Home » Artikelen » 115. Als voeding je missie is.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

115. Als voeding je missie is. — 40 reacties

 1. beste Mireille
  heel mooie verhalen over voeding.
  wat ik in het verhaal niet tegenkom is het woord kauwen.
  het blijkt ook heel belangrijk te zijn om het eten goed te kauwen
  kun je hier iets over schrijven ?

 2. Natuurwerken? Heerlijk, terug naar de basis!
  Onderweg lekker eten: duizendblad, paardebloemblad, berkeblad, weegbree, herderstasje, braamblad, brandnetel oogsten voor de thee; alles gratis én gezond!
  Natuurlijk wél goed weten, wáár je plukt; verkeer, honden…
  Met de honden valt het overigens wel mee.
  En de jonge blaadjes zijn niet alleen de beste, maar zij zijn in de regel óók schoon genoeg, om direct te eten.
  Ik eet mijn buik vol, onderweg -:)
  Bij wijze van spreken dan, want het oorspronkelijk in de mens aanwezige ‘genoeg’ gevoel, doet al snel van zich horen -:)

  Het leuke is ook: als je eenmaal een eetplekje hebt gevonden, dan gaat er snel méér van groeien!
  En het toppen van de brandnetel heeft tot gevolg, dat er vervolgens 2 nieuwe toppen verschijnen!

  Wat schoonmaken betreft: eergisteren weer 2 volle vuilniszakken zwerfvuil verzameld rond het fietspad naast de busbaan Nieuw-Vennep-Hoofddorp…
  Ik ben wel zo ‘slim’, dat te doen als de scholen uit gaan: dan zien nogal scholieren, en dat zijn nu juist de vervuilers, mij bezig. En dat levert vaak leuke reacties op: ‘cool, mijnheer’!
  Beetje bewustzijn bijbrengen, maar niet te fanatiek, want dan schiet je het doel voorbij -:)
  En oei oei oei: als je zo bezig bent, en het aantal caloriëen van alle flesjes en pakjes optelt…

  • Beste John,
   Heerlijk zoals je je missie leeft! En wat een slim idee om het zwerfvuil op te pakken als de scholieren langs komen. Goede tip!
   Veel plezier met jouw mooie aandeel in ons aller welzijn, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo John,
   Wat fijn dat jij ook zwerfvuil raapt en nog wel in de buurt. Zelf raap ik regelmatig in Park 2020 langs de Honkbalvelden en bij Zwaanshoek. Maar inderdaad zag ik ook veel afval langs de busbaan liggen. Gelukkig raap jij het daar dus op. Goed om te horen dat meer mensen ermee bezig zijn. Succes en groetjes, Annelies

 3. Hallo Mireille,
  Af en toe lees ik je nieuwsbrief als de titel me aan spreekt, sinds 2 of misschien 3 jaar ben ik vertrouwd met de MIR-methode. En in periodes als ik behoefte heb aan meer focus of als ik een transformatie proces wil ondersteunen waar ik me op dat moment in bevind, ervaar ik de MIR-methode als zeer waardevol. Daarvoor dank! Wat leuk dat je juist deze week een artikel schrijft over voeding! Voeding was iets waar als kind/jong volwassenen vooral onder ‘leed’ buikpijnen, astmatische bronchites, schimmels. Sinds 10 jaar ‘leid’ ik mezelf in de wereld van voeding en zocht naar een manier op dat te delen met anderen. Plezier en liefde bleek het sleutelwoord voor mij. Afgelopen zondag 13 september, was de aftrap van de door mij georganiseerde Happy kitchen event, een beleving waar mensen positieve, blije ervaringen kunnen op doen, met koken/ eten en alle mooie producten die Moeder Aarde ons schenkt. Zo waardevol dat er nieuwe positieve herinneringen, ook op het gebied van voeding,in ons systeem worden verankerd! Hartelijke groet, Anouke

 4. Ik vind het heerlijk om met koken bezig te zijn en mijn lijf te voeden met verse producten. Dat is zo genieten. Lienke had het over verse tomatensoep. Afgelopen week nog gemaakt. Zo heerlijk en simpel om te maken. Onvergelijkbaar met de soep uit een pakje. Als je de ingrediëntenlijst leest van een pak daalt mijn trek in eten al meteen.

 5. Ja, natuur!!!! Zowel van mens als dier, dat is mijn ding. Klinkt misschien negatief maar.. sinds ik de mens heb leren kennen ben ik NOG MEER van het dier gaan houden. Heerlijk ongecompliceerd zijn dieren, hoewel sommigen er een probleem van maken, als je ze in hun waarde laat komt alles goed. Hoe komt het toch dat, wij mensen, denken voor dieren? Een dier voelt je echtheid, wat niet wil zeggen dat ik de confrontatie met bijv, een nijlpaard aanga. Kijk naar onze huisdieren en dwing niet teveel af. Zij mogen zijn en ik mag ook zijn.

  Uiteraard heeft deze denkwijze ook alles te maken met voeding etc.

 6. Voeding, puur eten, kleur, geur en smaak…….de intensiteit van het leven.
  De ene dag een palet aan ingredienten, de andere dag sobere eenvoud…….maar altijd genieten van dat wat de aarde ons geeft.
  Als leefstijlcoach mag ik mij gelukkig prijzen dat voeding een belangrijk onderdeel van mijn werk is. En dan bedoel ik vooral bewustwording.
  Laatst heb ik een bijeenkomst georganiseerd met als thema puur proeven. Naast kant en klare producten zoals tomatensoep met meer dan twintig ingredienten een tomatensoep met niet meer dan vijf echte voedingsmiddelen. De verschillen laten proeven.
  Heerlijk om te doen!

  • Beste Lienke,
   Wat inspirerend wat je aan het doen bent! Ja, het is zo heerlijk om werkelijke voeding te proeven! Ik geniet van mensen als jij die anderen die ervaring geven. Als je eenmaal het verschil proeft, gaat er weer een wereld voor je open. Mooi dat je het zo combineert met je leefstijlcoachingswerk!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 7. Voeding is heel belangrijk. Je bent wat je eet! Ik bof dat ik van koken houd, en het leuk vind om nieuwe recepten uit te proberen. Volgens mij zijn er maar twee mogelijkheden. Je houdt van koken of je houdt er niet van. Net zoiets als sport, je houdt ervan of niet. Je doet er niets aan. Wat sport betreft, het is geen probleem als je er niet van houdt, maar met voeding heb je elke dag te maken. Een tip, koop geen kant en klare maaltijden of halfproducten, maar probeer jemaaltijden zelf te maken, ook al ben je misschien alleen!

 8. Lieve Mireille, He wat weer een heerlijk verhaal. Ja ik ben absoluut een natuurwerker. Samen met mijn man verbouwen we onze groentes, kruiden en zacht fruit. Mijn mooiste souveniers van onze laatste vakantie zijn de stekkies van planten die ik gescoord heb van de eiland bewoners. Zo leuk ze staan in een groepje bij elkaar in de vensterbank. Ik voel me ook erg verbonden met mijn planten, sommige zijn nog van mijn moeder die 14 jaar geleden overleed. Al zijn een aantal een tweede generatie. Als ze bloeien zie ik dat als een groet uit de hemel. We houden zelfs de stand van de maan in de gaten om te zaaien, planten, oogsten en verzorgen. Zo leuk. Maar of ik echt een natuur werker ben. Soms weet ik niet meer wat mijn missie is, ik weet wel dat voeding een grote invloed heeft op ons gestel en zeker op onze huid. Zonnige groet uit Zwolle, Liefs Ina

  • Beste Ina,
   Je hebt in ieder geval wel de elementen van een natuurwerker in je. Het kan natuurlijk zijn dat je missie uit meerdere facetten bestaat. Vaak zijn er combinaties tussen verschillende missies, zoals van een bruggenbouwer of waarheidsbrenger. Blijf in ieder geval heerlijk genieten van je liefde voor de planten!
   Veel geluk! Groetjes terug uit Apeldoorn,
   Mireille

   • Waarheidsbrenger, ja daar zie ik wel wat in. Ik vertel in mijn salon-praktijk aanstaande klanten de waarheid over de ingrediënten in hun cremes. Om van te rillen zoveel rommel(lees gifstoffen)Ook vertel ik op verjaardagen en aan klanten graag de impact van TIPP, opwarming van de aarde het nu van de eiwittransitie. Dat wordt me niet in dank afgenomen helemaal niet als ik vertel over economische dictatuur door banken. Natuurlijk veel mensen zijn ingedut en leunen achterover, het wordt je goede gevoel gestoord door iemand die wat anders roept, ik word er, bijna, mijn hele leven op afgerekend, dat ik zulke realistische dingen roep, dat er zoveel gebakken lucht is. Ik wel eens ge emaild met een politieke partij, ik durf niet goed, ik ben niet academisch geschoold, maar het kan zoveel beter. En wanneer ik ga vertellen hoe iets zit, dan voel ik strijd naar boven komen, strijd om gelijkheid en er is zoveel mis. Ik denk dat wanneer ik echt naar buiten kom en er ‘werk’ van maak ik binnen een jaar een hartaanval heb. Zó kan ik mij dit aantrekken. Daarom kies is voor toch wel een terug getrokken leven Mireille, dát maakt me ook niet blij. Ik voel me zover weg van alles, omdat ik aan heel veel hippe dingen niet meer mee doe. Dure iphone, winkelen hele zaterdagen, allemaal series kijken. Ik maak liever mij eigen brood, verbouw mijn eigen groente kruiden. En leef een leven met veel vrije tijd. HOe kan dat ik deze tijd. Het gebeurt gewoon, maar met die vrije tijd, daarin zoek in mijn missie. Maar ik voel me zo ‘eigenwijs’worden omdat ik zoveel dingen niet wil, me niet meer aan wil conformeren. Wel naar buiten brengen en aan de bel trekken, ja waarheidsbrenger, die geen zin heeft in een hartaanval……Liefs!!

    • Beste Ina,
     Er klinkt een en al wijsheid door in je manier van leven. Ik denk dat er veel mensen zijn die zich in jou herkennen en ook in die zin goed voor zichzelf zorgen door zich wat terug te trekken. Wat gaaf dat je vertelt over ingrediënten in cremes. Daar weet ik nog onvoldoende van, maar wil er wel graag een keer een artikel aan wijden.
     Groetjes, Mireille

     • Lieve Mireille, hieronder deel ik graag met jou de meest voorkomende foute ingrediënten. Er zijn nog meer ingredienten die fout zijn. Overigens niet iedereen is het eens over de functie van minerale olien, tijdelijke creme’s op basis van vaseline album kan iets brengen, we hebben het hier over 365 dagen per jaar smeren.

      Op petroleum gebaseerde minerale oliën en wassen (huidprocesverstorend):
      Mineral Oil
      Petrolatum (Vaseline)
      Paraffinum-Liquidum
      Paraffinum-Subliquidum
      Cera Microcristallina
      Microcrystalline Wax
      Ozokerit
      Ceresin
      Geurstoffen (hoog allergiepotentieel):
      Parfum
      Perfume
      Parfum Mix
      Fragrance
      Fragrance Mix
      Perubalsum

      Conserveringsmiddelen (hoog allergiepotentieel en celdodend):
      1,2-Dibromo 2,4-Dicyanobutane
      4-Hydroxybenzoic Acid
      Benzoic Acid
      Benzyl Alcohol
      Bronopol
      Butylparaben
      Cetylpyridinium Chloride
      Chlorhexidine
      Chlorhexidine Digluconate
      Chlormethylisothiazolinon
      Climbazole
      Dehydroacetic Acid
      Diazolidinyl Urea
      Dibromodicyanobutan
      Dichlorobenzyl Alcohol
      Digluconate
      DMDM Hydantoin
      Ethylparaben
      Formaldehyde
      Hexamidine Diisethionate
      Imidazolidinyl Urea
      Iodpropinylbutylcarbamat
      Methylchloroisothiazolinone
      Methyldibromo Glutaronitrile
      Methylisothiazolinone
      Methylparaben
      Myrtrimonium Bromide
      PHB-ester
      Phenoxyethanol
      Polyaminopropyl Biguanide
      Potassium Sorbate
      Propylparaben
      Quaternium-15
      Salicylic Acid
      Sodium Benzoate
      Sodium Dehydroacetate
      Sorbic Acid
      Triclosan
      Zinc Pyrithione

      UV-filters (hoog allergiepotentieel): vaak niet in het milieu af te breken.
      4-Methylbenzylidencampher
      4 MBC
      3-Benzylidencampher
      3 BC
      Octyl Methoxycinnamate
      OMC
      Benzophenone-3
      Oxybenzon
      Homosalate
      Homomenthylsalicylat
      HMS
      Octyl-Dimethyl-Para-Amino-Benzoic-Acid
      OD-PABA

      Andere te vermijden stoffen (hoog allergiepotentieel):
      Cocamidopropyl Betaine
      Lanolin
      Eucerit
      Propylene Glycol
      Propolis
      Cetylstearyl Alcohol
      Colofonium
      Best in gewikkelde materie, hierboven staat bv eugenol, eugenol is een onderdeel van bepaalde etherische olien, het zit er van nature in. Maar het kan ontzettend allergiserend werken. Géén ehterische olien dus bij allergien, ook klinken de verkooppraatjes zo mooi. Wel kan je natuurlijk wat op een handdoek doek sprekelen, want de geuren kunnen wel ontspannend, energetische werken.

      Ik dacht dat het wel leuk was eea met je te delen.

      Lieve Groet Ina

      • Beste Ina,
       Het gaat hier dus om ingrediënten die in make-up zitten. En als je die op je huid smeert, is het dus eigenlijk ongezond. Dat wordt verpakkingen lezen! Ik vraag me ook altijd af hoe het kan dat een creme de kwaliteit van mijn huid kan verbeteren, omdat de huid zich van binnenuit verbetert. Ik ben daar nog een beetje ‘simpel’ in en gebruik dan ook geen cremes. Ik ben nog zoekende. Blij dat jij er al zoveel van weet!
       Dankjewel voor het onderwijzen van al jouw cliënten en hier nu ook ons!
       Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille
  Al van kinds af aan heb ik een passie voor koken. Ik kook al van mijn 11e jaar. Als mijn ouders er niet waren dan zorgde ik dat het eten op tafel stond als ze thuis kwamen. Maar mijn missie zijn toch echt (mijn) dieren. Heerlijk vind ik het om dieren om me heen te hebben en om lekker naar het bos te gaan met mijn hond. Lekker uitwaaien! Mijn hele leven draait om hen. Nu heb ik een hond met een voedselallergie ( heb zelf ook verschillende voedselallergieën) ben ik dus altijd bezig met zijn voedsel. Steeds maar weer uitproberen waar hij wel of niet tegen kan. Je verhaal heeft me aan het denken gezet. Misschien dat het toch iets met elkaar te maken heeft.
  Groetjes Daniëlla

  • Beste Daniëlla,
   Ja, je zult al wel veel ervaring hebben met het creëren van voedsel voor dieren met een voedselallergie. Je kunt ook de MIR-Methode nog bij je hond doen. Wie weet dat het hem nog wat verlichting kan geven.
   Veel geluk met je mooie ‘natuurwerk’ en je liefde voor de dieren!
   Groetjes, Mireille

 10. dag mireille,
  heb net je mail geopend en jij schrijft over tomaten uit eigen tuin. ik heb er net een paar geplukt. elly schrijft over de roofvogels. laat ik daar nou vannacht over hebben gedroomd. toeval? ben zo blij dat ik al deze enthousiaste mensen mag ontmoeten.mijn vraag is nu is er ook iemand in het oosten van het land (ov) die van fietsen houd en graag de natuur in wil. ik ben wel bijna 77 jaar fiets heel veel.maar alleen is niet zo fijn.

 11. Hallo Mireille
  Wat een toeval dat ik nu net dit filmpje van jou tegenkom.
  Ik werk in het onderwijs, maar roep al jaren dat ik iets anders wil gaan doen.
  Ik ben echt een natuurwerker. Altijd al geweest. Ik ben gek op de tuin en zie alles wat bloeit, let op alles om me heen . Ik hou van de lucht en het veranderen van de seizoenen. Ik zie ook de rommel die anderen achterlaten en snap daar niks van.
  Ik heb net een studiegids aangevraagd en wil me er meer in gaan verdiepen: in kruiden en voeding.
  Maar nu de stap nog durven zetten

  • Beste Mimi,
   Hoe heerlijk zou het zijn als je jezelf gunt om meer met de natuur bezig te zijn? Is het nodig om daarvoor je werk in het onderwijs los te laten, of kun je de natuur naar het onderwijs halen? Lekker vaak bladeren in die studiegids en contact maken met je diepste verlangens. Dan komt de moed om de stap te zetten vanzelf.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Gister had ik enige bladeren in mijn hand. Terwijl ik naar een eigen compostbak liep, keek ik ineens bewust naar al die nerven. en de kleine blaadjes tussen elke grote twee van de moerasspirea.
  Het is fijn dat steeds meer mensen het natuurlijke gevoel van maat en evenwicht bij zich binnenhalen. De natuur is complex. Dat is niet lastig. Dat geeft mij en ieder de gelegenheid om te ontdekken en te ervaren, de intelligentie welke er op elk niveau opvalt. De natuur is in mij met de de krachten van liefde. In alles.

  • Beste Wilbrord,
   Heerlijk om te horen hoe intens je contact met de natuur is. En dan krijgen we binnenkort van die prachtig gekleurde bladeren met nerven. Altijd weer van die kleine schilderijtjes op de grond. Ben je dankbaar voor hoe je met de natuur omgaat!
   Groetjes, Mireille

 13. Dag Mireille,
  ik herken me ook in de natuurwerker. Al jaren bezig met bewust eten. Dol op koken met mooie producten en streekproducten. Ik gebruik en eet geen producten uit de bio-industrie. Ik heb orthomoleculaire voeding gestudeerd en heb vele jaren een volkstuin gehad en groenten uit eigen tuin gegeten. Ik wandel veel en vaak in de natuur.
  Sinds een jaar ben ik initiatiefnemer van een sociale buurt-moestuin waar we werken met een groep vrijwilligers en waarbij overschotten van groenten en fruit naar de voedselbank gaan. De tuin is biologisch en volgens permacultuur principes opgezet. Ik heb de tuin mede ontworpen en geef er graag rondleidingen aan geïnteresseerden!
  De buitenschoolse opvang heeft een stukje tuin bij ons gekregen om kinderen met groente en fruit telen in aanraking te laten komen als naschoolse activiteit. In mijn praktijk waar ik als MIR-Methode begeleider werk praat ik met cliënten ook over hun voedingspatroon en geef ik waar nodig tips of adviezen.
  Groetjes Marjoleine Benjamens
  praktijk Back on your Feet
  http://www.backonyourfeet.nl

  • Beste Marjoleine,
   Wat leuk hoe je allemaal bezig bent! Ik herinner me nog dat je mij ook zo heerlijk kon inspireren met het genieten van heerlijke voeding. En super, zo’n buurtmoestuin! Ik zie er steeds meer ontstaan en ben ontzettend blij met natuurwerkers als jij die dat van de grond tillen, want het is niet zomaar voor elkaar.
   Dankjewel voor al je mooie werk!
   Groetjes, Mireille

 14. Lieve Mireille,

  Wat een feest van herkenning! Mijn tranen in mijn ogen luister ik naar jouw verhaal. Sinds ik de waarde van goede voeding hervonden heb en nu als coach ook deel, ben ik zelf ook gelukkiger en fitter dan ooit. Als arbeids- en verzuimcoach was ik altijd al bezig om mensen om te laten denken van onmogelijkheden naar mogelijkheden, van problemen naar oplossingen, en van bedreigingen naar kansen. Toch had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak. En nu ik voeding heb toegevoegd aan mijn coaching, heb ik ineens het gevoel in mijn kracht te staan! Hier ben ik zo blij mee! Dit alles heeft zich in de afgelopen 2 jaar ontwikkeld en ik had de link nog niet met de MIR-Methode gelegd maar nu ik je filmpje hoor, valt ineens het kwartje. Heel erg bedankt voor het aanbieden van de MIR-Methode. Liefs Cándida

  • Beste Cándida,
   Wat fijn dat je je kennis van voeding toevoegt aan je coachingswerk! Ik denk dat dat bijzonder waardevol is. Als ik zie hoe moeilijk het is voor mensen om helder te denken als ze gewoonweg voedingstekorten hebben! Je zult beslist goede resultaten boeken in je coaching. Fijn! Heb je het artikel over antibiotica en candida ook gelezen? Dat zal je vast wel interesseren.
   Groetjes en dankjewel voor al je mooie werk!
   Mireille

 15. Dag Mireille
  Sinds wij, mijn man en ik, de MIR methode doen hebben wij veel meer passie voor eten uit de natuur. Wij zoeken ons eigen groente in de natuur, ook kruiden zoeken wij en drogen deze. Wij hebben ook een eigen groente tuintje waar wij onbespoten groente kweken. Erg lekker, wat wij niet kweken halen wij op een biologische zorgboerderij.
  Ikzelf heb jaren in de catering gewerkt, maar daar heb ik nu niets meer mee, hier worden teveel bewerkte en kant en klare spullengebruikt. Ook wordt er teveel weggegooid, hiervan kan de halve wereld eten. Groet Mieke

  • Beste Mieke,
   Ja, mooi om het zo samen op te pakken. Een eigen moestuin onderhouden vergt de nodige aandacht en inzet. Ik heb het ook een keer geprobeerd, maar het was niet mijn weg. Ik ben daarom wel extra dankbaar voor mensen die zelf groentes kweken en ze soms ook aan anderen uitdelen. Deze week kreeg ik zowaar uit drie hoeken groentes aangeboden van mensen die het zelf kweken. Bijzonder! En het idee dat ze zolang zoveel liefde en aandacht aan die groentes hebben gegeven, dat kan toch alleen maar gezond zijn!
   Jullie heel veel geluk met alles wat jullie opzetten. Een prachtig steentje dat jullie bijdragen!
   Groetjes, Mireille

 16. Dank je wel Mireille!!
  Ik ruim al jaren alles op als ik met de honden wandel.
  Als ik in een konijnenrijk gebied loop met de honden maak ik voldoende herrie zodat ze de tijd hebben in hun beschermende struiken te vluchten of in hun holen.
  Ik kweek al jaren zelf zoveel mogelijk mijn favoriete groenten in eerst een moestuin en nu in de tuin.
  Wij gaan een overkapping over de tuin maken waar we druiven en andere fruitsoorten en bij en vlinder vriendelijke klimmers een schaduwscherm te maken.
  In de herfst, als er overal dauw is en het zonnetje zo tussen de bomen schijnt,is het zo makkelijk om de natuurwezens te horen giechelen als de zon ze kietelt.

  Nu snap ik mijn missie!

 17. Ik ben ook een natuurwerker ben altijd al bezig geweest met planten en dieren maar ook gezond eten maar vooral vers groente en fruit eten en het wordt nu alleen maarmeer en meer versterkt door de MIR methode
  Veel in de bossen wandelen met de honden en naar vogels kijken en mij valt het op dat de kleine vogeltjes
  dichterbij in de buurt blijven zitten vlinder dichtbij mij rond vliegen
  Laatst zag ik een buizerd echt heel dichtbij in de boom en bleef echt een poosje er zitten geweldig ervaring
  Ik heb zo zo al een grote interesse in roofvogels ik zie altijd zitten en heel soms heb ik er contact mee en voel de energie van deze beesten en de hoge energieveld

  • Beste Elly,
   Zo heerlijk hoe je omschrijft hoe je geniet van de natuur en de bewonders in de vrije natuur! Prachtig hoe je contact kunt leggen met roofvogels. Er is wat dat betreft nog zoveel te ontdekken voor ons, mensen! Ik ben erg blij voor je dat je zo duidelijk ziet dat daar je hart ligt en dat het meer en meer wordt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Beste Mireille,
  Hier kan ik mij helemaal in vinden.Het is nu niet dat ik een super kok ben ofzo nee dat niet maar ik kook graag en het is idd rustgevend voor mij.Alleen is het spijtig dat ik er niet meer tijd kan insteken door mijn dagelijkse job die nog veel tijd vergt van mij waardoor het s’avonds heel vlug iets op de tafel toveren is door tijdgebrek.maar als ik ooit het geluk mag hebben om in pensioen te gaan zal ik mij daar zeker in verdiepen en mogelijk zelf de groentjes kweken.
  liefs
  Paulette

  • Beste Paulette,
   Ja, hier zie je de worsteling van veel mensen: dat ze iets heel graag doen, maar er eigenlijk de tijd en rust niet voor hebben. Ga je door met de MIR-Methode, dan gaat dat van binnenuit wel veranderen en komt er uiteindelijk veel meer rust in je leven, zodat je aandacht kunt besteden aan wat jou werkelijk blij maakt. Ik ben benieuwd hoe het zich bij jou zal ontwikkelen!
   Groetjes, Mireille

 19. Ik heb een grote passie voor koken. Echter vanuit bovenstaande stukje herken ik niets. Dan zal ik wel een uitvinder zijn?! Wat dat dan ook inhoudt….
  Mireille bedankt dat je ons deze dingen allemaal wil leren….

  • Beste Caroline,
   Dan ben ik inderdaad benieuwd wat jou het meeste boeit van het koken. Het tegen elkaar aan leggen van verschillende smaken en daarmee experimenteren? Het woord ‘experimenteren’ is voor een uitvinder de kern. En dat als dingen mislukken je het gewoon weer opnieuw probeert. Misschien dat je kunt schrijven wat jij zo fijn vindt van koken. Ik ben er tenslotte niet in thuis, dus niet zo heel makkelijk om het beeldend te verwoorden… 😉
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,

    Ik kan echt genieten van geur, snijden, geluid van het koken. Dat herken ik dus wel. Inderdaad is experimenteren het liefste wat ik doe. Mensen klagen weleens dat ik nooit 2x hetzelfde recept maak….als ik een recept uitgeprobeerd heb ‘weet ik het wel’ en wil ik weer iets nieuws proberen. Ik kan hier maar geen genoeg van krijgen. Waar ik nu mee aan de slag wil is het loslaten van recepten (me wel laten inspireren) en eigen recepten/ideeen gaan ontwikkelen.
    Ik denk vaak “waarom ben ik daar zelf niet opgekomen”. Misschien heeft het MIRREN me hier wel bij geholpen…..

    • Beste Caroline,
     Wat leuk! En als je eens wist hoe graag mensen recepten ontvangen, vooral van gezonde gerechten en al helemaal voor kinderen! Kijk maar waar jouw hart naar uit gaat en ik ben benieuwd! Veel uitvind-plezier!
     Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.