Home » Artikelen » 114. Wie zet jij in het zonnetje?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

114. Wie zet jij in het zonnetje? — 164 reacties

 1. Ik ben dankbaar voor:
  – al jou nieuwsbrieven Mireille
  – dat ik goeie band heb met mijn zoon nu na 6 jaar van het verlies van zijn pa/mijn man
  – de 19 jaren samen waarvan we 16 jaar getrouwd waren vóór het ongeval
  – alle familieleden, vrienden die als spiegels in mijn leven zijn zodat ik eruit kan leren en groeien
  – dat ik heel wat gelijkgestemde zielen tegen gekomen ben im samen verder te groeien

 2. Beste Mireille,

  Ik ben jou dankbaar dat ik al jarenlang jou nieuwsbrief mag ontvangen.. Dat ik de MIR methode heb leren kennen en bijna dagelijks doe al jarenlang.. Dat ik een MIR avond in Arnhem mocht meemaken met mijn man en daar je 2e boek “Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?” heb kunnen kopen.. Ik ben dankbaar dat mijn man de MIR methode nu ook doet.. Hij is veel zachter geworden.. Dankjewel Mireille voor je mooie hartverwarmende werk, je missie die veel mensen blij en gezond maakt!…

 3. Ik ben dankbaar voor de groei waar ik nu inzit dat ik de mogelijkheid krijg om te groeien op deze plek ondanks dat ik er ook onzeker van wordt en soms dacht dat ik het niet kon of in me zit. dank aan mijn stagebegeleidster die me helpt al gaat het soms met kleine stappen en met veel geduld. voor het huis waar ik in mag wonen met mijn gezin en de afspraken die we maken om samen in harmonie te kunnen leven. dankbaar dat ik vrienden kan helpen. dankbaar voor de moeilijke momenten die me laten groeien

 4. Ik ben dankbaar vanwege mijn lieve vriend Kees, die mij altijd heeft geholpen als ik iemand nodig had. Die heel veel klussen voor mij heeft geklaard en die zoveel vertrouwen in mij heeft.
  Dankjewel Kees❤️

 5. Ellen,jan en amy
  Ikben dankbaar omdat jullie er altijd zijn onvoorwaardelijk als ik eens vraag.En tegelijkertijd een straling, voorbeeld zijn als een gewoon mens voor vele andere mensen.Het doet me goed om ook mezelf te voelen als een dankbaar mens terug.
  Elly

 6. Ik ben dankbaar voor mensen (onbekend of bekend) waar ik me af en toe aan erger. Ik weet dan dat ik een stukje van mezelf zie en glimlachend kan ik dan weer verder.

 7. Lieve mensen,

  Dankjewel allemaal! Ik ben blij met alle medemensen die hier hun dankbaarheid tonen en saamhorig zijn. Ik ben dankbaar voor alle liefdevolle inspiratie die ik hierdoor mag ontvangen.
  Lieve groet, Coby

 8. Bedankt dat je in mijn leven bent
  en me met je aanwezigheid verwent

  in gebaren en woorden
  vaak onbewust
  word ik geraakt,
  wakker gekust ,
  in de spiegel
  waarin jij me laat zien:
  hoe mooi ik ben
  of gebrekkig misschien
  in deze beelden
  komt slechts naar buiten
  wat mijn innerlijk
  me wil ontsluiten,
  als een tip voor
  VRIJ-er lijk LEVEN
  dank voor dit kado
  door jou gegeven

  nu kan ik
  me verblijden
  om wat IS
  en mag
  ZIJN
  Heerlijk
  fijn…!!.

  in liefde
  kus
  miomi

 9. Voor mijn moeder die keihart voor ons heeft gewerkt en niet begreep dat ze het goed genoeg heeft gedaan.En voor alle mensen mij het gevoel van waarde hebben gegeven.dat ik er zijn mag

 10. Ik ben dankbaar!
  Voor zoveel lieve mensen om me heen,
  voor zoveel dingen die ik nu nog leer in deze tijd,
  voor zoveel vrijheid om eigen keuzes te maken,
  voor zoveel mooie verhalen die ik hoor en lees,
  voor zoveel moois in de natuur en op Moeder Aarde.
  Dankbaar voor de inspiratie die ik krijg door de MIR-methode.
  Dankbare groet van Joke

 11. Ik ben dankbaar dat ik nog steeds zoveel kan doen terwijl ik toch al 68 jaar oud ben
  Er zijn zoveel mensen ziek op deze leeftijd en vooral ook in onze familie
  Dankbaar voor de mensen die een tijdje met me meelopen om mij te helpen en waar ik weer van leer
  Dankbaar voor mijn twee zoons die heel veel liefde geven waar door ik weer verder kan
  Dankbaar voor de vrienden die ik heb waar ik altijd terecht kan
  Maar bovenal en dat vind ik het hoogste goed,dat ik nog steeds gezond ben en daar ben ik heel dankbaar voor!!!!!!!!!

 12. Hoi, ik ben dankbaar voor dit initiatief! Nadenken over wat we dankbaar zijn, het voelen en het daarna delen… Hoe mooi is dat niet!

  Een warme groet aan ieder die dit leest!
  Stefanie

 13. Beste Mireille,

  Eigenlijk wil ik jou in het zonnetje zetten en bedanken voor de berichten die ik via de nieuwsbrief binnenkrijg.Het grappige is, dat het vaak precies het juiste artikel is dat ik op dat moment nodig had en mij de juiste handvaten gegeven heeft om niet in te zakken en de levensdraad van enthousiasme weer op te pakken.
  Daarvoor wil ik jou bedanken en laten weten dat ik heel blij met jouw methode en berichten ben.
  Hartelijke groet, Elly

 14. Ik ben dankbaar voor iedereen die ik op mijn pad tegenkwam/kom en een stuk met mij meeging/gaat.Ik krijg zo veel hulp. Dank je wel dat ik er niet alleen voor sta.
  Ik dank jou Mireille dat jij op mijn pad kwam. Ik heb al veel goeds ondervonden door de MIR-methode.Zo zijn de pijnen, te wijten aan fibromyalgie, verdwenen. Ik ben daar heel dankbaar voor. Ik deel de kaartjes uit aan hen die het kunnen gebruiken en vertel hen mijn ervaringen.
  Blessed Be

 15. Ik ben uiterst dankbaar voor mijn vriendin Hanneke Sprenger. Ze doet erg veel en is een bijzondere vrouw, dat had ik eerst niet door. Nu wel. we kennen elkaar ±8 jaar. Toen was ik 46.Ik wil nooit. meer een ander.

  • Ontroerend dit te lezen Wim !
   Veel geluk samen en geniet van elkaar en het is een rijkdom als je dit in je leven tegen komt.
   Lotje

 16. Ik ben Dankbaar voor de vrienden die mij al jaren deel van hun familie noemen, die mij opnemen in hun gezin (ik heb geen familie). Waar ik altijd kan binnenlopen, mee eten, de kinderen naar bed mag brengen, op de bank mag hangen of mee kan praten. Zij zijn er gewoon. Ook voor mij.
  Ik vind dat bijzonder.
  Ook ben ik dankbaar voor duizend kleine dingen in de natuur: de vogel die zingt als ik langsloop, de bijen in de bloemen voor t raam, de wuivende takken in de storm… dat trekt mijn aandacht naar het hier en nu. Het geeft me rust en ruimte. Steeds weer ben ik dan verbaast hoe de aarde en de natuur werken. Hoe alles mooi met elkaar in verbinding staat en hoe ik daar deel van uit maak.

 17. Ik ben tegenwoordig dankbaar voor heel veel kleine dingen. Een paar voorbeeldjes: Dankbaar dat ik net weer thuis was van het wandelen met de hond, toen de zware regenbui losbrak; dankbaar voor de bloemen in mijn tuin die met zoveel tegelijk opbloeiden, dankbaar voor mijn nooitgedragen bloesje dat ik geverfd heb en nu een dierbaar kledingstuk is geworden…Dankbaar voor de vogels die met zovelen in mijn tuintje komen.. en zo kan ik nog eindeloos doorgaan.. ik voel me rijk!

  • Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn lieve kinderen. Ze krijgen hun geheel eigen identiteit en ik vind dit fantastisch ! Ik leer elke dag van ze en ben dankbaar dat me ook elke dag weer een nieuwe dag wordt gegeven. Elke dag een nieuwe dag met tegenwoordig de MIR methode als vaste prik,het koppelt me los van oude pijnen. Dank !!

 18. Vandaag spreek nog maar eens mijn dank uit aan al mijn leerlingen: zonder hen was ik nooit de docent geworden die ik nu kan zijn….Dat ik kan blijven groeien…daar ben ik zo dankbaar voor! Een heel logisch gevolg was het delen van de MIR methode met vele cursisten die dit als extra steun gebruiken! Dank Mireille voor de ontwikkeling van deze eenvoudige methode. Dankbaar ben ik ook voor het na jaren ontdekken en verspreiden van het Taoïstisch Mentorschap; het woorden kunnen geven aan stadia van zelfontwikkeling! We hebben het allemaal al in ons (geleend van Galilei 🙂 ) en hoeven het alleen te ontdekken en naar buiten te laten komen, als ontspruitend groen….groetjes, Nell

 19. Beste mevrouw Mettes,
  Ik ben heel blij en dankbaar dat ik u en de MIR-Methode mocht leren kennen.
  Bij mij gaat het allemaal heel langzaam … maar ik denk (voelen is nog moeilijk) toch dat er een waardevol proces van verandering en evolutie op gang is gebracht.
  Ingeborg heeft zo’n mooi liedje over dankbaarheid. Vaak begin ik er ook mijn dag mee.
  En ja … ik ben ook heel dankbaar voor die super-goede echtgenoot van mij. (=>van de boontjes)
  Na zes weken hebben we destijds (1993) ons zoontje moeten afgeven. Toch zijn we dankbaar gebleven dat we hem mochten leren kennen en dat hij bij ons op die enkele weken het gevoel van ‘ouder-zijn’ heeft wakker gemaakt.
  Op 14/06 hebben wij in het bijzonder aan u gedacht !

 20. Ik ben dankbaar voor min lieve man, we deelden 47 jaar ons leven..kregen 2 mooie kinderen en kleinkinderen..en toen ik je los moest laten en gedragen werd door jou op afstand stond er na een jaar iemand op de stoep die jij gestuurd hebt..en we wennen met z’n allen aan de nieuwe situatie..en het is goed..dank je lieverd…

 21. Ik ben dankbaar voor het leven zoals ik het nu kan leven. Daarvoor wil ik mijn overleden vader, de inspirator, bedanken dat hij zo’n creatieve geest had. Ook al gaf dat bij leven ook vaak conflicten. Dank je wel papa voor je doortastendheid en eigenzinnigheid. Ik hou voor eeuwig van je.

 22. Ik ben dankbaar dat de Sharon McErlane in mijn leven is gekomen zij verspreid het net van licht ze heeft een boek geschreven de groormoedersspreken en de op roep van de grootmoeders, ik ben dankbaar dat ik in een groep zit van de grootmoeders wij mediteren ook op het net van licht en ik ben dankbaar dat ik mijn vriendin elke week bezoek zij is terminaal en ben dankbaar dat zij er zo blij van word we lachen samen zij is heel realistisch over het overgaan naar de volgende fasen .

 23. Ik ben dankbaar voor de zon die schijnt. Ik voel hem op mijn huid. Ik zie de natuur, ik voel de warmte. Ik ruik het pas gemaaide gras.Ik hoor de vogels fluiten. Ik kan door de wind fietsen naar mijn werk. Ik ben dankbaar dat ik hele dagen kan werken. Geld verdien, waarmee ik in mijn levensbehoefte kan voorzien. Ik heb een heerlijk bed. Een huis met tuin. Ik ben dankbaar voor mijn gezin. De liefde die ik ontvang van mijn man en kinderen. Ik ben dankbaar voor mijn lieve huisdieren, die mij plezier en liefde bezorgen. Ik leef in overvloed! Ik mag genieten en ontspannen!
  Ik tel mijn zegeningen!
  Ik wordt geleid en beschermd. Ik kan hulp vragen.
  Liefs Annemiek

 24. Grote bewondering voor alle Moeders van de hele wereld die al eeuwen en eeuwen en eeuwen kinderen en jonkies baren en verzorgen zodat deze op kunnen groeien tot volwassenen.
  Zulk verantwoordelijk, jaren lang, levenswerk zonder daar ooit loon of pensioen voor te krijgen. Wat ongelofelijk lief van het vrouwelijk schoon. Dank allemaal voor zoveel inzet!
  En dan Moeder Aarde, ook haar zet ik graag in het zonnetje. Altijd maar weer gratis genieten van haar overvloed aan seizoenen en het oneindige Heelal waarin zij zweeft, tussen de planeten en de schitterende sterren.
  Hoera voor de Ruimte en al het Onzichtbare Voelen.
  En een bloemetje voor jou, Mireille, voor je glimlach, je inzicht, je stralende voorbeeld!

 25. Lieve Rein, ik ben dankbaar dat je J. in m’n leven hebt gebracht. Hij heeft m’n hart geopend. De liefde is onvoorwaardelijk. Dankjewel! Hoop dat het tussen ons ook nog ooit goedkomt. ❤️

 26. dankbaar dat ik de mir methode heb mogen leren kennen en alle mensen die goed voor me zijn en alles wat ik iedere dag mag ontvangen

 27. Dankbaar voor mijn leven.
  Ook na het overlijden van mijn jongste zoon Rick ben ik dankbaar gebleven….. Trots omdat ik zijn moeder ben en blijf. Naast het immense gemis, en de periode van Diepe Rouw, en verdriet…. schijnt de zon in mijn leven. Geraakt, gewond maar ook geheeld. Nu bezig om toch nog een randje donker weg te werken met de MirMethode.
  Dank Mireille, dat ook jij mijn pad hebt bewandeld.
  Het leven is mooi.

 28. Ik ben dankbaar voor alle mooie en lieve mensen die ik gedurende mijn leven op mijn pad heb gekregen. Die mij steunden op de mooie maar ook de moeilijke momenten. Die soms onbewust leermeesters voor mij waren en mij belangrijke inzichten gaven. Voor de onbekenden die hun persoonlijke verhalen met mij deelden en ook de onbekenden online, die delen via social media waardoor ik ook weer inzichten krijg. In het bijzonder dank ik mijn man en gezin voor hun leermomenten en “spiegels” voor mij. Ik dank de onzichtbare steun vanuit het universum. En last but not least dank ik mijn lieve kat voor zijn onvoorwaardelijke liefde ❤️

 29. Ik wil heel graag mijn lieve super lieve ouders bedanken voor alles wat ze voor me doen. Ze staan altijd voor me klaar kan met alles bij hun terecht. Ik begrijp vaker zelf niet hoe ze het allemaal volhouden. Het is zo fijn dat ze me steunen ook in moeilijke tijden. Ouders kennen hun kinderen toch goed en weten precies wat ze nodig hebben. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Hou van jullie

 30. Dank jullie wel lieve huisgenoten voor jullie steun en liefde voor mij tijdens mijn herstelperiode na de operaties afgelopen jaar en ook nu weer nu ik in therapie ben voor borstkanker. Jullie zijn kanjers en geven mij de gelegenheid om helemaal mijn aandacht te besteden aan mijn herstelproces.
  Bedankt voor jullie geduld en respect als ik soms even niet zo aardig ben, moe en geïrriteerd door alles wat er op mij afkomt.
  Ik houd van jullie allemaal.

 31. Lieve Edwin,

  ik nam je kwalijk dat je niet voor me vecht. Maar ben erachter dat je dat deed en nog steeds doet, echt. Door geduldig, rustig, eerlijk en lief voor me te zijn. Zodat ik kan gaan voor hetgeen wat mij gelukkig maakt, in alle vrijheid, dat voelt zo ontzettend fijn! Dankjewel dat jij er voor me bent, en ‘nog steeds’ moeite voor me doet, waardoor je me zo goed kent. Lieve schat; ik ben trots op jou! “Mijn” lieve, lekkere, mega intelligente man, je bent prachtig zoals je bent❤️. Dikke kus Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.