MIR-Methode VOF, gevestigd aan Reuweg 21-A, 7371 BX te Loenen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen er voor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we dat doen. Heb je hier vragen over, dan helpen we je graag! Je kunt ons via http://www.mirmethode.nl/contact.

Persoonsgegevens die MIR-Methode verwerkt

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

De volgende persoonsgegevens verwerken wij mogelijk, afhankelijk van het product of de dienst die je afneemt:

Sitebezoek & reageren op de blog
Je browser-fingerprint wordt vastgelegd om jouw cookie-voorkeuren op te kunnen slaan. Reageer je op een artikel, dan vragen we aanvullend om je voornaam en e-mailadres en slaan we je IP-adres op, zodat we de reacties kunnen modereren en spammers kunnen blokkeren.

Aanmelding nieuwsbrief en aankoop producten/diensten
Om je aanmelding of aankoop te verwerken vragen we om je voornaam, achternaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en/of bedrijfsnaam en slaan we je IP-adres op. Naam, adres- en betaalgegevens worden verwerkt via onze betalingsproviders Multisafepay of PayPal. Overige verstrekte gegevens gebruiken wij puur voor analyse-doeleinden. Deelnemers worden opgenomen in de administratie van MIR-Methode.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die MIR-Methode verwerkt

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. We raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je denkt dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via http://www.mirmethode.nl/contact, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel verwerkt MIR-Methode persoonsgegevens

We verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om jouw inschrijving en/of betaling af te handelen nadat je een product of dienst hebt afgenomen.
  • Om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om de dienst uit te voeren die je hebt afgenomen.
  • Om goederen en diensten te leveren die je hebt afgenomen.
  • Om je te informeren over (wijzigingen van) onze diensten en producten die je eerder hebt afgenomen. Hiervoor kun je je altijd afmelden via een link in de mail.
  • Om de nieuwsbrieven en mailings te verzenden waarvoor je je hebt aangemeld.
  • Om een account voor je aan te maken nadat je jezelf hebt geregistreerd.

 

Hoe lang MIR-Methode persoonsgegevens bewaart

De bewaartermijn van de gegevens is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben gekregen of verzameld én van wettelijke plichten om gegevens te bewaren. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met http://www.mirmethode.nl/contact.

Delen van persoonsgegevens door MIR-Methode met derden

MIR-Methode deelt jouw gegevens niet met derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. MIR-Methode blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Leveranciers
Wij maken gebruik van de volgende leveranciers die persoonsgegevens verwerken namens MIR-Methode: Multisafepay en Paypal.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door MIR-Methode en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een andere door jou genoemde organisatie te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar http://www.mirmethode.nl/contact.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek .

We willen je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe MIR-Methode persoonsgegevens beveiligt

We nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via http://www.mirmethode.nl/contact.

We hebben de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Onze computers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.
  • Alle medewerkers van MIR-Methode die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn getraind in het zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.
  • DKIM en SPF zijn internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die MIR-Methode gebruikt

In 2012 is de Nederlandse cookiewet in werking getreden. Deze wet bepaalt dat websites hun bezoekers duidelijk en volledig moeten informeren over het gebruik van cookies. Daarnaast stelt de wet verplicht dat gebruikers aan websites toestemming verlenen voor het gebruik van de meeste cookies. In 2015 werd een wetswijziging definitief waardoor cookies met geen of geringe privacy-gevolgen buiten de cookie-wetgeving vallen. De wet stelt voor privacy-gevoelige cookies nog steeds verplicht dat gebruikers aan websites toestemming verlenen voor het gebruik hiervan.

Op deze pagina vertellen we je wat cookies zijn en waar ze precies voor dienen, informeren we je over de manier waarop MIR-Methode omgaat met cookies en leggen we uit hoe je ze eventueel toch kunt uitschakelen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes informatie, die door je browser worden opgeslagen op je computer bij het bezoeken van een website en die gebruikt worden om bijvoorbeeld je persoonlijke voorkeuren te onthouden. Ook mirmethode.nl maakt gebruik van cookies.

Sommige cookies worden door mirmethode.nl gezet (first party cookies), andere door partijen waarvan er content op mirmethode.nl getoond wordt of waarvan wij gebruik maken (bijv. analytics) (third party cookies).

Cookies op onze website

Op de website van MIR-Methode worden deze cookies gebruikt:

  • Strikt noodzakelijke cookies
    Dit zijn cookies die strikt noodzakelijk zijn om de site te laten functioneren. Zonder deze cookies werkt de site van MIR-Methode niet optimaal. Volgens de cookiewet hoeft voor deze categorie cookies geen toestemming te worden gevraagd.
  • Analytics cookies
    MIR-Methode werkt met statistiektools en gebruikt cookies zodat we kunnen meten waar onze bezoekers vandaan komen, welk besturingssysteem ze gebruiken, hoeveel mensen bepaalde pagina’s lezen etc. Deze informatie is voor ons van groot belang; op basis van deze meetgegevens kunnen we de site optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken. MIR-Methode gebruikt hiervoor de cookies van Google Analytics. De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten ‘delen van gegevens’ met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google.
  • Embedded Vimeo- & YouTube-video’s
    Op onze site embedden we ook video’s van Vimeo en Youtube. Zij plaatsen meestal ook cookies om bezoekers te identificeren. Hierover heeft MIR-Methode geen invloed op. Je kunt op deze websites meer informatie vinden over hun cookiebeleid.

Cookies uitzetten

Mocht je geen cookies willen installeren, dan kun je dit in je browser uitzetten. Raadpleeg daarvoor de helpfunctie en/of de instellingen van je browser:

Chrome
Internet Explorer
Firefox
Safari

Let op!

Als je deze cookies in je browser uitzet, kun je niet altijd van alle mogelijkheden van de website van MIR-Methode gebruik maken. Het kan daardoor gebeuren dat de beleving van de site tegenvalt. Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dien je deze handeling zo vaak als nodig te herhalen.

Externe dienstverleners en andere sites

Indien je via een website van MIR-Methode terecht komt op de site van een derde, zijn de voorwaarden en privacyregels van de betreffende partner c.q. derde van toepassing. Je wordt aangeraden de privacy verklaring van deze partner c.q. derde te raadplegen.

Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van MIR-Methode, dan kun je contact met ons opnemen via http://www.mirmethode.nl/contact. Wij helpen je verder als je informatie nodig hebt over je gegevens of als je deze wilt wijzigen. Je hebt nadrukkelijk het recht op correctie van je gegevens. In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt je op deze pagina altijd de meest recente informatie.