Home » Artikelen » 6. Slecht kunnen doorslapen, wakker liggen en de werking van de meridianen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

6. Slecht kunnen doorslapen, wakker liggen en de werking van de meridianen — 139 reacties

 1. Wauw! Net na het lezen van je artikel, de documentaire What the health gekeken. Inderdaad erg Amerikaans maar als je daar doorheen kunt kijken een enorme eye opener! Aan het einde een aantal mensen die plantaardig leven, heel bemoedigend.

  Dank je voor het delen.
  Warme groet,
  Gaby

  • Beste Gaby,
   Wat fijn dat je het hebt kunnen volhouden! Is een pittige film, vind ik. En ja, plantaardig leven is voor velen een goed idee. Het blijft zoeken naar een gezonde balans voor ieder’s eigen lichaam. Soms wat gezond vlees kan nodig zijn. En plantaardig eten kent z’n valkuilen. Maar als je ziet wat het wereldwijd voor fantastische verbeteringen oplevert als we allemaal minder vlees zouden eten… werk ik ook graag aan mee!
   Dankjewel voor het kijken!
   Groetjes, Mireille

 2. Ik slaap wisselend soms kan ik niet in slaap komen en soms word ik om 3 – 4 uur wakker en soms slaap ik aan 1stuk door tot de volgende ochtend. Doe al een paar maanden de MIR methode. Wat ik je zou willen vragen, heb soms het gevoel of ik griep krijg, ben dan doodop na een simpele wandeling van een uur met de honden, last van rillingen, soms zelfs kiespijn, raar gevoel rond hartstreek, ga dan ’s middags naar bed en knap daar dan erg van op, de volgende dag voel ik me weer zo fris als een hoentje nergens last van, mankeer niets volgens bloedonderzoek. Gebruik geen medicijnen ben 62. Is het mogelijk dat ik last heb van de cosmische veranderingen die nu gaande zijn?

  • Beste Elles,
   Wat een goede vraag! Ja, dat kan zeker dat je daar last van hebt. En wat je doet, is eigenlijk het allerbeste: wanneer je je moe voelt, daaraan toegeven. Het is erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en goed te voelen wat er nu voor jou nodig is. Blij dat je zo goed naar jezelf luistert!
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille,
  Elke nacht word ik geplaagd door rls. Dit is een gekmakende bijwerking van Fluvoxamine (srri) wat ik slik. Zonder kan ik helaas niet.
  Heb jij enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen?
  Hierdoor heb ik een enorm slaaptekort…
  Groetjes,
  Yvon

  • Beste Yvon,
   Jemig, dat lijkt wel een vicieuze cirkel dan. En slaaptekort ondermijnt je wel, helaas. Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website? Daar staat een techniek die je kunt doen om de bijwerkingen van medicijnen te verminderen. Hoop dat je het een kans wilt geven. Je kunt het ook aan iemand vragen die lid is of aan een MIR-Methode begeleider, mocht je een consult voor je klachten willen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Yvon,
   Je zou eens kunnen kijken of magnesium iets voor je kan betekenen? Van magnesiumvlokken een spray maken en onder je voeten spuiten voor je gaat slapen. Voetenbadje kan ook. Heeft mij wel geholpen. Wel even checken of het geen kwaad kan in combinatie met je medicijnen.
   Succes

 4. Hallo Mireille,

  Ik doe al een aantal jaren de MIR methode tot grote tevredenheid. De laatste maanden word ik geregeld ’s nachts vaker wakker en heb het vreselijk warm en voel mij heel onrustig en of ik ontplof. Ik voel mij dan heel somber en zie als een berg tegen de dag op, breekt de dag aan dan is de somberheid weer weg en overzie alles weer gewoon.Ik zit wel in de overgang maar dat het mij zo aanvliegt ’s nachts lijkt het mij niet dat dit bij de overgang hoort. Of toch wel? 🙂

  Lieve groetjes,

  Anna

  • Beste Anna,
   Ja, dat kan heel goed de overgang zijn. Wil je eens proberen om op dat moment de 9 stappen te aaien?
   Groetjes! Mireille

   • Dat is precies wat ik mij ook afvraag. Al jaren lig ik nachts wakker maar denk dat ik nu
    ook in de overgang zit en lig als een kwispelende hond wakker in bed en langzaamaan wordt ik angstig, piekerig en diep onzeker tot soms aan huilen toe.
    Welke overgangs MIR stappen zou ik kunnen maken?
    Allemaal of een juist ook een paar in het bijzonder?
    Fijn om zo te kunnen communiceren met elkaar.
    Dank je voor je mooie werk Mireille
    Warme groet, Caroline

    • Beste Caroline,
     Voor overgangsklachten is het belangrijk dat je alle 9 stappen doet. De overgang zorgt bijvoorbeeld ook voor een nieuwe fase in je leven (stap 9) en maakt je werkelijk los van je ouders, vooral van je moeder. Dat maakt dat het contact met je moeder vaak verbetert en dat de zorg zelfs omdraait. Heb je ook gezien op wat voor tijdstip je wakker wordt? Kijk nog even of je die emoties herkent die bij die meridiaan horen.
     Groetjes, Mireille

  • Ik heb dat ook maar ben al 74 dus ik mag hopen dat de overgang nu toch wel ‘klaar” is. Ik ga de MIR-Methode s nachts maar eens proberen.

   • Ik word s,nachts zo een beetje om de anderhalf/2 uur wakker van de opvliegers,en ik ben inmiddels 65. Ik ben sinds ongeveer 2mnd.overgeschakeld naar iedere avond de MIR-Methode,vóór ik ga slapen, maar de opvliegers blijven. Het houd mij niet verder uit mijn slaap, ik word er wakker van,gooi mijn dekbed van mij af,slaap door tot ik het weer koud krijg,en trek dan automatisch mijn dekbed weer over mij heen, maar het zijn dan wel onderbroken nachten.

 5. Hallo Mireille,

  het lijkt wel als ik ga slapen of mijn hersenen dan opeens actief worden dus ik krijg het slaapgevoel niet terwijl ik dan helder ben terwijl ik wel moe ben, en doordat ze dan actief worden ga ik denken, wat kan ik hier nu aan doen en dan ben ik ook nog om het uur wakker. ik heb dit de laatste tijd. er zijn veel veranderingen in mijn leven geweest heeft dit er mee te maken?
  groetjes Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Ja, veranderingen hebben verwerkingstijd nodig, dus dat kan zeker de reden zijn. Zou je eens willen kijken naar het tijdstip dat je wilt gaan slapen en welke meridiaan daar bij hoort? Het kan dan zijn dat vooral die meridiaan verstoord is, waardoor in slaap vallen moeilijker wordt. En na het avondeten alvast met pen en papier een aantal zorgen opschrijven en jezelf beloven dat je er de volgende dag mee bezig gaat, kan ook helpen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste Mireille,

  Ik word de laatste weken, eigenlijk zolang ik me het kan herinneren tussen 6 en 8 constant wakker. Het is wakker worden 1x draaien en meteen weer in slaap vallen, dat dan ongeveer 10 keer. Door de dag heen merk ik het wel en het is ook aan te zijn en te voelen aan mijn ogen.. Aangezien dat gaat over niet kunnen loslaten en mijn dromen de laatste week vrij intensief over mijn ex gaat (van 4 maanden geleden) denk ik dat dat het probleem is, ja ik mis haar af en toe door de dag een aswell. Wat raadt je aan?

  • Beste Thierno,
   Je lichaam geeft het overduidelijk aan: je bent bezig met het loslaatproces van je ex. Gewoon doorgaan met de MIR-Methode, dan ga je over een tijdje vanzelf weer goed doorslapen. Duurt het je te lang, dan kun je een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleider. Sterkte en hopelijk binnenkort weer goede slaap!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mireille
  Ik ben om half 6 wakker, en kan niet meer slapen, lig te piekeren, welke MIR methode zou ik kunnen toepassen?
  Ik maak me zorgen om alle kleine dingen, en piekeren om alle dingen.

  Met vriendelijke groet,
  Mala

  • Beste Mala,
   Om dat aan te pakken, doe je het beste de hele MIR-Methode, alle 9 stappen. Verder is het belangrijk om te weten dat piekeren veroorzaakt wordt door je gedachtes die ’s nachts teveel hun gang kunnen gaan. Ik hield daar pas geleden een webinar over. Het komt volgende week op de ‘Be the MIRror’-website als video te staan, zodat je het nog terug kunt zien.
   Verder is het tijdstip, half 6 de tijd van de dikke darmmeriaan. Wanneer die geblokkeerd is, is het lastiger om dingen los te laten. Daaraan werk je met stap 4 van de MIR-Methode ‘meridianen zuiveren’.
   Veel sterkte en ik wens je een heerlijke onbezorgde nachtrust toe!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille, Ik ben nog 13 jaar oud en kan niet slapen als ik wakker word (S”ochtends) Als ik me ziek meld voor school (8:20) kan ik niet verder slapen weet u misschien de reden en wat ik er aan doen? Groetjes Appie

    • Beste Appie,
     Kijk eens naar het tijdstip waarop je wakker wordt en kijk hierboven in het artikel welke gevoelens daarbij horen. Herken je die bij jezelf? Is er iets op school waar je zorgen over hebt, bang over bent? Zoek dan een lief iemand op die jij vertrouwt en praat erover!
     Veel sterkte!
     Groetjes, Mireille

 8. Hoi Mireille ik was in dec. telkens om 2,22 wakker en moest dan ook plassen en dit is wel n keer of 5 tot 6 gebeurt en snap niet waarom dat zo gebeurde heb jij hier n verklaring voor heb in het verleden heb ik weleens zoiets gelezen maar weet het niet meer, heb zelf al veel ervaring gehad door de MIR-Methode, ik wil je nog heel erg bedanken voor jullie goeie inzet en doen dit allemaal vrijwilige basis ik wens jullie heel veel succes met jullie goeie en zeer positieve werkzaamheden. heel veel licht liefde en kracht met de MIR-Methode en natuurlijk ook voor jullie zelf groetjes ursela

  • Beste Ursela,
   Ik heb zelf ook dat soort periodes gehad dat ik telkens dezelfde cijfers op de klok zag. Ik heb er verschillende vormen van uitleg over gelezen, maar ik kan er helaas niet iets over vertellen dat een sluitende verklaring geeft. Ik had er eigenlijk ook niet veel aan en heb er verder geen aandacht aan geschonken. Dat je moet plassen, is wel een goed teken: loslaten! Je lichaam is aan het schoonmaken.
   Veel geluk en dank voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

 9. Wow, wat een mooi artikel!
  Nu “snap”ik beter waarom ik wakker wordt s nachts.
  Ik kom al jaren bij een natuurgeneeskundige en ik gebruik ook supplementen om mijn lichaam te ondersteunen.
  Sinds 2 maanden word ik wakker rond 3:30 s nachts en ben dan ook echt klaarwakker!
  Ik voel me dan enorm onrustig in mijn hoofd, mijn hoofd zingt liedjes bijv. en ik krijg een overload aan gedachtes/dingen die eerder die dag of week speelden.
  Mijn natuurgeneeskundige gaf ook al aan dat mijn zenuwstelsel overprikkeld is en ik gebruik hiervoor supplementen.
  Het was voor mij nog de vraag waar deze overprikkeling vandaan komt en wat ik er zelf aan kan doen…
  Maar als ik dit zo lees dan denk ik dat dit mij ook goed kan helpen.
  Bedankt!

 10. Al ruim een maand klokslag 3 uur wakker, tijdstip van slapen gaan maakt niet uit. Elke herfst komt dit terug, gaat pas weer over als de dagen langer worden en er meer licht is overdag. Ben aan het eind van mijn latijn gewoon. Kan niet meer helder denken gewoon.

  • Beste Amal,
   Dat klinkt als flink ondermijnend. Je slaap heb je hard nodig. Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om dit uit te zoeken? Je slaap is zo’n kostbaar iets voor je gezondheid! Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Ik lig ineens wakker midden in de nacht. Ik weet dat ik dan weer even dit artikel kan doorlezen. Ik doe ook de 9 stappen. maar omdat ik zo slaperig ben wil ik niet aaien of wrijven. Het maakt me zo wakker. Ik noem de 9 stappen op zonder ze hardop uit te spreken. Ik merk dat ik daar rustig van word. de spanning van “oh ik lig wakker” gaat weg. Ik ga gapen en slaap weer verder. Is dat goed? Ben ik dan ook bezig met de verwerking ook al aai ik niet…
  groetjes

  • Beste Anouk,
   Als het zo voor je werkt, gewoon doen! Wat je ook kunt doen, is met je voeten zchtjes tegen elkaar aan wrijven. Of met duim tegen wijsvinger, zodat je niet teveel hoeft te bewegen. Ik ben in ieder geval heel blij voor je dat je dan weer zo lekker in slaap valt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. elke avond word ik om de aderhalf uur waker en dan weer een tijdje
  in slaap vallen ik dat is altijd zoo alles wakker word kijk ik gelijk naar de klok en ja hoor xsacht de zelfde tijd weer

  • Beste Henny,
   Je meridianen (energiebanen) zijn dan veel te actief ’s nachts. Dat kan te maken hebben met oude emoties of met wat je ’s avonds nog eet of drinkt. Misschien een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan om dat uit te laten zoeken? Of krijg je al ideeën als je dit van mij leest?
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 13. Hallo Mireilĺe,

  Ik ben al anderhalve maand bezig met de MIR-Methode. Dat doe ik ’s morgens als ik op sta en ’s avonds als ik in bed leg. Dus 2 x daags. En nog slaap ik slecht. Ik ga dan tegen elf uur naar bed en slaap vrijwel direkt in tot kwart over een. Dan val ik een kwartiertje later weer in en tussen half drie en drie uur ben ik weer wakker en dan slaap ik pas weer in tussen vier en vijf uur. Komt het misschien doordat ik in bed nog de methode doe? Is het misschien beter dat ik dat ’s middags doe of vroeg in de avond. Of twee keer achter elkaar?
  Het positieve van deze methode is dat ik van binnen een beetje rustiger ben geworden. En ik had jaren last van een scheur in mijn duim-nagel en nu heb ik geen last meer.

  Groetjes MHPS

  • Beste MHPS,
   Wat je beschrijft, zijn de tijdstippen van 3 meridianen die verstoord zijn. Je kunt de MIR-Methode gewoon ’s avonds blijven doen. Daar ligt het niet aan. De meridianen heten achtereenvolgens de
   Levermeridiaan (1.00-3.00 uur) heeft veel te maken met onverwerkte boosheid, maar kan ook verstoord raken als je ’s avonds nog alcohol drinkt.
   Longmeridiaan (3.00-5.00 uur) heeft te maken met rouwen of verdriet.
   Hoe vaker je de MIR-Methode doet, hoe meer je deze oude emoties los laat en je uiteindelijk beter kunt doorslapen.
   Ben heel blij dat je duimnagel inmiddels weer heel is! Dat is waar de longmeridiaan begint, dus wie weet heeft dat ook al met elkaar te maken gehad. Oftewel: je bent op de goede weg!
   Groetjes, Mireille

 14. Sinds twee maanden ben ik iedere nacht tussen half drie en vier uur wakker en dan slaap ik niet meer.
  Ik denk dat het komt dat mijn man met pensioen gaat. Ik werk nl. 23 jaar samen met hem en nu krijg ik een andere collega en dat ik daar tegen op zie. Ik heb sinds die tijd ook geen reuk en smaak meer. Zou het daar aan liggen?
  En als ik die MIR methode ga doen moet ik dan eerst punt 5 en 7 doen?
  En kan het ook ’s morgens en ’s avonds op een willekeurige plek doen?
  Of moet je die methode doen als je ’s nachts wakker wordt in bed?

  • Beste MHPS,
   Ja, het zou goed kunnen dat het te maken heeft met je zorgen. Je reuk en smaak wordt sterk beïnvloed door de miltmeridiaan en die is nauw verbonden met de maagmeridiaan. Die maagmeridiaan raakt van slag wanneer iemand zich ernstig zorgen maakt, vooral over iets waar hij/zij geen invloed op kan uitoefenen.
   Je kunt gerust met alle 9 stappen beginnen. Ja, je kunt het op een willekeurige plek doen. Je doet het overdags 2 keer en mocht je ’s nachts wakker worden, dan kun je het weer doen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 15. Hoi Mireille,
  In bovenstaand artikel noem je dat je snachts, wanneer je wakker wordt / niet kunt slapen, je de 9 stappen moet doen. Nu is mijn vraag: Doe je hier ook elke stap 3x achter elkaar terwijl je over je hand strijkt of noem je ze hier elke maar 1x op? Want overdag doe ik de stappen al wel gewoon 2 x en dan elke stap 3x achter elkaar.
  Groeten,
  Anyel

  • Beste Anyel,
   Ja, ook ’s nachts doe je de MIR-Methode volledig, dus elke stap 3 keer noemen.
   Hoop dat je wat sneller in slaap kunt vallen!
   Groetjes, Mireille

 16. Vandaag ga ik beginnen met de MIR-Methode. Ik slaap slecht zolang ik me kan herinneren. Ik kom erg slecht in slaap, lig soms uren wakker ook al ben ik erg moe. Soms lijkt het wel: hoe moeier ik ben, hoe slechter ik slaap. Mijn hersenen blijven erg actief ’s nachts, ik ben erg aan het nadenken en erg waakzaam, ik hoor elk geluidje. Tegen de ochtend ga ik pas fijn slapen. Ik slik af en toe melatonime pilletjes, maar dat helpt echt helemaal niks bij mij. Zijn mijn slaapproblemen te verklaren?

  • Beste Barbara,
   Ja, er zijn vele verklaringen voor, maar welke echt bij jou past, is de vraag. Lees ook het antwoord dat ik gaf op Johan, hieronder. Soms heeft het te maken met iets dat in je jeugd is gebeurd. Dat je ’s nachts iets meemaakte waar je zo van bent geschrokken dat je elke nacht nog wakker ligt en licht slaapt, alert op wat er kan komen. Die oude blokkade kun je zelf uitwissen met de MIR-Methode, maar gun jezelf daar de tijd voor, zeker langer dan vier weken.
   Het kan ook zijn dat je hooggevoelig bent en dat elk geluidje te hard bij je binnen komt. Dan zouden oordopjes, bijvoorbeeld die zachte van Ohropax een oplossing kunnen zijn.
   Veel sterkte en vooral veel slaap gewenst!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik heb 15 jaar geleden een zware griep gehad en mijn slaap-waakritme is sindsdien verstoord. Ik ben door de hele medische molen geweest (incl. dagelijkse monitoring van temperatuurmomenten, mobiele EEG’s en nachtelijke monitoring in het ziekenhuis). Doctoren concludeerden dat een verschoven aanmaak van melatonine om 13:30 ipv tussen 17:00 en 19:00 uur de oorzaak van mijn slaapprobleem was. Alleen lichttherapie zou kunnen helpen. Inmiddels is het jaren later en hoewel ik nu direct in slaap val als ik naar bed ga, slaap ik niet of nauwelijks door. Tussen de 4 en maximaal 6 uur slaap ik. Tegen 19:30 uur worstel ik standaard om niet in slaap te vallen. Kun je mij zeggen op wat voor manier deze methode mij zou kunnen helpen?

  Alvast bedankt

  Stephen

  • Beste Stephen,
   Schrijf eens op hoe laat je precies wakker wordt en wanneer je weer in slaap valt. Kijk dan in het artikel hierboven met welke meridianen dit samen hangt. De MIR-Methode werkt aan het opschonen van deze meridianen, doordat de onderliggende emoties worden aangepakt. Dat doe je gewoon met de 9 stappen. Zie de instructievideo. Duren verbeteringen je te lang, dan kun je altijd nog een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om te laten uittesten waarom het doorslapen nog niet lukt. Maar probeer het eerst minimaal vier weken zelf!
   Veel geluk en ik hoor het graag hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille

 18. Hoi,

  Ik heb vroeger veel slaap problemen gehad wat dacht ik kwam door een wisselend school ritme, lag uren wakker en tegen de tijd dat ik in slaap viel was er meestal maar een uur of 3 a 4 over om te slapen. Ondanks dat ik melatonine nam en echt moe was als ik naar bed ging.
  Na afgestudeert te zijn ben ik in ploegendienst gaan werken waardoor mijn dag en nacht ritme iedere week omdraait en ik op rare momenten moet slapen. Nu word ik de laatste tijd midden in de nacht (of dag dus, als ik dan moet slapen) wakker.
  Zou dit wakker worden met meridianen te maken kunnen hebben of zou me lichaam gewoon in de war zijn door mijn rare ploegendienst ritme?

  • Beste Merlina,
   Ja, door de ploegendiensten, draait de energie van je meridianen telkens weer om. Dat kan zeker invloed hebben op je slaap- en waakritme. Het kan ook te maken hebben met een verstoorde Hypothalamus. Die kun je weer in balans krijgen, net als de meridianen, met de MIR-Methode.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Beste Mireille,
  Danku voor de tip Mireille.
  Is het mogelijk dat ik heftig reageer op de stap 3a en 3b, en een bijgevoegde stap ‘onderbewuste opruimen’.Het was verschrikkelijk deze voormiddag.Ik zag mijn ex en een vrouw. Doe ik er goed aan om dan de MIR-Methode te doen? Ik wil zo graag verlost worden van die beelden en gedachten .
  Lieve groetjes,
  co

  • Beste Co,
   Wanneer je op zo’n moment intense emoties ervaart, schrikt, dan kun je het beste meteen de MIR-Methode EHBO doen. Die vind je op de ‘Be the MIRror-website’. Ken je de EHBO niet, doe dan altijd gewoon de 9 stappen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,
  er zijn dagen dat ik me heel slecht voel,zoals vandaag.Mijn dochter gaat vandaag eten met haar vader .Ik ben verdrietig. Wat kan ik doen.Kan u me verder raad geven.
  Ik dank u van harte,
  Lieve groetjes,
  co

  • Beste Co,
   Ja, dit soort dagen zijn natuurlijk moeilijk en of je echt iets kunt doen, weet ik niet. Je kunt de MIR-Methode EHBO proberen (zie Be the MIRror-website) of een keer extra de MIR-Methode wanneer je erg verdrietig bent. Verder is het wellicht ook een kwestie van rouwen voor je en dan moet het verdriet er helaas gewoon even zijn.
   Veel sterkte!
   Mireille

   • Bachbloemen zijn in dit geval uiterst efficiënt. Lees er eens over of ga naar een apotheek waar ze gespecialiseerd zijn in Bachbloemen.

 21. Beste Mireille,
  het was fijn vrijdagavond ,ik had nog zoveel vragen willen stellen.Komt er nog zo een avond? Wat bedoel je eigenlijk met die technieken?Ik heb het financieel niet gemakkelijk,waardoor ik mij geen lid kan maken.IK zou heel graag vrede willen in mijn hoofd,in mijn hart en mijn leven .Ik heb het zo moeilijk om te aanvaarden dat mijn ex een vriendin heeft,ben echt jaloers.Kan u mij verder helpen aub.Ik vind het jammer dat de begeleidings-emails gedaan zijn.Dat gaf me een stimulans om op te staan.
  Dankuwel Mireille.
  Lieve groetjes,
  co

  • Beste Co,
   Ja, ik ga dit soort avonden (webinars) vaker organiseren. Je kunt de begeleidingsmails weer starten door jezelf af te melden, of door gewoon weer opnieuw aan te melden. Veel sterkte met het loskoppelen van je ex! Het komt goed!
   Groetjes, Mireille

  • De aangewezen Bachbloem voor jaloeizie is “Holly”. Daar zul je veel baat bij hebben. Bachbloemenessenties helen emotities!

 22. Beste Mireille,
  danku voor de tip.Ik weet dat het onbewuste en het onderbewuste dicht bij elkaar ligt.Kan er een blokkade zitten in mijn onderbewuste en dat het daardoor is kan ik niet kan loslaten en verwerken? Wat moet ik dan doen?Ik wil verder zoeken hoe het komt dat het loslaten en verwerken zo moeilijk gaat.Kan u mij daarover informatie geven aub.
  Hartelijke dank .
  Lieve groetjes,
  co

  • Beste Co,
   Je kunt dan het beste naar een MIR-Methode begeleider gaan. Die kunnen dit soort blokkades opsporen en er met je aan werken. Dan gaat je helingsproces sneller. Uiteindelijk krijg je de blokkades ook weg met de 9 stappen, maar dat duurt langer.
   Groetjes en geluk! Mireille

 23. Beste Mireille,
  danku voor het antwoord.Ik wil het zo graag loslaten en verwerken.Is het mogelijk dat mijn onbewuste het niet kan loslaten.Wat moet ik dan doen?Kan ik een zin bijvoegen en dewelke aub?

  Lieve groet,
  co

  • Beste Co,
   Nee hoor, je onbewuste kan het beslist loslaten! Geef het de tijd. Dat je het al zo bewust wilt, is al super, omdat je dan zelf heel hard mee werkt. Het komt, het komt! En je kunt gerust een extra zin toevoegen. Die mag je helemaal zelf bedenken. Kies waar je het eerste opgelost wilt hebben.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Beste Mireille,
  ik doe de MIR-Methode nog altijd 1 keer per dag omdat ik emotioneel en geestelijk fel reageer.Inslapen is geen probleem, maar ik word iedere nacht wakker tss 3u en 5u,dan neem ik een slaappil en slaap ik tot 7u, soms 8u .Dan begin ik te piekeren en komen er van alle soorten beelden en gedachten van mijn ex en vriendin naar boven. Is het dan beter dat ik MIR.Kan of mag ik een zin bijvoegen om dat piekeren weg te krijgen.
  Kan u mij daarop een antwoord geven aub.
  Ik dank u alvast .
  Lieve groet,
  co

  • Beste Co,
   Het zou me liever zijn wanneer je een paar keer wilt proberen om tussen 3 en 5 uur de MIR-Methode te doen. Bij het wakker worden is je maagmeridiaan verstoord (7 uur) en dat zou met de slaappil te maken kunnen hebben. Het ziet er ook naar uit dat je iets aan het verwerken bent over deze mensen. Met wie kan je daarover praten? Voor veel vrouwen is praten namelijk hetzelfde als verwerken.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 25. Het is inmiddels een paar maanden dat ik om 4 uur wakker wordt, met krampen en drang. Ik kan dan niet meer slapen, en moet dan naar de wc, iedere morgen hetzelfde.Pas nog een darmonderzoek gehad, maar daar kwam natuurlijk niets uit.Het is erg vervelend, dat ik niet kan doorslapen, en dat ik steeds weer wakker wordt omdat ik dan moet “poepen”. hopelijk kan dit een oplossing zijn! Groetjes Marcel

  • Dag Marcel,

   Even een reactie op jou klachten die ik meen te herkennen.
   Hebben ze wel een feses test afgenomen en gezocht op darmparasieten voornamelijk de dientamoebe fragilis. Ben ook gezegend met deze parasiet en deze diertjes hebben een cyclus waardoor je midden in de nacht wakker wordt. Ik wordt ook vaak tussen 3.00 en 4.00 uur wakker.
   Klachten die jij benoemd horen ook bij deze parasiet. Moet je aanvragen bij huisarts.
   Ben ook begonnen een week geleden met MIR-Methode enkel stap 5 en 7. Heb al een nacht volledig doorgeslapen en een nacht kort wakker omgedraait en heerlijk doorgeslapen!