Had je dier last van gezondheidsklachten en merk je dat hij/zij er door de MIR-Methode minder last van heeft, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over hoe je de MIR-Methode doet bij dieren en dieren en vuurwerk. Ook leuk om te lezen is het artikel ‘Wat kunnen wij van dieren leren?’

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Dieren — 71 reacties

 1. Sinds een paar dagen doe ik de MIR methode bij onze hamster. Deze heeft een knobbeltje en de dierenarts twijfelt of het om een tumor of ontsteking gaat. Onder het mom”baat het niet dan schaad het niet” behandel ik hem nu 3 dagen op afstand (over mijn eigen hand aaien en zijn naam voor de stappen zetten). Mijn dochter (11 jaar) kwam net naar me toe met verbaast gezicht: mijn hamster lijkt eerder beter dan slechter te worden, hij is actiever, eet beter, kijkt alert..Daarop heb ik haar over de behandeling verteld, waarop ze zei ” ik vind het lastig te begrijpen waarom het werkt, maar het lijkt zeker te werken”

 2. Vandaag zijn de jonge merels uitgevlogen. Één van hen is gepakt door de kat vd buren. Gelukkig heeft de buurman haar kunnen redden. Ze kroop onder de heg waar ze eerder uitgevlogen was. Ze bleef lange tijd zitten. Ik maakte me zorgen of ze het zou gaan redden. De Mir ehbo kwam in mij op. Ik ‘mocht’ de merel aaien en heb een aantal malen mir-methode uitgesproken. Na een minuutje krabbelde ze op en vloog ze weg. Ik hoop dat ze haar weg vindt. (Ik weet dat het niet goed is om vogels te aaien maar ik deed het zonder nadenken.)

 3. Beste Mireillle en medewerkers, ik doe zelf de MIR-Methode al vele jaren. Ik voel me er fijn bij en voel dat het goed voor me is, zowel geestelijk als lichamelijk.
  Ik woon samen met mijn man sinds februari van dit jaar in Griekenland. Onze dochter bleef in Nederland. Na enkele maanden ging haar relaties over een paar ze (voor de relatie bel al) behoorlijk depressief was hebben we haar hier naar toe gehaald. Langzaamaan is het beter met haar gegaan en inmiddels is ze alweer 6 weken in Engeland op rondreis. Zij heeft een hond, een zus van onze hond. Haar hond bleef bij ons wat na enkele weken problemen op ging leveren. De dames waren met een heftige machtstrijd bezig: op een gegeven moment was er meerdere keren per uur een clash. Zo erg dat we al dachten aan herplaatsing van de hond van onze dochter. Ik had daar heel veel verdriet van. Die nacht bedacht ik dat de MIR-Methode zou kunnen helpen. De volgende dag ben ik er mee begonnen met beide honden en wat schetst onze verbazing: die dag geen enkele aanvaring! Ik had wel een reactie verwacht maar niet zo snel! Inmiddels is het zo ver dat ‘s morgens eerst de hond van onze dochter naar boven komt om’ geaaid’ te worden en daarna onze hond. Af en toe is er nu een uitbarsting maar veel beter te corrigeren en veel minder ernstig en langdurig. Ik realiseer me nu dat de hond van onze dochter getraumatiseerd was door de vele veranderingen die ze in haar jonge leven (ze worden beiden 1 jaar deze week) heeft meegemaakt. En nu is haar vrouwtje helemaal weg waardoor ze heel onzeker werd. Ik ben zo blij met de MIR-Methode en het feit dat ik (zoals meestal ‘s nachts) de ingeving kreeg om de honden te gaan behandelen! Dank je wel, Mireille, voor alle mooie dingen die de MIR methode me al gebracht heeft!
  A.s. maandag behandel ik de honden 2 weken, ik heb geen advies gehad van een MIR-Methode begeleider, ik heb wel de website nagelezen op het behandelen van dieren. Wij wonen in Griekenland.

 4. Ik heb zelf met veel succes de MIR-Methode gedaan en doe het nu bij de hond. Ze was al enige tijd (sinds de zwangerschap van onze zoon helemaal) erg afstandelijk en vooral bang, van alles en iedereen. Constant blaffen en irritant vragen om aandacht; bijten, blaffen, springen, kauwen op babyspeelgoed etc. Nu is ze na een paar dágen al zo zen!! Ze komt weer bij me zitten, is rustig, amper “aanwezig” en een heel stuk minder bang. Bedankt! Met een slapende baby in huis is een rustige hond wel héél prettig.

 5. Dag Mireille, ik pas de mir-methode toe voor mezelf, de kinderen en onze hond. De hond kreeg na een week veel last van ontstoken ogen. Hij heeft vaker last van ogen en opgezette klieren in de kaak. Dat dit nu de kop op stak, lijkt echt een reactie te zijn op de methode. Ben trouw doorgegaan met de methode en de klachten verdwenen en hij ziet er weer gezond uit. Nu gaan we door in de hoop dat ook zijn angst- en stressklachten minder worden (onze hond komt uit ‘t asiel). Bedankt voor het beschikbaar stellen van je methode!

  • Beste Elles,
   De MIR-Methode is ontworpen voor mensen. Dus hij werkt beslist ook voor jezelf. Of bedoelde je dat niet?
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb zelf de MIR methode enkele jaren geleden toegepast bij mezelf. Ik geef hem hu aan mijn beide hondjes en ik vraag mij af als ik de methode op hen toepas, werkt het dan ook gelijk voor mij.

    • Beste Elles,
     Nee, in principe niet. Het is overigens ook de bedoeling dat als jij je hondjes behandelt, dat je dan eerst 4 weken zelf de MIR-Methode hebt gedaan. En dat je na het behandelen van je hondjes ook zelf nog even de 9 stappen doet.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille,

  Ik heb al een paar keer
  bij mijn hondje de 9e stappen gedaan..

  Hij was vandaag ziek, en moest overgeven.
  mag ik dan door gaan met de 9e stappen?

  en is dit een goed teken?

  Ik hoor het graag

  groet, Femke

  • Beste Femke,
   Waar naar dat je hondje moest overgeven. En ja, je mag gewoon doorgaan met de 9 stappen. We hebben van meer mensen gehoord dat hun dier ging overgeven. Houd het wel in de gaten, want dat mag niet langer dan 1 dag duren, vind ik. En ja, het kan een heel goed teken zijn! Let er even op of er iets van plastic of rubber mee uitgespuugd wordt. Dat was vaak de oorzaak bij honden.
   Groetjes, Mireille

 7. Ik weet zeker dat het werkt, puur objectief resultaat. Na drie weken MIR-Methode bij mijn hondje had hij een bloedonderzoek… gewoon ter opvolging. Zijn bloedwaarden zijn al jaren niet zo goed meer geweest!

 8. Kun je de MIR-Methode ook toepassen op meerdere dieren tegelijk, een kudde. En zo ja hoe doe je dat dan. Alvast bedankt voor je reactie.

  • Beste M.,
   Ja, dat kan. Daar worden nu de eerste experimenten mee gedaan. Je moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de kudde. Dieren kunnen bijvoorbeeld tijdelijk meer ontlasting produceren en dat moet je wel op kunnen vangen. Als je toestemming hebt, geef je de kudde een naam. Je gaat dan verder zoals beschreven is bij vraag 5C.
   Laat je me weten welke resultaten je merkt?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Ben vandaag begonnen met de MIR methode voor mijn 7 jarig hondje Frankie, een teckelse terrier. Vrolijk hondje die als hij opgewonden is over de top ADHD reageert, als hij begrijpt als we naar het bos gaan, hapt dan in je jas en blaft onophoudelijk ook in de auto of als hij iets hoort.
  Hij wil auto’ s aanvallen, dit krijgen we er niet uit ondanks gedragstherapie. En voor vuurwerk is hij extreem bang.

   • Heb 2 hondjes Frankie, zoals ik eerder vertelde en Samy, zij is juist heel rustig, verlegen naar vreemden en erg op zich zelf. Fysiek zijn ze alle twee erg gezond. Gisteren moest ik naar de dierenarts met die twee voor hun jaarlijkse inenting die ze nodig hebben voor het dierenpension. We kregen een invaller, een arts die kennelijk niet goed was ingewerkt want het duurde erg lang en Samy was erg bang, trillen angstogen. Ik deed de MIR methode en ze werd rustiger, eerlijk gezegd weet ik niet of het aaien haar nu rustig maakte of de MIR, maar het resultaat was er. Frankie is nog steeds de oude, een brok (te) enthousiast hond.

 10. Hallo Mireille

  Ik wil de Mir-Methode aan mijn hond gaan geven.
  Ik zou het fijn vinden ,als hij los kan komen van mij.
  Omdat hij mijn klachten over neemt.
  Hij staat op cortison tabletten hij kan niet met stress omgaan
  Ben nu heel langzaam aan het afbouwen.
  Zou het zo fijn vinden als hij weer vrolijker en energie zou kunnen krijgen.
  Ga ik dan alle 9 zinnen af .?
  En zeg ik dan waar vader/moeder los koppelen staat. zeggen Baas los koppelen?
  Moet ik zijn naam zeggen voor ieder zin?

  Groetjes Monique

 11. Goede morgen.
  Mijn chihuahua is van drie maanden geleden bevallen van drie prachtige pups.
  Ze had een hele mooie vacht maar op het moment is ze behoorlijk aan het haren haar staart is bijna niets meer van over en haar mooie kraagje ook niet overal begint ze te haren.
  Nu is mijn vraag of dit er bij hoort na de bevalling of heeft u dit een andere oorzaak.
  Graag hoor ik hier meer van en wat ik er aan kan en moet doen.

  • Beste Isa,
   Ik weet niet wat de oorzaak van de haaruitval kan zijn. Heeft u het al nagevraagd bij een dierenarts? Het zou kunnen duiden op vitamine-tekort, maar het kan ook vele andere oorzaken hebben.
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille,

  Mijn siameze poes, hoest sinds het plotseling overlijden van mijn zoon 2 jaar geleden.Na verschillende kuren bij de dierenarts bleef ze hoesten. Heb een telepatisch consult bij een dierentolk gedaan. Waarin naar voren kwam dat Abbey mijn verdriet overneemt met als gevolg hoesten. Ongeveer 2 maanden geleden ben ik met de MIR-Methode begonnen. (met tussenpozen) Vanaf gisteren is ze in de diarree en heb haar al twee dagen niet horen hoesten. Net nu ik vanmiddag een afspraak heb bij een homeopatisch dierenarts. Moet ik nu doorgaan met de MIR-Methode?
  Hartelijke groet, Jennie

  • Beste Jennie,
   Ik zou sowieso Abbey even laten nakijken bij de dierenarts. Diarree kan een goed teken zijn, maar ik houd er altijd erg van als artsen even meekijken. Wel heel fijn dat het hoesten gestopt is! En zo lief dat ze jouw verdriet wilde helpen dragen. Ik hoop van harte dat het verlies van je zoon wat zachter mag worden en wens je er nog heel veel sterkte mee!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jennie en Mereille ,

   Bij welke dierentolk ben je geweest voor een telepatisch consult?
   En heb je hier betrouwbaar gevoel bij? Ik wil dit ook graag doen voor mij poesje Snoes. Ik heb mij over haar ontfermt omdat eigenaar zijn verantwoordelijkheid niet nam. Heb haar nu bijna drie maand. Ze was eerst verkouden en heb haar een antibiotica kuur gegeven + natuurlijke antibiotica en druppels voor haar verkoudheid. Dat is over gelukkig. Maar goed daarna had ze een ontstoken tand en is er operatief uit gehaald. Ging ook goed. Nu heeft ze tussen haar oog en neus is het verdikt. Schijnt verkleefd te zijn. Waardoor ze (soms) moeilijk kan ademhalen door haar neus. Het gaat maar niet over wat kan het zijn hoop niet op een tumor. Denk het niet maar goed gaat ene oog word door de verdikking verkleint. Ik ben ook bezig met de Mir methode ( heb nu drie weken de mire methode gedaan) Zie nog geen verschil ga wel door Wil haar beter hebben.

   • Hallo Ellen,
    Vandaag een jaar later kijk ik weer eens op de MIR methode site.
    Zie dat jij een vraag had bij welke dierentolk ik geweest ben.
    Hoe gaat het met poesje Snoes?
    Abbey heb ik vorig jaar februari helaas moeten laten inslapen.
    Bij mijn andere Siamees (13 jaar) moesten 2 kiezen worden getrokken.
    Doe 2 x per dag de MIR methode en geef ik 1 druppel p.d. cbd olie.
    Als je nog wilt weten bij welke dierentolk ik geweest ben, hoor ik dat en geef je haar naam door.
    Groetjes, Jennie

 13. Onze oudste poes, Tijger, had er moeite mee toen er een jonger poesje in huis kwam. Na enige tijd op de bovenverdieping gebivakeerd te hebben kwam ze toch weer beneden. 8 maanden later werd jonge poes gesteriliseerd wat weer een ‘verhuizing’ naar boven betekende. 2 weken later ben ik begonnen met Mirren en diezelfde dag kwam ze naar beneden, elke dag een beetje langer. Gelukkig, ze hoort er weer bij…
  De oudste hond heeft zijn eerste jaren als dek-reu gefungeerd in België, hij kwam daar als beschadigde hond vandaag. Nu, 4 jaar later, doet hij het steeds beter in zoverre dat hij thuis in een prikkelarme omgeving zich happy voelt. Ook heeft hij epileptische aanvallen bij vlagen. Sinds ik ook bij hem de MIR-Methode toepas is hij vrijer in zijn gedrag, met name naar andere mensen toe. De aanvallen zijn nog niet weer voorgekomen, ik heb goede hoop dat dit zo blijft. We gaan rustig door zodat hij een prettige oude dag mag hebben.

  Zonnige groet, Anneke

 14. Vorige week was onze cavia hangerig en op schoot lag hij passief klaaglijk te piepen. Ik zei dat ik de MIR-Methode ging doen en begon ermee. Het piepen stopte eigenlijk meteen. Na 8 stappen wilde hij weglopen, maar toen ik zei ‘vergeet je missie niet’ ging hij weer even liggen. Toen het klaar was rende hij weer vrolijk de kamer rond! (geen reactie nodig, alleen om verhaal te delen)

 15. Hoi Mireille,

  Dank je voor je mooie MIR-Methode en video.
  Ik ben 3 maande geleden begonnen met de MIR-Methode en het heeft tot nu toe veel goeds gebracht. Hierover wil ik je later nog informatie geven. Maar eerst wil ik je vertellen dat 1 van mijn katten er heel goed op gereageerd heeft. Tippie is een prachtige moeder poes die ik al 13 jaar bij mij woont.
  Ik heb haar uit het asiel gehaalt en ze was altijd heel bang en nerveus. Ik heb haar heel veel liefde en aandacht gegeven en met veel geduld knapte ze steeds meer op. Alleen mocht ik haar nooit kammen. Nu ik de MIR-Methode met haar heb gedaan mocht ik haar na 2 weken kammen ze ging er zelfs voor liggen. Dit is echt een overwinning. En als ik de MIR-Methode ga doen komt ze er bij zitten. Dit wilde ik je alvast vertellen ..veel succes met je mooie werk .. Liefs Katja

 16. Hallo, ik wou even melden dat ik nu een kleine 2 weken mijn 3 katten aan het behandelen ben. Als resultaat heb ik dat de kater ineens moest overgeven en de dag erachter terug.
  Hij heeft ineens ook heel veel aandacht nodig. Seven die ging ineens een vogel pakken terwijl ze een binnenkat is en dit nog nooit heeft gedaan. Haar behandel ik omdat ze veel overgeeft en een slechte vertering heeft. En mijn Lolita die behandel ik opdat ze zich niet meer zou laten pesten door Seven en daardoor sterker zal worden. Als ik haar behandel gaat ze ervoor liggen en kijkt ze me enorm verliefd aan echt schattig!!
  Ik ben benieuwd wat het allemaal zal worden maar ik hoop dat ze nu geen vogels meer pakken want dat is niet leuk. Het zijn tenslotte raskatten. Ik meld als er veranderingen zijn.

  Groetjes Sigrid

 17. Hallo Mireille,

  Onze hond Luca had als puppy de neiging om op alles te knauwen. Ook verdwenen zo wel eens stukken van zijn rubberen speelgoed. Toen hij moeite kreeg met zijn ontlasting ben ik de MIR-Methode met hem gaan doen. Al na 1 dag begon hij te braken en wat kwam daar uit? Jawel hoor, hele stukken rubber die hij al maanden geleden had opgegeten! Ook nog wat diarree en meneer was weer helemaal fit. Nu geef ik hem regelmatig een behandeling, hij vraagt er ook zelf om. Hij legt een pootje op mijn been en dan begin ik te aaien. Zo houden we een vrolijke en gezonde hond, met dank aan de MIR-Methode!

 18. Mireille,
  nadat ik gelezen heb dat MIR-Methode helpt bij dieren ben ik het gaan proberen bij mijn hond. Mijn hond “Maksi” was heel erg druk en onrustig. Met oud en nieuw als het vuurwerk knalt, dan rent hij heen en weer, al blaffend alsof hij het geluid achterna wil; hij wil het als het ware pakken.
  Sindsdien slaapt hij bij mij op de kamer; maar meerdere keren in de nacht sprong hij tegen me op, want hij wilde naar buiten. Niet om zijn behoefte te doen, maar om bij het hek te gaan “donderjagen” tegen buurhonden. Dat wil ik natuurlijk niet, want ze maken een vreselijk lawaai, wat lastig is voor mij en voor de buren. Toen ik las dat de MIR-Methode goed werkt voor dieren ben ik het gaan proberen en Mireille; het is frappant. Ik heb de MIR-Methode 2 dagen achter elkaar met Maksi gedaan en daarna weer 2 dagen met zijn foto. Sindsdien ligt Maksi de hele nacht rustig bij mij op de kamer. Hij verwisselt zo nu en dan van ligplaats, maar is de hele nacht rustig en maakt geen aanstalten om naar buiten te gaan. Als ik ‘s morgens op ben, dan wacht hij rustig af totdat ik open maak, dan komt hij mee naar buiten. Mireille ik vind dit geweldig en ben je heel erg dankbaar.
  Ik heb verder wat leuks meegemaakt. Ik was enkele weken grieperig en moest zo nu en dan heftig niezen of kreeg geweldige hoestbuien. Dan sprong Maksi tegen me op en bleef enkele ogenblikken naar mij opkijken, alsof hij zich zorgen maakte om mij. Dat vond ik heel erg lief. Indertijd heb ik je meteen geschreven. aangezien ik jouw antwoord niet terug vond, heb ik vannacht mijn reactie weer geplaatst. Ik hoop dat je het nu wel vindt.
  Groetjes en nogmaals hartelijk dank.
  Ik zou de MIR methode zo aan de hele wereld willen propageren.
  Groetjes,

  Lucila

  • Hai Lucila,
   Dankjewel voor je geweldige resultaten met Maksi! Zo lief om te lezen hoe hij er voor je is! Ik had je verhaal al eens eerder gelezen. Misschien staat het ergens anders op de website, maar bij deze in ieder geval nog even een reactie.
   Ik ben heel erg blij voor je dat de MIR-Methode je zoveel geluk heeft gebracht! Ik wens je nog vele jaren samen met Maksi!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 19. Hallo Mireille,
  sinds een week behandel ik mijn oudste poezenkind die erg benauwd was (ze kon haast niet door haar neus ademen) en zonder enige aanleiding erg dik was geworden. De dierenarts wist niet wat er was, die kon niks vinden. Na de 2e dag merkte ik al resultaat: ze was minder benauwd en ik zag ook dat haar buik begon te slinken; zo bizar eigenlijk, maar wel mooi om te zien dat het al zo snel resultaat heeft op een dier. Echt geweldig 🙂 ik ga er dus ook nog even mee door, net zolang tot ze zich weer happy voelt….en ook bij mezelf blijf ik doorgaan. Moet er wel op letten dat ik mezelf niet vergeet te behandelen in de avond, want ik doe altijd eerst de poes en na ong. een half uur, mezelf….

 20. Ik ben sinds bijna 2 weken met de MIR-Methode bezig. Ikzelf slaap veel beter en dieper. Mijn kat (we doen het samen) eet veel beter dan ooit.

 21. Hallo Mireille en lezers,
  Tijdens de eerste cursusdag in januari 2014 vertelde je ons dat we zelfs in staat zijn om ongewenste dieren uit onze tuin te weren! Bij thuiskomst die avond vertelde mijn man dat we mollen in de tuin hadden. In 2013 was dat ook het geval; mollen en woelratten, en volgens een deskundige wel vijf families! De beestjes werden toen vergiftigd met een of ander spul waardoor ze stikten. Ik vond er een aantal dood tijdens hun vlucht uit onze tuin, wég van dat gemene spul. Ik vond dat vréselijk, afschuwelijk om die prachtige diertjes zo te vinden. Ik beloofde mezelf dat dát nooit weer zou gebeuren, al had ik geen flauw idee hoe ik ze dán uit onze tuin moest weren. Want tja, ik hou van onze tuin en alles wat daarin groeit, en wat ik er in kweek aan groenten en kruiden. De dag na die cursusdag ben ik de tuin ingedoken en heb met al mijn overredingskracht ge-MIR-d. Ik heb de mollen met klem (woordspeling)gevraagd om zich naar de weiden in de buurt te begeven waar ze geen kwaad kunnen doen en alles vinden wat ze nodig hebben om riant te kunnen leven. Ik heb ze verteld hoe verzot we zijn op onze tuin, hoe veel plezier we beleven om te zorgen en te kweken. Dat we het verschrikkelijk vinden om hen, de mollen, dood te moeten maken als ze onze planten en wortels aanknagen. Enfin, dat heb ik zo een week herhaald, dagelijks twee keer. En raad eens? Geen mol meer gezien, echt waar! Er was een klein gaatje in een platgetrapte molshoop, alsof er één molletje eventjes had gekeken welke richting hij uit moest om bij die weiden te komen.
  Aangezien we te midden van boerderijen wonen waar we ‘s zomers veel last van vliegen hebben, ben ik nu erg benieuwd of ook de vliegen zich laten wegsturen……………
  Dank je wel Mireille voor deze geweldige, diervriendelijke oplossing!

  • Beste Ans, ik ben zeer onder de indruk van je verhaal en denk gelijk aan vrienden van mij die een enorm probleem hebben met woelratten op hun land. Kan je mij uitleggen wat je precies gedaan hebt met de MIR-Methode?
   Alvast dank! Hartelijke groet, Majolie

  • Hallooo,
   Ik ben ook geïnteresseerd in het verjagen van mollen en woelmuizen, we hebben er ook veel last van.
   Waar kan ik hier meer info over krijgen? Hoe ik het precies toe moet passen ? Of kan iemand mij dit doormailen ?
   Bedankt, AnneMiek

 22. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd. met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. Ga ik vaker doen. Mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk… maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 23. Wow Mireille, wat een geweldige posts toch elke week. Ga zeker die 7 coachvragen doen. Ben nu bijna 9 weken bezig met de MIR-Methode en mijn transformatie is verbluffend voor mij. Sinds 4 jaar weet ik dat ik autistisch ben, wat een opluchting; daarom werd ik gepest (mijn hele jeugd), daarom was ik anders, daarom begreep ik dingen niet, daarom ……… ect ect. Veel trauma’s opgebouwd, ook in mijn leven met en in een paranoïde/schizofrenide gezin met zelfmoordpoging met 12 jaar. Wat een rot leven, maar toch vastbesloten een healing voor mijzelf te vinden. Die heb ik nu eindelijk gevonden! Was al enorm happy met mijn 5 bijna volwassen kinderen, maar wat een vreugde mag ik nu ervaren door die MIR-Methode! Mijn trauma’s lijken weg te smelten, ik hou van mijzelf en van de wereld. Ineens zie ik de schoonheid van de hele wereld en iedereen. Ik zing nu iedere dag mijn eigen “gekke” liedjes, ben ineens een inspirator voor andere, ondanks dat ik een “kluizenaar” ben. How cool is that! Door mijn enthousiasme sinds 4 weken ook begonnen met mijn hond Dottie, MIR-Methode op afstand met toestemming van Engelse vriend in Spanje met gezondheidsproblemen En niet houden van zichzelf. Zowel lijkt Dottie zich blijer te voelen, ook Dave is meer positiever en in minder pijn. Amazing! Heb MIR-Methode inmiddels in Spanje aanbevolen en aan Zwitserse en Engelse vrienden. Heb die vrienden ooit overgehouden aan mijn overlevingstijd in de afgelopen 50 jaar. Zij zijn mijn grootste leraren, want ik zou dat nooit hebben meegemaakt als ik eerder wist van mijn autisme. NU hoef ik niet meer te overleven en kan accepteren en houden van die “geweldige”persoon die ik en allemaal zijn we die geweldige persoon, ben en altijd al was toen ik hier op aarde kwam. Zelfs met mijn autisme, lijkt het beter te gaan. Begrijp ineens meer, zie meer dan alleen mijn eigen wereld, socialer en veel minder gefocused op futiliteiten, zoals “tijd is tijd”,”afspraak is afspraak”, alles van te voren willen weten, ect, ect, ect. Bedankt Mireille en helpers. Een zeer dankbare Jeanine en 5 dankbare kids, die hun moeder meer en meer zien opbloesemen en onvoorwaardelijk van mijn houden. Hoe rijk ben ik!! 🙂 <

 24. Beste Mireille,
  Na ontvangst van je mail voor de MIR-Methode bij huisdieren ben ik het gelijk gaan toepassen bij een van mijn poezen. Het werkt echt! Deze poes was altijd heel schrikkerig, zelf van een geluid en nu heeft ze oudejaarsavond zelfs in de vensterbank zitten kijken en heerlijk op haar kruk liggen slapen. Ik heb spijt dat ik de andere poes niet had behandeld, daar hij ineengedoken in onze armen zat of onder tafel.
  Nogmaals onze dank voor deze interessante en bruikbare tip.
  groet en graag zien we meer van dit soort tips!
  Janny

 25. Hallo Mireille, Ik heb sinds kort een nieuw hondje van een jaar, hij was toen ik hem kreeg werkelijk overal bang voor dus ik dacht dat vuurwerk zal een vreselijke ervaring voor hem worden, ben 3 weken geleden begonnen met de MIR-Methode, ik heb nog nooit een dier zo zien veranderen, schrikt nog wel van vreemde dingen maar zijn angst wordt met de dag minder en van het vuurwerk had hij al helemaal geen last. Hij geniet ook heel erg als ik de behandeling doe, als ik mezelf doe komt hij er al om vragen. Dus wij zijn hier erg blij mee en ik ga zeker nog een poosje door. Groetjes Thea

 26. Ik heb de MIR-Methode gebruikt voor onze poes. Ze was minder gestrest deze jaarwisseling. Voorheen kroop ze altijd weg, wilde geen contact meer met ons, maar nu liet ze zich tijdens het ergste geplof gewoon aaien. Namens Milan: Mireille bedankt!!

 27. Ik heb de MIR-Methode toegepast bij mijn hond 4 weken en het resultaat was geweldig. Binnen was hij heel rustig. 10 keer beter dan vorig jaar. Hij wilde ‘s avonds niet meer naar buiten maar dat was niet zo erg. Het fijnste was dat hij binnen zich veilig voelde. Ik ben je hiervoor heel dankbaar. groet Ad

 28. Mireille, ik wens je een warm en liefdevol nieuw jaar.
  Mijn goede voornemen is om niet meer eetwaren die suiker bevatten te kopen en eten.
  Ik heb de afgelopen 6 weken, op jouw advies (in Drachten) mijn teckeltje van 12 jaar (en mezelf dus) behandeld met de MIR- Methode, waarbij ik, daaraan voorafgaand drie keer ‘knallen’ zei. Hij is nl. doodsbang voor vuurwerk en ook onweer.
  Hij wou de afgelopen dagen nog steeds niet naar buiten als het knalde, maar was gisteravond om 12 uur(binnen) heel rustig, trilde totaal niet (anders heel erg) en vluchtte niet weg (ergens onder). Dus er is absoluut verbetering opgetreden, maar de angst voor knallen zal wel nooit helemaal verdwijnen, denk ik.
  In ieder geval nog hartelijk dank voor al je goede adviezen!
  Met dierbare groet, Lien + teckeltje Mo

 29. Onze hond Spot ( Drentsche patrijshond) sinds 4 1/2 week behandeld met de MIR- methode. Alle 9 stappen 2x daags. Helaas nog steeds even bang voor het vuurwerk. Hij is 2 dagen nauwelijks de deur uit geweest. Heb mezelf ook behandeld die 4 1/2 week. Hij heeft tevens sinds 15 maanden een flinke voedselallergie en is allergisch voor 19 soorten gras. Had ontstoken rode poten.. dat is gelukkig na 4 weken wel een stuk minder geworden maar niet over. Ik ga dus voorlopig gewoon door met mirren. Groetjes Madó

 30. Joepie!
  Onze Kate was dit jaar veel rustiger na 2 weken MIRren! Ze heeft voor het eerst oudejaarsavond niet in de trapkast doorgebracht. Een RELAX-pilletje had ze ook niet nodig. Overdag durfde ze zelfs te wandelen en ze at zowaar haar maaltjes op. Vorige jaren was dat niet het geval, toen lag ze de hele dag alleen maar te hijgen en te trillen.
  Verder wilde Kate gisteren het liefst stilletjes in haar mand onder een dekentje liggen en ‘s avonds wilde ze niet meer naar buiten. Maar wat zijn we blij met deze vooruitgang! Vanmorgen (1 januari 2014) gooide een jochie klappertjes naar haar toe… Kate keek hem alleen maar even lelijk aan! Voorheen zou ze na zo’n voorval uren in paniek zijn geweest.
  Dankjewel Mireille!

 31. WoefWafKef Nieuw Jaar gewenst! Mijn geadopteerde Shih Tzu bleek – tijdens zijn eerste vuurwerk ervaring in 2012 bij mij – een hoopje bibberende ellende. Dit jaar, na te zijn behandeld met de MIR-Methode, was het verschil in gedrag opmerkelijk. Stoer geblaf en ‘gemopper’! Goed zo Flor, pak ze!
  De behandelingen vond hij zalig, zijn ogen rolden soms weg van genot
  , echt grappig om te zien.
  Dieren zijn de meest eerlijke graadmeters, dus ja: de MIR-Methode werkt.
  Een prachtig jaar gewenst Mireille!

 32. Hoi hoi,

  Ik heb de gewone MIR-Methode toegepast op mijn kat Hummel. Hummel had een aantal weken geleden last van een geïrriteerd oog, wat neigde naar een oogontsteking. Ik had zo geen zin in een ritje dierenarts en de bijbehorende kosten. Dus ben ik gaan MIRren, we zijn nu denk ik een week of 3 onderweg, eerst verergerde de klachten (lijkt me normaal) en nu is het weg, oogje is weer normaal. Nog even een paar dagen doorgaan met MIRren en dan zou Hummel het zelf weer moeten kunnen. Ik heb alle 9 stappen gedaan voor 4 weken.
  Al eerder heb ik de MIR-Methode ook toegepast op mijn (inmiddels overleden) cavia, zij had darmproblemen en ook zij reageerde goed op de MIR-Methode.
  Ik heb de MIR-Methode bekeken via de instructie video op deze website.

  Groetjes,
  Michella

 33. Wat een prachtig resultaat heb ik met mijn paard bereikt! Van het voorjaar kreeg hij plots grote bulten in zijn nek, enorme jeuk en een hele dikke manenkam; wat vaak betekent dat het paard insuline resistent is en gelijk van het gras af moet, dus weg van de kudde. Zowel voor hem als voor mij een klein drama omdat hij het gelukkigst is als hij in de kudde is en ik hem graag gelukkig zie :-). In september hoorde ik van de MIR-Methode en heb ik een cursus gedaan; erg enthousiast. Dus met Still (mijn paard) aan het werk gegaan. Begin november zijn zijn bloedwaardes gemeten en….. helemaal in balans; geen insuline resistentie meer.

  Ben er stil van en heel dankbaar!
  Maar ik wil meer (ja,ja) Zoveel paarden zouden hier gebaat bij zijn; bijv. bij paarden met eczeem, koliek gevoelig, insuline resistentie, hoefbevangenheid etc. Dus ik ga door, ook voor andere paarden. Wil je je aansluiten, mail me dan; info@paardenkind.nl Samen kunnen we zoveel meer! Dankjewel Mireille!

 34. Hoi Mireille,

  In het voorjaar krijgt mijn paard plots grote bulten in zijn nek, loopt gevoelig, veel jeuk en kale plekken aan hoofd en oren door het vele schuren. Dit zijn de symptomen van insuline resistentie (soort suikerziekte) Een paard moet dan zo snel mogelijk van het gras af omdat daar de suikers in zitten die hem ziek maken. Heel heftig om tot de conclusie te komen dat je paard nooit meer op het gras kan. 3 maanden geleden heb kennisgemaakt met de MIR- Methode en had gelijk een heel sterk gevoel dat dit wel eens zou kunnen werken. Ik geloof namelijk enorm in het zelfgenezend vermogen van het lichaam maar had hier nog niet de juiste ‘tools’ voor gevonden. Module 1 gevolgd bij Mireille en alleen maar enthousiaster geworden. Bij mijn paard heb ik 6 weken lang de MIR-Methode gedaan; een paar minuten liefdevol contact met mijn paard Still. En nu de uitslag van het bloedonderzoek….ik ben er stil van… Ik wil graag heel veel paarden gaan helpen met de MIR-Methode (paarden hebben nu eenmaal mijn hart geraakt) Elke dag loop ik door het bos en behandel ik een aantal paarden op afstand maar ik zou dit heel graag uit willen breiden met mensen die vastlopen met hun paard/ dier en dierenarts. Ik hoop echt van harte dat veel mensen de MIR methode gaan ontdekken en toepassen en gaan ervaren dat ‘wonderen’ bestaan! Ik ben intens dankbaar! Dankjewel Mireille dat je mij (en veel anderen) deelgenoot hebt gemaakt van je prachtige inzichten en je rotsvast vertrouwen!

 35. Hallo! Allereerst wil ik jou bedanken voor het delen van zo’n mooie, bijzondere, helende methode! En wat een mooi mens ben je!
  Ik ontdekte net dat bij mijn oude, trouwe labrador de grote ‘bal’ ( een bult zo groot als een kleine mandarijn) in haar keel weg is en dat andere bulten ook verdwenen zijn of kleiner geworden!!! WAUW!! Sinds iets meer dan een week pas ik de MIR-Methode toe bij haar. En dan nu al zo’n resultaat!!
  Daarnaast is de oude wond van de operatie aan haar knieband ( ze heeft vorig jaar een implantaat gekregen en die irriteert nu al enige maanden. Komende week wordt hij er dmv een nieuwe operatie uitgehaald) aan het ‘werken’. Hij ziet er anders uit en er komt vocht uit. Ik ben héél benieuwd wat er gaat gebeuren!
  Ik ben ontzettend blij met het ontdekken van deze methode! Het doet mijn dochter en mij ook ontzettend goed! Nogmaals dankjewel!
  Hartelijke groet, Carina

  • Beste Carina,

   Wat een prachtig resultaat bij je hond! Ja, houd me op de hoogte over de oude wond. Ik hoop van harte dat het mooi mag helen.

   Veel geluk! Groetjes ook aan je dochter, blij dat het jullie ook zoveel moois brengt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Geplaatst op 14 juli 2013 at 12:14

  Hoi Mireille,
  Al geruime tijd (minstens 5 jaar) gebruik ik de MIR-Methode zowel bij mezelf, mijn gezin, de kater en nu ook mijn kipjes. Een van mijn kipjes was op een gegeven moment heel ziek en sterk verzwakt. De dierenarts had de hoop op gegeven maar met de MIR-Methode als ondersteuning is ze weer helemaal de oude geworden.
  Mijn kinderen weten inmiddels hoe ze zichzelf kunnen behandelen als er genies, gesnotter etc. vanwege allergieën de kop op steekt.
  Ik ben er zo enthousiast over dat ik ook vaak de MIR-Methode noem als het ter sprake komt. Veel mensen kunnen het eigenlijk niet zo goed geloven dat het zo kinderlijk eenvoudig is en dan nog werkt ook. Ik snap dat wel, maar inmiddels ben ik het levende bewijs van deze zelfhelende methode.
  Mijn hooikoorts heb ik al jaren onder controle. Als het even weer de kop op dreigt te steken hoef ik maar enkele malen te mirren en ik ben er weer van af. Geweldig! Blij dat ik je op mijn pad ben tegengekomen Mireille!!

 37. Geachte mevrouw Mettes,

  via een vriendin van mijn moeder, een oudere dame, hoorde ik van de MIR-Methode. Zij lijdt aan een ernstige vorm van asthma (erfelijk) en had veel baat bij de methode.

  Ik doe al jaren aan TM, was nieuwsgierig en probeerde het ook een poosje, maar bij mij had het (begrijpelijkerwijs) weinig effect.

  Maar nu mijn kater Banjer!
  Ik heb hem gekregen toen hij al 5 was, met zijn halfzus samen. Ze waren van een oude oom, die plotseling overleed.
  Banjer was, en is nog enigszins, een neurotisch dier met huidklachten.
  Hij ziet er ook altijd uit als een beetje een treurwilg, altijd op zoek naar een nieuwe slaapplek, altijd krabben etc.

  Ik besloot de MIR-Methode op hem toe te passen.
  Hoe het werkt is mij een raadsel.
  Hij vindt het aaien heerlijk, begint te knorren en rond te draainen.
  Is veel rustiger geworden en zit voortdurend vlak bij mij.

  Maar nu het leukste.
  Ik speel piano en ben in het gelukkige bezit van een vleugel.
  De laatste tijd komt hij naar mij toe als ik speel, staat op zijn achterpoten en haakt aan mijn broek met zijn poot. Dit blijft hij een poosje doen. Misschien bevallen de hoge tonen hem niet? Of wil hij aandacht?
  Nu komt het. Van de week begon hij weer, sprong vervolgens naast mij op het bankje en sloeg met zijn poot een aantal noten aan.

  Is het niet wonderlijk???

  Hij is veel rustiger en schijnt meer in balans, al krabt hij nog wel een beetje aan zijn huid.

  Leuk verhaal, toch?? Ik ben blij voor hem.

  Met vriendelijke groetjes,
  Mathilda

 38. Onze westie van 8 jaar kreeg medio vorig jaar een aantal onverklaarbare insulten die leken op een a-typische vorm van epilepsie mogelijk veroorzaakt door een allergie. Een zo’n heftige allergische reactie dat dit neurologische problemen gaf….De dierenarts wilde toch nog niet starten met medicatie omdat de aanvallen gelukkig maar 1 keer in de ongeveer 8 weken optraden.
  We zijn gestopt met het voer wat zij kreeg, hebben haar op vers voer gezet en ik ben begonnen met Mirren als ze naast me op de bank lag…ze werd er na verloop van korte tijd heel rustig van, ze ging veel rustiger ademen, haar oogopslag werd weer vrolijker en ze werd weer speels en monter zoals we haar kennen. MIR-Methode of het andere voer??? Gezien de korte tijd waarin een en ander in haar doen en laten verbeterde… denk ik aan MIR-Methode!

 39. Onze jachthond (Beagle) heeft sinds oktober 2012 diagnose levertumor.
  Ik ben nu 4 weken de MIR-Methode aan het toepassen en zijn misselijkheid is weg. Hij is heel relaxed bij elke dagelijkse behandeling. Hij heeft weer eetlust, dus de ongemakken zijn zeker weg. Hij kan nog dagelijks van zijn wandeling genieten, wat ik heel belangrijk vind. We zijn het jaar 2013 goed gestart. Mvg

 40. Hallo Mireille,

  Ik heb op 4 november een Yorkshire Terrier pup van 8 weken opgehaald.
  De reu werd zo even bij moeder en broer en zusjes vandaan gehaald.
  In de auto in een reisbench, wat een spanning voor dat beestje en het verbaadsde me ook niet dat hij in paniek raakte.
  Ik heb hem in een handdoek gewikkeld, op mijn borst gelegd en stap 5 en stap 7 van de MIR-Methode toegepast.

  Hij viel in slaap en ik kon hem weer in de reisbench leggen waardoor hij een ontspannen reis naar huis had.
  Thuis aangekomen gaat een pup het huis verkennen want alles is nieuw, deze pup niet. Hij ging gelijk spelen en ravotte als of hij hier al jaren woonde. Voor de nacht nogmaals stap 5 en stap 7 van de MIR-Methode toegepast en hij heeft heel de nacht geen kik gegeven.
  Nu woont hij inmiddels 3 weken bij ons en ik pas nog steeds de MIR-Methode toe en het is een hele vrolijke en ondeugende pup.

  Geweldig he, mensen ik werk veel met honden en de resultaten zijn verbluffend. Oproep aan iedereen, MIR vaker met dieren en bazen.

  Groet, Gerrie

 41. Een week ongeveer geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode bij mijn hond van twaalf die redelijk snel aan het opbranden is, het is duidelijk helemaal niet goed met haar. In telepathisch contact met haar gaf ze me aan het hele proces zelf te willen doormaken, samen met mij. Er is een continue stroom van liefde die voor iedereen voelbaar is. Naast een aantal andere dingen (healing, water met vibuthi en sanjeevini’s) doe ik ‘s ochtends en ‘s avonds de MIR-Methode bij haar en binnen twee dagen was er een verandering merkbaar, subtiel maar toch. Het is een prachtige oefening in vertrouwen, in niets verwachten, in het NU zijn. Ik mag haar begeleiden en dat is zo mooi. Ook mijn kat van 24 nam ik mee in de MIR-Methode…die drukt zich als het ware in mijn hand terwijl ik de 9 stappen hardop zeg (ze is stokdoof maar ze hoort het echt) en geniet ervan. De hond is in een paar dagen van een zieke hond naar een oude langzaam wegglijdende hond gegaan, haar vacht glanst, haar ogen staan helder, haar stofwisseling is rustiger….ik ben hier zo dankbaar voor! ….Maand later…..de rust die bij mijn lieve hond zo duidelijk werd toen ik met de MIR-Methode begon zette zich door en mondde uit in een prachtige stervensbegeleiding, ze is tot het laatste moment volledig helder geweest en gaf me uiteindelijk ook aan toen het tijd was haar te helpen overgaan. De reactie van de poes daarop was amper eten gedurende veertien dagen – en ze was al zo mager – lusteloos…toch vroeg ze iedere ochtend om de MIR-Methode en …ineens ‘besloot’ ze om er maar weer voor te gaan…ze is wakkerder dan ooit en eigenlijk voor een oude kat in prima gezondheid! Wat me verraste is dat de hond de MIR- Methode ‘onderging’, terwijl de poes snapt wat er gebeurt!

 42. Wat mooi om de ervaringen met dieren te lezen hier!
  Zelf heb ik ook de MIR-Methode toegepast op mijn kat, gewoon de 9 stappen. Kat Bowie was 15 en had melkklierkanker. Ze had dus geen kans op genezing of beter worden, maar ik hoopte haar klachten wat te kunnen verlichten. Eerst gaf ik haar Reiki, dat vond ze altijd erg fijn, toen ze nog redelijk gezond was. Maar in de laatste 3 maanden van haar leven, wilde ze geen Reiki meer. Ze liep gewoon weg, alsof het teveel was. Meteen dacht ik om de MIR-Methode te proberen. Ze vond het meteen fijn en spinde erop los als we de stappen doorliepen. Als we op de bank zaten en ik zei: “Bowie, zullen we nu de MIR-Methode even doen?”, stond ze op en ging ze klaar staan. Zoals ik al zei, was er geen kans op beter worden, maar ik hoop dat ik wat minder pijn en ongemak voor haar heb kunnen brengen door de MIR-Methode in de laatste fase van haar leven. Dat ze er zo van genoot, zegt voor mij genoeg.
  Ik heb nu een angstige kat met een trauma. Ook bij haar wil ik de MIR-Methode gaan toepassen, om haar een gevoel van veiligheid te geven.

  • Lieve Sandra,
   Dankjewel voor je mooie ervaringsverhaal. Jammer dat je je kat nu moet missen. Ik ben wel erg blij voor je dat je tenminste íets voor haar kon doen.
   Laat je het ons weten hoe het met je angstige kat gaat? Erg benieuwd!
   Liefs, Mireille Mettes

   • Ik zou nog laten weten, hoe het met de getraumatiseerde poes LouLou gaat, sinds ze de MIR-Methode krijgt. Haar verleden in het kort: ze is toegeschreeuwd en geslagen door een vrouw, waardoor ze zich verschool in een lade van een kast en daar alleen midden in de nacht in het donker uitkwam om te eten. Verder liet ze zich niet zien. Toen ze bij mij kwam, heeft ze ongeveer een jaar rustig aan mogen wennen aan alles: aan mij, aan de nieuwe omgeving, aan de andere katten. Ze kroop langzaam uit haar schulp, woonde eerst in een aparte kamer, toen onder het bed en daarna werd de bank van haar. Langzaamaan liet ze zich aaien. Maar ze raakte snel overprikkeld. Als je haar aaide, had ze zoveel liefde te geven, dat ze zo opgewonden raakte, dat ze ging sproeien (het had echt niets met territoriaal gedrag te maken en ook niet met angst, zoals meestal het geval bij sproeien). Pas toen ik de MIR-Methode bij haar toe ging passen, is de sproeineiging opgehouden. Ze blijft nu kalm als je haar aait, ze geniet alleen maar en ontvangt het op een rustiger manier. Soms loopt ze heen en weer tijdens het ontvangen van de MIR-Methode, soms blijft ze rustig liggen of staan, maar ze spint altijd heel hard en ik voel haar onder mijn handen rustiger worden. Al in al is ze door de MIR-Methode kalmer, meer op haar plek, zelfverzekerder (naar de andere katten toe ook), ze neemt haar ruimte, geen sproeineiging meer en bovenal: ze is er heel erg knuffelig van geworden! Ik ga er zeker mee door bij haar.

 43. In januari heb ik de MIR-Methode ontdekt, ben hem gelijk gaan toepassen op mezelf en op m’n kat.
  Hij had al een maanden last van 1 oogje, de randen waren gezwollen en er kwam vuil uit en hij had bolletjes op z’n neusje aan de kant van dat oogje. Hij krabde, het jeukte of irriteerde dus en hij had die kant op zn neusje kaalgekrabd. De dierenarts wist het ook niet.
  Ik ben hem gaan Mirren en iedere dag als ik zei “kom ik ga je Mirren” dan kwam hij voor me liggen en liet me 2x achter elkaar de 9 zinnen aaien, daarna ging hij weg.
  Na 4 weken Mirren was het bijna helemaal weg, daarna is het helemaal goed gekomen, bobbeltjes weg, oogje weer normaal en haartjes terug.
  Te gek he?
  Ook had hij toen last van moeilijk kunnen poepen, dat deed hem pijn zo te merken. Dat is daarna ook helemaal goed gekomen.
  Nu een half jaar later kreeg hij weer last van z’n ontlasting en ik heb hem gevraagd of hij weer wil Mirren, nu sinds 4 dagen komt hij als ik hem roep weer naar me toe en laat zich geduldig Mirren, heb nu al de indruk dat de ontlasting beter gaat.
  Ik merk wel wanneer hij genoeg heeft…………. 🙂 NLTFB E

 44. Als Dierentolk- en healer werk ik veel met de MIR-Methode. Ik vind het een hele fijne methode die mensen thuis zelf kunnen uitvoeren bij hun dieren. Ik heb al veel dieren kunnen helpen via de MIR-Methode om bepaalde klachten bij de dieren op te lossen en daar ben ik erg dankbaar voor. Denk aan honden, katten, konijnen, vogels etc etc. Ik wil hier graag delen waar de MIR-Methode oa. bij geholpen heeft:

  – plassen in huis
  – slechte vacht die uitviel
  – ruzie tussen katten
  – epileptische aanvallen
  – verlatingsangst
  – wonden/krassen
  – eenzaamheid
  – overgewicht en ondergewicht
  – angst voor entiteiten
  – dieren met autistisch karakter
  – een nieuw dier in huis erbij waarbij het ene dier moet wennen en het andere dier vindt dat zijn plaats ingenomen wordt
  – overmatige krolsheid en blijven krijsen ‘s-nachts in huis
  – bij spanningen, angsten, boosheid enzo overgenomen van hun mensen

  En de lijst is nog lang niet compleet!! Lieve groetjes, Janine

  • Ben met onze hond nu 18 dagen met de MIR-Methode bezig. Had bijna een jaar prednison gehad vanwege een granuloom, gevolg een vergrote lever. Krijgt nu geen medicijnen meer. Het granuloom speelt wel weer herhaaldelijk op, maar het sneller rustig nu ik met de MIR-Methode bezig ben. Wil met mij niet graag in de wijk lopen, op de hei waar hij los mag loopt hij wel met plezier. Wat er nu sinds een week gebeurd is dat hij enorme haaruitval heeft met veel huidschilfers, heeft dit nog niet eerder bij ons gehad (we hebben hem hem 4 jaar) Is dit een reactie op de MIR-Methode? Hij is 10 jaar en al sinds zijn 6e blind vanwege een erfelijk aandoening.

   • Beste Marleen,

    Het is een heftige reactie van je hond op de MIR-Methode; het detoxen van de medicijnen die hij lange tijd heeft gehad is voor een groot deel oorzaak hiervan.
    Het is een vervelende, maar gelukkig een tijdelijke reactie en zal vanzelf weer afnemen.
    Vergelijk het maar een beetje met een vrouw na een bevalling – vaak hebben vrouwen dan eerst haaruitval door de hormonendans van het lichaam, waarna het haar weer glanzend gezond aangroeit. Je hond heeft ook lange tijd prednison (= hormoon) gekregen; nu wordt de balans langzaam weer hersteld door het werken met de MIR-Methode.
    Heel veel succes toegewenst en een ferme poot voor je hond!
    Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

    Marja Kikstra

    MIR-Methode begeleider in Enschede
    http://www.erevna.nl

 45. “Mijn hond heeft last van z’n oren en dat ging zo vies ruiken. Om m’n hond wat te helpen met afvoeren van kwalijke stoffen ben ik hem gaan masseren. Toen kwam ik jouw methode tegen en zag ik staan “Zuurgraad optimaliseren” en ik dacht dat is wat er bij hem niet in orde is. Nadat ik de hele lijst had gedaan (ben eerst met de twee stappen voorbereiding begonnen) werd hij fit en keek uiteindelijk helderder uit z’n ogen en vooral de geur ging veranderen. Het rook wat zuurder niet meer zo vies. Er is dus verandering. Dat alleen al is bijzonder, want ik heb al van alles geprobeerd. Ik heb nl. een cursus dierencommunicatie gedaan, maar ook via die weg lukte het niet. Uiteindelijk werd me duidelijk dat hij bepaalde zaken moest loslaten. Iets wat ik niet voor hem kon doen, daarom was jouw MIR-Methode voor mij een uitkomst.”

 46. “Begin februari ben ik begonnen met onze poes, een Burmees van 17 jaar oud te behandelen. Ik heb het drie maanden toegepast; telkens 2x achter elkaar.

  Het resultaat bij de poes viel het meest op. Romy had wat kale plekken op haar vacht, op haar achterhand, waar ze ook stijf is en pijnlijk gevoelig. Ze at slecht en spinde nog nauwelijks. De dierenarts had haar pijnstillers en slaapmiddelen voorgeschreven. Een halve slaappil bracht de kat zo in de war (ze liep slaapdronken door het huis) dat ik er direct mee gestopt ben. We hadden eerder slechte ervaringen met toegediende medicijnen bij Romy. Ze reageert hier heel heftig op. Na een week behandelen met de MIR-Methode, nam haar eetlust toe, ze werd weer levendiger, spint weer volop, en haar vacht groeide weer aan. We hebben weer het gevoel dat ze nog een poosje mee gaat. Op haar vacht zijn de kale plekjes van voorheen nog wel te zien, maar lang niet zo erg als het geweest is.

  Ik heb het gevoel dat het toppunt van succes bij de behandeling ongeveer na 2 maanden was. Het lijkt alsof er daarna een kleine terugval was, waarna het gestabiliseerd is. Ik ben er erg blij mee en vind het bij uitstek een mooie methode om dieren mee te behandelen.”

 47. “Met onze hond, Kyra, de Schotse Collie van 7 jaar oud, hadden we het probleem dat ze bijterig kon zijn. Ze verdedigt haar kudde (zijnde mijn zoon en dochter en ik) erg fanatiek. En daarbij kan ze naar anderen happen. Dit gaf ook wel klachten van bijv. buurtbewoners. Na het toepassen van de MIR-Methode merkte ik dat Kyra zachtaardiger werd. Ze werd minder fanatiek naar mensen die bij ons aan huis kwamen. En ik hoefde haar minder strak onder appel te houden in aanwezigheid van onbekenden. Ook bij Kyra, net als de poes Romy, zie hierboven, was het toppunt van succes van de behandeling ongeveer na 2 maanden, toen een kleine terugval en nu gestabiliseerd.”

 48. Heb ik je verteld over mijn paardje? Ben meteen begonnen met de MIR-Methode. Ze was hoefbevangen. Een dag erna kreeg ze overal schimmeluitslag, die nu weer weg is. Sinds gisteren loopt ze al stukken beter!!

  Ik hou je op de hoogte, Harte groet, Edith

 49. Geweldig wat er gebeurde nadat ik onze gecastreerde kater 10 dagen achter elkaar MIR-Methode heb gegeven. Na jouw cursusdag ben ik begonnen met alleen maar 3x eetverslaving en daarna de 9 stappen hardop uit te spreken 2x per dag al aaiend kop / rug tot staart. Als klein katertje, zeer hongerig en een ernstig getraumatiseerd verleden hebben we hem meegenomen van vakantie uit de franse alpen. Toen hij bij ons gewend was kon hij blijven eten. Als je hem zijn eten gaf dan at hij alles op en nog bleef hij continu om eten vragen. Nu na 10 dagen mirren kan ik zijn bakje vullen. Hij eet nu tot hij genoeg heeft en laat de rest staan. Nog nooit vertoond!!! Ik ben zeer dankbaar voor dit normale gedrag en dat heeft mij echt reuze enthousiast gemaakt. Ik schrijf gelijk in voor de 2de cursus

 50. Hallo Mireille,

  Een kennis van me heeft de MIR-Methode ook doorgegeven aan haar collega’s, en één van hen heeft twee honden. Zij wilde de MIR-Methode bij een van beide honden toepassen vanwege kale plekken, maar toch is zij het ook bij haar andere hond gaan doen. Die vond het heel lekker, maar meteen daarna begon hij over te geven, wel een keer of vijf. Bij de laatste keer kwam er een stuk plastic uit! Ze wist meteen dat dit door MIR-Methode kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.