Home » Artikelen » 57. Emoties eerst!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

57. Emoties eerst! — 96 reacties

 1. Einde schooljaar, voor mij als juf altijd een moeilijke periode, afscheid van de kinderen, afscheid van ouders die zo fijn hebben meegeholpen, afscheid van collega’s die een andere baan krijgen, afscheid van alles wat er dat schooljaar is gebeurd,trots op m’ n kind die alweer zulke grote stappen maakt, moe van de laatste loodjes, … Mooie woorden die gesproken worden,… Als hoogsensitief persoon komt dat alles steeds weer te diep bij mij naar binnen waardoor ik zo te emotioneel word dat ik er helemaal leeg op loop en waar ik ook best wel last van heb. Ik had gehoopt dat ik dit jaar wat minder emotioneel zou zijn, nu ik al een hele poos aan het mirren ben, maar dat was niet zo. Een hand op m’ n buik leggen bij het mirren helpt wonderlijk goed, ik heb veel minder last van een opgeblazen buik… Ik ga maar vrolijk door met mirren. De lezing in Amsterdam kon ik helaas niet bij zijn, is er binnenkort weer een lezing in deze regio? Vriendelijke groet, Neeltje.

  • Beste Neeltje,
   De volgende lezing is in Rotterdam op 2 september. Weet niet of je daar in de buurt woont. En 28 november organiseer ik een Be the MIRror dag in Amsterdam. Ik wens je veel sterkte met de laatste loodjes en ben blij dat de MIR-Methode je zo goed steunt bij alle emoties!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 2. Beste Mireille,
  Sinds 8 maanden doe ik de oefeningen van de MIR methode.Ik kan soms mezelf niet onder de controle houden door angst bijvoorbeeld. De MIR methode werkt heel goed bij mij als ik dat soort buien krijgt. Dit wou ik even zeggen om je complimenten te geven om dit soort methodes zo bekend te kunnen maken en dat ook werken!
  Nou ,mijn vraag gaat over een vriend. Hij heeft een lichte vorm van epilepsie. Hoe zou de MIR methode kunnen werken bij hem? Hij is niet bekend met deze methode. Ik wil hem dit methode kunnen introduceren en daarbij ook kunnen overtuigen dat iets zou kunnen opleveren!

  Ik hoor graag van u :)!
  groetjes!

  • Beste Patricia,
   We hebben tot nu toe nog geen berichten van mensen gehad dat hun epilepsie definitief is verholpen, of dat aanvallen langdurig weg bleven. Ik heb er ook nog niet om gevraagd, eerlijk gezegd. Ik heb wel van een moeder gehoord dat haar zoon van 14 geen aanvallen meer gehad heeft sinds 2 jaar, maar dat was bij een jonge jongen en veel kinderen schijnen er ‘overheen te groeien’. Het enige wat je kunt doen, is hem de MIR-Methode laten zien en vragen of hij het eens wil proberen, maar overtuigen kun je hem niet. Ik hoop dat hij het wil proberen!
   Hartelijke groetjes en fijn dat je zo om die vriend geeft!
   Mireille Mettes

 3. Hoi,

  Ik blijf wakker worden met hartkloppingen ’s nachts. Waarschijnlijk hyperventileer ik in mijn slaap.
  Heb er een betablokker voor gekregen, maar deze helpt niet en hart is in orde.
  Kan MIR-Methode me hierbij helpen??

  • Beste Ingrid,
   Zolang je ook onder toezicht blijft van je arts, kun je de MIR-Methode gewoon gaan doen. Besef dat het een helingsmethode is die begint bij de diepste oorzaken en dat het dus z’n tijd nodig heeft. Ik wens je veel geluk en een rustig hart!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 4. Dag Mirre, dank je wel voor de methode en ook dank dat je dit zo graag deelt met vele mensen! Ik ben zelf nu een week of 5 bezig maar gebruik de zinnen in diverse volgordes, maakt dat uit? Hartegroet, Caroline

  • Hai Caroline,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ja, de volgorde maakt uit! Probeer zoveel mogelijk de volgorde aan te houden zoals ik het heb ontworpen!
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 5. beste Mireille,
  Ben nu 8weken met de MIr-Methode aan de gang. Ben 60j.en twee jaar getrouwd met een weduwnaar van 74 jaar. Mijn man is 4jaar geleden overleden. Was erg uit mijn evenwicht,ook door mijn jeugd. Nu zegt mijn man dat ik stabieler ben geworden. De MIR-Methode doet me heel goed. Nu is mijn enigste kind zwanger en door de emotie val ik even terug. Daarom ga ik er juist mee door. Verder heeft mijn man artrose en hij gelooft niet in de MIR-Methode. Toch wil ik proberen hem te gaan behandelen. Bij dieren werkt het ook. Kan ik hem dan zelf aaien? Deze methode is een geschenk uit de hemel! Bedankt Mireille.

  • Beste Mayke,
   Je kunt je man alleen behandelen als hij je toestemming geeft. Toch is mijn houding altijd dat als iemand het zelf kan doen, dat hij het dan ook zelf moet doen. Ga hem niets opdringen, maar besef dat als jij verandert, er in hem ook al dingen veranderen.
   Mocht je zijn toestemming hebben en toch willen behandelen, kijk dan bij de veel gestelde vragen. Daar staat uitgelegd hoe je het moet doen. Dan aai je je man, terwijl je de 9 stappen opzegt en daarna behandel je jezelf.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 6. Ik sluit me helemaal aan bij de vorige reactie.
  Ik gebruik de Mirmethode ook voor het inslapen ,ik begin meteen te gapen en meestal ben ik snel ivertrokken. Laatst paste ik op mijn 7 jarige kleinzoon Mees, die aangaf slecht in te kunnen slapen en ik vertelde hem een “trucje”: zijn hand aaien. De volgende dag, ik was het eigenlijk alweer vergeten, riep hij enthousiast ” oma t helpt!” Ik was helemaal blij

 7. Lieve Mireille,
  Heel erg bedankt voor je mail. Ik pik de MIR-Methode weer op. Ik ben al een paar keer begonnen, maar haak dan af.Zomaar, ik laat me opslokken door allerlei zaken. Iedereen kent me als een doorzetter, maar dit voor mezelf doen , houd ik niet vol. Daar moet ik ook wat aan doen….

  • Beste Maria,
   Ja, die liefde voor onszelf! Hang overal in je huis de 9 stappen op. Dat maakt het makkelijker om te onthouden. En misschien de video ’s bekijken over zelfliefde zaaien?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 8. een een aantal jaren geleden stierf mijn zus plotseling, de maand daarop stierf mijn vader, de maand daarop bleek borstkanker te hebben, de maand daarop bleek ik ook diabetes te hebben. ik heb nu erg veel moeite om alles te verwerken, ik hoop dat de MIR-Methode mij kan helpen.

  • Beste Marga,
   Ja, soms deelt het leven rake klappen uit. In jouw geval vele achter elkaar. De MIR-Methode kan je erbij helpen. Het is wel belangrijk het lange tijd vol te houden, zodat je jezelf ook de tijd geeft om alles te verwerken.
   Veel sterkte en geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 9. Ik snap iets nog niet helemaal. Dit stuk gaat over emoties een ander over bijvoorbeeld exceem. Moet je je dan focussen op het probleem voor je gaat mirren oid? zodat je weet dat je dat aanpakt of maakt het niet uit wat er is en gaat je onbewuste toch wel ergens mee aan de slag. Ik wil wel gericht wat dingen aanpakken namelijk maar hoe doe ik gericht de MIR?

  • Beste Jannie,
   Je hoeft niets toe te voegen aan de MIR-Methode, omdat de 9 stappen al het werk al doen. Toch zijn er mensen die een klacht noemen, bijvoorbeeld ‘eczeemplekken weg’ en daarna de 9 stappen. Dat zou je ook kunnen proberen. Doe wel maximaal 1 klacht per week erbij.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Hoi Mireille een vraag over mijn hondje komt uit Bosnië, heeft als pup honger gehad, hij is nu 6 maand het eten is een obsessie, hij schrokt, als je in de buurt komt van zijn eten gromt hij, niet ik bang ben ik neem het bakje gewoon en geef het dan opnieuw, maar ik heb het idee dat het erger wordt in plaats van beter, als er geen eten is is het een schat van een hondje, kan hier de MIR-Methode nog bij helpen, wil alles doen om hem te leren dat er genoeg is.
  Alvast bedankt gr. Rika

  • Beste Rika,
   Ja, je kunt de MIR-methode bij je hond doen. Gewoon over zijn rug aaien en tegelijkertijd de 9 stappen 3x noemen. Zoals je het bij jezelf ook zou doen. Liefst wel nadat hij lekker gegeten heeft! Zeker 2 weken blijven doen. Als dat niet werkt, een keer contact opnemen met een MIR-Methode begeleider! Een aantal van hen is gespecialiseerd in dieren.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. dag Mireille
  doe al een tijd de MIR-Methode en ben er blij mee, maar kan soms zo kwaad worden[ wat ik van mezelf niet ken], maar laat het er maar uit komen en ga gewoon verder en hoop dat je eens een lezing geeft in het zuiden van het land
  bedankt lieve groet Maria

  • Beste Maria,
   Ik schreef eens een artikel over woede. Daarin staat o.a. dat de woede aangeeft dat je ergens heel erg behoefte aan hebt. En dat er veel vuur in je zit dat geen goede uitweg heeft. Ik zie woede altijd graag, omdat vurige mensen degenen zijn die de veranderingen teweeg brengen!
   Er is een lezing in de maak in Heerlen, dus komt goed!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Heb 2 maanden de mirmethode gedaan, maar merkte geen vooruitgang, voel me vaak down en moet mezelf n schop geven, kom vaak tot niets, terwijl ik zo kon genieten van alles, het duurt veel te lang.. Hoe moet ik het doen?

  • Beste Tooske,
   Mensen die werkelijk niets merken, kunnen de MIR-Methode op één manier tegen houden: doordat ze bang zijn voor hun kracht. Zou dat bij jou kunnen spelen? Als je je hier bewust van zou worden, zou dat alleen al de MIR-Methode weer in gang kunnen zetten. En niet meer jezelf schoppen!
   Liefs,
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 13. Hallo Mireille!
  Wat er aan ònderhuids trauma zit kun je niet wegwerken. Doordat ik `de nieuwe aarde ‘,van Eckhart Tolle lees en al 25 jaar aan dans doe, krijg ik steeds meer bewustzijn. Ik zie het zo, dat alles wat ik denk en waar ik tegenaan loop dat dát een reactie is van het hoofd, het onbewuste deel van het lichaam. Door erkenning òh ja, ik doe of denk het weer’en er liefdevol zonder oordeel naar te kijken, verliest het zijn bestaansrecht. Je koppelt jezelf los van de gedachte en daardoor kom je in de `zijns dimensie”. Dat er onbewuste gedachten zijn, is dus prima! Voor veel mensen is het zo, dat ze er vanaf willen en die mensen, lossen niets op met het doen van de MIR-Methode , omdat de afwerende gedachten dit in stand houdt. Ik merk dat ik er zo nu en dan, wakker in ben, door eerst bewust mindfull te zijn en dan pas de MIR-Methode te doen ,omdat er dan tijd is om een milde houding te trainen tegenover jezelf.
  vriendelijke groeten,
  Pauline.

  • Beste Pauline,
   Je standpunt deel ik niet. Volgens mij kunnen we met de MIR-Methode wel degelijk ons onbewuste in gang zetten en van alles loslaten, wat we daarbij ook aan ‘tegenwerkende gedachten’ hebben. Dat maakt ook dat mensen uiteindelijk werkelijk van hun verslavingen af kunnen komen.
   Ik ben daarbij blij voor je dat je zo’n mooie combinatie hebt gevonden van verschillende methodes die voor jou goed voelen.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste Pauline,

   Natuurlijk kun je op verschillende manieren iets bereiken maar het is door de wetenschap (celbiologie) bewezen dat cellen reageren op gedachten, m.a.w.gedachten geven opdrachten aan de cellen en ik denk dat de MIR methode hierdoor zo effectief is. Een cel bezit alle eigenschappen en functies van het menselijk lichaam, een mimi mensje dus, met het vermogen om gedachten op te vangen en daarop te reageren. Bij de MIR methode zijn het geen afwerende maar positieve suggesties waarmee de conglomeratie van cellen, die het lichaam vormen, in haar ongelofelijke intelligentie in staat is zo te verwerken dat er een optimale situatie ontstaat die genezing bevordert. Ook het fysieke lichaam, een manifestatie van de ziel, wordt gevoed en ondersteund door het universum en wil daarom de hoogst mogelijke zijnsvorm bereiken en dat is Liefde. En gezondheid is daar een uitdrukking van!
   Deze wijsheid heb ik niet van mezelf hoor: Veel gelezen over dit onderwerp, o.a. De Biologie van de Overtuiging door Bruce Lipton.😊

   Groetjes,
   Katja

   • Nog iets: “concentreer je op wat je wil bereiken en focus je niet onnodig op de manier waarop, en je zult het bereiken!” en

    “The energies and focus must be directed away from the physical symptoms. It is reinforced inadvertently. The creative energy, properly used, will drain away the energy that is now forming the symptoms” Seth, The Early Sessions, Book 7 En dat is precies wat de MIR-Methode doet

 14. Hoi Mireille,
  Ik ben nu net aan m’n 4e maand begonnen. Merk wel verschil maar weet ook dat er een hele dikke laag afgepeld moet worden. Ga dus zeker verder. Soms hoop ik dat ik wakker word en de laag weg is en ik vrijuit zonder ballast en pijn opsta. Het blijft hard werken om de verandering te doorleven en te doorvoelen.
  Groetjes Anita

  • Beste Anita,
   Ja, het kan soms zo taai zijn. Misschien een idee als je een keer mee doet bij een lezing? Dan gaan we als hele groep aan het werk en dat wil nog wel eens een versnelling geven. Je kunt ook een keer naar een MIR-Methode begeleider. Die kan een MIR-Methode op Maat voor je maken en dan een flinke laag helpen afpellen.
   Hoe dan ook, ik wens je veel geluk en ben blij dat je het nog altijd kunt opbrengen om de MIR-Methode te doen.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 15. Heel toevallig kwam ik bij het “googlen” op jouw site terecht in december jl. Ik was meteen erg geinteresseerd in jouw video en heb de dagen daarna zowat alles op je site gelezen en ben meteen gaan mirren. Ik heb door een aangrijpende gebeurtenis enorm veel lichamelijke problemen gekregen, die leken op reumatische pijnen, ernstige medicijnvergiftiging en heb kantje boord gelegen. Ik sliep heel slecht, was enorm vermoeid en heb tot december last gehad van oa spierpijnen, stijfheid etc. Ben bij verschillende specialisten onder “behandeling” geweest..
  En nu vanaf december…eerst werd ik ongelooflijk moe, kon hele dagen slapen. Ik gaf hier aan toe, ik moest wel. Na een maand of 4 voelde ik me energieker worden. Wat een groot verschil!!! Enorm. Ben toen een week of 3 gestopt, maar werd weer wat vermoeider. Misschien omdat ik weer zoveel meer kon en deed?? Ben nu weer bezig 1 x per dag en ik ga er nog heel lang mee door. Ik heb totaal geen reumatische/stijfheidsklachten meer. Geweldig.
  Ik voelde altijd dat mijn lichamelijke problemen door emotie waren ontstaan, maar geen enkele arts kon mij hiermee helpen.
  Ik ben weer een stukje de oude energieke persoon, die ik was.Hartelijk dank voor jouw geweldige therapie. Wil je tzt daarvoor nog eens persoonlijk komen bedanken op een of andere MIR bijeenkomst.
  Alvast warme groeten.

  • Beste Hans,
   Wat mooi dat je er zo van bent opgeknapt en je energie weer terug hebt, hoera! Heel erg bijzonder dat jouw lichaam die ‘harde’ lichamelijke klachten zo kon loslaten. Ben erg blij dat je er nog bent en ja, wie weet zie ik je een keer. Als je je ervaringen op onze resultatenpagina zou willen schrijven, heel graag!
   Ik wens je heel veel geluk en dat je nog veel mooie dingen kunt doen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 16. Wat een geweldige methode is het MIRREN toch!
  Deze nieuwsbrief van Mireille geeft aan wat emoties allemaal met een mens kunnen doen. En ja…ik sluit mij hier helemaal bij aan. Het is waar dat de MIR Methode prima werkt m.n.ook op emoties. Ik heb het ervaren! Mijn lichaam en geest werkt beter dan ooit. In augustus 2013 gestart met de MIR Methode. Slapen gaat beter /rustiger. Mijn bloeddruk is prima sinds ik MIR!
  Ga hier zeker mee door en zal het bij regelmaat blijven toepassen.
  Zegt het voort..zeg het voort!

  Bedankt Mireille, ik blijf je volgen.
  Groet, Maaike

  • Beste Maaike,
   Wat fijn om te horen dat het je zo goed doet! Zo mooi dat je bloeddruk het laat zien! Zou je je ervaringen misschien bij de resultaten pagina willen schrijven?
   Dankjewel en ik hoop dat er nog meer voor je komt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 17. Beste Mireille

  Ik ga terug elke dag opnieuw de MIR-Methode doen en blijven volhouden.

  Ik geloof voor de volle 100% in jou methode!

  Bedankt!

  • Hai Lode,
   Ik herinner me je naam nog. Fijn dat je het nog weer een kans wilt geven. Je neemt dan eigenlijk weer het contact op met je onbewuste en uiteindelijk zullen de oude belemmeringen gaan verdwijnen. Ik wens je veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Het is tof dat je men berichtje antwoord Mireille en ik vind je gesprek met Lilian tof en interessant.

    Ik wilde je nog iets vragen, kan het zijn als ik mij niet kan ontspannen fysiek dat de MIR methode daarom niet aanpakt?

    Groetjes Lode

    • Beste Lode,
     Nee, je hoeft voor de MIR-Methode niet te kunnen ontspannen. Het is eerder andersom: je gaat langzaam maar zeker (kan maanden duren) meer en meer van binnenuit ontspannen. Dus ga gerust verder en laat de resultaten maar vanzelf ontstaan.
     Veel geluk!
     Hartelijke groetjes,
     Mireille Mettes

     • Dag Mireille

      Nogmaals hartelijk dank voor je antwoord. En ik wens jouw ook veel geluk toe!

      Groetjes Lode!

     • Dag Mireille

      Ik ben de laatste tijd wat moe, misschien een eerste signaal van de MIR-Methode hopelijk!

      Groetjes Lode

  • Beste Mireille,

   Anderhalf jaar geleden is mijn man overleden na een huwelijk van 47 jaar. Ik ben nu 76 jaar en mag over mijn gezondheid niet klagen. Het eerste jaar veel gedaan, zo gewerkt in de tuin, opruimen, deed van alles. Maar sinds kort gaat dat wat minder. In huis gaat het wel, maar buiten ziet de wereld er zo anders uit, vreemd, alsof ik in een decor loop. Ik moet nu alleen verder en mezelf wat gunnen. Ik realiseer me, dat ik nooit geleerd heb van mezelf te houden. Er werd alleen van mij gehouden, als ik gehoorzaam was. Mijn wil stond achter de deur. Mijn moeder had een traumatische jeugd gehad, een huwelijk wat mis ging en toen ook nog een kind.
   Dus heb mij altijd aangepast. Eerst de ander en dan ik pas. Vond dat ook heel gewoon. Maar nu moet ik mijzelf toch zien te vinden.
   Ik heb besloten het Mirren weer op te pakken. Ben daar ooit mee begonnen omdat ik mijn voeten kapot krabde, is toen helemaal overgegaan. Ik krab weer, ik denk, omdat mijn voeten van mezelf zijn.
   Toevallig was ik net weer begonnen te lezen in What the bleep do we know. Ik denk dat in mijn jeugd netwerken in mijn brein zijn ontstaan, die nu blokkeren. Ik heb ook moeite ermee als iemand aardig tegen mij is zonder dat ik er wat voor heb gedaan. Je moet het eerst verdienen, zo ben ik opgevoed en dat gevoel heb ik nog steeds. Dat weet ik al heel lang, maar het wil niet weg.
   Mijn moeder zei dan, als je niet doet wat ik zeg, kijk ik je door de muur heen en dan zette ze een paar grote ogen op. Ja, dan gehoorzaam je wel. En bovendien had zij het zo slecht gehad vroeger, daar kon je niet tegenop.
   Maar ik heb het wel zover gered, dus moed houden. Ik heb veel vertrouwen in de MIr methode. Lieve groet van Corrie

 18. Heel herkenbaar dat je schrijft dat emoties laagje voor laagje loskomen. De golfbeweging is bij mij ook duidelijk merkbaar. Ik doe nu 10 weken minimaal twee keer per dag de MIR-Methode. Ik merk vooruitgang, maar ben er nog niet. Ga daarom gewoon nog een poosje door.

 19. Hoi Mireille,
  Me uitspreken- eigen mening geven was er vroeger bij ons thuis niet bij.Nu geblokkeerd bij “durven” zingen..stem blokkeert – geen ruimte nemend etc.
  Welke stap van de MIR-Methode werkt hier misschien ook op?
  Groetjes !
  Pascale

  • Beste Pascale,
   De meeste stappen werken hieraan mee. Het zit sowieso in stap 1, 2, 3, 4, 7 en 8. Doe wel altijd alle 9 stappen, want ze werken met elkaar samen. Ik hoop van harte dat je je stem weer vrij gaat krijgen en voluit durft te zingen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Dank je Hartelijk Mireille! ik zet door en heb een consult bij een stembevrijdingscoach 😉
    Je nieuwe brief; ruimte nemen omhelst dit ook.
    ThanX
    Pascale

 20. Ik doe al een paar maanden de MIR methode. Vooral het in slaap komen en door slapen gaat nu heel goed. Maar ik heb nog een vraag: Ik heb last van claustofobie.Heel…heel erg. Durf niet in de lift, w.c. deur niet op slot. In een vreemde auto 10x proberen op de deur nog wel open gaat.Pas een nieuwe auto en nu rijd ik met het raam een stukje open. Totdat de auto weer vertrouwd is. Maar…waar het vandaan kom??? en het wordt steeds erger. Kan de MIR methode ook hierbij iets voor mij doen, zodat ik van die onverklaarbare angst af kom.
  Groetjes,
  Joke

  • Beste Joke,
   Ja, daar is zeker wat aan te doen. Het is een kwestie van die intense angst langzaam maar zeker weer uitwissen. Het heeft waarschijnlijk de oorsprong tijdens je geboorte. Op het moment dat je door het ‘geboortekanaal’ gaat, is dat een heel benauwende ervaring wat later kan leiden tot claustrofobie. Het heeft in ieder geval te maken met een herinnering van vroegere. De MIR-Methode helpt je om het laagje voor laagje af te pellen.
   Groetjes en succes!
   Mireille Mettes

 21. Lieve Mireille,
  Vanmorgen stond ik op met de gedachten, ik wil wat gaan doen met de oude pijnen uit mijn jeugd. En krijg deze dag de nieuwsbrief over emoties. Doe nu een week de MIR-Methode, sinds je lezing in Amsterdam. Ik heb heel veel aan de nieuwsbrieven. En de lezing was heel mooi Dank !

 22. Een tip die ik kreeg van een cardioloog: een uur voordat je naar bed wil, tv uit en een uur naar klassieke muziek luisteren.
  Ik doe dat al zeker 2 maanden en het werkt! Ik ben binnen 10 min in slaap!

 23. Even laten weten dat ik de MIR-Methode al 2 jaar of langer in mijn gereedsschapskoffertje altijd bij me heb.
  Vooral ’s nachts als ik niet in slaap kom of wakker wordt en niet opnieuw in slaap val MIR ik een of twee keer en ik val altijd binnen korte tijd weer in slaap. Dat was voordien een drama, kon uren wakker liggen of helemaal niet meer in slaap komen.
  Dank je super blij mee!!!

 24. Nu we het toch over oude trauma’s hebben ,wil ik iedereen aanraden die bindings angst of verlatings angst heeft het boek van Hannah Cuppen aanraden een echte eyeopener ,zoveel herkenning !

   • Het boek van Hannah Cuppen heet LIEFDESBANG en ik ben het met Hanna eens een geweldig boek !
    Harte~groet, en bedankt Mireille voor de MIR, het ondersteunt me heel goed op allerlei gebieden.

 25. Alhoewel het slapen nu weer wat minder goed gaat heb ik de eerste weken geslapen als een blok beton, heerlijk! Ik MIR nu 6 weken en nog steeds zit er een nare lucht aan m’n urine. Ph waarde daarvan is perfect. Ik ben nog steeds wel heel erg moe dus ga vrolijk door met mirren.

  • Ha Anneke,
   Ja, wat fijn dat je door wilt gaan. Veel emoties verdwijnen laagje voor laagje. Het komt heel vaak voor dat je dan betere periodes hebt en dan weer wat minder, dan weer wat beter. Het gaat in golfbewegingen en wordt langzaamaan steeds stabieler. Ik wens je een heerlijke blijvende nachtrust!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Dankjewel Mireille en super trouwens dat je dit kosteloos met iedereen wilt delen. Kostbare juweeltjes zulke mensen. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.