Home » Artikelen » 194. Depressief? 11 redenen om te gaan lopen!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

194. Depressief? 11 redenen om te gaan lopen! — 52 reacties

 1. HOI Mireille.
  Ben nu al een tijdje bezig met de MIR-Methode gaat goed ,ben naar een begeleidster geweest ben nu al aan mijn tweede protocol bezig waar ik
  Ik de eerste aan mijn 5de kristal chakra héb gewerkt en nu aan de de 7de ga werken ik heb al zoveel gedaan teveel om op te noemen.Wat is deze methode mooi en helend.did jaar word ik jaar 80 jaar hoe mooi is dat.Mijn man heeft parkinson wat zou ik het fijn vinden als ik hem kan aanzetten om het ook te doen want bij de lijst zie ik het niet staan
  Lieve groeten Riet en bedankt.

  • Beste Riet,
   Ja, er zijn wel een paar mensen met Parkinson die de MIR-Methode doen, maar ik heb er nog geen blijvende resultaten over teruggehoord. Duimen dat er iemand is die het als eerste gaat melden!
   Groetjes, Mireille

 2. heb in augustes 2016 medicijn vergifteging gekregen ,door een verkeerde inschatting van h.o.p ,door naar de geriater ///door hem kwam ik op de spoed te liggen ,en wel10 dagen
  dag en nacht werden er mensen ingebracht ,die werden door gestuurd naar de betreffend afdeling ,,de 10 dag heb ik gevraagd lig ik hier als expirement ,,nee hoor was het ,maar werd s middags naar huis gestuurd,,,en heb het bij de dood afgehaald ,en niemand die het uit legde ,,woon in een inleun woning ,en kreeg van de zorg 10 min zorg ,maar ze waren
  dag en nacht bij me,
  nu gaat het wat beter ,,maar het slaat steeds toe en ben dan weer totaal los.
  ik geloofde al nergens meer in ,,en nu helemaal niet meer
  ben 86 jaar en heb geen leuke oude dag ,,had nooit medicijnen , erg verdrietig ben ik .

  • Beste Hannie,
   Wat naar hoe het met je moet gaan deze jaren… ben wel beetje blij met de extra zorg die je hebt gekregen. Ik wens je heel erg veel sterkte en hoop dat er nog wat zonlicht voor je mag gaan schijnen!
   Sterkte, Mireille

 3. Mireille,
  Vanaf oktober 2016 was ik van de ene week op de andere dodelijk vermoeid, zonder aanwijsbare medische reden (althans volgens de reguliere artsen)
  Hoewel de fysieke energie in maart 2017 weer wat toenam, kreeg ik last van zeer zware depressieve klachten. Tijdens een van mijn medicinale wandelingetjes kwam ik op 2 mei langs het huis van Marleen Maas, die ik nog vaag kende van 25 jaar geleden. Op haar huis hing iets over de MIR-Methode.
  Hoewel ik depressief was en in eigenlijk niets was geïnteresseerd, zocht ik toch op het internet op wat MIR was… ik bekeek de website, bekeek de video van de methode en startte meteen met het doen.
  Na 4 dagen merkte ik dat de zuigkracht om in het grote niets te willen verdwijnen af nam. Een dag later kon ik het daglicht weer enigszins verdragen en tot op de dag van vandaag heb ik de MIR-Methode niet één dag overgeslagen, fysieke en mentale energie blijven verbeteren en er vinden nog steeds veranderingen in mijn zijn plaats…

  Zó fijn om zelf het heft in eigen hand te kunnen nemen…

  Dank je voor het delen van je vindingen.
  Ik heb vanavond genoten van je lezing/vertelling in Beek en Donk…

 4. Hoi Mireille,
  Ik heb regelmatig last van Prikkelbare darm syndroom. Nu ook weer ondanksdat ik de MIR-Methode doe.
  Kun je daar misschien iets over zeggen.
  Alvast bedankt voor je antwoord.
  Vriendelijke groeten Ria

  • Beste Ria,
   De darmen zijn enorm gevoelig. Heb je veel emotioneel intense dagen, dan zal je dat in je buik kunnen voelen. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld last hebt van een gevoel van ‘in de steek gelaten zijn’ of dat je vasthoudt aan iets, wat je niet meer vast hoeft te houden. Oftewel, er kunnen vele oorzaken zijn voor het prikkelbare darm syndroom. Geef je lichaam de tijd om het uit te werken. Heb je er teveel te vaak last van, neem dan een keer contact op met de MIR-Methode begeleider.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Twee jaar na verlies van mijn bedrijf en dus ook inkomen, ben ik ondanks hulppogingen van instanties zoals de gemeente, etc. financieel nog steeds niet “boven jan” of heb daar uitzicht op.
  Ik mankeer zoveel (fysiek), zit in een vicieuze cirkel, ik ben niet meer de power-vrouw van vroeger. De depressiviteit slaat dan wel heel makkelijk toe.
  Ik zou zo graag gaan lopen, maar de (medisch) onverklaarbare pijn in mijn rug maakt dat ik de hoek van de straat niet haal. (Behandelingen (bv fysio) worden niet vergoed door de verzekering, en zelf kan ik dat onmogelijk betalen, bijzondere bijstand daarvoor bleek niet haalbaar…).

  • Beste Pascalle,
   Poeh, wat een cirkel zit je in. De pijn in je rug, is dat in je onderrug? Dat is vaak de verzamelplek voor intense emoties die mensen nog moeten verwerken. Ik hoop van harte dat er op een of andere manier een doorbraak voor je mag komen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • ik heb pijn in de spieren dus benen en armen en schouders en heb een rollator gekocht[15 euro] bij de kringloopwinkel en kan zo toch dingen doen.heerlijk om toch te kunnen lopen

 6. Dit onderwerp is mij op het lijf geschreven. Begin dit jaar heb ik 6 weken lang een diepe wanhoop ervaren. Ik wist ’s morgens niet hoe en of ik de avond zou halen. Ik voelde mij ontheemd en de zin van het leven was uit mij verdwenen. Ik dacht:”Ik moet niet depressief worden” en ging ’s morgens een half uur wandelen met de gedachte:”Ik hoef nu alleen maar de lopen.” Geleidelijk aan veranderde mijn gedachte: “Ik heb de moed om niet depressief te worden.”
  Ik vind lopen de natuur het fijnst.Het heeft mij er echt bovenop geholpen. Ik ben weer thuisgekomen in mijzelf.
  Wat wel belangrijk is: om te lopen zonder bril, omdat het licht dan rechtstreeks de ogen binnenkomt.Dina

  • Beste Dina,
   Dankjewel voor je mooie voorbeeld. Zo duidelijk hoe je jezelf op de been hebt weten te houden! Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.