Home » Artikelen » 159. Tien tips voor verbetering van je concentratie met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

159. Tien tips voor verbetering van je concentratie met de MIR-Methode — 20 reacties

 1. Even een reactie onder dit artikel over de webinars op vrijdag om de 14 dagen. Ik kan daar geen reactie plaatsen omdat ik oas later kan kijken…… en ik wil zo graag iets kwijt:
  wat doe je hier een goed werk mee!!!!! Het lukt mij niet om op hetzelfde moment te kijken en mee te doen, dus hoop ik maar dat mijn kleine aandeel toch ook een beetje bijdraagt. Blijf ajb doorgaan!!!!!! Lieve groet, Germaine

 2. Dag Mireille , ik zocht een artikel over “gassen” of “winden” als ik gedaan heb met eten soms al héél snel na het eten ik vind er geen patroon . Ik doe al een hele tijd de MIR-Methode . het word alleen maar erger deze winden maken geluid maar ruiken niet . Er is wel veel gebeurt de laatste tijd (en jaren) ik zorgde 7 j intens voor mijn man met long fibroze voor hij stierf in april zat ik diep op mijn tandvlees ik ben nog altijd extreem moe morgen vertrek ik naar Luxor eypte (voelt als mijn thuis kom land) om opteladen en dan wil ik eindelijk mijn missie neer zetten liefs en bedankt voor al je werk ( missie)

 3. Ik ben nu bezig met t boek van de PlantParadox van Dr.Steven R.Gundry!!!!Erg interessant,hij heeft t over lectines,soort gluten!!!Dit zit in alle granen /chia/quinoa/bonen,nou te veel om op te noemen,ook groentes met pitten zoals courgette!!!Ben nu zo’n 4 weken bezig en vooral mn stoelgang /darmen zijn er op vooruit gegaan ,echt een eye opener!!!Dacht dat ik gezond en goed bezig was met mn voeding,maar dus niet voor mijn lijf!!!een aanrader om te lezen!!!

  • Yvonne, lectines kun je onschadelijk maken door bonen en erwten etc. eerst in water te weken voor je ze gaat koken; (ook al geven peulvruchten voor een overgevoelige darm altijd iets gasvorming en winderigheid) dat kun je ook doen bij bijv. amandelen. Zelfde geldt voor quinoa, die doe je in een zeef en spoel goed met water en dan pas koken. Of eerst in een droge pan voorzichtig roosteren, en dan pas kort koken tot ze korreltjes ‘opengaan’.

 4. Hoi Mireille,
  Voor mij is deze methode als een ritueel.Geeft een goed gevoel 2 x daags.
  Bij doofheid en wegtrekken van ‘n oog wil ik extra aandacht besteden.
  Welke nummers kan ik daarvoor gebruiken?
  Als laatste bedank ik mijn lichaam en geest voor de verbeteringen.
  Succes met je goede intenties.
  Allerbeste Theresia.

  • Beste Theresia,
   Wat bedoel je met ‘welke nummers kan ik daarvoor gebruiken’? Als je de stappen van de MIR-Methode bedoelt: allemaal! Ze werken alle 9 samen en zijn ook alle 9 nodig bij elke gezondheidsklacht die je hebt.
   Voorspoedige gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 5. Hoi Mireille,
  Er is blijkbaar effectief een link tussen het eten van gluten(tarwe) en concentratiestoornissen. Maar niet enkel gluten. Voor sommige mensen blijken ook lactose, spinazie en nog een aantal andere producten problemen te geven. Het zou iets te maken hebben met een slechte werking van een bepaald enzyme, waardoor afvalstoffen niet goed afgevoerd worden, maar in de hersenen terechtkomen, waar ze gaan werken als neurotransmittors en extra signalen teweeg brengen tussen hersencellen. Meer info hierover kan je terugvinden op de website van “centrum de poort” te Lier(BE).

  En ook nog even… ik vind het prachtig wat je doet… bedankt (namens de mensheid ;-)) !!

  Veel liefs,
  Pascale

 6. Hallo Mireille,

  Sinds gisteren ben ik weer begonnen met MIRren na twee jaar. Destijds hield ik het na enkele weken mee op. Maar nu voel ik dat het ok is om weer ermee aan de slag te gaan. Wel lees ik wekelijks je blog om toch ‘binding’ te voelen en de reacties te lezen. Over enkele weken laat ik weten wat het MIRren mij tot dan toe heeft gebracht. Ik voelde mij geaard na afloop en warm na de eerste sessie van gisteren.) Ga zo door!

  Groetjes, Irma.

 7. Dag Mireille, Wat fantastisch om met je MIR methode kennis te maken en je enthousiasme waarmee je het de wereld wilt laten weten en dat je niet over de kosten begint.
  (Ik zal doneren!)
  Ik woon in Australie en geef daar meditatie cursussen en op een van de komende dagen,wil ik mijn cursisten laten kennismaken met de MIR methode.
  Dank ook voor je Engelse web en mijn complimenten voor je Engels!!!

  Als je het over de hormonen hebt dan spreek je o.a. over de hypofyse en wij zeggen: Pituitary gland en tegen de pijn appel klier: Pineal gland.

  Veel dank en ik probeer het uit en ga er daar mee aan de slag in September.

  Warme groet,

  An

  • Beste An,
   How great dat de MIR-Methode ook in Australië omarmd wordt! Ik hoop dat het daar ook vele mensen bereikt! Zo te lezen help jij daar al veel aan mee! Ik neem aan dat ik die pituitary gland en pineal gland een keer door elkaar gooide? Ik zal het uit mijn hoofd leren! Dankjewel voor de aanwijzing!
   Groetjes, Mireille

 8. hallo,
  wat stap 5 en 7 betreft, ik was al drie weken bezig toen ik het las.
  te laat dus. ik had het boek besteld in de standaard boekhandel en het duurde nogal lang voor het er was.
  Misschien vroeger vermelden op de website ???

  groetjes

  Rita

   • n.a.v. berichtje van Rita wil ik ook aangeven dat ik me blijkbaar niet goed heb voorbereid en meteen begonnen ben met alle stappen. Ik ben ook al een paar weken geleden begonnen. In hoeverre is dat erg? M.v.g., Natasja

    • Beste Natasja,
     Dat is helemaal niet erg. Gewoon rustig mee doorgaan. Heb je sterke reacties, ga dan naar 1x per dag alle 9 stappen. Niet meer terug gaan naar alleen stap 5 en 7!
     Groetjes, Mireille

 9. hoi Mireille,

  Ik merk wel dat ik beter uitgerust ben als ik wakker wordt.
  Helaas ben ik gek op brood, ik eet wel vaak zuurdesembrood.
  Wel heb ik gemerkt dat niet snoepen en niet drinken een helder hoofd geeft, en dat je er ook nog eens dunner van wordt.
  En ik werk nu als Postbode, ook een prè

  groetjes Marian

  • Hai Marian,
   Ja, dan heb je echt drie goede ingrediënten bij elkaar gebracht! Ben blij voor je dat je beter uitgerust wakker word!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. Hoi Mireille
  Ik wil hier even iets delen.Ik was in gesprek met een vrouw die heb ik uit gelegd wat de MIR-Methode is.
  Waarop ik haar aan rade met stap 5 en 7 te beginnen.
  Dat heeft ze gedaan.
  Een week later sprak ik haar.
  Ze vertelde dat ze zo heerlijk sliep.
  En dat enkel met stap 5 en 7
  Hoe fijn is dat.
  Groetjes Corrie Wouters MIR- Methode begeleider in Uithoorn

  • Hai Corrie,
   Heerlijk om te horen! Ja, met stap 5 en 7 alleen kan het ook al. Als de slaapproblemen bijvoorbeeld komen door voedingstekorten, dan kan het daarmee al opgelost zijn. Blij voor haar! En dankjewel dat je het aan haar hebt uitgelegd!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.