Home » Artikelen » 161. Vocht vasthouden, oedeem en de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

161. Vocht vasthouden, oedeem en de MIR-Methode — 56 reacties

 1. Beste Miranda
  Ik heb een hartklep die lekt .
  En ben kortademig omdat er vocht in mijn longen zit
  Mijn linker enkel is oké als ik,opsta maar houd vocht vast gedurende de dag en blijft dan dik.
  De apotheker zei me dat dit een oorzaak zou kunnen zijn voor hartfalen
  Ik word dan ook een beetje ongerust .
  Ik volg de MIR-Methode al geruime tijd
  Welke stappen moet ik volgens u volgen om resultaat te krijgen
  Hartelijk bedankt
  Lieve

  • Beste Lieve,
   Je kunt dan gewoon het beste de 9 stappen doen. En als je ongerust blijft, zou ik zeker een keer naar de huisarts gaan om je te laten gerust stellen. Het is erg belangrijk dat je grote zorgen uit je hoofd haalt, omdat die je ook ziek kunnen maken van de stress.
   Kan de huisarts niks vinden, dan kun je altijd nog een keer een consult boeken bij een MIR-Methode begeleider.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik hield soms vocht vast als mijn lichaam intens verdriet ervoer, alsof mijn lichaam aan het huilen was. Zodra ik ruimte maakte voor mijn verdrietig lijf kon ik het vocht weer loslaten. Liefs Luut

 3. Hoi Mireille,
  Sinds kort ben ik begonnen met de MIR-Methode. Ik ervaar het als zeer toegankelijk, fijn!
  Zelf heb ik vocht in mijn been icm spataderen. Zou de MIR-Methode ook op dit gebied wat kunnen betekenen?
  Hier heb ik nog niets over kunnen lezen in de ervaringen zo gauw.
  Alvast bedankt!

  • Beste Monique,
   In principe zou het moeten kunnen. Kijk even of je verschil merkt de komende maand. Zo niet, kan je altijd nog naar een MIR-Methode begeleider om een MIR-Methode op Maat te laten maken. Of anders misschien nog een keer laten checken door je huisarts.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

    • Hoi Mireille,

     Zoals beloofd een terugkoppeling over mijn MIR ervaring!

     Het lijkt erop dat het vocht in mijn been iets verminderd is.
     Daarnaast merkte ik na een week dat ik veel transpireerde onder mijn oksels en ik het ook echt rook.
     Dat lijkt nu weer in balans.
     Ook moest ik veel plassen in de eerste en tweede week, voornamelijk snachts.

     Ik ga door met mirren. Ik heb het gevoel dat er nog meer winst te behalen is, ook op andere gebieden.

     Ik wil jou bedanken voor deze praktische, toegankelijke en goed haalbare mooie methode. Dank!

     Vriendelijk groet,
     Monique

 4. Ik wil graagcook iets kwijt.
  Ik heb in 2019 Mireille afvallenreeks gedaan in combinatie met Mir op maat !
  Ik had veel vocht aan mijn enkels en onderbenen. Als ik in de laatste kneep deed dat zelfs pijn.
  Begreep heel goed dat dat buikje met emoties te maken heeft. Er is al iets veranderd in mijn onderbenen maar buik nog steeds niet weg. Omdat ik daar psychisch emotioneel nog niet aan toe ben of het aanmoetgaan.
  Volg Mireilles raad het is een proces zoals een ajuin in lagen.

 5. Dag Mireille,
  Ik heb een poos niet de MIR-Methode gedaan, omdat ik een beetje in de vernieling heb gezeten door een operatie en een ongelukje in de revalidatieplek met mijn linkerbeen. Maar ik wil nu toch weer met de MIR-Methode doorgaan, want mijn benen lopen ‘s avonds – als ik mijn steunkousen uit heb – toch wel erg vol met vocht. Ik heb een lichamelijke beperking, waardoor ik niet al te goed kan lopen en daarom moet ik het hebben van genoeg water te drinken en toch weer te gaan MIRREN. Ik hoop dat het gauw resultaat zal hebben.

 6. Hallo Mireille,
  Ik ben nu bijna een maand met de MIR methode begonnen (eerste 2 weken alleen stap 5 en 7) in verband met een moeilijke beslissing maken waar ik al jaren tegen aan zat te hikken. Ben daardoor in een burnout terecht gekomen en geestelijk echt helemaal opgebrand geraakt. Ik heb altijd oedeem gehad in mijn enkels en benen door niet optimaal werkende lymfeklieren kleppen en vooral tijdens de menstruatie maar nu merk ik dat mijn benen nog meer vocht vast houden. Wanneer ik loop heb ik soms het gevoel dat ze heel zwaar aanvoelen en het lijkt soms zelfs alsof ik dronken ben (wat dus niet het geval is want ik drink geen alcohol). Mijn benen zijn soms ook nog wat gevoeliger dan voordat ik begon met de MIR methode. Graag hoor ik uw reactive op deze klachten.
  Alvast bedankt !
  Groetjes, Lianna

  • Beste Lianna,
   Ben je met deze klachten al eens bij je huisarts geweest? Het is altijd goed om te laten controleren wat er nog meer mee kan spelen. En het klinkt onlogisch, maar voldoende blijven water drinken en zout binnen krijgen, zijn daarbij belangrijk.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Maria,
   Ja dat kan prima samen. Vraag wel vooraf toestemming aan je homeopaat!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik heb een langdurige blaasontsteking en houd veel vocht vast. Mijn voeten zijn erg dik en rood en gespannen ook heb ik gordelroos. Dat kan ook de oorzaak zijn van de rode voeten Het is erg pijnlijk Ik doe wel elke dag de 9 stappen van de MIR-Methode. Maar het blijft pijnlijk.
  Een andere vraag is dat ik graag het boek wil bestellen van waartoe ben ik op aarde. Maar ik ben niet op mijn thuis adres ik kan nergens vinden hoe ik dat aan jullie kenbaar kan maken. Ik hoop op een antwoord.

  • Beste Nora,
   Wanneer de gordelroos er nog is, neem dan eens contact op met een MIR-Methode begeleider om jou te begeleiden. Hoe sneller je erdoorheen bent, hoe liever. Je kunt een bericht naar het MIR-Methode kantoor sturen. Dat kan via de pagina Contact op deze website. En dankjewel voor je belangstelling!
   Groetjes, Mireille

 8. ik heb een paar jaar geleden de MIRmethode heel lang gedaan,maar kan niet zeggen dat ik minder vocht vasthoud integendeel zelfs….bij mij is het ontstaan na (of eigenlijk tijdens) de zwangerschap…ooit een kuur vd dokter gehad(bloeddrukverlager die ook het vocht af moest voeren) en na 2x een hh recept te hebben gehad,ben ik gestopt met de medicatie omdat het niet werkte en ik andere klachten kreeg….de laatste jaren ben ik meer gaan drinken(fietste al veel en liep ook best veel),en langere wandelingen met de hond,maar ook nu nog weinig resultaat…ook geen stress meer en toch houd ik nog vocht vast….raar hoor

  • Beste Sylvia,
   Ja, echt raar. Waarom zou je lichaam dat nog doen? Zo te lezen doe je alles goed voor je lichaam. Zou het emotioneel kunnen zijn? Als je wilt zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te laten testen. Hoe dan ook hoop ik voor je dat het een keer mag veranderen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Ik doe al een paar maanden de MIR-Methode,. Aangezien ik veel last van oedeem heb (o.a. Door operaties van borstkanker, maar ook in beperkte mate in de rest van mijn lichaam) )heb ik stap 0 toegevoegd, verwijder lymf-oedeem. Is dit een juiste toevoeging?

  • Beste Ingrid,
   Die stap 0 is prima hoor. Je zou het iets minder specifiek kunnen noemen, omdat je nu vraagt of alleen het ‘lymf’-oedeem wordt verwijderd. Laat je lichaam zelf bepalen wat nodig is. Bijvoorbeeld door ‘vochthuishouding optimaliseren’ te doen. Blijf zien dat dat ook met alle 9 stappen al wordt aangepakt. Lees hierover bijvoorbeeld het artikel 161. ‘Vocht vasthouden, oedeem en de MIR-Methode’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Janneke,
   In principe werkt de MIR-Methode op je zelfhelende vermogen, dus ook voor hielspoor en ontstoken spieren. Geef het wel de tijd en de rust. En bij acute opvlammende pijn kun je de MIR-Methode EHBO inzetten. Die kun je in 6 video’s leren op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Ik heb mijn opkomende hielspoor ‘de kop in kunnen drukken’ door zin 0 toe te voegen: hielspoor oplossen.
   Ik ben er vanaf. Echt wonderbaarlijk wat een lichaam en geest kan. Succes, mocht je het ook proberen

 10. Hallo Mireille,

  Ik lees in uw antwoorden meerdere keren het advies om meer water te drinken en ook geeft u het advies voldoende zout te gebruiken, ik vind dat hier voorzichtiger mee omgegaan moet worden: het is mogelijk dat er sprake is van een ernstig mankement aan het hart…als het om hartfalen gaat is vocht- en zoutbeperking zeker aan de orde in de cardiologie (d.w.z. anderhalve liter vocht per dag met inbegrip van voeding en geen toegevoegd zout, precies het omgekeerde dan uw advies dus…).

  • Beste Heni,
   Ik ga er vanuit dat als mensen dit soort klachten hebben, ze ook bij hun huisarts zijn geweest? Het zout advies geef ik omdat mensen soms 2 1/2 liter water per dag gaan drinken, waardoor ze veel teveel mineralen wegspoelen. Met heet weer is het van belang dat in de gaten te houden. Het is wel erg fijn dat je dit eraan toevoegt, zodat duidelijker is dat als mensen hartfalen hebben, ze naar hun huisarts gaan en ze hopelijk ook dit soort advies mee krijgen. Dankjewel voor je aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille, ik pas de MIR-methode nu terug 10 dagen toe… ik had er enkele jaren geleden al kennis mee gemaakt via via…maar had er geen site voor; iemand had me uitgelegd wat ik kon doen, meer niet. Ik heb het kaartje nog steeds dat ik toen gemaakt heb met de 9 stappen. Op de één of andere manier is het me weer ontgaan… Vorige week was ik heel kortademig, en zocht op het internet naar “hoe helpen bij longproblemen”, en zo kwam ik jouw site tegen. NET WAT IK NODIG HAD! Ja, “alles wat ik nodig heb komt naar me toe, in de juiste volgorde en op het goede moment” Ik lees ook regelmatig stukjes bij Onderwerpen/Artikelen. Het is telkens heel boeiend wat daar allemaal bij vermeld staat. Chinese genees- en voedingswijze, alsook accupunctuur zijn al een 10-tal jaar ingeburgerd in mijn leefpatroon. Dus ik vind wat ik hier bij jou lees ook telkens heel “logisch”… Ik heb wel een vraagje: is het de bedoeling om bij de verschillende stappen waar je wat extra uitleg geeft, om dit dan ook zo te verwoorden… of blijf ik gewoon verder doen met “Meridianen zuiveren” of “Hormonenstelsel in balans brengen”…

  Er is in mijn lichaam heel wat “veranderd” nadat ik Bijnierschorskanker heb gehad, (8 jaar geleden; dan 2 jaar ELKE dag 8 chemotabletten; maar hé, ik ben er nog steeds!!!! en daar ben ik héél erg blij om!). Mijn beide bijnieren zijn nu “weg”, ik kan niet anders dan een natuurlijke hydrocortisone nemen; die vervangt het stresshormoon dat anders aangemaakt wordt door de bijnieren. Ik merk wel dat mijn hormoonstelsel ontregeld is; en daardoor hou ik ook meer vocht vast… je bijnieren doen véél meer dan enkel de stress “regelen”.
  En wat extra bewegen en lopen betreft; da’s moeilijker daar ik rolstoelgebruiker ben wegens een familiaire spierdystrofie. Ik doe al wat ik kan aan bewegingen, rechtop staan aan mijn speciale standingtafel, enz. Ben de laatste periode wel verplicht om wat meer rustpauzes in te lassen, want ik geraak sneller oververmoeid. Mijn fysiotherapeut zei me gisteren nog dat ik waarschijnlijk niet besef HOE actief ik ben op een dag… Dus ja, lief zijn voor mezelf door extra te rusten is ook heel belangrijk geworden 🙂
  Dank voor uw antwoord.

  Ik ben reeds aangemeld voor de nieuwsbrief en begeleiding-e-mails… vandaar dat ik het hieronder niet nogmaals aangevinkt heb. Groetjes, Els

  • Beste Els,
   Je weet het allemaal goed vol te houden, zeg! Respect voor! Je doet wat je kunt en ik vind het fijn dat sommige van mijn artikelen jou daarin bevestigen of nieuwe ideeën geven. Je kunt altijd volstaan met de gewone 9 stappen, je hoeft daar niets aan toe te voegen of te veranderen.
   Dat het je goed mag blijven doen!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille
  Wat moet ik doen om mijn angsten de baas te worden
  Ik heb nierkanker ben al twee keer opoereerd worden en binnenkort voor de derde keer.ik ben zo bang en mijn leven wordt beheerst door die angst.
  Liefs Jose

  • Beste Jose,
   Alle begrip voor je angsten, want die zijn natuurlijk heel intens. Het beste wat je zou kunnen doen, is de MIR-Methode EHBO leren en die telkens op het moment dat de angsten weer op komen zetten, meteen een minuut lang doen. Je vindt de EHBO op de ‘Be the MIRror’-website, tijdens een consult bij een MIR-Methode begeleider of tijdens een Gevorderden workshop bij een MIR-Methode begeleider.
   Ik wens je ontzettend veel sterkte en het vertrouwen dat je lichaam hard aan het werk is en het kan aanpakken! Houd moed!
   Groetjes, Mireille

 13. Dag Mireille, ik doe de MIR-Methode sinds 20 december 2016. Er is van alles veranderd, zoals: beter beschermd tegen invloeden van buiten mij (ik ben hoog sensitief), sta beter in mijn centrum, ben mijn huis gaan opruimen etc. Het meest opvallende is, na ongeveer 6 weken, ging ik minder vocht vasthouden (ik heb daar al jaren erg veel last van en over mijn hele lichaam). Ik moet minder plassen, dus niet meer 4x per uur of 8x per nacht, waardoor ik beter kan slapen. Op 3 februari dit jaar ben ik wel op de spoeddienst beland met een niersteen (de eerste in mijn leven), en heb een ingreep ondergaan hiervoor,(moet nu nog steeds antibiotica nemen hiervoor),en sindsdien is mijn hele systeem in de war… Ik neem namelijk normaal enkel homeopathie. Ik neem wel probiotica, en doe onafgebroken verder met de MIR- methode. Is een niersteen een gevolg van de MIR-Methode? De uroloog zei me dat zo een steen op een paar dagen gevormd wordt. Ik drink altijd rond de 2 liter water of kruidenthee per dag, dus is het allemaal niet zo logisch… Weet jij hier iets meer over? Groetjes, Diane PS: Ik zit al in jullie systeem van nieuwsbrieven en ben ook lid geworden onlangs..

  • Beste Diane,
   Nee, de MIR-Methode veroorzaakt geen lichamelijke klachten. Het enige wat kan gebeuren, is dat het je lichaam helpt met opruimen. Ben erg blij voor wat je al merkte aan positieve verbeteringen. Ik hoop dat je spoedig herstelt van de ingreep, want dat zal best pijnlijk zijn geweest.
   Sterkte en voorspoedige gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 14. Dag Mireille,
  Sinds enkele jaren heb ik last van COPD, die vooral in deze tijd (winter)tot benauwdheid veroorzaakt. Sedert ongeveer anderhalf jaar doe ik de MIR-Methode, waarvan ik erg veel baat ondervonden heb en vind. Kun je mij nog een extra advies geven waarmee ik de benauwdheid(w.s.vocht achter de longen) kan bestrijden. Ik gebruik op doktersadvies wel plaspillen, maar ben wat huiverig voor bijwerkingen van deze medicijnen,
  Lieve groet,
  Henk

  • Beste Henk,
   Voor je vraag zou je het beste een MIR-Methode begeleider kunnen raadplegen om te kijken of er nog emoties zijn die jou dwars zitten. Heb je de bijwerkingen van de plaspillen al eens aangepakt? De techniek daarvoor staat op de Be the MIRror-website, maar kun je ook van een MIR-Methode begeleider leren.
   Ik hoop op toenemende gezondheid voor je!
   Groetjes, Mireille

 15. Ik doe nu 4wk de MIR-Methode. Kwam op jouw site terecht en las dat de MIR-Methode voor heel veel,klachten geschikt is. Helaas heb ik ook veel klachten ontwikkeld in de loop der jaren. Ik ben vooral begonnen voor o.a. slecht in- en doorslapen en omdat ik al ong. 10 mnd een verdikte tong heb. Hier heb ik eerst van de huisarts 4x een antiobioticum kuur voor gekregen want zij had het over een tongontsteking. Toen dit niets hielp heeft ze me doorgestuurd naar een KNO arts. Volgens de KNO arts heb ik een verdikte tongamandel (hier had ik nog nooit van gehoord). Na een vluchtig onderzoekje stond ik eigenlijk zo weer buiten, heb niet kunnen vragen of daar die verdikte tong ook van zou kunnen komen, ik kan hier ook niets over vinden. Heb mij al door een mesologe laten doormeten voor eventuele allergieën, daar is maar 1 ding uitgekomen en dat was iets wat mijn buikpijnklachten gaf. Dat gebruik ik nu al een maand of 5 niet meer, de buikpijnklachten zijn wel weg nu maar ik heb nog steeds een dikke tong. Hier kon zij geen reden voor vinden helaas. Na 4 wk mirren merk ik eigenlijk nog niets, niets bij het in-doorslapen (had na 1 wk wel even het idee dat ik 1 nachtje iets beter sliep) en ook geen vermindering bij de tong. Is de periode nog tekort of kan ik er misschien nog iets aan toevoegen.
  Vriendelijke groet

  • Beste Erna,
   Voor slaapproblemen is het belangrijk om het langer te blijven doen. Veel mensen merken pas na een maand of vier blijvende verbeteringen in het slapen. Wat vervelend dat je zo’n verdikte tong hebt. Ik ken dat verschijnsel niet. Hou gewoon contact met je artsen en blijf de MIR-Methode doen, om de oorzaak van binnenuit aan te pakken.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Mireille,
    Bedankt voor de snelle reactie, ik blijf mirren. Ook mijn complimenten voor de dagelijkse MIR-Methode begeleidingsbrief.
    Warme groet Erna

 16. Beste Mireille,
  Ik werd blij toen ik plotseling dit email bericht zag binnenkomen. Ik zit al 2 maanden met een opgezwollen rechtervoet en soms voel ik een heleboel daar gebeuren. Toen in 6 weken geleden begonnen was met de MIR-methode was speciaal hiervoor. Nou, ik zie noch geen verschil, hoewel het niet elke dag hetzelfde gebeurt. Soms is het heel rustig en plotseling begint het knellen of strak gevoel bij de rechtervoet. IK doe mijn best om genoeg te drinken en gebruik ook de gulden roede thee.
  Ik weet dat ik angstgevoelens altijd heb vanaf mijn kinderjaren. Ik zit ook veel, doordat ik vertaalwerk doe voor mijn Tao groep. Is er hoop voor mij met de MIR-Methode? Ik ben bezig met de 2de ronde van 4 wkn. Ik doe ook Ho oponopono en de Healing code. Groetjes, Aurelia

  • Beste Aurelia,
   De MIR-Methode werkt altijd van binnenuit en begint bij de oorzaken van klachten. Zijn die oorzaken diep weggestopt, dan kan het echt een tijd duren voordat je resultaat ziet. Ik lees ook dat je veel zit. Is het een idee om af en toe staande te werken? Ik doe het sinds kort zelf ook en merk dat ik daardoor veel meer beweeg. Ik zou zeggen: blijf vooral proberen en ga af en toe op controle bij je huisarts als er geen verbetering in komt.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 17. Beste
  Ik heb soms last van angstaanvallen zou dit bij mij helpen denk je ? Ik drink wel niets van water . Heb ook het boek gekocht van je bent niet ziek je hebt dorst .

  • Beste Daisy,
   Als je gaat beginnen met water drinken, heb je zelfs kans dat dat al vermindering van je klachten gaat geven. En er zijn al mensen die hebben gemeld dat hun angsten zijn verminderd en hun zelfvertrouwen is toegenomen, dus probeer het gerust uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Goede avond mevrouw Mettes,
  Wat een toeval !?
  Wij zijn met vakantie in Duitsland (Hamburg, Lübeck => Kiel).
  Mooi weer, fijne dagen beleefd; maar mijn benen en voeten zijn zo gezwollen …
  Ik kan nog amper in mijn schoenen …
  Ik blijf Mirren; maar weet niet of het helpt !
  Hartelijke groeten.

  • Beste Gerda,
   Vaak ontstaat het na een langdurige autorit, waarbij de liezen wat in de knel hebben gezeten door lange tijd zitten. Kijk of je een aantal keer wandelingen kunt maken en de benen bij rust wat hoger leggen zodat het vocht sneller afvoert. En extra water blijven drinken!
   Desondanks wens ik je een heerlijke vakantie toe!
   Groetjes, Mireille

 19. Hoi Mireille,
  Je schrijft elke keer zo mooi bij een bep kwaal welke stappen te nemen.
  Goed, b.v. stap 4 en stap 5 en vervolgens alle negen.
  Is het de bedoeling de eerste stappen afzonderlijk te doen, 2x en vervolgens weer alle 9 stappen?
  Groet,

  • Beste Lia,
   Nee hoor, je kunt gewoon alle 9 stappen doen. Je weet nu door het artikel waar in de 9 stappen wordt gewerkt aan het in evenwicht brengen van de vochthuishouding. Gewoon de 9 stappen doen, is dan voldoende.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,
  Ik heb gelukkig geen probleem met vocht vasthouden en ik drink veel water en beweeg veel
  Vorige maand had je de nieuwsbrief over verjaardag vieren gestuurd en je had daar heel veel reacties opgekregen. O.a van Akkie, die een ieder, die op haar bericht reageerde, antwoordde en die mij beloofde haar verjaardag deze maand te proberen te vieren en het zou vertellen.
  Ik vind haar voornaam zo leuk en ook haar spontane reacties, maar we hebben niets over haar verjaardag gehoord. Misschien is ze pas eind juli jarig of heeft ze het uiteindelijk toch niet gevierd.
  Ik zou het zo leuk vinden haar een privé mailtje te sturen, maar misschien heeft zij daar helemaal geen zin in, want wij kennen elkaar niet. Kun jij haar dat vragen ? Vindt zij het leuk dan mag jij mijn e-mail adres geven of krijg ik haar adres.

  Alvast hartelijk dank voor de moeite.
  Groetjes Ada

  • Beste Ada,
   Dankjewel voor je moeite om een hand naar haar uit te reiken! Ik ga heb een emailtje gestuurd!
   Groetjes, Mireille

   • Oh wat leuk en gezellig.
    Nu ik hoop dat zij zal reageren.
    Het is heel apart om zo ook andere mensen te ontmoeten.
    Hartelijke groet Ada

   • Hartelijk bedankt Mireille, ik heb contact gekregen, dat is ook iets bijzonders van de mir-methode.
    Ik wens je een gezellige dag toe.
    Groetjes, Ada

 21. Ik vond het erg leuk om je info over nieren en angst te lezen. Ik heb last van tinnitus en mijn behandelaar (ortho-moleculaire arts) adviseert mij om veel water te drinken (1 1,5l p.w.)en ook Alka ontzuring drupjes te gebruiken. In de Chinese gezondheidszorg, worden de nieren i.v.gebracht met de klacht v Tinnitus; namelijk.
  Ik dank je voor je geweldige hulp, je MIR-Methode; wat ik doe al wat maanden. Succes en een fijne dag van Noa.

  • Beste Noa,
   Hee, wat interessant om te lezen, dankjewel! Dat zou toch kansen moeten bieden voor mensen met Tinnitus! Zou je me willen laten weten over een tijd of je Tinnitus is minder geworden?
   Groetjes, Mireille

  • Hallo,Noa:ik houd mij bezig met deze klacht als Darmtherapeute en Klassiek homeopaat. Ook ben ik zelf ervaringsdeskundige. Ik heb zelf de Mir Methode gebruikt alsmede Meridiaanoefeningen. Mijn Praktijk is in Gouda:hoe meer ervaring ik krijg om anderenh te kunnen helpen, hoe beter.www.paracelsusgouda.nl,Jantsje Dekker Chi Neng Qi Gong instructeur.

 22. Ik vraag me af wat het gevolg is van minder drinken als je door het gebruik van medicijnen tijdelijk meer vocht vasthoudt. Dit wordt me momenteel aanbevolen door de apotheker, maar voelt eigenlijk helemaal niet goed. Ik gebruik de MIR methode tegen de bijwerkingen van de te nemen pillen, maar merk momenteel dat inderdaad mijn horloge wat strakker om mijn pols zit. Ik houd mijn gewicht in de gaten en eet veel (vochtafdrijvende) bessen. Kan ik nog meer doen? Normaliter drink ik heel veel vanwege niersteenklachten in het verleden. Hierdoor ben ik normaal altijd al tot 2 kg zwaarder in de avond dan in de ochtend zonder dat ik het gevoel heb dat ik ergens vocht vasthoud.

 23. Ik zeg al jaren de stappen vd MIR methode hardop en ik heb er veel baat bij.
  Ipv dat ik vocht vasthoud kom ik vocht tekort. Ik drink kan liters zuiver water, echter ik houd het niet vast.
  Heeft iemand een tip voor mij?
  Veel dank.
  Mag Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.