Home » Artikelen » 128. De positieve kant van niezen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

128. De positieve kant van niezen — 110 reacties

 1. Ik niesde vroeger als ik een seksuele fantasie had en ik ben NIET opgegroeid met de gedachte dat dat niet goed was. Dat is nu over.
  Tegenwoordig nies ik als ik een ‘negatieve’ emotie ervaar in onze relatie. Zodra dat opkomt nies ik, nooit eerder gehad. Mijn huidige vriend heeft in 2 jaar tijd meer niesbuien van mij meegemaakt dan menig ander. Zonder dat ik verkouden ben..

 2. Mijn moeder is ,met haar 95 jaar, aan haar laatste fase begonnen. Ontzettend moe maar niet los kunnen/durven laten. Bang voor eigen emoties, grote beheersing en controle. Wat mij de afgelopen 2 weken opvalt bij haar is een loopneus en veel niezen. Ze is dus aan het loslaten! Stapje voor stapje. Het ontroerd me..

 3. Ik moet altijd in de ochtend een paar keer niezen. Niet gelijk als ik uit bed stap maar na een half uurtje ofzo. Ik heb het een tijdje niet gehad maar nu is het weer begonnen. Het is wel mooi wat je schrijft dat het met loslaten te maken heeft want ik heb veel meegemaakt en dat ben ik nu aan het verwerken. Maar dat gaat allemaal heel mooi en precies in balans aangezien ik goed luister naar mezelf en zelf erg spiritueel ben. Ik heb lang om standje overleven gestaan en nu dat sinds 11 maanden niet meer zo is ben ik sinds 3 maanden heel veel ziek maar daar begrijp ik de betekenis ook achter. Het is alleen apart want kon me de laatste keer dat ik ziek was niet meer herinneren. Fijn om te horen dat ik aan het loslaten ben, dat past echt bij de fase waar ik in zit. Bedankt voor je mooie post.

 4. Na een heftig verlies zit ik al jaren met vastgezet verdriet. Gisteren heb ik voor het eerst in tijden hard kunnen huilen, wel een half uur lang. Vandaag voel ik me belabberd; stekende pijn in de onderbuik, heel veel niezen etc.
  Kun je nu beter in deze staat nog meer verdriet triggeren (bv. door muziek te luisteren), of kun je nu beter eerst herstellen, en dan over een maand weer eens zo’n verdriet triggeren?

  • Beste Jopie,
   Geef het even de tijd om bij te komen van die intense huilbui. En je hoeft niet per se verdriet los te trekken. Je kunt ook wachten tot het spontaan komt.
   Nu eerst even lekker wat rust voor jezelf nemen.
   Sterkte en vooral weer veel geluk gewenst!
   Mireille

 5. Ik ben op dag 12. Ben al 1.5 jaar oud verdriet aan het loslaten. Hoop nu dat het versneld kan met de mir methode. Ik was eerst geel slijm aan het ophoesten . Longen lijken redelijk schoon en nu veel aan het niezen en verkouden

 6. ik snoep 3 a 4 eukalyptus snoepjes per dag in de zijkant van mnn mond doe ik er wel 1 a 1.5 uur mee maar in de loop van de dag moet ik wel 6 7 8 9 x niesen ik heb daar overna gedacht ik gestopt met deze snoepjes hee dat is raar niesen ook gestopt zitten er stoffen in deze snoeopjes die niesen veroorzaken?

  • Beste Floor,
   Ja, dat kan goed zijn. Eucalyptus is een stofje dat prikkelend werkt en (voor zover ik ervan weet) is het iets wat je beter niet teveel binnen kunt krijgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat er andere stofjes aan toegevoegd zijn, die je lichaam liever niet binnen krijgt en waar het op reageert. Suiker bijvoorbeeld, of zoetstoffen. Ik ben sowieso blij dat je hiermee gestopt bent, in verband met tandbederf, omdat de hele tijd snoepjes in je mond houden, je speeksel verzuurt, wat tandbederf veroorzaakt.
   Goed gedaan!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo, ik ben nu 5 dagen bezig met de MIR methode en ik nies heel veel, gisteren had ik ook bloed uit mijn neus. Niet echt een bloedneus maar het leek of er een open plekje.
  Ik voel mij nu al energieker, dat vind ik wel wonderlijk.
  Bedankt dat ik kennis kon maken met deze methode.
  Groetjes Marieke

  • Wat grappig dit te lezen. Ik ben nu ook weer een dag of 5 bezig en nies me ook helemaal suf.
   Heb jaren geleden al MIR-methode gedaan en heeft toen al veel dingen, waaronder chronische blaasontsteking opgelost. Nooit meer last van gehad. Nu zit ik met een vreemde ontsteking in mijn knie en moet binnenkort naar de reumatoloog, dus maar weer met de MIR-methode begonnen.

 8. Ik heb een vraag over het volgende. altijd tijdens het eten moet ik veel en vaak niezen.
  Nu ben ik al een tijd opzoek hoe ik dit kan oplossen.

  • Beste Manuela,
   Niezen kan wijzen naar de longmeridiaan. Meestal speelt er dan oud verdriet. Omdat het aan tafel gebeurt, zou ik me voor kunnen stellen dat er gebeurtenissen waren toen je jonger was, dat er bijvoobeeld ruzie was tussen je ouders. Kan je je iets herinneren wat daar op lijkt? Met de MIR-Methode pak je dat sowieso al aan, zonder dat je weet wat de oorzaak was, omdat je je onbewuste de opdracht geeft om de oude blokkades uit te wissen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Bij vlagen nies ik heel veel. Zonder verkouden te zijn of allergisch. Mooi om daar nu anders naar te kunnen kijken. Ik had al wel begrepen dat het geblokkeerde energie zou zijn. Ik heb erg veel losgelaten de afgelopen jaren en nu nog steeds. Het is niet ophoudend proces. Mooi om het niezen nu anders uit te leggen. Ik vind het altijd wel prettig bevrijdend.

 10. Wat toevallig, ik moest vanmiddag spontaan 8 keer niezen. Dit heb ik nooit. En nu lees ik dit!!Dan zal ik wel veel aan het loslaten zijn.

 11. Hi Mireille, in de maanden juni en juli heb ik nu ruim tien jaar last van hooikoorts. Het is niet overdreven dat ik dan vaak veel meer dan 100 x per dag nies. Heel vermoeiend. Kennelijk heb ik nog veel los te laten. Ik vind het wel lastig omdat ik graag de natuur in ga en dan natuurlijk last geb Vd pollen. Ik ben al een aantal jaren aan het mirren. Hoop toch dat t over zal gaan, liefs, Ellen

 12. Ik nies al 2 jaar ik wordt er gestoord van .Maar mijn huisarts heeft geen oplossing.
  Ik zou graag wat tips ben wel nuchter dus niet iets zweverig

 13. Hallo Mireille, mijn levenspartner is ongeveer 5 jaar geleden dement geworden. In april 2016 moesten we het hartverscheurende besluit nemen dat hij naar een verzorgingshuis moest omdat ik aan het eind van mijn krachten was. Ik ga een paar keer per week naar hem toe. Onze band is diep en nog steeds voelbaar.In dit jaar overleed ook mijn lievelingszus. Er is dus veel afscheid en verdriet. Ik ben blij met wat ik lees over verkoudheid en niezen. Ik ben al maanden verkouden en sinds een paar dagen geef ik eraan toe door thuis te blijven, alles af te zeggen en ik probeer veel te rusten. Dank je voor dit artikel! Hartelijke groet, Wicky Steevensz

 14. Hoi Mireille,

  Sinds vorige week dinsdag heb ik een grote verkoudheid vast. Het is begonnen vooraan in mijn hoofd met pijn en ook aan de sinussen en hevige neusloop. Ik heb pas tijdens het weekend rust kunnen inlassen en de dagen voordien nam ik inderdaad medicatie om het te onderdrukken. Zaterdag heb ik dan besloten om niets meer te nemen. De verkoudheid is nog steeds bezig, de neusloop is al iets minder. In het praten klink ik nog verkouden. Tijdens het weekend kwam er ook hoesten en hevige keelpijn bij. Dit is nu gestabiliseerd. En niezen heb ik ook gedaan, dat voelde geweldig aan.

 15. Dag Mireille
  Met mijn niezen ben ik altijd er blij , want dan gaat het met de migraine aanval de goede kant op. En ik voel me dan enorm opgelucht!

  groetjes Geertje

  • Beste Geertje,
   Hee, wat bijzonder! Dan zou je het kunnen zien als dat je op dat moment hebt los gelaten wat jouw migraine veroorzaakte. Spanning bijvoorbeeld.
   Interessant om te lezen, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 16. Als ik neusverkouden ben dan moet ik zo verschrikkelijk onophoudelijk niezen, ik kan dan niet meer uit mijn ogen kijken. Het is niet om aan te zien, buitengewoon erg! Dat duurt dan een dag of drie. Valt dat dan ook onder loslaten of ben gewoon snip, snipverkouden.

  • Beste Marijke,
   Dat zou toch kunnen. Daarvoor zou je je eens kunnen laten spiertesten door een MIR-Methode begeleider. Of kijk eens wat er vlak aan die 3 dagen vooraf is gegaan. Heb je een beslissing genomen? Is er samenhang met je menstruatiecyclus?
   Ik ben benieuwd wat je ontdekt!
   Groetjes, Mireille

 17. Bij de aerial yoga, die ik wekelijks beoefen moet ik ook altijd niesen. Wel leuk om te lezen dat ik dan aan het loslaten ben. ik ga er nu anders tegen aankijken!

 18. Hallo Mireille.

  Na een intensieve periode mirren had ik de laatste twee weken de stappen even aan de kant gezet. Waarom weet ik eigenlijk niet…..
  Ben vandaag weer opnieuw begonnen en heb flink moeten niezen en het deed echt goed.
  Ik heb regelmatig je artikelen gelezen en kon me herinneren dat je schreef dat niezen loslaten was. Ben er heel blij mee en heb ook bevestigd gekregen dat mirren heel goed is en werkt!
  Super bedankt !

 19. Lieve Mireille, Ik heb sinds november last van een virus en hoesten en nu erg verkouden er bij,en is mijn vraag is het goed of slecht om in ochtend zonnetje zitten ? Want het houd maar niet op, ook geregeld koorts en s’nachts transpiren dit wordt nu wel wat minder.
  Lieve groetjes , Bep

  • Beste Bep,
   Graag lekker in het ochtendzonnetje zitten! En de heerlijkheid diep in je opsnuiven! Het transpireren is een heel goed teken! Drink lekker water of bouillon overdags om het vocht weer aan te vullen.
   Groetjes, Mireille

 20. Lieve Mireille.
  Leuk eigenlijk dat jouw naam ook met MIR begint.
  Heb het gelezen over het niezen.
  Als ik ‘s avonds in bed lig doe ik altijd eerst de MIR en daarna Reiki,
  Maar altijd na 5 minuten gaat mijn neus jeuken en moet ik niezen, ik dacht dat het een seintje is dat ik kan stoppen. Maar van dat opruimen is iets om over na te denken.
  Dank je wel Liefs Lidy.

 21. Beste, na een hevige periode van stress en angst 2 jaar geleden kreeg ik volgens mijn osteopaat een lichte bijnieruitputting. Ik kom er zelf niet helemaal vanaf en kwam de MIR-Methode gelukkig op mijn pad. Ik ben toen begonnen met de stappen 5 en 7 en na twee weken alle stappen. Nu ben ik alleen al 2,5 weken erg verkouden. Vooral verstopte neus, niezen. Ik was al moe maar nu met die lange verkoudheid erbij voel ik me slechter. Het wordt niet minder. Ik weet even niet wat ik moet doen. Is dit een goed teken of moet ik terug naar stap 5 en 7 of even stoppen? Wat adviseer je me?

  • Beste Patricia,
   Verkoudheid is een prima reactie van je lichaam. Gewoon verwerken en uitzieken. Extra citroentje? En niet terug gaan naar 5 en 7, dat heeft geen zin meer. Gewoon doorgaan. Het komt goed! Lees ook de veel gestelde vragen.
   Hartelijke groetjes en goede gezondheid gewenst!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.