Home » Artikelen » 111. Spijt als haren op je hoofd? Aai het weg!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

111. Spijt als haren op je hoofd? Aai het weg! — 53 reacties

 1. Mooi de methode en kan zeker voor heling zorgen.

  Wat ook voor heling kan zorgen is iets doen met je spijtgevoelens…
  1 van de stappen die je kunt nemen, als je denkt dat dit niet te belastend voor de ander is, is dat je spijt betuigt aan degene die je iets aangedaan hebt, maak het bespreekbaar, ook helend voor de ander.Jezelf vergeven…zeker!

  Warme groet Marianne.

 2. Hoi Mireille, spijt is het juiste woord niet. Of wel?
  Mijn moeder was psychisch altijd ziek , veel opnames dus dat is al niet prettig als jong meisje. Daar heb ik wel wat aan over gehouden , minder zelfvertrouwen, onzekerheid. Vader was stil en was zakelijk. Mijn ex-man heeft zich anders gedragen op het moment dat hij mij niet kon krijgen , dus heeft zich anders voorgedaan dan hij was, daar was ik kwaad over tijdens de procedure in de scheiding nu 12 jaar geleden. Toen ik trouwde in 1990 kwam mijn man mij ophalen bij de voordeur, wat ik toen deed was hem een hand geven en kus op zijn wangen, OEPS!! Ik dacht toen ook , dat zal wel scheiden worden in een moment en jep!!! Er stonden ook mensen om ons heen die keken dus miss onzekerheid maar dat doe je niet als je van iemand houdt. Ik wist het niet want ik was 28 jaar Tja! Ik heb er van geleerd dus spijt maar had wel eerder moeten scheiden maar ja!! het is geweest en het is klaar nu. Nu verder al heb ik wel alles de meeste tijd alleen gedaan met de kinderen en nog nu ze puber zijn. Alles komt goed want ik heb het wel gedaan altijd alleen. 🙂 Groetje, Eva

  • Beste Eva,
   Ja, de vruchten nu plukken van wat je in al die jaren aan leerervaringen en wijsheid hebt verzameld. Je klinkt er vrolijk onder, dus dat gaat vast goed komen, net zoals je al schrijft.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. ik heb spijt dat ik vroeger teveel naar mijn vader en moeder geluisterd heb was er niet bewust van dacht altijd dat het normaal was, en later in mijn 40 jaar huwelijk heb ik altijd te veel ook naar mijn man geluisterd, wist ook niet beter ik dacht ook altijd hij zal het wel beter weten maar dat is natuurlijk niet altijd zo,soms was ik er wel bewust maar niet altijd, en daar heb dus spijt van ,maar de MIR-Methode helpt mij wel al duurt het wel lang ben begin jan. 2015 begonnen ik zat ook wel heel erg vast, heb ook geen fijne jeugd gehad door mijn traumas dus het zal nog wel even duren groetjes ursla

  • Beste Ursla,
   Ja, geef het de tijd. Je hebt nogal wat achter de kiezen! En het is ook zo’n langzaam proces. Je groeit op als kind en hebt geen idee dat wat er gebeurt eigenlijk niet klopt. Dat ontdek je pas later als volwassene. Als je tenminste in een huwelijk komt waar de openheid er is. Velen van ons komen echter in een huwelijk terecht dat een voortzetting is van wat er in de jeugd gebeurde, omdat we dat ook nog steeds als ‘normaal’ beschouwen. Ik ben blij dat je eruit bent en dat je ziet hoe je erin verstrikt was geraakt. Veel geluk en sterkte met het ont-wikkelen van jezelf!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.