Home » Artikelen » 76. Hoe doe je de MIR-Methode bij dieren?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

76. Hoe doe je de MIR-Methode bij dieren? — 75 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ontzettend bedankt voor de MIR-Methode. Nadat ik, als empathisch hsp-er die op adrenaline leefde, rust heb gevonden door de MIR-Methode is geweldig! En omdat ons 7 jarig dochtertje misselijkheid en hooikoorts klachten verminderen door je methode ben ik mijn paard gaan behandelen. Hij heeft een langdurige slijmbeursontsteking in zijn hals. Bij de eerste behandeling werd hij erg ontspannen en werd zowel mijn hand als zijn huid erg warm. Ik had na de behandeling zelf last van heftig geurende urine, wat een dag duurde. Ik vraag me af of dit door de behandeling van mijn paard. Ik ben je dankbaar voor je goede werk. Liefs, Tess

 2. Ja, ik behandel mijn hondje Dipper al net zo lang met de MIR-Methode als ik mijzelf geef…en dat is dus al jaren!Voor Dipper doe ik elke dag alleen de stappen: alle tekorten aanvullen….en..basisbehoeften aanvullen.. Ik denk dat het erg goed voor haar werkt, want uit het nest van 5 zijn alle hondjes al lang geleden overleden…en Dipper is nu 16 1/2…en nog nooit zelfs maar ziek geweest.
  Ik wilde je dit al eerder eens schrijven, Mireille…maar nu wijd je er een heel artikel aan: wat leuk!
  Lieve groet,
  Marijke Tjepkema

 3. Dag Mireille, ik heb in februari uit het asiel poesje Luna geadopteerd! Zij was een zeer angstig en getraumatiseerd poesenkind! Gevonden in een park met 5 kittens, zelf nauwelijks 10 mnd. Ze werd geplaatst in een gastgezin en zodra haar kittens zelf konden eten is zij naar het asiel gebracht zonder haar kinderen! Daar zat ze al 7 mnd alvorens wij haar meenamen. Ze was ontzettend bang van handen, we mochten haar niet aanraken! 3 weken zat ze op mijn atelier om te wennen en iedere dag zat ik verschillende keren ook s’nacht bij haa. Ik praatte met haar, met een badstof doekje aan een stokje aaide ik haar. Na 3 weken deed ik de deur open en ze vluchte naar de zolder voor 3 mnd, at op het atelier en verstopte zich op de dag op plekjes waar ik lekkere zachte kussentjes had neer gelegd. Ze kreeg homeopathie van mijn dierenarts en ik deed de MIR methode bij haar en die doe ik nog steeds. alvorens ik met de MIR begin spreek ik 3 zinnen daarvoor uit en dan de 9 stappen! Ik raak haar niet aan want daar was ze niet aan toe! Ik tune in op haar energie en dat gaat uitstekend. Ze ligt nu vaak op onze slaapkamer, we kunnen haar aaien, en kroelen onder haar kinnetje, ze eet snoepjes uit onze handen, ze rent achter balletjes aan en ze vindt het leuk om te spelen! We merken dat ze nog nooit met speeltjes had gespeeld enz..ligt op een vachtje voor mijn bed en heel soms springt ze op bed als ik is middag moet rusten! Ze heeft meer vertrouwen,voelt zich meer veiliger en heeft minder angst! Ze is nog niet beneden in de kamer en zo geweest dat is nog een brug te ver, maar soms als ik naar boven kijk, zie ik een nieuwsgierig koppie om een hoekje boven aan de trap naar beneden kijken! We hebben goede hoop en veel geduld, wanneer zij het aankan en het durft komt ze misschien nog eens beneden! Zo veel verschil met nu en en 8 mnd geleden, zo blij voor haar!
  Groetjes, Anne Wolf

 4. Ik weet niet of het heeft geholpen, maar toen onze labrador nog een puppie was, kreeg hij Parvo (een heel heftig darmvirus met meestal dodelijke afloop). Hij heeft vier dagen in quarantaine aan het infuus gezeten en ik geloof dat ik op dag 2 de MIR-Methode bij hem heb gedaan. In totaal dus maar twee of drie keer bij hem gedaan toen. Ik weet dus niet of dat geholpen heeft, maar hij is er weer bovenop gekomen. Hij heeft wel heel gevoelige darmen er aan over gehouden, maar inmiddels is hij al drie jaar!

 5. Dag Mireille, ik ben 18dagen geleden voor mezelf de MIR METHODE gaan toepassen , omdat ik niet wist dat vooraleer je het toepast op je hond eerst zelf gedurende 4 weken moet gedaan hebben , ben ik dus tegelijkertijd mijn erg getraumatiseerde hond ( slechte behandeling door haar vorige baas ) beginnen te behandelen , ik vind met succes , ik was dus al met haar behandeling bezig dat ik las eerst jezelf 4 weken te healen , ik ben er gewoon mee doorgegaan om mijn lieve hond verder te behandelen ongeacht … ik vind dat zij goede vorderingen maakt in haar gedrag naar mij toe , maar gezien zij zelf niets kan zeggen moet ik er maar op vertrouwen wat ik zie in haar gedrag . Ik begin steeds met mezelf te healen als eerste werk in de ochtend , daarna voor de wandeling behandel ik mijn hond maar ik zeg haar steeds kom we gaan je strelen , ze laat het heel goed toe , als we van de wandeling thuis komen doe ik alvorens haar van de lijn te ontdoen de 2de behandeling zodanig dat er dagelijks een regelmaat is . Graag wil ik van u horen wat u denkt van het feit dat ik gelijktijdig met mezelf én de hond begonnen ben , ondanks u stelt dit pas te doen na 4 weken eigen healing !!
  met vriendelijke groeten

  Lisette

  • Beste Lisette,
   Het is geen enkel punt! En fijn dat je hond er zo goed op reageert! Zolang de hond het toestaat, heeft ze het nodig. Ik heb die vier weken ingebouwd om te voorkomen dat mensen mogelijk hun eigen emoties overbrengen op het dier. En om mensen ook bewust te maken dat ze vaak eerst zelf aan de slag mogen, en niet meteen met hun dier.
   Ben blij voor jullie!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo, als je de MIR-methode bij je dier wilt doen, moet je dan zelf eerst de 9 stappen bij jezelf gedaan hebben?
  Groetjes, Leny

 7. Ik heb zelf met veel succes de MIR gedaan en doe het nu bij de hond. Ze was al enige tijd (sinds de zwangerschap van onze zoon helemaal) erg afstandelijk en vooral bang, van alles en iedereen. Constant blaffen en irritant vragen om aandacht; bijten, blaffen, springen, kauwen op babyspeelgoed etc. Nu is ze na een paar dágen al zo zen!! Ze komt weer bij me zitten, is rustig, amper “aanwezig” en een heel stuk minder bang. Nu is mijn vraag: Helpt de MIR-Methode bij tandvleesproblemen, een stinkende adem en tandplak? Haar adem ruikt wel een stuk minder sterk en ik heb het idee dat ze ook van haar chronische oorontstekingen af komt maar voor tandplak wil ze nog steeds niet echt bij me komen zodat ik het weg kan schrapen. Bedankt! Met een slapende baby in huis is een rustige hond wel héél prettig.

  • Beste Stephanie,
   Tandplak ontstaat door wat je hond eet, klopt dat? Misschien kan je haar daar al bij helpen? Vraag het na bij de dierenwinkel. En wegschrapen vind ik zelf ook niet fijn bij de tandarts (tandsteen), dus het zal misschien wel een beetje een worsteling blijven. Wat soms helpt, is vooraf tegen je hond zeggen wat je wilt gaan doen en waarom dat belangrijk is. Dan eerst zelf de 9 stappen doen, zodat je zelf ook rustig bent. Probeer het maar uit!
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

   • Dat klopt, onze hond eet vers vlees. Ik geef haar wel eens een wortel en ze heeft een bot om te knagen maar het is hardnekkig. Ik kijk gewoon wat het doet. Ik communiceer inderdaad zo met haar maar ze is gewoon veel te bang voor alles. Het komt goed, ik heb vertrouwen. Bedankt!

 8. Hoi Mireille,
  De hond, Elena, van mijn zoon van 20, werd aangereden en hard geraakt op haar kop en kaak.Onderkaak was helemaal open , bovenkaak bloedde ook flink.via dierenarts naar dierenziekenhuis gestuurd. vanaf hier was ik erbij en ben continu de MIR EHBO gaan doen onderweg.Ze kreeg een CTscan waaruit bleek; onderkaak middendoor gebroken en bovenkaak verbrijzeld. In de hersenen bleek er niets kapot te zijn. De hond werd die dag geopereerd aan onderkaak alvast. bovenkaak zou samen met een kaakchirurg gekeken moeten worden hoe dit te doen met plaatwerk en schroeven.Ik heb nog veel de Mir EHBO gedaan die dag en ook iets van of de financien mee konden vallen( ik weet het niet meer precies).De volgende dag bleek dat het goed ging met Elena, de bovenkaakoperatie was waarschijnlijk niet nodig! het zou zo kunnen genezen, de huid was nl intact en hield t zaakje op zijn plek. Elena mocht al naar huis en moest 4 keer per dag sondevoeding. Dit is nu 3 weken geleden, en het gaat supergoed met haar, ze trok zelf na een week de sonde eruit, hierna mocht ze haar pap oplikken. Zo eet ze nu nog steeds. maar ze blaft weer als vanouds en ze is levendig. Ik doe nog steeds af en toe de MIR methode bij haar. Heel veel groetjes van Helma

  • Beste Helma,
   Wow, wat een intens heftige ervaring! En wat super fijn dat je kon meehelpen met de MIR-Methode! Zo’n goed teken dat ze weer blaft en levendig is! Fantastisch gedaan, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • hoi Mireille,
    nog even een “update”, afgelopen vrijdag ging Paul met de hond op controle bij het dierenziekenhuis, alles ziet er prima uit; de dierenarts snapt niet dat het zo snel , zo goed genezen is :-)……wij snappen WEL hoe dat komt natuurlijk ! MIR-Methode, MIR-Methode , MIR-Methode

    groetjes Helma

 9. Ik ben zelf nu een maand met de MIR-methode bezig en ben ook begonnen om deze toe te passen op mijn hondje Noeska, zij is nu 8 jaar. Na het overlijden van mijn moeder, haar baasje in 2011, is haar gedrag verandert. Voorheen kon iedereen haar aaien, maar sinds haar baasje is overleden wil ze niet meer door vreemden worden geaaid, (ze is angstiger geworden) alleen de mensen die haar verzorgen kunnen haar nog aaien. Ik ben benieuwd hoe Noeska op de MIR-methode gaat reageren. Ik merk dat zij rustig wordt als ik de MIR-methode bij haar doe en ze drinkt meer valt me op.

 10. Hallo

  Mijn hondje is nu 9 jaar en dat is op zich al heel bijzonder want op zijn acht maanden werd hij al opgegeven door de dierenarts. Alleen was dat buiten zijn baasje en zijn eigen ongelooflijke superwilskracht 🙂

  Maar hij is nu hartpatiëntje en ik weet eigenlijk niet goed of ik de MIR-Methode dan wel kan doen? Hij heeft lekkende hartkleppen (alle drie), geen hartkwaal ofzo, puur ouderdom.

  Het is omdat hij sinds de zomer weer het ene na het andere heeft: pancreatitis, pijnlijke artritis/artrose, diarree (hij heeft IBD oftwel vergelijkbaar met ziekte van crohn bij mensen) door nieuwe voeding die hij niet verdraagt, nu hoorde ik vanochtend dat hij nierstenen heeft, het stopt gewoon niet met dat sukkeltje.

  Dat de MIR-methode kan helpen, twijfel ik niet aan.
  Maar zijn enorme gevoeligheid en het feit dat zijn hartje “versleten” is houden me wat tegen.
  Tegelijk hangen wij enorm aan elkaar, we zijn zo verbonden dat we elkaars pijntjes en kwalen soms spiegelen 🙂

  • Beste Lotte,
   Ook al heeft je hondje veel klachten, je kunt gewoon de 9 stappen doen. Geen probleem. Als je twijfelt, kun je altijd eerst twee lang alleen stap 5 en 7 doen. Dan doe je daarna pas alle 9 stappen. Bij dieren gaat het juist sneller dan bij mensen. Als je de 9 stappen hebt geaaid, doe het daarna dan ook bij jezelf.
   Veel geluk met elkaar!
   Groetjes, Mireille

  • Beste M.,
   Ja, dat kan. Daar worden nu de eerste experimenten mee gedaan. Je moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de kudde. Dieren kunnen bijvoorbeeld tijdelijk meer ontlasting produceren en dat moet je wel op kunnen vangen. Als je toestemming hebt, geef je de kudde een naam. Je gaat dan verder zoals beschreven is bij vraag 5C.
   Laat je me weten welke resultaten je merkt?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Toen ik de MIR-Methode voor mezelf deed, kwam 1 van mijn katten vaak knorrend bij me zitten terwijl hij me niet vaak op zoekt!
  Ik ben nu begonnen bij mijn andere kat die onzeker en needy is, soms last van zijn blaas heeft en regelmatig overgeeft. Ik hoop dat dit hem helpen gaat. De eerste keer reageerde hij, al knorrend, speels en kon ik hem met moeite aaien. Vandaag heb ik hem gezegd het te gaan doen en hij liet zich met gemak, al knorrend, aaien.
  Ik ben heel benieuwd of hij rustiger en gezonder over zal komen!

 12. Binnenkort moeten onze (binnen)katten (4 jaar) opnieuw gevaccineerd worden.
  Hoe lang van te voren en na de vaccinatie kan ik het beste de MIR-Methode voor ze doen en welke stappen?

  • Beste Eric,
   Je doet de MIR-Methode liefst 2 weken vooraf aan de vaccinatie en daarna alleen nog 1 week erna, twee keer per dag. Dan doe je het heel zorgvuldig. Als de katten tijdens het vaccineren veel stress ervaren, kun je overwegen de EHBO in te zetten tijdens het vaccineren of direct de MIR-Methode 9 stappen na afloop te doen.
   Veel sterkte en geluk met je katten!
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi Mireille,
  We hebben een Mechelse herder uit het asiel gehaald vorig jaar. Voor ik begon heb ik haar eerst toestemming gevraagd of ik haar een MIR-methode behandeling mocht geven.Ze likte mijn hand en dat was voor mij een ja. Ze vond het heerlijk en ging op haar rug liggen en poten omhoog. Ik doe het bijna iedere dag en ze loopt niet weg dus ze geniet er nog steeds van. Je weet nooit wat een dier uit het asiel heeft meegemaakt en op deze manier kun je een dier helpen om zo zijn/haar trauma’s te verwerken. Ze krijgt ook extra bachrescue druppels en ze is echt senang.
  Een gezegend 2016 samen met je gezinnetje.
  Liefs, Alexandra

 14. MIREILLE,
  IK WENS JOU, JE GEZIN EN ALLE MEDEWERKERS MOOIE EN GEZELLIGE FEESTDAGEN
  EN EEN PRETTIGE JAARWISSELING. VEEL GOEDS, GELUK EN SUCCES IN 2016.

  HEEL VEEL DANK VOOR ALLE TOEZENDINGEN IN 2015.
  JE DOET GEWELDIG WERK.
  VRIENDELIJKE GROET, TOSCAJAAP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.