Home » Artikelen » Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde? — 129 reacties

 1. Hoi Mireille, ik ben betrokken bij het schrijven van een boek dat in het najaar uitkomt, “Wat kan ik van u leren?”. Je zou eens contact kunnen opnemen met Edward Molkenboer, hij gaat het uitgeven. Het boek wordt een verzameling verhalen nav interviews met ouderen en de centrale boodschap is “Wat kan ik van u leren?”. De opbrengsten van het boek gaan naar Edwards stichting “Goed doen voor anderen”, die als doel heeft eenzaamheid onder ouderen te verlichten door projecten te organiseren als koffieschenken in verzorgingstehuizen. Ik ga jouw link over het boek ook met hem delen, want jouw boek is ook weer zo’n mooi initiatief om de wereld mooier te maken 🙂 Veel liefs!

  • Beste Minke,
   Dat klinkt als een mooi boek! Denk je dat ik zou kunnen bijdragen aan het boek? Is dat de reden dat je me vraagt contact met hem op te nemen?
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Het wordt zeker een mooi boek! De link voor mij was dat ik ergens opving dat in jouw boek nog ruimte is voor verwijzing naar andere goede doelen, “kruisbestuiving”, en ons beide boeken zijn bedoeld om de wereld mooier te maken, dus wellicht kunnen we iets voor elkaar doen door bij elkaars boek betrokken te zijn 🙂

    Dit boek wordt overigens pas vanaf volgende week bij het grote publiek bekend gemaakt, dus je hebt wel soort van de primeur te pakken 😉

    Groetjes Minke

 2. Beste Mireille,
  Net met veel plezier je boek in één ruk uitgelezen. Ga het nog wel een aantal keren opnieuw lezen, iedere keer pak je dan de diepere lagen. Ik heb veel aan de MIR-methode te danken. Drie jaar terug heb ik het ruim een half jaar gedaan en recent ben ik weer begonnen. Wederom heel rap resultaten, o.a. dat ik keuzes heb gemaakt en daarop actie heb ondernomen.

  Jaren terug heb ik de beroepsopleiding Feng Shui gedaan. Ik word simpelweg gelukkig als ik mensen kan helpen door ze een extra zetje in de rug te geven, waardoor ze actie gaan ondernemen en krachtiger in het leven staan. Puur en alleen door hun huis in harmonie te brengen door te kijken naar kleur- en materiaalgebruik, licht, vormen en inrichting. Ik heb altijd iets met ruimtes en grondgebieden gehad daarnaast hou ik ervan te analyseren en zo weer zaken te structureren.

  Hoeveel energie ik er ook instopte ik kreeg mijn praktijk een aantal jaren terug niet van de grond. Veel weerstand, het werd als zweverig en spiritueel gezien, terwijl ik het zo niet ervaar. Heb heel veel huizen geanalyseerd en daar Feng Shui adviezen voor gemaakt en veel mensen geholpen, maar ik kon er mijn brood niet mee verdienen. De tijdsgeest was er blijkbaar nog niet rijp voor. Met pijn in mijn hart alles op een laag pitje gezet, want de schoorsteen moet immers roken.

  Sinds drie weken doe ik weer de MIR-methode en ik ben lid van ‘Be the MIRror’-website geworden. Ineens krijg ik verzoeken voor Feng Shui adviezen, terwijl mijn huidige werk behoorlijk vast zit. Iedere vezel in mijn lijf werd blij toen ik werd benaderd. Voor mij een bevestiging dat ik het moet oppakken en verder moet gaan uitbouwen. Ga weer een website opzetten, video´s maken en blogs schrijven.

  De levensmissies lezende heb ik aspecten van een zuiveraar, negen van de tien keer moet ik als ik een advies geef ook de woning energetisch zuiveren. Ik heb in het verleden ook een bijdrage mogen leveren om o.a. de D-day stranden in Normandië een beetje lichter te mogen maken. Dat is slechts een schilletje van een ui wat je afpelt. Aan de andere kant ben ik ook een structurist en manifesteerder. Ben er nog niet helemaal uit wat nu mijn hoofdmissie is met de Feng Shui, maar dat zal zich wel uitfilteren.

  Dank Mireille dat via de MIR-Methode puzzelstukjes op hun plaats gaan vallen. Ondanks dat ik met de Feng Shui nog veel weerstand zal moeten overwinnen, ga ik ervoor!

  Groeten, Erinn

  • Beste Erinn,
   Zo mooi om te zien hoe je je missie aan het verduidelijken bent! En zuiveraars zijn van groot belang om de energie overal wat positiever te krijgen, dus daar vooral mee doorgaan, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Erinn,

   Met interesse heb ik je reactie gelezen.
   Is het mogelijk wat meer informatie te ontvangen, over energetisch zuiveren van een woning en wat je allemaal doet?
   Heb je misschien (opnieuw) een website inmiddels?
   Hartelijk dank alvast!

   Vr. groet,
   Ronald

   • Beste Ronald,

    Dank voor je reactie en interesse. Mijn website is nog niet online, ben op dit moment de teksten aan het schrijven, dus heb hem nog even offline staan :-).

    Wat ik allemaal doe als ik een woning energetisch reinig? Allereerst ga ik de technische plattegronden van de woning uitpendelen om te bepalen in welke ruimtes van een woning de energie stagneert (een lagere trillingsfrequentie heeft). Dat kan heel veel oorzaken hebben ziekte van huidige of voorgaande bewoners, burenruzies, een scheiding, een overlijden etc.

    Daarna kijk ik vanuit de geomantie naar het grondgebied, lopen er wateraders. Wat is de historie van het grondgebied waar de woning op staat? Wat voor functies heeft het grondgebied door de tijd heen gehad?

    Op basis van deze uitkomsten kan ik op verschillende manieren reinigen: een klankschaal, Palo Santo, mengels van wieroken, etherische oliën, soms raster ik met kristallen een ruimte af om energie van aanpalende panden te transformeren.

    Pas heb ik een kamer in een hospice gereinigd en dan reinig ik anders dan een woning in Amsterdam gebouwd op oud landbouwgebied. Grond die volledig is uitgeput door het intensieve gebruik. Je ziet dat het groen in die wijk het moeilijk heeft. Het leven in die hele wijk is naar binnen gericht.

    Het is dus echt maatwerk, want geen woning of grondgebied is hetzelfde en dat maakt het juist zo mooi.Een hele mooie ontwikkeling die ik hier op de website ook tegen kwam is dat je ook je huis kunt reinigen met de MIR-methode. Als al het oude zeer weg is, is het natuurlijk geweldig als mensen zelf de energie in hun woning zuiver kunnen houden. Ik ben dat nu in mijn eigen huis aan het testen.

    Ik hoop dat je zo een beeld hebt gekregen hoe ik woningen en grondgebieden reinig.

    Fijne dag en hartelijke groet,

    Erinn

 3. Hoi Mireille,

  Van harte gefeliciteerd met je boek! Een absolute mijlpaal. Ik ben erg benieuwd ga je boek zeker bestellen!

  Voor je boek vraag je naar mooie initiatieven. Mogelijk komt mijn reactie te laat, maar ik wil je graag attenderen op de quiet 500 in Tilburg. Dit is een bijzonder mooi initiatief dat mij recht in mijn hart heeft geraakt. Zij mogen wat mij betreft zeker de aandacht krijgen!.

  De quiet 500 is een particulier initiatief gericht op armoede bestrijding. Zij brachten de quiet 500 uit. Een glossy met portretten van mensen in stille armoede. Ze hebben een community opgericht waar duidelijk oog is voor stille armoede en de sociale aspecten daarvan. Binnen de community helpen mensen elkaar en worden zij geholpen…De community helpt het sociale isolement bij armoede te doorbreken. Zodat mensen zich weer een deel kunnen voelen van de maatschappij… met een opgeheven hoofd en een rechte rug.

  Kortom, een geweldig initiatief.

  Websites: http://quiet.nl/over-ons/
  En http://nos.nl/artikel/2138219-quiet-500-geeft-armoede-in-nederland-een-gezicht.html

  Ga zo door!

  Hartelijke groeten, Chantal

  • Beste Chantal,
   Je treft het, want het boek gaat bijna in herdruk. Dan kan ik de Quiet 500 daarin opnemen! Dankjewel dat je hen even in het zonnetje zet.
   Groetjes, Mireille

 4. Hoi, ik denk aan meerdere mensen maar vooral aan Rosa Leijdekkers. Zij heeft een project opgepakt om in het buitenland dmv een spel mensen hun eigen leefomgeving van plastic te ontdoen. Geweldig!

  Liefs, Marloes

 5. Ik hoef maar aan 1 iemand te denken, een vrouw die ik graag op een voetstuk wil zetten. Wat zij doet voor mens en dier, zij hoeft de MIR methode niet te doen zij is de Mir methode❤ Haar naam is Norma Miedema.

 6. Hallo Mireille,

  Gisteren heb ik je boek ontvangen en ik kan het niet meer wegleggen, wát een herkenning zit hier in! Jij verwoordt veel van wat ik wel weet, maar (nog) niet (goed) kan benoemen; ik maak in bewustwording vele stappen door je boek te lezen; kwartjes blijven op hun plaats vallen!
  Ik merk wel dat ik bijna bang ben iets te vergeten van wat je schrijft, me dan op dat moment even niet realiserend dat ik het keer op keer kan teruglezen en het dus nooit “weg” is.

  Ook vind ik in je boek de bevestiging dat ik goed ben zoáls ik ben, wát een ander daar ook van vind. Dank je wel daarvoor! Ik heb me zolang ik me kan herinneren “anders” gevoeld, omdat ik anders in het leven stond/sta dan de meeste mensen. Nu weet ik dat hoe je ook bent, je O.K. bent! Een eye-opener!

  Ik doe dagelijks trouw de 9 stappen en ook daarin merk ik dat ik verander, zowel lichamelijk als geestelijk. Het mag duidelijk zijn dat ik daar heel erg blij mee ben, zeker omdat ik terug aan het komen ben uit een hele zware periode van meer dan 2,5 jaar en zoekend naar wie ik ben en wat ik hier kom doen…. Door deze situatie kan ik helaas ook niet meer terug naar de baan die ik had en word ik nu door de omstandigheden “gedwongen” te kijken naar wat wél bij me past; een moeizaam proces, maar ik weet dat het me zal lukken.

  Ik heb daarnaast nog 3 voor mij heel belangrijke vragen, die ik noch in de grote hoeveelheid informatie op de site noch binnen het Be the Mirror gedeelte terug heb kunnen vinden, dus ik wil ze je hier graag stellen en al is dit misschien niet helemaal de juiste plek daarvoor, ik doe het toch 😉 Dit zijn ze:

  1. Kun je de 9 stappen ook onder de douche doen? Heeft het handaaien op natte huid hetzelfde effect als op droge huid?
  2. Kan ik meerdere verslavingen tegelijk “meenemen”, zoals in mijn geval eetverslaving en krabverslaving?
  3. Hoe kan ik me meer ontspannen tijdens het handaaien? Ik merk dat ik verkramp in beide armen tijdens het doen van de 9 stappen, terwijl het mijn lichaam juist zou moeten ontspannen.

  Ik hoop dat je ze voor me wilt beantwoorden, ik kan er weer een nieuwe stap mee zetten!

  Dank je wel Mireille, voor het met ons delen van de MIR-Methode!

  Met een lieve groet,
  Marie-Jeanne

  • Vergeet ik je nog te bedanken voor het persoonlijke kaartje dat ik van je kreeg nadat ik me had aangemeld voor de Be-The-Mirror website! Wat een lieve attentie! ❤️ Dank je wel!
   Marie-Jeanne

   • Beste Marie-Jeanne,
    Graag gedaan! Ik vind het erg leuk om die kaartjes te schrijven. Ik stuur ze toe aan iedereen die lid wordt van de Be the MIRror-website als bedankje voor de steun die ze geven aan de MIR-Methode. Tijdens het schrijven, merk ik dan vaak dat ik zit te glimlachen, terwijl ik aan de afzender denk. Doet mij zelf altijd goed!
    Groetjes en veel geluk!
    Mireille

  • Beste Marie-Jeanne,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! En zo mooi hoe je de booschap in mijn boek hebt herkend! Ben ik heel blij om.
   Je vragen:
   1. Ja, je kunt het onder de douche doen. Het effect is hetzelfde.
   2. Nee, je kunt maar 1 verslaving per keer doen. Het is anders te heftig. Maar… de ene verslaving weg-aaien, heeft wel effect op de andere verslaving. Je kunt elke week een andere verslaving toevoegen.
   3. Je lichaam hoeft niet per se te ontspannen tijdens het hand aaien, je onbewuste wel. Wanneer je lichaam veel te maken heeft gehad met onprettig aanraken, kan het nog confronterend zijn. Mijn eigen ervaring is dat het hand aaien dan pas na lange tijd acceptabel wordt, dus geeft het wat tijd. Het kan ook komen door de meridianen die door je armen lopen en die extra geactiveerd worden tijdens het aaien.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille!

  Mocht u nog plaats hebben voor het vermelden van een prachtig initiatief (welliswaar Belgisch maar waarom de grenzen niet overstijgen 😉 ) dan stel ik u graag de vzw bescherm kinderen tegen familiedrama’s voor. Een initiatief ontstaan door een papa die zijn zoontje heeft verloren door toedoen van zijn toenmalige vrouw, zijn dochtertje heeft die nacht op miraculeuze wijze overleeft! Hij heeft er zijn levensdoel van gemaakt om mensen in moeilijke situaties te helpen om zo ouders die niet weten waar naartoe een hand te kunnen reiken en hen in contact te brengen met professionals, alsook het hoogste doel natuurlijk te bewerkstelligen en zo kinderen te beschermen tegen een drama. Een aantal wetsvoorstellen liggen al klaar on de regering om goed gekeurd te worden want zelfs de politiek snapt dat we nog veel kunnen doen om dergelijke drama’s te voorkomen…We zijn een jonge vzw en kunnen alle hulp gebruiken.
  Lieve groetjes!
  Eveline

  • Beste Loes,
   Dankjewel voor de aandacht voor deze stichting! Een mooi initiatief in Almere! Ik ga ze toevoegen. Niet in het boek, maar op een website. Ik heb besloten dat alle initiatieven voor iedereen altijd zichtbaar mogen zijn en ga een aparte open pagina maken op de ‘Be the MIRror’-website.
   Groetjes! Mireille

 8. Beste Mireille,

  Bedankt voor je goede werken en wekelijkse nieuwsbrief! (i.v.m. vakantie, lees ik deze nu pas) Proficiat met het uitbrengen van je boek!! Ga ik absoluut bestellen. Ik wil graag wehelpen.nl onder de aandacht brengen, als vermelding.
  Afgelopen jaar heb ik veel baat gehad bij het Mirren. Voel me sterker, energieker en ben wat liever voor mezelf dan vroeger. Wat nog wel blijft, is de vaak slechte nachtrust. Is het een idee, om een keer bij een MIR-begeleider aan te kloppen? Of heb je nog andere suggesties? Alvast bedankt! lieve groet, Ron

  • Beste Ron,
   Je kunt altijd een keer naar een begeleider gaan, maar je kunt ook op de ledenwebsite ‘Be the MIRror’ kijken naar de video ‘wat als de MIR-Methode niet werkt?’ en dan met mij meedoen in de video. Ik verwacht dat er dan ook al veel is opgelost. Ben je er al lid van? Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Veel succes met je boek! Ik zou graag het veganisme willen opperen om te noemen in je boek. De plantaardige manier van eten/ leven heeft mij en mijn gezondheid heel veel goed gedaan. En het is niet alleen voor jezelf goed, zowel lichamelijk als energetisch om geen dode dieren op te eten, maar ook de wereldvoedselverdeling help je hierbij. Denk aan eerlijkere verdeling van het voedsel en water. Het drinkwatertekort wordt over niet al te lange tijd een serieus wereldwijd probleem. Ook het milieu gaat ten onder aan ons consumptiepatroon. Dus volgens mij is dit de manier om beter en liefdevoller met elkaar en de aarde om te gaan.

  • Beste Eveline,
   Heb je voor mij ook een website of organisatie waar mensen er meer over kunnen leren? Dan kan ik dat toevoegen.
   Groetjes, Mireille

  • ik heb het boek besteld en ben benieuwd!
   reeds maanden oefen ik de MIR-Methode uit,met resultaat ,betreffende mijn pijn in de pols
   ik heb het boek gekocht omwille voor mijn duidelijkheid ,betreffende mijnmissie ,hier nog op aarde
   momenteel ben ik in een moeilijke fase van mijn leven ,en weet ik dat ik hier nog een missie te vervullen heb,maar welke
   wat is de website , daar vraagt men om op te reageren , ik vind ze niet
   spijtig dat je geen lezingen in Belgie geeft
   warme groetjes, Emmy

   • Beste Emmy,
    Ik verwacht dat het boek je wel een paar antwoorden gaat geven! Welke website bedoel je? En ik ben wel bezig met plannen om naar België te komen. Zodra het voor elkaar is, zal ik het in de nieuwsbrief aankondigen!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.