Home » Artikelen » 124. Extra techniek met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

124. Extra techniek met de MIR-Methode — 117 reacties

 1. Beste Mireille,
  Dankbaar voor wat jij tot nu hebt doorgegeven wil ik met jou en al jouw volgelingen het volgende delen:
  wanneer je de hand die op de pijnplek ligt aait, heb je een nóg sterkere werking wanneer je aait in een “lemniscaat”, d.w.z. in de vorm van een liggende acht.
  Mijn 20 jaar kinesiologie-ervaring heeft me geleerd dat deze manier van masseren tot 1000x sterker helend werkt. Dit noemt men: “TIBETAANSE ENERGIE”.
  Wanneer ik met spiertesten naga hoe het werkt, door gewoon te aaien zoals voordien, en deze spiertesten vergelijk met aaien met Tibetaanse energie is het effect veel nefaster.
  Probeer dit zeker uit, het is zéér de moeite waard!!!
  Hertelijke groeten,
  Trees (Lommel)

  • Heel veel dank ook voor deze tip. Geweldig om telkens weer wat nieuws te horen over ervaringen die weer extra werken .
   Ben zelf erg enthousiast over de werkwijze van de MIR. methode
   Heb in de loop van de jaren zoveel klachten ontwikkeld en dat ik voor een groot gedeelte nu ZELF aan de slag kan gaan . Ben inmiddels een half jaar bezig en ik voel dat op vele punten. Al wat verbetering is gekomen. Mentaal steun het me ook enorm en groeit mijn zelfvertrouwen. Dank aan ieder . Wordt vervolgd …….
   Marie-Anne

  • Hoi Mireille.. moet je wel altijd over je hand aaien? Dus bijvoorbeeld 1 hand op je buik en met de andere hand de 9 stappen? Of over je buik aaien en de 9 stappen zeggen?
   Verder las ik op de site dat je bij angst of reisziekte de 9 stappen kunt blijven herhalen maar meer als 2 keer de 9 stappen doen heeft toch geen zin?
   Ik hoor graag van je!
   Groetjes Danielle

   • Beste D.,
    Je legt je hand op je buik en met je andere hand aai je dan over je eerste hand. Je mag ook op je buik aaien, maar dan moet het je blote huid zijn, want het gaat erom dat je huid-op-huid aait.
    In de video’s over de extra technieken gaat het om een andere situatie. Bij gewone dagelijkse zelfheling is 2 keer per dag genoeg, omdat je lichaam niet harder werken kan. Bij de andere situaties is je lichaam van slag en heb je een andere aanpak nodig. Dan is vaker doen, maar op een speciale manier wel belangrijk.
    Groetjes, Mireille
    Groetjes! Mireille

 2. Hallo
  Ben sinds 2jan 2016 bezig met de MIR-Methode.Eerst stap 5 en 7 en sinds 17 jan. met de 9 stappen
  Heb een flinke ontsteking aan mijn been die na 7 weken nog niet over was en toen kreeg ik koorts waarvoor ik antibiotica heb gekregen
  Ben er geen voorstander van maar het kon even niet anders! De wond is daardoor genezen en ben weer in staat om te werken
  Heb geprobeerd om met reiki de wond te doen genezen maar het gekke is altijd dat het bij mezelf niet werkt maar als ik het bij anderen doe werkt het wel?
  Is het dan zo dat ik het mezelf niet gun of doe ik het gewoon niet goed!
  Las vanmorgen dat je ook met de 9 stappen en handoplegging kunt proberen om het weer gezond te maken.
  Voel nog niet zo heel veel van de methode maar ben wel moe en heb weer wat meer eetlust wat voor mij altijd een strijd is in stresstijden
  Er is de laatste maanden erg veel gebeurt in mijn leven en het was net alsof ik toen het bijltje erbij neer heb gegooid want ik was helemaal op
  Ontzettend veel gehuild wat ik normaal gesproken bijna nooit doe
  Is het verstandig om een MIR-Methode begeleidster te bellen die mij eventueel zou kunnen helpen om de problemen aan te pakken en hoe duur is dat
  Dit is in een notedop mijn verhaaltje lieve groetjes

  • Beste Henriette,
   Ja, ik denk dat je de spijker op z’n kop slaat. Dat je het anderen wel kunt geven, maar niet jezelf. En waarom? Dat weet je zelf het beste. Misschien omdat je het jezelf niet gunt. Onbewust vindt dat je het niet waard bent. Of dat je onbewust denkt dat je het niet nodig hebt. Vraag het maar eens aan jezelf in een stil moment.
   De moeheid is een heel goed teken! Graag eraan toegeven, want je schrijft dat er heel veel is gebeurd. Dat heeft tijd nodig om dat allemaal te verwerken. Super dat je hebt kunnen huilen! Je hoeft niet naar een MIR-Methode begeleider, want je bent heel goed bezig. Je kunt altijd iemand benaderen als je het gevoel hebt dat je het zelf niet aan kunt, of als je sneller door je knopen heen wilt. Ze helpen je dan het te verduidelijken.
   Hoeveel ze voor een consult vragen, weet ik niet, dat varieert per MIR-Methode begeleider, want dat mogen ze zelf bepalen. Maar het is niet de hoofdprijs hoor, en het is het helemaal waard. Dus kijk even hoeveel je zelf kunt en of je het echt nodig hebt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Lieve Mireille,

  Als ik het u zie doen zeg je de 9 stappen weer helemaal, dat wat we vroeger geleerd hebben kan dat ook (gewoon met je vingers over elkaar wrijven en zeggen Mir therapie toepassen 3x of meer..

  Lieve warme harte groetjes voor jou en iedereen.. in Licht Liefde Dankbaarheid Vrede Vergeving Vreugde en Harmony
  Joanna xx

  • Beste Joanna,
   Als je deze techniek wilt toepassen, doe je de 9 stappen allemaal los. Zo voel je het sterkste bij welke stap er waar in het lichaam gereageerd wordt, zodat je je hand erop kunt leggen.
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

 4. In de reactie van 16 november vergat ik te vertellen dat ik de MIR methode over het hele pijnlijke gebied toepaste. Het heeft wel weken geduurd maar toch is de pijn over gegaan en het gevoel in de voet terug gekomen. Ook vind ik het een prettig idee dat ik iets kan doen en het is fantastisch om te merken dat ons lichaam een zelfhelend vermogen heeft. Ben erg blij dat ik er met de MIR methode er aktief aan mee kan doen. Dank je wel!

  • Beste Trudy,
   Wat een geweldig nieuws! Dankjewel dat je het wilde delen met ons! Dat zal anderen ook weer hoop geven. Fijn voor je, hoor!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je reactie van 21-11 Mireille! Maar ik zou zo graag een reacktie krijgen op mijn vraag van 16-11.
    Zou dat nog kunnen? Lieve groet

 5. Hallo Mireille,

  In juni heb ik heerlijk in de tuin gewerkt maar een beetje teveel gedaan. Ik kreeg vreselijke pijn in mijn bil en de pijn trok door mijn been naar de enkel en in mijn voet had ik nauwelijks gevoel. IK ben daar erg van geschrokken en alles leek op een ischias. De dokter schreef pijnstillers voor en fysiotherapie. Dit laatste deed ontzettend pijn en daar ben ik mee gestopt. Ik heb zelf toen een zinnetje toegevoegd aan de MIR methode en dat was zenuwbanen zuiveren. Na weken ben ik weer opgeknapt maar voeg nr 10 nog steeds toe. nu vraag ik me af of het zenuwstelsel of banen al benoemd worden ergens bij de andere negen? Dan zou ik het kunnen loslaten!

  Hartelijke groet,
  TRudy

  • Beste Trudy,
   Ja, mooie vraag! Het zenuwstelsel wordt via stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ geoptimaliseerd. Dat komt doordat het hormoonstelsel in de Hypothalamus gelinkt is aan het zenuwstelsel. Ik vroeg het me zelf ook af toen ik de MIR-Methode ontwikkelde en kwam daar achter toen ik het nazocht in mijn medische boeken. Je kunt die 10e zin dus weer gewoon weglaten. Je hebt het extra gestimuleerd en de 9 stappen pakken verder alles al aan.
   Groetjes en sterkte met herstellen!
   Mireille

 6. Ik ga het proberen! Wat ik zelf ‘extra’ doe, is bij vader en moeder loskoppelen, alle personen afgaan die ik die dag gezien/-sproken of aan gedacht heb, en daarop MIRren, anders lukt het niet om mijn energie vanzelf terug te krijgen. Misschien werkt dit ook voor andere hoogsensitieve mensen!

 7. Liefste Mireille,v

  Dank je wel. Al dikwijls aaide ik ( met de armen gekruist) vanaf beide schouders naar beneden,over de handen draaiend en dan terug naar boven. Daar had ik echt behoefte aan.
  Wat je ons nu aanreikt’ het intuïtief aanvoelen van wat ons lichaam vraagt en daar aaien, voelt heel goed.Nogmaals dank je wel voor het delen en de vele aanmoedigingen,
  Marleen

 8. Beste Mireille,

  hartelijk dank voor de nieuwe techniek.Ik leg altijd mijn hand op mijn hart.Heeft dat een betekenis?

  Vele groetjes,

  Corinne

  • Beste Corinne
   Je vraagt of het iets betekend je hand op je hart. Ik denk vooral dat het met liefde te maken heeft. Liefde naar je zelf, wat heel belangrijk is. Want als je goed voor je zelf bent straal je dat ook naar buiten uit. En dat doet ander mensen ook weer heel goed. Het heeft dus eigenlijk een dubbele werking. En dat is geweldig. Een dikke knuffel van mij.

   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 9. Dank je Mireille , ik probeer het heel zeker ( ben al begonnen ),

  MIR methode heeft een ware genezende kracht , die spanningen uitdrijft ,

  emoties losmaakt … groetjes clothilde

 10. Dit bericht stemt me heel dankbaar en blij. Sinds 2011 pas ik de MIR-Methode op deze manier toe. Het voelt heerlijk, vooral omdat ik het kan toepassen tijdens mijn Reiki zelfbehandeling.

 11. Wat leuk om te lezen want ik doe het ook al maanden zo en had het niet eens
  in de gaten! Meestal doe ik de MIR-Methode ’s ochtends of ’s avonds in bed en dan leg je zonder erbij na te denken je hand op je maag of buik. Ik denk dat het zo is begonnen, meer uit gemakzucht dus (haha).
  En nu ga ik eens aandacht geven aan dat ‘wandelen’, mooi hoor Mireille!
  Groetjes,
  Jorien

 12. Lieve Mireille,
  Ik ben blij dat je het op mail deelt daar ik het al bij het begin zo heb gedaan met goede resultaten.
  Groetjes
  Love&Light Lutti

 13. ik deed het ook al, maar toch bedankt voor deze nieuwe informatie wat een bevestiging is, dat ik goed bezig was. Thanks Mireille.

 14. Dag Mireille,

  Mooi, deze aanvulling op de MIR Methode.
  Ook ik pas deze manier van MIRREN vaker toe.
  Vooral stap 8, chakra’s en aura optimaliseren, doe ik met mijn hand op de buik ( zonnevlecht gebied)
  Werkt voor mij heel rustgevend.
  Dankjewel Mireille!

  P.S. Leuk ja dat korte haar, staat je goed!

  Groetjes,
  Maaike

 15. Hoi Mireille,
  Dit is heel bijzonder want afgelopen week ben ik zelf daar mee gestart. En nu krijg ik een mail van jou hierover dat je het getest hebt! Ik kreeg plotseling de intentie om tijdens de 9 stappen mijn hand een voor een op de chakra’s te leggen. En ik heb nu een “overbelasting” in rechter heup. Daar mijn hand opgelegd eergisteren en de Mir gedaan. Pijn werd heviger en heup en been heel warm.Dus het werkt als een tierelier!Ik heb geen pijn meer in mijn heup!
  Bedankt Mireille!

 16. Dankje, lieve Mireille, ik wou ook al eerder op deze manier werken met de MIR-methode, het is zo lichaamsvriendelijk en zonder twijfel goed voor de aanmaak van oxytocine, het hormoon dat erg belangrijk lijkt te zijn voor het menselijk welzijn, en ook een belangrijk bindmiddel in liefdesrelaties. Het zou ook deels verantwoordelijk zijn voor het intermenselijk contact en nog zoveel meer!
  Wat fijn dat we op deze manier zo liefdevol met onszelf en onze medemensen kunnen omgaan.
  ‘k Wou ook nog even vragen, Mireille of het boek ‘Waarom ben ik in vredesnaam op Aarde?‘ ook verkrijgbaar is in de boekhandel in België.
  Dankje om zoveel waardevolle dingen met ons te delen. Ik wens je veel succes met al de fijne dingen die je doet.
  Lieve groeten,
  Liliane.

 17. Hoi Mireille, pas een paar dagen de Mirmethode op mijn pad, maar gelijk mee begonnen. Eerst alleen stap 5 en 7. Zoveel opgestapelde emotionele en fysieke pijn. Heb al zoveel geprobeerd maar hoop op de Mirmethode, juist omdat ik zoveel voel trillen en voel dat ik een missie heb, alleen nog niet precies duidelijk. Hoop zo mijn emotionele en fysieke lasten te kunnen helen (altijd maar aan de pillen en pijnmedicatie. Veel verdriet, maar ik geloof in heling…..

  • Beste Petra
   De MIR-Methode komt precies op het goede moment voor jou. Niets gebeurt voor niets. Je bent er gewoon aan toe. Heel goed dat je eerst met stap 5 en 7 bent begonnen want er zal waarschijnlijk van alles los komen. Ik wil je graag aan raden om veel water te drinken. Dat is namelijk goed voor het schoonmaak proces in je lichaam. En na 2 weken enkel stap 5 en 7 mag je al de 9 stappen aaien. Ik hoop van harte dat jij je missie gaat vinden. Een hele dikke knuffel van mij.

   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 18. Beste Mireille, wat vind ik dat goed dat je dat nu kenbaar maakt, maar ik deed de MIR-Methode al zo vaak zo omdat het voor mij zo goed voelde..bedankt ik heb er zoveel baat van. En als ik iemand masseer doe ik dat ook op die manier.
  Lieve groet Anny

 19. Hallo Mireille,
  Wat een mooie nieuwe aanvulling op de MIR-methode! Ook ik had al eerder gemerkt dat mirren op de ‘zere plek’ zeer krachtig werkt. Nu net even samen met je gemird met behulp van het filmpje hierboven. Er kwam meteen een huilbui los, voel me nu heel moe. Er is nog meer verdriet in mij, maar met de MIR-Methode lukt het me er contact mee te maken. Ik ben zo gewend altijd maar sterk te zijn en door te gaan. Maar ik voel ook dat het nu tijd is om oude patronen los te laten en verder te gaan met mijn leven in liefde en zachtheid. Dank je wel voor al het werk dat je doet. Ik zie langzamerhand mijn eigen lichtje weer ‘aan’ gaan ☀️

 20. Dag Mireille, ik ben een nieuw mirrer met oude klachten 🙂 pas begonnen 14 dagen geleden. Ik doe het 2x dag samen met jou video, dan hoef ik niet na te denken welke zin er volgt en kan ik mijn ogen sluiten. Ik voel vooral hoe de woorden precies weergalmen en trillen in mijn lichaam, net als met sanskriet mantras zingen dus. Maar dit voel ik, terwijl zinnetjes zeggen en affirmaties, helemaal niet werken met mij! Heb voorbij wekend even gestopt, erg ziek geweest maar doe ze dan gewoon paar dagen langer he ! Je zegt 4 weken maar dat is vast het min. en langer zal geen kwaad kunnen zeker ? Ik houd me ook aan de afspraak en zoek geen andere tips op voor mijn inloop periode voorbij is ! Hartelijk dank voor het delen ! gr. Debby

 21. Wat een goed idee.
  Ik heb al maanden last van mijn been en ben gelijk met deze wijze MIR-Methode begonnen.
  Het werd gelijk warm en ik voel nu nog de afdruk van mijn hand op mijn been.
  Nu afwachten wat het doet.(natuurlijk wel,kan niet anders!)
  Dankjewel Mireille.

 22. Ik heb zojuist n.a.v. je mail de nieuwe techniek toegepast en plaatste mijn handen eerst ter hoogte van de longen omdat er wat slijm zit en ging daarna naar mijn buik. In no time voelde ik een huilbui opkomen. Nou is mij niet geheel duidelijk of die reactie ontlokt werd door de handplaatsing op de longen of op de buik omdat verdriet met de longen te maken heeft. Ben zeker benieuwd naar de reacties van mijn lichaam de komende tijd.

  • Beste Sjaan,
   Wat mooi dat je het zo duidelijk kon voelen! Ja, verdriet heeft met longen te maken, hoewel het ‘inslikken’ van verdriet misschien wel weer je buik belast. Dat weet ik eigenlijk niet. Interessant om naar te kijken! Dankjewel voor het delen en prachtig hoe je in contact me je lichaam kwam!
   Groetjes, Mireille

 23. Dag Mireille,
  Het is een geweldige methode. Dank je wel. Ook ik deed deze nieuwe manier al op pijnlijke plekken. Mijn vraag is hoe deze methode werkt bij artrose?
  Succes verder, je maakt veel mensen blij..

  • Beste Lenie,
   Bij artrose is het vaak heel duidelijk. De pijn is sterk voelbaar en zit binnen in je lichaam. Leg dan je hand op de plek, het dichtst bij de pijn, bijvoorbeeld aan de buitenkant van je knie, terwijl je de 9 stappen aait. We hebben al meldingen van mensen dat hun pijnklachten bij artrose zijn verminderd.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Dag Mireille,
  IK heb een vraagje: Ik voel al geruime tijd pijn aan mijn longen ,dus onderaan de longen in mijn bovenrug. Maar daar kan ik niet naartoe met mijn handen. Hoe kan ik dit dan oplossen?

  Liefs,Maria

  • Beste Maria,
   Leg een zacht kussen op de bank. Ga daar tegenaan liggen met je bovenrug en aai dan aan de voorkant van je schouders ter hoogte van de pijn. Op die manier ‘voelt’ je lichaam ook dat je intentie uit gaat naar de pijn. Ik hoor graag van je hoe dat voor je werkt!
   Groetjes, Mireille

 25. Hallo Mireille,
  Geweldig al die reacties op jouw “Extra techniek met de MIR methode” en ook ik bemerkte een keer dat met mijn handen op mijn maag mijn kramp-in-mijn maag klachten weggingen, zomaar van de ene op de andere minuut, terwijl ik MIR methode, MIR methode, MIR methode zei. Wat is het toch een geweldig iets, jouw MIR methode en zoals het zoveel mensen helpt, is toch TOP?!!!!
  Groetjes van Lucienne

 26. Dag Mireille,

  Deze extra techniek heb ik toegepast maar ik vroeg me af of het verplaatsen van de hand alleen op de blote huid of en ook op kleding mag?

  Alvast bedankt,

  Anne Marie

  • Beste Anne-Marie,
   Ja, het mag gewoon op de kleding. Als je het hand aaien maar met de ene hand op de andere doet. Daar heb je dan wel het huid-huidcontact, dus de werking van de MIR-Methode.
   Dankjewel voor je vraag, want ik weet dat meer mensen zich dit afvragen!
   Groetjes, Mireille

 27. Onbewust misschien, maar ik raak mijn lichaam overal waar het “pijn” doet, aan. De 9 stappen doe ik niet elke dag, maar wel pl.m. 1x per week. Er moet in mijn lichaam toch nog veel verbeteren, maar ik houd “goede moed”!

  • Beste Joke,
   Ja, graag goede moed houden! En wat fijn dat je al zo intuïtief bezig was!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Lieve Mireille,

  zo leuk om te lezen.
  Ik doe het al maanden zo.
  Mijn knie is geopereerd,maar het bleef een pijnlijke en stramme knie,tot ik dacht om te Mirren op mijn knie.
  Het gaat al veel beter, ik sport terug en heb nog weinig last van pijn.
  Ik ben ook in begeleiding bij een homeopatische huisarts, zij vond het ook een heel goed idee!
  Dus dankjewel,
  liefs,
  Ingeborg

  • Beste Ingeborg,
   Wat fijn dat het zo goed heeft gewerkt voor je, hoera! En dankjewel voor het delen met je homeopatische huisarts!
   Groetjes, Mireille

 29. Dag Mireille,

  De dag begon weer met een lach van herkenning! Dat we zo veel vanzelf met elkaar gemeen hebben, voelt geweldig goed. Ik hoop mijn bijdrage /missie te ontdekken. Wellicht tot ziens.
  Liefs,

  Katinka

 30. Beste Mireille,
  Ik aaide op de bewuste plek, alle tekorten aanvullen op mijn hoofd, het kruinchakra, maar dat was de eerste keer te heftig en ben er toen even mee gestopt om daar te aaien. Nu voelt het wel goed om te doen. Net of het daar eerst mentaal even moest landen.

 31. Bedankt voor deze tip, mevrouw Mettes.
  Ik heb meteen mijn hand op mijn pijnlijke schouder gelegd bij het aaien. Ben benieuwd naar het resultaat.
  En … wat ziet u er prachtig uit met dat korte haar … Heel mooi !
  Groetjes uit België,
  Gerda

  • Beste Gerda,
   Dankjewel voor je compliment! En ik hoop ook voor je dat de pijn minder mag worden!
   Veel geluk en groetjes aan jullie heerlijke België!
   Mireille

 32. Dag Mireille,
  Wat je nu beschreef doen mijn man en ik altijd al omdat het zo goed voelt.
  Verbluffende therapie die je zelf kunt doen.
  Dankjewel voor al het nieuws wat je ons brengt en gebracht hebt.
  Hopelijk ontmoet ik je op de beurs het komende weekend.
  Liefs,
  Anny

 33. Grappig en fijn . Ik deed dat ook al spontaan van in het begin. Fijn dat je het deelt. War liefdevolle aandacht is komt heling. Zo mooi !

 34. Hallo, ik doe t ook al jaren met mijn handen op mijn buik en dan 2X achter elkaar.
  k heb nu een vraagje. Heeft iemand een tip om je onderrug te behandelen?
  Ik hoor graag.
  Lieve groet Bianca

  • Beste Bianca
   Eigenlijk op de zelfde manier als op je buik. Je legt een hand op de onderrug en dan aai je met de andere hand. Ik denk dat het ook fijn is om het een keer op de buik en een keer op de rug te doen. Veel succes. En een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 35. Wat je aanreikt klopt. Ik doe dat al bijna vanaf het begin en betrek mijn maag – hartgebied en mijn buik er bij, naar wat prettig voelt als het aandacht krijgt!Het maakt dat ik me prettiger voel door de dag heen.
  Martha

 36. Ik heb gemerkt dat als je tegen de klok in bij je navel aait het heel sterk werkt.
  Dank je voor de MIR-Methode.
  Het heeft me in een moeilijke tijd op de been gehouden
  Liefs Margreet

  • Dat is, denk ik, omdat je dan met de chakra mee draait… in mijn massageopleiding heb ik geleerd dat als iemands chakras allemaal correct draaien, wat zeer zeldzaam is volgens mij, dan draait chakra 1 v e vrouw met de klok mee en de richting wisseld bij ieder volgende chakra. Bij een man draait chakra 1 n links en wisseld zo verder….
   gr. Deb.

 37. Wat grappig om dit te zien: de afgelopen weken heb ik een tijdje direct op mijn lijf de MIR-Methode gedaan met 1 hand. Na een paar weken ging het automatisch over in de manier die jij nu beschrijft. En inderdaad: snel effect! Is direct op het lijf te intensief misschien?

  • Beste Vera
   Dat zal per persoon verschillend zijn. Iedereen reageert anders.
   Het is het proberen meer dan waard. Wanneer het dan toch te heftig is doe je het op de bekende manier. Je zou het dan na een poosje weer kunnen proberen. Het is trouwens wel mooi hoe jij het eigenlijk intuitief al op pakt Veel succes en een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 38. Beste Mireille

  Dit heb ik van af het begin gedaan, al direct toen ik de methode ontdekte in 2009. Ik leg mijn hand op mijn hart en aai met de andere hand, dit is ontspannender en minder vermoeiend voor mij

 39. Dank je wel, Mireille, wakker wordend met een lijf waarin van alles voelbaar was, deed ik mee met je filmpje – het voelde meer als Reiki voor me zo.Ben blij weer te zien dat mijn pijntjes in eerste instantie een vraag om aandacht is. Lieve groet, Janny

  • Beste Janny
   Mooi dat het voor jou voelt als Reiki. Het betekent dus eigenlijk dat je heel gevoelig bent en dat het heel diep werkt. Ik vind het ook mooi dat je zo bewust bezig bent want zoals je zelf aan geeft dat je pijntjes een vraag om aandacht is. Ik zou zeggen ga lekker door met Mirren want het werkt. Een dikke knuffel van mij.

   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 40. Dag Mireille,
  Reeds geruime tijd doe ik de MIR-Methode bij het slapengaan. Ik slaap naakt op een aardingslaken. Als ik dan aai begin ik met mijn handen op mijn buik maar ik voyageer met mijn handen steeds over mijn gehele lichaam. Soms te gek hoe ik dan geneigd ben zelfs mijn knieën te gaan aaien ed. Niet bepaald wegens pijntjes, gewoon spontaan. Ik denk er niet te veel over na, ik volg gewoon…
  prettige Mir dag. Bedankt Diana

 41. hi Mireille,
  Ik vroeg me af, terwijl ik het video-fragment bekeek, of het zuiver voor je voelt om deze uitbreiding te delen. Het voordoen van deze nieuwe manier leek op je keel te slaan.
  Terwijl je anders altijd als een nachtegaal klinkt.
  Groetjes, Monique

  • Beste Monique,
   Het voorbeeld is hoe het voor mij was. Iedereen legt z’n hand op de eigen plekken op het lichaam. En ja, mijn eigen zoektocht is ook zichtbaar. Steeds verder durven af-wikkelen om werkelijk te kunnen zeggen wat ik wil zeggen. Als je hoofdstuk 13 van mijn boek leest, weet je waar het naartoe beweegt. Ook voor mij zijn er uitdagingen! Mooi dat je het gezien hebt. En ik durf te laten zien hoe het voor mij is, zodat anderen het ook durven te doen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 42. Wat grappig, dat je hier nu mee komt. Ik legde gisteravond heel spontaan mijn handen op mijn buik en dat voelde heel goed!
  Hartelijke groet, Carla

  • Beste Helna,
   Bedoel je dat letterlijk, dat je het fysiek niet kunt? Wat je zou kunnen doen, is een heel zacht kussen klaar te leggen voor de plekken waar het zeer doet. De meest aandacht vragende plek eerst. En dan de 9 stappen aaien, terwijl je de zere plek zachtjes tegen het kussen laat rusten.
   Hoop dat het je goed mag doen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • of als je je rug, nek of achterhoofd bedoel, j hand ter hoogte van deze zone langs de voorkant leggen en je voorstellen dat het dwars door je lichaam contact maakt met die plaats, want dat doet het ook hoor… misschien samen met een zachte kus ?

 43. Joepieeeee! Van begins af aan MIR ik met die bewuste, zachte en trage (soms bijna meditatieve) streling! (zalig!) 🙂 Ik aai gewoon het lichaam zelf, of die plekken waar mijn handen naartoe getrokken worden (ik aai dus niet de hand op die plek, maar rechstsreeks de plek).
  En ik ga zelfs nog verder: ik MIR (als dat kan) liggend en met gesloten ogen, omdat ik het gevoel heb dat wij mensen dan minder “mentaal” bezig zijn, maar meer met ons hart en gevoel – en vaak viel ik hierbij in slaap… maar herinnerde me altijd precies welke van de 9 zinnen de laatste was, die ik voor het in slaap vallen nog gezegd had. Is dat niet grappig? En dus zette ik het MIR’ren som uren later voort met de dan daarop volgende zin, alsof er geen onderbreking gebeurd was…
  Moge het MIR’ren nog veel koesterende uren te weeg brengen… voor onszelf, voor onze mede-aardebewoners – en hopelijk snel ook voor onze planeet! 🙂

 44. Een bijzondere manier die ik nog niet kende. Ik heb via Prisma Coaching een aantal jaren geleden de MIR-Methode ontdekt en toegepast. Heel effectief. Dankjewel voor deze toepassing.

 45. Ik aai al vanaf bijna het begin delen van mijn lichaam. Bij stap 3 (vader/moeder loskoppelen) maak ik met de ene hand trekkende bewegingen aan de vingers van de andere hand, één voor één, om dingen los te laten.
  Ik aai mijn (boven)armen bij stap 7 (basisbehoeften aanvullen) om mezelf “lief te hebben”. Ik aai mijn handen op de hoogte van de diverse chakra’s, van onder naar boven bij stap 8 (chakra’s en aura optimaliseren) om met een cirkelvormige beweging weer omlaag te gaan om mijn aura aan te geven.
  Beide handen op mijn onderbuik en intensief masseren van mijn handpalmen tijdens het opnoemen van de stappen geeft een rustig gevoel. Luister naar wat je lichaam vraagt!

  • Beste Inge,
   Ja, mooi hoe je dat al intuïtief deed! Ik vind het zo leuk dat veel mensen dat ongemerkt al toepasten! Ben erg blij dat het goed voelt voor je!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.