Home » Artikelen » 112. Oxytocine, het geluks-knuffelhormoon

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

112. Oxytocine, het geluks-knuffelhormoon — 76 reacties

 1. Mireille ik ben sinds november al met je stappen bezig door klachten van medicijnen moeten stoppen schildklier medicijn gaat goed ook 3 weken van bètablokkers af hartkloppingen had ook met de bètablokkers bloeddruk was prachtig loop ook bij een natuur therapeut dat gaat best goed maar die hartkloppingen of hartslag blijft met momenten hoog en vervelend hoe lang mag ik doorgaan met de 9 stappen.

  • Beste Marianne,
   Je mag zolang doorgaan met de MIR-Methode als je wilt. Het ondersteunt je zelfhelende vermogen en werkt samen met medische hulp, dus daar kun je gerust over zijn. Vaak zijn hartkloppingen ook een signaal van hart waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Goed dat je het blijft onderzoeken en kijk ondertussen ook of je hart je iets te zeggen heeft. Het hart kan vaak wijzer zijn dan het verstand…
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Ik ben weer begonnen met de MIR methode ,weet dat ik veel los moet gaan laten. Ik heb te veel van mezelf weggegeven.. Na de tweede dag mirren merk ik al verandering. Als ik Snachts wakker word gaat mijn hand automatisch over mijn lichaam. Lief zijn voor mezelf, mezelf gerust stellen, van mezelf houden.

  • Hi Mireille,
   Stel dat iemand mijn hand vast pakt en erover aait – à la de MIR methode – en tegelijkertijd zegt dat hij mij bijv. zo lief vindt, is dat dan verstorend?
   En wat als je dit bij jezelf zou doen?
   Ik hoor het graag!
   Hartelijke groet,
   Sas

   • Beste Sas,
    Dus die ander aait en zegt dat hij je zo lief vindt? Dat is pure liefde die je dan binnen krijgt. Veel en vaak laten gebeuren, als jij dat ook wilt! Met de 9 stappen van de MIR-Methode doe je het ook al. De 9 stappen zijn samen zelfliefde.
    Groetjes, Mireille

  • Beset Wesley,
   Nee, dat is niet erg. Het helpt ook als je het zelf doet, alleen merk je dat niet zo duidelijk. Mijn vermoeden is dan dat dat te maken heeft met behoefte aan aandacht of de uitdaging om van jezelf te houden of voor jezelf te zorgen.
   Misschien dat je daar iets van herkent?
   Groetjes, Mireille

   • beste Mireille,

    dank voor u reactie.

    ik heb wel net een hele rotte periode van al 7 jaar achter de rug en het wordt nog niet beter. maar ik ga niet alles open leggen hier.
    mischien dat het inderdaad aandacht kan zijn of geborgenheid om eerlijk te zijn heb ik er niet zoveel verstand van. maar ik moet wel een oplossing zoeken.

    ik hoop gauw van u te horen.
    vriendelijke groet, wesley

    • Beste Wesley,
     Goed dat je ziet dat je een nare periode achter de rug hebt. Neem de tijd om te verwerken. De MIR-Methode kan je erbij helpen. Mocht het je te zwaar zijn, dan kun je altijd nog de hulp van een MIR-Methode begeleider inschakelen.
     Veel sterkte!
     Groetjes, Mireille

 3. Ik ben 80 jaar en juist nu met de “feestdagen” erg eenzaam. Vandaag voelde ik me koortsig en na een korte wandeling viel ik op de bank in slaap. (Even tevoren had ik over mijn armen ge-aaid) Ik droomde en plots was er in mijn hoofd een “plofje”! Ik werd er wakker van en ik voelde me plots heel licht. Alle pijn in mijn lichaam was ook weg. Ik vind dit heel wonderlijk en hoop dat ik dit nog vaker mag beleven.

 4. Dank je Mireille voor het delen van deze manier van zelfheling.
  Ik ben dit nu sinds een dikke week aan het proberen.
  Al 25 jaar Spierspanningshoofdpijn, en sinds een jaar hartkloppingen, vooral als ik op mijn linker zijde ga liggen.
  De betablokkers die ik daarvoor gekregen heb vond ik te ver gaan en liggen nog in de kast.
  Alle kleine kwaaltjes zijn er teveel om op te noemen.
  Ik weet dat er bij mij veel door emoties komt en ken mijn eigen lichaam nu behoorlijk goed door 2 zwangerschappen en door de anesthesist.
  Hopelijk geeft de MIR-Methode me meer rust en sterkte in mijn dagelijkse dingen.
  Ik meen nu, na een week, wat sterker in mijn schoenen te staan.
  Ook enkele kleinigheden in mijn lichaam waardoor ik merk dat er dingen veranderen.
  Nogmaals dank, en ik ga dit zeker een hele tijd uitproberen!

  Groetjes Lizzy.

 5. Ik worstelde met emo-eten, wat ik zelfstandig niet onder de knie kreeg. Hiervoor heb ik een MIR-Methode begeleider bezocht en vanaf dag 1 heb ik geen eetbuien meer gehad, gewoon geen behoefte!! Wel kreeg ik een enorme lijst met opdrachten mee waardoor ik drie weken 2x 20 minuten aam het aaien was. Maar het is al die moeite meer dan waard geweest. Nog steeds doe ik dagelijks 2x 2 minuten de 9 stappen, omdat het goed voelt. Mireille DANK dat je de MIR methode beschikbaar stelt voor iedereen. Ik deel mijn goede ervaringen met zo veel mogelijk mensen en verwijs ze naar jouw site.
  Liefs, Jet

  • Beste Jet,
   Dankjewel dat je het met ons deelt, want wat een fantastische resultaten! Ik ben enorm blij voor je! En ook dank aan de MIR-Methode begeleider die jou geholpen heeft. Misschien wil je haar naam noemen? Dan zetten we haar even in het zonnetje.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Jet,
   Ik ben ook al jaren een emotie eter en ondanks al 2 keer 20kilo af te vallen lukt het niet om het door te breken. Fijn dat jij er zo mee geholpen bent. Ik zou graag de naam ve begeleider weten om hier van af te komen. Hoor graag van je, Wendy

 6. Hallo Mireille…Ik ben twee dagen geleden begonnen met de MIR-Methode. Ik streel met me rechterhand mijn linkerhand en volg de 9 stappen. Nu bemerk ik dat me linkerpols heel pijnlijk wordt en dat ik niet veel kracht in me pols hebt. Komt dat door de MIR-Methode en is dit n teken dat het aan t werken is? Of moet ik van hand wisselen met strelen…? Met vriendelijke groet, Carla

  • Beste Carla,
   Ja, je kunt sowieso even kijken hoe het is als je op je andere hand gaat strelen. Wat ik vermoed is dat de pijn wordt veroorzaakt door de hartmeridiaan. Die loopt door je pols, net als nog een paar andere meridianen. Als de blokkades in die meridiaan worden aangepakt, kan dat tijdelijk pijnklachten geven. De hartmeridiaan raakt verstoord bij emoties als afwijzing, teleurstelling of liefdesverdriet.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Maddy,
   Nee, ik weet niet zo goed wat de reden daarvan is. Misschien dat je iets minder hard hoeft te duwen? Probeer het eens heel zachtjes? Misschien dat dat een verschil uitmaakt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik doe de MIR-methode nu 5 wk, waarvan de eerste 2 wk alleen stap 5 en 7. Ik wilde het proberen. Gaat het niet, het schaadt ook niet, dacht ik. Ik vaar er wel bij. Ik werd eerst rustiger. Ik zat in een hele emotionele periode, waar maar geen eind aan kwam. Toen volgde een afwisseling van onrust en rust. Daarna werd ik onrustig en erg emotioneel in vlagen. En nu word ik steeds energieker en kom langzamerhand in mijn balans. Dat is een rijkdom om te ervaren. Ik vind je heel inspirerend en je straalt zoveel liefde uit, dat dat mij aanzette tot deze actie. Dank je wel! Tijdens mijn zeer doelgerichte vakantie maakte ik kennis met mijn slaapmaatje, die mij op je spoor zette, omdat ik zulke tranende ogen had. We hadden nog nergens over gesproken. Zij bleek nl een begeleidster van de MIR-Methode en vertelde hoe het in zijn werk ging. Ik had een heerlijke zeil/schilder vakantie en ben thuis meteen begonnen. Dank je wel!

  • Beste Truce,
   Wat fijn dat je die MIR-Methode begeleidster hebt ontmoet! Het zijn ook allemaal zulke schatten! En wat fijn dat de MIR-Methode je goed doet! Ben altijd erg blij te horen als het mensen bevrijdt en hen geluk geeft!
   Dat het je maar veel goeds mag blijven brengen!
   Groetjes, Mireille

 8. Al vaker heb ik me afgevraagd of het noemen van de zinnen bij de MIR-methode het beste met hand aaien kan samengaan. Zelf ervaar ik vaak een prettiger gevoel als ik mijn arm aai, of mijn hoofd, soms mijn benen, mijn hele lijf. Is daar iets op tegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.