3. Maagzweer, maagpijn, maagklachten

Een maagzweer krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen!

Veel mensen hebben maagklachten: maagpijn, last van boeren, oprispingen (= omhoog komen van eten), brandend maagzuur, opgeblazen gevoel of misselijkheid. Dat hoeft allemaal nog niet te maken te hebben met een maagzweer, want die krijg je niet zomaar. Medische onderzoeken gaven in het verleden aan dat een bacterie in het maagslijmvlies, de helicobacter pylori, de oorzaak was voor maagzweren. Deze werd succesvol bestreden met antibiotica. Aangezien tegenwoordig vrijwel iedereen wel een keer een antibioticakuur krijgt voorgeschreven, is bij veel mensen deze bacterie al ‘per ongeluk’ mee wegbehandeld en daardoor is deze bacterie nu niet meer de grootste veroorzaker van maagzweren.

Medicijnen zijn de oorzaak

De grootste veroorzakers van maagzweren blijken nu de NSAID’s (medicijnen) te zijn die de beschermlaag in je maag aantasten. We kennen 2 soorten NSAID’s: ontstekingsremmende medicijnen (pijnstillers), zoals aspirine, ibuprofen, diclofenac, meloxicam, naproxen, etofenamaat, celecoxib en bloedverdunnende middelen, zoals acetylsalicylzuur. NSAID’s hebben als bijwerking dat de beschermlaag van je maag (maagslijmvlies) dunner wordt, waardoor je maagwand wordt aangetast door het maagzuur. Wanneer dat langdurig gebeurt, ontstaat er een maagzweer, wat (stekende) maagpijn veroorzaakt. Vooral wanneer je deze medicijnen langer dan een week nodig hebt, blijken deze NSAID’s schadelijk te zijn. Huisartsen schrijven je dan extra medicijnen voor die je maagwand beschermen, de zogenaamde ‘maagwandbeschermers’.

Hoe weet je of je een maagzweer hebt?

Een symptoom bij een maagzweer is: maagpijn als je maag leeg is (’s nachts). Je maagzuur komt dan in de zweer, wat de pijn veroorzaakt. De pijn zit bovenin je buik en wordt minder als je iets eet of drinkt, bijvoorbeeld melk. Mensen met een maagzweer kunnen dus continu aan het eten of drinken zijn, ook ’s nachts. Vertrouw je het niet, raadpleeg dan vooral je huisarts, al was het alleen al om je te laten geruststellen. Van zorgen maken wordt niemand gezonder. De meeste mensen gebruiken geen NSAID’s en dus is de kans op een maagzweer kleiner. Veel mensen hebben wel last van maagpijn.

Wat mag minder?

Wanneer je maagpijn hebt, ben je al vele stations gepasseerd. Mogelijk heb je veel stress (gehad), rook je of drink je alcohol of blijf je frisdranken met prik drinken. Je maakt hiermee de maagpijn erger wat in wezen niet in harmonie is met je lichaam. Hoe komt het dat je dit blijft doen? Dat komt door een diepere laag in jezelf die niet gehoord wordt.

Wat kan je doen met de MIR-Methode als je maagklachten hebt?

Wanneer je het niet kunt opbrengen om te stoppen met roken, alcohol of frisdrank te drinken, of wanneer je voor jezelf geen rust in je leven kunt inbouwen, is het nodig om naar een diepere laag in jezelf te gaan. Dat kun je  doen met een professioneel (MIR-Methode)-Begeleider, of door eerst zelfstandig de MIR-Methode te doen.

Heb je al een maagzweer, dan kun je met de MIR-Methode werken aan de oorzaken van je pijnen of ontstekingen, waarvoor je medicijnen moest gaan innemen. Als je de oorzaken van deze klachten kunt aanpakken, heb je kans dat je de medicijnen, in overleg met je arts, mag gaan afbouwen. De medicijnen kun je beschouwen als een tijdelijke noodoplossing, terwijl je ondertussen aan de echte oplossing voor je pijn of ontstekingen werkt.

Wat doet de MIR-Methode?

De kunst is om terug te gaan naar de werkelijke oorzaak van je pijnklachten en ontstekingen. Waardoor zijn die ontstaan? Wat is er in jouw leven gebeurd, waardoor de pijnklachten of ontstekingen ontstaan zijn? Dit kunnen vele, vele gebeurtenissen zijn geweest, van trauma’s, liefdesverdriet, mishandeling, ongelukken, medisch ingrijpen tot en met vergiftiging via voeding of drinken, of bijvoorbeeld door te werken in de chemie. Misschien heb je vaak pijn, maar kunnen de artsen de oorzaak niet vinden. Ook dan is het een idee om de MIR-Methode te proberen.

De MIR-Methode in detail

Stap 1 ‘Zuurgraad optimaliseren’ en stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’.
Kijk eens naar stap 1 en 2 van de MIR-Methode. Die werken samen om je lichaam schoner te krijgen, want vastzittende afvalstoffen kunnen pijn veroorzaken.

Stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’.
Het is van groot belang om je emotionele huishouding te ‘poetsen’: oude emoties, via vader of moeder, of via andere mannen/vrouwen, broer/zus, zoon/dochter in je leven, kunnen vastzitten en je een hopeloos, bang, verdrietig of boos gevoel geven, terwijl het allemaal allang verleden tijd is. Door deze stap te zetten met de MIR-Methode, kun je die oude emoties uit je systeem laten weggaan, zodat je door kunt gaan met je eigen leven.

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’.
De maagmeridiaan speelt vaak op bij mensen die zich overmatig zorgen maken (stress) en bij mensen die een geknakte wil hebben, meestal ontstaan toen ze kind waren. Door deze meridiaan te zuiveren geef je jezelf meer innerlijke rust, vanuit zelfvertrouwen en wilskracht. Je maagmeridiaan is bijvoorbeeld verstoord wanneer je niet alle 5 de smaken kunt proeven: zout, zuur, zoet, bitter en umami/hartig.

Stap 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’.
Verstoringen in chakra 3 kunnen sterke maagklachten geven tot pijn aan toe. De verstoringen kunnen worden veroorzaakt door sterke, nare emoties in je jeugd, zoals te jong volwassen moeten zijn of mishandeling en veroorzaken een gevoel van willoosheid en slachtofferschap. Door stap 8 te aaien, heel je langzaam weer chakra 3, zodat je wilskracht en zelfvertrouwen weer toenemen.

Contact met jezelf terug vinden

Waarom drinken mensen alcohol, roken ze, eten ze ongezond en nemen ze weinig rust voor zichzelf? Omdat ze het contact met zichzelf zijn kwijt geraakt en niet meer zoveel van zichzelf houden. Met het hand aaien herstel je het contact met jezelf en door het doen van de 9 stappen, kun je je zelfheling weer op gang helpen en uiteindelijk je zelfliefde terugvinden. Oftewel, rook je, drink je, stress je teveel? Grote kans dat je jezelf niet meer op de eerste plaats hebt staan en dat het nodig is om jezelf terug te vinden. Zorg goed voor jezelf, laat maagpijn, medicijnen, pijn of ontstekingen niet je leven beheersen, maar werk aan het aanpakken van de oorzaken. Je bent het meer dan waard!

Succes met het doen van de MIR-Methode en laat ons hieronder weten wat je ervan hebt gemerkt. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier. Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!Reacties

3. Maagzweer, maagpijn, maagklachten — 13 reacties

 1. Hoi mireille, wat te doen bij onbeschrijfelijk liefdesverdriet, mijn vriend als ook mijn ex-man hadden een dubbelleven…..ook mijn vriend heb ik meteen buiten gezet: liegen liegen liegen, ik kan er niet mee leven…doe nu de 5 en de 7. Heb je andere tips? Ik ben soms erg radeloos en angstig

  • Beste Maaike,
   Dat is echt niet mals. Liefdesverdriet kan ontzettend heftig zijn en jij hebt er veel van gekregen. Stap 5 en 7 is een goed idee. Daarna overgaan naar alle 9 stappen, waar stap 4 voor jou heel belangrijk is, vanwege de Hartmeridiaan. Die zal blokkades hebben vanwege de heftige verdrieten die je hebt moeten meemaken. En het loskoppelen van je vriend en ex-man in stap 3 is ook heel belangrijk om het liefdesverdriet iets milder te maken. Als je het te zwaar vindt, wil je dan een keer een MIR-Methode begeleider bellen? Zij kan jou in een consult veel sneller van het heftige verdriet afhelpen. Kijk maar of je het zelf kunt dragen…
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. door vroeger veel AB kuren ontstekingsremmers bleek bij maagonderzoek dat de maagwand/vlies erg dun is. nog steeds slik ik een bloedverdunner ivm stents. kan met de MIR-Methode het maagslijmvlies weer dikker worden. ik word er vaak wakker van. voor het slapen eet ik meestal iets. als ik dan pijn heb en een kwartier zit, zakt het. iemand een tip? bakingsoda en citroen drink ik al (te onregelmatig) door dit artikel weer op attent gemaakt. bedankt lieve groet en sterkte allemaal.

  • Beste Joke,
   De MIR-Methode versterkt jouw zelfhelende vermogen. En ja, dat zou kunnen betekenen dat je maagslijmvlies weer dikker word. Verder werkt de MIR-Methode aan de dieper liggende oorzaken, zoals ik in het artikel schreef, dus het heeft tijd nodig. Ik hoop dat andere MIRrors nog aanvullingen voor je hebben uit eigen ervaringen hoe ze het beter kunnen verdragen in de tussentijd.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo
  Als ik de reactie van Ellen lees, lees ik eigenlijk veel dingen die ook betrekking op mij hebben. Waar ik daarnaast erg vaak mee geconfronteerd word, is de drukte in mijn hoofd. Niet bij 1 onderwerp kunnen blijven. Van alles raast door mijn hoofd. Moeilijk focussen op een ding. Vaak schimmen zien en problemen van anderen mij aantrekken. Niet bij mezelf kunnen blijven. Doe sinds 1 mei de MIR-methode en merk nog niet echt een verschil of een verbetering.

 4. wat te doen als de harmonie-verstorende dingen zoals herrie van de buren, geldzorgen, maatschappij met zijn vervuiling e.d. ziekte van geliefden, onbegrip van artsen, school e.a. instanties en familie niet te vergeten blijven bestaan en druk blijven uitoefenen? Alleen jezelf veranderen lijkt niet te werken want ben je even zwak wordt je direkt gepakt. Groetjes van Ellen, moeder van Dylan die veel last heeft van zijn maag, still struggeling……

  • Beste Ellen,
   Het mooie van de MIR-Methode is dat stap 3, Vader Loskoppelen/Moeder Loskoppelen, ook op álle mannen en álle vrouwen, jong en oud, betrekking heeft.
   Daarbij helpt de hele MIR-Methode je om weer in je eigen kracht te komen en vrede in jezelf te ervaren – dit straal je ook uit naar je omgeving, je bent niet meer zo gauw van je stuk te brengen, of, zoals jij het noemt, zwak!
   Het effect van stap 3 is dat de negatieve emoties van dergelijke beladen relaties en verbindingen worden geneutraliseerd en getransformeerd, waardoor ineens de gesprekken en contacten veel soepeler gaan verlopen. Soms ‘verdwijnen’ mensen ineens uit jouw leefomgeving – je komt ze zomaar nergens meer tegen, mensen zijn verhuisd of hebben een andere baan.
   Onbegrip verandert in een open houding en bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren, enz.
   Ik wens je sterkte en een zonniger toekomst toe en dat je veel verlichting van alle zware lasten die je nu draagt, mag ervaren!
   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

   • Ik weet het, ben bekend met de MIR-Methode, ik zag het alleen even niet meer zitten maar alleen al het lezen van de info van Mireille over maagpijn heeft me weer gesterkt en op de goede track gezet, vooral dat de kern van het verhaal is dat je jezelf niet moet verliezen maar DAT is nou net zo moeilijk! Ik heb heel soms en steeds vaker wat steun nodig in een wereld waar, op mijn twee geliefden na, niemand je werkelijk lijkt te begrijpen. In ieder geval heel erg bedankt voor de reactie en voor Mireille, jammer dat ik je nooit tegenkom maar het zal wel zo moeten zijn, en keep up the good work!

    • Dank je wel voor je lieve reactie, Ellen!
     Tip: Voor jou is het goed om als extra stap, als eerste te aaien op “Bescherming aanvullen”. Daarna doe je de complete 9 stappen. Dit doe je dan gedurende 1 maand, 2x per dag.
     Ik wens je heel veel succes!
     Lieve groet, namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra

     MIR-Methode begeleider in Enschede
     http://www.erevna.nl

    • Hai Ellen,
     Ja, het is zo begrijpelijk dat je je af en toe onbegrepen voelt! Dat hebben meer mensen, maar het stomme is dat veel van die mensen elkaar nog niet kennen. Tijdens mijn lezingen of cursussen zie ik wel vaak mensen elkaar vinden en dat is super! Ik zal je even persoonlijk mailen. Leuk om elkaar via de website weer tegen te komen!
     Groetjes en liefs!
     Mireille

 5. Hallo Mireille,

  Bedankt voor dit artikel! Heel fijn ook om meer uitleg te lezen bij de stappen van de MIR-methode. Alleen schrijf je hier niets over stappen 5, 6 en 7 (en 9)?

  liefs,
  Britt

 6. Wij (mijn vrouw en ik) hebben 7 maanden last gehad van luis. Alles gedaan om er van af tevkomen, maar niets hielp tot we gingen mirren. Binnen twee weken waren we er helemaal vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!