Home » Artikelen » 226. Pijn in je knie, hoe komt dat?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

226. Pijn in je knie, hoe komt dat? — 45 reacties

 1. Als reactie op Jolanda haar bericht hierboven , dat volgens haar de Mir niet helpt bij artrose , mogelijk of blijkbaar bij haar niet , ik kan zeggen dat het dus duidelijk wel helpt , ik doe ongeveer een 4 tal jaren dagelijks de Mir met bijzonder goeie resultaten allerhande ,
  ik heb al een aantal jaren artrose aan beide handen met de nodige verdikking , sinds kort is de verdikking totaal weg , aldus de artrose is daadwerkelijk weg eveneens de pijn uiteraard !! Dit dankzij het toepassen van de Mir Methode !
  Alle goeie resultaten die ik al ervaren heb zijn te veel om op te noemen , ik kan zeggen ” mensen die niet geloven in de Mir , ga gewoon door ” de bewijzen zullen je doen geloven !!

  Lieve groetjes aan Mireille

 2. Opmerkelijk is naar mijn idee/opvatting dat er verbanden zijn tussen allerlei (knie)klachten en Nederlandse spreekwoorden en gezegden met m.i. diepere oorzaken.
  In augustus 1989 kreeg ik een snijdende pijn in mijn linker knie. De kijkoperatie leverde beschadigd kraakbeen op dat verwijderd werd.
  Ik kwam erachter dat ik in een conflict verwikkeld was met mijn toenmalige directeur en “dat ik mijn ‘poot’ stijf moest houden en niet ‘door de knieën gaan'”. Van de pijn ging ik namelijk letterlijk door de knieën.
  Eerst gebruikte ik gedachtekracht en later de MIR methode om het gewrichtskraakbeen weer aan te laten groeien door de voedende werking van het gewrichtssmeer aan te zetten. De soepelheid in het kniegewricht kwam terug. Nog steeds pijnvrij en beweeglijk!
  Ook bracht dit mij het inzicht dat mijn directeur voornamelijk auditief was ingesteld (dat is toch helder) en ik visueel (kun je het plan op papier zetten).
  Door de communicatie -lettend op de oogbewegingen a la Neuro Linguïstisch Programmeren- te veranderen ontstond over en weer begrip voor elkaar.

 3. Wat een mooie reminder. Heb zo nu en dan wat pijn in knie, soms in beide. “Wist”eigenlijk wel waar het waarschijnlijk mee te maken heeft, maar door dit zo te lezen kan ik beter voelen dat het ook zo is. Margriet

 4. Hoi mireille ik heb jaren lang bij n podoloog gelopen daar had ik maar beter niet naar toe gegaan dan had ik nu n betere knie dan het nu is mijn knie heeft jaren lang naar binnen gestaan hij is vorig jaar zo goed mogelijk weer wat recht gezet maar t zal nooit meer echt goed komen en zal altijd pijn blijven houden vind dit erg moeilijk om hier mee om te gaan. Lieve groet Ursula veel succes met je goeie werk wat jij altijd doet ik vind dit erg tof van met je goeie liefdevolle inzet

 5. Het metafysische verhaal, dat is in veel gevallen niet de verklaring van aandoeningen. Ik ben voetreflex therapeut én ervaringsdeskundige. Ik liep weg met boeken als de ‘Sleutel tot zelfbevrijding’ en ‘Je kunt je leven helen’ maar toen ik last van mijn darmen kreeg en later een burnout, ervaarde ik de verbanden tussen, met name, de darmen en o.a. knie-, nek-, schouder-, heup-, (vermoeide)been-, oor-, oog-, neus-, conditie- en slaapklachten. Om maar wat te noemen. Om van de conditioneringen op het gebied van eten (maar ook houding, schoeisel, ademhaling, beweging en inderdaad het denken en de overtuigingen) los te komen is een lange weg. Vele mensen zijn hun klachten/ziekten gaan zien als ‘iets wat bij het leven hoort’ of ‘wat ouder worden met zich meebrengt”. Ik zit nu in een fase dat ik vaak naar het zoete grijp (ik pak er dan zeker ook de metafysche kant bij maar een fysiologische disbalans speelt ook een rol). Mijn spijsvertering wordt dan aangetast (net als bij koffie, alcohol, veel brood etc) en vervolgens word ik elke keer geconfronteerd met knie- en alle andere hiervoor genoemde klachten. Overigens passeert de gedachte aan een zekere koppigheid (knieklachten) ook de revue

 6. Hallo Mireille,

  ik heb geen pijn aan mijn knie maar aan mijn billen.Ik ben 20 kilo afgevallen door stress bij een burnout, en sindsdien heb ik pijn om te zitten. Ik ben sinds oktober aan het Mirren en het ging beter maar nu heb ik nieuwe spieroefeningen gekregen van de fysio en kan ik opnieuw nauwelijks zitten. Ik kom daardoor slecht tot rust.
  Is dit ook aan te pakken met de MIR-Methode? Ik kan helaas niet met mijn beide handen tot aan de bil( len) komen. Dus kan er geen hand op leggen en dan aaien.
  Hoe los ik dat op?

  Groetjes,Mirjam

  • Beste Mirjam,
   Zijn de oefeningen bij de fysio misschien te zwaar voor de bilspieren? Vaak helpt rust erg goed bij spierpijnen. Probeer de hand zo dicht mogelijk in de buurt van de bil te komen. Het lichaam weet dat je daar op doelt.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. hallo Mireille.
  Dit herken ik heel goed! Ik heb 2 heup operaties gehad dit jaar en was al lekker aan het werk om mijn krachten weer terug te winnen door oefeningen enzo, maar ik was erg gefrustreerd dat ik, nu ik weer beter ging, niet meer kon gaan en staan waar ik wilde. Ik was hierover erg kwaad en stond continu onder spanning. Op een dag had ik, bij het opstaan, erg pijn in mijn knie en volgens de symptomen was het een peesontsteking. Na een paar dagen werd ik ervan bewust dat dit allemaal woede was en dat het niets te maken had met teveel oefeningen. Ik zei tegen mezelf: nu moet je toch echt kalmeren anders gaat je hele gezondheid naar de knoppen en dan waren die operaties niet nodig geweest. Dus ben ik serieuser gaan mediteren en ademhalings oefeningen doen en met een paar dagen was mijn knie genezen!

 8. Lieve Mireille.
  Ik heb polyneuropotie en suiker. Ik ben 80 jaar dus ik ga niet mopperen. Ik doe de MIR-Methode geregeld, maar vraag of ik er nog meer aan kan doen.
  Ik blijf in beweging maar mijn stabiliteit is naar nul. Ik wil niet altijd pijnstillers slikken.
  Wat kan ik verder doen.
  Lieve groetjes
  Lidy B.

  • Beste Lidy,
   Ken je de methode om bijwerkingen van medicijnen aan te pakken? Die staat op de Be the MIRror-website. En heb je overgewicht? Dan kan je meedoen met de webinarserie, als je wilt, die over overgewicht gaat. Wordt binnenkort aangekondigd in de nieuwsbrief. Drink je voldoende water elke dag? Je kunt ook nog overwegen om een consult met een MIR-Methode begeleider af te spreken. Maar ondanks dat allemaal, kan je met de 9 stappen zelf al ver komen! Sterkte en vooral groeiende gezondheid gewenst!
   Groetjes! Mireille

 9. Lieve Mireille,
  Sinds een lezing van jou maanden geleden MIR ik. Ik had o.a. chronische lyme;15 jaar geleden opgelopen. Ik had die overwonnen, maar nu heb ik weer een borelia te pakken; al weken een rode kring in mijn knieholte. De huisarts wil mij antibiotica geven, maar daar ik al o.a. met darm en leverklachten loop en de werking ervan wordt betwist wil ik dit mijn lijf niet aandoen. 21 mei heb ik o.a. een teek verwijderd (uit mijn knieholte)Ik word helaas vaker te pakken genomen; ik woon en leef midden in de natuur. Ik loop al weer een aantal weken met gewrichts- en spierpijnen(ik heb ook fybromialgie) maar nu leg ik het verband met de herbesmetting met lyme. Kun je lyme ook genezen met MIRREN; ik geloof in het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam, en dat dit weer een uitdaging voor mij is. Kun je mij vertellen hoe ik dit moet MIRREN als je blieft? Ik wil n.l fit blijven en positief richten, maar ik weet van hoe ver ik toen moest komen; o.a.jaren in een rolstoel gezeten en heel ziek geweest. Ik schrijf niet graag op de p.c. , maar ik hoop echt dat je de moeite wilt nemen hierop te reageren. Er zijn helaas vast veel meer mensen met lyme.
  Ik ontvang je nieuwsbrief al.
  Veel liefs, I.R.

  • Beste I.R.,
   De ziekte van Lyme is helaas niet te onderschatten. Ik heb wel een aantal mensen in mijn praktijk gehad, maar ik weet niet hoe het nu met hen is. Waar ik bij het testen telkens op uit kwam, was stap 9. Alsof ze een flinke omweg aan het maken waren rondom hun missie. Dus eigenlijk van alles aan het doen waren, maar niet waar ze het liefste mee bezig zouden zijn. Het is dan alsof de teek hen wil afremmen, zodat ze opnieuw kunnen gaan kijken. Wat ik het liefste zou willen, is dat je een afspraak maakt bij een MIR-Methode begeleider om je te laten testen via een MIR-Methode op Maat. En ook samen met de begeleider kijken of antibiotica misschien toch mogelijk is, ondanks je darm- en leverklachten. Voor de fibromyalgie zou je mee kunnen doen aan het reuma-onderzoek. Wie weet kun je je gezondheid via dat onderzoek een boost geven. Het onderzoek komt na de zomer weer open voor nieuwe deelname. Staat dan in de nieuwsbrief, dus houd die in de gaten!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. Dag Mireille, fijn om die reacties over de knie te lezen en dat het soms hardnekkig kan zijn. 4 maanden schreef de MIR methode op de knie doen, en dan 2 keer per dag? Graag ook je artikel over de achillespees. Met hartelijke en dankbare groet Anna

  • Haha Mireille, leuk te zien dat ook jij af en toe reminders op een vreemde plek laat landen.

   Dankjewel voor deze pijn in de knie-verduidelijking. Er rinkelde een ander belletje bij mij hierdoor, omdat mijn moeder me vroeger de opleiding tot naaijuf heeft ontzegd. Met hulp van de MIR heb ik dit nu afgesloten (terwijl dit 50 jaar geleden is).
   Dankbaar mens dat lekker doorgaat met mijn handige handen 😉
   Liefs voor iedereen, Anneke

  • Beste Carine,
   Dat is even afwachten. Het hangt er vanaf of de pijn in je knie veroorzaakt werd door ‘je stappen niet kunnen/durven zetten’ of dat er iets technisch was, waardoor de meniscus eruit moest worden gehaald. Wil je het uitproberen?
   Laat me weten hoe het over een paar maanden met je knie gaat!
   Groetjes, Mireille

 11. Ik ben 6 maanden bezig met de MIR-Methode en ik zag gisteren dit artikel. Ik probeer al een lange tijd onder andere mijn missie te verduidelijken. Deze ochtend heb ik last van mijn knie… Opvallend!

 12. Ik had al jaar erge pijn in linker knie die steeds heftiger werd. Ik ben bepaalde etherische olie gaan gebruiken achter mijn oren en was binnen 3 weken weg. Nu jaar geleden en blijft dus weg. Denk dus ook iets emotioneels

 13. Bizar, al heel lang de MIR-Methode niet meer gedaan of iets van je gelezen en ja ik sta voor enorme stappen, huis verkopen, echtscheiding en eindelijk mijn eigen bedrijf beginnen en een nieuwe woonplek zoeken binnen 7 weken en ik heb geen idee waar? Wat is een plek waar ik tot mijn recht kom? Er op vertrouwen dat elke nieuwe stap in lijn is met een hoger doel… En dan opeens die extreme pijn en een in-mobiele knie……..en dan dit in mijn mailbox vinden….wat is het universum toch prachtig. Thank YOU. Ik denk dat ik die MIR-Methode maar weer eens ga doen. Dank je. Dee

  • Wat een stappen heb je te zetten Dee, en mooi om te lezen dat je het wel doet!

   Ik reageer omdat ik dit ken uit eigen ervaring en omdat ik je graag mijn overtuiging wil laten horen die me sindsdien vaak heeft geholpen bij 4 onverwachte verhuizingen en 4 keer baanverlies:
   ALS HET ECHT NODIG IS HET ER, ALTIJD!

   Bij elke keer twijfelen zei ik dit tegen mezelf, het Universum, God, Energie weet veel beter wat ik nodig heb dan ik zelf. God heeft een beter overzicht dan wij mensen.

   Ik bedenk me net dat die 8x totaal los stonden van elkaar. Schijnbaar draaide het bij alle keren om volledig vertrouwen te hebben in het Universum, God.

   Ik wens je veel moois toe in je leven
   Anneke

 14. Hallo Mireille,

  Ik herken heel erg wat je zegt over jezelf tegen houden. In mijn eigen praktijk (NEI coaching) heb ik bij oudere en heftige pijnklachten aan de knie gemerkt dat dit te maken heeft met koppigheid: (ingehouden)boosheid naar de ander,je poot stijf houden, weigeren of je onmachtig voelen om de eerste stap te zetten naar verzoening/vergeving. Herken jij dat ook?
  Groetjes, Monique

  • Beste Monique,
   Ja, dat zou ermee samen kunnen hangen, hoewel ik dan eerder pijn in de nek en hoofdpijn zou verwachten. Ik verheug me erop te lezen dat je je stappen hebt gezet! Succes!
   Groetjes, Mireille

 15. Hoi, ik ben een grote stap aan het zetten om gemakkelijker geld te verdienen. Heb ook geïnvesteerd, wat ik best spannend vind. Af en toe vanuit het niets pijn in mijn rechter! knie. Door het doen van de mir methode (doe ik nu al 5 weken) en mijn angst aankijken en er laten zijn, is de pijn al dagenlang niet meer terug gekomen!
  Groetjes, Eugenie

 16. Lieve Mireile,
  Ik heb al een enkele weken last van mijn heup,heeft niets met mijn gewricht te maken. Met yin yoga heb ik geen last.
  Het is waarschijnlijk een blokkade.
  Kan Ik dit met de knie vergelijken?
  Groetjes Ank.

  • Beste Ank,
   Ja, daar zit wel gelijkenis tussen. Met de heup spelen er dan ook nog mogelijk andere dingen, maar ook bij de heup hebben we ervaringen dat de pijn ineens verdween, wanneer mensen een stap in hun leven durfden te zetten. Bijvoorbeeld dat ze een beslissing namen, een knoop doorhakten.
   Groetjes, Mireille

 17. Hoi Mireille,

  Toen ik las dat stap 9 ervoor kan zorgen dat je werk onaangenamer kan worden dacht ohhhh….. Dus daarom voel ik me zo.
  Ik werk al 13 jaar bij dezelfde werkgever en bijna nooit met tegenzin maar dat is de laatste tijd wel anders. Ik voel geen voldoening meer en passie. Toevallig verleden week sollicitatie brief de deur uitgedaan (toeval bestaat toch niet,haha)
  Betreft de knieën, Ik had nooit last maar paar jaar geleden kort achter elkaar aan allebei de knieën aan een meniscus geopereerd. Zomaar uit het niks kreeg ik pijn. Geen gekke beweging gemaakt. Dus dat vond ik zo vreemd dat ik dit kreeg.
  Is daar ook een uitleg voor?
  1 knie is zelfs me meniscus eruit gehaald omdat ik pijn bleef houden en dik bleef na de 1e kijkoperatie. Nu denk ik, had ik toen de MIR-Methode maar geweten. Dan had ik misschien dit kunnen voorkomen.

  Lieve groet Chantal

 18. Mireille, Precies waar ik de laatste maanden last van heb (ik ben een poosje gestopt met de MIR methode) en kreeg pijn in al mijn gewrichten. ALDUS. Ga ik nu weer beginnen. Helaas zijn er nog heel mensen die mij voor “gek” verklaren! “Je kunt toch veel beter naar een dokter gaan”! word me dan gezegd! Gelukkig trek ik me daar niets van aan. Groetjes Joke.

  • Beste Joke,
   Ach ja, de MIR-Methode moet gewoon nog wat ‘gewoner’ worden. En als het nodig is, gaan we gewoon naar een dokter. Die zijn er niet voor niets. Hand in hand worden we het meest gezond!
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille, ik doe al 5 jaar met veel plezier de MIR-Methode, ik heb al meerdere MIR-Methodes op maat laten maken, en ben daar denk ik wel sterker door geworden, Door mijn R.A die ik op 23-jarige leeftijd kreeg, ik ben nu 63 jaar, heb ik kromme knieën en armen en ook rare vingers en handen, schouders enkels en voeten en nek, noem alle gewrichten maar op, of ik heb er pijn aan gehad. Heb nu geen pijn meer en slik ook geen medicijnen meer, alleen wietolie, maar is de MIR-Methode ook werkzaam voor mijn knieën, welke krom zijn. Ik zit in de rolstoel.

  • Beste Betsy,
   Wat fijn dat je geen pijn meer hebt! Wat moet dat alleen al heerlijk zijn! Wat bedoel je met je vraag of de MIR-Methode werkzaam is voor je knieën?
   Groetjes, Mireille

   • Ja ik ben blij dat ik geen pijn meer heb. Mijn knieën zitten vast en zou ze graag kunnen strekken en buigen..

    • Beste Betsy,
     Okee, dat zou misschien betekenen dat je pezen en spieren weer soepel en elastisch mogen worden? Met de MIR-Methode geef je je onbewuste opdracht om alles aan te pakken en weer terug te brengen naar de oorspronkelijke blauwdruk, zoals je lichaam bedoeld is. Dus in principe zou het moeten kunnen. De vraag is meestal hoelang je lichaam erover gaat doen en of je dat op kunt brengen. Ik wens je veel geluk en toenemende gezondheid!
     Groetjes, Mireille

     • Mireille ik wil je bedanken voor je antwoord, vind ik echt heel fijn. Omdat je onderzoek doet naar Reuma, wil ik je graag mijn verhaal vertellen, betreft mijn vorige leven, dat heeft iemand aan mij verteld, en ik voelde dat het klopte, omdat ik een herkenning voelde in mijn innerlijk. Ik ben traumatisch aan mijn einde gekomen en werd 37 jaar. Het was in het Wilde Westen van Amerika, daar was ik treinmachinist. Op een dag werd de trein overvallen. Ik kon geen kant uit en ben toen voor de wielen van de trein gevallen. Het schijnt mijn redding te zijn geweest, want wat met de andere mensen gebeurde was vele malen erger. Ik ben met zoveel angst in mijn lijf gestorven, dat ik in dit leven een muur van angst om mij heen heb, welke ik in dit leven steentje voor steentje mag afbreken. Mijn ziekte heeft met dit trauma te maken, en kun je dit verhaal meenemen in je onderzoek, Groetjes Betsy

 20. Dag Mireille. Heb een vraagje. Heb arthrose in knie doe al lang de MIR-Methode. Heb ook fysio om spieren sterker te maken. Ik doe echter de MIR-Methode door over mijn hand te strijken. Las nu dat je bij chronische pijn je handen op de pijnlijke knie moet leggen. Misschien daarom niet zo veel resultaat. En moet je dan niet meer over je hand strijken maar op elkaar op je knie leggen? Al bedankt voor je antwoord. Ik volg alles van je en geloof erin maar niet zo heel veel verschil.

  • Beste Joke,
   Ja, soms kan het echt lang duren voordat pijnklachten zich gewonnen geven. Dan is je onbewuste ondertussen wel bezig met oude pijnen en emoties los te laten, dus rustig doorgaan. De werking op je handen is hetzelfde als op je knie. Het enige verschil is dat je je onbewuste extra aandacht laat hebben voor je knie, wanneer je je handen daar op legt. Hoe het precies gaat: je legt een hand op je knie. De andere hand aait dan over de eerste hand. Dus beide handen op de knie.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 21. Vastgehouden, ingeslikte woede kan ook een oorzaak zijn heb ik bij het behandelen (Reiki, acupressuur, massage) vroeger bij een cliente heb ervaren.

  • Beste Marijke,
   Ja, dat kan zeker. Dan zijn er vaak ook klachten op de rest van de levermeridiaan.
   Groetjes, Mireille

 22. de timing van je artikels zijn ongelooflijk. Net vorige woensdag een vriend gehad die plots een gezwollen knie had. hij is naar de dokter gestapt, medicatie gekregen maar heeft toch ook de EHBO MIR-Methode gedaan. K heb hem dit stukje dan maar vandaag laten lezen. Hij had spijt dat hij de voorgeschreven medicatie geslikt had want hij was verrast dat ‘s morgens na de M|IR-Methode behandeling de pijn zo goed als weg was.
  We moeten meer in de zelfgenezende kracht van ons lichaam geloven. Diana

  • Beste Diana,
   Het is ook een kwestie van eraan wennen en horen van anderen dat het werkt. Dus dankjewel voor het delen! En blije groetjes aan je vriend!
   Groetjes, Mireille

 23. Je zegt dat dit niet voor chronische knieklachten geldt maar die klachten beginnen ook opeens dus hoe kun je dat weten? Beetje kort door de bocht. Het klopt wel dat de MIR-Methode niets doet voor artrose in de gewrichten. Weet er alles van omdat dit bij mij aan de hand is en ik al 4 jaar de MIR-Methode toepas. maar bij de artrosepijn zonder resultaat.

  • Beste Marian,
   Ja, dat is er ook, maar dat heeft een andere oorzaak. Dat heeft meer te maken met jezelf in de steek laten en niet doen wat je eigenlijk te doen hebt. Ik zal er een keer over schrijven.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.