Home » Artikelen » 110. Waarom je haren laten wassen bij de kapster?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

110. Waarom je haren laten wassen bij de kapster? — 77 reacties

 1. Beste Mireille,
  Al enige tijd volg ik de mir – methode.
  Wel over het haarwassen en de meridianen die dan gemasseerd worden.Met de reacties komen ideeën en raadgevingen mee.Prachtig.
  Zelf heb ik bij een chinese docent tai chi geleerd om de meridianen van hoofd en gezicht te openen.
  Er is een opleiding, de BOCAM ,die je om leert gaan met de chinese gezondheidsleer, het omvat filosofie, acupunctuur, geschiedenis,lichaamsoefeningen (tai chi, qi gong )massage en kruidenleer.
  Als je meer wil weten stuur ik je wel de nodige informatie.

 2. Ik laat mijn haar nooit wassen bij de kapper, kwestie van de prijs.
  Knippen en wassen kost €20 alleen knippen kost €12.
  Die €8 verdien ik liever zelf.
  Maar wat ik wel doe is : klopjes op mijn hoofd van links naar recht, heb dat ooit ergens gelezen, het zou goed zijn voor de zenuwen, zou dat waar zijn??
  Veel lieve groetjes en succes met jou fantastisch werk.
  Nelly

 3. Ik lees hierboven van iemand die het fijn vindt om met het hoofd achterover in de wasbak te liggen. Ik vind dat juist niet prettig. Ik ken mijn kapper al een jaar of 40. Hij weet dus inmiddels wel hoe hij hiermee om moet gaan. Vreemd dat er nog geen alternatief voor zo’n wasbak is ontworpen.
  Het wassen zelf vind ik prettig, ontspannend. Kapper voelt ook aan of er conversatie moet of kan zijn. Meestal niet. 🙂
  Thuis wassen wij elkaars hoofd vaak ook, voor de ontspanning. Nu net weer iets meer over de helende werking geleerd, naast dat je natuurlijk persoonlijke aandacht hebt voor elkaar…

 4. Hallo Mireille, haren wassen en je hoofdhuid laten masseren is een feestje. Een keer in de 6 weken bij de kapper vind ik te weinig. Mijn man wast altijd mijn haar (2 keer per week) als we samen douchen! Ik geniet er intens van. Super verwennen dus.
  groet Fransje

 5. Heerlijk haren wassen bij de kapper ik onderga dit al meer dan 50 jaar met plezier en genoegen. Ook masseer ik zelf altijd mijn hoofd tijdens het haren wassen thuis.
  Die techniek heb ik geleerd van een indische dame.
  De MIR techniek maakt deel uit van mijn dagelijkse rituelen en ik heb
  regelmatig een consult voor een persoonlijke MIR.
  Ook al aantal mensen het kaartje meegegeven en de stappen worden al als rustgevend ervaren.
  Succes !!!!! en Dank !!!!

 6. Mijn laatste 3 kappersbeurten heb ik mijn haar net nìet meer laten wassen omdat ik mijn haar niet meer met shampoo was. Ik ben nl sinds april vorig jaar een No Poo’er. Dwz geen shampoo meer maar enkel natuurlijke huis- en tuinmiddeltjes op mijn haar: ei, honing, thee, citroen, kleipoeder, lijnzaadgel, Aloë Vera… en ondertussen de Ayurvedische kruiden aan het testen (en positief bevonden).
  Wat een boeiende zoektocht!
  Maar bedankt voor de tip: ik zal eens wat vaker een hoofdmassage vragen (en geven) aan mijn man of zonen.

 7. 🙂 Hoofdmassage is heerlijk. Er is alleen 1 ding, wat ik geleerd heb van mijn Alexandertechniek-therapeute: voorzichtig zijn met de slapen aan weerszijden van het hoofd! Deze plekken staan in connectie met de amygdala en dat is een delicaat orgaantje. Ikzelf vond het altijd heel onprettig als de schoonheidsspecialiste daar ging masseren, veel te hard. Het kan alleen maar heel zachtjes en zelfs helemaal niet bij mensen die gevoelig zijn en veel spanning hebben. Aan de kapper vraag ik of ze de slapen wil overslaan. Je kan de amygdala ook positief beinvloeden via de slapen door ze zelf heel zachtjes aan te raken en voorzichtig rondjes te aaien. Goed voelen tot hoever je kan gaan. Volgens mijn therapeute voelt je anders weerstand, als het te heftig is, letterlijk weerstand daar op de huid.

 8. Hallo Mireille, leuk om te lezen wat het effect van het haar wassen bij de kapper is.Voor mij is dit een ware sensatie. Heerlijk achterover met mijn hoofd in de wasbak en even lekker wegdromen. Alles wordt voor je geregeld en hoe ! Ik laat het ook vaak tussendoor wassen. Natuurlijk zo uitgebreid mogelijk, Vaak nog met wat extra’s zoals een massage en een maskertje.Omdat ik erg lang haar heb is het ook wel handig om het te laten doen.
  Misschien is het een idee om eens wat leuke foto’s van deze sensatie op je altijd ontspannende website te plaatsen.

 9. Beste Mireille,
  Nu weet ik waarom ik liever mijn hoofd laat masseren dan haar knippen. Die tweede doe ik voor mooi maar masseren vind ik altijd heerlijk. Zelf je hoofd masseren is ook lekker. Ik was vier weken met MIR-Methode bezig. En ik heb hem als rustgevend ervaren. Het geeft een gevoel dat alles eigen plekje heeft gevonden.Maar ik ga nog door om oude emoties kwijt te rakken. Bedankt voor alle brieven. Ik lees ze graag en alles wat op je website staat. Eerder heb ik over kracht van de mind gelezen maar nu zelf ervaren. Ik wens je heel veel plezier met je werk .

  Lieve groet van Alicja

 10. Beste Mireille,
  Al lange tijd volg ik je MIR-Methode tips. Nu ben ik je boek aan het lezen welke ik mezelf kado heb gedaan na de scheiding.Morgen ga ik naar de kapper en vanwege de finan. dacht ik” maar even zelf wassen”. Nu ik je stukje las, toch maar niet.Toch maar even genieten morgen!!
  Dank!
  Je boek begin ik aan in mijn vakantie.Dank voor al wat je voortbrengt!!!

  • Beste Desiree,
   Wat leuk! Ik hoop dat het een heerlijke hoofdmassage voor je wordt! En een fijne vakantie gewenst.
   Groetjes, Mireille

 11. Ik gebruik tegenwoordig dagelijks – meestal voor het slapen gaan – de BOKOMA, een hoofdstimulator.
  Werkt ontspannend; verminderd depressie; werkt positief naar onze aura; bevordert haargroei ( maar is ook heerlijk zonder haar); tegen hoofdpijn en spanningen; maakt endorfine ( gelukshormoon ) vrij; is eenvoudig ook bij jezelf te doen ( maar ook heerlijk voor anderen)en is een goede entertainer, aldus de voordelen op de doos.
  Een aanrader voor wie niet zo vaak zijn haar wast, bijna nooit naar de kapper gaat of gewoon vaker aan ( zelf ) massage wil doen.
  groeten van Marjolijn uit Zutphen

  • Zelf gebruik ik ook een houten hoofdstimulator en ook wel de BOKOMA
   Als ochtendoefening masseer ik zelf met de handen de meridianen op het
   hoofd en nek.Ik laat mijn haar niet wassen bij de kapper omdat ik nogal dun haar heb en zij het meestal te heet wassen.
   Groetjes, Martiny

  • Ik ben erg benieuwd naar de BOKOMA, heb al gekeken Maar het is allemaal in het duits, weet je misschien of het hier in Nederland te koop is?

 12. Heerlijk als je je hoofdhuid gemasseerd hebt. Voelt heel vrij en ontspannen daarna merk ik.

  Mireille een vraagje:
  Af en toe heb ik dagen dat ik de MIR methode oversla, vooral als ik het erg druk heb. Maakt dat iets uit? Als ik het merk pak ik het gelijk weer op.

  Gewéldig dat je boek in zo’n korte tijd al is uitverkocht!

  groetjes, Marlène

  • Beste Marlène,
   Het is geen punt als je de MIR-Methode een keer een dag overslaat. Daar liet ik al een keer eerder een fragment over zien uit een lezing in Rotterdam. Gewoon weer oppakken. Je kunt ook overal kaartjes van de 9 stappen ophangen om jezelf te helpen herinneren. Ja, dat het boek is uitverkocht, was een grote verrassing! We hopen gauw de nieuwe druk te ontvangen. Nog een week.
   Groetjes! Mireille

 13. Ha Mireille,
  Helemaal met je eens. ‘t Is kicken als de kapper mijn haar wast. Ik roep elke keer: Langer graag! Als het niet druk is doen ze dat ook even, de schatten.
  Maar jaren geleden heb ik op yoga ook al geleerd om je haren dicht op de hoofdhuid stevig vast te pakken en dan even heen en weer te bewegen, zodat je dat velletje losmaakt van je schedel. Je huid tintelt daarna.
  Ben je boek aan het lezen. Wat heb jij een mooie schrijfstijl. Geen wonder dat het nu al is uitverkocht. Jij weet je mooie boodschap zo puur over te brengen.
  Liefs van mij, Janny

  • Beste Janny,
   Kijk, dat zijn nog eens fijne kappers! Altijd gaan op een tijdstip dat het niet druk is! Leuke tip over die hoofdhuid. Ga ik ook eens proberen. En dankjewel voor je leuke lieve woorden over mijn boek! Zou je het misschien als Review willen schrijven op de website? Als je op de link klikt, zoek dan naar het tabblad ‘Review’. In ieder geval heel blij dat het boek lekker leest voor je!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Janny. Wanneer ik massages geef- ook met de MIR-Methode, dan trek ik altijd zachtjes aan de haren.. dat geeft een heel fijn gevoel. Bij lange- en korte haren gaan mijn handen tot voorbij de uiteinden. Je kan zelf ook beide handen op je hoofdhuid plaatsen, vingers gekromd en zacht aan je haren trekken, zo stimuleer je de hele hoofdhuid en geeft een ontspanning en / of energie. Ervaar dus wat het met je doet, zodat je wel lekker kan slapen.Ontspannen groet, Margreet Pielage
    MIR-Methode Begeleider en trainer
    htpp://www.terra-Mater.nl in Ommen

 14. Zo’n hoofdmassage bij de kapper is inderdaad heel fijn, de ene kapster neemt daar meer tijd voor dan de andere, maar het maakt zo’n bezoek wel een verwenmoment. De beste hoofdmassage heb ik echter gekregen tijdens volledige lichaamsmassages door een Chinese dokter. Zij heeft enorm sterke handen en vingers en ze weet precies met welke bewegingen ze welke meridianen masseert. Dat gaat er soms niet zachtzinnig aan toe, maar het voelt ontzettend goed. Dus mijn advies: voor extra genieten van hoofdmassages ga je tussen de kappersbezoekjes door naar een Chinese masseur/masseuse.

  • Beste Willy,
   Hee, wat een leuke toevoeging! Chinese mensen hebben inderdaad veel verstand van de meridianen. Hmmmm, dat het niet zachtzinnig gaat, daar moet je dan wel tegen kunnen, of jezelf op voorbereiden. Kijken wat bij je past.
   Groetjes en dankjewel!
   Mireille

 15. Ik doe al ruim 2 jaar de MIR methode.
  Sinds ik dit doe merk ik dat mijn hoofdhuid een stuk gevoeliger is. Klopt dat?

  • Beste Ria,
   Het kan natuurlijk. Ik heb het nog niet eerder gehoord. Misschien dat je hoofdhuid extra aandacht vraagt? Het kan ook zijn dat je hoofdhuid aangeeft dat de shampoo niet meer bij je past. Kijk daar ook even naar.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Ben,
   Dan ga je het niet vinden bij de kapster, nee 🙂 Idee om een keer naar een masseur te gaan en te vragen of ze je hoofd ook willen masseren? Of zelf een keer doen? Gewoon om het ‘s te ervaren?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 16. Ik laat het wel regelmatig doen, maar ligt er wel aan hoe ze het doen.
  Ik heb vaak genoeg moeten vragen of het zachter kon, omdat het zeer deed en dan is het een ware kwelling.

  • Beste Harineke,
   Ja, dan is het niet fijn! Het is wel fijn als ze het met wat gevoel doen. Andere kapster zoeken?
   Groetjes, Mireille

 17. Hoi Mireille,

  ik vind dat jij met korte haar super goed uit ziet!
  Compliment en nog gefeliciteerd met de uitverkoop van je nieuwe boek

  Wat een leuke blog! Ik voel me als acupuncturist geroepen voor een kleine aanvulling:
  niet alleen je hoofd masseren, maar door je haren kammen, met je hand of een kam, activeer je meridianen in je hoofd die zorgen oa voor een beter doorbloeding van je hersenen en het locomotorisch stelsel.
  Dat is oa een van de tips voor de lange leven ritueel die bij de klassiek tekst van de Gele Keizer staat.

  Over beslissing: de Galblaas is de orgaan die geef je de moed om beslissing te nemen, terwijl de Milt overweeg als verstandig is of niet.

  En als je naar de kapper gaat: vraag ook als de rand van de oren wilt masseren, daar loop de driewarmer meridiaan (San Jiao) die zorgt oa van de regulering van de activiteit van de andere organen

  • Beste Andrea,
   Dankjewel voor je waardevolle aanvulling! Hee, wat interessant wat je over de organen schrijft! Daar wil ik meer over leren. Is er een boek of opleiding waar je zoiets kunt leren? En ik weet nog niet of ik dat durf te vragen of ze de oren willen masseren. Ik kan er wel eens over beginnen met ze en of ze dat willen vragen aan degenen die hen opleidt. Wel goed idee! Ik weet uit de kinesiologie dat oren stimuleren een heel goed idee is.
   En dankjewel voor de complimenten over mijn korte haar!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille,

    Er zijn verschillende opleiding in Nederland waar je TCM kan leren, ik kan Qing-Bai en Bo Yi zeker aanraden.
    Er zijn ook veel boeken daar je kan kopen, ik heb zelf eentje die de basis in een leuke en eenvoudige manier uitleg.
    Als we een keer elkaar zien, dan krijg je die van mij cadeau!

    • Beste Andrea,
     Dat is leuk, dankjewel! Toevallig, ik heb de Westerse Medische Basiskennis ook bij Qing-Bai gedaan. TCM is dan wel een idee. Eens kijken of ik dat kan invoegen in mijn missie 😉
     Groetjes en tot ziens!
     Mireille

   • Hi Lin,
    dat is een super goede vraag.
    Energetisch gezien de taken van de Galblaas worden door de Lever genomen.
    Echter zal je verwachten om moeilijk beslissingen kunnen nemen en vaak twijfelen, naast neiging om irritatie en frustratie ervaren.
    Klopt bij jou?

    • Ik ben al jong mijn galblaas “kwijt geraakt” aan galstenen.
     Ik herken zelf het moeilijker nemen van beslissingen niet hierin.
     Naar mate ik ouder werd ben ik daar steeds standvastiger in geworden.

    • Op energetisch niveau blijft een orgaan aanwezig, heb ik begrepen, dus blijft het die functies vervullen, ook al is het fysiek niet meer in het lichaam aanwezig.

     Groeten
     Katja

  • Beste Maria,
   Ja, dat vroeg ik me ook al eens af. Ik heb het plaatje al eens naar onze kapsters gestuurd en ik zal dit filmpje ook aan ze sturen. Ik vermoed dat er ergens wel instructeurs zijn die dit weten, gezien de handgrepen en bewegingen die ze op het hoofd maken. Heeft er misschien iemand een missie om dit door te brieven aan kappersopleidingen?
   Groetjes! Mireille

   • Hi, Mireille, mijn kapper neemt weleens examens af.. ik zal met hem gaan sparren..Hij heeft ook de MIR-Methode gedaan en stond te kijken A, dat hij dat deed en B, dat het hem zo goed doet.
    Stimulerende groet, Margreet
    Margreet Pielage MIR-Methode Begeleider / trainer
    http://www.terra-mater.nl
    Ommen

    • Beste Margreet,
     Oh dat is leuk als je het hem wilt vragen! Super als het op die manier bij de kappersopleidingen terecht komt! Als het er al niet in zit, die meridianenleer. Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

 18. Ik heb mijn haren ooit eens bij de kapper laten wassen op een moment dat ik geen relatie had. Ik besefte op dat moment hoe weinig je dan aangeraakt wordt. De ervaring van haren wassen en aangeraakt worden, ook al was het dan functioneel, maakte op mij een diepe indruk. Dit artikel gaat nog dieper op de materie in en sluit helemaal aan bij de ervaring die ik jaren geleden had. Heerlijk genieten!

  • Beste Jeanne,
   Ja, een mooie toevoeging! Dat is een nieuw artikel waard! Het is voor alleengaande mensen heel belangrijk om die aanraking te blijven creëren, ook al is het dan functioneel. Fijn dat je het benoemt en mooi dat je dat zo intens hebt ervaren.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Ik vind het ook heerlijk mijn haren te laten wassen door de kapper. Geeft een heerlijke ontspanning. Waar zijn borstels met wilde everzwijn haren te koop?

  • De meeste Natuurkappers hebben ze.
   kijk of je in de buurt woont bij een Oliebe Kapper,ik kan je ook een opsturen als je dit wilt.
   Je herkent de borstels aan de donkere haren met lichtere(beige)uiteindes.
   Ik heb ook wel eens gehoord dat ze ze hebben bij de DM winkels in duitsland maar dat weet ik zelf niet.
   GRT Astrid of info@naturehairbodyandhealth.nl

   • Beste Astrid,
    Hee, dat is toevallig. Ik heb net gehoord dat de DM drogisterijen in Duitsland zulke fijne natuurprodukten verkopen. Ga ik me ook nog in verdiepen. Dankjewel voor de tip! Je tel.nr. heb ik weggehaald om te voorkomen dat je plat gebeld wordt. Er lezen zo’n 24.000 mensen mee bij deze artikelen, vandaag. Okee?
    Groetjes, Mireille

 20. Dag Mireille, dank je voor het delen van alle kennis die je hebt en het steeds weer verzorgen van nieuwsbrieven waarmee ook onze kennis word vergroot! En, het heeft maar zijdelings te maken met het onderwerp van deze nieuwsbrief, maar ik kan het niet laten je te zeggen hoe goed ik je het korte kapsel vind staan :o)

  • Beste Rina,
   Wat leuk om te horen, dankjewel! Het móest er gewoon af, dat heb ik soms heel sterk van binnenuit.
   Groetjes! Mireille

 21. Hallo Mireille, leuk om te lezen wat het effect van een haarwassing bij de kapper is. Zelf gunde ik me al een tijdje de luxe van haarwassen bij de kapper en zelfs zo nu en dan een hoofdmassage, die bij mijn kapper ook wordt aangeboden. Je neemt dan plaats op een massagestoel bij de wasbak en terwijl je hoofd heerlijk 10 minuten gemasseerd wordt tijdens het wassen, beweegt de stoel in je rug en raakt daar ook drukpunten aan. Heerlijk ontspannend. Daarna in de gewone stoel voor de knipbeurt en ik kom verkwikt weer thuis. Van mijn man krijg ik dan het compliment, je ziet er 10 jaar jonger uit. Omdat mijn haar niet snel groeit en ik niet verf en dus ook niet voor de uitgroei naar de kapper hoef, gun ik me zelf deze luxe om de 2 maanden. Door jouw artikel wordt bevestigd wat ik al voelde, het is heilzaam. Dank je voor de uitleg van de verschillende meridianen.

  • Beste Doke,
   Nou, dat klinkt dubbel lekker, die dubbele massage, wat leuk! Ik ben blij dat je zo’n momentje ‘beauty-spa’ voor jezelf creëert!
   Groetjes, Mireille

 22. Bedankt Mireille ,
  Bij de energie oefeningen van Yogananda (Zelfrealisatie is ere ook een oefening waar men met de toppen van de vingers vande twee handen draaiende bewegingen maakt op de hoofdhuid,zalig.nu weet ik waar het ook nog goed voor is.
  Voor het geheugen is het ook goed om met de kneukkels van de handen zacht te kloppen, met de bewuste affirmatie het geheugen wakker te maken en te bedanken.
  Dank je dat. Ik het mocht neerschrijven , want mijn geheugen laat me al af en toe in de steek .ik zal het nu zeker terug toepassen.
  Liefdevolle groetjes Marleen

 23. hoi Mireille even met sanny. ik hoef voor lopig nog niet naar de kaper is nog kort, en wassen is lekker alleen krijg je last van je nek, maar wist niet dat wat je allemaal schrijft effect heeft op van alles, is wel mooi, zal er zeker gebruik van maken,
  gaat het meschien ook harder groeien, we zien wel,kunnen we weer naar kaper,
  groetjes sanny

 24. nou om eerlijk te zijn werkt haren wassen bij de kapster, niet voor mij.
  ik word er dood nerveus van….de meeste kapsters die ik heb gehad hebben haast en tijdsdruk. en dat merk je dan heel erg, al hun frustratie neem ik mee.
  dus wees blij dat jij een kapster hebt die het lekker doet…het kan ook anders.
  trouwens ik vroeg me af of je de webbinars ook ergens on-line zet? ik heb al 2 intresante gezien en ze zijn vaak op dagen dat ik niet kan…

  • Beste Hester,
   Ik had eerst ook kapsters die gefrustreerd waren. Nu ben ik in een dorps-kapperszaak waar de kapsters heel gezellig zijn en ook niet veel tijd hebben, maar met 3 minuten massage ben ik al heel blij! Ja, de webinars worden altijd op de Be the MIRror-ledenwebsite gezet. En alle deelnemers krijgen later een link thuis gestuurd met waar ze de webinar kunnen terug kijken. Je kunt je altijd aanmelden, ook al ben je op dat moment niet thuis, en kunt het dan altijd nog later terug kijken.
   Groetjes, Mireille

 25. Ik knip mijn haren altijd zelf maar merk wel,als ik eens in de zoveel tijd naar de kapper ga,dit wel laat doen en dan helemaal soezerig word
  Voortaan maar meer tijd aan bestedenof ‘t door iemand anders laten doen thuis net als in -Out of Africa-groet,Corrie.(beide boeken uit van je! Ook het Dynamo-verhaal vond ik erg grappig,hadden we ‘t net over gehad hier

  • Beste Corrie,
   Die film moet ik dan toch maar eens bekijken. Ik kon toen het geduld niet opbrengen 😉 Leuk dat het Dynamo-verhaal je aanspreekt! Mocht je een review willen schrijven over mijn boek, dan houd ik me aanbevolen! (zoeken naar tabbblad ‘review’)
   Groetjes en veel plezier volgende keer bij de kapper! Of thuis!
   Mireille

 26. Dag Mireille,
  Dat is ook om van te genieten, voelt ontspannend. Maar is er een verschil met zelf je haren wassen ?
  Lieve groeten,
  Maya

  • Beste Maya,
   In principe niet, hoewel iemand anders vaak wat beter bij alle plekken kan en het vaak wat meer ontspannen is als je niet zelf je armen omhoog hoeft te houden. Maar het stimuleren van de meridianen kan je beslist ook zelf. Veel plezier ermee!
   Groetjes, Mireille

 27. Hoi Marielle,
  Wat een leuk artikel vandaag.
  Ik heb zelf een natuurkapsalon en ben natuurgeneeskundige therapeut,heb oa de meridianenleer gedaan.Sinds 1 januari knip ik niet meer zonder te wassen,maar het is verrassend hoeveel mensen het hier niet mee eens waren.
  Extra leuk is dat je bij mij liggend je haar krijgt gewassen zodat je geen nekklachten hebt en helemaal ontspannen ligt.
  Groetjes Astrid http://www.naturehairbodyandhealth.nl

  • Beste Astrid,
   Dat ziet er fijn uit op je website! Idee als ik weer eens in Limburg ben! Ik zou bijna denken: deden alle kapster het maar zo, heerlijk voor de nek! En laat je klanten gewoon dit filmpje zien, dan weten ze waarom ze altijd gewassen willen worden!
   Groetjes en veel geluk met al je mooie werk!
   Mireille

  • Fantastisch! ik’denk dat ik eens ga langskomen. In België zijn er weinig kapsters of kappers die met oliebe werken terwijl ik dit type kleuring nu al jaren gebruik. Mijn kapster bouwt af om gezondheidsredenen en na een verhuis woont ze nu ook ver. Ik ben het ondertussen gewoon om een eindje te rijden voor kwaliteit. Moet ik lang op voorhand een afspraak maken?

 28. Deed dat nooit. Dacht altijd dat ik dat beter met m’n eigen voor mij geschiktere shampoo kon doen. Ga het de volgende keer echt proberen. Bedankt

 29. Geen vette haren die ik ga knippen…bahhhh dus ja natuurlijk laat je het haar wassen voor je knip/föhn beurt,….als je naar de tandarts gaat poets je ook je tanden

 30. Behalve bij de kapper. Vanaf nu elke dag even hoofd (zelf) masseren ? Ik ga het zeker ook doen nu ik dit weet. bedankt! Gr Helen.

  • Beste Helen,
   Ja, zelf je hoofd masseren kan ook. Leuk dat je nu weet waarom! Geniet ervan!
   Groetjes,
   Mireille

 31. ja leuk, dat haren wassen bij de kapper, behalve als je vroeger een trauma hebt opgelopen met haren wassen en als je nekwervels niet goed zijn en je niet achterover kunt liggen met je nek in de wasbak.
  trouwens die meridianen kun je zelf ook heel goed masseren als je thuis je haren wast of tussendoor, hoofdhuid masseren is altijd goed en zorgt ook nog eens voor een goede doorbloeding waardoor je haar gezond blijft en je gezichtshuid glad en jong.

  • Beste Elisabeth,
   Dat is waar ook, er zijn best veel mensen die trauma’s hebben met haren wassen. Misschien dat ik daar een keer over ga schrijven. En ja, die wasbak ligt altijd wel heel onhandig met die rand. Gelukkig dat je zelf zo’n creatieve oplossing hebt!
   Groetjes, Mireille

 32. Dank! Iedere morgen na het uitborstelen van mijn haar geef ik mijzelf een hoofdmassage. Voordeel is ook dat je haar lekker vol gaat zitten naast het loslaten van afvalstoffen. Ik voel mijndaarna altijd lichter

  • Bedankt Frida voor je reactie,
   Helemaal Super borstelen,als je een borstel hebt met wilde everzwijn haar hebt is het nog beter.
   Veel mensen weten niet dat borstelen ZO goed is.

   • Wat maakt dat borstelen ZO goed is, daar ben ik wel benieuwd naar!?? En waarom de keuze voor een borstel met wilde everzwijn haar?

    Groetjes,
    Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.