Home » Artikelen » 158. Haal de teleurstelling uit je hart!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

158. Haal de teleurstelling uit je hart! — 71 reacties

 1. Teleurstelling

  dat doet heel veel pijn,
  mijn man heeft zelf gekozen om uit het leven te stappen na 5 pogingen is het uiteindelijk gelukt maar ik was heel erg teleurgesteld omdat mijn halve familie en vrienden mij in de steek lieten z e vonden dat het mijn schuld was,het is nu 20 jaar geleden en ik heb pas de MIR methode ontdekt nu voel ik gelukkig en heb weer rust en huilt mijn ziel niet meer lieve groet van Christiene

 2. Lieve Mireille, dank je wel weer voor dit thema. Zo herkenbaar en jouw MIR zal me weer verder helen! Zoals het al doet, mede dankzij mijn MIR begeleidster José! Het lijkt me heerlijk als mijn hart lichter en weer vrolijker zal zijn. Zo vrolijk als het hartje van mijn kleine meisje ooit was…heel lang geleden. Groetjes, José

 3. hoi lieve allemaal ik ben van kinds af aan al gekwetst en in mijn latere leven is dit ook vaak gebeurd, ik heb last gehad dat mijn hart echt heeft gehuild van al mijn teleurstellingen het is nu wel dicht aan het worden, heb veel pijn gehad, ik heb nooit hier met iemand over kunnen praten mijn man begrijpt mij helemaal niet en hij heeft mij ook gekwetst, ik heb last van mijn spier van mijn ziel ik word hier voor behandeld bij n osteopaat heb hier wel last van ik nu 68j. en hsp ik heb mij nooit veilig gevoeld hier op aarde vriendelijke groet ursula

  • Lieve Ursula, Ik ben ook veel door mijn ouders gekwetst. Mijn Moeder was niet in staat om mij liefde te tonen. Ik ben nu 68 en 6 jaar geleden kreeg ik ineens heftig paniekaanvallen. Na een aantal hartonderzoeken in het ziekenhuis kreeg ik via mijn huisarts te horen dat mijn hart goed is. Zij stuurde mij door naar een psycholoog, toen was het geconstateerd dat mijn Moeder mij heeft verwaarloosd. Het heeft mij zo veel geholpen om over alles te kunnen praten, de negatieve gebeurtenissen in mijn leven te kunnen uiten. Ik voel me nu vrij, vrij te zijn wie ik eigenlijk ben en geen schuld meer te voelen of dragen.❤️‍♀️

 4. Ik voelde me de eerste maand dat ik met de MIR-Methode was begonnen, zoveel sterker en vrolijker. Meer in balans, meer zelfliefde. Nu 1,5 week verder en ineens ben ik zwaarmoediger. Had een spontane huilbui en ik merk dat ik heel direct ben tegen mensen die niet ik niet zo aardig vind (doen). Een contact ‘geëlimineerd’ waar ik niet blij van werd. Ook droom ik heel veel, vooral over moorden en ik ben de moordenaar..
  Ik hoop dat dit een fase is die bij de MIR-Methode hoort? En hoe lang zou dit moeten duren?

  • Beste Annelies,
   Je bent waarschijnlijk bezig allemaal woede (met daaronder verdriet) uit je systeem te verwerken. Met een week zijn dit soort dromen meestal over. Je kunt meehelpen door overdags te kijken naar waar je mogelijk zo boos over bent…
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Ik realiseer me heel goed waar mijn grootste teleurstelling/ kwetsuur is ontstaan. Na de scheiding van mijn ouders, was mijn vader nauwelijks (en daar voor überhaupt fysiek zo goed als niet) aanwezig. Mijn grootste overtuiging is dat ik niet de moeite waard ben. En elk vriendje, vriendinnetje maar vooral elke man die me niet zag staan, niet zorgvuldig met me om ging, me teleurstelde of kwetste, kwam als ‘bewijs’ op die stapel. ‘Zie je wel?’
    Om het niet zo binnen te laten komen, is me nooit goed gelukt en mijn hart doet zeer. Ondanks dat ik een sterke vrouw ben met een eigen wil! Maar ik heb een grote hang naar liefde. Ondanks alle kwetsuren. Het blijft vallen en opstaan. Terwijl ik situaties wil aangaan omdat ik het zelf wil. Open wil staan voor mensen omdat ik het kan. Maar ik wil er niet meer gekwetst uit komen, door mijn oude stapel en onnodige overtuiging die al te lang mijn leven bepaald.
    Ik begrijp overigens dat het onderdeel ‘vader loskoppelen’, kan helpen me van alle negatieve ervaringen met mannen (en ‘moeder loskoppelen’ met vrouwen) af te helpen..
    Maar hoe lang staat hier voor?
    Ik heb behoorlijk wat mee gemaakt en ondanks dat de laatste 6 jaar vrij goed gaan, naast de gebruikelijke liefdesperikelen, kan ik me bijna niet voorstellen dat met 1,5 maand ‘mirren’, ik 32 jaar waar in ik regelmatig verdriet heb gehad of teleurgesteld/ gekwetst werd, kan verwerken.
    Na hoeveel tijd kan ik resultaat en opluchting en ruimte in mezelf gaan voelen?

    • Beste Annelies,
     Het loskoppelen van iemand, gaat meestal heel subtiel. Je gaat dan merken dat je minder heftig reageert als iemand een kwetsende opmerking maakt. Alsof je minder ‘vatbaar’ daarvoor bent. Hoe lang het duurt, weet ik niet. In ieder geval geen 32 jaar. Dat komt omdat je met de MIR-Methode ook nog andere stappen erbij hebt. Doordat je bijvoorbeeld bij stap 7 ‘basisbehoeften aanvullen’ ook ‘troost’ aanvult, heel je jezelf veel sneller op het gebied van teleurstelling en kwetsing. Maar ook stap 8 ‘chakra’s en aura optimaliseren’ helpt jou erbij, doordat je aura sterker wordt en je negatieve energie van anderen minder snel binnen krijgt. Ik ben vol bewondering dat je door blijft gaan om contact met mensen te leggen. En blijf daarbij zien dat er in elk contact kwetsing en teleurstelling kan voorkomen. Het is de grote kunst om jezelf te leren daarmee om te gaan, zodat je mogelijk toch dat contact langer in stand kunt houden.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

    • Je kan ook proberen je slechte overtuiging om te vormen naar een positieve door die in te prenten op het laag alfa niveau van je hersenen dat je het wel waard bent om geliefd te zijn . Kijk naar http://www.prana.be

 5. Hoi Mirelle,
  Bedankt voor je prachtige blog! Ik heb me een paar dagen geleden aangemeld voor de besloten groep. Klopt het dat het nog steeds in behandeling is? Groetjes, Wendy

  • Beste Wendy,
   Hmmm, nee je had allang toegelaten moeten zijn! Ik heb even gekeken en je bent inderdaad al toegelaten. Probeer het nog eens hier: MIR-Methode Besloten Groep. En veel plezier met die andere lieve MIRrors!
   Groetjes, Mireille

 6. Wow!
  Dit artikel kwam hard aan. Wat een eye-opener.
  Ik heb altijd gedacht dat ik geboren was in een bruine smog. Niet gemaakt om gelukkig of blij te zijn. Nu begrijp ik waarom ik zo weinig voeling heb met het “onbevangen kind”.
  Ik doe al meer dan twee jaar de MIR-methode en werd daar aanvankelijk heel depressief van, een heel goeie coach heeft me daarbij geholpen.
  Ik herken die snelle reacties door de MIR-methode niet: blijkbaar werkt het bij mij druppelsgewijs.
  Toch, dank je wel, Mireille
  Meg

  • Beste Meg,
   Er zijn veel mensen bij wie de MIR-Methode druppelsgewijs werkt. Laagje voor laagje afpellen om zo langzaamaan van binnenuit weer je ‘oude’ zelf te worden.
   Ben blij dat je zo’n goeie coach had gevonden EN dat je blijkbaar open stond voor de aanwijzingen van die coach!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 7. Beste Mireille,

  Deze keer heb ik je raad gelezen,omdat het nu echt wel nodig was.Ik kom uit een diep dal.En telkens wanneer ik het weer zag zitten ,gebeurt er iets waardoor ik terug in mijn oude patroon val.Mijn dochter is terug thuis na een relatiebreuk.Ze wil niet bij de papa wonen ,enkel bij mij.Maar ze heeft ook heel pijnlijke voeten waardoor ze zich volledig buitensluit.We gaan naar iemand die haar heelt nu,maar meer laat ze niet toe.De papa laat haar volledig links liggen.Dus alles komt neer op mij,en heb zelf rust nodig nu.
  Toch heb ik vandaag de MIR-Methode toegepast.Ik blijf positief,maar af en toe wordt het me te veel.

  • Beste Anny,
   Ja, dat zijn bittere en verdrietige periodes in je leven als het zo gaat. Ik ben blij dat je positief kunt blijven. En hoop dat je mensen om je heen hebt waar je af en toe mee kunt praten als het je teveel wordt. Je kunt ook altijd naar de MIR-Methode Besloten Groep gaan op Facebook. Daar tref je gelijkgestemden die naar je willen luisteren.
   Groetjes, Mireille

 8. Hey Mireille ,
  ik doe de Mir methode nu 2 maanden de eerste maand voelde ik mij zo gelukkig maar had nog last van mijn darmen heb dan een Mir begeleidster gecontacteerd en zij heeft daar enkele raken dingen ontdekt zoals verdriet niet kunnen loslaten en niet durven leven – van vader, en emoties niet goed kunnen uiten – van moeder me in de steek gelaten gevoeld,verlaten gevoeld,verlies van vertrouwen allemaal als ik 1 jaar oud was, nu doe ik dit al 3 weken bijna en ik geraak daar precies niet door ik heb al zoveel gehuild ondertussen,
  voel mij nog steeds alleen en ongelukkig kan precies niet meer gelukkig zijn en heb zoveel angsten gaat dat over daar komt zoveel verdriet naar boven zelfs nu op dit moment als ik dit aan het schrijven ben ik ben precies ontroostbaar.

  Lieve groetjes
  Jacqueline

  • Beste Jacqueline,
   Je gaat door een diep dal, zo te lezen. Heb je ook de MIR-Methode EHBO geleerd van de begeleidster? Vraag haar er anders om, want die kun je erbij gebruiken wanneer je zo sterk verdrietig bent. Het staat ook uitgelegd op de Be the MIRror-website, zodat je het zelfstandig kunt leren.
   Groetjes, Mireille

 9. LIEVE MIREILLE,
  Dit kwam op tijd aan voor mij na een afwijzing bij een sollicitatie. De manier waarop het ging. Ik ben nu blij dat ik niet ben aangenomen. Ik ben erg blij met met mijn huidige baan en ben het meer gaan waarderen.Dank voor je fijne inspirerende woorden.
  Roos

 10. Hallo Mireille,
  Sinds een week of zes was ik bezig met de MIR methode omdat ik heel slecht sliep. Twee weken geleden werd ik ineens heel duizelig en dit bleef aanhouden. Toen ben ik eerst gestopt maar later weer begonnen met 5 en 7. Na een paar dagen was de duizeligheid weg. Kan dat te maken hebben gehad met deze hartproblemen?
  Het slapen gaat overigens geweldig.
  Dank je wel.

  • Beste Helene,
   Dat weet ik niet of dat ermee te maken kan hebben. Duizeligheid kan vele oorzaken hebben. Soms zelfs dat je gedwongen wordt om rust te nemen. Ik ben blij voor je dat het weer over is!
   En wat heerlijk dat je weer zo lekker slaapt!
   Groetjes, Mireille

 11. Dag Mireille,
  Goed artikel.
  Maar ik vind het minstens zo belangrijk bezig te zijn met de vraag: Hoe voorkom ik dat ik anderen op deze manier kwets, teleurstel?
  Ook hier moeten we actief mee bezig zijn,jezelf gekwetst/teleurgesteld voelen wil niet zeggen dat je dat een ander dus niet aan zult doen. De kans is misschien juist wel meer aanwezig.

 12. Ha
  Wat een mooi artikel over het loslaten van teleurstellingen. Het kwam voor mij op het juiste moment een het voelt zo goed als je kunt loslaten.
  Je voelt aan het lichamelijke dat het oplucht.
  Ik gebruik zelf ook vaak de uitdrukking
  Een zucht geeft lucht….
  Maar nu worde het in een groter perspectief geplaatst.
  Bedankt.
  Ik MIR er elke dag op los en de mensen in mijn omgeving weten al dat MIRREN voor mij een werkwoord is dat mij goed doet……haha…

 13. Beste Mireille,

  Dank voor dit mooie artikel.

  Kan het zijn dat de blokkade in de hartmeridiaan koud aanvoelt?

  Laatst weer teleurgesteld en toen ik daarmee aan de slag ging, werd het eerst ijskoud rond het hart, voor het oploste. Nu je dit schrijft, komt deze vraag bij me op.

  Alvast bedankt!

  • Beste Asha,
   Jee, wat een bijzondere reactie! Ik weet niet of meridianen koud of warm kunnen aanvoelen. Ik kan me wel voorstellen dat de plekken waar aan gewerkt wordt, even hun warmte verliezen. Alsof er energetisch iets los laat, maar ik heb dat zelf nog niet eerder gevoeld of van gehoord. Dankjewel dat je het hier deelt, want misschien herkennen meer mensen dit. Ik ken het wel in de zin dat het hele lichaam tijdelijk (of soms 24 uur lang) helemaal koud wordt, voordat het weer warm wordt.
   Groetjes, Mireille

   • In verband met emotionele problemen uit mijn jeugd ben ik vorig jaar behandeld door een energetisch masseur. De MIR-Methode had ik toen al heel lang gedaan maar ik bleef steken. Bij één van de behandelingen waarbij het probleem echt los kwam had ik ook deze ervaring waarbij het helemaal koud werd, het was heel vreemd om te voelen maar wel bevrijdend.

 14. Mijn dochter (23-5-1969) heeft mij enorm teleurgesteld en ik haar. 2 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik geen goede moeder ben geweest, ik heb daarop gereageerd. Helemaal verkeerd! Zij kan niet tegen kritiek.
  Ik heb altijd haar afweer naar mij gevoeld.2½ jaar geleden is de bom gebarsten, sindsdien is er nauwelijks contact. Mijn kleinkindjes (nu 11 en 13 jaar)mochten niet meer bij ons logeren. (afstand 110 km).
  Wel mocht ik ze in hun woonplaats ophalen en daar iets ondernemen.
  Heel af en toe mogen ze nu 2 daagjes logeren bij ons.
  Ik houd de kleinkindjes (ook af en toe)op de hoogte via Watts Appjes.
  Hun reactie is kort. Ik denkt dat ze heel graag bij ons zijn maar ze zijn beïnvloed door hun moeder, het enthousiaste is er af.
  Ik denk steeds aan om te stoppen met alle contact, maar dat is zo definitief.Men zegt dat mijn dochter een persoonlijkheidsstoornis heeft, ik geloof dat niet. Ik heb onlangs geprobeerd het contact te herstellen(het wordt natuurlijk nooit zoals het was, de boot wordt afgehouden en de verwijten houden niet op. Fijn om op deze manier mijn hart te luchten.

  • Beste Anneke,
   Ja, wat kan het dan hard zijn, he. Vooral als je je kleinkinderen zo weinig mag zien. Ik heb dat veel vaker van anderen gehoord en het verdriet en de pijn zijn dan zo intens en zwaar… ik ben wel heel blij dat je nog wat contact met de kleindkinderen kunt onderhouden. Ik hoop van harte dat het een keer mag veranderen.
   Enne… “geen goede moeder zijn” bestaat niet. Wel moeders die hun best doen om er wat van te maken, want er is niemand in de wieg gelegd om de perfecte moeder te zijn. Alle moeders moeten het met vallen en opstaan zelf ontdekken en dat valt beslist niet mee.
   Veel sterkte gewenst!
   Groetjes, Mireille

 15. een teleurstelling, kan ik tegenover vroeger wel makkelijker mee om, maar dat mensen dat niet op een correcte manier zeggen. bijv, met iemand afgesproken om iets te doen, en die weet al langer dat die afspraak niet kan doorgaan, maar die laat me dat niet tijdig weten.

 16. Steeds weer stellen mensen mij teleur. Ik word er zo moe van. Dan denk ik, het zal wel aan mij liggen. Sinds ik de MIR-Methode doe, nu zo een 2,5 maand heb ik de indruk dat het mij minder kwetst, maar desondanks ben ik zeer veel alleen omdat ik mij afscherm.
  Ik ben 65 jaar, met pensioen, en woon in West-Vlaanderen en als ik ga petanquen zijn daar ook bijzonder onaangename mensen bij die het plezier vergallen !!!
  Resultaat, ik blijf vaker thuis, en word zo stilaan een kluizenaar.
  Vroeger daarentegen was ik goedlachs en energiek.
  Ik blijf de MIR methode doen zodat niet alleen mijn gezondheid terug op peil komt maar ook alle nare herinneringen uiteindelijk kunnen losgelaten worden en ik mijn eigen blije zelf terugvind.

  Bedankt Mireille en knuffel aan allen

  Rita

 17. Lieve Mireille, dank weer voor je bericht. Het is weer woensdag en dan lees ik als eerste je bericht. Au deze doet pijn, tranen stromen. Zoveel teleurstelling over me zelf, vooral dat ik niet anders ben, doe. Met n forse hechtingsstoornis steeds weer mensen aantrek en afstoot, de ander teleurstel maar mezelf nog meer. Als kind in n zeer onveilige situatie geweest en zelf mijn kinderen ook teleurgesteld.Ik zie die pijn vooral bij mijn oudste zoon. Al die patronen! Ik wil dat het bij mij ophoudt. Maar ook dat is n hoge lat en bron van teleurstelling realiseer ik me. Mirren helpt me, alleen al t feit dat je er wekelijks bent, is me enorm tot steun en helpt me door te gaan. Dank je wel daarvoor!!!!

  • Beste Sanne,
   Dankjewel voor het delen en blij dat je je erin herkent. Dat is alweer een stap in je heling! Het wordt echt steeds makkelijker en fijn dat je mijn schrijven als steun ervaart! Dat je steeds dieper mag gaan beseffen dat je je best doet met alles erop en eraan. En dat dat niet makkelijk is, maar dat het is wat je kunt. Hoe dieper je daar blij om kunt zijn, hoe meer je kunt ontspannen en ‘jezelf’ kunt zijn. Soms is het mogelijk om met je kinderen te praten over wat je doet en hoe onhandig je dat van jezelf vindt. Ook dat is een manier om de verbinding te houden/maken. Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 18. Hallo Mireille,

  Heel hartelijk bedankt voor deze fijne ( en voor mij zeer nodige informatie) ik doe de MIR methode dagelijks en ga goed vooruit maar deze nieuwsbrief heb ik hard nodig en niet alleen vanwege mijn slechte jeugd maar ook daarna , ik ben hard bezig de hoge muur om me heen af te breken maar de verleiding er weer achter te kruipen , is heel vaak aanwezig en kruip ik weer achter de voor mij “veilige muur” , dank voor alles wat ik deze laatste maanden van jou heb mogen leren.

  Nogmaals dank en dat al jouw wensen in vervulling zullen ( mogen) gaan.

  Anna

 19. Hallo allemaal. Alleen het herkennen van bepaalde klachten en dan lezen wat eigenlijk de oorzaak is brengt al zoveel goeds. En wat Ada zegt.. ik doe de Mir ook al ruim twee jaar. En ik geloof er beslist in, maar ik heb dingen meegemaakt die wis je niet in twee jaar uit. Maar ik zie verbetering. Dus Dank daarvoor!!

  • Hai Ap,
   Fijn te lezen dat je ook al mirt sinds 2j en ik begrijp volkomen dat er gebeurtenissen zijn die niet zomaar uitgewist kunnen worden. Voor mij idem.
   Wat mogen wij Mireille dankbaar zijn, want we kunnen ook onderling zo onze ervaringen van het leven delen en ja delen is al zo fijn, je bent niet de enige die zo voelt.
   Nogmaals bedankt Mireille en voor jou Ap een lieve groet.
   Ada

 20. Beste Mireille
  Jouw methode heeft mij reeds goed geholpen, ik ben er mee gestopt , maar nu ik verhuisd ben en alle rompslomp achter de rug is wil ik er opnieuw mee beginnen, uw artikel van vandaag moedigt mij aan.
  vriendelijke groeten
  gerda

 21. Goede morgen Mireille
  Ik vind het nog altijd fijn jouw mails te lezen en haal er ook veel goeds uit van af het begin doe ik nog altijd de 9 stappen iedere dag heb daar veel baat bij vooral daar mijn man ziek is zo kan ik verder met jouw hulp
  lieve groetjes Leonie

 22. Allereerst weer bedankt Mireille voor je nieuwsbrief. Ik kijk er elke woensdagochtend naar uit. Ik antwoord alleen als ik me meer betrokken voel, maar ik lees ze altijd. De MIR-Methode doe ik nu elke dag sinds bijna 2 jaar. Sommige mensen hebben meteen een radicale verbetering, ik heb er blijkbaar meer tijd voor nodig.
  Teleurstellingen heb ik genoeg gehad en zelfs van mensen of familie van wie ik houd.
  Maar ik heb nu een selectie gemaakt en vermijd zoveel mogelijk dit soort mensen. Ik heb een lieve vriend en echte vriendinnen (we zijn allemaal met pensioen) en we hebben allemaal een leven met moeilijke gebeurtenissen gehad. We hebben dus geen zin meer in mensen die ons teleurstellen. Ieder heeft zijn eigen leven, maar als we iets samen doen (en dat gebeurt regelmatig) dan doen we het en kunnen we op elkaar rekenen en dat geeft een heerlijk gevoel dat het zo ook kan.
  Dus kan ik me toch echt nog verheugen en blij zijn.
  Hartelijke groet Ada

  • Beste Ada,
   Ja, dat is fantastisch om te lezen! Ik denk dat daar ook het antwoord in zit: dat je bewust de mensen kiest met wie je om wilt gaan. Wat fijn dat je zo’n heerlijk groepje mensen om je heen hebt! Dat zijn gouden momenten als je bij elkaar bent!
   Groetjes, Mireille

   • Ada, als ik dat zo lees snak ik er nu al naar de klok 20 jaar door te draaien. Wat heerlijk! Zelf ook een leven boordevol teleurstellingen en nog steeds proberend mijn leven op rails te krijgen, maar ik mis verbondenheid, ik heb maar 2 vrienden meer over door chronische ziekte (ik kan niet tegen straling en ben erg ziek als ik tussen mensen kom door de smartphones) en die zie ik door de afstand slechts maandelijks even.Ik voel me erg geïsoleerd en hoop ook rust te vinden en leuke mensen om me heen om samen handwerkjes te doen, te spinnen, de natuur in te gaan en voor de dieren te zorgen…

    • Hai Christine,
     Toen ik nog werkte, was mijn leven boordevol en ook vol mensen waar ik geen zin in had, maar als het je chef is en collega’s, ja die kun je niet vermijden.
     Met pensioen gaan ben ik naar zee verhuist en kwam in een vereniging, waar ik nu een paar echte vriendinnen heb. En zoals Mireille zei, deze groep is goud waard. We steunen elkaar ook als iemand een probleem heeft. Het is zomaar op mijn weg gekomen, hoewel, ik stond er waarschijnlijk voor open.
     Kijk eens waar je clubjes kunt vinden met handwerkjes, want dan kom je mensen tegen met dezelfde hobbies als jou en wie weet, geeft dat gezellige contacten.
     Veel succes en lieve groet Ada

    • Hallo Christine
     I\’m heb ook veel last van straling gehad en werd mede daardoor erg ziek. Nu gebruik ik een kleine Floww op mijn telefoon en heb ik een Floww buisje altijd in mijn zak. Rustig opbouwen anders krijg je hoofdpijn heb ik gemerkt, dus een uur bij je dragen en dan wegleggen etc.
     Met een Floww wordt de straling van WiFi etc omgezet in lichaamsvriendelijke straling. Wel moet je eerst de opgelopen straling laten verwijderen, ik heb dat gedaan via bioresonantie. Helaas werkt deze dame niet meer, ze was fantastisch!!!
     Kan Floww van harte aanbevelen, ze hebben ook allerlei producten voor in huis of op kantoor. http://www.floww.com
     Succes en liefs! Suchita

     • Hoi christine,ik hoop dat je dit nog gaat lezen,maar tegen straling van telefoons en computer kun je ook een chip gebruiken van tachyon,oa te bestellen bij lifeenergie.nl,kan ik altijd bij me dragen,die.je kunt ook andere tachyonlroducten kopen maar ik heb van veel dat ik overbelast raak dus moet doseren,maar die chip is prima bij mij kan ik altijd dragen( veel mensen hebben geen last van overbelasting hoor,ligt aan mij) nou misschien heb je er wat aan succes!! Groetjes babs

 23. Beste Mireille,

  Geldt dit ook als je langere tijd ziek bent en daardoor al jaren teleurgesteld bent (als volwassene) in allerlei dingen die je moest missen die je geweldig leken of aanwezig was terwijl je je heel ziek voelde? Of alleen als kind?
  Groetjes!

  • Beste Jambee,
   Ja beslist! Het niet kunnen deelnemen aan iets wat anderen wel doen, kan zeker een gevoel van teleurstelling geven en verdriet. Dat te moeten accepteren, is beslist niet makkelijk! Ik hoop dat de MIR-Methode je erbij kan steunen.
   Groetjes, Mireille

 24. Inderdaad hoe kan een boodschap zo op tijd komen.
  Teleurgesteld achter elkaar het hield noet op, ik bevatte het niet en opeens weet ik dat dit het is,de teleurstellingen mag ik los laten!! Dank Mireille dat je weer op tijd kwam met jou antwoord.
  Mooie dag vandaag.

  • Beste Ria,
   Ja, dat is uiteindelijk de kunst, om die teleurstellingen weer los te kunnen laten. Mooi dat je daar al bent!
   Veel geluk! Jij ook een mooie dag!
   Groetjes, Mireille

 25. Dag Mireille, een tijdje niet echt gevolgd. Nu kijk ik en voel meteen oké, dit moet je gaan doen Ria. Teleurstellingen blijven soms terug komen door mijn eigen gedrag, alsof ik er op geabonneerd ben. Hopen op…..
  Dank je wel voor vandaag de tip. Ga weer aan de slag.
  Liefs van mij

 26. Lieve Mireille, ik doe nu een half jaar de MIR-Methode en ik vind het heerlijk! Ik vind het ook heel fijn dat ik zelf niet precies hoeft te weten waar ‘alles door komt’ want mijn lichaam dat wel weet en kan zichzelf helen.
  En dat doet het!! Ik geniet daarom niet minder van je uitleg hoor, want ik wíl wel alles weten en zie veel verbanden met andere methoden.
  Dankjewel en lieve groet,
  Juul

 27. Wat een mooi artikel weer, Mireille. Alleen al het lezen ervan zorgt ervoor dat ik me lichter voel in mijn hart. Dankjewel!

 28. Goedemorgen,
  Herkenbaar verhaal voor mij, maar behalve door anderen te zijn teleurgesteld, heb ik ook heel wat teleurstellingen door mijn eigen gezondheid. Zo vaak afspraken af moeten zeggen in verband met vroeger migraine en nu na de overgang hoofdpijn, dat zit me als spelbreker dwars.
  De MIR-Methode doe ik deze maand al een half jaar, eerste maanden twee keer per dag, maar nu nog steeds één keer. Helpt het? Geen idee, het is een houvast. De zinnen vloeien ik streel mijn handen, armen, baat het niet schaadt het niet……..
  Als er al wat verandert, dan gaat het heel langzaam. Wie weet? zeg ik over een jaar, dat het veel heeft gedaan. Ook bezig met Body stress release, via haar op deze methode gewezen.
  Maar teleurstelling is voor mij een maar wat vertrouwd gegeven……. Desondanks blijf ik hopen, wel geleerd dat dit soort veranderingen langzaam gaan, het patroon is in mijn geval in ruim 60 jaar opgebouwd en ingesleten.
  Ik blijf voorlopig mirren!
  Marianne

  • Beste Marianne,
   Ik vind zelf migraine en hoofdpijn zó naar! Ik heb het zelden en meestal kan ik dan wel een oorzaak vinden, maar hoofdpijn legt zoveel plat van je dagelijks leven… waardeloos! Heb je het artikel al eens gelezen over hoofdpijn en wat daar volgens mij de oorzaak van is? “69. De hoofdoorzaak van hoofdpijn.”‘Misschien dat dat jou nog wat inzichten geeft, waardoor een en ander sneller kan oplossen. En ja, het kan echt zo lang duren, hoe dieper de oude emoties zijn ‘ingeslagen’, hoe rustiger je lichaam het aan doet met loslaten. Ik hoop op een dag heel fijn nieuws van je te lezen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 29. Ha Mireille…kan het ook zijn dat als je kanker hebt gehad en een zware tijd er achteraan , dat dat ook je gevoel van vertrouwen heeft geschaad.?mijn lichaam laat me in de steek ?
  Het gaat nu stukken beter met me , maar had veel druk op de borst, tijdens het ziekbed heb ik iedere dag “gebeden”…zo noem ik de MIR methode..en had daar steun aan…….ik ga nu weer MIRREN…na dit gelezen te hebben , ik moet vertrouwen terug krijgen, ben angstig…liefs Marjanne

  • Beste Marjanne,
   Ja, dat zou heel goed kunnen, dat je teleurgesteld bent in je lichaam. Of ook teleurgesteld bent in het leven. Dat kan enorm zwaar op je hart drukken. Wat fantastisch dat je jezelf zo gesteund hebt in die tijd.
   Heel veel sterkte met herstellen en het terugwinnen van je zelfvertrouwen!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille voor je bemoedigende en lieve woorden, doet altijd goed, ben vanmorgen dan weer vol overtuiging gaan Mirren…en had gelijk twee wonderen vandaag, die ik tegenwoordig gelijk herken achteraf..want er is meer tussen hemel en aarde…ik heb al weken last van een slijmbeurs ontsteking, loop daarvoor bij de Fysio en krijg daar Dry Needling …ken je dat ….?.ook oefeningen aan de toestellen…maar duurt alzolang en is heel pijnlijk en lastig…maar vandaag.na heel moe geweest te zijn na het Mirren.ben ik zomaar een middag pijnvrij geweest.ongelooflijk..maar echt waar..het tweede wonder was dat ik een bloempot aan het verzetten was in de tuin…moet ik niet doen…en stemmetje in mijn hoofd zei dat nog….maar eigenwijs niet kunnen wachten..deed ik het toch…maakte een klap in 1 seconde klapte ik op de grond…schrok enorm.maar had helemaal niks…oooh ik had een beschermengel bij me….dus ben helemaal blij en heb daardoor gelijk weer meer vertrouwen…het komt zoals het komt…dus Mireille..ik ga weer dagelijks Mirren.het bewijs is er weer…….dikke kus voor al de moeite en tijd die je neemt om mensen te helpen..liefs Marjanne

 30. Fijn dat ik deze nieuwsbrief juist vandaag krijgt dank je wel ik ga het zeker doen was na een maand er mee gestopt omdat het goed ging, maar heb het nu weer nodig. Het komt me nu goed van pas dank je wel. Pauline

 31. Dag Mireille,

  Hartelijk dank voor de gulheid waarmee je al je kennis deelt, voor je oprechtheid en je inlevingsvermogen. Jij en je methode zijn een geschenk aan de mensheid.

  Warme groeten,

  Marleen

  • Beste Marleen,
   Dankjewel voor je lieve woorden! Ik doe het nog steeds met veel plezier en zie dat het mensen goed doet. Blij om!
   Groetjes, Mireille

 32. Door de MIR-Methode ben ik me vrijer gaan voelen. Het heeft heel lang geduurd maar ben er steeds mee door blijven gaan. Het heeft dus echt geholpen.

 33. Goedemorgen Mireille,
  Deze nieuwsbrief komt wel heel toevellig optijd gezien gisteren mijn relatie is afgelopen op een zeer akelige manier, ik ben heel verdrietig!

  • Hallo Albertien,
   Wat naar om te horen. Heel veel kracht, troost en steun toegewenst voor de komende tijd!
   Groetjes van Jorien

  • Beste Albertien,
   Heel veel sterkte! Dit is een van de hardste klappen die je kunt krijgen, een ‘gebroken hart’. Praten, praten en huilen. Veel sterkte! Ga anders ook naar de MIR-Methode Besloten Groep om erover te praten met andere MIRrors, als je zou willen.
   Sterkte… Mireille

 34. Mireille, je spreekt van teleurstelling uit de jeugd. Maar als volwassene ben ik ook vaak teleurgesteld. Mijn vertrouwen is daardoor ernstig beschadigd. En ja , ik heb letterlijk harte pijn en een bedrukt hart. Heel herkenbaar. Blijkbaar is vertrouwen ook een kwestie van het hart .

  • Beste Marianne,
   Ja, als volwassene kun je ook goed teleurgesteld raken in mensen. Misschien wel omdat je je dan nog meer bewust bent van wat het doet.
   Ik wens je een hart dat langzaamaan weer lichter wordt!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.