153. Frustratie heeft je veel te vertellen!

Mensen die de MIR-Methode doen, kunnen meer frustratie gaan ervaren. Dat ze kribbig worden, chagrijnig en af en toe gewoon bitchy. Ja, mannen ook! De wenkbrauwen goed dicht naar elkaar toe getrokken, diepe groeven laten zien. Daarbij de mondhoeken omlaag en kiezen op elkaar geklemd. Het zijn allemaal uiterlijke kenmerken van frustratie. En het leuke is: die frustratie is super, want die heeft je veel te vertellen!

Je mist je sprankeling

Doe je de MIR-Methode, dan ga je meer en meer voelen wat voor jou belangrijk is. Wat jij graag wilt. Je stoft oude wensen af, krijgt weer grip op jouw diepste verlangens. Je krijgt weer oog voor wat voor jou zin heeft in je leven. En hoe meer dat zichtbaar en duidelijk wordt, hoe meer je gaat zien dat wat jij wenst niet hetzelfde is als hoe het nu gebeurt. Oftewel: je gaat voelen dat de situatie zoals die nu is, knelt. Je kunt er niet door stralen, niet goed in ademhalen, je mist sprankeling en vrijheid. En hoe meer je dat voelt, hoe meer frustratie er naar voren komt. “Zo wil ik het niet!” schreeuwt het in jezelf.

Nooit frustratie?

Mensen die nooit gefrustreerd zijn, zijn ofwel erg gelukkig, ofwel ze hebben zich bij alles neergelegd. “Laat maar, gaat toch nooit veranderen”, “Ik kan het maar beter over mijn kant laten gaan.” “Het heeft toch geen zin dat ik me daar boos over maak.” Ze hebben zich geschikt in hun lot en zullen hun energie niet meer steken in het veranderen van hun situatie. Geen frustratie voelen, kan dus een teken zijn dat je je leven uit handen hebt gegeven en je als een speelbal laat gebruiken. Depressie ligt dan op de loer. Dit zijn overigens ook mensen die vaak maagproblemen hebben. Maagzuur, maagklachten, pijn in de maag of geen voeding kunnen verdragen. Bij hun is chakra 3 geblokkeerd, die ter hoogte van de maag zit. Ze hebben nog maar nauwelijks toegang tot hun wilskracht, voelen zich onmachtig er iets aan te doen.

Gefrustreerd? Gefeliciteerd!

Dus voel je je door het doen van de MIR-Methode steeds meer gefrustreerd? Gefeliciteerd! Dan ben je van binnen aan het veranderen. Je voelt scherper wat je niet wilt. Het is een pannetje dat op de gloeiende kookplaat staat en dat gaat overkoken! Je krijgt steeds meer energie. “Zo niet langer! Genoeg! Ik wil het anders! En wel ZO!”
Dat laatste is nog een uitdaging. Want als je weet dat je iets niet meer wilt, weet je nog niet hoe je het wel wilt. En dat is een proces, een periode van zoeken, nadenken en vooral er met anderen over praten. Lezen, zoeken op internet. Wat zouden anderen doen? Hulp vragen. Aan mensen die werkelijk met jou mee willen denken. Die met goede tips komen. Zoek ze op! Je kunt je situatie ook in de MIR-Methode Besloten Groep voorleggen aan andere MIRrors en vragen hoe zij iets zouden veranderen. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden!

MIR-Methode en frustratie

Wanneer je meer en meer voelt wat jij niet meer wilt, komt dat door veranderingen in jezelf. Dat wordt vooral veroorzaakt door:

Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen. Je weekt jezelf los van de verwachtingen en wensen die je van je ouders hebt binnen gelaten, of van andere mensen. Je gaat steeds meer voelen wat JIJ wilt, wat voor JOU belangrijk is. Het is JOUW leven! Zie hierover ook de video ‘Zelfliefde zaaien met de MIR-Methode’, Nederlands ondertiteld.

Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren. In de chakra’s zit chakra 3 ter hoogte van je maag. Als die weer vrij gaat stromen, komt je wilskracht terug. Je gaat krachtige beslissingen nemen. Je gaat kracht voelen en energie om je leven naar JOUW hand te zetten. Om te zeggen “Stop! Tot hier en niet verder!”

Doe altijd alle 9 stappen
Hoewel ik hier nu maar 2 stappen noem, doe ze altijd alle 9, omdat ze met elkaar samen belangrijk zijn! Bedenk maar hoe belangrijk je wilskracht is voor het herontdekken van je missie, je levenspad!

En jij? Werd jij ook gefrustreerd door het doen van de MIR-Methode? En, heb je al wat veranderingen kunnen doorvoeren in je leven? Ik hoor het graag! Schrijf het hieronder, dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier.
Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Dat je je frustratie maar mag gaan zien als een heerlijke bron van energie om jezelf te bevrijden!
Groetjes, Mireille Mettes

P.S. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.Reacties

153. Frustratie heeft je veel te vertellen! — 64 reacties

 1. Beste Lezers,
  Ik bezocht een medium, jaren terug. Onverwachts, bevestigde deze persoon mij in al mijn ziens ervaringen ,die ik mijn leven lang al heb. Zo heftig, zo mooi! Het heeft mij enorm veel gebracht, maar ik wilde niet afhankelijk zijn worden van deze persoon. Ik wil het zelf doen. Zo’n drang om het zelf te doen….. en toen kwam de MIR. En nu ga ik, het zij met iets minder heftigheid, door vergelijkbare ervaringen. Ik heb al heel wat opgeruimd, maar met MIR nog meer, zelfs mijn huis wordt netter. En frustraties…hahaha… van de week nog, ben ik totaal onverwachts voor mijzelf, totaal ontploft. dat was lang geleden, heel erg lang geleden. Als een idoot geschreeuwd, naar een aantal mensen en toen ze niet luisterden, heb ik er zelfs een fysieke actie achteraan gegooid. Niet aan mensen gezeten hoor maar machines stopgezet. Tot grote verbazing van deze mensen, maar ook van mijzelf. En tjonge wat lucht dat op. En ik schaam me totaal niet, ik was er zo zat van en dat is nu wel heel duidelijk gemaakt. En er is gehoor aangegeven. Eindelijk.
  En weet je, ik was ergens mee bezig en dacht, goh, hier wordt ik blij van, wat leuk is dit. Daarna stap ik in mijn auto en rij naar huis. bij de oprit van de snelweg staat een lifter, het regent en ik stop, de vrouw rent naar mijn auto en springt erin. Ik rij al weer, want ik mocht daar eigenlijk niet stoppen. Waar moet je naar toe? Nou, als ik er daar en daar uit mag, zou dat mooi zijn. Oh, dat is prima, doen we. Wat ga je daar doen? Nou, ik ga iemand bezoeken die ziek is. Oh, zeg ik nog, moet je dan naar het ziekenhuis, want daar kan ik ook wel even langsrijden, kleine moeite en het regent zo hard. Maar nee, ze is niet zo ziek, haar hoofd is in de war. Ach, ja de doktoren zeggen daar van alles over, maar als je het aan mij vraagt, zo zegt mijn lifster” ligt het aan haar energien. Dan kijk ik mijn lifster voor het eerst eens even aan. Aan haar energieen? Ja, zegt ze, als ik dat combineer met sterrenbeeld en dan komt er een prachtig verhaal. Mijn oren zijn gespitst. Maar ja, zegt ze, sommige mensen zeggen dat ik mensen hier mee in hokje plaats, maar dat doe ik niet hoor. Dan vraagt ze naar mijn sterrenbeeld. Ik vertel het aan haar. Wat zij daarna tegen mij zegt………
  doet mij bijna uit de auto springen. Hoe kan die vrouw die ik net op gepikt heb voor een lift van A naar B, mij vertellen dat ik dat wat ik aan het doen was die ochtend moet doen, omdat ik daar zo blij van wordt, ze leest het uit mijn sterrenbeeld… weet je als je MIRt dan lijkt het wel of je dichter en dichter bij jezelf komt, en dan verschijnt er van alles op je pad. Het lijkt wel of alles bij elkaar hoort en inelkaar grijpt… Ik wens jullie allemaal van deze geweldige ervaringen!

  Mir ze! Karin

 2. HALLO

  BEN BEGONNEN OP 15 APRIL EN NOG STEEDS BEZIG OMDAT IK VOEL DAT HET NODIG IS. FRUSTRATIES TROEF ZOU IK ZEGGEN MAAR HET GAAT DE GOEDE RICHTING UIT, ZEKER WETEN. BEDANKT HOOR.

 3. Lieve Mireille,

  Voor mij geld op dit moment dat ik zoals ik het zelf noem,aan het uitzieken ben.Zeker voel ik veel frustratie omdat mijn lichaam mijn geest niet volgt, ik klussen in huis haast niet aangepakt krijg.Moet wel zeggen dat ik vanaf 2001 de een na de andere zware uitdaging heb gehad waardoor ik geen ruimte kreeg mijn eigen ding te doen.Voel me absoluut erg geblokkeerd, energie level 0.Positief in dit proces is het feit dat ik oude lasten van af aan het schudden ben, ermee verbonden zijn daar ook mensen bij die mij beklemmen.Door mijn hooggevoeligheid ervaar ik dat intens omdat hun energie bij mij binnenkomt.Ben nu energie aan het scheiden door mijzelf steeds te vragen of hetgeen ik voel wel van mij is.Er is zeker een persoon die ik maar niet los krijg, een man die meer van mij wil dan ik.Heb het contact verbroken, maar die man blijft geestelijk bezig en trekt enorm aan mij.Daar gaat 90 % van mijn energie heen, hij laat niet los.Ik ervaar dit als zeer beklemmend.Ik wil vrij zijn zodat ik mijn weg kan vinden zonder dit soort afleiding,ik hoop dat ik na dit proces mijn eigen weg weer vind, nu voelt het nog als een heel grote blokkade.Het is mij ook vaak opgevallen dat als je niets van een man wilt, ze harder gaan trekken als een soort zwarte wolk aan je blijven kleven, dat frustreert mij dus enorm.
  nou Mireille dat was het ,wel fijn om te lezen dat dit een erbij hoort
  gr van Ellie

  • Hallo Ellie,

   Ik hoop dat het oke is dat ik hier op reageer.
   Wat je schrijft,het lijkt wel alsof ik het zelf geschreven zou kunnen hebben,zo herkenbaar.

   veel sterkte,

   gr,
   Miet

 4. Dag allemaal,

  Als we over frustratie spreken ben ik ook ervaringsdeskundige. Echter terugkijkend en mede ook door het doen van de Mir-methode trekt de mist langzaam op en wordt alles helder.
  Ik heb werk gemaakt van creativiteit, van 2000 tot 2009 exposeren, lessen volgen en geven (somatische dagbehandeling). Creativiteit gaat vele kanten uit, maar er zit ook een addertje onder het gras. Als je niet goed de begrenzing in de gaten hebt geef je uiteindelijk vanalles weg en uiteindelijk kun je zelf met lege handen staan.
  Dit overkwam mij, schilderen ligt al jaren stil…..
  Ben niet bij de pakken neer gaan zitten en met heel veel wandelen (voetjes op de vloer) kwam ik uit bij een kringloopwinkel waar men vrijwilligers hard nodig hadden. Hier kreeg ik ruimte en vrijheid om een kledingwinkel in te richten. Of je het nu creëert op het doek of in de ruimte het is in feite hetzelfde. Uit het niets iets maken waar je de wereld een stukje mooier kunt maken en waar jezelf en andere mensen blij van worden.
  Dit doende en goed voeling houdend met je lichaam (dit is de grote uitdaging!!) is het verhaal positief. Je niet laten ontmoedigen door frustratie maar erdoorheen naar positiviteit zoeken in jezelf dat mag van mij LEVENSKUNST heten. Mirren wijst de weg, succes ermee allemaal, Groetjes Crea-Thea

 5. Mijn frustratie zit hem vooral in het feit dat ik alleen ben, een relatie is nu drie jaar heel plots beeindigd. Hebhet heel moeilijk om tussen koppels te vertoeven of om iemand te horen praten over mijn man, word vanbinnen dan heel bitchig.

  • Beste Mieke,
   Ja, dat is heel begrijpelijk. Het is ook zo vers nog en pijnlijk. Je zou het beste op die ‘venijnige’ momenten de EHBO kunnen doen van de MIR-Methode. Ken je die al? Je kunt de complete uitleg vinden op de ‘Be the MIRror’-website of het leren van een MIR-Methode begeleider of van iemand die het al onder de knie heeft.
   Groetjes, Mireille

 6. Lieve Mireille,
  Dankjewel,
  Dit kwam precies op het goede moment!Frustratie is een goed teken. Pietje precies in de verpleegkundige thuiszorg, worstelend met de tijd.Na werktijd contact met collega, uren vergoed gekregen, actie ondernomen dus. Besef nu dat ik van me heb laten spreken! Punt voor mij.Deze dag sluit ik glimlachend af en ben niet bang voor die gevoelens.Ik ben sinds kort weer opgestart met de MIR methode. Groetjes,
  Lilian

  • Hai Lilian,
   Goed gedaan!! Opgekomen voor jezelf en met mooi resultaat, hoera!
   Groetjes, Mireille

 7. Lieve Mireille,

  Ik ben nu 2,5 week bezig met de MIR methode en ik slaap al veel beter en inderdaad de laatste paar dagen ben ik zeer gefrustreerd en geïrriteerd, dacht zelfs dat het een terugval was, maar lees nu dat het goed is!
  Ik zag gister een documentaire over Food Matters en dat was ook een echte eye-opener, vooral over onze vitaminetekorten en ziektes die daar door voorkomen. Heb gelijk besloten om gezonder te gaan eten en extra vitamine C te gaan slikken.

  Verder ben ik blij met deze methode en ga ik na 4 weken me aanmelden voor de Be the MIRror.

  Liefs Elly

 8. Al na een paar dagen voelde ik een enorme ruimte in mijn buik tijdens het wandelen. Ik ben nu 2 maanden bezig en had idd 2 dagen geleden veel frustratie en heel chagrijnig en wist het gewoon niet meer en dood moe. Maar dat heb ik met regelmaat. Tè weinig rust nemen en wisselende suikerspiegel. Ook ga ik meer bewust dingen aanpakken én grens aangeven. Partner, ook wat autistisch, zegt vaak geef dit of dat even of haal dat even. Nu zeg ik NEE in de vorm van : ach doe jij dat maar.even of dáár ligt het.
  Helaas ben ik nog steeds niet weer gaan schilderen want er “moet” nog zo veel. Foto’s ordenen cassette bandjes idem de kindertekeningen van de 6 kleinkinderen etc. Het is wel leuk om weer de kinderstemmetjes te horen van de kleinkinderen en heb een paar gedigitaliseerd en verstuurd naar hen waarvan 1 een jaar in. Australië zit.
  Ik ben bijna 81 en je weet nooit wanneer je eind daar is heb ik een drang van opschieten. Maar lukt niet zo goed want oude foto s roepen ook emoties op!
  Ok ga nog maar door met de MIR-Methode maar de laatste dagen vergeet ik het soms een keer. Het is wel fijn dat je nu net mailde over die frustraties, dankjewel

  • Beste Aafje,
   Ja, en wat mij dan vaak helpt is als ik iets echt voor elkaar wil krijgen, dat ik dan elke dag een mini-stapje erin zet. Waar zou je willen schilderen? Eerst die plek in je hoofd bedenken. Dan op een andere dag kijken hoe je schilderspullen ervoor staan (wáár ze eigenlijk zijn). Een andere dag wat tubes verf kopen. En weer een volgende keer wat spullen klaar leggen. En als je dan een paar dagen later ineens zin krijgt, kun je zo -hup- beginnen. Met al die drukte komt het er zo vaak niet van, terwijl dit soort ‘liefhebberijen’ zo voedend en broodnodig zijn voor onszelf!
   Veel geluk, ook met je kleinkinderen! Wat zullen ze je cadeau leuk vinden!
   Groetjes, Mireille

 9. Ja, zeker gefrustreerd, in huis verdwijnen spullen naar de Dorcas echo heerlijk is dat!! En t gaat ook mild zonder frustratie maar op Werk kan Ik me moeilijk bezig houden met de things to do, normaal gesproken Ben Ik al Snel afgeleid maar laatste Paarl Dagen zwaar geiiriteerd en afgeleid… Slaap wel heel goed, veer dieper en voel me meer uitgerust, daarom snap Ik mijn gedrag op Werk nog niet.. Komt wel… Pas Een week bezig! En heb ook nu al super super Zachte warme handen! Bedankt!!

  • En ook beetje vreemd is ook dat na jaren geen hooikoortsklacht ik vandaag helemaal vol zit, komen oude klachten terug?

   • Beste Joyce,
    Ja, heerlijk die zachte handen, he! Oh, als je je zo geïrriteerd voelt op je werk, dan kan het goed zijn dat er iets borrelt! En oude klachten kunnen in het begin even opvlammen om vervolgens op te lossen. Heel normaal.
    Sterkte en fijne gezondheid gewenst!
    Groetjes, Mireille

 10. Beste Mireille
  Ik doe al meer dan een jaar de MIR-Methode.Heb vorig jaar oktober een punt gezet achter een vierjarige relatie met een narcist.Hij spookt nog regelmatig door mijn hoofd en word er triest en boos van.Alsook kan ik moeilijker beslissingen nemen en twijfel veel waardoor ik het gevoel heb dat ik echt blijf hangen.En voel mij hierdoor ook heel moe.

  Alvast bedankt

  Groetjes Conny

  • Beste Conny,
   Ik weet er niet het fijne van, maar ik weet wel dat het echt lange tijd kan duren voordat de ervaringen met een narcist diepe sporen in je achter kunnen laten. Het kost dan lange tijd om je zelfvertrouwen terug te winnen. Zoek vooral mensen op die deze ervaring ook hebben, of die jou erbij kunnen begeleiden. Gun het jezelf!
   Veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Conny….ik ken dat ook.Kijk eens naar Richard Grannon SPARTANLIFECOACH, You Tube..Hij geeft goede Tips.
    Groetjes Levin..

 11. Frustaties, wie heeft ze niet !
  Geweldig dat ze iets met je zullen moeten doen
  en dat jij er iets mee ‘moet’ doen !!

 12. Hoi Mireille,
  heb twee veilige weken van stap 5-7 gedaan en toen vier weken de hele reeks. Nu een maand later doe ik nog altijd trouw twee maal daags de MIR-Methode. Veranderingen zijn voelbaar, meer grond onder m’n voeten, en vooral weer zin in creativiteit omdat dit mijn “bezigheid” was en al jaren stil ligt.
  Ben bezig met het plannen van een expositie in (2017) dit geeft me de gelegenheid om hier langzaam naar toe te werken. Ben benieuwd hoe alles uit de verf komt, het voelt een beetje als de verloren dochter die weer terug komt op haar eigen stekje….
  Dit bedenk je niet, maar is vermoedelijk toch een gevolg van het “Mirren” weer terug naar de “basis”zo lijkt het wel. We zullen zien, dank ook voor de MIR-ehbo, dit gebruik ik bij hoofdpijn en knieklachten.
  Hartelijke groet, Thea

  • Beste Thea,
   Zó leuk dat je dit voor elkaar gaat krijgen! Het is mijn grote wens nr. 9 op mijn bucket list, maar daar mag ik nog een paar jaar aan werken, denk ik. Het vergt best veel om zoiets op te zetten en ik vind het gaaf dat je er voor gaat. Laat je het me weten als je expositie geopend gaat worden?
   Veel succes en veel voorwerk-plezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

 13. Heel gek….als ik mijn verhaal terug wil lezen zie ik het niet meer staan totdat ik er weer iets opzet……sorry voor het ongemak 🙁

  • Beste Ada,
   Is helemaal okee. Het duurt vaak even voordat je bericht wordt toegelaten, omdat ik het eerst lees en dan meteen antwoord of gewoon plaats op de website.
   Groetjes en dankjewel voor het schrijven!
   Mireille

 14. ok goed dat ik dit nu lees ik was namelijk weer met de MIR-Methode gestopt omdat ik er echt super chagrijnig en gefrustreerd van werd en een echte bitch was naar mijn man en kinderen en dat wilde ik niet. Maar nu begrijp ik dat dat dus eigenlijk heel goed is en ik echt mijn eigen grenzen aan het aangeven was waar dus iedereen de hele dag overheen aan het gaan is. Dan ga ik dus toch maar weer beginnen en het nu ook gewoon volhouden want zo als het nu gaat trek ik het gewoon niet er moet echt wat gaan veranderen! groetjes Els

  • Beste Els,
   Prachtig hoe je het ziet! Zo werkt het precies: als je je grenzen voor het eerst gaat aangeven, lijkt het alsof je superchagrijnig of bitchy bent. Vaak is dat dan ook zo, omdat we dan nog niet rustig kunnen verwoorden hoe we het willen. We voelen wel dat we het zo NIET willen. Nu nog de middenweg gaan vinden en respect afdwingen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Els
   Het klinkt misschien gek maar ik vind het juist een voor uit gang. Want er word wel degelijk iets in werking gezet. Dat het moeilijk voor je is om zoals jij het zegt dat je chagrijnig en je als een bitch gedraagt terwijl je eigenlijk niet zo in elkaar zit. Dat is heel goed te begrijpen. Maar beste Els geloof het gaat je wel degelijk iets moois brengen.Mijn eigen man zei op een gegeven moment ik ga die Mireille is even bellen. Omdat ik niet alles meer voor zoete koek slikte. Het mooie is het heeft ons juist dichter bij elkaar gebracht.En dat gun ik jou van harte.Ik hoop dan ook dat je de MIR-Methode weer op pakt.En dat het je veel moois gaat brengen. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 15. Beste Mireille
  Hier een berichtje van mij……doe de mir ook al langere tijd met tussenpauzes
  De laatste tijd merkte ik dat ik mezelf niet meer was , totdat ik vanmorgen jouw mail binnenkreeg en dacht ; nou datbis het dus : ik ben juist goed bezig…..dank je wel hiervoor
  Ook was ik de laatste tijd erg moe maar ook daar kwam ik vanmorgen achter; het blijkt dus van mijn hooikoortspillen af te komen en het verschil met of zonder pillen , het maakt niets uit dus heb voor mezelf besloten per direct te stoppen…..hoe minder megicijnen hoe minder bijwerkingen
  Heb jij nog een tip of een zin om minder last van mijn ogen door de hooikoorts te hebben
  Lieve Mireille…..jouw mail kwam vanmorgen precies op de goede tijd binnen
  Nogmaals dank je wel en ik blijf de 9 stappen weer gewoon doen

  • Beste Ada,
   Met de 9 stappen ga je de oorzaken van je hooikoorts aanpakken. Daar hoef je geen extra zin voor te gebruiken. En super dat je het zonder medicijnen gaat doen. Als je er toch geen verschil merkt…
   Veel geluk en fijne gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Ada
    Wat goed van jou dat je stopt met die medicijnen. Dit is een van die dingen wat gebeurt wanneer je de MIR-Methode doet je word bewuster van alles wat je op en in je lichaam stopt. Dat is zo’n mooie stap voor uit.
    Dank je wel voor het delen. Een hele dikke knuffel van mij.
    Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 16. Hoi hoi,

  Ik merk dat er heel wat veranderingen spelen in mijn leven. Ik ben me veel meer bewust van de overtuigingen die ik als kind heb ontwikkeld en die ontzettend veel invloed hebben om hoe de dingen in mijn leven lopen en op mijn houding en gedrag. Als toevoeging is ook hypnose op mijn pad gekomen en heb ik al een sessie gedaan waarbij je echt terug gaat naar jezelf als kind om de negatieve overtuigingen los te koppelen en te ontkrachten. Prachtig want nu verandert er nog meer!

 17. Goooooh, deze mail over frustratie komt mij als geroepen! Ik ben enthousiast begonnen met de MIR-Methode en had eigenlijk gelijk al effect: de eerste dagen veel dorst! Letterlijk, naar vocht. Water. Ik dronk na de 9 stappen een flesje water. Dat deed mij goed. Maar ik ben inmiddels weken verder en wordt in mijn omgeving herinnerd aan het doen van de 9 stappen. Ik kom de print met de 9 stappen steeds tegen…maar ik heb er geen zin meer an. En dat laatste, een ‘geen zin meer hebben’, geen interesse en en geen belangstelling meer hebben, geen motivatie voelen, kom ik op dit moment op alle lagen tegen…Vooral op werkgebied. Ik ben verpleegkundige op een drukke ziekenhuis-afdeling. Van 8 tot een uur of 11 gaat het goed, daarna blokkeer ik. Hoofd vol mist/watten. Ik kom er niet doorheen. Ik wil wel maar kan niet. Ik merk vooral dat ik het op deze manier niet meer wil. Voel mij ‘uit gezorgd’ als het ware. Ik ben snel geagiteerd en kan niet meer snel schakelen. Wat wel erg hard nodig is in mijn werk op deze afdeling. Ik baal. Als ik thuis ben begint alles te dalen: wat ik had moeten doen, had moeten zeggen etc. Kortom: ik voel mij erg gefrustreerd! Ik ga de MIR-Methode weer oppakken.

  • Beste Carla,
   Heel mooi! Kijk naar je frustratie en misschien kan je gaan zien wat je zo mist in je werk? Welke belangrijke elementen kun je niet kwijt in je werk? Tijdsdruk, een collega waar het niet mee botert, of misschien liever een ander soort artsen of patiënten om mee te werken?
   Het gaat vast helder worden.
   Veel geluk en mooie stappen gewenst!
   Groetjes, Mireille

 18. Pfieuw, wat ben ik blij dit te lezen zeg! Ik voel heel veel frustratie in mijn huidige baan en ben tot de conclusie gekomen dat deze niet meer bij mij past. Ik ben nu aan het solliciteren maar het gaat niet zo snel als ik zou willen en dan raak ik daar weer gefrustreerd door….. nu ik weet dat ik op de goede weg ben geeft dat mij weer hoop en energie. Op naar een mooiere wereld met een baan op maat voor mij .

  • Beste Tanja,
   Zo is dat! Super dat je dat inzicht hebt gekregen! Ga vooral kijken in wat voor setting je graag zou willen werken. Sportwereld? Kinderwereld? Theater? Ziekenzorg? Met mensen, dieren, natuur? Er komt vast iets moois op je af als je iets meer van de details kan inkleuren.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Dit vind ik leuk! Gisteren een super frustrerende dag gehad en dan nu dit artikel! Geweldig! Ik ga denk ik eerst eens op zoek naar een gememe deler van mijn frustraties.

 20. De reactie op Ellen . Ik ben niet dezelfde marijke als van de autistische partner voor de duidelijkheid.
  Maar Marijke betreft jou autistische partner. Als hij meekon met jou zou dat gaan, maar het gaat niet! Probeer een weg voor jezelf te bewandelen. Blijf beiden blij met elkaar daardoor.

 21. Beste Ellen,
  Er worden wel steeds meer mensen wakker gelukkig.
  We worden heel klein gehouden en gestuurd.
  Maar ook dat gaat geleidelijk , de verandering.
  Heb vertrouwen, het gaat steeds verder openen. De macht is steeds minder sterk van die groep.
  Stuur licht en liefde naar alles en vergeef ieder die je pijn doet of heeft gedaan.
  Ook ik voel de onmacht van de controle boven en over ons.
  Maar er komt balans in onze wereld. Dus help met liefde sturen ook naar deze machtsbeluste mensen. Heb vertrouwen en vooral in jezelf

  • Dank voor je reactie, zelf heb ik het idee dat we eerder liefde voor onszelf moeten voelen, zodat we gesterkt de waarheid kunnen onthullen. Krijg eerder het idee dat psychopaten in een vechthouding schieten als ze met de naakte feiten worden geconfronteerd, dat liefde sturen op hen eerder een averechts effect heeft.

 22. Ja ik voel me gefrustreerd, omdat mijn partner autistisch is en hij het me niet verteld heeft, nog steeds niet. Ik voel me beetgenomen. Omdat ik dacht dat ik een avontuurlijke man gevonden had waar ik van alles mee kan ondernemen. Maar nu mag er niets veranderen, alles moet op zijn manier. Hij wil geen kleur en geen licht. Kleur, licht en verandering zijn alles voor me. Ik wil reizen maken naar spannende plaatsen die Ik nog niet ken. Het gaat allemaal niet gebeuren.

  • Beste Marijke,
   Dat is beslist niet makkelijk! Toch zijn er vast mogelijkheden. Een van de MIR-Methode begeleiders begeleidde eens een vrouw die in eenzelfde situatie zat. Die vrouw koos uiteindelijk voor haar relatie èn voor zichzelf: ze ging zelfstandig, zonder haar partner reizen. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat je je frustratie serieus neemt en je afvraagt hoe lang je nog gefrustreerd wilt blijven. Makkelijk gezegd, maar uiteindelijk gaat het om liefde voor jezelf.
   Veel geluk en moed gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel het is mooi om de frustratie te herkennen. Dat ik nu durf te voelen dat het me frustreerd. En dat ik de moed heb om het hier op te schrijven. Dank jullie voor je aandacht. Het voelt voor mij dat ik weer een stukje sterker ben.

  • Nu je het zegt……..meer frustratie ervaren, kribbig, chagrijnig,gewoon bitchy…..that’s me op dit moment! Heerlijk om het te lezen hier, ik was al bang dat ik tegen een burn-out aan zat! Eigenlijk alleen maar positief dus.
   Ik neem aan dat ik gewoon door moet gaan met de MIR methode maar kan ik nog iets anders doen?

   • Beste Rita,
    Nee, gewoon doorgaan en proberen te kijken naar wat er achter de frustratie zit! Wat wil het jou zeggen? Waar snak of verlang je naar?
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Wim, ik kom steeds dichter bij mezelf! mijn (volwassen) kinderen zijn een enorme bron van inspiratie.

  • Beste Marijke, ikzelf zit in een dergelijke situatie. In het begin dat ik mijn vriend leerde kennen dacht ik de “ware” liefde te hebben ontmoet. We wonen samen, we zijn reeds enkele jaren samen, en alles moet volgens zijn boekje gebeuren. Het ergste vind ik het commanderen tegenover mij, dit is niet goed, je moet dat zus of zo doen, pas op van dit….Ik begin het minder en minder te verdragen en begin meer en meer dingen voor mezelf te doen. Sinds ik de Mir methode beoefen, zie ik steeds duidelijker dat die relatie niet werkt. Els

   • Beste Els, Het is heel duidelijk als je eenmaal doorhebt als je partner Autistisch is. Veranderen is bijna onmogelijk hier, zijn spullen, zijn manier van leven. Als er een klein dingetje van mij hier in huis komt is het heel bedreigend voor hem. Dan heeft hij het gevoel dat hij geen controle meer heeft. Voor mij geeft dat het gevoel dat ik al tien jaar in iemands huis logeer. Frustrerend want ik wil dat het ook mijn huis is. Hij houdt van donker en kleurloos. Ik hou van licht en kleur. Hij doet zich voor alsof hij heel avontuurlijk is en in het begin leek dat ook zo. Maar dan kom je er achter dat altijd alles hetzelfde blijft. Als een autist denkt dat hij de controle verliest wordt hij boos, heel boos en hij wil niet praten. Vorig jaar is dat heel veel gebeurd hier. Maar ik ben nu aan het leren om mijn grenzen te stellen. Ik ben er nog niet van weggelopen, ik weet niet of dat gebeurd. Maar op dit moment is dit voor mij een goeie leerschool om mijn grenzen te leren zetten. En dat werkt! De woonkamer is nu nog een donker somber hol. Ik hoop dat ik dat stapje voor stapje kan gaan veranderen. Beste Els, neem zijn kritiek niet te serieus, het gaat niet over jou! Het is zijn onmacht.

 23. Goedemorgen Mireille,

  ik les zopas in je mail dat er in Zwevezele in Belgie ook een MIR-Methode cursus gegeven wordt deze maand. Dit is heel dicht bij waar ik woon en ik
  zou dit toch zo graag bijwonen. Kan je mij misschien laten weten op welke datum dit doorgaat?

  Vriendelijke groet.

  Sergeant Catheline.

  • Beste Catheline,
   In Zwevezele wordt een MIR-Methode kring georganiseerd. Dat is een bijeenkomst die geleid wordt door een MIR-Methode begeleider, in dit geval Sigrid Goossens. Het is bedoeld voor mensen die minimaal 4 weken de MIR-Methode hebben gedaan. Om andere mensen te leren kennen en samen de MIR-Methode te doen. Je kunt er hier meer informatie over lezen. Wat leuk dat het zo dicht bij jou is!
   Voor cursus voor professionals is er een in het najaar in Grobbendonk. Daar kun je hier meer over lezen. Die geef ik zelf.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 24. Goededag,
  Ik doe de MIR-Methode nu 3 weken en merk dat ik ineens aan het dromen ben over mijn ex. Je begrijpt dat ik dit niet fijn vind en wordt er onrustig en gefrustreerd van. Wat is hier de aanleiding van? En gaat dat ook voorbij?
  Mvrgr Miranda

  • Beste Miranda,
   Ja, dat zijn altijd indringende dromen, zeker… Het komt doordat je echt je ex aan het loslaten bent. In je dromen verwerk je veel van wat je hebt meegemaakt en blijkbaar ben je hem nu werkelijk aan het loskoppelen. Het gaat beslist weer over. Bij stap 3 ‘Vader loskoppelen’, werk je er actief aan mee om je ex los te koppelen, dus graag de MIR-Methode blijven doen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 25. Ik ben vooral gefrustreerd over de neoliberale, zeg rustig facistoide trekken die van onze de westerse “democratie”. De leugens en halve waarheden, hoe de banken, multinationals en verzekeringsmaatschappijen boven de wet staan en een staat binnen de staat vormen. Hoe de meeste mensen totaal geen weet daarvan hebben en zich als schapen naar een slachtbank laten lijden. Gelukkig zijn er wakkere mensen op hoge posities die de ondergrondse strijd hebben aangebonden tegen. De staatsmaffia.

  • Misschien moet ik weer de MIR-Methode gaan doen. Als kind had ik een enorm rechtvaardigheidsgevoel en ik zie hoe dat, door bovengenoemde elementen basisrechten van burgers teniet wordt gedaan en hoe we bergafwaarts kelderen, raak ik daar fysiek en emotioneel behoorlijk door uit balans.

   • Beste Elles,
    Ga eens op internet kijken naar allerlei groeperingen die zich inzetten voor de thema’s die jij noemt. Er zijn ontzettend veel mensen die hetzelfde voelen. Een aantal projecten heb ik verzameld op de projecten-pagina van de Be the MIRror-website. Er is enorm veel menskracht en tijd nodig. Wie weet kan je daar wel bij aansluiten.
    Zet je frustratie om in daden!
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

  • Ja, we leven in een opportunistische maatschappij: we worden niet alleen belazerd door de drie genoemde instituten maar ook door overheid en bedrijfsleven.
   De farmaceutische en de medische industrie reiken elkaar de hand om de patiënt tot aan zijn dood uit te melken. ( verzekeringsmaatschappijen betalen wel ) De schrijnende voorbeelden ervaren we regelmatig terwijl op thuishulp wordt bezuinigd.( kost geld )Ook een arts heeft twee belangen: de patiënt beter maken en zijn omzet op peil houden en dat geldt ook voor het zieken huis.
   Niet westerse overheden functioneren voornamelijk door corruptie maar ook binnen Europa weet men daar wel raad mee. Veel kamerleden stoppen rond de zestigjarige leeftijd met hun Kamerwerk om dan nog tot aan hun pensioen jaar te profiteren van een ruime vergoeding:
   Wachtgeld.
   Mijn idee Ieder voor zich en God voor ons allen.

  • en als je hier wel van op de hoogte bent , wat dan ….. Ook ik zou graag mijn geld , waar ik jarenlang voor gewerkt heb , terug willen . Moet nu rondkomen van een schrale AOW . Toch probeer ik tevreden te zijn met wat ik wel heb !!

  • hier ben ik ook gefrustreerd door en heel erg ben al bijna 3 jaar aan het vechten voor een operatie die heel dringend is en mijn gezondheid erg schaadt wat steeds word afgewezen door het cz grote maffia ]en die kan alleen maar in België gebeuren
   en daardoor word het afgewezen waar leven we in? ben het helemaal met je eens liefs

 26. Het is ongelooflijk! !
  Ik lees nu juist wat ik nodig heb!
  Voor een tijd heb ik de MIR-Methode niet meer gedaan. Tot wanneer begin mei ik leg het uit aan een vriendin…..boem!!!
  Ik deed het een paar dagen en al mijn emoties en frustratie kwamen weer omhoog…
  ….heel belangrijke dingen. Dan doe ik idd wat IK wil. Dat is geen makkie iets. Want men moet weer zich geconfronteerd worden met oordeling en degelijks soort dingen van de naaste. Wat mij betreft MIR werk op mijzelf zeer krachtig!!!
  Heb het soms bang van!

  • Beste Sandra,
   Ja, dat het dan ‘boem’ doet, is een teken dat je al heel lang met dingen rond liep, die je je maar liet gebeuren. Als je dan in je kracht komt te staan, kan het er ineens uit komen. Om dat te voorkomen, wordt het belangrijk om meer en meer te gaan voelen wat je werkelijk wilt en daar al eerder over te praten of het voor jezelf te regelen. Jezelf op de eerste plaats zetten. Dat is iets wat we niet kennen, omdat we dat als kind afleren, maar iets wat heel belangrijk is om onszelf gezond te houden.
   En bang van zijn… je bent niet bang van de MIR-Methode, maar van je eigen kracht! Dat is heel normaal, dat hebben we bijna allemaal. Daarover heb ik een video gemaakt die op de ‘Be the MIRror’-website staat en heet: ‘Als de MIR-Methode niet werkt.’ Het komt er in die video op neer dat de MIR-Methode soms niet lijkt te werken als iemand eigenlijk bang is voor zijn eigen kracht. En daar hebben bijna alle mensen last van.
   Desondanks: goed gedaan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 27. Lieve Mireille,

  Al 4 jaar doe ik getrouw de MIR-Methode, door het feit dat ik 2 dikke darmen heb achter mekaar, had ik veel last van verstopping en dan overloop-diarree, mijn problemen daaromtrent zijn volledig voorbij en dit al na de 2de dag. Hartelijk dank.

  • Beste Mieke,
   Wat fantastisch! Wat een prachtig en bijzonder resultaat! Ik ben ontzettend blij voor je, want wat moet dat een opluchting zijn!
   Dankjewel dat je dit met ons wilde delen! ❤️
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!