Home » Artikelen » 117. Vrede verbindt

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

117. Vrede verbindt — 35 reacties

 1. beste allemaal, ik ben man en ben mijn smaak en reuk al zes jaar kwijt, ik ben in 2007 begonnen met een medicatie{vesicare10} waardoor ik telkens iets minder begon te ruiken en proeven, in 2012 vertelde een ander behandelend arts dat ik moest stoppen met de medicatie omdat deze niet bij mij zou helpen omdat ik een DARMBLAAS heb, deze is geplaatst in 2002.
  nu is mijn vraag kan mijn smaak en reuk zijn verdwenen door het lange gebruik van de medicatie.

  groet Wim.

  • Beste Wim,
   Ja, dat zou helaas kunnen. Maar misschien is het nog weer te herstellen? Als je de MIR-Methode eens vier weken zou willen proberen?
   Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

 2. Beste mensen,

  zijn er mensen die op hetzelfde tijdstip als ik de MIR-Methode willen doen?

  Dankje om te antwoorden.

  Hartelijke groetjes,

  corinne

  • Hai Corinne,
   Is het een idee om vrijdagavond 2 oktober 2015 mee te doen met het webinar? Dan zijn er zo’n 100 mensen tegelijk bezig.
   Groetjes, Mireille

 3. Ik heb me via mail van Kringbegeleider aangemeld bij Gerrie Koers di. 30 okt. ‘ s middags!
  Hoop dat dit ok is!

  • Beste Elly,
   Ja hoor, gewoon rechtstreeks mailen naar de MIR-Methode begeleider, dan komt het goed.
   Alvast veel plezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

 4. Is dit ook mogelijk in België?
  Ik woon bij Antwerpen, en zou het heerlijk vinden om de MIR-Methode samen met andere mensen te kunnen doen. Iets wat je in groep kunt doen heeft vanzelfsprekend altijd meer power. Samenhorigheid en verbondenheid in liefde, daar kan niets tegen op, dat is supersterk!
  Aan al deze fijne reacties kan je zien hoe graag mensen die vrede op aarde wensen en ik voel zo al dat die verbondenheid die er eigenlijk al is.
  Samen de MIR-Methode doen lijkt me een super idee!
  Veel succes, Mireille.
  Groetjes,
  Liliane.

 5. Prachtig initiatief! Zou graag meedoen, maar ik woon in het binnenland van Spanje en ik denk niet dat er hier zo’n kring zal komen……

  • Beste Yvonne,
   Nee, je zou dan misschien het beste mee kunnen doen met de webinars. Hoewel er aan de kust wel al veel Nederlanders zijn die de MIR-Methode doen.
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille, mijn eerste reactie toen ik je nieuwsbrief las: EINDELIJK! en dat bedoel ik positief en zeg ik met een lach. Zoals je weet kwam dit idee anderhalf jaar geleden al bij mij op en gaf jij later aan er mee bezig te zijn. Heel mooi dat het nu gelukt is en van de grond komt en ik ga er zeker deel aan nemen. Dat het een groot succes mag worden en volgens mij ben je heel lekker bezig met jou missie………heel inspirerend om te zien hoe dat stroomt en ontwikkelt. Dikke knuffel Gabrielle

  • Hai Gabriëlle,
   Ja, het heeft wat voeten in de aarde gehad. Vaak heb ik een idee dat vervolgens lange tijd moet rijpen voordat ik het kan lanceren. Zo ook met de MIR-Methode. Op een of andere manier is het nu tijd ervoor. Ik verheug me er ook op dat ze overal in Nederland en Vlaanderen gaan ontstaan!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi allenaal, wat een mooie dingen lees ik. Zelf doe ik het nog niet lang, maar voel me er goed bij. Sla nooit over zelfs. Ik zit niet echt in een stress, maar kan niet veel meer aan. Het overstijgt me momenteel waar ik allemaal mee bezig ben. Mijn grenzen stellen en de stilte opzoeken.
  In de stilte, in de natuur, krijg ik weer rust.
  Het inititatief om voor de vrede te MIRren vind ik super.
  Zou het ook graag in een kring doen. Maar het is al fijn te weten, dat er al zoveel zijn die het ook elke dag doen.

 8. Een heel mooi idee om dit samen te doen, liefdevolle krachten bundelen dat moet toch gaan lukken,een idee misschien voor diegene die niet in de gelegenheid zijn om in een groep aanwezig te zijn om een dag en tijdstip af te spreken zodat we allemaal gelijktijdig de groepen en individuele personen samen onze krachten bundelen voor de vrede.
  Dat gaat iets mooi worden.

  • Beste Rika,
   Dat samen gelijktijdig doen, is een heel goed idee. Ik geef regelmatig maandelijkse webinars. Daarin doen we ook de 9 stappen. Voor onszelf, maar ook voor de wereld. En ik heb nog een paar plannen om het op die manier te doen, maar dan toegankelijk voor iedereen. Ik hoop dat ik het binnenkort van de grond kan krijgen.
   Groetjes en dankjewel voor het enthousiasmeren!
   Mireille

 9. Ben blij met de MIR-Methode doe het al meer als twee maanden, voel me goed erbij ook mindere tijd gehad doodmoe geweest

  • Beste Annamaria,
   Wat fijn dat de moeheid nu achterwege is en je je er goed bij voelt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. If there is a light in the soul
  There will be beauty in the person,
  If there is a beauty in the person
  There will be harmony in the house,
  If there is harmony in the house
  There will be order in the nation,
  If there is order in the nation
  There will be peace in the world.

 11. Super deze ontwikkeling , ik geloof hier zeker in omdat ik het al veel deel met andere en zij nu aktief ermee in aanraking kunnen komen samen met gelijkgestemden , echt gaaf zeg !!
  Kun je ons ook doorgeven als er in Noord- Holland groepen komen ?

  • Beste Corona,
   Ja, alle data komen op de site te staan en ik zal ze ook op Facebook aankondigen. Dus nog de website in de gaten houden, de komende tijd!
   Groetjes! Mireille

 12. Ik stond vanmorgen op na het lezen van je blog kwam mijn passie, mijn missie in dit leven, de reden waarom ik in deze wereld gekomen bent tot mij………”Mensen verbinden met zichzelf en elkaar”! Ik omarm het en het voelt als een thuiskomen, iets waar ik iedere ochtend mee opsta en s’avonds mee naar bed neem. Omdat het zo van binnen uitkomt kan ik de wereld in en toch dicht bij mezelf blijven. Dank je wel, Mirelle!!!

 13. Wat een fantastisch idee, Mireille. Ik ervaar de MIR-Methode als iets prettigs voor mezelf en tegelijkertijd deel ik dat automatisch met enthousiasme met ‘niet-MIR’rs’ in mijn omgeving. Ik verheug me er nu al op om deel te nemen aan een MIR-Methode kring om ervaringen van groei met andere MIR’rs te delen.

 14. Hallo lieve mensen,

  Ik wil iedereen in deze week van de Vrede oproepen ook eens te Mirren voor de Wereld Vrede. Indirect doe je dit uiteindelijk ook voor jezelf!
  Het is heel simpel, voor de 9 stappen drie maal “Wereld Vrede” draaien!
  Bedenk dat vele kleintjes een grote maken!

  Liefdevolle groet,Ina

  • Goed idee Ina, ik doe met je mee met dezelfde intentie als jij.
   Wereldvrede is momenteel nog ver te zoeken, maar wij kunnen een handje helpen.

 15. Lijkt me gaaf.. Vind het ook fijn om gelijkgestemden te ontmoeten. Hoop op kring binnenkort bij mij in de buurt, Arnhem.

  Liefs,
  Carmen

 16. Ik richt mijn aandacht nu speciaal op verbondenheid (V). V. is energie die over springt tussen mensen wanneer ze zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. V. is wederzijdse energie uitwisselen. V. die we in onze relaties ervaren heeft invloed op de ontwikkeling en functioneren van onze hersenen.
  Voor V. is moed en compassie een voorwaarde.
  Gedachte ontstaan bij het lezen van het boek ‘De moed van imperfectie’.

  • Beste Hilde,
   Dat klinkt erg prachtig en ik meen me te herinneren dat dit zelfs allemaal wetenschappelijk is aangetoond. Dankjewel voor je prachtige aanvulling en de tip van het boek. Ben daar benieuwd naar!
   Groetjes, Mireille

 17. Beste Mireille en andere lezers,

  Eerst was ik aardig op weg met de MIR-Mehode. Helaas kwamen er weer heel veel stress op n plek waar ik werk (vrijwillig). Op t moment dat ik meer doe wat ik kan en over mijn onzekerheid heenstap. Anderen op een of andere manier mij willen saboteren. Ik voel dit en ben zeker nog niet sterk genoeg om dit langs me af te laten glijden.. Helaas zie ik te veel en dat vinden mensen nogal bedreigend. Alleen ik heb weer te veel last van al die energieen en kan mij dan niet meer concentreren. Probeer mij bij mijn werk te houden maar mijn hoofd barst bijna van de stress. Nu ben ik weer gelukkig even tot rust gekomen. Ik had maar even zin 5 en 7 gepakt. Ik kan weer verder met alle zinnen. Ik stond echt op t punt de MIR-Methode begeleider te benaderen bij mij in de buurt. Ik was namelijk weer helemaal terug bij af en voelde de extreme stress die ik eerder op werkplekken heb ervaren. Mijn buiten kant oogt sterk maar van binnen ben ik behoorlijk gevoelig en onzeker. Mijn faalangst of angst over wat mensen van me denken moet ik vaak overwinnen. Als ik eenmaal een drive heb geef ik wel gas en dat is niet altijd de bedoeling op n werkplek lijkt t wel.Hier ben ik echt nog niet uit uit deze worsteling. Ik ben graag onder de mensen en ook weer niet. Misschien vanwege de energieen en snap ik dit zelf nog niet goed genoeg en kan ik dan niet goed genoeg bij mezelf blijven….

  Dus vandaag ga ik weer lekker de negen zinnen mij geven.

  Doei, Ik ben echt enthousiast over jouw werk en leuk die kaartjes en persoonlijke bedankje….

  Dionne

  • Beste Dionne,
   Het ziet eruit dat je hooggevoelig bent, kan dat? Heb je daar al eens naar gekeken? Dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, de stilte op te zoeken en jezelf nooit iets te verwijten wanneer je extreem moe of geraakt bent. Er zijn nog veel meer adviezen te geven. Je kunt de MIR-Methode ook altijd extra op je werk doen op het moment dat je je ontregeld voelt door wat er gezegd wordt. En ja, het klinkt ook als dat je een waarheidsbrenger bent. En die taak is beslist niet altijd even makkelijk.
   Veel sterkte en vooral ook veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Wat een mooi initiatief! Zijn er al plannen voor Den Haag? Als daar behoefte aan is wil ik de locatie wel ter beschikking stellen en/of praktische organisatie doen.

  • Beste Jop,
   Wat leuk van je! Ik ga het doorgeven aan de begeleiders daar. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 19. Echt een geweldig idee om dit in de praktijk te brengen met de MIR-Methode. Mooi hoe je het allemaal zo praktisch doorgeeft aan iedereen , echt top!!!

 20. Ik vind het een superinitiatief MIR-methode kringen. Is er een begeleider in de regio winterwijk-doetinchem-Arnhem (evt Nijmegen) die ook een avond wil leiden?

  • Beste Sandra,
   Ja hoor, die zijn er! Ze zullen binnenkort op de site laten weten wanneer het er is.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.