Home » Artikelen » 38. De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

38. De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode — 140 reacties

 1. Ik ben helemaal fan van de MIR-Methode, ik had erover gelezen en meteen toegepast en het boek besteld. Ik heb alleen een vraagje, is het belangrijk dat je altijd eerst een opstartzin zoals rookverslaving loslaten moet zeggen of weet het onderbewuste zelf wat het moet doen? Ik vind dit niet heel duidelijk in het boek.
  Het doet me een beetje denken aan ho’oponopo waar ik ook resultaten mee boek.

  mvg Inge

  • Beste Inge,
   Nee, een ‘opstartzin’ is niet nodig. Het onderbewuste weet precies waar het moet beginnen. Die extra stappen zijn voor mensen die graag meer willen kunnen bepalen waar het onderbewuste zich op richt.
   Groetjes, Mireille

 2. Heb al ruim twintig jaar last van depressie , lusteloosheid, apatie, neerslachtigheid. Zou de MIR-Methode iets voor mij kunnen betekenen?

  • Beste Jacqueline,
   Het zou kunnen, maar ik kan het je helaas niet garanderen. Je kunt het proberen. Begin dan rustig met alleen stap 5 en 7, twee weken lang. Daarna kan je alle 9 stappen gaan doen. Overleg het ook met je huisarts of specialist als je die hebt. En meld je vooral ook aan voor de 6 weken begeleidingsmailtjes op de home page. Dan word je stap voor stap uitgelegd hoe de MIR-Methode werkt.
   Veel sterkte en vooral lichtheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille,

  De vier weken met de stappen voor de 9 stappen heb ik gedaan en de formulieren opgestuurd t.b.v. het reumaonderzoek.

  In eerste instantie merkte ik verbetering en mailde ik, dat ik denk dat ik de tweejaarlijkse kenacort spuit niet meer ga halen. Na die vier weken heb ik een uitstapje gemaakt naar de dierentuin en dat urenlange geslenter was een overbelasting van mijn knie. Ik kreeg weer erge pijn. Ik was teleurgesteld en dacht, die MIR-methode heeft helemaal niet geholpen, ik ga toch maar volgende maand die spuit halen en ik bestelde Voltaren-gel ter verlichting.

  Toch ging ik ook door met de 9 stappen, omdat ik wel effect merk op andere gebieden. En de gel heb ik helemaal niet hoeven gebruiken!!! De pijn werd na een paar dagen minder en de gel heb ik in de verpakking gelaten!!! De kenacort spuit ga ik zeker niet halen, daar had ik toch al bedenkingen bij omdat het een heftig middel is.
  De MIR-methode volhouden helpt inderdaad. Echt bijzonder hoe dat werkt. Fantastisch dat je dit ontwikkeld hebt.

  Hartelijke groet,

  Tirza D.

 4. Hoi Mireille,

  Ik MIR nu ca 1,5 jaar trouw 2x daags. In de eerste dagen reageerde mijn lijf heel sterk, dat nam na die dagen af tot niet waarneembaar. Ik ben diverse keren naar een MIR-methode begeleider geweest voor enkele klachten, er trad lichte verbetering op, maar uiteindelijk toch geen heling.
  Mijn conclusie hieruit is dat de MIR-methode weliswaar oorzaken aanpakt, maar alleen van die klachten/symptomen die ontstaan zijn op het ‘niveau’ waarop de MIR-methode aangrijpt. Vinden klachten/symptomen hun oorzaak op een dieper ‘niveau’ dan werkt de MIR-methode naar mijn mening niet.
  Meer algemeen vind ik dat hoewel het opheffen van symptomen/klachten vaak erg welkom is, het de kans verkleint dat de ‘zieke’ zich afvraagt wat de reden is dat zijn/haar lichaam deze klachten/symptomen is gaan ‘genereren’. Ofwel wat wil ons lichaam ons hiermee vertellen? En daarnaar luisteren. Wijst zij ons middels klachten/symptomen misschien de weg die we beter kunnen nemen? (onze koers verleggen). Dus als gids.

  Bovenstaanden is voor mij de reden dat ik ca 2 weken geleden (voorlopig) gestopt ben met MIRren.
  Ik ben benieuwd naar je reactie Mireille.

  • Beste Frank,
   Fijn dat je de MIR-Methode een periode hebt willen doen en dat je lichaam er in ieder geval op reageerde. De dieper liggende oorzaken hebben hun tijd nodig. Het kan dan zijn dat mensen de MIR-Methode opgeven en een andere methode gaan zoeken. Helemaal prima. Dan is de MIR-Methode de eerste aanzet geweest. Met de artikelen op de website hoop ik mensen te helpen met inzicht te krijgen in de oorzaken van hun klachten. En soms blijven mensen onbewust vasthouden aan hun klachten, omdat ze het spannend vinden om stappen in hun missie te zetten.
   Hoop dat je klachten over een tijd minder mogen worden, op welke manier dan ook.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 5. Beste Mir-Eille,

  Ik heb / voor mijzelf / nog een tover regel verzonnen bij de derde; 3.C.; Buren loskoppelen

  Het zal mij wel lukken hoor.

  De rododendrons staan in bloei. Daarom ook.

  Groeten,

  era

 6. Beste Mireille,

  De MIR methode die ik nou ca. 1,5 jaar. Wat ze precies doet vind ik moeilijk aan te geven maar ik ben ervan overtuigd dat ze werkt en daarom doe ik ze trouw ieder dag 2x.

  Veel succes met dit goede werk.

  Vriendelijke groet,

  NeoQuartz Comfort sleeping
  Gezonder slapen op magneten en kristallen

  Jan Severens

 7. Mireille,
  Als een kind zegt: “Detoks alle Tostische belasting” 😉
  Dan kan een ouder daar wel een beetje om lachen. Maar voor het kind is het heel serieus.
  Volgens mij zou het wel voor hem moeten werken, want het gaat niet om wat je zegt. Het gaat om de juiste woorden de juiste energie geeft om het effect te verwezenlijken.
  1. Klopt dit?
  2. Zit er toch ergens een kleine tegenstrijdigheid in dit artikel?

  • Beste Raymond,
   Samen plezier maken is voor een kind ook belangrijk. Na het korte lachmomentje gaat de serieusheid weer verder. Het gaat om het gebruiken van de exacte woorden van de MIR-Methode. Als je werkelijk andere woorden spreekt, werkt het anders. Het gaat dus niet om de energie die je woorden mee geeft, maar letterlijk welke woorden je spreekt.
   Groetjes, Mireille