Home » Artikelen » 116. Anosmie, als je niet meer kunt ruiken

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

116. Anosmie, als je niet meer kunt ruiken — 65 reacties

 1. Hoi ik ben Annabel mij moeder is toen ze 22 was haar reuk verloren na de dood van mijn oma Ze weet niet zeker wat het is maar ze denkt dat het psychisch is ,ik wil haar graag helpen maar weet niet hoe weet een van jullie meschien iets?

  • Dag Annabel,
   Ken jij de Mir Methode en beoefen je het? Stel het ook even voor aan je moeder. Anosmie kan allerlei oorzaken hebben. De MIRmethode helpt in genezing en oplossingen aanbieden. Is zij oud en wil het niet meer zelf leren, vraag haar dan dat jij haar mag strelen en begin voorzichtig maar alleen als jij al zelf 4 weken de methode toepast. Hopelijk komt er wat beterschap. Diana

 2. Hoi,
  Ik ben zo blij dat ik dit artikel gevonden heb!
  Een vriend van mij die ik nu een half jaar ken heeft al enkele jaren last van anosmie na een lange verkoudheid. Hij heeft inmiddels heel wat dokters en pillen en druppels gehad en niets werkt. Een keer heeft een soort pil wel gewerkt, voor een paar dagen, toen was het weer weg. Nou is hij op het punt aangekomen om het er gewoon bij te laten zitten en niks meer te proberen.
  Nu ben ik als natuurlijk genezer 100% zeker dat het opgelost kan worden zonder allerlei chemisch gebeuren. Ik heb iets gelezen over casterolie/ricinusolie, heeft iemand hier ervaring mee toevallig?
  Ik weet niet zeker of hij de MIR-Methode zal proberen, ook al heeft hij wel een aantal flinke trauma’s voor zijn kiezen gekregen.
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

  Iris

  • Dag Iris,
   Ik ben een lotgenoot en heb een beperkte geurvermogen. Sommige dagen gaat het goed andere minder. Doe al langer de MIR-Methode. Ik ben twee talig en ben ongeveer een jaar geleden begonnen om het ook in de tweede taal te doen. Er is duidelijk iets dat de MIR-Methode losmaakt. Ik voel ook dat de MIR-Methode ook helpt in de weg te vinden naar oplossingen. K zou dus aan je vriend ten zeerste aanraden deze methode te proberen. Ik adem vrij door mijn neus maar herken niet altijd de geuren. Olietrekken heeft ook geholpen en minder wijn drinken.Succes voor jezelf en je vriend. GRTS Diana

 3. Hallo ik had graag wat meer info over de MIR-Methode. Ik kan al bijna 20 jaar niet meer ruiken en weinig proeven na een val op mijn hoofd waarbij ik een schedelbassis fractuur opliep Het zou super zijn als ik weer zou kunnen ruiken want ik mis dat enorm Ik mis iets en het gemis word steeds erger.

  Groetjes Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Alle informatie over de MIR-Methode staat op deze website. Je kunt beginnen op de home page.
   Ik duim voor je dat je reuk mag terugkomen!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille en lotgenoten, wel ondertussen is mijn reukvermogen nog steeds niet wat het zou moeten zijn. Het eigenaardige is ook dat het niet alle dagen hetzelfde is. Doordat ik al jaren plantaardig, vers en dier vrij eet, wordt er vaak gezegd dat wij, Vegan en vegetariers vaak een tekort kunnen ervaren van b12. Zo liet ik eindelijk mijn bloed testen en ging ik mij verdiepen in de hoe en wat. K heb geen moeheid, tintelingen en vele van de symptomen. Maar in sommige studies wordt er wel gebrek aan reuk en smaak vermeld. Mijn b12 was aan de lage kant. Dus ben ik nu supllementen van B12 aan t nemen. K wou dit toch wel even delen. Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.