Home » Artikelen » 25. Wat je zegt, wil je zelf!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

25. Wat je zegt, wil je zelf! — 194 reacties

 1. mireille, mijn antwoord op je vraag is verdriet. ik ben pas begonnen en doe alleen nog regel 5 en 7. ik wil het rustig aan doen.over je methode heb ik een heel goed gevoel. fijn dat ik het zelf kan doen. lees iedere dag je berichten. ik ga hier zeker mee door maar nogmaals , rustig aan.kan ik eigenlijk in bv het weekend,als ik vrij ben alle negen regels zeggen en het dan maandag weer op een laag pitje. ik moet nl. blijven werken. of is dit geen goed idee?

  • Beste Maria,

   Ja, je kunt het op een laag pitje zetten, maar dan duurt het wel langer voordat het gaat werken. Kijk daarin ook wat voor jou het beste voelt.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 2. Het liefste had ik weer graag contact met mijn zusjes,dat is al 6.j geleden, en daar heb ik veel verdriet van,groetjes van mij.

 3. mireille, ik ben pas begonnen met de MIR-Methode.ik doe alleen nog stap 5 en 7 maar als je mij vraagt ,wat voel je als je naar je hart luistert dan voel ik alleen verdriet. toch wil ik heel graag doorgaan en koester hoopvolle gedachten. gisterenavond heb ik je boek gelezen, de hoofdstukken over de 9 affirmaties. wat je schrijft, ergens over toen je klein was en dingen graag zelf deed, dat heb ik ook ervaren. steevaste ontmoediging van volwassenen.

  • Beste Mies,

   Gewoon doorgaan met de MIR-Methode en je oude verdriet loslaten. Dan komt er weer ruimte om naar je hart te luisteren.

   Heel veel geluk!
   Liefs, Mireille Mettes

 4. Wat in mijn hart opkomt is dat ik graag naar mijn vriendinnen in Thailand wil om kerst en nieuwjaar te gaan vieren. Maar zit sinds juni in een scheiding ( na 33 jaar huwelijk wil mijn man mij niet meer )Mijn hart zegt dat ik een leuke job wil vinden , heb geen job omdat ik altijd helpende echtgenote geweest ben en geen recht heb op uitkeringen( mijn droom is gaan helpen in een centrum waar mensen zichzelf terugvinden , van zichzelf houden en leren genieten van moeder aarde , in het nu leven enz…..liefst in’t buitenland met zicht op zee )dit is ook alles waar ik nu zelf mee bezig ben en probeer toe te passen. Ook terug een lieve partner die ik gelukkig kan maken en hij mij. De MIR methode heeft bij mij véél emoties losgemaakt ( ik voel me nu wel sterker, maar heb tijdens de MIR methode dagen zitten wenen (van s’morgens tot ‘savonds ) gelukkig was deze periode na 2 weken voorbij , het gaat nog moeilijk maar al véél beter . Ik doe de MIR methode nu wanneer ik eraan denk ( soms 1 maal per week , soms 3x , soms ….. ) Ik heb ze wel 4 weken hiervoor gedaan 3x per dag elke dag. 1 ding weet ik mijn hart zegt dat ik met de spaarcentjes die ik nog heb 2 weekjes naar mijn vriendinnen moet gaan ,maar er komt angst dat ik op financieel vlak er later spijt van ga hebben. pfffff wat een lange reactie 🙂

  • Beste Linda,

   Ja, die angst. Blijf terug gaan naar je hart en luister wat het wil. Misschien kan je wel bij je vriendinnen blijven 😉

   Heel veel geluk! Als je dicht bij je hart bent, volgen de stappen vanzelf.
   Mireille Mettes

   • Dank je Mireille, ik Blijf de MIR methode toepassen, maar mijn vriendinnen gaan ook maar elk jaar voor een maand of 6 weken naar het domein waar we vroeger allemaal een klein strandhuisje gekocht hebben. We blijven elkaar steunen via internet en nu ja komt de lokroep om mij eventjes in hun gezelschap in thailand te laten omringen en plezier te maken en te ontmoeten. tja ik blijf tweifelen ook op emotioneel vlak ( mijn man en ik hadden daar ook bijna 7 mooie jaren en nu zitten we in een vechtscheiding) weet ook niet of hij daar gaat zijn . Toch héél hartelijk bedankt om al deze mensen te helpen met uw steun xxxx

 5. Na een burn-out wil ik graag mijn energie terug krijgen. Ik ben op weg maar ben er nog niet helemaal. En waarschijnlijk hierdoor maag- en darmklachten.

 6. Ik verlang er naar alle ballast kwijt te raken zodat ik weer kan zijn die ik ben. Al het oude verdriet, misplaatste verantwoordelijkheid en “schuld” terug te geven aan de personen waar het hoort en gewoon te kunnen zeggen: ik ben!
  Vanaf dat punt zal de rest wel volgen.
  En de jeuk kwijtraken lijkt me ook heeeel fijn 😉

 7. Dag Mireille,
  Mijn diepe wens is om die paar kilo’s erbij te krijgen, zodat ik wat meer reserves heb. Daarvoor is het nodig, dat ik de angst overwin, die mij nu belemmert het te bereiken. Angst en strengheid. Het zou geweldig zijn dat kwijt te zijn. Dan zou ik mezelf zoveel meer gunnen op zoveel meer gebieden. Dan zou mijn hele leven me weer toelachen.
  Dan zou ik niet voor de zoveelste keer overspannen of oververmoeid raken, niet meer zoveel zorgen me maken en genieten ten volle.
  Groet,
  Roelfina

 8. Lieve Mireille, mijn hart verlangt erna om jouw hart te complimenteren met je werk. Of de MIR methode werkt bij mij, daar komt mijn lijf de komende maanden wel achter. Met veel plezier maak ik mijn omgeving attent op de MIR methode en krijg al mailtjes van mensen die het doen. Nog geen resultaten gehoord hoor. Dat duurt natuurlijk nog even. Het openstaan hiervoor is al zo mooi. En jij hebt dat bewerkstelligd. Dank je. Dat wilde mijn hartje je even vertellen.

 9. Nu een reactie op uw vraag.Hetgeen in mij opkomt is ” rust”, loop mezelf voorbij,kan geen rust vinden om een boek te gaan lezen( en ik doe het zo graag). Ik moet totaal gereset worden,als dat zou kunnen.Heb in het voorjaar een hartinfarct gehad,de laatste twee jaar twee rugoperaties, in 2005 mijn man verloren,afgelopen juli galblaasoperatie, en het einde is nog niet in zicht,maar ik loop niet te treuren,doe onderneem veel,leef me uit in een koor en heb sinds 4 jaar een lat- relatie en deze relatie kan som heel heftig zijn,een gevulde rugzak voor beide is waarschijnlijk de rede. Dus vandaar op aanraden ben ik deze MIR-Methode gaan volgen.( sinds een week).U doet volgens mij geweldig werk!!!

  • Beste Els,

   Dat jullie rugzakjes maar gauw lichter mogen worden! Heel veel geluk!

   Groetjes en dank voor uw lieve woorden!
   Mireille Mettes

 10. Vrede, tederheid, wandelen, dansen , rennen in het bos, langs het strand, stil zijn, luisteren, LACHEN, spelen met het kind in mijn hart, de stilte en passie voelen, ook als alles turbulentie is rond mij.en in mij……….naast anderen wandelen en hen lichtjes aanreiken zodat ze zien hoe mooi ze zijn……hoe krachtig, hoe uniek en vol talent……
  Dank voor je fijne tips, dank voor MIR

  • mooi, heerlijk geschreven en gezegd, daar gaat het tenslotte allemaal om zoals jij het neerschrijft. Kan ik me helemaal in vinden .

 11. Hallo Mireille,
  Ik zou zo graag eens willen weten maar vooral heel duidelijk willen voelen wat ik ècht wil in mijn leven, vooral qua beroep en financieel zelfstandig zijn. Het is me nog steeds niet duidelijk. Ik heb nog steeds niet dat : dáár ga ik voor !!- gevoel. Zo veel twijfels en misschien is de tijd van mijn beroep wel voorbij voor mij? De huidige economische situatie en leeftijd maakt het er niet makkelijker op, vooral niet in mijn beroepssector.Ik heb de MIR sessie helemaal gedaan.
  Warme groet,
  Joke.

 12. Wat ik graag zou willen is zoveel mogelijk mensen kunnen adviseren om preventief te zijn en in hun eigen gezondheid te investeren door de juiste voeding, door je te beschermen tegen de electromagnetische straling en sinds kort ook door de MIR-Methode toe te passen. Ook zou ik graag weer een danspartner willen vinden die met mij de Argentjnse tango wil gaan dansen !

 13. Ik wil mij loskoppelen van negatieve mensen die mij de hele dag leegzuigen. Ik kom ’s avonds van mijn werk en heb geen greintje energie meer.

  • Hallo ,mijn reactie op dat leegzuigen is;zet je in gedachte iedere morgen in een glazen koepel en echt met gedachte kracht.Je zult merken dat het helpt,je bedankt dan hierboven voor de hulp! Gr . Diny.Sucses!

 14. Het liefst wil ik naar mijn hart luisteren. En dat ik dan mijn diepste verlangens en gevoelens ontdek. Meer rust en vertrouwen in mezelf hebben en vanuit mijn eigen kracht kan handelen. Ik heb nu het gevoel dat ik word geleefd… Ik wil zelf leven en de regie hebben.

 15. wat ik graag zou willen?? meer mensen blij maken met Reiki.
  Ik geef al jaren Reiki in een sfeervol mooi kamertje , helaas komen er steeds minder mensen.

  • Ja, ook bij mij met een Reiki “kamertje”en heel veel ervaring, komen minder mensen. Misschien moeten we een “aanvraag” de KOSMOS insturen! xx

 16. Dag Mireille
  Doe sinds vier weken de mir methode, voel dat het voor mij nu een beetje gaat werken. Krijg meer ruimte in mijn hoofd en het verkrampte gevoel in de hartstreek gaat weg. Alles gaat weer stromen, zo voelt dat tenminste.Ik heb het weer wat vaker warm en voel me weer een beetje blij worden van heel gewoon kleine dingetjes. Ga er voorlopig mee door.
  Bedankt Girby

 17. Ik doe de Mirmethode nu al een paar maanden en ik merk echt verschil.Ik ben veel duidelijker naar de buitenwereld aan het verwoorden wat ik vind en wil en al is dat nog even wennen voor me,het voelt wel heel goed!
  Het liefste zou ik mijn (kunst)schilder kwaliteiten nog verder uitbreiden en daar echt wat mee gaan verdienen,maar dat wil ik eigenlijk al wel een paar jaar.Tot nu toe is dit nog niet gerealiseerd,maar wie weet!

 18. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  – whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  – geen nachtelijke beenkrampen meer!
  – geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  – psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.

  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!

  En ik…..ik blijf de MIR iedere avond doen, want het doet me goed!

  Hartelijke groeten van een blije Marijke

 19. Wat in mij opkomt met al mijn pijn, met mijn partner samen wonen, omdat het alleen niet meer gaat. Mijn partner wil dit heel graag, maar ik durf het nog niet . Heb totaal geen energie om te verhuizen.
  En heb angsten dat ik mijn pijn niet meer aan kan vooral in de nacht

 20. Mijn doel voor 2014 (o.a.) is om netwerkmarketing uit de Nederlandse stugge klei te trekken, weet echt niet waarom het daar in zit, het is een fantastische business we hadden al lang met zijn allen uit de crisis kunnen zijn en onze eigen tijd indelen, en vervolgens anderen kunnen helpen ik kan niet wachten.
  Ons product is gezonde chocola, leuker kunnen we het niet maken.

 21. Hallo Mireille, ik doe nu een paar maanden de MIR methode. Het is verslavend. Na de negen weken doe ik de methode nu een en soms twee keer per dag. Na mijn burn out van begin vorig jaar begint nu weer de blijheid van mijn leven terug te komen. Ik zorgde veel voor andere mensen maar vergat mijzelf en mijzelf heb ik weer teruggevonden. Ik ben er nog voor voor andere maar nu met een STOP voor mijzelf. Mede door de MIR methode begint mijn lijf weer te herstellen. Het belangrijkste is dat ik weer zin krijg om leuke dingen te doen. Mijn hart staat weer open. Bedankt Mireille

 22. Mijn hart velangt naar rust, wordt tijd dat ik dat ook ga doen, meer in mijn rust zijn.
  Mireille van harte bedankt voor alle tips,ik wens je veel liefde toe op je pad,
  lieve groet….Truus.

 23. Hoi Mireille, ik volg je al een tijdje via facebook en plaats soms je berichten op mijn eigen pagina. Ik heb,onlangs de MIR methode 2 maanden gedaan en het werkt. Er zijn nog veel restjes uitgezuiverd….het werkt echt super. Ik ben veel,meer weer in mijn eigen kracht gekomen en mijn kleine teennageltje is ook weer gezond!
  Het stukje uit deze nieuwsbrief is heel treffend. Vooral het doen en voet bij stuk houden. Mij niet uit balans laten brengen door wat anderen vinden of zeggen…. Daar ligt mijn uitdaging ! Dus ik ben heel blij met de MIR methode. Daar waar nodig gebruik ik hem als aanvulling en ondersteuning. Liefs Desiree

 24. Lieve Mireille,
  Hierbij een mooie rectie van een 84-jarige vriendin, die ik je graag laat lezen.:
  Groet, Janneke
  ======================================================

  lieve Janneke, dag!

  Ik heb de Mir door jou – je gaf mij kaartjes. Eerst liet ik het liggen. Een beetje aaien over je hand, wat is dat nou, wat verzinnen ze toch allemaal – heel dom van mij gedacht natuurlijk.
  ben op internet gaan kijken en heb Mireille Mettes gehoord en ben het gaan doen. En dan ook helemaal, met nieuwsbrief en begeleidenstips vier weken.
  IK loop al; bij de Tibetaanse arts en ben helemaal tevreden ((geen kale plekken meer, mooie nagels dus zal het er van binnen ook wel goed aan toe gaan). Alleen de psoriasis op mijn pink gaat niet weg. Dus nu afwachten wat deze mir-methode gaat doen.

  Ik ben meteen volop begonnen met 9 keer. Twee keer, ach, dacht ik, ik ben grote sterke meid, nee hoor, natuurlijk meteen 9 x. Maar of het daardoor komt, weet ik niet, maar vanmiddag toen ik het deed, net voor boodschappen doen, werd ik me toch een partij moe dat ik bijna niet meer weg kon. Van de verkoudheid? De Keelpijn? De M ir?

  Ik heb het bij Armav op internet gezet en zij en Ohannes begonnen meteen enthousiast te ”aaien”. IK had het gisteren tegen Frans gezet, zonder de verwachting dat hij er warm voor zou lopen. Maar vanmorgen kwam hij stralend enthousiast vertellen geweldig en diep geslapen te hebben.

  Begrijpen doe ik het allemaal niet. Maar nu heb ik er iets aan toegevoegd wat natuurlijk helemaal niet kan. Ik zou het niet eens als vraag durven stellen . Dus…
  Woensdag Bob en visdag. Dat resulteert in een vieze afwas. Soms blijft die twee dagen staan omdat ik er niet toekom om af te wassen. Mijn huis vervuilt.
  Maar de afgelopen woensdag dacht ik: als die negen punten naar je hersens gaan dan moet met aaien en drie keer zeggen dat je gaat afwassen, toch ook doorkomen.

  Wel Janneke, de afwas werd meteen door mij gedaan. Dat niet alleen. ik heb gestofzuigd. de vieze grond van de keuken gedweild en met de rest van de laminaat in de was gezet, mijn vuile lakens (hoeveel weken???) eraf gehaald en in de was gestopt. En mijzelf tot rust geaaid.
  Goed of niet goed, maar ik blijf mijn huis schoon aaien!

  veel liefs, Janneke en je begrijpt: Heel veel dank voor jouw Mir aan mij.
  ada

 25. mijn quote voor vandaag:

  Ik ben er nog lang niet…….,
  maar een stuk verder dan gister!

  Nog iets positiefs, ik ben aktief op een datingsite, tot voor kort benoemde ik dit als een slagerij en vlees uitzoeken. Nu wil ik graag “mannelijke energie” in mijn leven…………

 26. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.

  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetsheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)
  en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR mij heeft geholpen en vooral nog steeds

  DANK JE WEL!

 27. Als ik diep na mijn hart luister krijg ik dat ik bij me man weg moet dat ik met me zoon veder moet gaan ik snap niet goed wat ik moet doen ik hou van hem en dan weer niet we zijn al25 jaar getrouwd en 30 jaar samen ik denk niet dat ik zonder hem kan of is het om aandach vragen of wat anders wie weet het ANGELIQUE

 28. Ik ben in augustus mijn eigen yogastudio begonnen. Ik zou zo graag zien dat ik binnen nu en 3 jaar hieruit een goed inkomen kan halen zodat ik niet langer afhankelijk hoef te zijn van mijn ex-man. Zo zou het bv fantastisch zijn wanneer ik de ruimte kan verhuren op de momenten dat ik er zelf niet kan zijn. Een Tai Chi docent is van harte welkom!!!

 29. Hallo Mireille

  Voel mij vredig en rustig en zou dat met velen kunnen delen. Ben op moment mij aan het terug trekken van alles voelt goed.

  [heb een vraag is het erg dat ik telkens het videofilmpje op zet en samen met jou dan de 9 stappen opzeg ik vind wel fijn zo maar werkt het dan zeker ook ] lieve groetjes

  • Beste Yolanda,

   Soms is in jezelf zijn het heerlijkste wat er is!
   Ja hoor, als het voor jou fijn is om het zo te doen, kun je prima op die manier de MIR-Methode doen!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 30. Rust, stilte, tijd voor mezelf. Even niets moeten….
  Buiten, natuur, wandelen, in mezelf keren.
  Niet meer klakkeloos naar anderen luisteren en naar andermans pijpen dansen.
  Ik heb de MIR methode 3 weken lang gedaan en nu doe ik nog steeds 1x per dag want ik ben er nog lang niet, mezelf totaal verwaarloosd.

  • Ha Mariëtte,

   Mooi dat je dat zelf kunt zien. Laat je hart maar vrij komen, zodat je steeds meer kan gaan doen wat jij het liefste wilt!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 31. Ik zou met mijn grote liefde de wijde wereld in willen trekken met een T3 Volkswagen Gipsy busje. Vrij zijn, vrij voelen en de dag plukken.

  • Ha Rebekka,

   Ja zo werkt het wel! Diep van binnen je verlangens voelen en dan kijken welke acties er als vanzelf uit volgen. Je weet de weg!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Hartelijk dank voor de belangrijke methode. Heel mooi! Wanneer ik mijn hart vraag komt in mij op: liefde verder geven is alles wat ik wil. Liefde doorstromen laten. En dan kan ik schoon maken, of rustig zitten of boodschappen doen, het maakt niet uit. Alles is goed en juist. Wanneer ik met mensen samen ben en de liefde laat stromen is alles goed, dan komen woorden die mensen waarderen.
  Dat gaat alleen wanneer ik mijn hart laat spreken en open doe. Niet altijd. Maar ik denk het gaat steeds makkelijker, zo makkelijk als deze methode.
  Dank je wel. Ik heb ze al verder gegeven ook in Duitsland. Ik vind ook zo heel belangrijk dat ze zo makkelijk voor kinderen is.
  Hartelijke groeten
  Iris

  • Beste Iris,

   Fijn om te lezen! Het klinkt alsof je je missie al voor een groot deel duidelijk hebt! Ik ben blij voor de mensen om jou heen!

   Veel geluk en dank voor het verspreiden!
   Mireille Mettes

 33. Tranen springen in mijn ogen, het liefst wil ik rust in mijn hoofd, de sombere gedachten weg blazen. En daarna reizen naar de zon, warmte op mijn lijf voelen, beter voor al de gewrichten die het niet “willen doen” in de winter tijd.

  • Beste Marietje,

   Dat verlangen kwam van heel diep, zo te lezen. Laat dit je heel duidelijk worden en zet dan rustig de stappen in die richting.

   Heel veel geluk en rust en zon gewenst!
   Mireille Mettes

 34. Waar ik naar verlang? nog even met hem te mogen praten die ik zo lief heb.Hij die toch nog onverwacht 3 maanden geleden vertrok naar onbekende gebieden omdat zijn hart het opgaf..

  • Beste Jeannette,

   Sommige mensen doen dat door via hun hart met hun dierbare te praten. Het moet erg pijnlijk zijn om mee te maken, vooral zo onverwachts! Ik wens je heel, heel veel sterkte met het verlies en ook veel geluk in het weer helen van je hart!

   Liefs,
   Mireille Mettes

 35. Nu ik steeds beter weet wat ik wil en ik mn hartenergie kan laten stromen springt de zin ” je hoeft alleen maar te doen en voet bij stuk te houden” er voor mij uit. Het gevoel van dat het OK is wat ik wil en dat ik daar aan vast mag en wil houden geeft me een sterk gevoel. Dank je wel voor je verhaal 🙂

  • Ha Ellen,

   Wat mooi dat je dat eruit pakt! Ja, zo is het. Eenmaal in je hart de beslissing genomen, zijn de vervolgstappen makkelijk.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 36. het liefste wil ik al mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig zien.

  het tweede is dat mijn kinderboek ´Het magische leeslampje´, dat binnenkort uitkomt veel wordt gelezen. Ik wil nl per boek een bedrag geven aan de stichting cystic fybrosis.

  • Hai Héléne,

   Dan heb je bij deze meteen een mooie reclame voor je boek! Dat de stichting er maar veel geld van mag krijgen!

   Veel geluk met je kinderen en kleinkinderen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 37. Het is helemaal waar wat je zegt: ik kan heel goed voor een ander zeggen wat hij of zij mag doen of laten (en via die ander dus mijn verlangens uit te spreken)terwijl dat voor mezelf nog een brug te ver lijkt. In mijn hoofd weet ik het wel, het doen is zich aan het ontwikkelen. Inmiddels doe ik (in periodes) twee jaar de MIR methode en ik lijk er niet genoeg van te krijgen. Ik zou zo graag willen weten wat mijn doel is hier in de wereld en het lijkt erop dat ik niet zozeer iets ingewikkelds hoef uit te vinden maar er gewoon voor anderen mag Zijn. Op de een of andere manier wil dat niet indalen, de overtuiging blijft hangen dat ik iets mag doen wat me vrijheid geeft en onafhankelijkheid, ook op materieel gebied. Maar wat? Onafhankelijk zijn op financieel gebied is namelijk een stuk in mijzelf dat ik wil ontwikkelen en door wil geven aan mijn kinderen. Tegelijkertijd wil ik dat het sociale aspect (waar ik me meer in ontwikkeld heb)benadrukt wordt; zonder zorg voor jezelf,je medemens en de natuur is geld ondergeschikt. In deze maatschappij is het echter wel een vorm van vrijheid. Tussen vrijheid in liefde (verbinding) en vrijheid in onafhankelijkheid (autonomie), daar zou ik een mooie balans in willen vinden. Lieve groet van Beatrijs.

  • Beste Beatrijs,

   Ja, die behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid delen vele mensen met jou. Ik geloof erin dat we dat ook met z’n allen gaan realiseren door met z’n allen steeds meer vanuit ons hart te gaan leven.

   Ik wens je veel geluk met het ontvouwen van je missie, want het lijkt alsof je nog iets nieuws gaat ontdekken, omdat je zo gedreven klinkt in je bericht.

   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beatrijs, ik heb jouw stukje gelezen, zelf probeer ik mensen te helpen vanuit de astrologische wereld. Ik denk dat jouw Zon veel connecties heeft met het 12de huis, ook de planeet Neptunus heeft veel invloeden voor jou. Als ik jouw geboorteplaats en tijd en geboortebatum weet kan iki hierin wat meer betekenen

 38. Het liefst zou ik stoppen met werken, vanwege mijn gezondheid en rust krijgen, niets meer moeten in ieder geval, alleen maar bezig zijn met mijn passies… mijn lijf is een beetje bezweken onder alle stress die ik over me heen heb gekregen veel jaren (reageert allergisch op van alles en nog was, ook heftig netelroos, lijf is gewoon helemaal van slag, het hele jaar al) met als druppel dit jaar nog eens 3 heftige dingen (de bijna dood van mijn zoon, en de val en achteruitgang van mijn oude moeder en een “gevecht” tegen mijn zorg-werkgever). Maar financieel kan dit nog niet (ik ben 62). Ik kom wel in de ww in december (was boventallig geworden), dus deels stopt werken wel… ik ga me voor de ww ook ziekmelden nu, want ik denk niet dat ik snel hersteld ben, mijn lijf heeft veel tijd nodig.

  • Beste Ineke,

   Als een mens zoveel voor z’n kiezen krijgt, is rust pure noodzaak. Ik ben blij voor je dat je al minder kunt gaan werken en ik hoop dat je een voorspoedig herstel gaat hebben! Rust en dingen doen die jou energie geven, is waarschijnlijk nu je enige en belangrijkste opdracht om je gezondheid terug te winnen. Blij dat je de MIR-Methode al in handen hebt!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

   • Dag Ineke, het liefst zou ik stoppen met werken, uit het hart!! Met mij is het precies hetzelfde. Vorige week te horen gekregen dat het verpleeghuis, waar ik werk, gaat sluiten. Triest, maar voor mij een escape! Ik heb nooit voor deze complexe zorg gekozen om in te werken maar door omstandigheden in terecht gekomen. Ik heb zoveel te verwerken gehad in mijn leven, ik ben 56, dat ik nu iets heb van: laat me alsjeblieft tot rust komen, daarna zie ik wel verder. Misschien full-time op m’n lieve kleinkinderen passen…..Ben echt hard op weg m’n hart te volgen!! Groeten, Martha.

     • Dank je Mireille! Dit is voor het eerst dat ik dit uitgesproken heb ( op papier welliswaar) en alleen het gevoel geeft mij al innerlijke vrijheid! Groeten Martha.

 39. Hallo mireille, telkens als ik wil gaan mirren komt er wel wat tussen, ik doe wel altijd de 9 stappen, maar een tweede keer op de dag lukt het dan niet…is dat erg?

  Liefs Alexandra

  • Beste Alexandra,

   Nee, dat is niet erg. 1x per dag kan ook. Blijf het gewoon proberen. Je kunt het ook meteen 2x achter elkaar doen op het moment dat je er nog wel tijd voor hebt.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 40. Goedemorgen Mireille,

  Wat in mij opkomt is stoppen met werken en mijn eigen praktijkje weer opstarten! Ik ben op dit moment alweer aan het leren en ben, als het goed is, met een jaar klaar. Als ik hieraan denk word ik al rustiger van binnen.

  • Beste Carla,

   Dat zijn heerlijke vooruitzichten! Zo mooi zoals je je stappen al aan het zetten bent! Dat je rustig wordt van binnen, zie ik als een prachtig signaal van je hart dat je stappen synchroon lopen met je hartewens!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 41. Hallo Mireille,

  Ik zou vrij willen zijn… Ga aan de slag met de Mir methode kijken wat het mij brengt!

  Groet, Marion

  • Hallo Marion,

   Ja, laat de MIR-Methode maar z’n werk doen en dan wordt voor jou vast vanzelf duidelijker wat dat ‘vrij zijn’ precies voor jou betekent.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 42. Als ik nu naar mijn hart luister dan denk ik aan mijzelf mijn liefde mijn ik ontdekken verleden achter mij laten en vooruit kijken loslaten warmte om me heen phoe heel wat als dit nu lees maar daarben IK mee bezig
  Warme groet Gertie

  • Beste Gertie,

   Prachtige dingen hoor! Laat dat hartje van jou maar vaak spreken!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • Beste Laura,

   Wat willen veel mensen dat, he! Ik ben benieuwd hoe die vrijheid er voor jou uit gaat zien.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 43. goedemorgen Mireille,

  Als ik nu op dit moment naar mijn hart luister is stoppen met werken. Dit werk is niet wat ik wil. Ik wil al heel lang iets betekenen voor de maatschappij. Ik heb een chronische ziekte (lipoedeem), ik heb eerst 2 weken stap 5 en 7 gedaan en ben nu bijna 2 weken bezig met de 9 stappen. Ik hoop door stap 9, missie verduidelijken, voor mij positief gaat werken.

  • Goedemorgen Marianne,

   Ja, ik hoop ook voor je dat het nog duidelijker gaat worden. Voel nog ’s heel diep wat het je zou brengen als je op zou houden met werken. Ik wens je geluk en rust om helemaal te kunnen herstellen.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 44. Wat in me opkomt, is samen zijn met iemand om mijn liefde te delen , in harmonie en vrijheid.
  Een werk waarin ik elke dag met plezier vertrek, maar ik moet eerst weten wat ik graag doe, bij mij zit dat nog geblokkeerd, ik kan nog steeds moeilijk keuzes maken.

  • Ha Mieke,

   Dan zou het goed kunnen zijn dat wanneer je doorgaat met de MIR-Methode het steeds duidelijker wordt wat je wilt. Stap 9 helpt daar ook bij: ‘Missie verduidelijken’. Blijf goed voelen hoe graag je met iemand samen wilt zijn! Dan wordt het zetten van stappen in die richting steeds makkelijker.

   Veel geluk en liefde gewenst!
   Mireille Mettes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.