweldig want we zijn een stuk dichter bij elkaar gegroeid! Het is alsof de liefde terug is beginnen bloeien.

 10. Hallo iedereen,

  Ik heb ook geen geliefde man meer. Hij is vandaag twee jaar geleden zeer plotseling overleden. Ik kan het nog steeds niet geloven vaak.

  Dus ik zal ten eerste mezelf die vraag stellen, en dan de kinderen, m’n moeder, vriendinnen. ‘t Is een hartstikke goede vraag en het haalt alle focus op eventuele negativiteit weg.

  Mireille, ik lees je nieuws brieven heel graag. Helaas kan ik niet naar je presentaties komen; ik woon in Australie. Veel success!

  Alle goeds,
  Helna

  • Hallo Helena

   Wat mooi dat je schrijft dat je eerst jezelf gaat bevragen…..
   Wat kan ik voor mezelf doen opdat ik liefde voor mezelf ervaar?

   Een heel mooie vraag.

   Liefs

   Sofia

  • Hallo Helna, ik wil je met de berichtje vanuit België naar Australië sterkte en liefde wensen. Ik lees dat je het nog steeds niet kan geloven, waardoor ik vermoed dat je hem nog steeds hartstikke mist. Het ga je goed!

 11. Beste Mireille
  Wil je mijn naam en e.mail adres verwijderen van de site,ik weet niet hoe ik het zelf moet doen.
  Mijn gegevens blijven steeds maar opduiken ,en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Bij voorbaat dank

  Gr.Hannie

  • Beste Hannie,
   voor de goede orde, Jij en jij alleen kan je email adres zien, anderen echt NIET. We houden de privacy van iedereen in acht en verwijderen zelf altijd al de achternamen.
   We kunnen jou ook helemaal uit het bestand halen wanneer je wil.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 12. Hallo Mireille,
  Sinds ik je interview in de Happinez van september las, ben ik je methode aan het doen. Ik voel me rustiger en in periodes van turbulentie sneller hersteld. De eenvoud spreekt me aan. Ik doe het met plezier. Ik vind je tip om je partner te interviewen (kan natuurlijk ook met je kinderen) ontzettend leuk. Wil het graag delen met vermelding van jou natuurlijk op mijn facebook. Is dat OK ? Ga het onmiddellijk uitproberen. Hartelijke groet, Hannah

  • Hai Hannah,

   Ja hoor, deel gerust op Facebook, dat vind ik hartstikke leuk! Ja, je kinderen interviewen is ook zo’n leuk idee! Het kan dan zo onverwachts simpel zijn wat ze dan noemen!

   Veel plezier!
   Mireille Mettes

 13. Hi Mireille,
  Dank je wel weer voor een mooie nieuwsbrief. Ik lees ze altijd graag.
  Nadat ik je verhaal hierboven door had gelezen, bedacht ik: het is eigenlijk ook heel mooi om deze vraag aan jezelf te stellen… Wat kan ik voor mezelf doen (vandaag), om te laten merken dat ik van mezelf hou? 🙂

  Veel plezier op de beurs!
  liefs, Therese

  • Hai Therese,

   Ja, dat is ook een hele mooie! Eens kijken waar ik dan voor mezelf op uit kom. Leuk idee!

   Groetjes en liefs! Mireille

  • Lieve Tilly,

   Dat hij maar voor eeuwig in je hart mag verder leven.

   Sterkte en geluk ermee!
   Liefs, Mireille Mettes

  • Beste Mariëlle,

   Ja, daar dacht ik ook aan toen ik het schreef. Je zou ‘s kunnen overwegen om het met een vriendin te doen. Gewoon om ‘s te kijken wat je nog over haar kunt ontdekken. Of bij vader of moeder als die nog bij je zijn.

   Veel geluk! Dat er een fijne partner op je pad mag komen!
   Liefs, Mireille Mettes

 14. Heel leuk idee!!!Daar gaan we eens lekker voor zitten. Het is altijd maar “het werk”en allerlei sores waar je over praat…

  Liefs

  Mariël

  • Beste Mariël,

   Ja, dat klinkt leuk! Zo is het ook, het is vaak met elkaar praten over de dagelijkse regeldingen en hoe we de ander waarderen, is vaak niet meer zo zichtbaar of hoorbaar.

   Veel plezier ermee!
   Mireille Mettes

 15. Mireille volg steeds deze mails en ben zeer enthousiast.
  Heb de methode geleerd bij Kristel Couck en heb een praktijk in Spanje.

  Kom zaterdag naar de beurs en hoop je daar te ontmoeten.
  Kun je mij je standnummer doormailen?

  Harte Groet,

  Alberta (roepnaam Berthy)

  • Beste Berthy,

   Erg leuk je dan te ontmoeten! We staan op stand nr. 582.

   Tot dan!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 16. Wat een leuke voorbeelden!!

  Dagelijks een waardering uitspreken is er ook zo een..
  ‘zoals:…” wat ik mooi..of leuk..of lief aan je vind “.
  Vaak spreken we sneller uit wat ons niet bevalt!!
  (Ik MIR graag..overigens.)
  Liefs van Dirkje

  • Beste Dirkje,

   Ja, dat is ook mooi. Het is misschien wel de kunst om zichtbaar te maken wat anders altijd zo vanzelfsprekend is.

   Veel plezier ermee!
   Groetjes, Mireille Mettes

 17. Super leuk dit! Deed dit al maar dan met wat kan ik voor jou doen, zodat jij meer vreugde in je leven ervaart. Dit is een super mooie aanvulling Dank Mireille

  • Hai Gabi,

   Ja, dat is ook een mooie vraag die jij stelt! Als het uiteindelijk er maar toe leidt dat de ander zich gewaardeerd voelt. Het lijkt wel een soort ‘voeding’ voor een relatie te zijn!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.