Home » Artikelen » 25. Wat je zegt, wil je zelf!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

25. Wat je zegt, wil je zelf! — 194 reacties

 1. Ik wil met dit stukje verhaal zeggen dat het meedragen van geheimen te belastend is voor je welzijn, door transparant te zijn worden we weer vrij en blij.

  Nog een stukje van het verhaal.

  Toch kunnen wij beter met zijn allen over onze emoties gaan nadenken en de in de knoop liggende zielservaring proberen te ontrafelen.
  Als wij gaan zien waar onze in de knoop geraakte gevoelens zitten en ze herkennen kunnen we ze met of zonder hulp weer vrij laten stromen en juist dat vrij laten stromen maakt ons gezond en uiteindelijk gelukkig.
  Als een emotie ons woedend of intens verdrietig maakt ligt daar een knoop en om het op te lossen moet je je uitten, een van de manieren is door erover te praten.
  Dit is voor veel mensen moeilijk, het maakt ons immers kwetsbaar en ontneemt ons aan kracht, tenminste tijdelijk want als de emotie is vrijgemaakt van pijn dan wint hij aan kracht en word deze sterker door de opgedane levenservaring.

 2. Ik heb te weinig tijd om te werken….
  Ik vind mijn werk leuk, het geeft voldoening maar eigenlijk, wil ik gewoon iedere dag de natuur in, bij mijn dieren zijn, een paardrijrit maken….

 3. Goedemorgen Mireille,
  Mijn hart verlangt naar liefde,positiviteit,vrolijkheid en delen.Geen probleem zou je denken maar degeen die naast mij leeft zit vast roept constant het tegenovergestelde.Dat komt zo heftig binnen en het verward na 2 jaar in deze situatie is het moeilijk je hart te volgen x op x
  terug naar je eigenwaarde het vreet energie.Wat als maar rond spookt in mn hoofd wat doe ik fout hoe bereik ik de ander in het hart,”hoe deel ik mijn hart” zonder mijzelf tekort te doen.
  Itske

  • Itske,
   Als de ander jou buitensluit , moet je je eens gaan afvragen, hoe lang je dit nog vol houd.
   Je hebt zoveel liefde te geven, de wereld roept en verlangt naar jouw.
   Je bent het waard om gewaardeerd,respect en met liefde behandeld te worden, het is aan jouw de keuze ,confronteer hem maar eens mee dat je voor je zelf kiest, eens kijken of dan er geen ommekeer komt.Jij bent de belangrijkste persoon hier op deze wereld, als jij liefde ,positiviteit, vreugde en vrolijkheid kunt doorgeven, ben je een lichtpersoon voor een ander.
   We zijn hier op aarde om liefde door te geven maar ook om te ontvangen.
   Als je deze niet krijg is mijn advies, loslaten voor dat je zelf helemaal onderuit bent gehaald. Luister naar je hart ,daar krijg je je antwoord.

 4. Hoi Mireille,

  Reagerend op het stukje wat je zegt wil je zelf is het eerste wat er in mij opkom meer financiële vrijheid. Voel me op het ogenblik gevangen. Ik ben klaar voor een volgende stap. Heb het gevoel dat ik tegen gehouden wordt door geld. Er zullen waarschijnlijk ook andere manieren zijn om verder te komen maar dat doe ik dan weer niet. Oud gedrag van mij.
  Het komt vast goed nu vertrouwen houden.

  • Beste Ilse,
   Wat kan helpen, is je ook verdiepen in andere manieren om uit geldzorgen te komen. Bijvoorbeeld door te kijken of er een LETS kring in jouw stad is, of dat je die kan opzetten. En je misschien verdiepen in de alternatieve munt, De Florijn? Ik hoop van harte dat er binnen niet al te lange tijd een basisinkomen komt voor iedereen!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mirelle,

  Ik doe nu al zo’n twee jaar 2 keer per dag Mir, ik heb stappen gemaakt, maar loop toch weer vast.
  Wat kan ik doen?
  Ik zou graag mijn hart willen volgen

  • Beste Marion,
   Blijf zien dat je je best doet en dat veranderingen soms makkelijker en soms minder makkelijk gaan. Je doet het prima. Mocht je echt hulp nodig hebben, dan kun je altijd nog een MIR-Methode begeleider raadplegen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Als ik mijn hart volg,ga ik om met mensen bij wie ik in alle veiligheid mijn patronen mag bekijken en benoemen,daar ontspan ik bij.

  • Beste Cathinka,
   Dat klinkt zowel als een wijze levenshouding als dat je liefdevol voor jezelf bent!
   Veel ontwikkelgeluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,

  Het eerste wat er in mij op komt is een opleiding hormoonfactortrainster gaan volgen,het tweede is kan ik dat wel?
  A.s. zondag ga ik naar de open dag van deze opleiding.Ik hoop dat ik dan antwoord ga krijgen op de vele vragen die ik heb.

  liefs Ilse

 8. Beste Mireille,
  Je vraagt in het artikel wat je hartje tegen je zegt….mijn hartje zegt dat ze jou graag wil ontmoeten!
  Ik schrik van de brutaliteit in mijn hartje…ik denk er even over na…maar het is werkelijk wat ik in mijn hartje voel..ik weet niet waarom of hoe en wat…maar het klopt ik wil je graag ontmoeten en liefst 1 op 1…kan dat? mag dat?
  Ik doe al stiekum een aantal maanden de MIR-Methode…en stiekum word ik steeds sterker!
  Lieve groet! Ellen

  • Beste Ellen,
   Natuurlijk mag je dat soort vragen stellen! Wat je het beste kunt doen, is een keer naar een lezing komen en me dan in de pauze of na afloop aanspreken. Dan kunnen we meteen kijken of we elkaar nog extra zullen gaan ontmoeten, of dat het om die ene keer ging.
   Tot dan!
   Groetjes, Mireille Mettes

 9. Ik heb de MIR-Methode al enige tijd geleden trouw gedaan en heb ook het idee dat er daardoor veel veranderd is.
  Maar door de onrust die ik nu ervaar ben ik weer opnieuw begonnen
  Het is makkelijk gezegd volg je hart, maar wat nou als je van kinds af aan ook door het geloof hebt geleerd dat niet te doen. Omdat niks zo verraderlijks is als je hart en je je verstand moet volgen?
  Door de MIR-Methode is er een man op mijn pad gekomen maar het is geen geloofsgenoot.
  Dit zorgt voor heel wat onrust binnen de familie, geloofsgenoten en vrienden(zwak uitgedrukt) zij hopen dat ik gauw weer mijn verstand ga gebruiken met beide benen op de grond ga staan en terug keer.
  Ik voel me net een opstandige puber die denkt dat wil ik niet maar eigenlijk weet ik niet goed wat ik wel wil.
  Ik wil niemand teleurstellen, ik wil geen vrienden verliezen ik wil heel veel niet maar ik weet ook niet goed wat ik wel wil.
  Echt 100% vertrouwen in mijn relatie heb ik nog niet want daar is het te kort voor en ben ik nu te onzeker.
  Mijn vraag is komt de rust ooit?
  En hoe vind ik die?

  • Beste Anoniem,
   Het is niet bepaald makkelijk voor je, dat is te lezen. Ik kan je niet beloven of die rust er ooit komt. Het lijkt erop dat je een aantal beslissingen te nemen hebt. Mijn manier is meestal om te wachten zolang ik het niet zeker weet. Meestal moeten grote beslissingen rijpen. Misschien helpt het artikel van vandaag je hierbij.
   Veel sterkte en wijsheid gewenst!
   Mireille Mettes

  • Goeiemorgen anoniem,
   Stop eens om met iedereen over je leven te praten. Dit is jouw geheime tuin. En deze relatie is nog te nieuw.
   Wacht eerst om te kijken of deze man echt diegene is die je hoopte te ontmoeten. Neem de tijd.
   Maar een partner die niet gelovig is, wil niet zeggen dat jullie niet bij elkaar passen. Ikzelf heb een vriend die gelovig is en ik niet. De niet gelovige persoon moet het geloof v d ander respecteren en jij moet respecteren dat hij niet gelovig is. Ik ga met Pasen of Kerst met mijn vriend naar de kerkdienst. Het is trouwens heel verrijkend om niet hetzelfde te zijn en je hoeft toch ook niet alles samen te doen.
   Het enige is : respect voor elkaar hebben.
   Maar momenteel luister je niet naar je hart. Je zit nog teveel in wat de andere mensen denken.
   Veel succes met alles.
   Hartelijke groet, Ada

 10. Hallo Mireille,

  Ik zou weg willen gaan maar op zijn minst zou ik apart willen wonen. Ben weer aan de slag gegaan met de MIR-methode en zie wel wat het brengt.
  Nel

 11. Ik ben het volledig eens met wat in de tekst wordt meegegeven, nl. Je moet je hart volgen. Maar … als dat door anderen wordt tegengewerkt ? Wat dan ? Als je je hart niet kàn of mag volgen ?

 12. De MIR mehode spreekt me erg aan omdat ik door de affirmaties zie dat je je hele lichaam aan de gang zet om met zichzelf te werken en uiteraard ook de psyche.
  Was onder behandeling bij een natuur-therapeute (kinesiologie, heb zelf die cursus ook gevolgd) die een aantal dingen al had uitgetest, en van de meeste vragen kwam er toen al uit dat ik in feite van geboorte af aan al vast zit, dat ik in de baarmoeder al had besloten dat ik een hele onveilige wereld in zou gaan. Dat kwam door de testen er uit, en ja ik moest altijd mijn mond houden, mijn mening telde niet en mijn zelf zijn werd vakkundig de grond ingeboord, mijn ouders begrepen mij en mijn zus niet, en dus heb ik nooit mijn eigen persoonlijkhed durven ontwikkelen. Toen ik trouwde kreeg ik er een schoonvader bij die alles nog erger maakte tot ik in oktober 1999 naar denemarken ben gevlucht om te overleven.
  Na al die jaren (ben nu 58) ben ik eindelijk begonnen iets echt fundamenteels voor mezelf te doen, en langzaam aan merk ik vooruitgang,ik werkte voor mezelf al met EFT maar heb dit erbij gevoegd.
  Naast dit ben ik bezig te vechten voor het positieve in mijn leven, elke keer wanneer er een negatief gevoel of een negatieve gedachte opkomt probeer ik die weg te duwen en de leegte die ontstaat met iets positiefs te vullen. Maar ik ben er nog lang niet, je werkt 58 jaren pijn en verdriet en angst en frustratie niet weg in een paar weken.
  Ben erg blij dat ik de MIR methode heb gevonden en vind dat die werkelijk helpt, het is gewoon doordoen en vasthouden.

  Vaak nog mis ik een schouder om op uit te huyilen omdat je het ook niet op moet kroppen, ik blijf vechten, dank vor de MIR methode.

 13. Wat mijn hart echt wil, dat mijn lieve vriend yousef van die rotte kanker verlost wordt? dat hij serieus genomen wordt en dat de dokters geen eindeloos mysterieus spelletje met hem spelen.Voor mezelf dat ik hem op dit moment beter zou steunen en begrijpen?

  • Hallo Rosa, ik ga voor Yousef bidden ,ik werk met Pater Pio!!
   Ik doe mijn best,zoek even de site van Pater Pio op .Dan doen wij het samen het helpt ECHT !!! Groet Diny.
   Heel veel sterkte ,ik denk aan jullie!!!!

   • Hallo dat onderwerp kanker heeft mij toegelijd om te schrjjven.mijn buren hebbrn te hore gekregen dat hun dochter nog een jaar te leven heeft.Dat weeet alleen god daar geloof ik ik in, Ik voel dat ze steun nodig hebben om hoop te kunnen blijven houdem.Kunt u voor deze mensenbieden ik bid ook .
    groetjrs,

    Selva

  • Hallo Rosa, lees eens over dat wat je kan doen met graviola tegen kanker, verdiep je er in, als hij het gaat gebruiken bedenk dan dat je dat altijd samen met melkzuurbacterien moet doen, dat is uitermate belangrijk, geef niet op hoor.

 14. wat ik verlang ? Vind dit iedere keer zo een moeilike vraag omdat ik dan denk dat het k’weet niet wat moet zijn. Of durf ik mijn verlangens gewoon niet uit te spreken?

  laat ik dan toch eens beginnen met ze te verwoorden, zonder het gevoel dat ze dwaas zijn .
  Voor mij draait alles om liefde. Het uitbreiden ervan, het laten doorstromen… gewoon daar waar ik kom, daar waar ik ben.
  Het verwoorden, het tot expressie brengen..
  Eenheid en liefdevolle verbinding ervaren met mijn partner, in de diepte.
  Vooruitgang maken met mezelf op alle niveaus,ook financieel, als middel, niet als doel.
  Vernieuwing ervaren in de diepte.
  mijn denken, voelen,willen op één lijn…

  ja er komt wel meer nog los…
  in het gewone leven, zijn wie ik ben, zonder status
  groetjes Mrya

 15. Ik verlang naar volledige gezondheid (juist nu er een goedaardig tumor in mijn speekselklier is geconstateerd) en een fysiek sterk lijf. Verder verlang ik naar de kunde om los te laten van de ballast van overal voor “moeten” zorgen, de mama-ballast. Mijn knullen zijn nu 13 en 15 en kan ik langzaam los gaan laten, maar de gewoontes zijn zo ingesleten dat ik me vaak niet eens meer kan herinneren hoe het is om alleen voor jezelf te zorgen. Ik hoef ook niet terug naar het vroeger gevoel, ik ben immers wel een trotse vrouw en moeder nu, maar moet een nieuw soort balans vinden waarin ik meer mezelf als middelpunt van mijn doen en laten heb! Ja, dit zijn mijn doelen voor de komende tijd..
  Vriendelijke groet en bedankt voor het bericht,
  Monic (nu 2 weken aan het mirren)

 16. Doe waar voor je hier op aarde bent…. spreek je uit. Dat zegt mijn hart en iedere dag wordt het voor mij een stukje duidelijker wat dat betekent.

 17. Mijn hart zeg lekker weer door slapen,ik slaap al 2 jaar niet meer door 2 a 3 uur per nacht.
  Dat ik weer kan gaan genieten.

  • hallo Caroline, probeer eens of je baat hebt bij melatonine tabletjes.
   veelal is het een tekort aan melatonine.

   • Ja melatonine is goed maar volgens geleerde mag je er maar 2gebruiken per nacht,anders verstoord het je hormoonhuishouding. Volgens Dr. Oz. gr Diny

    • Er zijn heel veel oorzaken mogelijk voor problemen met doorslapen, inslapen of te vroeg wakker worden…..
     Dit kun je het beste uitgebreid samen met een MIR-Methode begeleider uittesten om te kijken wat er aan de hand is. Er kan dan heel precies ingezoomd worden op de individuele kernoorzaak, en er wordt meteen ook samen aan gewerkt; hierdoor wordt het hele helingsproces versneld. Als je hier klikt vind je een overzicht van alle begeleiders in Nederland op postcode.
     Ik wens ieder een vredige en volledige nachtrust toe!
     Veel succes!

     Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra
     MIR-Methode begeleider in Enschede
     Persoonlijk protocol voor mens en dier; op afspraak en via
     Skype, telefoon, emailbegeleiding

     http://www.erevna.nl

    • Melatonine aan maak gebeurt door tryptofaan. Je kan beter opzoek gaan naar producten met tryptofaan ipv pilletjes slikken.

  • Heb je al eens cbd-olie gebruikt? Helpt mij Heel goed. Als je het over weegt bestel dan wel een goede en niet iets van het Kruitvat of van Dr.van der Hoog. Succes……Of leg eens een vuilniszak onder je bed, misschien stralingen, draaikolk.
   .

 18. Hallo Mireille,

  Waar ik naar verlang is me veilig voelen. Door mijn bipolaire stoornis staat de wereld soms helemaal op zijn kop. Daardoor is mijn basis gevoel van veiligheid ernstig aangetast.
  Jeannette

 19. Als ik naar mijn hart luister wat ik graag zou willen is in de eerste plaats dat ik in vrijheid zou kunnen leven, zonder elke dag migraine en/of aangezichtspijnen te hebben, waarmee ik al ongeveer 35 jaar leef en altijd in onzekerheid zo leef, of ik iets wel of niet kan afspreken, me gewoon vrij voelen!
  Het tweede wat ik ook heel graag zou willen is dat ik weer contact met mijn oudste dochter zou krijgen en mijn 2 kleinkinderen weer mocht zien,die ik erg mis en veel verdriet van heb!

 20. Na een moment van stilte bij mezelf, werd me duidelijk wat voor mij op dit moment het belangrijkste is : opruimen !
  Op ruimen rondom mij en in mij ! Elke dag 30 minuten opruimen …
  Toch geen gemakkelijke opgave. Maar ik voel me gesterkt door de
  MIR-methode. Dank je wel Mireille.
  Groet,
  Hilde

 21. Mijn hart antwoord: een tweede kind.
  Ik wist dat dit verlangen ergens zat, maar dat het zo groot was, had ik me nog niet gerealiseerd…

 22. Een liefdevolle relatie met iemand die ook zijn diepten heeft verkend en niet (meer) vanuit angst en/of afhankelijkheid reageert. Dit is wel heel veel realiseer ik mij, doch het gaat erom dat iemand open staat voor verdere groei en ontwikkeling, zoals ook ik tracht mij op (open) te stellen voor wat er op mij afkomt.
  En een wens voor mijn dochter van 19 jaar die nog heel ontvankelijk is voor alle indringende reclame e.a.; hoe een vrouw zou “moeten” zijn; om toch meer de zekerheid van binnenuit op te bouwen i.p.v. aan een mooi “plaatje” (zoals grote borsten, altijd verleidelijk en mooi gekleed e.d.)te moeten voldoen.
  So wie so wil ik alle jongeren veel harte energie toewensen om hun plek in deze wereld in te nemen vanuit hun diepste drijfveer.
  Mireille, hartelijk dank dat jij deze gelegenheid biedt en dank voor het ontwikkelen en verder gaan met jouw Methode.

 23. Ik ben het contact met mezelf een beetje kwijt. Hopelijk kan deze methode waar ik nog maar net mee begonnen ben helpen te voelen wat ik wil.

  • hallo Susan, bedenk dat wanneer je er voor kiest om iets voor jezelf te doen waar je blij en tevreden van wordt, en waardoor je dagelijks leven leuker wordt, je een belangrijke stap neemt, ik ben daar sinds een week mee bezig. Ik heb die keus bewust gemaakt nu omdat ik mezelf maar weg bleef gooien, en dat is zo fout. Op die manier ga je ook meer van je contacten met andere mensen genieten,mede omdat iets voor jezelf doen wat goed voor je is in feite ook een daad van naastenliefde is, dubbelop dus.

 24. Dag Mireille Ik kreeg van een spirituele vriendin iets te lezen over de MIR-Methode nog nooit van gehoord. Ik heb het interview met mijn man gedaan met de woorden van “Wat kan ik voor jou doen, zodat je weet dat ik van je houd? Zo ook omgekeerd gedaan. Verrassend wat er uit tevoorschijn kwam. Alleen hebben we elkaars voornamen erbij neergezet op papier omdat we steeds in de war kwamen op welke lijst hoort dit nou en dat hielp:-))
  We brengen per dag 1 ding uit van de lijst omdat wij drie teveel vinden van de 15 punten. Bedankt Bea

 25. Waar ik naar verlang is: Liefde van een man in mijn leven. Het samen zijn….maatje. Gewoon omdat we van elkaar houden.

  • Mijn zoon van 52 zou ook graag zijn leven delen met een vrouw, mail hem als je zin hebt, hij woont in zaandam maar wil naar o- groningen verhuizen

 26. Ben bijna vier weken bezig, maar omdat ik altijd heel heftig reageer op alles in mijn lichaam/medisch/cranio doe ik het 1 x per dag. Loslaten ben ik duidelijk mee bezig heerlijk, maar die dromen, over mijn moeder waar ik bij haar sterfbed lach, zijn zo echt, en ik huil ook echt in mijn droom, dus zie ik er in de ochtend niet uit! nu heb ik de dromen niet meer…………misschien het teken dat het mijn tijd nu is, alleen kom ik niet uit het dal van mijn helse pijnen fybro en daarbij diversen ontstekingen, medicatie kan ik geheel niet tegen……..dus vecht ik, door vrolijk te blijven, en toen kwam de man met de hamer UWV, die melde dat ze niks zagen, en geen uitkering meer, dus weer een dal, maar die vul ik nu in met vrijwilliger werken, zodat ik mijn kwaliteiten kan uiten, en afleiding heb! Ik kom er wel, en merk dat de MIR werkt thanks Mireille, heb op dit moment ook puistjes…………en geen opvliegers meer hihi…….de aanhouder wint! ps. alleen vreemd ik had een counseler gemaild voor raad in Almere Haven, maar die reageert niet ;( dus ga ik zelf lekker verder, dat zal ook wel een reden hebben

 27. Hoi MiReille, wat ik voel is dat mijn hart mij vraagt om te leren onvoorwaardelijk lief te hebben. Daarnaast verlang ik naar rust mijn schildertalent verder ontwikkelen en een boek schrijven dat advies om een boek te schrijven heb ik al van verschillende kanten gekregen maar ik weet niet hoe te beginnen het zit in mijn hoofd naar als ik wil gaan schrijven blokkeer ik. Ik woon in Dahab, Egypte en wanneer de rust in EGypte is weer gekeerd wil ik woestijnreizen per kameel organiseren met een spiritueel karakter of een poffertjes/pannenkoekenresturantje openen. Twee totaal verschillende dingen maar de tijd zal leren wat het gaat worden. Ik wil jou oprecht bedanken voor het ontwikkelen van de MIR methode stap 3 is voor mij van belang en zal wat meer tijd vergen maar ik weet dat ik het kan alleen angst staat nog in de weg in hand met schuldgevoel. Lieve groet Annemarie

 28. Zoek vooral begrip van mijn man! Wat ik erg moeilijk vind om hem duidelijk te maken, hij vindt dat ik alles te negatief oppak. Rustin mijn hoofd, energie cgenoeg om alles het hoofd te kunnenbieden en hopelijk het moment te vinden binnenkort om weer aan het werk te gaan

 29. Je hebt gelijk, als je je hart/gevoel/verlangen negeert wordt je ziek.

  Soms gewoon omdat je niet alleen wil achter blijven, mijn missie is verduidelijkt, maar nu de grote stap nog nemen.

  ria

 30. Ik heb deze methode gekregen van een dochter van een client bij ons. Ik vertelde haar dat ik al bijna 3 jaar een brok in mijn keel heb, volgens de artsen. Ik heb een heel turbulent leven achter de rug, en heb mij zelf altijd weggecijferd, was volgens een helder voelende heel laag. Was aan het zelf vernietigen, ik wil graag heel gelukkig leven. Er zijn voor mijn kinderen, kleindochter, en sinds kort mijn nieuwe vriend. Dat brok in mijn keel doet mij zo veel verdriet en pijn. Ik hoop met deze methode weer gelukkig te zijn en kan genieten van het leven. Met mijn kinderen kleinkind en vriend.

 31. Rust in mijn hoofd en weer met plezier naar mijn werk kunnen gaan.Thuis een man hebben die mij begrijpt en steunt op de manier zoalsikhet graagzie. Wat is het af en toe toch moeilijk om begrip te krijgen.

  • Wat je zegt ben je zelf, heb je wel genoeg begrip voor jezelf? Dan volgt je man later wellich vanzelf. Geef jezelf de tijd. Veel sterkte en warme groet, Patty

 32. Ik zou zo graag van mezelf willen houden, maar voel me altijd minder dan een ander. Heb een paar maand de MIR-methode gedaan en ben nu bezig met een MIR therapeute, ook voor andere problemen. Helaas merk ik er nog niet zo veel van.

  • In mijn praktijk stuit ik vaak op een negatief zelfbeeld bij vrouwen. “Ik ben niet goed genoeg”, “ik ben het niet waard”, “ik ben te dun/ te dik” etc. Deze overtuigingen zijn meestal al gevormd in de eerste kinderjaren en worden gevoed door dingen die je nu meemaakt (“zie je wel”). Allemaal emotionele ballast die je nu, jaren later kunt loslaten. Gun jezelf de vrijheid om te zijn wie je bent. “HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF”.

  • volhouden meid, wat je in al die jaren hiervoor hebt opgebouwd aan muren kan niet binnen een half jaar worden afgebroken. Tijd heelt alle wonden en MIR-Methode helpt je gegarandeerd. Stel je open en zie de kleine stapjes die je maakt. Je verwachting is juist je grootste valkuil, spreek ik uit ervaren. Veel succes en vertrouwen gewenst! Gonneke

 33. Hoi Mireille!
  Ook bij mij kwam het woord “vrij” als eerste te voorschijn.
  Ik ben nu bijna twee weken bezig met de MIR – Methode en voel me al rustiger en heb meer energie. Ben blij dat ik in de Happinez over je methode heb gelezen en vertel er over aan ieder die het horen wil. Lieve groetjes

 34. Dag Mireille,
  Van een hartsvriendin kreeg ik jouw side door en voel dat ik hierop moet reageren !ik volgde onlangs ,2jaar geleden,een workshop :zie je zelf door de ogen van het paard.Ik voelde dat
  ik dit moest doen omdat ik niet lekker in mijn omhulsel zat.
  Er is tijdens deze sessie een ommekeer in mijn leven gekomen.
  De meeste boterhammen heb ik reeds gegeten ,ik ben 81 jaar,
  en ik heb recentelijk een aantal workshops gevolgd bij phoenix
  opleidingen in Utrecht over de maskers -een poort naar diagnostiek
  van binnenuit- dus handvaten krijgen om je te kunnen inzetten
  als iinstrument voor de werkelijke ontmoeting. prachtige boeken
  zijn hierbijvan Wibe veenbaas en Joke Goudswaard.
  En mijn hart vraagd om nog meer tools om ,hoe zal ik zeggen,
  van waarde te wezen voor de ander .Dit was VEEL in een opwelling
  Een zeer Hartelijke Groet, frits

  • Wat mooi dat u dat allemaal doet op uw leeftijd!! Dieppe respect u klinkt als iemand van 35jaar waar ik nog veel van zou kunnen leren! Een dikke knuffel 🙂

 35. Ik doe de MIR methode voor de 2e keer.Heb een zoon met Down Syndroom. Hij kan niet lezen. Is het beter om een bandje in te spreken voor hem of de MIR methode zelf te doen met zijn naam?
  hartelijke groeten,
  Wil.

  • Beste Wil,

   Zou hij de woorden na kunnen zeggen als jij ze voorzegt? Kijk maar welke creatieve oplossing je kunt maken. Als hij zelf kan aaien en jou nazeggen, zou dat het mooiste zijn. Hoe zelfstandiger hoe liever.

   Veel geluk en doe hem de groetjes van mij!
   Mireille Mettes

 36. ik wil weer gelukkig zijn, mijn gezin gelukkig maken, met minder zorgen door het leven gaan en de zaak die een blok aan ons been is stopzetten. Helaas gaat dit laatste praktisch gezien niet!

  • Beste Hilde,

   Je weet nooit hoe dingen een draai kunnen nemen. Blijf heel goed voelen wat je diepste verlangens zijn en dan kunnen oplossingen zich als vanzelf gaan ontvouwen.

   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 37. Beste Mireille,

  Ben nu meer dan een week bezig met de MIR=methode en heb erg behoefte aan rust en dat mijn drang naar steeds maar willen eten stopt.

  Groetjes,
  Marjon

  • Hallo Marjon.
   Ik ben nu 2 jaar met tussenpozen bezig met de MIR-Methode. En soms lijkt het wel eens of er niets gebeurt maar als je goed naar jezelf luistert en voelt van binnen en kijkt wat en wie je op je pad tegenkomt…. je zult versteld staan te kijken.
   Je bent ruim 1 week bezig, geef jezelf de tijd, ook ik heb mijn weg nu in de voeding gevonden en ga zelfs mijn eigen praktijk opzetten. Wie had dat ooit gedacht. Eindelijk ben ik van een hele lijst van allergieën/intoleranties af. Het voelt fantastisch. Ik hoop dat het voor jou ook gaat werken.
   Groetjes, Yvon

  • Beste Martha,

   De kunst is om het verdriet los te gaan laten en dan weer te kunnen luisteren naar wat de verlangens in je hart zijn. Door het verdriet wat nog in je hart zit, is het nog niet goed mogelijk om dat al te horen. Veel sterkte!

   Mireille Mettes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.