Home » Artikelen » 158. Haal de teleurstelling uit je hart!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

158. Haal de teleurstelling uit je hart! — 63 reacties

 1. Ik voelde me de eerste maand dat ik met de MIR-Methode was begonnen, zoveel sterker en vrolijker. Meer in balans, meer zelfliefde. Nu 1,5 week verder en ineens ben ik zwaarmoediger. Had een spontane huilbui en ik merk dat ik heel direct ben tegen mensen die niet ik niet zo aardig vind (doen). Een contact ‘geëlimineerd’ waar ik niet blij van werd. Ook droom ik heel veel, vooral over moorden en ik ben de moordenaar..
  Ik hoop dat dit een fase is die bij de MIR-Methode hoort? En hoe lang zou dit moeten duren?

  • Beste Annelies,
   Je bent waarschijnlijk bezig allemaal woede (met daaronder verdriet) uit je systeem te verwerken. Met een week zijn dit soort dromen meestal over. Je kunt meehelpen door overdags te kijken naar waar je mogelijk zo boos over bent…
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Ik realiseer me heel goed waar mijn grootste teleurstelling/ kwetsuur is ontstaan. Na de scheiding van mijn ouders, was mijn vader nauwelijks (en daar voor überhaupt fysiek zo goed als niet) aanwezig. Mijn grootste overtuiging is dat ik niet de moeite waard ben. En elk vriendje, vriendinnetje maar vooral elke man die me niet zag staan, niet zorgvuldig met me om ging, me teleurstelde of kwetste, kwam als ‘bewijs’ op die stapel. ‘Zie je wel?’
    Om het niet zo binnen te laten komen, is me nooit goed gelukt en mijn hart doet zeer. Ondanks dat ik een sterke vrouw ben met een eigen wil! Maar ik heb een grote hang naar liefde. Ondanks alle kwetsuren. Het blijft vallen en opstaan. Terwijl ik situaties wil aangaan omdat ik het zelf wil. Open wil staan voor mensen omdat ik het kan. Maar ik wil er niet meer gekwetst uit komen, door mijn oude stapel en onnodige overtuiging die al te lang mijn leven bepaald.
    Ik begrijp overigens dat het onderdeel ‘vader loskoppelen’, kan helpen me van alle negatieve ervaringen met mannen (en ‘moeder loskoppelen’ met vrouwen) af te helpen..
    Maar hoe lang staat hier voor?
    Ik heb behoorlijk wat mee gemaakt en ondanks dat de laatste 6 jaar vrij goed gaan, naast de gebruikelijke liefdesperikelen, kan ik me bijna niet voorstellen dat met 1,5 maand ‘mirren’, ik 32 jaar waar in ik regelmatig verdriet heb gehad of teleurgesteld/ gekwetst werd, kan verwerken.
    Na hoeveel tijd kan ik resultaat en opluchting en ruimte in mezelf gaan voelen?

    • Beste Annelies,
     Het loskoppelen van iemand, gaat meestal heel subtiel. Je gaat dan merken dat je minder heftig reageert als iemand een kwetsende opmerking maakt. Alsof je minder ‘vatbaar’ daarvoor bent. Hoe lang het duurt, weet ik niet. In ieder geval geen 32 jaar. Dat komt omdat je met de MIR-Methode ook nog andere stappen erbij hebt. Doordat je bijvoorbeeld bij stap 7 ‘basisbehoeften aanvullen’ ook ‘troost’ aanvult, heel je jezelf veel sneller op het gebied van teleurstelling en kwetsing. Maar ook stap 8 ‘chakra’s en aura optimaliseren’ helpt jou erbij, doordat je aura sterker wordt en je negatieve energie van anderen minder snel binnen krijgt. Ik ben vol bewondering dat je door blijft gaan om contact met mensen te leggen. En blijf daarbij zien dat er in elk contact kwetsing en teleurstelling kan voorkomen. Het is de grote kunst om jezelf te leren daarmee om te gaan, zodat je mogelijk toch dat contact langer in stand kunt houden.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 2. Hoi Mirelle,
  Bedankt voor je prachtige blog! Ik heb me een paar dagen geleden aangemeld voor de besloten groep. Klopt het dat het nog steeds in behandeling is? Groetjes, Wendy

  • Beste Wendy,
   Hmmm, nee je had allang toegelaten moeten zijn! Ik heb even gekeken en je bent inderdaad al toegelaten. Probeer het nog eens hier: MIR-Methode Besloten Groep. En veel plezier met die andere lieve MIRrors!
   Groetjes, Mireille

 3. Wow!
  Dit artikel kwam hard aan. Wat een eye-opener.
  Ik heb altijd gedacht dat ik geboren was in een bruine smog. Niet gemaakt om gelukkig of blij te zijn. Nu begrijp ik waarom ik zo weinig voeling heb met het “onbevangen kind”.
  Ik doe al meer dan twee jaar de MIR-methode en werd daar aanvankelijk heel depressief van, een heel goeie coach heeft me daarbij geholpen.
  Ik herken die snelle reacties door de MIR-methode niet: blijkbaar werkt het bij mij druppelsgewijs.
  Toch, dank je wel, Mireille
  Meg

  • Beste Meg,
   Er zijn veel mensen bij wie de MIR-Methode druppelsgewijs werkt. Laagje voor laagje afpellen om zo langzaamaan van binnenuit weer je ‘oude’ zelf te worden.
   Ben blij dat je zo’n goeie coach had gevonden EN dat je blijkbaar open stond voor de aanwijzingen van die coach!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 4. Beste Mireille,

  Deze keer heb ik je raad gelezen,omdat het nu echt wel nodig was.Ik kom uit een diep dal.En telkens wanneer ik het weer zag zitten ,gebeurt er iets waardoor ik terug in mijn oude patroon val.Mijn dochter is terug thuis na een relatiebreuk.Ze wil niet bij de papa wonen ,enkel bij mij.Maar ze heeft ook heel pijnlijke voeten waardoor ze zich volledig buitensluit.We gaan naar iemand die haar heelt nu,maar meer laat ze niet toe.De papa laat haar volledig links liggen.Dus alles komt neer op mij,en heb zelf rust nodig nu.
  Toch heb ik vandaag de MIR-Methode toegepast.Ik blijf positief,maar af en toe wordt het me te veel.

  • Beste Anny,
   Ja, dat zijn bittere en verdrietige periodes in je leven als het zo gaat. Ik ben blij dat je positief kunt blijven. En hoop dat je mensen om je heen hebt waar je af en toe mee kunt praten als het je teveel wordt. Je kunt ook altijd naar de MIR-Methode Besloten Groep gaan op Facebook. Daar tref je gelijkgestemden die naar je willen luisteren.
   Groetjes, Mireille

 5. Hey Mireille ,
  ik doe de Mir methode nu 2 maanden de eerste maand voelde ik mij zo gelukkig maar had nog last van mijn darmen heb dan een Mir begeleidster gecontacteerd en zij heeft daar enkele raken dingen ontdekt zoals verdriet niet kunnen loslaten en niet durven leven – van vader, en emoties niet goed kunnen uiten – van moeder me in de steek gelaten gevoeld,verlaten gevoeld,verlies van vertrouwen allemaal als ik 1 jaar oud was, nu doe ik dit al 3 weken bijna en ik geraak daar precies niet door ik heb al zoveel gehuild ondertussen,
  voel mij nog steeds alleen en ongelukkig kan precies niet meer gelukkig zijn en heb zoveel angsten gaat dat over daar komt zoveel verdriet naar boven zelfs nu op dit moment als ik dit aan het schrijven ben ik ben precies ontroostbaar.

  Lieve groetjes
  Jacqueline

  • Beste Jacqueline,
   Je gaat door een diep dal, zo te lezen. Heb je ook de MIR-Methode EHBO geleerd van de begeleidster? Vraag haar er anders om, want die kun je erbij gebruiken wanneer je zo sterk verdrietig bent. Het staat ook uitgelegd op de Be the MIRror-website, zodat je het zelfstandig kunt leren.
   Groetjes, Mireille

 6. LIEVE MIREILLE,
  Dit kwam op tijd aan voor mij na een afwijzing bij een sollicitatie. De manier waarop het ging. Ik ben nu blij dat ik niet ben aangenomen. Ik ben erg blij met met mijn huidige baan en ben het meer gaan waarderen.Dank voor je fijne inspirerende woorden.
  Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.