Home » Artikelen » 113. Is de jongere in jou weer wakker?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

113. Is de jongere in jou weer wakker? — 55 reacties

 1. Fijn Mireille, om iedere week weer een nieuwe nieuwsbrief van je te krijgen en zoveel reacties er op om er bij te kunnen lezen.
  ‘Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd’ zei Willem de Ridder en daar neem ik graag nog steeds een abonnement op, samen met mijn ‘Vandaag is altijd jarig’.
  Heel hartelijk dank voor het verlichten van van alles en iedereen, en ook je EHBO: Die doet echt wonderen!

 2. Beste Mireille,
  Ik heb je een paar keer ontmoet en vond/vind de mirmethode heel interessant. Maar, ik dacht als je het die eerste 9 weken gedaan had, dat dan het gewoon door zou werken. Nu begrijp ik dat je het feitelijk je hele leven moet doen. Bij mij werkt dat niet zo goed, want dat geeft mij een soort moeten,dwang. Want ik wil alles zo goed mogelijk doen, als zoiets gezegd wordt zal ik het ook doen. Maar het voelt nog steeds als een opdracht. Ik voel ook niets veranderen. Dus, hoe zit dit?
  vriendelijk groet Magda

  • Beste Magda,
   Als je er behoefte aan hebt, kun je de MIR-Methode weer oppakken. Luister naar je lichaam. Lees ook even de veel gestelde vragen en dan met name vraag 1A, 1B en 4D.

   Hartelijke groeten,

   Team MIR-Methode

  • Dat gevoel van dwang dat aan zelfhelingsmethodes hangt, dat herken ik. Om die reden laat ik ze links liggen of laat ik ze liever door een deskundige toepassen, b.v. de Jassentechniek. Maar bij de Mir-methode ervaar ik geen dwang. Die geeft me juist het gevoel het helemaal speciaal voor mijzelf te MOGEN gebruiken. Het voelt als mijn wapen in de strijd tegen de gevolgen van de ernstige psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Ik doe de mir-methode al ruim 8 jaar, waarvan de meeste tijd mir-op-maat versies die op mijn lijf (en geest en ontwikkelingsperiode) geschreven zijn. Soms gebruik ik tussendoor gewoon zelf samengestelde zinnen die dan nog sterker blijken te werken. De mir-methode geeft mij juist het gevoel van voor mezelf mogen opkomen door woorden/zinnen te gebruiken die 100% over mij gaan. Ik houd er mijn helingsproces mee gaande. Elke keer komen daarvan nieuwe aspecten aan bod, zodat ik net als de opbouw van de 9 stappen mijzelf vanaf het fundament kan opbouwen. Toen ik de mir-methode leerde kennen, waren de zinnen Vader loskoppelen en Moeder loskoppelen het mooiste dat het me te bieden had: erkenning van het feit dat ouders schadelijk kunnen zijn. En dat waren ze in mijn leven. Big time. Om even de link te leggen naar het zojuist gelezen artikel over dankbaarheid: Ik ben Mireille dankbaar voor het ontwikkelen van de Mir-methode, maar nog grotere dankbaarheid voel ik voor Janine v.d. Wel en Loes Dams (mir-begeleidsters) door wie ik deze methode leerde kennen en die mooie mir-op-maat versies voor mij samenstelde/samenstelt. Kortom: de Mir-methode is één van de mooiste giften in en voor mijn leven.

 3. Ja hoor de jongere (tiener) is nu wel echt in mij aan het wakker worden en dit op mijn “oude leeftijd”. Ben niet meer zo lief met mijn antwoorden. Voel me terug jong. Alles is precies veel lichter . Niemand gaat nog over mij lopen.

 4. Hoi Mireille
  hier Cecile nog eens, ik zei dat ik al makkelijker van me af kan praten ergens tegen in gaan maar bij mijn zoon heeft dat geen effect,en dat werkt zo frustrerend,

  • Beste Cecile,
   Dat is een heel bekend verschijnsel tussen moeder en zoon. Wat een kleine troost is te leven in het besef dat je niet de enige bent die jouw zoon opvoedt… Probeer zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en te zeggen wat jij wilt zeggen. Of hij nou luistert of niet (lijkt te luisteren).
   Sterkte, Mireille

 5. Beste Mireille

  Ik heb een heel moeilijke relatie met mijn jongste zoon, ik begin me sterker te voelen met de MIR-Methode en durf er al meer tegen in gaan, verder gaat alles heel geleidelijk vooruit,dus niets heftigs en dat vind ik goed,dank voor deze methode Cecile

 6. Lieve Mireille,

  Jouw MIR-Methode heb ik voor een hele tijd terug 6 weken achter elkaar gedaan
  en niet te geloven , ik heb jarenlang Oxazepam geslikt om rustig te worden
  die onrust kwam meden opdat ik een heel moeilijke partner heb, ik durfde niet van me af te praten, en op eens merk ik al een hele tijd dat ik mezelf durf te zijn, ik heb geen zin meer in commando heel raar, mijn partner is nog net zo lastig al begint dat ook te minderen, we zullen nooit goed met elkaar kunnen communiceren , maar ik heb er vrede mee en ik zeg het wel als het me niet bevalt, heel af en toe wil ik weer beginnen met de MIR-Methode als ik me niet lekker voel of zo, maar dat heb ik nog niet gedaan, mijn zus is er ook mee begonnen, de grootste moeite hebben mensen met het hand aaien dat houdt heel vaak tegen om er ook mee te beginnen , en hierbij wil ik je nog van harte bedanken voor de vrede die in mijn leven gekomen is door de MIR-Methode ♥

  • Beste Anny,
   Ja, dat hand aaien, dat vinden veel mensen raar of soft. Heel begrijpelijk. Ik geef daar zoveel mogelijk uitleg over, zodat mensen zien dat het gewoon een heel logische manier is om je onbewuste gerust te stellen. Ach ja, mensen die er voor open staan, pakken het op en dat is okee! Laat mensen vooral zien en ervaren hoe je verandert. Dat is altijd het meest overtuigend.
   Fijn dat het jou zo goed doet en dat je veel meer voor jezelf op komt! Super!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • MARIE
   Ook ik doet 5 jaar geleden een cursus kom op voor je zelf en durfde meer zeggen kon niet goed communieceren met mijn man ik kon nooit uitspreken ,hij zei dan heel grof houd uw mulle of moei u met uw potten en pannen .ik ben van belgie westvlaanderen Als ik dan niet in stemde met zijn visie(wat ik altijd gedaan heb)werd hij woest en ging weg .Resutaat hij is voorgoed weggebleven en heeft een vriendin.Wat heb ik spijt en schuldgevoelens.Ik ben depressif geworden en daardoor blijven ook mijn 2 dochters weg vooral de oudste ik heb veel verdriet en zie het soms echt niet meer zitten
   Doe nochthans sinds 2 jaar de mirr methode envolg mirr begeleiding.Er is zelfs al een mirr kring bij mij thuis geweest.Mijn dochters geven mij de schuld maar mijn man blijft baas hij zegt het truwens ook ik ben niet gescheiden om onnodig leed te voorkomen ttz eigendommen die verkocht zouden worden in het nadeel van de kinderen Nu word het vreselijk met kerst en nieuwjaar de oudste gaat op reis met het gezin en de jongste bij een vriendin ik heb nochtans veel voor de kleinkinderen gezorgd pas op ik deed het heel graag het zijn 5 lieve wat moet ik doen ze hebben zelfs niet graag dat ik binnenspring voor de kinderen ze stuurd me weg of gaat ook weg of doet verder met haar werk liefst boven ze gunt me geen blik of verwijt me :depressieve of je bent zot (komt van hunvader) k moet ook oxazepam en temesta slikken heb ook veel angst om binnen te gaan wat moet ik doen

 7. Beste mireille, ik vind het een mooi verhaal, en ik zou dingen zeker anders willen, vooral kwa werk. Maar met wat ik nu doe worden wel de rekeningen betaald. Hoe zie jij dat dan??
  (Misschien een stap hypotheek loskoppelen erin voegen?? 😉

  • Beste Paul,
   Er zijn vele wegen die naar geld leiden. Het kan zijn dat er binnen je baan iets verandert. Misschien andere collega’s, nieuwe collega’s. Misschien word je overgeplaatst. En misschien loop je wel tegen een nieuwe baan aan. Of word je een zelfstandig ondernemer. Hoe dan ook, de rekeningen kunnen betaald blijven, maar dat er iets in je missie zal verschuiven, dat zal zeker kunnen met stap 9. Of… je zit al op je plek en hebt de baan waar je happy bent en waar je je levenswerk kunt uitvoeren. Want dat geldt ook voor veel mensen! Hoe dan ook, veel geluk met welke kant het op mag gaan voor je!
   Groetjes, Mireille

 8. Arbeid adelt, dat is er bij mij ook met de paplepel ingegoten. Nu ik twee of drie alweer? de MIR methode doe, is er heel veel in mijn leven verandert. Mijn werk in de zorg(welzijn) werd wegbezuinigd, ik ben omgeschoold naar zorg.Met ingang van dit jaar kwam een nieuwe manager die vind dat ik mijn oude werk (welzijn voor ouderen, mijn liefde) weer op mag pakken omdat de mensen op dit gebied tekort kwamen in het huis waar ik werk. Mooi toch, ik ga er voor, dat begrijp je.Ik ben 55 en de overgang heeft me veel doen loslaten en heeft me in mijn ‘zijn’doen komen. Ik ‘moet’niet meer, ik mag. Zo kwam ook de MIR methode op mijn pad. Ik ben volgens mijn 4 kinderen in mijn tweede jeugd. Prima hoor. Ik ben door hun gevraagd mee te gaan naar Pinkpopfestival en Lowlandsfestival en ik heb me heerlijk gemengd in de mooie energieën die ik daar heb ervaren en de ontspannen sfeer in me opgenomen. Want wat draagt de jeugd een mooie energie met zich mee. Heerlijk de vraag of de jongere in jezelf weer wakker is. Ja dus. Ik geniet met volle teugen, ik dans, ik geniet, ik kies bewust wat ik wel of niet wil/mag/kan. Mijn relatie duurt inmiddels 39 jaar en dat loopt niet zo synchroon op dit moment. Maar het is ook hardlopen om mij bij te houden. Dat snap ik heel goed. Gelukkig mag hij de tijd nemen om zijn eigen ding te doen, en mij te volgen waar hij wil.We hebben al zo ontzettend veel van elkaar geleerd in positief en negatief. Niets moet, alles mag inmiddels. Mireille dank voor je MIR-Methode,de lezing in Elspeet en je mooie boek. De wereldvrede daar gaan we voor met de mooie energieën die op dit moment leven.Ook ga ik oma worden en zal ik zo’n mooie pure energie van dichtbij mee gaan maken.De MIR-Methode heeft mijn leven intens veranderd en ik blijf doorwerken aan mijn innerlijk, want er ligt nog veel onontgonnen gebied en het is zoooo interessant.En de MIR-Methode is geintegreerd en hoort bij mijn leven. KNUFFEL Els

  • Beste Els,
   Heerlijk om te lezen hoe goed het met je gaat. Zo fijn dat je weer naar je oude werk terug mocht! En wat fijn dat je je partner in zijn tempo kunt laten gaan. Dat is de wijsheid van de jaren, denk ik. Mooi! En veel plezier met al die jongere-energie in je!
   Groetjes, Mireille

 9. Ik ben 88 jr oud, ik raak wat mismoedigd, achter elkaar krjg ik een gebroken schouder, lies hernia, gebroken heup, Parkinson, waardoor ik mijn stem verlies, moeilijkheden met articulatie ondervind alhoewel ik mijn humor niet verlies al begint die te slijten. Wijze lessen helpen niet meer.

  • Beste Tony,
   Pffff, je krijgt het wel voor je kiezen, zeg! Alleen een sabbatical en verwen-oord zou je nu nodig hebben, lijkt me. Heb je contact met mensen via internet, waar je via chatten mee kunt praten, die jou begrijpen? Ik hoop van harte dat je je portie nu wel hebt gehad en dat je nu weer leuke dingen mag gaan meemaken.
   Veel sterkte met al het herstel!
   Groetjes, Mireille

 10. Beste Mireille

  ik ben al een tweetal dagelijks met de MIR-methode bezig en ben nu op het punt om mijn levensdroom/missie op de wereld te (durven) zetten, nl. een praktijk voor psycho-energetisch lichaamswerk – uit dankbaarheid voor jouw wekelijkse prikjes van positiviteit/ondersteuning wou ik je vragen of het ok is dat ik jouw naam met een link naar jouw website op mijn eigen website (in opbouw) mag plaatsen?
  liefs

  Carolien

  • Beste Carolien,
   Wat een grote stap, geweldig! Gefeliciteerd! Ja, natuurlijk mag je naar mij linken. Je kunt ook een ‘landingspagina’ aanvragen via ‘Contact’, dan krijg je een tekst toegestuurd die je zo op je website kunt zetten, mocht je dat willen.
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille,
  Allereerst weer dank voor dit mooie schrijven, ben er altijd weer blij mee.Ben al meer dan een jaar bezig met de MIR-Methode en ben gelukkig veranderd, heb meer zelfvertrouwen en ook geestelijk sterker!dank daarvoor, maar heb een vraagje: mijn goede vriendin, neemt steeds wat meer afstand, zou dat ook aan mij kunnen liggen doordat ik de MIR-Methode doe en verander?vind het jammer!verder heb ik echt veel ruimte en vrijheid om mijn creativiteit te leven?heel erg dank en veel succes met prachtige werk.Warme groet Janna

  • Beste Janna,
   Ja, het kan zijn dat er tussen jou en andere mensen iets verandert, doordat jij verandert. Als je het jammer vindt, zou ik zeker aan haar vragen of er iets is. Of ze vindt dat je veranderd bent. Of ze ergens moeite mee heeft, of ergens mee zit. Als jij heel graag contact met haar wilt houden, stel je dan kwetsbaar op en leg uit wat je denkt te merken. Misschien heeft ze wel ergens zorgen over waar ze je niet mee wil belasten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille, ook ik ben aan de kant gezet door mijn partner.
  afgelopen zondag zijn we wezen zwemmen met alles er op aan, kussen in het buitenbad, op weg naar huis wat was het gezellig he. We wonen apart, maandag ochtend ontving ik een sms van
  hem, ik heb een nieuwe liefde gevonden, met nog een verhaal erbij
  hij had er de hele nacht wakker van gelegen, om mij het te vertellen. Hoe kleinzielig is dat om het zo te doen.

  Ik heb veel gehad aan die tekst Vader Moeder loslaten, het geeft mij ook de kans om mijn eigen leven te leiden. Na 23 jaar is die stap er moeilijk, maar ik zie nu al de voordelen ervan.

  Dank je wel Mireille.

  Met vriendelijke groetjes Corien.

 13. Na een ontmoeting met Diana Ensing opnieuw gestart met de MIR-methode; Diana Ensing (Amsterdam)gaat mij masseren voor spierkrampen in primair de benen. Oorzaak is permanente opname van echtgenote Nike (Alzheimer). Ik (1924) ben van slag.Ik merk wel al mentale verbetering maar de eigenschap ADHD/discalculi vanaf jeugdjaren doorkruist wellicht het vinden van een nieuw evenwicht. Het alleen zijn en de drukte van hulpverlening (fysiek en administratie) zijn daarbij concurrerende factoren. De zelforganisatie wordt gehinderd door het niet goed kunnen calculeren van wat allemaal gedaan moet worden. En zo kan ik nog wel even doorgaan… Met hartelijke groet, Pierre H.

  • Beste Pierre,
   Ik wens je er ongelooflijk veel sterkte en geluk mee! Ben erg blij dat je begeleiding hebt gezocht.
   Groetjes, Mireille

 14. Ik had van te voren niet kunnen bedenken wat er zou gebeuren nadat ik de 1e 4 weken had gedaan vd MIR methode.
  Ik deed al jaaaren werk waardoor ik me echt ongelukkig voelde en daar lichamelijk ook last van had.
  En plotseling kwam er een reorganisatie waarbij ik niet boventallig werd verklaard, maar waarbij ik mij wel vrijwillig op de herplaatsingslijst kon laten zetten en als dat goedgekeurd werd..dan kon ik gebruik maken van het sociaal plan.
  Gelukkig werd het goedgekeurd en heb ik nu anderhalf jaar de tijd om ander werk te vinden en op zoek te gaan wat ik nu graag wil doen en dat betekent voor mij het verlangen om vanuit mijn hart te werken, dat ik blij wordt van wat ik doe en met plezier er naar toe ga!!!
  Het voelde als zo’n bevrijding, want ontslag nemen durfde ik niet financieel gezien.
  En toen werd het voor mij gedaan 🙂

  Mijn hele leven zit nu weer in een reorganisatie en is af en toe wel even heftig..maar ik weet dat er veel goeds uit gaat komen.

  Ook ten aanzien vd verwachting van mijn vader naar mij toe zijn er dingen veranderd.
  Hij plofte gelukkig niet toen ik vertelde dat ik vrijwillig ging stoppen met het werk na 12 jaar.
  Hij gaat altijd voor zekerheid en heeft veel wantrouwen waardoor hij altijd erg fel kon zijn in zijn reacties uit overbezorgdheid naar mij toe.
  Ik merkte vrij snel na of eigenlijk al tijdens de 4 weken MIR-Methode dat ik toch heel lang rekening met hem heb gehouden bij het maken van een paar grote beslissingen, bang om teleur te stellen . Maar ik merkte dat ik los kwam en dat ik meer dan ooit dacht, op een respectvolle manier dan wel, jammer pap dat jij misschien wakker ligt van mijn beslissing..maar het is mijn leven en ik heb al vaak genoeg wakker gelegen door te doen wat jij van mij verwachtte…..ook weer een gevoel van bevrijding!!!
  Dus ja Mireille, heel herkenbaar en dankbaar!!

  Met hartegroet, Karin

  • Beste Karin,
   Ik ben erg blij voor je dat het zo zacht en liefdevol voor je mag gaan! We hoeven tenslotte niet pats-boem ontslagen te worden. Het mag ook zacht gaan. Ik ben altijd blij als mensen in een outplacement-traject terecht komen of zo. Ze kunnen dan rustig kijken wat ze graag zouden doen. Ik ben blij dat de MIR-Methode je hierbij heeft kunnen steunen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Hoi Mireille,

  Ik doe graag spreuken schrijven met een boodschap in. Bij het lezen van jouw bovenstaand artikel kreeg ik de volgende spreuk als inspiratie: Grote beslissingen worden soms voor je genomen, totdat je genoeg moed verzameld hebt om ze zelf te maken. Ik wilde hem graag met jou en anderen delen.
  Een deel zijn jouw woorden, dus ik hoop dat je dit oké vindt?

  Bedankt, Nathalie

  • Beste Nathalie,
   Ik vind hem prachtig! Zijn het mijn woorden? Dan heb jij er in ieder geval een hele mooie spreuk van gemaakt! Ik ga hem op Facebook delen, leuk!
   Groetjes, Mireille

 16. Beste Mireille,

  Zeer herkenbaar voor mijn werkzame leven. Maar ook na mijn pensionering, nu 67, heb ik nog meerdere missies.
  Ondersteuning van mijn kinderen, o.a. in het helpen met de opvoeding samen met mijn vrouw als oppas Oma en Opa.

  De tafeltennis vereniging waar ik al jaren lid van ben ondersteunen als trainer en als het me lukt een aantal kinderen als lid te werven voor onze vereniging en deze dan zoveel mogelijk te begeleiden plezier te krijgen in de sport tafeltennis, ben ik helemaal tevreden.

  Met een bijzondere groet,
  Jan

  • Beste Jan,
   Dankjewel voor je voorbeeld-zijn! Wat dat betreft wordt de inzet van ‘ouderen’ nog finaal onderschat hier in Nederland. Er is nog zoveel waarin ze veel kunnen betekenen voor anderen. Juist door de levenswijsheid en het ‘weten’ wat er wel toe doet en wat niet meer. En… tafeltennissen is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!
   Groetjes, Mireille

 17. Hoi Mireille, voor het eerst na 23 jaar heb ik weer getekend. Ik heb altijd geluisterd naar het stemmetje: ‘Je kunt niet tekenen.’ Ik heb deze zomervakantie al mijn plannen en werk los durven laten en voor mijn kinderen gekozen, om me hun vrij te zijn. Voor het eerst sinds 6 jaar weer geschilderd. En heb laatst waterverf gekocht om mee te kliederen en dit materiaal te ontdekken. Daarbij durf ik beter te gaan staan voor mijn missie en daardoor mezelf te laten zien. Grote veranderingen. Ik hoop ook dat dit doorzet naar mijn gezondheid. Liefs, Yfke

  • Beste Yfke,
   Hoera, wat heerlijk! Schilderen en tekenen brengt vaak zoveel teweeg van binnen. Dat kan niet anders dan jou goed doen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Hallo Mireille,

  Ik beaam wat je schrijft na ruim een jaar de MIR-methode dagelijks te doen ben ik bijna verlost van mijn kantoorbaan. En het voelt inderdaad als een bevrijding. Ik kreeg een burn-out ruim half jaar geleden en nu ga ik met wederzijdse overeenstemming weg bij mijn werkgever. Diep in mij heb ik altijd geweten dat het een “blessing in disguise” was en ondanks dat het erg zwaar en moeilijk was, kon ik vertrouwen houden. Ik zei gisteren nog tegen iemand, mijn “ziekte periode” was een excuus om op een positieve manier van mijn baan af te komen. Het positieve zit hem in de voorwaarden, ik krijg nu namelijk hulp om mijn missie te verduidelijken en dat wou ik graag.
  De MIR-methode heeft mij al zoveel moois gebracht dat ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet zie.

  Dank voor je mooie werk.

  Lieve groet, Gabrielle

  P.S. ik ben door het moeilijke gedeelte van je nieuwe boek heen gekomen en lees nu met veel plezier verder. Ik heb hem nog niet uit maar hij gaat me vast ook verder helpen met mijn missie!

  Oja, ook mooi om te delen is dat ik vorige week een MIR massage mocht ervaren, zo de moeite waard, heerlijk! En gaf verlichting aan mijn eczeem.

  • Beste Gabrielle,
   Heerlijk om te horen hoe je het kunt overzien wat je hebt meegemaakt en hoe je op zo’n liefdevolle manier uit je werk kunt stappen. Goed gedaan! En heel blij dat de MIR-Methode jou daarbij kon steunen!
   Groetjes, Mireille

 19. je hebt een jonge look gekregen Mireille, leuk dat haar!

  ik ben altijd in de jongheid gebleven, ook al is het niet in dank afgenomen,
  ben altijd mijn pad gevolgd, mijn hart, wat een eenzame zoektocht was maar veel opleverde, versterkte wíe ik al was, maar steeds moest ik weer oppassen niet door de korenzeis gemaaid te worden <– altijd wel geweten dat mijn familie(opstelling!) véél daar mee te maken heeft gehad.
  dít jaar voelde ik dat de grote verandering op komst was. een kentering en hoe!! want ik ben daar nog mee bezig:

  net zoals ik 17 jaar geleden en al láng daarvoor, bezig was om mij te ontdoen van de navelstreng, stierf mijn moeder plotseling en moest ik haar ook letterlijk loslaten. alles kwam in een stroomversnelling terecht maar ik heb er veel er voor terug gekregen sinds haar dood.
  vader loslaten, is het thema wat nu op de voorgrond treedt. want net zoals mijn moeder zal mijn vader spoedig heengaan. hij is al erg oud en vind het moeilijk om te accepteren dat hij 86 is. hij schaamt zich dat hij aangewezen is op hulp, op een rolstoel, op de ongemakken van het leven die hem nu worden gepresenteerd. mijn vader wordt 86 volgende maand en ik wil hem een cadeau geven in muzikale vorm met de andere oud Angels waar ik 11 jaar geleden close harmony zong. maar als ik aan mijn zuster en broers vraag hoe wij het kunnen organiseren om dit lied op zijn verjaardag te kunnen zingen wordt het weer van hun kant getorpedeerd. toen mijn moeder stierf wilde ik afscheid nemen van haar, door te vertellen hoe ik haar in mijn ogen als moeder en mens zag. mijn broers en zuster waren er fel op tegen. zij wilden de tekst lezen en redigeren. en het liefste wat zij wilden was dat ik het helemaal niet zou voorlezen tijdens de begrafenisceremonie omdat zij vonden dat het niet gepast was over moeder te vertellen. ik vertelde mijn vriendin dat ik er maar vanaf zag, waarna zij mij vertelde dat als ik mijn toespraak niet zou houden, ik mijn leven lang spijt zou krijgen wanneer ik rekening zou houden met hun schaamte, met hun gevoelens en hun emoties. daarna heb ik de beslissing doorgehakt en mijn stoute schoenen aangetrokken. mijn hele leven lang is gebaseerd op het rekening houden met iedereen: met mijn vrienden, mijn collega's, en eigenlijk komt het erop neer dat vanwege deze familie(opstelling) ik nóóit gelukkig was, nóóit gelukkig met mijn werk, nóóit een leuke baan, nóóit de juiste relatie gevonden heb en alleen maar omdat ik het geluk in mezelf niet durfde aan te raken, maar ik wel ben blijven zoeken wat de betekenis van die eeuwige liefdestroom voor mij inhoud.

  nu: heb ik een leuke baan gevonden en lach ik om de fouten van mijn collega's omdat zij, nét zoals ik vroeger, óók niet in zichzelf durven te investeren. een glimlach of een goede tip naar mijn medemensen levert nu zijn goede vruchten op omdat door mijn levensjaren heen ik geleerd heb wat zelfliefde is.
  het lied Kenangan Lalu, vroeger door mijn vader, en moeder in tweede stem gezongen, zal op een verrassende manier zijn weg vinden door heel dit menselijk leven van: schaamte, wanhoop, eenzaamheid en twijfel en doen keren in die van: liefde, verbroedering/verzustering en respect en zal zijn weerga niet kennen.
  in de eerste of tweede weekend van oktober zal ik mijn verjaardagscadeau in Amsterdam aan mijn vader geven en onder begeleiding van onze dirigent en composer het lied 'Kenangan Lalu' close harmony met Angels opdragen aan mijn vader en mijn moeder,

  Meinita, levenskunstenaar en eeuwig toegewijd in creatie voor het maken van haar zang en haar muziek, Amsterdam, augustus 2015.

  ~MIR-Methode toepassend sinds november 2013-heden~

  • Beste Meinita,
   Wat een moed en wat een stappen heb je gezet! Respect! Je hebt voor mijn gevoel een heel familiejuk weten af te gooien! Ik geniet nu al van de mooie viering die je in oktober gaat doen. Dat het veel verbroedering en verzustering teweeg mag brengen! Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 20. Lieve Mireille,
  Deze “jonge” oma van 7 kleinkinderen gaat weer een opleiding doen. Terwijl mijn twee oudste kleinkinderen, deze week,hun boeken aan het kaften zijn voor de Middelbare School, kreeg ik ook mijn boeken thuisgestuurd. Stap 9 maar ook een beetje stap 3 van de MIR-Methode. Wat zullen anderen wel niet van mij denken?
  Lieve groet, Aukje

 21. hoi Mireille, dank voor je methode.
  Doe het nu ruim 3 jaar en heb al veel verandering bij mezelf gemerkt.
  Sta nu op het punt dat ik met mij huidige baan helemaal klaar ben. Ik kom letterlijk niet meer vooruit. doordat ik heel de dag moet staan doet alles me pijn en is mijn energie voor de rest van de dag en die daarna op.
  Vertrouw erop dat het me gaat lukken de ommeslag te maken ondanks dat ik nu niet kan zien hoe.
  Grappig dat je nu dit onderwerp onder de aandacht brengt.
  Marianne

 22. Ik voel me mentaal sterker! Het gevolg is dat ik niet mijn betaalde baan ga opzeggen maar wel mijn vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk moet zinvol en leuk zijn. Tenminste zo was dat 10 jaar geleden voor mij. Nu na 10 jaar ben ik dat “gevoel” kwijt en ben ikzelf aan de buurt. Eindelijk eens tijd voor mijzelf. Geen makkelijk besluit maar heb nu de kracht om te stoppen. Het voelt goed. Het gaat niet van 1 op de andere dag maar de eerste stappen zijn gezet.

 23. Ongelofelijk dat ik nu net de mail over ander werk krijg. Net uit een burnout van ongeveer twee jaar uit gekropen. En de MIR-Methode blijven doen in combinatie met andere dingen. En raar maar waar…heb ik ontslag gegeven na 23jaar vastbenoemd werk. Terugkeren was geen optie meer. Met veel angst en twijfel ontslag gegeven en terug in de privé nu. Een totaal ander iets maar inderdaad…wat een bevrijding!dank je o.a. aan de MIR-Methode. Licht en liefde voor iedereen!

 24. Hallo Mireille,

  Dank voor je berichtjes, alleen sinds ik de mir methode doe, 1 januari 2015,gebeuren er allerlei rare dingen,die mij tot wanhoop beginnen te brengen.Op vakantie riep ik de groep erbij zulke vreemde dingen gebeurde er achter elkaar. Nu thuis wordt bv mijn tapyt opgegeten door kevers,Hoe komen ze er en waarom de eerste veertig jaar geen problemen. Vragen vragen en nogmaals vragen.groetjes
  en fijn dat je zoveel andere wel kunt helpen Marly

 25. Ik vind dat de MIR-Methode VOORTDUREND vibraties- veranderingen in jezelf brengt en ZEKER herhalen met periodes als het je weer niet zo gaat ..>>GEZIEN de wereld en de periodes die we ALLEN moeten doorstaan “Maatschappij “niet makkelijk ?!
  IEDER voor zich !
  Het brengt rust en je kan makkelijker bij jezelf blijven ”
  DANK je wel voor de ondersteunende Methode .
  Ansje.

  • Beste Ansje,
   Dankjewel voor je aanmoedigende woorden voor iedereen! Ja, er zit veel in om de MIR-Methode weer op te pakken wanneer dat goed voelt. De wereld is tenslotte volop in verandering en we maken daarvan best wat mee in onze eigen naaste omgeving. Dat maar veel mensen het ook zo mogen zien. Dankjewel Ansje!
   Groetjes, Mireille

 26. Goedemorgen Mireille. Als reactie op Missie verduidelijken en Vader loskoppelen / Moeder loskoppelen kreeg ik de moed om uit een 20 jaar huwelijk met een lieve maar zeer dominante narcistische man te stappen. Ik ben heel dankbaar dat het me lukte. Nu moet ik mijzelf weer hervinden. Wie ben ik Wat wil ik. Ik doe zo veel nog voor de ander i.p.v. mijn eigen pad te volgen. Vader Moeder loskoppelen is nog moeilijk…..Pas als dat beter lukt zal ik aan mijn missie in mijn hart durven toelaten en er aan toe durven komen, denk ik.

  • Mij is precies hetzelfde overkomen, nu wil mijn ex het weer met mij proberen, ik durf nu ook nee te zeggen, en ben erg trots op mezelf

  • Proficiat! We zijn altijd in wording, we sturen alsmaar bij en vinden onszelf altijd opnieuw uit. Als het glas vol is, kan er niets meer bij. Als het helemaal leeg is, kan je helemaal opnieuw vullen naar jouw wens. Heel veel succes!

  • Beste Winifred,
   Wat dapper van je, goed gedaan! Je schrijft ‘Pas als dat beter lukt…’, maar het leuke is dat het vaak al hand in hand gaat. Dat je gaandeweg het loskoppelen al merkt dat je meer duidelijkheid krijgt over wat JIJ wilt. Het is een geleidelijk proces dat meteen vanaf het begin van de MIR-Methode al in gang is gezet. Ik verheug me erop dat je de eerste duidelijke signalen van je hart gaat merken!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Winifred
   Wat ontzettend knap om uit je huwelijk te stappen na 20 jaar.
   Daar is echt moed voor nodig! Winifred je mag nu echt je eigen pad volgen. Het is prachtig dat je zo veel voor andere mensen doet maar nu ben jij aan de beurt. Ik snap dat je het moeilijk vind Vader /Moeder loskoppelen.
   Het klinkt een beetje gek zeker als je een goede band met je ouders hebt. Het is de bedoeling dat je op eigen benen staat. Zelf beslissingen neemt ongeacht wat je ouders daar van vinden. Het mooie van deze stap is dat je een betere relatie met ze krijgt.
   Ik zou zeggen ga lekker door met de 9 stappen van de Mir-Methode
   Zodat je maar gauw de missie in je hart gaat toe laten.
   Veel liefs
   Corrie Wouters Mir-Methode begeleder in Uithoorn

 27. Hoi Mireille, wat is de MIR-methode toch mooi. Het klopt wat je in dit artikel schrijft. Ik doen al bijna een jaar de MIR-methode en ik zit sinds 1 juli van dit jaar in de WW en ik vond/vind het helemaal niet erg. Bevrijdend zelfs, ondanks mijn leeftijd ,ben 52 Jr en dan wordt het toch moeilijk op de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren ben ik al cursussen gaan volgen,omdat ik totaal iets anders wil gaan doen. Een eigen praktijk opzetten om mens en dier te helpen.

  • Hoi Leny
   Wat mooi hoe jij het om schrijft als bevrijdend. De meeste mensen schrikken hun een hoedje als ze horen dat ze ontslagen worden en de WW in gaan. Geweldig hoe jij het op pakt en allerlei cursussen bent gaan volgen. Het grappige is eigenlijk dat jij nu op 52 jarige leeftijd je missie gaat leven. Daar heb ik echt bewondering voor.
   En ja de MIR-Methode is heel mooi en heel eenvoudig om te doen.
   Dat maar veel mensen jou voorbeeld gaan volgen.
   Veel liefs
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.