Home » Artikelen » 160. Zomertijd, muggentijd! Wat kun je doen aan muggenjeuk?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

160. Zomertijd, muggentijd! Wat kun je doen aan muggenjeuk? — 154 reacties

 1. Hoi hier zomert het volop.
  En we hebben hier inmiddels muggen zat. En mensen die je buiten ziet lopen met blote armen en benen, er valt telkens wel een muggenbeet waar te nemen.
  Van die muggentabletjes verkopen als gek. Alleen werken die dingen niet buiten op terras, in de tuin, of in het park….daar waar mensen nu wat verkoeling zoeken in de avond omdat de bakstenen huizen niet meer afkoelen na dagen van warmte en amper wat regen….
  We zijn dus met heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel mensen die permanent met een verstoorde hypofyse rondlopen. En vrouwen hebben duidelijk meer hypofyse stoornissen dan mannen of intensere gezien die vaak meer muggenbeten hebben op hun lichaam.
  Ik vind dat best wel bedroevend om na dit artikel gelezen te hebben te wetendat een heel groot deel van de mensen dus in een soort voortdurende toestand van stress en angst verkeerd….met een verstoorde hypofyse rondloopt…toch als ik afga op de muggenbeten epidemie die hier heerst….incluis mezelf.

  En dan maakt mijn hoofd weer bokkensprongen. Wat als die muggen ons juist prikken om die hypofyse weer in evenwicht te brengen? Dat ze precies op die plekken steken waar anders een acupunturist zijn naalden zou steken?
  En omdat er zo veel stress is in de samenleving….brengt de natuur veel zon en droogte. Waardoor de meeste vijvers veranderen in kleine modderpoeltjes waar die muggen zich optimaal kunnen voort planten? Zodat ze met genoeg zijn om ons allen een acupuntuur behandeling te geven, gratis gegeven door de natuur? En zodat we allen naar buiten moeten omdat het binnen te warm is? En zodat die diertjes hun werk kunnen doen zonder verstoord te worden door anti insecticiden die velen in huis gebruiken?
  Zou je zoeits kunnen cheken? Zou een acupuncturist kunnen vertellen of de plek van een muggenbeet overeen komt met een bepaald punt op zo een meridiaan?

  En na die steek moet dat bultje wat jeuken…zodat je daar wat gaat op duwen….en de behandeling na de steek nog een paar dagen verder gezet wordt…Dus wanneer MIRREN niet meteen helpt…de muggen ons juist helpen het evenwicht in de hypofyse te herstellen?

  Ik geloof dat er nog wel meer in mijn hoofd verstoord is behalve mijn hypofyse als ik zo lees wat ik hier allemaal schijf….

  Groetjes Anoniem

  • Beste Anoniem,
   Het zou echt allemaal waar kunnen zijn. Ik kan het helaas niet bevestigen. Wie weet hoe dingen in elkaar zitten en geregeld zijn om de mensen te helpen… Ik vind het een erg leuke theorie! Dankjewel voor het schrijven! En wie de waarheid weet, mag het zeggen.
   Groetjes, Mireille

 2. Lieve mensen,
  Ik ben te lui om alle reacties te lezen, misschien is het al genoemd, maar ik ben een dankbare gebruiker van het vacuümpompje. In 30 sec (of langer bij wespen- of slangenbeten) haal je het vocht uit je lijf en je hoeft er niets meer op te smeren. Altijd succes als je het gelijk doet en zeer vaak succes als je het zelfs een dag later doet.
  Tessa

 3. volgens mijn ervaring is nog steeds het beste:
  Tea Tree Oil.( ook geweldig indien je je huid al hebt open gekrapt, gaat ontsteking tegen.

  De moeite waard om te proberen

 4. Eigenlijk is dat logische dat dieren onze( emoties ) ruiken.met mijn gedachten kracht zeg ik tegen de muggen dat ze mij niet meer mogen steken. Vroeger werd ik lek gestoken, na 1,5 jaar mir te doen merk ik inderdaad behalve dat ik geen vocht meer vast houd, maar ook minder gestoken te worden door muggen!Ik heb ontzettend veel mogen leren bij Mireille, bij deze wil ik je bedanken wat jij niet allemaal gedaan hebt voor de mensheid, petje af!! Ga zo door…. Gr. Joann

  • neem mij niet kwalijk. Het muggending had ik niet geopperd.!

   Ik vergiste mij met de vraag over brand netels. Er is toen respons geweest van jou Mireille.

   Prima en goed wknd! Doreen Slot.

 5. Wauw wat een reacties, tof. Ik gebruik Aloë Vera gel tegen jeuk, hier al paar keer genoemd. Aloë Vera helpt echter ook goed tegen brandwonden. Laatst kokende soep over m’n handen en polsen gekregen, dikke laag Aloë erop en de volgende dag was de pijn al weg, binnen een week was het zelfs genezen.
  Lieve groet Leon

 6. Ik heb veel tips gelezen. Alleen de azaron die wij altijd gebruiken voor mijn dochter , die vaak gestoken wordt heb ik er niet bij zien staan. Toch makkelijk zo’n tubetje in je slaapkamer.

  • Daar heb ik ook heel veel baad bij. Deet helpt niet. De muggen ,vliegen steken er door heen. Ik woon in spanje daar heb je van die zwarte stekers met behoorlijke bulten heb uit nederland azaron creme meegenomen dit werkt prima. Ook een ui of wat citroen voor de jeuk

 7. Dank voor dit bericht! Het wordt me nu ineens duidelijk.
  Ik doe nu sinds 2,5 maand de MIR-Methode. De laatste weken verbaasde ik me erover dat ik niet meer door muggen wordt gestoken (terwijl ik in voorgaande jaren altijd degene in ons gezin was die onder de muggenbulten stond).

 8. Een beetje (hand-) zeep en de jeuk is zo weg. Heeft iedereen in huis of overal te vinden bij een toilet.
  Groeten, Marjan

 9. Preventief Turmeric (koenjit of geelwortel)capsules nemen of dit kruid (kan ook in poedervorm)door je eten of drinken (warme thee] mengen of capsules slikken.

  als de mug al gestoken heeft…de bult doordrenken met olie (zonnebloem/amandel/cocos)
  liefs
  Xandra

 10. En ik geloof ook zeker dat innerlijke rust belangrijk is. Vorig jaar niet gestoken. Mijn omstandigheden geaccepteerd.
  Dit jaar drie steken in mijn been. Er was een beetje spanning. Heel apart. Lies

 11. Snachts onder een royale klamboe. Weet ik zeker dat ik lekker slaap. Een warme douch. En verder nergens aankomen heb ik deze week uitgeprobeerd. Werkt uitstekend.

 12. Mooi dat je ook de EHBO Mir kan doen!
  Ik gebruik altijd Apis Melificia van VSM. Heel handig in een stick met rollertje, net als deodorant maar dan veel kleiner. Super handig en makkelijk om bij je te hebben

 13. Ik heb een aantal jaren in een warm land gewoond met veel….heel veel muggen…..ik heb mezelf getraind….een mindset gemaakt dat ik ze niet meer voel……ik voel niet meer dat ik gestoken word….heb geen jeuk en vraag me af óf ik nog wel gestoken word

  • Ik denk dat je gelijk hebt, mentaal kan je ze afstoten. Zoals Mireille zei : geen angst meer.ik eet al 25 jaar niets dierlijk en krijg zelden muggebeten maarczowiezo geen jeuk. Ander eten, andere geuren en bacterien op mijn huid. Diana

 14. De jeuk stop je heel makkelijk door Vicks Vaporub op de beet te smeren. Deze tip hebben we ooit op vakantie geleerd. In ons gezin worden muggenbulten vaak schijven van 5 cm of meer en dit werkt als een trein.

  • Vickx werkt inderdaad goed. En ook : een koperen muntje op de muggenbeet drukken gedurende 2 minuten en je voelt niks meer. Hoe dat komt, dat weet ik niet 🙂

  • Ben ik helemaal met je eens. Vicks Vaporub helpt zo goed als meteen. Ik woon in de tropen en heb dan ook altijd een klein potje bij. Helpt ook bij andere steken en zelfs bij jeuk van planten!

 15. wat veel mogelijkheden,en wat frappant wat bij de een wel helpt en bij de ander niet.ik woon in spanje ,costa blanca, en al s´morgens bijten ZE.nu ik weet dat emoties daar invloed op hebben is dat voor mij ook een graadmeter om naar te kijken wat is er aan de hand , emotioneel.
  op verschillende plekken in en om huis heb ik sprayflesjes staan met mintolie, aangevuld met afgekoeld water als voorzorg en dat is ook nog lekker verfrissend .ook heb ik veel baat bij de MIR-EHBO ,maar ik weet niet meer of ik het nog goed doe en kan het niet terug vinden op je site.ik vroeg me af als mir staat voor ,, mentale intuitieve reset,, moet dan niet ook ,,fysiek,, daar bij.ik heb de neiging om dat er ook bij te zeggen??? wat ik ook doe als ik gestoken ben ,dan zeg ik… okay ik zie en voel je ,ik stuur je een liefdevolle genezingsinjectie…en dat doe ik ook bij andere situaties.en mireille hoed af voor alles wat je onderneemt en bereikt ,geweldig….op mijn manier doe ik ook mee om meer liefde vrede en vreugde op aarde te verkrijgen.veel mensen hier heb ik voor de ..MIR-Methode geinformeerd maar ……als de tijd er rijp voor is…dank voor alles wat je voor de mensheid doet.wie goed doet die goed ontmoet……je bent een voorbeeld voor velen,blijf inspireren…dank ,dank ,dank.een warme groet uit spanje.

  • Beste Mimi,
   Dankjewel voor je tip! De MIR-EHBO staat uitgelegd op de Be the MIRror-website. Ben je daar nog lid van? En je gebruikt het woord ‘MIR-Methode’. Als je je mentale en emotionele ballast reset, dus weet terug te brengen naar je oorspronkelijke blauwdruk, gaat je lichaam vanzelf opknappen!
   Groetjes terug van een zeer regenachtig Nederland vandaag. Goed voor de tuin!
   Mireille

 16. JA, Ik werd altijd helemaal lek gestoken. Sinds ik de MIR methode doet eigenlijk helemaal niet meer
  Liefs Paula

 17. Mijn tip; Edelgistvlokken over je eten strooien, werkt preventief tegen muggenbeten en is supergezond door de b vit. die erin zit. Het ruikt niet, maar muggen schijnen het niet lekker te vinden. Sinds ik dit eet en ik niet meer gestoken, terwijl ik vroeger onder de muggenbulten zat. En ik vind het erg lekker, lichte kaassmaak. Lekker over pasta, macaronie, ik strooi het eigenlijk overal overheen! Te verkrijgen in natuurvoedingswinkels zoals bv ekoplaza.

 18. Dit recept voor zelfgemaakte muggenspray vond ik op youtube. Vertaling:
  Beetje verse peterselie. En wat appelazijn.
  Ongeveer 1 theelepel (verse) peterselie en 120 ml appelazijn. (Voor in een sprayflejse.) Met een vijzel alles vermengen. Als het droogt op je huid ruikt het niet meer naar appelazijn. Je kunt het overal spuiten, ook je haar. Is goed voor verbranding door zon etc.
  Een hele nacht laten staan, daarna zeven. En in een flesje doen. Bewaren in de koelkast.
  Je kunt evt. etherische olie toevoegen maar dan moet je het wel elke keer schudden voor gebruik. ECHTER niet op citrus gebaseerde olie gebruiken in de zomer want het kan je huid gevoelig maken voor de zon. Fennel of peppermunt of iets anders.
  https://www.youtube.com/watch?v=fcsVuLxQsRY
  Ik heb het pas gemaakt en nog maar een keer gebruikt en werd toen niet gestoken.

 19. Hoi Mireille,
  Ik kan het artikel niet delen omdat er geen social media-knoppen zijn.

  Helaas heb ik geen wondermiddeltje, dus ben wel blij met de gegeven reacties.

  Groetjes, Leny

 20. Volgens “mijn” voetreflexologe wordt je alleen gestoken op de meridianen. Daar zou dan een blokkade zitten.

  Een topmiddel is Calendeel van de firma Heel

  • Beste Anouk,
   Daar zat ik van de week ook net zelf aan te denken! Even goed observeren! Van de week had er een mij goed beet op de galblaasmeridiaan, dus daardoor ging ik erover nadenken. Zou heel bijzonder zijn!
   Groetjes, Mireille

 21. Calmiderm (Tilman), voor jeuk huidirritaties, lichte zonnebrand en insectenbeten, werkt vrij goed. Bevat calendula,camomille, lavendel en menthol.

 22. Hallo,
  Mijn zoon van 15 werd in het verleden als enige in het gezin nooit geprikt. Echter dit voorjaar zat hij er ineens onder. Zou het ook met het puberen te naken kunnen hebben. Hij ruikt ook meer onder zijn oksels en er gebeurt natuurlijk weg veel in zo’n jong lijf op deze leeftijd.
  Bedankt iedereen voor alle tips om de jeuk te stoppen!!

  • Beste Hellen,
   Ja, dat zou kunnen. Ik denk dat het dan meer te maken heeft met alle veranderingen die hij doormaakt en de onzekerheid die daarmee samen gaat. Muggen schijnen niet te kunnen ruiken, dus niet op geur af te komen!
   Groetjes, Mireille

 23. Dag Mireille
  Dit artikel doet me over mijn dochter van 8 nadenken. Ze heeft een afschuwelijk schooljaar achter de rug, met een zenuwachtige, ongeduldige en licht ontvlambare leraar én een klasgenoot die regelmatig woedeaanvallen had waarbij hij kinderen gemeen pijn deed. De leraar kon met die jongen absoluut niet overweg (is ook moeilijk, dat snap ik wel) en maakte het door zijn aanpak alleen maar erger. Met de school praten loste niets op. Mijn dochter zat elke dag met angst in de klas. Ze had nog nooit hoofdluis gehad, maar dit schooljaar wel drie keer! Sinds een maand of twee heeft ze smetvrees. Ze zit er vreselijk mee, snapt zelf niet hoe het komt dat ze haar angsten niet in toom kan houden. Ik heb een tijd voor haar gemirt omdat ze het zelf niet wil doen. Ik ga er opnieuw mee beginnen.
  Bedankt voor dit artikel en voor al de rest.
  Warme groet, Brigitte

  • Beste Brigitte,
   Ja, wat een kind in een schoolklas allemaal moet doormaken, he! De angsten die ontstaan, kun je ook altijd weer laten verdwijnen. Misschien kan ze zich nog herinneren wanneer het begonnen is? Het kan ook zijn dat ze telkens energie van haar handen wil afwassen. Is ze hooggevoelig? Fijn dat je de MIR-Methode doet. Vraag haar af en toe even of ze het niet liever zelf wil doen.
   Groetjes, Mireille

   • Misschien zou je een afspraak bij een kinesioloog kunnen overwegen? Deze kan bij haar met spiertesten er achter komen wat de onderliggende oorzaak hiervan is en de stress hier op weg halen.
    Sterkte en hopelijk zit ze snel beter in haar vel.

 24. even de hete föhn, zo heet als je kunt verdragen op de plek en de jeuk is direkt weg. Eventueel nog een paar keer herhalen. Het gif is op eiwitbasis en dit stolt door de hitte hebben ze mij verteld.

  • Beste Barbara,
   Dit heb ik nog nooit gehoord! Ik ga het uitproberen en kijken of ik er meer over kan lezen, bijzonder!
   Groetjes, Mireille

 25. Ik heb ontdekt dat, wanneer ik de plek met kokosvet, native, behandel , de jeuk bijna direct weggaat. En ook wegblijft. Kokosvet helpt eigenlijk bij veel huidprobleempjes,maar zeker tegen de jeuk van de muggenbultjes.

 26. Hallo Mireille
  Ik ben 2 weken geleden gevaccineerd tegen gele koorts, DTP en hepatitis A i.v.m. een reis die ik ga maken. Nou kreeg ik een hele grote harde en jeukende bult en die hield dagen aan.Ik kon niet slapen door die pijn. Na een paar dagen/nachten deed ik de MIR-Methode terwijl ik over die bult aaide. (Ik doe de MIR-Methode nu een paar maanden). De pijn en de jeuk verdwenen direct na de MIR-Methode. De bult zit er nog steeds, maar ik heb er geen last meer van.
  Bedankt voor alle informatie.
  Groetjes, Agnes

  • Beste Agnes,
   Een mooi staaltje van de zelfheling van je lichaam! Nu de pijn en jeuk weg zijn, hoef je er ook niet meer aan te zitten en kan je huid rustig aan de bult wegwerken. Goed gedaan!
   Groetjes, Mireille

  • leuk te lezen dat je het muggen gebeuren verder hebt uitgezocht Mireille!

   Destijds vroeg ikdit aan je en dacht nog even dat ik overdreef met deze vraag. Het klopt!

   De angst herken ik. Mooie zomer van Doreen!

   • Beste Doreen,
    Nee, al dit soort vragen zijn gewoon heel interessant om het mysterie van ons lichaam en emoties te doorgronden, dus dankjewel daarvoor!
    Groetjes, Mireille

  • Ik gebruik ook pure lavendelolie. Zowel ’s nachts op mijn hoofdkussen :muggen vinden lavendelolie blijkbaar niet lekker ruiken.
   Ben ik toch gestoken dan smeer ik lavendelolie puur op de muggenbult. Het helpt tegen de jeuk en de bult gaat niet ontsteken.
   En ik vind lavendelolie wel lekker ruiken 😉

 27. Dag Mireille,
  Heel bijzonder dat ik nadat ik in korte tijd 2 keer door een horzel ben gestoken er geen zwelling ontstond. Ik doe al vele maanden 1 keer per dag mirren. Ik las dit artikel, daarna werd ik gestoken. Dus ben ik erg blij dat er nu alleen een beetje jeuk is op de plek van de steek. Vervolgens werd ik door een bij in mijn vinger gestoken toen ik sperziebonen plukte. Dat deed erg zeer. Ik heb het daarna uitgezogen. Geen reactie verder! Wederom blij verrast.
  Ik ga zeker door met Mirren! Bedankt! Veel succes in alles.
  Hartegroet, Marijke

 28. Hallo Mireille,
  sinds een paar jaar word ik niet meer gestoken door muggen.
  Ik denk dat als je goed in je vel zit, zonder angsten leeft en dicht bij jezelf blijft dat je dan veel leed wordt bespaard.
  De MIR methode heeft mij hier heel erg bij geholpen,
  Dus mede dankzij MIR word ik niet gestoken!!
  Groetjes,
  Ilse

  • Beste Ilse,
   Je verwoordt iets dat ik me goed kan voorstellen “als je goed in je vel zit, zonder angsten leeft en dicht bij jezelf blijft”. Misschien is dat wel de kern van gelukkig leven. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 29. Hoi allemaal,

  Muggen en insektensteken zijn niet bepaald een pretje en vooral de jeuk niet.
  Mijn meest effectieve middel tegen de jeuk en zwelling maak van zuiveringszout(backing soda – geen bakpoeder dus) met een beetje water een papje en smeer het rijkelijk op de jeukende plek! Bij mij zeer effectief.
  Twee maal daags indien nodig.
  Succes Thea

 30. Wat ik tegen de jeuk gebruik is Rescue cream van Bach. En wat preventief kan helpen us vitamine B1.
  Ik ben het ene jaar gevoeliger voor muggenbeten dan het andere jaar, waar dat in zit? Waarschijnlijk emoties, maar ik doe de MIR-methode nu al een jaar en ben dit jaar juist weer gevoeliger…

  • Hoezeer ik ook fan ben van Weleda, de combudoron ontgoochelt me telkens weer want ik ervaar geen enkel effect bij een beet of een brandwonde.

  • Bij ons werkt de Combudoron ook heel goed. De zalf is echter van naam veranderd, heet Urtica nu, omdat het enige werkzame bestanddeel brandnetel (Urtica, dus) is.

 31. Hoi, ik reageer nu pas omdat ik wilde uitproberen of het echt helpt. Omdat je het had over angst voor het onbekende heb ik Bach Bloesem Aspen druppels genomen. Dat samen met de MIR-Methode helpt fantastisch

 32. Drie verschillende bladeren stuk wrijven op de bult, ook van brandnetel. Er zit dan altijd een juist SAP tussen

 33. Afwasmiddel!
  Die heb ik er nog niet bij gezien,maar helpt bij steken; ook van wespen.
  De insecten spuiten een zurige stof in en de zeep is base.
  Het heft elkaar op.
  Een heel klein beetje op de plek en de jeuk, pijn verdwijnt en er komt geen bult.
  Ik heb altijd een klein flesje met dreft in mijn tas.
  gr Henriëtte

 34. wij hebben een handig en effectief apparaatje, het lijkt op een injectie spuit, ASPEVENIN heet het ding.
  bij iedere steek die je ontvangt en jeuk veroorzaakt, zet je de spuit er op, je zuigt er het venijn heel simpelweg uit.

 35. Inderdaad ik wordt minder gestoken als anders. Ik had dit nog niet in verband gebracht met de MIR-Methode. Ik ben allergisch voor die steken en dus meteen heftige reactie die ik dan onderdruk met cetrizine. Maar die heb ik nu pas 1 keer gebruikt dit jaar. Dus iedereen mirren ☺

 36. Voorkomen is beter dan genezen! Leg een nat lapje naast je hoofd op het nachtkastje. De muggen kunnen daar hun vocht halen en prikken jou niet. Oud truukje van mijn opa en het werkt super 🙂

  • Echt waar? Dat heb ik nog nooit gehoord, ik word bijna nooit gestoken (misschien omdat ik iedere dag rauwe knoflook eet ) maar dit geef ik wel door want als het werkt is het wel heel simpel.

 37. ik gebruik sinds kort Rain soul en ze komen me gewoon niet meer prikken. Tegen het vervelende gezoem helpt het echter niet:-)
  liefs, Minke ten Zijthoff

 38. De aloe vera Gelly van Forever werkt super goed. Natuurlijke ingredienten, je weet wat je smeert!! Mag ook gewoon op het wondje als je de muggenbult al opengekrabd hebt. Je kunt deze bij mij bestellen.

 39. Ik pas de MIR-Methode toe sinds half mei.
  En ik was me er nog niet van bewust van, maar ik heb inderdaad tot nu toe nog geen enkele muggenbeet, terwijl het hier toch stikt van de muggen.

 40. Nou Mireille, we hebben tips genoeg en veel natuurlijke zalfjes. Ik word niet vaak geprikt, en ik heb nog geen mug gezien, maar die kunnen nog komen. Ik eet ook maar weinig suiker.
  Ik hoop dat Akkie deze mail zal lezen, ik wacht nog steeds op haar verjaardagservaring en hoop dat ze het dit jaar gevierd heeft.
  Hartelijke groet Ada

 41. Wat bijzonder om te lezen. Ik herken er veel van!! Vroeger werd ook ik lek geprikt. De laatste tijd reageer ik veel minder heftig. Ik gebruik altijd VSM Prrrikweg, dat werkt heel goed en de roller is superhandig in gebruik.
  Dank voor je informatieve artikel!

  • Die gebruik ik ook altijd Prrrikweg. Voor kinderen heel vriendelijk. Ook bij wespenbeet, direct na de beet erop smeren en je heb nauwelijks last. Daarna rustig blijven!
   groet, Margot de Hoest

 42. Om muggenbeten tegen te gaan gebruik ik TerraShield van doTERRA. Dit is een mix van (pure 100% natuurlijke) essentiële oliën die gemaakt zijn om insecten af te weren.
  Mocht ik toch geprikt worden door een mug dan gebruik ik lavendelolie om de jeuk te verlichten en ook werkt het tegen de allergische reactie van het gif. http://www.livingessential.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.