Home » Artikelen » 235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen)

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen) — 127 reacties

 1. Hallo,
  Als MIR-Methode begeleider heb ik bij een cliënte gewerkt met een persoonlijk MIR-Methode-op-Maat (MoM).
  Daarin zijn 3 heel specifieke stappen uitgetest die op haar tinnitus gericht waren. Deze stappen hebben de tinnitus niet verholpen, maar wel een stuk draaglijker gemaakt, omdat de intensiteit minder werd.
  U mag mij rustig mailen hierover, dan kan ik uittesten (foc) of deze stappen ook voor u ondersteunend kunnen zijn.
  Warme groet,
  Marja Kikstra
  (info @ erevna.nl)

  • Hai Marja,
   Wat fijn dat je dit laat weten! Ja, met een MIR-Methode op Maat kun je inderdaad heel gericht aan een klacht werken. Fijn dat het bij die cliënte ook een stuk draaglijker werd!
   Groetjes, Mireille

 2. Dank je wel Mireille voor dit artikel. Herkende en voelde meteen dat het voor mij klopt wat je hier schreef. Ik wist dat ik helder horend was en ben nieuwsgierig geworden of het mij lukt met de MIR methode helder te horen in plaats van het gepiep. Naast de emotionele ervaringen die hier ook mee te maken lijkt te hebben voor mij. Toen ik voor het eerst tinnitus kreeg (19 jaar geleden) was ik echt van slag. Ik besefte dat het nooit meer stil in mijn hoofd zal zijn. Maar toen herinnerde ik mij dat ik ooit langs het spoor had gewoond en dat ik daar op een gegeven moment ook geen treinen (ook de nachttreinen die het spoor schoonmaken) meer hoorde langsrijden. Dit hielp enorm om te aanvaarden dat het gepiep erbij hoorde als vast omgevingsgeluid. Vaak sta ik er nog en eens bij stil dat ik continue gepiep hoor. Alleen na een stressvolle gebeurtenis of week of werkdag ben ik zo overprikkeld dat het gepiep mij hindert en dan neem ik rust. Wat ook weer helpt met ontspannen. Ik ga de MIR-Methode met stap 9 doen om te ervaren of het gepiep weg gaat. Want stilte in mijn hoofd lijkt mij heel fijn om te mogen ervaren.

 3. Mijn gehoorzenuw ging in een klap kapot, vandaar mijn hele rechter oor plotsdoof. Al 55 jaar, Zaagmachine in mijn hoofd geluid 8 op schaal van 10. Ben in alle universitaire ziekenhuizen in Nederland geweest, ook Antwerpen en Leuven. Echt niets aan te doen. Olaf Wagenaar, de neuropsycholoog aan het Erasmus heeft mij een paar keer gesproken. Ik heb geluk met mijn karakter, positief en aktief. Afleiding zoeken is het beste en s nachts later naar bed. Slaap je goed. Is een grote handicap dat lawaai in je hersenen, maar je moet er mee dealen. Anders heb je jezelf er mee. Heel veel sterkte voor al mijn lotgenoten. groet van Mieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.