Home » Artikelen » 3. Maagzweer, maagpijn, maagklachten


Reacties

3. Maagzweer, maagpijn, maagklachten — 13 reacties

 1. Hoi mireille, wat te doen bij onbeschrijfelijk liefdesverdriet, mijn vriend als ook mijn ex-man hadden een dubbelleven…..ook mijn vriend heb ik meteen buiten gezet: liegen liegen liegen, ik kan er niet mee leven…doe nu de 5 en de 7. Heb je andere tips? Ik ben soms erg radeloos en angstig

  • Beste Maaike,
   Dat is echt niet mals. Liefdesverdriet kan ontzettend heftig zijn en jij hebt er veel van gekregen. Stap 5 en 7 is een goed idee. Daarna overgaan naar alle 9 stappen, waar stap 4 voor jou heel belangrijk is, vanwege de Hartmeridiaan. Die zal blokkades hebben vanwege de heftige verdrieten die je hebt moeten meemaken. En het loskoppelen van je vriend en ex-man in stap 3 is ook heel belangrijk om het liefdesverdriet iets milder te maken. Als je het te zwaar vindt, wil je dan een keer een MIR-Methode begeleider bellen? Zij kan jou in een consult veel sneller van het heftige verdriet afhelpen. Kijk maar of je het zelf kunt dragen…
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. door vroeger veel AB kuren ontstekingsremmers bleek bij maagonderzoek dat de maagwand/vlies erg dun is. nog steeds slik ik een bloedverdunner ivm stents. kan met de MIR-Methode het maagslijmvlies weer dikker worden. ik word er vaak wakker van. voor het slapen eet ik meestal iets. als ik dan pijn heb en een kwartier zit, zakt het. iemand een tip? bakingsoda en citroen drink ik al (te onregelmatig) door dit artikel weer op attent gemaakt. bedankt lieve groet en sterkte allemaal.

  • Beste Joke,
   De MIR-Methode versterkt jouw zelfhelende vermogen. En ja, dat zou kunnen betekenen dat je maagslijmvlies weer dikker word. Verder werkt de MIR-Methode aan de dieper liggende oorzaken, zoals ik in het artikel schreef, dus het heeft tijd nodig. Ik hoop dat andere MIRrors nog aanvullingen voor je hebben uit eigen ervaringen hoe ze het beter kunnen verdragen in de tussentijd.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo
  Als ik de reactie van Ellen lees, lees ik eigenlijk veel dingen die ook betrekking op mij hebben. Waar ik daarnaast erg vaak mee geconfronteerd word, is de drukte in mijn hoofd. Niet bij 1 onderwerp kunnen blijven. Van alles raast door mijn hoofd. Moeilijk focussen op een ding. Vaak schimmen zien en problemen van anderen mij aantrekken. Niet bij mezelf kunnen blijven. Doe sinds 1 mei de MIR-methode en merk nog niet echt een verschil of een verbetering.

 4. wat te doen als de harmonie-verstorende dingen zoals herrie van de buren, geldzorgen, maatschappij met zijn vervuiling e.d. ziekte van geliefden, onbegrip van artsen, school e.a. instanties en familie niet te vergeten blijven bestaan en druk blijven uitoefenen? Alleen jezelf veranderen lijkt niet te werken want ben je even zwak wordt je direkt gepakt. Groetjes van Ellen, moeder van Dylan die veel last heeft van zijn maag, still struggeling……

  • Beste Ellen,
   Het mooie van de MIR-Methode is dat stap 3, Vader Loskoppelen/Moeder Loskoppelen, ook op álle mannen en álle vrouwen, jong en oud, betrekking heeft.
   Daarbij helpt de hele MIR-Methode je om weer in je eigen kracht te komen en vrede in jezelf te ervaren – dit straal je ook uit naar je omgeving, je bent niet meer zo gauw van je stuk te brengen, of, zoals jij het noemt, zwak!
   Het effect van stap 3 is dat de negatieve emoties van dergelijke beladen relaties en verbindingen worden geneutraliseerd en getransformeerd, waardoor ineens de gesprekken en contacten veel soepeler gaan verlopen. Soms ‘verdwijnen’ mensen ineens uit jouw leefomgeving – je komt ze zomaar nergens meer tegen, mensen zijn verhuisd of hebben een andere baan.
   Onbegrip verandert in een open houding en bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren, enz.
   Ik wens je sterkte en een zonniger toekomst toe en dat je veel verlichting van alle zware lasten die je nu draagt, mag ervaren!
   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

   • Ik weet het, ben bekend met de MIR-Methode, ik zag het alleen even niet meer zitten maar alleen al het lezen van de info van Mireille over maagpijn heeft me weer gesterkt en op de goede track gezet, vooral dat de kern van het verhaal is dat je jezelf niet moet verliezen maar DAT is nou net zo moeilijk! Ik heb heel soms en steeds vaker wat steun nodig in een wereld waar, op mijn twee geliefden na, niemand je werkelijk lijkt te begrijpen. In ieder geval heel erg bedankt voor de reactie en voor Mireille, jammer dat ik je nooit tegenkom maar het zal wel zo moeten zijn, en keep up the good work!

    • Dank je wel voor je lieve reactie, Ellen!
     Tip: Voor jou is het goed om als extra stap, als eerste te aaien op “Bescherming aanvullen”. Daarna doe je de complete 9 stappen. Dit doe je dan gedurende 1 maand, 2x per dag.
     Ik wens je heel veel succes!
     Lieve groet, namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra

     MIR-Methode begeleider in Enschede
     http://www.erevna.nl

    • Hai Ellen,
     Ja, het is zo begrijpelijk dat je je af en toe onbegrepen voelt! Dat hebben meer mensen, maar het stomme is dat veel van die mensen elkaar nog niet kennen. Tijdens mijn lezingen of cursussen zie ik wel vaak mensen elkaar vinden en dat is super! Ik zal je even persoonlijk mailen. Leuk om elkaar via de website weer tegen te komen!
     Groetjes en liefs!
     Mireille

 5. Hallo Mireille,

  Bedankt voor dit artikel! Heel fijn ook om meer uitleg te lezen bij de stappen van de MIR-methode. Alleen schrijf je hier niets over stappen 5, 6 en 7 (en 9)?

  liefs,
  Britt

 6. Wij (mijn vrouw en ik) hebben 7 maanden last gehad van luis. Alles gedaan om er van af tevkomen, maar niets hielp tot we gingen mirren. Binnen twee weken waren we er helemaal vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!