Home » Artikelen » 160. Zomertijd, muggentijd! Wat kun je doen aan muggenjeuk?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

160. Zomertijd, muggentijd! Wat kun je doen aan muggenjeuk? — 159 reacties

 1. Ik ben allergisch voor muggen.
  Dwz als ik word gestoken,krijg ik enorme bulten en heb daar echt last van.
  Ik slik nu anti histamine gedurende de zomer.Ik word nog wel geprikt maar geen allergische reactie meer.

 2. Essentiële olie van spijklavendel werkt super tegen de jeuk.
  En Urctica Urens in Homeopathie (bijvoorbeeld in 30K of 200K, of 5CH), samen met Apis Melfica

  Mss al eerder genoemd…

 3. ik zoek vaak naar de betekenis, de REDEN van een ‘lichamelijk ongemak’… en ja hoor…
  ook de muggenbult heeft een diepere oorzaak…. de hypofyse … dank je voor deze ‘sleutel’… ons lichaam werkt toch wel heel gaaf..
  Op dit moment heb ik elke avond heel veel agressieve grote muggen in m’n huis… ik sla ze plat, of zuig ze op… 3 of 6 of 17 of 23…
  ik inspecteer de hele avond de muren en ‘t plafond .
  uhhhh… ik zal toch eens in overleg gaan met ze. en iets liefdevoller muggen-‘mirren’

  • het lukt maar moeizaam… om deze gratis meridiaan-acupunctuur te waarderen.
   Ze houden me wél ‘in-het-nu’…

 4. Mijn dochters en ik zijn erg lekker voor muggen, we worden overal gestoken, maakt die mug niks uit! Ik maak de bulten altijd zelf open, dan komt er inderdaad een hoop vloeibaar iets uit en de jeuk is ook meteen stukken minder. Daarna dep ik met alcohol of iets desinfecterend, mocht er nog wat jeuk zijn dan is het daarna weg.

 5. Hoi hier zomert het volop.
  En we hebben hier inmiddels muggen zat. En mensen die je buiten ziet lopen met blote armen en benen, er valt telkens wel een muggenbeet waar te nemen.
  Van die muggentabletjes verkopen als gek. Alleen werken die dingen niet buiten op terras, in de tuin, of in het park….daar waar mensen nu wat verkoeling zoeken in de avond omdat de bakstenen huizen niet meer afkoelen na dagen van warmte en amper wat regen….
  We zijn dus met heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel mensen die permanent met een verstoorde hypofyse rondlopen. En vrouwen hebben duidelijk meer hypofyse stoornissen dan mannen of intensere gezien die vaak meer muggenbeten hebben op hun lichaam.
  Ik vind dat best wel bedroevend om na dit artikel gelezen te hebben te wetendat een heel groot deel van de mensen dus in een soort voortdurende toestand van stress en angst verkeerd….met een verstoorde hypofyse rondloopt…toch als ik afga op de muggenbeten epidemie die hier heerst….incluis mezelf.

  En dan maakt mijn hoofd weer bokkensprongen. Wat als die muggen ons juist prikken om die hypofyse weer in evenwicht te brengen? Dat ze precies op die plekken steken waar anders een acupunturist zijn naalden zou steken?
  En omdat er zo veel stress is in de samenleving….brengt de natuur veel zon en droogte. Waardoor de meeste vijvers veranderen in kleine modderpoeltjes waar die muggen zich optimaal kunnen voort planten? Zodat ze met genoeg zijn om ons allen een acupuntuur behandeling te geven, gratis gegeven door de natuur? En zodat we allen naar buiten moeten omdat het binnen te warm is? En zodat die diertjes hun werk kunnen doen zonder verstoord te worden door anti insecticiden die velen in huis gebruiken?
  Zou je zoeits kunnen cheken? Zou een acupuncturist kunnen vertellen of de plek van een muggenbeet overeen komt met een bepaald punt op zo een meridiaan?

  En na die steek moet dat bultje wat jeuken…zodat je daar wat gaat op duwen….en de behandeling na de steek nog een paar dagen verder gezet wordt…Dus wanneer MIRREN niet meteen helpt…de muggen ons juist helpen het evenwicht in de hypofyse te herstellen?

  Ik geloof dat er nog wel meer in mijn hoofd verstoord is behalve mijn hypofyse als ik zo lees wat ik hier allemaal schijf….

  Groetjes Anoniem

  • Beste Anoniem,
   Het zou echt allemaal waar kunnen zijn. Ik kan het helaas niet bevestigen. Wie weet hoe dingen in elkaar zitten en geregeld zijn om de mensen te helpen… Ik vind het een erg leuke theorie! Dankjewel voor het schrijven! En wie de waarheid weet, mag het zeggen.
   Groetjes, Mireille

 6. Lieve mensen,
  Ik ben te lui om alle reacties te lezen, misschien is het al genoemd, maar ik ben een dankbare gebruiker van het vacuümpompje. In 30 sec (of langer bij wespen- of slangenbeten) haal je het vocht uit je lijf en je hoeft er niets meer op te smeren. Altijd succes als je het gelijk doet en zeer vaak succes als je het zelfs een dag later doet.
  Tessa

 7. volgens mijn ervaring is nog steeds het beste:
  Tea Tree Oil.( ook geweldig indien je je huid al hebt open gekrapt, gaat ontsteking tegen.

  De moeite waard om te proberen

 8. Eigenlijk is dat logische dat dieren onze( emoties ) ruiken.met mijn gedachten kracht zeg ik tegen de muggen dat ze mij niet meer mogen steken. Vroeger werd ik lek gestoken, na 1,5 jaar mir te doen merk ik inderdaad behalve dat ik geen vocht meer vast houd, maar ook minder gestoken te worden door muggen!Ik heb ontzettend veel mogen leren bij Mireille, bij deze wil ik je bedanken wat jij niet allemaal gedaan hebt voor de mensheid, petje af!! Ga zo door…. Gr. Joann

  • neem mij niet kwalijk. Het muggending had ik niet geopperd.!

   Ik vergiste mij met de vraag over brand netels. Er is toen respons geweest van jou Mireille.

   Prima en goed wknd! Doreen Slot.

 9. Wauw wat een reacties, tof. Ik gebruik Aloë Vera gel tegen jeuk, hier al paar keer genoemd. Aloë Vera helpt echter ook goed tegen brandwonden. Laatst kokende soep over m’n handen en polsen gekregen, dikke laag Aloë erop en de volgende dag was de pijn al weg, binnen een week was het zelfs genezen.
  Lieve groet Leon

 10. Ik heb veel tips gelezen. Alleen de azaron die wij altijd gebruiken voor mijn dochter , die vaak gestoken wordt heb ik er niet bij zien staan. Toch makkelijk zo’n tubetje in je slaapkamer.

  • Daar heb ik ook heel veel baad bij. Deet helpt niet. De muggen ,vliegen steken er door heen. Ik woon in spanje daar heb je van die zwarte stekers met behoorlijke bulten heb uit nederland azaron creme meegenomen dit werkt prima. Ook een ui of wat citroen voor de jeuk

 11. Dank voor dit bericht! Het wordt me nu ineens duidelijk.
  Ik doe nu sinds 2,5 maand de MIR-Methode. De laatste weken verbaasde ik me erover dat ik niet meer door muggen wordt gestoken (terwijl ik in voorgaande jaren altijd degene in ons gezin was die onder de muggenbulten stond).

 12. Een beetje (hand-) zeep en de jeuk is zo weg. Heeft iedereen in huis of overal te vinden bij een toilet.
  Groeten, Marjan

 13. Preventief Turmeric (koenjit of geelwortel)capsules nemen of dit kruid (kan ook in poedervorm)door je eten of drinken (warme thee] mengen of capsules slikken.

  als de mug al gestoken heeft…de bult doordrenken met olie (zonnebloem/amandel/cocos)
  liefs
  Xandra

 14. En ik geloof ook zeker dat innerlijke rust belangrijk is. Vorig jaar niet gestoken. Mijn omstandigheden geaccepteerd.
  Dit jaar drie steken in mijn been. Er was een beetje spanning. Heel apart. Lies

 15. Snachts onder een royale klamboe. Weet ik zeker dat ik lekker slaap. Een warme douch. En verder nergens aankomen heb ik deze week uitgeprobeerd. Werkt uitstekend.

 16. Mooi dat je ook de EHBO Mir kan doen!
  Ik gebruik altijd Apis Melificia van VSM. Heel handig in een stick met rollertje, net als deodorant maar dan veel kleiner. Super handig en makkelijk om bij je te hebben

 17. Ik heb een aantal jaren in een warm land gewoond met veel….heel veel muggen…..ik heb mezelf getraind….een mindset gemaakt dat ik ze niet meer voel……ik voel niet meer dat ik gestoken word….heb geen jeuk en vraag me af óf ik nog wel gestoken word

  • Ik denk dat je gelijk hebt, mentaal kan je ze afstoten. Zoals Mireille zei : geen angst meer.ik eet al 25 jaar niets dierlijk en krijg zelden muggebeten maarczowiezo geen jeuk. Ander eten, andere geuren en bacterien op mijn huid. Diana

 18. De jeuk stop je heel makkelijk door Vicks Vaporub op de beet te smeren. Deze tip hebben we ooit op vakantie geleerd. In ons gezin worden muggenbulten vaak schijven van 5 cm of meer en dit werkt als een trein.

  • Vickx werkt inderdaad goed. En ook : een koperen muntje op de muggenbeet drukken gedurende 2 minuten en je voelt niks meer. Hoe dat komt, dat weet ik niet 🙂

  • Ben ik helemaal met je eens. Vicks Vaporub helpt zo goed als meteen. Ik woon in de tropen en heb dan ook altijd een klein potje bij. Helpt ook bij andere steken en zelfs bij jeuk van planten!

 19. wat veel mogelijkheden,en wat frappant wat bij de een wel helpt en bij de ander niet.ik woon in spanje ,costa blanca, en al s´morgens bijten ZE.nu ik weet dat emoties daar invloed op hebben is dat voor mij ook een graadmeter om naar te kijken wat is er aan de hand , emotioneel.
  op verschillende plekken in en om huis heb ik sprayflesjes staan met mintolie, aangevuld met afgekoeld water als voorzorg en dat is ook nog lekker verfrissend .ook heb ik veel baat bij de MIR-EHBO ,maar ik weet niet meer of ik het nog goed doe en kan het niet terug vinden op je site.ik vroeg me af als mir staat voor ,, mentale intuitieve reset,, moet dan niet ook ,,fysiek,, daar bij.ik heb de neiging om dat er ook bij te zeggen??? wat ik ook doe als ik gestoken ben ,dan zeg ik… okay ik zie en voel je ,ik stuur je een liefdevolle genezingsinjectie…en dat doe ik ook bij andere situaties.en mireille hoed af voor alles wat je onderneemt en bereikt ,geweldig….op mijn manier doe ik ook mee om meer liefde vrede en vreugde op aarde te verkrijgen.veel mensen hier heb ik voor de ..MIR-Methode geinformeerd maar ……als de tijd er rijp voor is…dank voor alles wat je voor de mensheid doet.wie goed doet die goed ontmoet……je bent een voorbeeld voor velen,blijf inspireren…dank ,dank ,dank.een warme groet uit spanje.

  • Beste Mimi,
   Dankjewel voor je tip! De MIR-EHBO staat uitgelegd op de Be the MIRror-website. Ben je daar nog lid van? En je gebruikt het woord ‘MIR-Methode’. Als je je mentale en emotionele ballast reset, dus weet terug te brengen naar je oorspronkelijke blauwdruk, gaat je lichaam vanzelf opknappen!
   Groetjes terug van een zeer regenachtig Nederland vandaag. Goed voor de tuin!
   Mireille

 20. JA, Ik werd altijd helemaal lek gestoken. Sinds ik de MIR methode doet eigenlijk helemaal niet meer
  Liefs Paula

 21. Mijn tip; Edelgistvlokken over je eten strooien, werkt preventief tegen muggenbeten en is supergezond door de b vit. die erin zit. Het ruikt niet, maar muggen schijnen het niet lekker te vinden. Sinds ik dit eet en ik niet meer gestoken, terwijl ik vroeger onder de muggenbulten zat. En ik vind het erg lekker, lichte kaassmaak. Lekker over pasta, macaronie, ik strooi het eigenlijk overal overheen! Te verkrijgen in natuurvoedingswinkels zoals bv ekoplaza.

 22. Dit recept voor zelfgemaakte muggenspray vond ik op youtube. Vertaling:
  Beetje verse peterselie. En wat appelazijn.
  Ongeveer 1 theelepel (verse) peterselie en 120 ml appelazijn. (Voor in een sprayflejse.) Met een vijzel alles vermengen. Als het droogt op je huid ruikt het niet meer naar appelazijn. Je kunt het overal spuiten, ook je haar. Is goed voor verbranding door zon etc.
  Een hele nacht laten staan, daarna zeven. En in een flesje doen. Bewaren in de koelkast.
  Je kunt evt. etherische olie toevoegen maar dan moet je het wel elke keer schudden voor gebruik. ECHTER niet op citrus gebaseerde olie gebruiken in de zomer want het kan je huid gevoelig maken voor de zon. Fennel of peppermunt of iets anders.
  https://www.youtube.com/watch?v=fcsVuLxQsRY
  Ik heb het pas gemaakt en nog maar een keer gebruikt en werd toen niet gestoken.

 23. Hoi Mireille,
  Ik kan het artikel niet delen omdat er geen social media-knoppen zijn.

  Helaas heb ik geen wondermiddeltje, dus ben wel blij met de gegeven reacties.

  Groetjes, Leny

 24. Volgens “mijn” voetreflexologe wordt je alleen gestoken op de meridianen. Daar zou dan een blokkade zitten.

  Een topmiddel is Calendeel van de firma Heel

  • Beste Anouk,
   Daar zat ik van de week ook net zelf aan te denken! Even goed observeren! Van de week had er een mij goed beet op de galblaasmeridiaan, dus daardoor ging ik erover nadenken. Zou heel bijzonder zijn!
   Groetjes, Mireille

 25. Calmiderm (Tilman), voor jeuk huidirritaties, lichte zonnebrand en insectenbeten, werkt vrij goed. Bevat calendula,camomille, lavendel en menthol.

 26. Hallo,
  Mijn zoon van 15 werd in het verleden als enige in het gezin nooit geprikt. Echter dit voorjaar zat hij er ineens onder. Zou het ook met het puberen te naken kunnen hebben. Hij ruikt ook meer onder zijn oksels en er gebeurt natuurlijk weg veel in zo’n jong lijf op deze leeftijd.
  Bedankt iedereen voor alle tips om de jeuk te stoppen!!

  • Beste Hellen,
   Ja, dat zou kunnen. Ik denk dat het dan meer te maken heeft met alle veranderingen die hij doormaakt en de onzekerheid die daarmee samen gaat. Muggen schijnen niet te kunnen ruiken, dus niet op geur af te komen!
   Groetjes, Mireille

 27. Dag Mireille
  Dit artikel doet me over mijn dochter van 8 nadenken. Ze heeft een afschuwelijk schooljaar achter de rug, met een zenuwachtige, ongeduldige en licht ontvlambare leraar én een klasgenoot die regelmatig woedeaanvallen had waarbij hij kinderen gemeen pijn deed. De leraar kon met die jongen absoluut niet overweg (is ook moeilijk, dat snap ik wel) en maakte het door zijn aanpak alleen maar erger. Met de school praten loste niets op. Mijn dochter zat elke dag met angst in de klas. Ze had nog nooit hoofdluis gehad, maar dit schooljaar wel drie keer! Sinds een maand of twee heeft ze smetvrees. Ze zit er vreselijk mee, snapt zelf niet hoe het komt dat ze haar angsten niet in toom kan houden. Ik heb een tijd voor haar gemirt omdat ze het zelf niet wil doen. Ik ga er opnieuw mee beginnen.
  Bedankt voor dit artikel en voor al de rest.
  Warme groet, Brigitte

  • Beste Brigitte,
   Ja, wat een kind in een schoolklas allemaal moet doormaken, he! De angsten die ontstaan, kun je ook altijd weer laten verdwijnen. Misschien kan ze zich nog herinneren wanneer het begonnen is? Het kan ook zijn dat ze telkens energie van haar handen wil afwassen. Is ze hooggevoelig? Fijn dat je de MIR-Methode doet. Vraag haar af en toe even of ze het niet liever zelf wil doen.
   Groetjes, Mireille

   • Misschien zou je een afspraak bij een kinesioloog kunnen overwegen? Deze kan bij haar met spiertesten er achter komen wat de onderliggende oorzaak hiervan is en de stress hier op weg halen.
    Sterkte en hopelijk zit ze snel beter in haar vel.

 28. even de hete föhn, zo heet als je kunt verdragen op de plek en de jeuk is direkt weg. Eventueel nog een paar keer herhalen. Het gif is op eiwitbasis en dit stolt door de hitte hebben ze mij verteld.

  • Beste Barbara,
   Dit heb ik nog nooit gehoord! Ik ga het uitproberen en kijken of ik er meer over kan lezen, bijzonder!
   Groetjes, Mireille

 29. Ik heb ontdekt dat, wanneer ik de plek met kokosvet, native, behandel , de jeuk bijna direct weggaat. En ook wegblijft. Kokosvet helpt eigenlijk bij veel huidprobleempjes,maar zeker tegen de jeuk van de muggenbultjes.

 30. Hallo Mireille
  Ik ben 2 weken geleden gevaccineerd tegen gele koorts, DTP en hepatitis A i.v.m. een reis die ik ga maken. Nou kreeg ik een hele grote harde en jeukende bult en die hield dagen aan.Ik kon niet slapen door die pijn. Na een paar dagen/nachten deed ik de MIR-Methode terwijl ik over die bult aaide. (Ik doe de MIR-Methode nu een paar maanden). De pijn en de jeuk verdwenen direct na de MIR-Methode. De bult zit er nog steeds, maar ik heb er geen last meer van.
  Bedankt voor alle informatie.
  Groetjes, Agnes

  • Beste Agnes,
   Een mooi staaltje van de zelfheling van je lichaam! Nu de pijn en jeuk weg zijn, hoef je er ook niet meer aan te zitten en kan je huid rustig aan de bult wegwerken. Goed gedaan!
   Groetjes, Mireille

  • leuk te lezen dat je het muggen gebeuren verder hebt uitgezocht Mireille!

   Destijds vroeg ikdit aan je en dacht nog even dat ik overdreef met deze vraag. Het klopt!

   De angst herken ik. Mooie zomer van Doreen!

   • Beste Doreen,
    Nee, al dit soort vragen zijn gewoon heel interessant om het mysterie van ons lichaam en emoties te doorgronden, dus dankjewel daarvoor!
    Groetjes, Mireille

  • Ik gebruik ook pure lavendelolie. Zowel ‘s nachts op mijn hoofdkussen :muggen vinden lavendelolie blijkbaar niet lekker ruiken.
   Ben ik toch gestoken dan smeer ik lavendelolie puur op de muggenbult. Het helpt tegen de jeuk en de bult gaat niet ontsteken.
   En ik vind lavendelolie wel lekker ruiken 😉

 31. Dag Mireille,
  Heel bijzonder dat ik nadat ik in korte tijd 2 keer door een horzel ben gestoken er geen zwelling ontstond. Ik doe al vele maanden 1 keer per dag mirren. Ik las dit artikel, daarna werd ik gestoken. Dus ben ik erg blij dat er nu alleen een beetje jeuk is op de plek van de steek. Vervolgens werd ik door een bij in mijn vinger gestoken toen ik sperziebonen plukte. Dat deed erg zeer. Ik heb het daarna uitgezogen. Geen reactie verder! Wederom blij verrast.
  Ik ga zeker door met Mirren! Bedankt! Veel succes in alles.
  Hartegroet, Marijke

 32. Hallo Mireille,
  sinds een paar jaar word ik niet meer gestoken door muggen.
  Ik denk dat als je goed in je vel zit, zonder angsten leeft en dicht bij jezelf blijft dat je dan veel leed wordt bespaard.
  De MIR methode heeft mij hier heel erg bij geholpen,
  Dus mede dankzij MIR word ik niet gestoken!!
  Groetjes,
  Ilse

  • Beste Ilse,
   Je verwoordt iets dat ik me goed kan voorstellen “als je goed in je vel zit, zonder angsten leeft en dicht bij jezelf blijft”. Misschien is dat wel de kern van gelukkig leven. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 33. Hoi allemaal,

  Muggen en insektensteken zijn niet bepaald een pretje en vooral de jeuk niet.
  Mijn meest effectieve middel tegen de jeuk en zwelling maak van zuiveringszout(backing soda – geen bakpoeder dus) met een beetje water een papje en smeer het rijkelijk op de jeukende plek! Bij mij zeer effectief.
  Twee maal daags indien nodig.
  Succes Thea

 34. Wat ik tegen de jeuk gebruik is Rescue cream van Bach. En wat preventief kan helpen us vitamine B1.
  Ik ben het ene jaar gevoeliger voor muggenbeten dan het andere jaar, waar dat in zit? Waarschijnlijk emoties, maar ik doe de MIR-methode nu al een jaar en ben dit jaar juist weer gevoeliger…

  • Hoezeer ik ook fan ben van Weleda, de combudoron ontgoochelt me telkens weer want ik ervaar geen enkel effect bij een beet of een brandwonde.

  • Bij ons werkt de Combudoron ook heel goed. De zalf is echter van naam veranderd, heet Urtica nu, omdat het enige werkzame bestanddeel brandnetel (Urtica, dus) is.

 35. Hoi, ik reageer nu pas omdat ik wilde uitproberen of het echt helpt. Omdat je het had over angst voor het onbekende heb ik Bach Bloesem Aspen druppels genomen. Dat samen met de MIR-Methode helpt fantastisch

 36. Drie verschillende bladeren stuk wrijven op de bult, ook van brandnetel. Er zit dan altijd een juist SAP tussen

 37. Afwasmiddel!
  Die heb ik er nog niet bij gezien,maar helpt bij steken; ook van wespen.
  De insecten spuiten een zurige stof in en de zeep is base.
  Het heft elkaar op.
  Een heel klein beetje op de plek en de jeuk, pijn verdwijnt en er komt geen bult.
  Ik heb altijd een klein flesje met dreft in mijn tas.
  gr Henriëtte

 38. wij hebben een handig en effectief apparaatje, het lijkt op een injectie spuit, ASPEVENIN heet het ding.
  bij iedere steek die je ontvangt en jeuk veroorzaakt, zet je de spuit er op, je zuigt er het venijn heel simpelweg uit.

 39. Inderdaad ik wordt minder gestoken als anders. Ik had dit nog niet in verband gebracht met de MIR-Methode. Ik ben allergisch voor die steken en dus meteen heftige reactie die ik dan onderdruk met cetrizine. Maar die heb ik nu pas 1 keer gebruikt dit jaar. Dus iedereen mirren ☺

 40. Voorkomen is beter dan genezen! Leg een nat lapje naast je hoofd op het nachtkastje. De muggen kunnen daar hun vocht halen en prikken jou niet. Oud truukje van mijn opa en het werkt super 🙂

  • Echt waar? Dat heb ik nog nooit gehoord, ik word bijna nooit gestoken (misschien omdat ik iedere dag rauwe knoflook eet ) maar dit geef ik wel door want als het werkt is het wel heel simpel.

 41. ik gebruik sinds kort Rain soul en ze komen me gewoon niet meer prikken. Tegen het vervelende gezoem helpt het echter niet:-)
  liefs, Minke ten Zijthoff

 42. De aloe vera Gelly van Forever werkt super goed. Natuurlijke ingredienten, je weet wat je smeert!! Mag ook gewoon op het wondje als je de muggenbult al opengekrabd hebt. Je kunt deze bij mij bestellen.

 43. Ik pas de MIR-Methode toe sinds half mei.
  En ik was me er nog niet van bewust van, maar ik heb inderdaad tot nu toe nog geen enkele muggenbeet, terwijl het hier toch stikt van de muggen.

 44. Nou Mireille, we hebben tips genoeg en veel natuurlijke zalfjes. Ik word niet vaak geprikt, en ik heb nog geen mug gezien, maar die kunnen nog komen. Ik eet ook maar weinig suiker.
  Ik hoop dat Akkie deze mail zal lezen, ik wacht nog steeds op haar verjaardagservaring en hoop dat ze het dit jaar gevierd heeft.
  Hartelijke groet Ada

 45. Wat bijzonder om te lezen. Ik herken er veel van!! Vroeger werd ook ik lek geprikt. De laatste tijd reageer ik veel minder heftig. Ik gebruik altijd VSM Prrrikweg, dat werkt heel goed en de roller is superhandig in gebruik.
  Dank voor je informatieve artikel!

  • Die gebruik ik ook altijd Prrrikweg. Voor kinderen heel vriendelijk. Ook bij wespenbeet, direct na de beet erop smeren en je heb nauwelijks last. Daarna rustig blijven!
   groet, Margot de Hoest

 46. Om muggenbeten tegen te gaan gebruik ik TerraShield van doTERRA. Dit is een mix van (pure 100% natuurlijke) essentiële oliën die gemaakt zijn om insecten af te weren.
  Mocht ik toch geprikt worden door een mug dan gebruik ik lavendelolie om de jeuk te verlichten en ook werkt het tegen de allergische reactie van het gif. http://www.livingessential.nl

 47. Snij een verse Citroën doormidden , wrijf even over beide armen , beetje op je kussen . Leg hem dan op het kastje naast je bed. Slaap lekker .

  • Beste Silvia,
   Als liefhebber van de Citroën DS-auto’s hoop ik toch dat je een citroen bedoelt! Zo’n doorgesneden auto… 🙂
   Dankjewel voor de tip! Lijkt me ook lekker ruiken.
   Groetjes, Mireille

 48. Enkele weken geleden heb ik een stukje van het Pieterpad gewandeld, vlak nadat het dagenlang had geregend. Ik kwam in een stuk bos waar ik tot mijn enkels wegzakte in de modder, maar links en rechts was alleen maar hoog water. Met als gevolg dat het er ook krioelde van de muggen en ik behoorlijk lek gestoken ben. Dankzij de MIR-Methode EHBO was ik echter weer snel vrij van jeuk. Ideaal, want zo hoef ik er nooit aan te denken om anti-jeuk zalf/olie/creme mee te nemen. Mijn handen heb ik altijd bij me.
  Jacqueline.

 49. Bij toeval heb ik jaren geleden ontdekt,omdat ik geen ander middel had,dat rode tijgerbalsem bij mij perfect helpt.Direct opsmeren en 5 seconden later is de jeuk weg en ‘smorgens geen zwelling of bult meer te zien.
  Groeten van mij,je bent ‘n mens naar m’n hart.

 50. hallo Mireille,
  ik werk veel met kruiden en ik gebruik altijd een blaadje grote Weegbree(Plantago major L.): even kneuzen en op de prik wrijven. De jeuk is erg snel weg. Simpel, goedkoop en geen chemisch middel wat slecht is voor het milieu. Van dit kruidje kun je ook een zalfje maken. Verder helpt gewone schoonmaakazijn ook.
  groetjes,
  Leny

 51. Ik gebruik de mosquit, een apparaatje dat de bult warm maakt, zo’n 45 graden. De mug injecteert nl een eiwit en die kan niet tegen warmte. Bult en jeuk weg!

 52. Ook goede ervaringen met aloe vera gel! En inderdaad vooral niet krabben… Preventief ben ik nog het meest happy met onze klamboe, sinds de zachte winters en dus muggen in overvloed DE manier om lekker rustig door te slapen. Zonder de door Mireille zo beeldend beschreven muggenjacht in de nacht 🙂 Plus je hoeft geen mugjes meer om te brengen.

  Dank je Mireille voor wederom een boeiend artikel. Was altijd gewillig prik object voor muggen, ook heftige jeukreacties. Als kind al, weleens 80 beten op 1 vakantie… Laatste jaren kom ik emotioneel meer in balans en guess what… Ik word veel minder gestoken! En ook de jeuk is vaak minder. Nu emo opleving deze maand in de vorm van oude pijn opruimen/herbeleven en: veel meer jeuk. Er is net een hypothalamus disbalans bij me getest (die werkt samen met hypofyse) dus nu dankzij jou een mooie verklaring voor de extra jeuk en meer muggen aanvalletjes. Thanks & fijne (zoemloze) zomerdagen gewenst!

  • Beste Maya,
   Hee, boeiend dat bij jou die hypothalamus disbalans is gevonden. Die heeft inderdaad invloed op de hypofyse en werken samen. Mooi om het vanuit andere bronnen bevestigd te zien!
   Heb het goed! En jij ook een zoemloze zomer!
   Groetjes, Mireille

 53. Hallo,

  Uitzuigen met een pompje (net als bij wespensteken) helpt ook prima na de steken van muggen of dazen. Zowel tegen de jeuk als tegen de bulten…

  Ook ik heb de ervaring dat je minder gestoken wordt als je lekkerder in je vel zit!

 54. Hallo, wat heel goed helpt is een koperen muntstuk een tijdje op de beet drukken, werkt super, ik reageer altijd met grote zwelling en het koper houdt dit tegen, wel direct doen, soms plak ik het muntstuk met stukje kleefband op de beet 🙂 Carine

 55. Ik smeer er eerste hulp zalf op, een tea tree product van Chi dat bij veel problemen helpt. Werkt direct tegen de jeuk.

 56. Dag Mireille en allemaal,
  Tot mijn 30e lustten de muggen mij niet. In de kraamweek van mijn 2e kind ging ik ‘s avonds buiten zitten en binnen een1/2 uur was ik van top tot teen lek gestoken. Heb de hele nacht op gezeten met een fles azijn naast me… Later leerde ik dat het blad van de hemelse sleutel (cedum) heel goed tegen insektenjeuk werkt. We hadden altijd wat planten bij ons huis staan en de kinderen renden ernaar toe wanneer ze gestoken waren en kneusden een blad en smeerde dat op de beet! Werkt uitstekend!
  Rescuegel ook goed (idd van Bachbloesems)
  Wat ik de laatste tijd probeer is om een deal met de muggen te sluiten.
  Ik zeg dat ik begrijp dat ze wat nodig hebben en vraag om b.v alleen in mijn arm te bijten en dan te gaan. 2x helemaal niets gedaan!!!
  Ik geloof oprecht je met alle dieren, hoe klein ook contact kunt maken en het leven van allemaal leuker. Een mug wil ook leven… (zonder een olifant te worden)
  Dankjewel Mireille! En groetjes van Iny!
  (Ben trouwens erg blij met je Schilderij!

 57. Hallo,

  Ik gebruik na insectenbeten een homeopathisch middels: Ledum. Dit heb je in verschillende decimale verwrijvingen, maar voor mij helpt C30 het beste. Omdat dit niet zo gangbaar is adviseer ik hierbij Ledum D30.
  Het beste is gelijk bij jeuk/zwelling een korrel in te nemen en drie uur later weer een. Zodra er verbetering optreedt stop je. Wanneer de jeuk/zwelling aanhoudt neem je nog een korrel. Ga niet te lang door. Vaak is een beetje resultaat al genoeg om het helingsproces in gang te zetten.
  Bij kinderen onder de vier jaar los je de korrel op in een bodempje afgekoeld gekookt water. Geef de kleine elk uur een theelepeltje van de oplossing.
  Ik gebruik deze methode al jaren en kortgeleden heb ik het middel gebruikt bij de ‘steek’ van een processierups en het resultaat was verbluffend.

  Hartelijke groet,

  Geertje

 58. Sinds ik bijna geen suiker meer eet, heb ik veel minder last van muggenbeten. Als ik een insektenbeet heb, smeer ik er onmiddellijk Himalaya 29°N – 81°E van Cîme op. Niet krabben, onmiddellijk smeren. Dat helpt zeer goed. De balsem is natuurlijk en ook bruikbaar bij blauwe plekken, spierpijn, lichte verzwikkingen, ontstekingen. Het is ook een ideale voetbalsem. En dat allemaal in 1 tube!

  • Beste Ilse,
   Hee, dat zou er dan misschien toch op kunnen wijzen dat de zoetigheid in het bloed een reden is om je op te zoeken voor muggen? Volgens wetenschappers is dat niet zo, maar als ik dan jouw bericht lees… interessant! En ik ben blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 59. Ik gebruik in de zomerperiode altijd Apis mellifica D30 van VSM. Het helpt om de klachten van een muggensteek te verlichten. De bulten worden minder heftig. Verder ben ik dit jaar begonnen met het slikken van vit B complex (voor mij sowieso niet verkeerd omdat ik geen vlees en vis eet) en knflooktabletten. Deze 2 laatsten zouden de geur van je bloed moeten veranderen zodat je minder gewild bent door insecten.

  • Hallo ,
   vanmorgen was ik in de bossen en het viel mij op dat ik minder last had van de vele zoemende insekten rondom mij , nu werk ik heel hard aan mezelf en doe verschillende dingen , de MIR-Methode al een ganse tijd maar ook affirmaties over angsten loslaten , tai-chi enz.Daardoor kan ik eigenlijk nooit echt zeggen vanwaar mijn verbeteringen nu komen of van wat ik nu eigenlijk het meest evolueer.Ik denk graag van alles een beetje.Zelf denk ik ivm de muggen dat het inderdaad minder angsten zijn en de knoflookpillen , die neem ik namelijk ook.

 60. Ik doe kokosolie op de muggenbeet, dan trekt het heel snel weg en ook de jeuk is zo verdwenen. Ook smeer ik tegenwoordig preventief kokosolie met een druppeltje lavendelolie erdoor..

 61. Hallo Mireille, tegen jeuk, wespensteken en zelfs waterpokkenjeuk bij mijn kleinkinderen, gebruik ik al jaren theranal zalf. Ik ben namelijk allergisch voor wespensteken, maar heb gaandeweg ook deze zalf voor ander jeuksoorten ontdekt. Mijn hele familie gebruikt dit nu. Het werkt anti jeuk, antizwelling en verminderd pijn. Het is een aambeien zalf, maar werkt fantastisch tegen jeuk en zwelling. Ik durf nu ook gewoon buiten te fietsen, met mijn tube bij me. Vriendelijke groet Nelleke

 62. Wat een collega distribiteur YOUNG LIVING Essential Oils van mij gebruikt is puur natuur en ze heeft geen last meer van muggen in de tent/caravan en ook in huis dus niet meer!
  De olien die hier gebruik zijn zijn de Essential Oils van YOUNG LIVING.
  Vul een sprayflesje van 240 ml. met water en voeg er de volgende etherische olie aan toe:
  10 druppels Thieves
  10 druppels Lavender
  10 druppels Purification
  10 druppels Pepermint
  30 dr. neutrale draagolie (om de olie te mengen)
  Vul aan met water!

  Ik ben zo vrij geweest om dit succes recept te plaatsen.

  Veel succes

 63. Christiane Beerlandt zegt hierover (samengevat): Je houdt jezelf wat passief, je steekt je nek niet uit, je ziet jezelf als minderwaardig en weigert werkelijk op aarde in te dalen in je lichaam. Je neemt niet echt deel aan het volle, aardse leven, je neemt geen verantwoordelijkheid voor jezelf en je gelooft er niet in, je voelt je koud en leeg hier op aarde. De oplossing: besef dat je BENT, wees krachtdadig, aanwezig in je lichaam. Open je ogen en neem vreugdevol deel aan het leven. Erken je krachten als mens, vlucht niet meer weg van je lichaam in de droom of in de geest.
  Zo, ga er maar aan staan 🙂 Azaron helpt mij wel en Deet, wat in de kruiidvat muggenolie zit. Daar spuit ik mezelf en mijn kussen en dekbed mee in (citroengeur) voordat ik ga slapen.

  • Pfieuw, ga er maar aan staan, als je dat niet meegekregen hebt!
   Dat is voor veel mensen niet haalbaar om tegen zichzelf te zeggen.
   Mirren zal helpen maar daar beginnen veel mensen niet aan. Of ze zijn er onbekend mee.
   Daarnaast is een fysieke methode (net als de MIR-Methode natuurlijk) om heel basaal je zélfgevoel en zelfvertrouwen te verbeteren. Sinds kort heb ik via een cursus kennis gemaakt met deze (neurologisch onderbouwde) methode en ik moet zeggen ik zie fantastische dingen gebeuren bij mensen!! MNRI = Masgutova Neuro-sensory-motor Reflex Integration. Ik kan het iedereen aanraden. http://www.masgutovamethode.nl

 64. Wat een fijn artikel Mireille. En precies op het goede moment. Ik heb een zoontje van 9 die al meer dan een week snel boos is en veel aan het huilen is. Hij wil ook weer graag dat we naast hem gaan liggen bij het inslapen. En hij wordt ook elke nacht gebeten door insecten. Ik smeer vooraf lavendelolie op zijn armen, benen en wangen maar dit helpt niet. We gaan morgen op vakantie naar Denemarken, allemaal leuke dingen: kamperen in onze nieuwe tent, vissen met papa, naar Legoland, snorkelen enz.
  Na dit artikel begrijp ik pas dat hij het spannend vind, en zijn hypofyse verstoord is. Wat fijn, ik vond het zo lastig om hem te begrijpen en goed op hem te reageren. Dit artikel is een eyeopener. Dank je wel! Liefs Nynke

  • Beste Nynke,
   Wat fijn om te lezen dat je zo’n mooi inzicht kreeg! Blij om! Misschien een idee om eens wat plaatjes van Legoland op internet te gaan kijken? Hoop dat de insecten hem weer gauw met rust gaan laten! Fijne vakantie!
   Groetjes, Mireille

 65. Goedemorgen, ik ben heel blij dat de muggen mijn lichaam niet meer zo interessant vinden.
  In het verleden werd ik lek geprikt, dat is gelukkig over. Ze zijn wel om mij heen , maar steken mij niet meer.
  Het kan zijn dat mijn hormoonhuishouding is veranderd , of toch de invloed van de MIR-Methode ! maar ik ben er wel blij mee.
  Hebben meerder mensen dit ervaren dat na een bepaalde leeftijd het patroon van de muggen daar invloed op heeft? Daar ben ik toch wel benieuwd naar. Misschien vinden ze een transpiratie luchtje wel aantrekkelijk , Ik niet !
  Groetjes Riek

 66. Hallo, ik gebruik Aloë Vera gel. Kan trouwens gebruikt worden voor alle soorten jeuk, zoals bv. brandnetels, eczeem,… Verzorgt ook (brand)wondjes, zonnebrand, …. Goed om in huis te hebben.

 67. Binnenkant bananeschil (ik schrijf met opzet zonder n omdat het de schil is van slechts één banaan) er op wrijven helpt tegen de jeuk dus het krabben/wrijven.
  Lavandel hielp bij mij niet om muggen weg te houden; zelfs Picksan 100% natuurlijk hielp niet. Wel een chemisch middeltje maar daar stop ik mee, zie hieronder.
  Tip: natuurlijk middel bij ahealthylife van de site van Juglen Zwaan. Weet niet of het helpt maar heb het besteld.
  Interessant om te lezen over emoties. Ben hsp-er: prikkels van buitenaf :-)Deze zijn wel erg letterlijk!

  • Beste Hendrik,
   Ja, hahahaha, prikkels van buitenaf! Wie weet heeft dat ook nog een betekenis! Leuke woordspeling, dankjewel voor de smile die je veroozaakte bij mij!
   Groetjes, Mireille

 68. Goedemorgen,
  Ik ben paar maanden geleden begonnen met het slikken van Biergist
  (B1,B2,B3) Normaal wordt ik altijd gestoken en heb daarna een hevige reactie van de steek. Afgelopen zaterdag is het voor mijn bewezen dat het bij mij werkt. Tot ‘s avonds laat buiten gezeten met vrienden maar geen enkele mug kwam naar mij. Ik denk dat ze mij niet meer lekker vinden ruiken. Want een feit is dat ze op de reuk afgaan.
  (Ook kunnen ze niet tegen tocht of een ventilator)

 69. Hallo,
  Wij gebruiken al jaren tijgerbalsem.Diverse jaren in azie gewoond waar wij de tip kregen De rode of de witte variant het maakt niet uit welke, beste oplossing!

 70. Hoi, zelf heb ik sinds kort Moringa olie dazenbult binnen 5 minuten weg dus ik verwacht ook wel werking bij muggen steken, om op afstand te houden zijn lavendel en teatreeoil super.Misschien doet dat Moringa olie ook maar dat ben ik nog uit aan het testen.
  En hoe beter in balans met oa MIR methode houd ze bij je weg of minder heftige reacties.
  Alle Goeds, Fijne Zomer Allemaal

 71. Bij een muggenbult goudsbloemzalf erop smeren…jeukt verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.
  Normaal word ik ieder jaar lek gestoken, als ik geen extra vitamine B gebruik in de muggenperiode. Dit jaar heb ik dat voor het eerst niet gedaan en ben pas 1 keer gestoken…dat is het waarschijnlijk nu de MIR methode die mij geholpen heeft! Dankjewel

 72. azijn werkt bij mij al jaren voor alle insecten beten en het kost amper wat.heb al een fles azijn voor 45 ct.goed deppen op de insectenbeet en in laten trekken prikt wel maar de jeuk gaat er mee weg.ook citroen geur kunnen ze niet tegen

 73. Dit jaar heb ik erg veel muggenbulten, maar gelukkig heb ik van mijn dochter, die herboriste is, een potje brandnetelzalf gekregen. Dat helpt goed tegen de jeuk.

 74. Bij mij helpt bijna niks. Ik wordt gemakkelijk gestoken. Als ik het voel en direct de MIR EHBO doe, is de reactie minimaal. Vaak heb ik het echter niet door, maar nu heb ik een combinatie gevonden die lijkt te helpen. Ik doe een paar korreltjes Apis in een half glas water. Dit is een homeopathisch middel wat kan helpen bij steken waar je een zwelling van krijgt. Ik drink dan gedurende de dag elke keer een slokje. Ik smeer ook nog en doe met pepermuntolie of tocotholin spierbalsem.
  Ik denk dat ik de zomer zo wel doorkom. (Eindelijk 🙂 )

 75. Homeopathische korreltjes Ledum zorgen dat de muggen ver bij me uit de buurt blijven. Helaas alleen op recept via de homeopaat te krijgen, want de korrels, die je als zelfzorgmiddel koopt, hebben een andere verdunning en werken niet. Celzout 8 zowel ter voorkoming van muggenbeten (3 maal daags 2 tabletjes) als ter verlichting na het steken (iedere 10 min een tabletje, tot de jeuk weg is). Inderdaad doen teatree olie, lavendelolie en eucalyptusolie wonderen. Citroenplanten, lavendelplanten voor je open raam om de muggen weg te houden. En zorg vooral dat al het water rond je huis weg is. Gietertjes, kuiltjes, bloempotten met een bodempje water zijn zeer aantrekkelijk voor de mug om eitjes in te leggen.

 76. Goedemorgen, als ik gestoken ben door een mug doe ik er tegen de jeuk rescuegel op of vicks vaporub. Dat helft echt tegen de jeuk!

  • Preventief: vitamine B supplement slikken. Dus de combi van de vitamine B. Ik meen me te herinneren dat dat preventief werkt.

   • beter niet alle b-vitamines in combi, want b6 is schadelijk bij teveel. Ik ben er nog niet achter of je dan b12 of b1 moet hebben. Laatst las ik dat het om b1 gaat, maar dat je echt heel veel moet slikken en dan voor je omgeving ook erg gaat stinken…

 77. Ik gebruik Prrrikweggel (homeopathisch middel van VSM) Dit helpt vrij goed tegen de jeuk. En ik heb ontdekt dat het ook goed helpt om muggen op afstand te houden,als ik t op meerdere plekken op mijn lichaam smeer. Daar ben ik erg blij mee en het is “vrij natuurlijk ” en ” relatief goedkoop”(€9-10), omdat je er vrij lang mee doet (het smeer erg dun uit).Bedankt voor t verhelderende artikel en fijne (prikvrije) zomerdagen gewenst.

  • Beste Tami,
   Dat is dan een idee als je ‘s avonds nog buiten wilt zitten… Om er eerst wat van op je voeten/kuiten te smeren. Het lijkt wel alsof ze meestal onder de tafel zitten, ha ha!
   Groetjes, en jij ook fijne zomerdagen!
   Mireille

  • Ik heb exact dezelfde ervaringen met Prrrikweg. Heb onlangs wat anders geprobeerd, eigenlijk gewoon omdat ik al járen met die tube Prrrrikweg rondsjouw, maar heb toch snel weer mijn kleverige tube opgezocht.

 78. Wat ik een heel goed middel vind is lavendelolie ,essentiële .een paar druppels bij je kussen.en weg blijven ze.of en bij het rolgordijn een paar druppels zodat muggen niet zo snel naar binnen komen.

  • Beste Angelieke,
   Ja, iets naast je kussen smeren is natuurlijk ook een heel goed idee. Op afstand houden is nog prettiger dan de jeuk te moeten stillen!
   Dank voor de tip!
   Groetjes, Mireille

 79. Voor jeukende muggensteken, helpt Chinese Tijgerbalsem. Geurt nogal sterk, maar de geur is niet onaangenaam, en het helpt echt vlug.

 80. Lichaamspoeder van Dr.hauschka werkt ook heel goed tegen de jeuk van muggen bulten!! Zowiezo een wondermiddel. Het is een natuurlijk pleister en heelt bijv bij wondjes, koortslip, babybillen, tepelkloven en werkt dus ook jeuk stillend.

  • Hai Monique,
   Oh, dat zullen jonge moeders ook fijn vinden om te weten, dat het helpt bij schrale babybilletjes! Dankjewel voor de tip!
   Groetjes, Mireille

 81. Ja ik word zeker minder gestoken door muggen,sinds de MIR-Methode.Maar hoe zit het eigenlijk met brandnetels en andere planten in mijn volkstuin?Ik zit nogal eens onder de blaasje van brandnetels
  Is hier ook een verklaring voor?

  Groetjes, Doreen

  • Beste Doreen,
   Wat een boeiende vraag! Daar heb ik nog geen antwoord op. Ik zal er eens op gaan letten en tests uitvoeren. Is er niet iets over te vinden in een van de boeken van Christiane Beerlandt? Wie van jullie heeft zo’n boek in huis?
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille! Ben benieuwd!Het boek zal ik es in kijken in de bibliotheek. Tuurlijk lees ik graag je onderzoekje eventueel.

    hartelijks,Doreen!

  • als je in aanraking met brandnetels bent geweest staat er ook meestal de weegbree in de buurt, even de bladen kneuzen en dat op de bultjes doen, ook azijn helpt bij jeuk

   • Dank je wel . Het was mij bekend! Aardig hoor! Mij gaat het vooral om de oorzaak achter de kwaal.

    Hartelijke groet Doreen

 82. Tegen muggensteken helpt tea tree olie heel goed. Van Chi hebben ze ook de spray waar ook nog lavendelolie in zit . Die spray is de eerste hulp in een flesje voor bv puistjes, maar ook schaafplekjes, wondjes etc.
  Van chi is er nu ook de roller: na de beet.
  Maar eigen,ijk heb je met de spray van chi , of gewoon de olie altijd je ehbo flesje bij je .

  • Ook ik heb die ervaring met tea tree olie: de pure olie helpt bij insectenbeten, maar ook bij jeuk met andere oorzaak. Als je huid maar niet kapot is. Een klein druppeltje is al genoeg. Verder is het sowieso mijn EHBO middel bij uitstek. Als ik bijvoorbeeld keelpijn voel opkomen, dan gorgel ik regelmatig met een paar druppels opgelost in een bodempje water. En ook mijn tandvleesontsteking is verdwenen na spoelen met die oplossing… mijn tandarts heeft er zelfs een aantekening van gemaakt. Tja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Goed middel, die tea tree. Dan wèl de biologische bij voorkeur, zeker als je er je mond mee spoelt!

 83. Ik heb geen of nog klein stukje hypofyse na operatie hypofysetumor. Ik krijg medicatie die de stoffen vervangen die normaal de hypofyse aanmaakt. ik vraag mij af of ik stap 6 over moet slaan , ivm dit medicijngebruik?

  De muggen lusten mij graag en krijg soms heftige reactie na een beet grote rode schijven met veel jeuk

  • Beste Helma,
   Stap 6 kun je altijd doen, ook als dat specifieke orgaan geheel of gedeeltelijk weg is. Dat geldt ook voor mensen die deels hun schildklier missen. Het lichaam werkt er dan hard aan om het evenwicht dat uit balans is geraakt weer enigszins terug te krijgen. Het lichaam is heel vindingrijk en kan vanuit andere bronnen dezelfde hormonen aanmaken. Het houdt ook altijd rekeningen met medicijnen, omdat je onbewuste altijd uit is op overleven en nooit iets teweeg zal brengen dat tegen je gezondheid zou ingaan.
   Dus gewoon doen en veel geluk! Ook in de hoop dat je dan minder vaak gestoken wordt! Houd het in de gaten, ik ben benieuwd!
   Groetjes, Mireille

 84. Hoi Mireille,

  Het klopt helemaal! Iedereen in mijn omgeving wordt lek gestoken, terwijl voorheen ik altijd het slachtoffer was.
  Dank je wel voor iedere week nieuwe tips, fijne vakantie en zonnige groeten uit Veldhoven.
  Anita.

 85. Zelf heb ik zelden muggenbeten en als er al een mij steekt is de jeuk minimaal. Ik was er van overtuigd dat het komt doordat ik geen dierlijke producten eet. Het zal de samenstelling van mijn bloed zeker beinvloeden. Dat de werking van de hypofyse ook een invloed heeft vind ik een zeer waardevol gegeven. Weer een reden om de MIR-Methode uit te leggen aan kennissen. Want ik ben er van overtuigd dat net zoals de zaadjes van de madeliefjes overal vallen, ze toch maar op bepaalde plekken weelderig bloeien. Dat komt door dat de omstandigheden slechts op bepaalde plekken gunstig zijn. Bedankt Mireille.

 86. Het beste en puur natuurlijke middel is : honing er op smeren . Plakt een beetje , dat wel. Maar je kan er bijv een pleister overheen plakken . Moeder Natuur zorgt altijd voor ons, wordt je bijv door een bij gestoken dan is de bijenhoning een perfekte remedie.

  • Inderdaad. Honing is het enige beste middel wat helpt. Al tientallen jaren zweren we bij de Honingcreme van de Traay! Het prikt even 10 minuten ( door de suiker) , daarna geen last meer.

 87. In de homeopatische behandeling bij mens en dier, zie je dat de heel gevoelige mensen en dieren en zich moeilijk af kunnen schermen, te veel prikkels van de buitenwereld binnenkrijgen. Ze zijn meestal gevoeliger voor de letterlijke prikkels van muggen, vlooien, luizen en teken. De MIR-methode ondersteunt dus prachtig bij het weerbaarder worden.
  En praktisch gezien is HyperCal tinctuur superfijn (tinctuur van Hypericum en Calendula).

  • Beste Marianne,
   Hee, interessant om dat vanuit de homeopathie te weten. Dankjewel! Zijn die tincturen ook vrij verkrijgbaar?
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,

    Ja zeker. Als je ‘Hypercal’ intikt op Google vind je het. Super bij alle wonden! Bij open wonden wel verdunnen 10 druppels op ca 3 cm water. Voor mens en dier. Denk ook aan kinderen met valwonden. Het verzacht de pijn onmiddellijk en zorgt voor snel natuurlijk herstel.

    Groetjes,
    Marianne

    • Hallo Marianne,

     Wat bedoel je met 3 cm water? Is dat 3 cm in een glas of 3 cm in een zwembad? ;-))
     Of bedoel je misschien 3 cl?
     Ben benieuwd.

     Groetjes,
     Arno

 88. Goedemorgen, wat een fijn bericht. Ik heb altijd wel geweten dat er een link was tussen insectenbeten en je emoties, maar ik wist nooit precies hoe het zat.

  Dankjewel voor deze informatie!!

  Liefs Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.