Home » Artikelen » 192. De drie wensen van je spieren

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

192. De drie wensen van je spieren — 38 reacties

 1. Ik doe nu ruim twee maanden de MIR methode. De laatste dagen krijg ik steeds een trillend linker ooglid als ik de MIR methode heb doe. Ik ben benieuwd waar dat op wijst.

  • Beste Kaatje
   Je vraag van de MIR-Methode of Be the MIRror website is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider.
   Deze zal contact met je opnemen om je vraag te beantwoorden.
   Groetjes,
   Team MIR-Methode

 2. Ik ben nu ongeveer 3 mnd bezig met de MIR-Methode. En ik twijfel soms bij het beter voelen en ook jezelf minder voelen of het aan de MIR-Methode ligt.
  Ik voel mezelf wel rustiger, kalmer, dat komt toch door de MIR-Methode. Ik heb een vervelende tijd achter de rug door een overlijden en begrafenis regelen, daardoor heel veel stress, ik denk als ik niet de MIR-Methode had gedaan dat het slechter met mij zou zijn.
  Dus ik ervaar de MIR-Methode als krachtig voor mij. Ik heb wel last van krampen in benen en tenen ( heb net over de spieren gelezen ) maar dat is volgens mij van de stress van afgelopen periode.
  Ik ga door met de MIR-Methode het bevalt mij heel goed, ik voel dat ik er kracht uithaal.
  Groet Joke

 3. De volgende oefening kregen we van onze pilates docent, tevens fysiotherapeut: Voor je gaat slapen, op bed liggend eerst je ene been langzaam omhoog brengen terwijl je je voet strekt en buigt, strekt en buigt etc en terug naar het bed. Dit doe je twee keer en tijdens de tweede keer beweeg je op de helft je voet heel goed in cirkeltjes, linksom en rechtsom. Vervolgens je andere been. Het helpt mij.

 4. Hallo Mireille, ik heb sinds vier weken last van de “kleine bilspier”. Zo merk ik er niets meer van en dan is die venijnige steek, als bij ischias, er weer. Wat betekent dit voor mij. Ik werk al heel wat jaren met de MIR – methode, en doe mee aan de webinars, ik ben 73 jaar. Zou het arthrose kunnen zijn? Dank je wel voor deze mooie methode. Lieve groeten, Sylvia

  • Beste Sylvia,
   Door de bilspier loopt de blaasmeridiaan. Het zou kunnen dat daar een verstoring in is. Je zou de video op de Be the MIRror-website daarover kunnen bekijken. Ik denk niet aan artrose, omdat het een spierkwestie lijkt te zijn. Vertrouw je het niet, laat dan je huisarts er ook even naar kijken.
   Groetjes, Mireille

 5. Fijn dat om te lezen over de spieren. Heb nu al maanden last van mijn onderrug en daardoor heupen en knieën .
  Foto’s gemaakt. Wacht op de uitslag.wordt een beetje moedeloos van de pijn. Ik probeer toch te bewegen.
  Fijne dag allemaal

 6. hallo Mireille
  last van rusteloos rechts been en grote teen. Dus trekkingen.
  Weet jij hoe dit komt??
  gr. marianne

 7. Hallo Mireille,ik beweeg, denk ik,dankzij de MIR-Methode soepeler dan vroeger. De 5km die ik bijna elke dag loop hebben iets meer veerkracht. Ik ben 77jaar en had alléén last van enkele wratten die inmiddels bijna weg zijn. Ik woon op Curaçao dus is het niet mogelijk om deel te nemen aan je voordrachten. Bedankt voor alles wat je voor héél véél mensen doet. Liefs,Sonja

 8. hallo lezer en antwoorder van dit bericht
  ik heb de mir methoden 7 weken gedaan
  maar het gaat nog steeds niet goed met me
  nu heb ik zelfs een pees midden door
  hoe kan dit
  wat is er niet helemaal goed gelopen
  en hier in de buurt is geen mir begeleider
  dichtstbijzijnde is Bergeijk en dat is jammer

 9. Beste Mireille , ik heb limphe oedeem sinds er een aantal limphe klieren zijn weggenomen , hierdoor is mijn ééne been al reeds 20 jaar lang zo’n 2,5 cm dikker geworden , sinds vorig jaar begon ook verdikking te vertonen op mijn voet , wat dit alles de nodige problemen geeft .
  Nu heb ik aan u de vraag 1 ) kan u mij de hoop geven dat de zwelling wegtrekt en mijn
  limphe sisteem voldoende gaat werken door te mirren of , 2) moet ik misschien ipv mijn hand te aaien mijn beide handen op mijn been plaatsen om resultaat te bekomen of een sneller resultaat te krijgen ?
  Ik doe de MIR Methode inmiddels reeds 9 weken met uitstekende resultaten van pijnen die volledig verdwenen zijn . Mocht ook mijn limphe sisteem terug goed aan t’werk gaan zou echt een wonder zijn !!!

  vriendelijke groeten

  Lisette

  • Beste Lisette,
   Wat fantastisch dat de pijnen verdwenen zijn! Ben erg blij voor je! Ik kan het je helaas niet garanderen dat het verbetert, maar er is wel een kans dat je lichaam een weg vindt om het vocht af te voeren. Wat bijvoorbeeld zou kunnen, is dat je meer energie gaat krijgen om wat meer te bewegen. Dankzij bewegen pompen je spieren vocht omhoog uit de benen, waardoor het meer afgevoerd wordt. Dus dan heb je misschien wel minder klieren, maar worden die wel actiever gebruikt. En wie weet, misschien vind je lichaam nog andere wegen om meer vocht af te voeren, bijvoorbeeld via je huid. Ik hoop dat je het wilt uitproberen en wens je ondertussen veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor de snelle reactie Mireille … NOG MEER bewegen zit er niet in ,ik ben een sport type al mijn leven lang , vroeger alle mogelijke sporten gedaan , 2jaar geleden een enorm zwaar fietsongeval gehad waarbij de nek gebroken , gelukkig is een positieve operatie gelukt maar gedurens de afgelopen 2 jaar bleef ik enorme lichaamspijn behouden en was mijn lichaam niet veel meer waard , sinds de MIR-Methode is al deze pijn verdwenen , geloof me dit was niet niks !! ik voel me dankszij de MIR-Methode me nog iedere dag sterker worden , zoals u zegt misschien meer bewegen voor mijn limphe systeem , wel ik doe momenteel iedere dag minimum 1 u tot 1,5 u tot soms 2u stappen , dwz tegen een tempo van 5,5 à 6 k/m uur soms afwisselend met snelstappen samen met mijn hond !! Dus wat dat betreft moet ik niet verwachten dat mijn limpesysteem gaat veranderen , dus dan maar blijven hopen op het mirren !
    De MIR-MethodeE blijft voor mij een wonderbaarlijk iets , wetende wat het met mijn lichaam gedaan heeft , wetende dat mijn lichaam na mijn ongeval niets meer waard was , en wat ik nu reeds na 9 weken mirren allemaal doe en kan , uiteraard ook” mijn sterke wil” die vooruit wil draagt er ook toe bij !
    Mireille van hart mijn dank !

    • Beste Lisette,
     Wat ongelooflijk bijzonder dat je pijn is verdwenen! En ja, jouw eigen inzet en sterke wil zal daar zeker aan bijgedragen hebben! Ik vraag me nog af of een lymfedrainage-massage nog een idee kan zijn? Of tapen? Dat laatste wordt ook vaak gedaan om vocht af te voeren. Kun je aan zo’n lymfe-drainage-masseur vragen. Ik hoop met je mee dat je verlichting mag gaan ervaren. Hou me op de hoogte, als je wilt.
     Groetjes, Mireille

   • Hallo Lisette en Mireille,
    Dagelijks, op een zachte, pijnloze manier bewegen.
    Voor vele klachten en ongemakken inzetbaar, waaronder ook het *lymfe/lipoedeem*.
    Laat je informeren : http://www.bellicon.nl
    Bekijk de YouTube filmpjes.
    Boordevol waardevolle informatie.
    Tevens is het gebruik van de Bellicon trampoline, wetenschappelijk onderbouwd, door verschillende disciplines.
    Met prachtige resultaten bij regelmatig / dagelijks gebruik.

    Ik ben hier laaiend enthousiast over!!!
    Al jaaaaaren …

    SUCCES!

 10. Ik doe de MIR methode al 3 jaar maar nadat ik een knieprothese heb gekregen schieten mijn hamstrings en kuitspieren regelmatig in de kramp. Ik doe al een jaar langbelke dag spierversterkende oefeningen, ik fiets, loop en ga 2x in de week naar de sportschool voor revalidatie. Dus aan dat meer bewegen geen gebrek. Maar waarom de MIR methode hier de zuurgraad niet optimaliseert? Als je het weet mag je het zeggen,

  Groet,
  Jolanda

 11. Dag Mireille, door mijn zoon ben ik ook aan de MIR methode begonnen , net als hij ben ik super tevreden … ben vandaag aan mijn 18de dag , reeds na 4 dagen had ik echt heel goede resultaten , het extreme is dat ik na mijn fiets ongeval nu al 2jaar niet 1dag zonder pijn was in mijn arm plus blokade in schouder , dus na 4 dagen pijn uit arm volledig weg , schouder blokade eveneens . Maar al zo’n 10 jaar heb ik ontzettend veel pijn in mijn scheenbeen , zo erg dat ik s’nachts droomde van de pijn die ik uiteraard op dat moment beleefde begrijp je , ook die pijn was na enkele dagen MIR weg , maar nu …. dit probleem in mijn scheenbeen is terug gekomen , op dit moment nog helemaal niet in die erge mate als voordien maar ik vind het wel een beetje angstwekkend en hoop dat het niet nog erger zal toenemen en hoop vooral dat het terug weggaat . Water drink ik al jaar en dat 1,5 a 2liter p/d , bewegen doe ik dagelijks minimum 1u en langer stevig stappen , met mijn hond , trouwens mijn hond geef ik nu ook de healing ik vond dat zij het erg kan gebruiken gezien zij erg getraumatiseerd bij mij is toegekomen . Een therapeut kan ik niet contacteren om advies gezien ik in Frankrijk woon. Daarom hoop ik dat u mij uw idee kan geven betreffende de toename van pijn in mijn scheenbeen , misschien kan u mij ook zeggen van wat die pijn ontstaat !
  Mijn dank voor al het goede dat u doet voor ons allen .
  groeten Lisette

  • Beste Lisette,
   Geen zorgen. Pijnen verdwijnen, komen dan weer opzetten, maar worden langzaamaan steeds minder. Het lichaam is de oorzaak aan het aanpakken en dat gaat vaak in golfbewegingen. De meridianen door de scheenbenen, de maagmeridiaan en de levermeridiaan, kunnen ook bezig zijn met het opruimen van blokkades. Daarover staan video’s op de Be the MIRror-website. En dat heeft vaak tijd nodig. Wanneer je een MIR-Methode begeleider wilt consulteren, weet dat ze ook telefonisch of via Skype werken.
   Veel geluk! En gefeliciteerd alvast met de pijnen die verdwenen zijn! Super!
   Groetjes, Mireille

 12. Sinds een week ben ik bezig met de MIR-methode. Nu krijg ik door mijn hele lichaam spierpijn. Vooral mijn rug en benen. Vannacht had ik echt zenuwpijn in mijn benen. Komt dit door de MIR-methode? En moet ik hier nu wel mee doorgaan?
  Groetjes, Nicole

  • Beste Nicole,
   Drink je voldoende water? Het kan zijn dat je spieren zich aan het versterken zijn en dat dat de pijn veroorzaakt. En neem even contact op met een MIR-Methode begeleider om het te laten natesten. Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 13. Hey beste Mireille ,
  Ik doe heel vaak aan sport , eet zo gezond mogelijk , neem magnesium bij en deflon bloedverdunner en toch nog regelmatig kramp
  Die dan dagen blijft aanhouden vooral in de kuiten , heb jullie punten gelezen en voor zover ik weet en lees doe ik zoals het hoort.
  Nu is mijn vraag kan magnesium teveel gecombineerd met deflon soms ook de oorzaak van kramp zijn ?
  Mvg Leonce

  • Beste Leonce,
   100% zeker weet ik niet, maar ik vermoed dat dat wel de oorzaak kan zijn. Kan je het aan je huisarts voorleggen?
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

  • Hoi Leonce,
   Ik ben orthomoleculair therapeut en weet dus van dit probleem. Welke vorm magnesium gebruik je? Is het magnesium oxide, of -citraat of nog anders?
   Gr. Peter

  • Hallo Leonce.
   Wat je mogelijk kan helpen is heel simpel.
   Elke avond voor het slapen gaan even je onderbenen flink borstelen.
   Van je enkel tot je knie, van onder naar boven strijken.
   Ik gebruik hiervoor een nylon nagelborsteltje. Werkt bij mij prima.
   Zeker de moeite om te proberen. Ik ben erg blij dat ik zonder kramp en pijn kan slapen.

 14. Hallo mireille,

  Dit is de tweede keer dat ik met mir methode bezig ben. De eerste keer vond ik het te zwaar. Nu ik meer inzicht krijg in mijn klachten wil ik doorzetten en erop vertrouwen dat het de juiste keuze is.

  Ik ben langzaam aan het opbouwen en ik merk dat ik weer dezelfde reacties krijg als de vorige keer.
  Vannacht heb ik me meer dan 30 keer uitgerekt. Vannochtend kreeg ik kramp in mijn kuit. Grappig dat mijn lichaam zelf de oplossing weet.

  Ook ben ik mezelf weer aan het aaien S nachts zonder dat ik me er heel bewust van ben. Mijn armen en mijn buik.

 15. Dag Mireille….Ik ben erg blij met de MIr-methode…ik ben begonnen met 5 en 7…vermoeidheid nam zichtbaar af en ik krijg meer innergie…heerlijk…..na enkele weken ben ik dan ook met volledige versie gaan werken….in het begin niet echt klachten, maar daarna…min of meer terug bij af en ergere klachten….teveel klachten eigenlijk…ik had de handen er vol aan….pfff…..ben uiteindelijk terug gegaan naar alleen weer 5 en 7…..doe dit nu nog steeds….graag advies….en dank je wel voor al de mooie advies-mails….lieve groetjes…Maria

  • Beste Maria,
   Terug gaan naar stap 5 en 7 heeft geen zin meer. Je kunt wel terug gaan naar 1x per dag de 9 stappen doen. Het kan goed zijn dat je gaat opknappen nu er meer zonlicht is. Kijk het even aan en als het je nog te zwaar is, ga dan een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 16. Hallo Mireille,
  zoals ik gewend ben, komt alles op het juiste moment en op de juiste plaats tot mij. Zo ook vandaag. Na een halfuurtje joggen (waarbij ik tussendoor loop) heb ik nóg meer last van mijn spieren als de dagen en weken ervoor.
  Heel naar. En dan lees ik jouw artikel in de nieuwsbrief.
  Ik ga er maar (weer) eens mee aan de slag.

  Ik vind je fantastisch bezig en ben erg blij met elke nieuwsbrief.
  Dankjewel.
  Alida P.B.

 17. Hoi mireille, Super leuk dat bewegen aan bod komt. Bewegen is heel goed en bewust bewegen nog beter. Goed bewegen is bijna een kunst. Er zijn zoveel trucjes om beter te kunnen bewegen en als je de trucjes kent dan kun je soepeler door t leven ook al heb je klachten. Bewegen zou eigenlijk een vak op school moeten zijn en niet gym alleen. Gym schrikt de niet minder lichaamsbewuste mensen vaak af. Zoals jij al schrijft bewegen zit in zoveel dingen……. Bewegen is leven. Als we niet meer bewegen dan gaan we n beetje dood . Bewegen is levenslust en energie. Kijk naar de natuur….. Weer bedankt voor de leuke nieuwsbrief. Ik verheug mij hier altijd op. En ik deel je kennis met de mensen om mij heen. Ik ben minder van t digitale tijdperk en deel de info minder via de computer…..Ciao Dionne

  • Beste Dionne,
   Dankjewel voor je aanvulling! Daarom zou ik graag scholen zien waar kinderen vrij kunnen bewegen. Waar kennis opnemen gepaard gaat met zelfstandige projecten, experimenteren en ontdekken. Gelukkig komen er al steeds meer van dit soort scholen!
   Groetjes, Mireille

 18. De afgelopen weken heb ik de MIR-Methode toegepast en ondanks dat ik pas 2 weken bezig ben, voel ik een groot verschil in spierspanning.
  Er komt ruimte in mijn schouders en de kramp in mijn kuiten verdwijnt. Heerlijk!

  • Beste Astrid,
   Wat heerlijk om te lezen! Blij voor je. En… ruimte in je lichaam, betekent vaak ruimte in je leven. Ik verheug me op wat het leven voor positiefs voor jou in petto heeft!
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille, als orthomoleculair therapeut wil ik je graag aanvullen. Uit onderzoek is gebleken, dat je van al die kostbare mineralen maar een klein percentage opneemt, als er niet een beetje vet in de maaltijd zit. Goed vet is voeding voor je brein en anti Alzheimer….
  Overigens hebben veel mensen een gebrek aan het mineraal magnesium. Dit wordt verbruikt bij heel veel processen in het lichaam. Maar stress put je magnesium uit en daardoor ontstaat vaak kramp.

  Ik vind het geweldig zoals jij bezig bent.

  Hartegroet,
  Peter

  • Beste Peter,
   Ja, dankjewel voor je aanvulling. Vetten zijn heel belangrijk. Kijk hier nog even wat ik erover schreef, als je wilt: 140. ‘Heb je al meer behoefte aan vet?’. Misschien dat je daar ook nog iets op wilt/kunt aanvullen? Zelf ben ik ook van mening dat mensen door stress of oude emoties te weinig opnemen, omdat de celmembraan dan te weinig voedingsstoffen toelaat in de cel.
   Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

  • Peter kun je ook kramp en spierspanning krijgen als er te veel magnesium in je lichaam zit? Ik heb na een stress tijd magnesium geslikt, maar nu heb ik constant spierspanning in de benen. Het kan misschien ook komen de zuurgraad optimaliseren van de MIR-Methode.

   Groet Lyda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.