Had je dier last van gezondheidsklachten en merk je dat hij/zij er door de MIR-Methode minder last van heeft, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over hoe je de MIR-Methode doet bij dieren en dieren en vuurwerk. Ook leuk om te lezen is het artikel ‘Wat kunnen wij van dieren leren?’

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Dieren — 70 reacties

 1. Vandaag zijn de jonge merels uitgevlogen. Één van hen is gepakt door de kat vd buren. Gelukkig heeft de buurman haar kunnen redden. Ze kroop onder de heg waar ze eerder uitgevlogen was. Ze bleef lange tijd zitten. Ik maakte me zorgen of ze het zou gaan redden. De Mir ehbo kwam in mij op. Ik ‘mocht’ de merel aaien en heb een aantal malen mir-methode uitgesproken. Na een minuutje krabbelde ze op en vloog ze weg. Ik hoop dat ze haar weg vindt. (Ik weet dat het niet goed is om vogels te aaien maar ik deed het zonder nadenken.)

 2. Beste Mireillle en medewerkers, ik doe zelf de MIR-Methode al vele jaren. Ik voel me er fijn bij en voel dat het goed voor me is, zowel geestelijk als lichamelijk.
  Ik woon samen met mijn man sinds februari van dit jaar in Griekenland. Onze dochter bleef in Nederland. Na enkele maanden ging haar relaties over een paar ze (voor de relatie bel al) behoorlijk depressief was hebben we haar hier naar toe gehaald. Langzaamaan is het beter met haar gegaan en inmiddels is ze alweer 6 weken in Engeland op rondreis. Zij heeft een hond, een zus van onze hond. Haar hond bleef bij ons wat na enkele weken problemen op ging leveren. De dames waren met een heftige machtstrijd bezig: op een gegeven moment was er meerdere keren per uur een clash. Zo erg dat we al dachten aan herplaatsing van de hond van onze dochter. Ik had daar heel veel verdriet van. Die nacht bedacht ik dat de MIR-Methode zou kunnen helpen. De volgende dag ben ik er mee begonnen met beide honden en wat schetst onze verbazing: die dag geen enkele aanvaring! Ik had wel een reactie verwacht maar niet zo snel! Inmiddels is het zo ver dat ’s morgens eerst de hond van onze dochter naar boven komt om’ geaaid’ te worden en daarna onze hond. Af en toe is er nu een uitbarsting maar veel beter te corrigeren en veel minder ernstig en langdurig. Ik realiseer me nu dat de hond van onze dochter getraumatiseerd was door de vele veranderingen die ze in haar jonge leven (ze worden beiden 1 jaar deze week) heeft meegemaakt. En nu is haar vrouwtje helemaal weg waardoor ze heel onzeker werd. Ik ben zo blij met de MIR-Methode en het feit dat ik (zoals meestal ’s nachts) de ingeving kreeg om de honden te gaan behandelen! Dank je wel, Mireille, voor alle mooie dingen die de MIR methode me al gebracht heeft!
  A.s. maandag behandel ik de honden 2 weken, ik heb geen advies gehad van een MIR-Methode begeleider, ik heb wel de website nagelezen op het behandelen van dieren. Wij wonen in Griekenland.

 3. Ik heb zelf met veel succes de MIR-Methode gedaan en doe het nu bij de hond. Ze was al enige tijd (sinds de zwangerschap van onze zoon helemaal) erg afstandelijk en vooral bang, van alles en iedereen. Constant blaffen en irritant vragen om aandacht; bijten, blaffen, springen, kauwen op babyspeelgoed etc. Nu is ze na een paar dágen al zo zen!! Ze komt weer bij me zitten, is rustig, amper “aanwezig” en een heel stuk minder bang. Bedankt! Met een slapende baby in huis is een rustige hond wel héél prettig.

 4. Dag Mireille, ik pas de mir-methode toe voor mezelf, de kinderen en onze hond. De hond kreeg na een week veel last van ontstoken ogen. Hij heeft vaker last van ogen en opgezette klieren in de kaak. Dat dit nu de kop op stak, lijkt echt een reactie te zijn op de methode. Ben trouw doorgegaan met de methode en de klachten verdwenen en hij ziet er weer gezond uit. Nu gaan we door in de hoop dat ook zijn angst- en stressklachten minder worden (onze hond komt uit ’t asiel). Bedankt voor het beschikbaar stellen van je methode!

  • Beste Elles,
   De MIR-Methode is ontworpen voor mensen. Dus hij werkt beslist ook voor jezelf. Of bedoelde je dat niet?
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb zelf de MIR methode enkele jaren geleden toegepast bij mezelf. Ik geef hem hu aan mijn beide hondjes en ik vraag mij af als ik de methode op hen toepas, werkt het dan ook gelijk voor mij.

    • Beste Elles,
     Nee, in principe niet. Het is overigens ook de bedoeling dat als jij je hondjes behandelt, dat je dan eerst 4 weken zelf de MIR-Methode hebt gedaan. En dat je na het behandelen van je hondjes ook zelf nog even de 9 stappen doet.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille,

  Ik heb al een paar keer
  bij mijn hondje de 9e stappen gedaan..

  Hij was vandaag ziek, en moest overgeven.
  mag ik dan door gaan met de 9e stappen?

  en is dit een goed teken?

  Ik hoor het graag

  groet, Femke

  • Beste Femke,
   Waar naar dat je hondje moest overgeven. En ja, je mag gewoon doorgaan met de 9 stappen. We hebben van meer mensen gehoord dat hun dier ging overgeven. Houd het wel in de gaten, want dat mag niet langer dan 1 dag duren, vind ik. En ja, het kan een heel goed teken zijn! Let er even op of er iets van plastic of rubber mee uitgespuugd wordt. Dat was vaak de oorzaak bij honden.
   Groetjes, Mireille

 6. Ik weet zeker dat het werkt, puur objectief resultaat. Na drie weken MIR-Methode bij mijn hondje had hij een bloedonderzoek… gewoon ter opvolging. Zijn bloedwaarden zijn al jaren niet zo goed meer geweest!

 7. Kun je de MIR-Methode ook toepassen op meerdere dieren tegelijk, een kudde. En zo ja hoe doe je dat dan. Alvast bedankt voor je reactie.

  • Beste M.,
   Ja, dat kan. Daar worden nu de eerste experimenten mee gedaan. Je moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de kudde. Dieren kunnen bijvoorbeeld tijdelijk meer ontlasting produceren en dat moet je wel op kunnen vangen. Als je toestemming hebt, geef je de kudde een naam. Je gaat dan verder zoals beschreven is bij vraag 5C.
   Laat je me weten welke resultaten je merkt?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Ben vandaag begonnen met de MIR methode voor mijn 7 jarig hondje Frankie, een teckelse terrier. Vrolijk hondje die als hij opgewonden is over de top ADHD reageert, als hij begrijpt als we naar het bos gaan, hapt dan in je jas en blaft onophoudelijk ook in de auto of als hij iets hoort.
  Hij wil auto’ s aanvallen, dit krijgen we er niet uit ondanks gedragstherapie. En voor vuurwerk is hij extreem bang.

  • Beste Elles,
   Houd me op de hoogte van hoe het met hem gaat! Ik ben benieuwd!
   Groetjes, Mireille

   • Heb 2 hondjes Frankie, zoals ik eerder vertelde en Samy, zij is juist heel rustig, verlegen naar vreemden en erg op zich zelf. Fysiek zijn ze alle twee erg gezond. Gisteren moest ik naar de dierenarts met die twee voor hun jaarlijkse inenting die ze nodig hebben voor het dierenpension. We kregen een invaller, een arts die kennelijk niet goed was ingewerkt want het duurde erg lang en Samy was erg bang, trillen angstogen. Ik deed de MIR methode en ze werd rustiger, eerlijk gezegd weet ik niet of het aaien haar nu rustig maakte of de MIR, maar het resultaat was er. Frankie is nog steeds de oude, een brok (te) enthousiast hond.

 9. Hallo Mireille

  Ik wil de Mir-Methode aan mijn hond gaan geven.
  Ik zou het fijn vinden ,als hij los kan komen van mij.
  Omdat hij mijn klachten over neemt.
  Hij staat op cortison tabletten hij kan niet met stress omgaan
  Ben nu heel langzaam aan het afbouwen.
  Zou het zo fijn vinden als hij weer vrolijker en energie zou kunnen krijgen.
  Ga ik dan alle 9 zinnen af .?
  En zeg ik dan waar vader/moeder los koppelen staat. zeggen Baas los koppelen?
  Moet ik zijn naam zeggen voor ieder zin?

  Groetjes Monique

  • Beste Monique,
   Goed idee! Je kunt je hond behandelen door hem te aaien, terwijl je de 9 stappen zegt. Je hoeft bij stap 3 niks te veranderen. ‘vader’ geldt voor alle mannelijke wezens, ‘moeder’ voor alle vrouwelijke. Lees verder ook artikel 76. Hoe doe je de MIR-Methode bij dieren.
   Veel geluk voor jullie allebei!
   Groetjes, Mireille

 10. Goede morgen.
  Mijn chihuahua is van drie maanden geleden bevallen van drie prachtige pups.
  Ze had een hele mooie vacht maar op het moment is ze behoorlijk aan het haren haar staart is bijna niets meer van over en haar mooie kraagje ook niet overal begint ze te haren.
  Nu is mijn vraag of dit er bij hoort na de bevalling of heeft u dit een andere oorzaak.
  Graag hoor ik hier meer van en wat ik er aan kan en moet doen.

  • Beste Isa,
   Ik weet niet wat de oorzaak van de haaruitval kan zijn. Heeft u het al nagevraagd bij een dierenarts? Het zou kunnen duiden op vitamine-tekort, maar het kan ook vele andere oorzaken hebben.
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Mijn siameze poes, hoest sinds het plotseling overlijden van mijn zoon 2 jaar geleden.Na verschillende kuren bij de dierenarts bleef ze hoesten. Heb een telepatisch consult bij een dierentolk gedaan. Waarin naar voren kwam dat Abbey mijn verdriet overneemt met als gevolg hoesten. Ongeveer 2 maanden geleden ben ik met de MIR-Methode begonnen. (met tussenpozen) Vanaf gisteren is ze in de diarree en heb haar al twee dagen niet horen hoesten. Net nu ik vanmiddag een afspraak heb bij een homeopatisch dierenarts. Moet ik nu doorgaan met de MIR-Methode?
  Hartelijke groet, Jennie

  • Beste Jennie,
   Ik zou sowieso Abbey even laten nakijken bij de dierenarts. Diarree kan een goed teken zijn, maar ik houd er altijd erg van als artsen even meekijken. Wel heel fijn dat het hoesten gestopt is! En zo lief dat ze jouw verdriet wilde helpen dragen. Ik hoop van harte dat het verlies van je zoon wat zachter mag worden en wens je er nog heel veel sterkte mee!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jennie en Mereille ,

   Bij welke dierentolk ben je geweest voor een telepatisch consult?
   En heb je hier betrouwbaar gevoel bij? Ik wil dit ook graag doen voor mij poesje Snoes. Ik heb mij over haar ontfermt omdat eigenaar zijn verantwoordelijkheid niet nam. Heb haar nu bijna drie maand. Ze was eerst verkouden en heb haar een antibiotica kuur gegeven + natuurlijke antibiotica en druppels voor haar verkoudheid. Dat is over gelukkig. Maar goed daarna had ze een ontstoken tand en is er operatief uit gehaald. Ging ook goed. Nu heeft ze tussen haar oog en neus is het verdikt. Schijnt verkleefd te zijn. Waardoor ze (soms) moeilijk kan ademhalen door haar neus. Het gaat maar niet over wat kan het zijn hoop niet op een tumor. Denk het niet maar goed gaat ene oog word door de verdikking verkleint. Ik ben ook bezig met de Mir methode ( heb nu drie weken de mire methode gedaan) Zie nog geen verschil ga wel door Wil haar beter hebben.

   • Hallo Ellen,
    Vandaag een jaar later kijk ik weer eens op de MIR methode site.
    Zie dat jij een vraag had bij welke dierentolk ik geweest ben.
    Hoe gaat het met poesje Snoes?
    Abbey heb ik vorig jaar februari helaas moeten laten inslapen.
    Bij mijn andere Siamees (13 jaar) moesten 2 kiezen worden getrokken.
    Doe 2 x per dag de MIR methode en geef ik 1 druppel p.d. cbd olie.
    Als je nog wilt weten bij welke dierentolk ik geweest ben, hoor ik dat en geef je haar naam door.
    Groetjes, Jennie

 12. Onze oudste poes, Tijger, had er moeite mee toen er een jonger poesje in huis kwam. Na enige tijd op de bovenverdieping gebivakeerd te hebben kwam ze toch weer beneden. 8 maanden later werd jonge poes gesteriliseerd wat weer een ‘verhuizing’ naar boven betekende. 2 weken later ben ik begonnen met Mirren en diezelfde dag kwam ze naar beneden, elke dag een beetje langer. Gelukkig, ze hoort er weer bij…
  De oudste hond heeft zijn eerste jaren als dek-reu gefungeerd in België, hij kwam daar als beschadigde hond vandaag. Nu, 4 jaar later, doet hij het steeds beter in zoverre dat hij thuis in een prikkelarme omgeving zich happy voelt. Ook heeft hij epileptische aanvallen bij vlagen. Sinds ik ook bij hem de MIR-Methode toepas is hij vrijer in zijn gedrag, met name naar andere mensen toe. De aanvallen zijn nog niet weer voorgekomen, ik heb goede hoop dat dit zo blijft. We gaan rustig door zodat hij een prettige oude dag mag hebben.

  Zonnige groet, Anneke

 13. Vorige week was onze cavia hangerig en op schoot lag hij passief klaaglijk te piepen. Ik zei dat ik de MIR-Methode ging doen en begon ermee. Het piepen stopte eigenlijk meteen. Na 8 stappen wilde hij weglopen, maar toen ik zei ‘vergeet je missie niet’ ging hij weer even liggen. Toen het klaar was rende hij weer vrolijk de kamer rond! (geen reactie nodig, alleen om verhaal te delen)

 14. Hoi Mireille,

  Dank je voor je mooie MIR-Methode en video.
  Ik ben 3 maande geleden begonnen met de MIR-Methode en het heeft tot nu toe veel goeds gebracht. Hierover wil ik je later nog informatie geven. Maar eerst wil ik je vertellen dat 1 van mijn katten er heel goed op gereageerd heeft. Tippie is een prachtige moeder poes die ik al 13 jaar bij mij woont.
  Ik heb haar uit het asiel gehaalt en ze was altijd heel bang en nerveus. Ik heb haar heel veel liefde en aandacht gegeven en met veel geduld knapte ze steeds meer op. Alleen mocht ik haar nooit kammen. Nu ik de MIR-Methode met haar heb gedaan mocht ik haar na 2 weken kammen ze ging er zelfs voor liggen. Dit is echt een overwinning. En als ik de MIR-Methode ga doen komt ze er bij zitten. Dit wilde ik je alvast vertellen ..veel succes met je mooie werk .. Liefs Katja

 15. Hallo, ik wou even melden dat ik nu een kleine 2 weken mijn 3 katten aan het behandelen ben. Als resultaat heb ik dat de kater ineens moest overgeven en de dag erachter terug.
  Hij heeft ineens ook heel veel aandacht nodig. Seven die ging ineens een vogel pakken terwijl ze een binnenkat is en dit nog nooit heeft gedaan. Haar behandel ik omdat ze veel overgeeft en een slechte vertering heeft. En mijn Lolita die behandel ik opdat ze zich niet meer zou laten pesten door Seven en daardoor sterker zal worden. Als ik haar behandel gaat ze ervoor liggen en kijkt ze me enorm verliefd aan echt schattig!!
  Ik ben benieuwd wat het allemaal zal worden maar ik hoop dat ze nu geen vogels meer pakken want dat is niet leuk. Het zijn tenslotte raskatten. Ik meld als er veranderingen zijn.

  Groetjes Sigrid

 16. Hallo Mireille,

  Onze hond Luca had als puppy de neiging om op alles te knauwen. Ook verdwenen zo wel eens stukken van zijn rubberen speelgoed. Toen hij moeite kreeg met zijn ontlasting ben ik de MIR-Methode met hem gaan doen. Al na 1 dag begon hij te braken en wat kwam daar uit? Jawel hoor, hele stukken rubber die hij al maanden geleden had opgegeten! Ook nog wat diarree en meneer was weer helemaal fit. Nu geef ik hem regelmatig een behandeling, hij vraagt er ook zelf om. Hij legt een pootje op mijn been en dan begin ik te aaien. Zo houden we een vrolijke en gezonde hond, met dank aan de MIR-Methode!

 17. Mireille,
  nadat ik gelezen heb dat MIR-Methode helpt bij dieren ben ik het gaan proberen bij mijn hond. Mijn hond “Maksi” was heel erg druk en onrustig. Met oud en nieuw als het vuurwerk knalt, dan rent hij heen en weer, al blaffend alsof hij het geluid achterna wil; hij wil het als het ware pakken.
  Sindsdien slaapt hij bij mij op de kamer; maar meerdere keren in de nacht sprong hij tegen me op, want hij wilde naar buiten. Niet om zijn behoefte te doen, maar om bij het hek te gaan “donderjagen” tegen buurhonden. Dat wil ik natuurlijk niet, want ze maken een vreselijk lawaai, wat lastig is voor mij en voor de buren. Toen ik las dat de MIR-Methode goed werkt voor dieren ben ik het gaan proberen en Mireille; het is frappant. Ik heb de MIR-Methode 2 dagen achter elkaar met Maksi gedaan en daarna weer 2 dagen met zijn foto. Sindsdien ligt Maksi de hele nacht rustig bij mij op de kamer. Hij verwisselt zo nu en dan van ligplaats, maar is de hele nacht rustig en maakt geen aanstalten om naar buiten te gaan. Als ik ’s morgens op ben, dan wacht hij rustig af totdat ik open maak, dan komt hij mee naar buiten. Mireille ik vind dit geweldig en ben je heel erg dankbaar.
  Ik heb verder wat leuks meegemaakt. Ik was enkele weken grieperig en moest zo nu en dan heftig niezen of kreeg geweldige hoestbuien. Dan sprong Maksi tegen me op en bleef enkele ogenblikken naar mij opkijken, alsof hij zich zorgen maakte om mij. Dat vond ik heel erg lief. Indertijd heb ik je meteen geschreven. aangezien ik jouw antwoord niet terug vond, heb ik vannacht mijn reactie weer geplaatst. Ik hoop dat je het nu wel vindt.
  Groetjes en nogmaals hartelijk dank.
  Ik zou de MIR methode zo aan de hele wereld willen propageren.
  Groetjes,

  Lucila

  • Hai Lucila,
   Dankjewel voor je geweldige resultaten met Maksi! Zo lief om te lezen hoe hij er voor je is! Ik had je verhaal al eens eerder gelezen. Misschien staat het ergens anders op de website, maar bij deze in ieder geval nog even een reactie.
   Ik ben heel erg blij voor je dat de MIR-Methode je zoveel geluk heeft gebracht! Ik wens je nog vele jaren samen met Maksi!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 18. Hallo Mireille,
  sinds een week behandel ik mijn oudste poezenkind die erg benauwd was (ze kon haast niet door haar neus ademen) en zonder enige aanleiding erg dik was geworden. De dierenarts wist niet wat er was, die kon niks vinden. Na de 2e dag merkte ik al resultaat: ze was minder benauwd en ik zag ook dat haar buik begon te slinken; zo bizar eigenlijk, maar wel mooi om te zien dat het al zo snel resultaat heeft op een dier. Echt geweldig 🙂 ik ga er dus ook nog even mee door, net zolang tot ze zich weer happy voelt….en ook bij mezelf blijf ik doorgaan. Moet er wel op letten dat ik mezelf niet vergeet te behandelen in de avond, want ik doe altijd eerst de poes en na ong. een half uur, mezelf….

 19. Ik ben sinds bijna 2 weken met de MIR-Methode bezig. Ikzelf slaap veel beter en dieper. Mijn kat (we doen het samen) eet veel beter dan ooit.

 20. Hallo Mireille en lezers,
  Tijdens de eerste cursusdag in januari 2014 vertelde je ons dat we zelfs in staat zijn om ongewenste dieren uit onze tuin te weren! Bij thuiskomst die avond vertelde mijn man dat we mollen in de tuin hadden. In 2013 was dat ook het geval; mollen en woelratten, en volgens een deskundige wel vijf families! De beestjes werden toen vergiftigd met een of ander spul waardoor ze stikten. Ik vond er een aantal dood tijdens hun vlucht uit onze tuin, wég van dat gemene spul. Ik vond dat vréselijk, afschuwelijk om die prachtige diertjes zo te vinden. Ik beloofde mezelf dat dát nooit weer zou gebeuren, al had ik geen flauw idee hoe ik ze dán uit onze tuin moest weren. Want tja, ik hou van onze tuin en alles wat daarin groeit, en wat ik er in kweek aan groenten en kruiden. De dag na die cursusdag ben ik de tuin ingedoken en heb met al mijn overredingskracht ge-MIR-d. Ik heb de mollen met klem (woordspeling)gevraagd om zich naar de weiden in de buurt te begeven waar ze geen kwaad kunnen doen en alles vinden wat ze nodig hebben om riant te kunnen leven. Ik heb ze verteld hoe verzot we zijn op onze tuin, hoe veel plezier we beleven om te zorgen en te kweken. Dat we het verschrikkelijk vinden om hen, de mollen, dood te moeten maken als ze onze planten en wortels aanknagen. Enfin, dat heb ik zo een week herhaald, dagelijks twee keer. En raad eens? Geen mol meer gezien, echt waar! Er was een klein gaatje in een platgetrapte molshoop, alsof er één molletje eventjes had gekeken welke richting hij uit moest om bij die weiden te komen.
  Aangezien we te midden van boerderijen wonen waar we ’s zomers veel last van vliegen hebben, ben ik nu erg benieuwd of ook de vliegen zich laten wegsturen……………
  Dank je wel Mireille voor deze geweldige, diervriendelijke oplossing!

  • Beste Ans, ik ben zeer onder de indruk van je verhaal en denk gelijk aan vrienden van mij die een enorm probleem hebben met woelratten op hun land. Kan je mij uitleggen wat je precies gedaan hebt met de MIR-Methode?
   Alvast dank! Hartelijke groet, Majolie

  • Hallooo,
   Ik ben ook geïnteresseerd in het verjagen van mollen en woelmuizen, we hebben er ook veel last van.
   Waar kan ik hier meer info over krijgen? Hoe ik het precies toe moet passen ? Of kan iemand mij dit doormailen ?
   Bedankt, AnneMiek

 21. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd. met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. Ga ik vaker doen. Mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk… maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 22. Wow Mireille, wat een geweldige posts toch elke week. Ga zeker die 7 coachvragen doen. Ben nu bijna 9 weken bezig met de MIR-Methode en mijn transformatie is verbluffend voor mij. Sinds 4 jaar weet ik dat ik autistisch ben, wat een opluchting; daarom werd ik gepest (mijn hele jeugd), daarom was ik anders, daarom begreep ik dingen niet, daarom ……… ect ect. Veel trauma’s opgebouwd, ook in mijn leven met en in een paranoïde/schizofrenide gezin met zelfmoordpoging met 12 jaar. Wat een rot leven, maar toch vastbesloten een healing voor mijzelf te vinden. Die heb ik nu eindelijk gevonden! Was al enorm happy met mijn 5 bijna volwassen kinderen, maar wat een vreugde mag ik nu ervaren door die MIR-Methode! Mijn trauma’s lijken weg te smelten, ik hou van mijzelf en van de wereld. Ineens zie ik de schoonheid van de hele wereld en iedereen. Ik zing nu iedere dag mijn eigen “gekke” liedjes, ben ineens een inspirator voor andere, ondanks dat ik een “kluizenaar” ben. How cool is that! Door mijn enthousiasme sinds 4 weken ook begonnen met mijn hond Dottie, MIR-Methode op afstand met toestemming van Engelse vriend in Spanje met gezondheidsproblemen En niet houden van zichzelf. Zowel lijkt Dottie zich blijer te voelen, ook Dave is meer positiever en in minder pijn. Amazing! Heb MIR-Methode inmiddels in Spanje aanbevolen en aan Zwitserse en Engelse vrienden. Heb die vrienden ooit overgehouden aan mijn overlevingstijd in de afgelopen 50 jaar. Zij zijn mijn grootste leraren, want ik zou dat nooit hebben meegemaakt als ik eerder wist van mijn autisme. NU hoef ik niet meer te overleven en kan accepteren en houden van die “geweldige”persoon die ik en allemaal zijn we die geweldige persoon, ben en altijd al was toen ik hier op aarde kwam. Zelfs met mijn autisme, lijkt het beter te gaan. Begrijp ineens meer, zie meer dan alleen mijn eigen wereld, socialer en veel minder gefocused op futiliteiten, zoals “tijd is tijd”,”afspraak is afspraak”, alles van te voren willen weten, ect, ect, ect. Bedankt Mireille en helpers. Een zeer dankbare Jeanine en 5 dankbare kids, die hun moeder meer en meer zien opbloesemen en onvoorwaardelijk van mijn houden. Hoe rijk ben ik!! 🙂 <

 23. Beste Mireille,
  Na ontvangst van je mail voor de MIR-Methode bij huisdieren ben ik het gelijk gaan toepassen bij een van mijn poezen. Het werkt echt! Deze poes was altijd heel schrikkerig, zelf van een geluid en nu heeft ze oudejaarsavond zelfs in de vensterbank zitten kijken en heerlijk op haar kruk liggen slapen. Ik heb spijt dat ik de andere poes niet had behandeld, daar hij ineengedoken in onze armen zat of onder tafel.
  Nogmaals onze dank voor deze interessante en bruikbare tip.
  groet en graag zien we meer van dit soort tips!
  Janny

 24. Hallo Mireille, Ik heb sinds kort een nieuw hondje van een jaar, hij was toen ik hem kreeg werkelijk overal bang voor dus ik dacht dat vuurwerk zal een vreselijke ervaring voor hem worden, ben 3 weken geleden begonnen met de MIR-Methode, ik heb nog nooit een dier zo zien veranderen, schrikt nog wel van vreemde dingen maar zijn angst wordt met de dag minder en van het vuurwerk had hij al helemaal geen last. Hij geniet ook heel erg als ik de behandeling doe, als ik mezelf doe komt hij er al om vragen. Dus wij zijn hier erg blij mee en ik ga zeker nog een poosje door. Groetjes Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.