Home » Artikelen » Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde? — 129 reacties

 1. Hoi Mireille, ik ben betrokken bij het schrijven van een boek dat in het najaar uitkomt, “Wat kan ik van u leren?”. Je zou eens contact kunnen opnemen met Edward Molkenboer, hij gaat het uitgeven. Het boek wordt een verzameling verhalen nav interviews met ouderen en de centrale boodschap is “Wat kan ik van u leren?”. De opbrengsten van het boek gaan naar Edwards stichting “Goed doen voor anderen”, die als doel heeft eenzaamheid onder ouderen te verlichten door projecten te organiseren als koffieschenken in verzorgingstehuizen. Ik ga jouw link over het boek ook met hem delen, want jouw boek is ook weer zo’n mooi initiatief om de wereld mooier te maken 🙂 Veel liefs!

  • Beste Minke,
   Dat klinkt als een mooi boek! Denk je dat ik zou kunnen bijdragen aan het boek? Is dat de reden dat je me vraagt contact met hem op te nemen?
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Het wordt zeker een mooi boek! De link voor mij was dat ik ergens opving dat in jouw boek nog ruimte is voor verwijzing naar andere goede doelen, “kruisbestuiving”, en ons beide boeken zijn bedoeld om de wereld mooier te maken, dus wellicht kunnen we iets voor elkaar doen door bij elkaars boek betrokken te zijn 🙂

    Dit boek wordt overigens pas vanaf volgende week bij het grote publiek bekend gemaakt, dus je hebt wel soort van de primeur te pakken 😉

    Groetjes Minke

 2. Beste Mireille,
  Net met veel plezier je boek in één ruk uitgelezen. Ga het nog wel een aantal keren opnieuw lezen, iedere keer pak je dan de diepere lagen. Ik heb veel aan de MIR-methode te danken. Drie jaar terug heb ik het ruim een half jaar gedaan en recent ben ik weer begonnen. Wederom heel rap resultaten, o.a. dat ik keuzes heb gemaakt en daarop actie heb ondernomen.

  Jaren terug heb ik de beroepsopleiding Feng Shui gedaan. Ik word simpelweg gelukkig als ik mensen kan helpen door ze een extra zetje in de rug te geven, waardoor ze actie gaan ondernemen en krachtiger in het leven staan. Puur en alleen door hun huis in harmonie te brengen door te kijken naar kleur- en materiaalgebruik, licht, vormen en inrichting. Ik heb altijd iets met ruimtes en grondgebieden gehad daarnaast hou ik ervan te analyseren en zo weer zaken te structureren.

  Hoeveel energie ik er ook instopte ik kreeg mijn praktijk een aantal jaren terug niet van de grond. Veel weerstand, het werd als zweverig en spiritueel gezien, terwijl ik het zo niet ervaar. Heb heel veel huizen geanalyseerd en daar Feng Shui adviezen voor gemaakt en veel mensen geholpen, maar ik kon er mijn brood niet mee verdienen. De tijdsgeest was er blijkbaar nog niet rijp voor. Met pijn in mijn hart alles op een laag pitje gezet, want de schoorsteen moet immers roken.

  Sinds drie weken doe ik weer de MIR-methode en ik ben lid van ‘Be the MIRror’-website geworden. Ineens krijg ik verzoeken voor Feng Shui adviezen, terwijl mijn huidige werk behoorlijk vast zit. Iedere vezel in mijn lijf werd blij toen ik werd benaderd. Voor mij een bevestiging dat ik het moet oppakken en verder moet gaan uitbouwen. Ga weer een website opzetten, video´s maken en blogs schrijven.

  De levensmissies lezende heb ik aspecten van een zuiveraar, negen van de tien keer moet ik als ik een advies geef ook de woning energetisch zuiveren. Ik heb in het verleden ook een bijdrage mogen leveren om o.a. de D-day stranden in Normandië een beetje lichter te mogen maken. Dat is slechts een schilletje van een ui wat je afpelt. Aan de andere kant ben ik ook een structurist en manifesteerder. Ben er nog niet helemaal uit wat nu mijn hoofdmissie is met de Feng Shui, maar dat zal zich wel uitfilteren.

  Dank Mireille dat via de MIR-Methode puzzelstukjes op hun plaats gaan vallen. Ondanks dat ik met de Feng Shui nog veel weerstand zal moeten overwinnen, ga ik ervoor!

  Groeten, Erinn

  • Beste Erinn,
   Zo mooi om te zien hoe je je missie aan het verduidelijken bent! En zuiveraars zijn van groot belang om de energie overal wat positiever te krijgen, dus daar vooral mee doorgaan, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Erinn,

   Met interesse heb ik je reactie gelezen.
   Is het mogelijk wat meer informatie te ontvangen, over energetisch zuiveren van een woning en wat je allemaal doet?
   Heb je misschien (opnieuw) een website inmiddels?
   Hartelijk dank alvast!

   Vr. groet,
   Ronald

   • Beste Ronald,

    Dank voor je reactie en interesse. Mijn website is nog niet online, ben op dit moment de teksten aan het schrijven, dus heb hem nog even offline staan :-).

    Wat ik allemaal doe als ik een woning energetisch reinig? Allereerst ga ik de technische plattegronden van de woning uitpendelen om te bepalen in welke ruimtes van een woning de energie stagneert (een lagere trillingsfrequentie heeft). Dat kan heel veel oorzaken hebben ziekte van huidige of voorgaande bewoners, burenruzies, een scheiding, een overlijden etc.

    Daarna kijk ik vanuit de geomantie naar het grondgebied, lopen er wateraders. Wat is de historie van het grondgebied waar de woning op staat? Wat voor functies heeft het grondgebied door de tijd heen gehad?

    Op basis van deze uitkomsten kan ik op verschillende manieren reinigen: een klankschaal, Palo Santo, mengels van wieroken, etherische oliën, soms raster ik met kristallen een ruimte af om energie van aanpalende panden te transformeren.

    Pas heb ik een kamer in een hospice gereinigd en dan reinig ik anders dan een woning in Amsterdam gebouwd op oud landbouwgebied. Grond die volledig is uitgeput door het intensieve gebruik. Je ziet dat het groen in die wijk het moeilijk heeft. Het leven in die hele wijk is naar binnen gericht.

    Het is dus echt maatwerk, want geen woning of grondgebied is hetzelfde en dat maakt het juist zo mooi.Een hele mooie ontwikkeling die ik hier op de website ook tegen kwam is dat je ook je huis kunt reinigen met de MIR-methode. Als al het oude zeer weg is, is het natuurlijk geweldig als mensen zelf de energie in hun woning zuiver kunnen houden. Ik ben dat nu in mijn eigen huis aan het testen.

    Ik hoop dat je zo een beeld hebt gekregen hoe ik woningen en grondgebieden reinig.

    Fijne dag en hartelijke groet,

    Erinn

 3. Hoi Mireille,

  Van harte gefeliciteerd met je boek! Een absolute mijlpaal. Ik ben erg benieuwd ga je boek zeker bestellen!

  Voor je boek vraag je naar mooie initiatieven. Mogelijk komt mijn reactie te laat, maar ik wil je graag attenderen op de quiet 500 in Tilburg. Dit is een bijzonder mooi initiatief dat mij recht in mijn hart heeft geraakt. Zij mogen wat mij betreft zeker de aandacht krijgen!.

  De quiet 500 is een particulier initiatief gericht op armoede bestrijding. Zij brachten de quiet 500 uit. Een glossy met portretten van mensen in stille armoede. Ze hebben een community opgericht waar duidelijk oog is voor stille armoede en de sociale aspecten daarvan. Binnen de community helpen mensen elkaar en worden zij geholpen…De community helpt het sociale isolement bij armoede te doorbreken. Zodat mensen zich weer een deel kunnen voelen van de maatschappij… met een opgeheven hoofd en een rechte rug.

  Kortom, een geweldig initiatief.

  Websites: http://quiet.nl/over-ons/
  En http://nos.nl/artikel/2138219-quiet-500-geeft-armoede-in-nederland-een-gezicht.html

  Ga zo door!

  Hartelijke groeten, Chantal

  • Beste Chantal,
   Je treft het, want het boek gaat bijna in herdruk. Dan kan ik de Quiet 500 daarin opnemen! Dankjewel dat je hen even in het zonnetje zet.
   Groetjes, Mireille

 4. Hoi, ik denk aan meerdere mensen maar vooral aan Rosa Leijdekkers. Zij heeft een project opgepakt om in het buitenland dmv een spel mensen hun eigen leefomgeving van plastic te ontdoen. Geweldig!

  Liefs, Marloes

 5. Ik hoef maar aan 1 iemand te denken, een vrouw die ik graag op een voetstuk wil zetten. Wat zij doet voor mens en dier, zij hoeft de MIR methode niet te doen zij is de Mir methode❤ Haar naam is Norma Miedema.

 6. Hallo Mireille,

  Gisteren heb ik je boek ontvangen en ik kan het niet meer wegleggen, wát een herkenning zit hier in! Jij verwoordt veel van wat ik wel weet, maar (nog) niet (goed) kan benoemen; ik maak in bewustwording vele stappen door je boek te lezen; kwartjes blijven op hun plaats vallen!
  Ik merk wel dat ik bijna bang ben iets te vergeten van wat je schrijft, me dan op dat moment even niet realiserend dat ik het keer op keer kan teruglezen en het dus nooit “weg” is.

  Ook vind ik in je boek de bevestiging dat ik goed ben zoáls ik ben, wát een ander daar ook van vind. Dank je wel daarvoor! Ik heb me zolang ik me kan herinneren “anders” gevoeld, omdat ik anders in het leven stond/sta dan de meeste mensen. Nu weet ik dat hoe je ook bent, je O.K. bent! Een eye-opener!

  Ik doe dagelijks trouw de 9 stappen en ook daarin merk ik dat ik verander, zowel lichamelijk als geestelijk. Het mag duidelijk zijn dat ik daar heel erg blij mee ben, zeker omdat ik terug aan het komen ben uit een hele zware periode van meer dan 2,5 jaar en zoekend naar wie ik ben en wat ik hier kom doen…. Door deze situatie kan ik helaas ook niet meer terug naar de baan die ik had en word ik nu door de omstandigheden “gedwongen” te kijken naar wat wél bij me past; een moeizaam proces, maar ik weet dat het me zal lukken.

  Ik heb daarnaast nog 3 voor mij heel belangrijke vragen, die ik noch in de grote hoeveelheid informatie op de site noch binnen het Be the Mirror gedeelte terug heb kunnen vinden, dus ik wil ze je hier graag stellen en al is dit misschien niet helemaal de juiste plek daarvoor, ik doe het toch 😉 Dit zijn ze:

  1. Kun je de 9 stappen ook onder de douche doen? Heeft het handaaien op natte huid hetzelfde effect als op droge huid?
  2. Kan ik meerdere verslavingen tegelijk “meenemen”, zoals in mijn geval eetverslaving en krabverslaving?
  3. Hoe kan ik me meer ontspannen tijdens het handaaien? Ik merk dat ik verkramp in beide armen tijdens het doen van de 9 stappen, terwijl het mijn lichaam juist zou moeten ontspannen.

  Ik hoop dat je ze voor me wilt beantwoorden, ik kan er weer een nieuwe stap mee zetten!

  Dank je wel Mireille, voor het met ons delen van de MIR-Methode!

  Met een lieve groet,
  Marie-Jeanne

  • Vergeet ik je nog te bedanken voor het persoonlijke kaartje dat ik van je kreeg nadat ik me had aangemeld voor de Be-The-Mirror website! Wat een lieve attentie! ❤️ Dank je wel!
   Marie-Jeanne

   • Beste Marie-Jeanne,
    Graag gedaan! Ik vind het erg leuk om die kaartjes te schrijven. Ik stuur ze toe aan iedereen die lid wordt van de Be the MIRror-website als bedankje voor de steun die ze geven aan de MIR-Methode. Tijdens het schrijven, merk ik dan vaak dat ik zit te glimlachen, terwijl ik aan de afzender denk. Doet mij zelf altijd goed!
    Groetjes en veel geluk!
    Mireille

  • Beste Marie-Jeanne,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! En zo mooi hoe je de booschap in mijn boek hebt herkend! Ben ik heel blij om.
   Je vragen:
   1. Ja, je kunt het onder de douche doen. Het effect is hetzelfde.
   2. Nee, je kunt maar 1 verslaving per keer doen. Het is anders te heftig. Maar… de ene verslaving weg-aaien, heeft wel effect op de andere verslaving. Je kunt elke week een andere verslaving toevoegen.
   3. Je lichaam hoeft niet per se te ontspannen tijdens het hand aaien, je onbewuste wel. Wanneer je lichaam veel te maken heeft gehad met onprettig aanraken, kan het nog confronterend zijn. Mijn eigen ervaring is dat het hand aaien dan pas na lange tijd acceptabel wordt, dus geeft het wat tijd. Het kan ook komen door de meridianen die door je armen lopen en die extra geactiveerd worden tijdens het aaien.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille!

  Mocht u nog plaats hebben voor het vermelden van een prachtig initiatief (welliswaar Belgisch maar waarom de grenzen niet overstijgen 😉 ) dan stel ik u graag de vzw bescherm kinderen tegen familiedrama’s voor. Een initiatief ontstaan door een papa die zijn zoontje heeft verloren door toedoen van zijn toenmalige vrouw, zijn dochtertje heeft die nacht op miraculeuze wijze overleeft! Hij heeft er zijn levensdoel van gemaakt om mensen in moeilijke situaties te helpen om zo ouders die niet weten waar naartoe een hand te kunnen reiken en hen in contact te brengen met professionals, alsook het hoogste doel natuurlijk te bewerkstelligen en zo kinderen te beschermen tegen een drama. Een aantal wetsvoorstellen liggen al klaar on de regering om goed gekeurd te worden want zelfs de politiek snapt dat we nog veel kunnen doen om dergelijke drama’s te voorkomen…We zijn een jonge vzw en kunnen alle hulp gebruiken.
  Lieve groetjes!
  Eveline

  • Beste Loes,
   Dankjewel voor de aandacht voor deze stichting! Een mooi initiatief in Almere! Ik ga ze toevoegen. Niet in het boek, maar op een website. Ik heb besloten dat alle initiatieven voor iedereen altijd zichtbaar mogen zijn en ga een aparte open pagina maken op de ‘Be the MIRror’-website.
   Groetjes! Mireille

 8. Beste Mireille,

  Bedankt voor je goede werken en wekelijkse nieuwsbrief! (i.v.m. vakantie, lees ik deze nu pas) Proficiat met het uitbrengen van je boek!! Ga ik absoluut bestellen. Ik wil graag wehelpen.nl onder de aandacht brengen, als vermelding.
  Afgelopen jaar heb ik veel baat gehad bij het Mirren. Voel me sterker, energieker en ben wat liever voor mezelf dan vroeger. Wat nog wel blijft, is de vaak slechte nachtrust. Is het een idee, om een keer bij een MIR-begeleider aan te kloppen? Of heb je nog andere suggesties? Alvast bedankt! lieve groet, Ron

  • Beste Ron,
   Je kunt altijd een keer naar een begeleider gaan, maar je kunt ook op de ledenwebsite ‘Be the MIRror’ kijken naar de video ‘wat als de MIR-Methode niet werkt?’ en dan met mij meedoen in de video. Ik verwacht dat er dan ook al veel is opgelost. Ben je er al lid van? Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Veel succes met je boek! Ik zou graag het veganisme willen opperen om te noemen in je boek. De plantaardige manier van eten/ leven heeft mij en mijn gezondheid heel veel goed gedaan. En het is niet alleen voor jezelf goed, zowel lichamelijk als energetisch om geen dode dieren op te eten, maar ook de wereldvoedselverdeling help je hierbij. Denk aan eerlijkere verdeling van het voedsel en water. Het drinkwatertekort wordt over niet al te lange tijd een serieus wereldwijd probleem. Ook het milieu gaat ten onder aan ons consumptiepatroon. Dus volgens mij is dit de manier om beter en liefdevoller met elkaar en de aarde om te gaan.

  • Beste Eveline,
   Heb je voor mij ook een website of organisatie waar mensen er meer over kunnen leren? Dan kan ik dat toevoegen.
   Groetjes, Mireille

  • ik heb het boek besteld en ben benieuwd!
   reeds maanden oefen ik de MIR-Methode uit,met resultaat ,betreffende mijn pijn in de pols
   ik heb het boek gekocht omwille voor mijn duidelijkheid ,betreffende mijnmissie ,hier nog op aarde
   momenteel ben ik in een moeilijke fase van mijn leven ,en weet ik dat ik hier nog een missie te vervullen heb,maar welke
   wat is de website , daar vraagt men om op te reageren , ik vind ze niet
   spijtig dat je geen lezingen in Belgie geeft
   warme groetjes, Emmy

   • Beste Emmy,
    Ik verwacht dat het boek je wel een paar antwoorden gaat geven! Welke website bedoel je? En ik ben wel bezig met plannen om naar België te komen. Zodra het voor elkaar is, zal ik het in de nieuwsbrief aankondigen!
    Groetjes, Mireille

 10. Lieve Mireille, wat heb ik zin in je boek!!Gefeliciteerd en dank aan jou,voor het leven van jouw missie.Je bent een voorbeeld en jouw methode is groots. Door het doen van de MIR-Methode is er in mij al veel uit de schaduw in het licht gekomen.Steeds meer HEEL dus. Dank je wel.
  Heel graag zou ik de stichting AVE in het voetlicht brengen. 6 jaar geleden zijn we met een aantal ouders een begeleid wonen initiatief begonnen voor onze “verstandelijk beperkte kinderen met autisme “. Zo heet het in de volksmond. Voor ons ouders zijn het onze leraren, deze mooie mensen met het grote hart. We zijn buiten de gebaande paden gegaan.Voorbij regels en wetten,voorbij reguliere organisaties. We zijn alleen gaan kijken naar wie onze kinderen zijn en wat ze nodig hebben. Daarvanuit is er organisch een mooie vorm van “dagbesteding” ontstaan.Op het prachtige landgoed Bleijendijk in Vught werken ze nu op de biologisch dynamisch tuinderij ” De Guit”.De begeleiders en de jongeren vormen een gemeenschap waarin gelijkwaardigheid,zingeving,Zijn, afgestemd zijn op het energetisch veld én heel veel plezier belangrijke waarden zijn.We zijn nu bezig om daar ook de woning voor de jongeren te realiseren. Er is nog plaats voor enkele jongeren,om te wonen en te werken.

  Daarnaast wil ik graag ” De Magie van Kindercoaching” In het voetlicht brengen. Dit is een prachtige verdiepende (bewustzijns)opleiding voor mensen wiens hart bij het kind en de ouders van nu ligt.Ik ben docent aan de opleiding( attendeer de deelnemers ook op de MIR methode).De opleiding biedt alle mogelijke ingangen en ervaringen om op een andere manier te gaan kijken naar jezelf, het kind, de ouders en je omgeving.vanuit angst en wantrouwen naar liefde en vertrouwen.

  Dank je wel dat deze twee initiatieven mogelijk opgenomen worden.
  Liefs vanuit dankbaarheid en respect voor jouw werk.
  http://www.stichting-ave.nl
  http://www.magievankindercoaching.nl

  • Beste Gonneke,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! De stichting vind ik fantastisch klinken! Ik ben erg blij dat jullie zo’n mooie kijk hebben op kinderen met autisme. Ik weet nog niet of ik opleidingen erin op ga nemen. Daar kijk ik nog naar. Ik vind het wel heel leuk te zien dat je ouders en kinderen zo helpt met bewustwording. Hoe meer, hoe liever!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Lieve Mireille

  Ik heb je boek besteld en ben er erg nieuwsgierig naar.
  De MIR-Methode doe ik zelf geregeld en geef het ook door aan mensen.

  Ik voel dat ik veranderd ben maar kan niet zeggen hoe.

  Mensen die bij mij komen zet ik voor jouw instructie filmpje en daarna gaan we praten, het werkt altijd.
  Ik ben niet meer je jongste ben van 1938 maar heb toch veel aan de MIR=Methode.

  Heel veel lieve groetjes Lidy.

  • Beste Lidy,
   Wat fantastisch om te lezen dat je zo’n mooie ambassadeur bent. Leuke manier van doorgeven aan anderen! Ja, het is soms niet duidelijk wat de MIR-Methode nou precies verandert, maar als je je er goed bij voelt, is het natuurlijk gewoon al heel fijn.
   Dankjewel voor je bericht en voor je nieuwsgierigheid naar mijn boek! Ik hoop dat het je goed zal doen!
   En zo leuk dat je niet meer de jongste bent, maar wel het computeren hebt eigen gemaakt!
   Veel geluk,
   Groetjes, Mireille

 12. Beste Mireille,

  Vooreerst van harte proficiat met de realisatie van je boek. Het zal zeker een inspiratiebron zijn voor velen. Als trouwe lezeres van je wekelijkse nieuwsbrieven ga ik hem alvast bestellen. Ik wens jou alvast veel succes toe met je boek.

  In juli 2011 kwam ik voor het eerst in contact met de MIR-methode via Katty Desquesnes. Toen ik las waarover het ging voelde ik intuïtief aan dat het een methode was (is) die bij mij paste (past). Ik ben ze toen beginnen toepassen, helaas met nu een dan een tussenstop. Maar nu -al zeker 2 jaar- MIR ik trouw elke dag, gewoon omdat ik veel positieve verandering voel bij mezelf. De MIR-methode is een onderdeel van mijn leven geworden.

  Ik baat al 25 jaar ‘t Wijngaardhof uit; dat is een kleine B&B op een vierkantshoeve in Haspengouw, de fruitstreek in Belgisch Limburg. Al die jaren koos ik bewust voor een ‘kleinschalige’ uitbating (maximum 8 personen), omdat ik het contact met mijn gasten belangrijk vond en vind. Bij een welkomstdrankje in het binnenhof, of aan de gezellige ontbijttafel ontstaan soms/vaak spontaan diepe gesprekken. Hierbij ervaar ik dat ik onbewust mensen help door gewoonweg naar hun verhaal te ‘luisteren’.
  Zelf ben ik geïnteresseerd in al de onderwerpen die jij in je nieuwsbrieven aanhaalt. Ik ga ook geregeld naar lezingen luisteren en lees boeken over hoe mensen, die vastzitten in hun leven, kunnen geholpen worden. 21 jaar geleden logeerde bij ons een psychotherapeute die een deel van haar boek schreef op de hoeve. Een boek dat gaat over de ‘miskenningen’ die je als kind kan oplopen en die mee bepalen hoe je verder in het leven staat. Ik heb er veel uit geleerd.

  Dit werk doe ik (zoals eerder gezegd) al 25 jaar. Doch, enkele jaren geleden -zeker door toedoen van de MIR-methode- wilde ik de mensen ook expliciet vertellen dat je bij mij op de hoeve ook mag en kan praten over je diepste zielenroerselen (doch het hoeft helemaal niet als je daar niet klaar voor bent of als je daar geen behoefte toe hebt). Ik heb dat toen ook op de homepage van mijn website gezet.
  Door de MIR-methode kwam ik er achter wat mijn missie is, nl. mijn ‘talent’ (de weg van de minste weerstand!) gebruiken om de mensheid te dienen/om positieve verandering te weeg te brengen bij mensen. Empathisch luisteren dus, en dat in een rustig en authentiek kader. Ik doe dit werk al lang maar pas sinds kort voel ik het echt als mijn missie.
  Zelf ben ik een open en spontane gastvrouw, die opgegroeid is op de boerderij en in de natuur. Mensen voelen zich goed bij mij. Zij voelen dat hetgeen ik doe, ‘met overgave’ doe. Ze schrijven dat zo letterlijk in mijn gastenboek.

  Ik vind het lovenswaardig dat jij in jouw boek initiatieven wenst op te nemen die de wereld beter (kunnen) maken. Mijn voornoemd ‘klein project’ kan daartoe bijdragen. Er is nood aan mensen die empathisch luisteren. Niet iedereen kan dat. Het is een talent.
  Het zou mooi zijn indien er in jouw boek ruimte zou zijn om mijn waardevol werk te vernoemen. Ik wil meer zijn dan louter een B&B. Zo zijn er al genoeg. Ik wil een B&B zijn die zich onderscheidt van de andere, m.a.w. een uitbating met dat tikkeltje meer… Ik wil mijn talent inzetten om anderen te helpen.

  Dank om mij die kans te geven.

  Verder wens ik nog te vermelden dat sinds deze week in Vlaanderen weer de ‘Te gek!?-campagne loopt. Deze campagne wil mensen er toe aanzetten om te ‘praten’, want praten over wat je moeilijk valt helpt om je beter te voelen.

  Van harte,
  Maryse De Clercq
  http://www.wijngaardhof.be

  • Beste Maryse,
   Hartelijk dank voor je liefdevolle woorden over je levenswerk! Het talent van luisteren noem ik ook in mijn boek. Je leeft je missie zo te lezen. Heerlijk, hoor! Ik zal je opnemen in het boek.
   Dankjewel voor alle mensen waar je zo openhartig naar luistert! Het zal hen beslist goed doen!
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi Mireille. Ik heb geboeid je artikel en de reacties erop gelezen en wil graag het boek bestellen, alleen wil ik het geld niet per computer overmaken. Is het ook mogelijk dat je me een accept-giro toestuurt?
  hartelijke groet, Renske.

  • Beste Renske,
   We hebben helaas geen acceptgiro’s meer, maar als je bij ‘Contact’ even een berichtje stuurt, dan sturen we je de bankgegevens toe, zodat je het kunt overmaken. Is dat een idee?
   En dankjewel voor je enthousiasme!
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo Mireille,
  Stichting Kattekop houdt zich bezig met opvang van verwilderde, gedumpte katten. Ze zorgt ervoor dat de dieren zo mogelijk opgevangen worden en in ieder geval verzorgd worden. Deze mensen maken de wereld een beetje beter. http://www.stichtingkattekop.nl/
  Vandaar mijn reactie op je verzoek.
  Harte groet,
  Willy

 15. Beste Mireille,

  Zal je boek ook als epub-bestand op de markt komen zodat het op e-readers gelezen kan worden?

  • Beste Samantha,
   Ja, dat denk ik uiteindelijk wel, maar nog niet in de eerste maanden.
   Groetjes! Mireille

 16. Hoi Mireille,

  Proficiat met je nieuwe boek! Heb het vanavond besteld.
  Een tijdje geleden schreef je me dat dat boek me wel eens zou kunnen gaan helpen bij het vinden van mijn missie. Ik ben zeer benieuwd wat ik daarin over mezelf te weten kom.
  Verder vind ik het fantastisch hoeveel positieve respons je krijgt op al jouw artikelen.
  Ga vooral door met jouw missie. Een betere wereld en een fatsoenlijk leven voor elke aardbewoner moet gewoon mogelijk zijn.
  Bedankt voor alles dat jij de mensheid aanreikt!
  Ik vind jou een kanjer!

  Lieve groet,
  Arno

  • Beste Arno,
   Dankjewel voor de bestelling van mijn boek en ik ben zo blij dat jij ook gelooft in die missie. Het moet absoluut mogelijk zijn en het enige wat we hoeven te doen, is stappen zetten om het met z’n alle te realiseren. En in deze tijd van internet, elkaar voorbeelden laten zien, kan dat heel snel gaan!
   Groetjes, Mireille

 17. Hallo Mireille,
  Wat super dat je boek al zover is dat het naar de drukker kan! Jouw boek zal zeker bijdragen aan een positievere wereld. Wie ook bijdragen aan een positievere wereld en geen geld hoeft te kosten zijn : 1. Dierennood.nl —http://dierennood.nl/Actueel.html zij doen veel voor dieren overal in de wereld en aan EDUCATIE en ze hebben ook een actie wat mensen GEEN GELD KOST, maar hun wel helpt nl sponsormail (staat overal op de site behalve de home page staat rechts op de pagina de sponsormail)
  en nr 2 vind ik de optimist daily elke dag goed nieuws ipv elke dag slechte nieuws (http://www.theoptimist.nl/daily/) en nr 3 Nieuws vd vooruitgang (http://www.sublimefm.nl/news/ ). Liefs, Diana

  • Beste Diana,
   Het duurt soms even voordat ik reacties van mensen bekijk. Dan zie je het nog niet op de website, omdat ik er nog niet aan toe gekomen ben, vandaar! Wat heb je een prachtige suggesties gedaan. Ik had nog helemaal niet gedacht aan de online goede-nieuws websites. Dankjewel!
   Ik neem ze op in mijn boek.
   Groetjes! Mireille

 18. Lieve Mireille,
  Eindelijk is het zover gefeliciteerd Mireille en natuurlijk geldt het ook voor je gezin. Wat zullen ze trots op jou zijn. Het is zo bijzonder wat je allemaal doet. Ik verheug me al een hele tijd op het boek en ben zo benieuwd ik kan bijna niet wachten. 4 Juli ben ik natuurlijk aanwezig bij de boekpresentatie!!!
  Lieve groeten Alexandra

  • Hai Alexandra!
   Wat leuk dat je er 4 juli bij bent! Ik kijk naar je uit! Het wordt een feestelijk moment en ook bijzonder om dan al over de inhoud van het boek te vertellen. Ik kan niet wachten tot ik het in handen heb, net als jij!
   Groetjes en tot dan!
   Mireille

 19. Hoi Mireille
  ik heb je al laten weten dat ik het geweldig vind hoe het boek er uit gaat zien.
  Mijn wens is dan ook dat heel veel mensen het gaan lezen want dat kan zeker bij dragen aan een mooiere wereld.
  Wie ook een heel grote bij dragen leveren aan een mooiere wereld zijn de mensen die voor War Child werken.
  Ik heb met eigen ogen gezien hoe gedreven deze mensen werken om de kinderen te helpen bij hun oorlogs verleden.Deze kinderen maken de meest vreselijke dingen mee.Het is toch geweldig om ook dit mooie werk te steunen Daarom wil ik graag http://www.warchild.nl voor stellen om een plekje in je boek te krijgen.Liefs Corrie

  • Beste Corrie,
   Dankjewel voor het noemen van warchild! Ze zijn ontzettend goed bezig. En ik heb een hele grote hartewens: ik hoop dat ze ooit de MIR-Methode onder de arm willen nemen en willen leren aan mensen met oorlogstrauma’s. Wie weet wie het contact gaat leggen! Of zal ik zelf even Marco Borsato opbellen? 😉
   Hun slogan is ook zo mooi: “de oorlog uit het kind halen”.
   Ik ga ze opnemen in mijn boek, dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille mijn dag kan niet meer stuk.
    Ja ik zou het zeker proberen om Marco te spreken te krijgen.
    Wie weet.
    Als ik ooit de kans krijg ga ik het zeker niet na laten.
    Liefs Corrie

 20. Lieve Mireille.
  Onze zoon en schoondochter zijn een aantal jaren geleden, als vrijwilligers, uitgezonden door VSO Nederland naar Papoea Nieuw Guinea. Remco heeft daar lesgegeven en Papoea’s als fysiotherapeuten opgeleid. Nienke heeft veel voor kinderen met een handicap gedaan. Wij zijn daar geweest en hebben gezien hoe belangrijk het is dat de locale bevolking zelf opgeleid wordt.
  Hele gezinnen zijn hierdoor veranderd.
  Visie en missie van VSO is om te werken aan een wereld zonder armoede. Daarvoor brengen ze mensen samen om kennis, ervaring en vakmanschap te delen. Mensen in Afrika en Azië kunnen zélf hun armoede bestrijden als ze maar de juiste kennis hebben.
  Misshien een idee om VSO te vermelden in je lijst van “wereldverbeteraars. http://www.vso.nl
  Groetjes, Aukje

  • Beste Aukje,
   Ik zal ze toevoegen! Het is een heel mooi idee om mensen kennis en vaardigheden in handen te geven. Ik geloof daar ook in dat dat werkt. Super, hoor! Ben blij met dit soort fantastische initiatieven!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 21. Van harte gefeliciteerd!
  Ik ben begonnen met de MIR-Methode nav een artikel dat me aansprak in Happinez. Eigenlijk met wat reserves. Er komen soms zoveel methodes voorbij. Toch merk ik hoe goed het voor mij werkt. Het is simpel, een paar minuten tijd, overal te doen en het hele mooie eraan vind ik: een methode wat zonder tegenprestatie aangeboden wordt.
  In mijn beleving heb je daarin een hele grote missie volbracht! Blijven bij het feit dat jij deze informatie de wereld in wilde brengen ipv hoe brengt het zoveel mogelijk in het laatje.
  Heel mooi en een groot voorbeeld!

  • Beste Arianne,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ja, ik heb dat impulsief besloten en het voelde goed om te doen. Ik had niet verwacht dat het later zo ‘uit de hand’ zou lopen, ha ha! Ik ben bijzonder gelukkig met alle mensen die resultaten melden. Het belangrijkste blijft dat iedereen de methode kiest die bij hem of haar past.
   Ik ben blij dat de MIR-Methode voor jou goed werkt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 22. hoi Mireiile,

  ‘Toevallig’ dacht ik vorige week aan de MIR-Methode. En toen stond er toevallig een stukje in de spiegelbeeld. En nu op eens een boek. Ga hem dus ook bestellen. En de MIR-Methode heb ik weer op gepakt. Veel succes ! Tineke

 23. Al jaren voel ik dat ik het onderwijs wil veranderen. Sinds 12 jaar doe ik dat ook met volle overgave op verschillende democratische scholen. Scholen die een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt en waar ik iedere dag een onderdeel van ben. Iedere dag kan ik jonge mensen meegeven dat ze er mogen zijn en mogen vertrouwen op hun potentie en mogelijkheden. Dat is mijn missie. Kijk eens op http://www.democratischescholen.nl/, helaas nog niet vergoed door de overheid, wel goedgekeurd door de onderwijsinspectie. Het is het echt waard!

  • Beste Sandra,
   Wat fijn dat jij je inzet voor alternatief onderwijs. Ik ken deze scholen van binnenuit en weet dat ze werken, zeker voor gevoelige kinderen, maar in principe voor alle kinderen. De authentieke nieuwsgierigheid en leergierigheid in tact laten en de kinderen zelf laten bepalen wat ze wanneer willen leren. Het zijn geen makkelijke scholen, omdat ze behoorlijk intens zijn, maar de kinderen behouden wel een krachtig zelfvertrouwen. En dat alleen al is goud waard!
   Dankjewel voor je aanvulling!
   Groetjes, Mireille

  • Ik ben nancy, ik lees het verhaal van sandra en zou hetzelfde willen. Verandering op de basis school. Zelf doe ik niets op school ik heb ook helaas geen kinderen. Wat zou de MIR-Methode op de scholen kunnen betekenen? Zo ook nlp. Als je deze goede elementen al in de basis voorschotel of implanteer creeer je denk ik een andere toekomst voor de jeugd. Ik denk een anders soort mens dat beter voorbereid is op vanalles op de wereld. Ik vind hetzelf moeilijk om nu als je volwassen bent iets nieuws te ontdekken, in te voelen en ook vol te houden. Het zit toch niet in je harde schijf en dat ondervind ik. Dan zou er voor de volwassenen van nu een onderhouds manier dienen te zijn om het in het vizier te blijven houden. Daar wil ik aan werken. Aan deze 2 wezenlijke belangrijke dingen. Denk ik.
   Compliment aan sandra en andere die er anderen ook hun voordeel mee willen laten ondervinden!

   • Beste Nancy,
    Wat super zou zijn, is als je je zou willen inzetten voor deze nieuwe groepen van onderwijs-gezinden. Sandra noemde al een initiatief en ook Hartverwarmendwijs is zo’n initiatief. Ze kunnen veel mensen gebruiken die mee willen helpen om volwaardige scholen te creëren waarin leren een totaal andere invulling krijgt. Niet alleen leren om te reproduceren, maar vooral leren wat het is om mondige volwassene te zijn met een prachtige eigenwaarde.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 24. Gefeliciteerd Mireille! Wat weer een mooie mijlpaal en vooral een stap voorwaarts.

  Ik weet heel goed waarom ik hier op aarde ben. Voor meer gelijkwaardigheid tussen mensen en besluiten nemen op basis van die gelijkwaardigheid. Met consent. Zodat elk mens gezien en gehoord wordt.

  In gezin, werk, sociale omgeving. Kortom op elke plek waar een groep mensen samen iets wil bereiken.
  Dit lukt met de C.O.N.S.E.N.T.-methode®
  http://www.consentmethode.nl

  Ik schreef een boek over hoe je dat in je gezin kunt doen. \’Breng Balans in je gezin\’ http://www.gezinsoverleg.nl/wat-jij-kunt-doen-go/boek

  Geniet van de laatste voorbereidingen en ik zie je graag weer snel!

  • Beste Baudy,
   Dankjewel voor het noemen van je methode. Dat is mooi werk! Ik zou willen dat iedereen er kennis van neemt, zodat beslissingen met veel meer harmonie kunnen worden genomen. Ik vind het bijzonder krachtig werken!
   Dankjewel!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 25. Beste Mireille,
  Gefeliciteerd met het uitkomen van je boek.
  graag wil ik je attenderen op het eerste ecodorp in Nederland. Een groep dappere mensen heeft de oude vliegtuigbasis in Bergen opgekocht en is er nu bezig een ecodorp te realiseren. als vrijwilligster werk ik er een dag per week met plezier mee. Duurzaamheid en verbinding zijn woorden die ik hierbij zou willen noemen. je vind meer info op http://www.ecodorpbergen.nl

  • Beste Ellen,
   Ja, dankjewel! Dit soort woon-initiatieven vind ik fantastisch. Alternatieven voor duurzaam wonen en ook andere woonvormen, waarbij mensen op andere manieren met elkaar samenwonen vind ik heel bemoedigend als alternatieven voor de woonproblemen die we nu hebben, zoals het veel-te-ver van de natuur vandaan wonen, in het beton.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 26. Hallo Mireille, gefeliciteerd met het boek. Ik ben vooral geïnteresseerd in hfdst. 13. ( een knipoog naar Manon).

 27. Ik herken me ontzettend in jouw titel, ik vraag me heel vaak af wat ik hier op deze wereld in hemelsnaam doe. Misschien zoek ik het ook wel te groot. Tegelijkertijd heb ik afgelopen jaar voor mijn opleiding een klein verhaaltje geschreven en geïllustreerd, iets waarvan ik kon voelen dat dat heel dicht bij mij stond, helemaal klopte en ik graag wil delen in deze wereld. Dus in het kader van de zoektocht naar mijn levenmissie hier de link naar de online versie van het boekje http://issuu.com/veraspiero/docs/maanmeisje

  Wie ik wil aanraden voor jouw lijst is stichting 2strijd. Ik ontmoette hen nog niet zo heel lang geleden voor het eerst en was enorm onder de indruk van het werk dat zij doen. Het is een groepje jongeren die vanuit hun eigen ervaring andere jongeren helpen op het gebied van depressiteit suïcidaliteit en nog veel meer, ze doen dit dmv van echt mooie projecten die ook heel dicht bij jongeren staan, zeker omdat ze zelf ook nog jongeren zijn. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. http://www.2strijd.nl/

  Heel veel succes met het nieuwe boek, prachtig initiatief!

  Groetjes, Vera

  • Beste Vera,
   Dat boekje klinkt heel erg leuk! Ik ga het bekijken. En dat project voor jongeren vind ik super klinken. Die gaat in mijn boek mee.
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 28. Hoi Mireille, maak je er ook een web-boek van?? dat is minder vervuilend.
  Ik werk/ondersteun dans zing lach met illegalen, ontheemden,
  volwassen-kinderen uit disfunctionele gezinnen (ACA spiritual
  programma)en incest-slachtoffers (SIA). Verder klimaatverandering climaatchaos.be,karma van deze wereld schonen, koloniaal verleden verwerken,plek en vooral respect geven aan alle getroffenen op aarde,
  balans voor en met moeder aarde. Gaia

 29. Wat leuk dat je boek uit is en ik heb het gelijk besteld!
  Ik heb mijn nieuwe missie ~ wie weet mede door het langdurig mirren ~ inmiddels al gevonden: ik ben een paar maanden geleden begonnen met een cursus dierentolk. Voor wie ook geïnteresseerd is in deze door de overheid erkende cursus: http://www.dezomerhof.nl/ en http://dierentolk.nl/
  Naast mijn hopelijk toekomstige werk als dierentolk heb ik al jaren een praktijk voor holistische therapieën en voor mensen met een minimum inkomen verlaag ik op verzoek het tarief, maar ik geef als het echt nodig is ook wel gratis healing-behandelingen. Dit is mijn praktijk: http://www.praktijk-akasha.nl/
  Warme groet, Irene

  • Beste Irene,
   Wat mooi dat je die cursus bent gaan doen! Dat je maar vaak mensen mag helpen via hun dieren!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 30. Lieve Mireille, ik volg de Mirmethode en jou  al een paar jaar en misschien herinner je je nog toen ik met je sprak (via Kristel Couck )om MIR in Griekenland aan te leren ( heb toen ook de Griekse vertaling van de 9 stappen doorgegeven).
  Het is al meer dan 3 jaar geleden denk ik en mijn missie raakt niet duidelijk. Of misschien leef ik ze wél zonder weten . Ttz ik heb het moeilijk om geld te vragen en misschien heeft dat wel met MIJN missie te maken.

  Bij jouw tekst : Boekpresentatie 4 juli schrijf je waarom zijn we in vredesnaam op aarde? Ik moest even glimlachen . In naam van vrede zijn we op aarde ging er door mijn hoofd. 
  Zoals jij schrijft heb ik ook het gevoel dat we er dichter bij zijn dan ooit. Ik wil je boek heel graag lezen en vraag me af of er een versie komt die ik kan downloaden omdat ik in Griekenland ben?

  In je vraag naar websites, wel ik merk dat vele mensen die zoekende zijn, problemen hebben met geld.
  Volgens mij ligt dit aan ons huidige systeem dat is opgebouwd rond geld waardoor mensen als het ware (in) worden gevangen gehouden zonder het zelf te beseffen. Het is mijns inziens dan om voorbij de angst rond ‘te kort’ en in het geloof van overvloed te leren/ durven gaan en zodoende we de afhankelijkheid rond geld moeten leren loslaten. Doen wat je graag doet ipv doen wat je denkt dat je moet doen omdat je geld nodig hebt.
  Alhoewel velen me zeggen dat ik geld moet vragen voor wat ik doe ( en soms gebeurd dat ook) omdat het te maken zou hebben met evenwicht in de zin van: wat je geeft moet je iets voor terug vragen en ook hoor ik vaak dat het te maken heeft met je eigen waarde te zien en laten herkennen ( misschien niet zo goed verwoord maar daar komt het in grote lijnen op neer ).
  Ik Ben me bewust van wàt ik doe met mensen ook al hebben zij het dikwijls niet door, alleen moet ik telkens vaststellen dat er nog ‘iets’anders is…
  Als we vrede op aarde willen, is het nodig volgens mij dan nodig om zoveel als mogelijk ook mensen daarvan ‘ bewust’ te maken , ook mensen die de financiën niet hebben. Sommigen kunnen echter niet altijd de cursussen en of boeken betalen die voor handen zijn … is het dan alleen besteed aan mensen die het geld ervoor hebben? Maar juist dat systeem, rond geld, houdt mensen in angst! Moet er niet ‘iets’ anders gebeuren?
  Gevoelsmatig sluit ik me aan bij het idee om iedereen een ‘bestaans -/ basisinkomen’ met de nadruk dat iedereen recht heeft om te bestaan en de voorziening van de basisbehoeften moeten vervuld worden.
  Het lijkt mij ook een stap in de richting van vrede, naast de vele andere wegen die er toegankelijk worden gemaakt.
  Zelf sta ik open voor een nieuw systeem om mee te kijken waar en hoe ik een bijdrage kan leveren. Ik volg mijn buikgevoel wetende dat mijn gedachten nog steeds invloed hebben op mijn voelen en ik me ook misschien nog saboteer, wie zal het zeggen? Ik kan alleen maar volgen en doen wat voor mij goed voelt.
  Met heel veel liefde en dankbaarheid voor jouw bijdrage Mireille en natuurlijk de MIR methode .

  Website: basisinkomen.net

  • Beste Christine,
   Dankjewel voor je waardevolle aanvulling. Ja, geld is een leuk ruilmiddel, maar op veel fronten kloppen de afspraken rond geld niet meer. Het is belangrijk dat we ons daar bewust van zijn. Het basisinkomen zal velen van ons enorm goed doen. Ik ga er vanuit dat we allemaal mogen doen wat we kunnen en graag doen en dat er dan een minimum aan geld is om gewoon in onze basisbehoeften te voorzien. De experimenten met het basisinkomen zijn tot nu toe al heel succesvol gebleken!
   Er zal op korte termijn nog geen download komen van het boek. Wel een ingesproken CD. Houd de nieuwsbrief in de gaten.
   Groetjes! Mireille

 31. Hallo Mireille,

  Wat geweldig dat je boek uitkomt!
  Jij had toch ook een kinderboek gemaakt over de MIR methode? Is dat nog verkrijgbaar?
  Groetjes Els

 32. Wat leuk dat je boek af is, gefeliciteerd!! Ik heb t gelijk besteld :-). Ik heb een tijdje geleden ong. 8 weken de MIR-methode gedaan, maar had niet t idee dat t bij mij echt effect had. Hoewel ik me nu toch wel meer gedreven voel om erachter te komen wat mijn missie, passie en/of doel is. Ik ben al bezig met gezonde voeding en heb t idee daar toch ook meer mensen voor te willen inspireren en motiveren. As. zaterdag doe ik examen voor voedingsdeskundige en ik heb al een FB pagina: ‘Over Gezonde Voeding’. Die heb ik trouwens aangemaakt vlak nadat ik begonnen was met MIRren ;-).
  Ook ben ik nu bezig met de Droomdoelmethode van Dolly Heuveling – van Beek. Een superleuk 7-weeks online programma met allemaal crazy-ones die willen gaan (ontdekken) voor hun droomdoel. Nu ik dit zo schrijf denk ik dat ik toch weer ga MIRren! Bedankt Mireille voor het delen van jouw missie!

  • Beste Juliette,
   Er kunnen met niet genoeg mensen zijn die zich bezig houden met gezonde voeding en anderen daarin willen helpen! Dus super! En ja, soms werkt de MIR-Methode heel onzichtbaar 😉
   Die droomdoelmethode klinkt ook heel leuk! Ik ga kijken!
   Groetjes, Mireille

 33. Ik woon in België en heb dit jaar het eerste jaar van de opleiding transformatiecoaching d.m.v. de Script-As-Methode gevolgd. De site hiervan is http://www.script-as-methode.com . Ik denk dat dit nog wat onbekend is in Nederland dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen hoe het werkt! Samen met de MIR-Methode heeft dit me al grote stappen doen zetten.

 34. Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

  Helaas kan ik geen boeken lezen, alleen luisterboeken.
  Dit heeft met mijn coma gebeuren uit het verleden te maken, pak de inhoud niet op, al was ik wel nieuwsgierig.

  Waar ik me erg druk om maak, is ons hele zorgstelsel!
  33% CAK, pakken ze ons af, WTCG is vervallen, Hulp in de huishouding is gehalveerd, Velen hebben niet voor niets een eigenbijdrage, en dan wordt er ook nog gezegd, kan je toch hulp inkopen, maar wie kan dat betalen, bovenop je eigenbijdrage?
  En dan juist het ramenlappen, of strijken, mag niet meer gedaan worden, waar de meesten hulp voor nodig hebben!
  Dan Het zorgcompliment is nu vervallen, dus als iemand je dagelijks of wekelijks helpt, kan je diegene niet eens een presentje van waardering terug doen!
  Dan de rompslomp met de PGB’s maar in triest allemaal!
  Nu kan ik nog redelijk lopen, maar hoeveel mensen zijn wel niet volledig rolstoel gebonden, je ben doodongelukkig als je nu door een ongeval of iets anders wat krijgt!
  Sprak laatst een man, half verlamt, rolstoel gebonden, ben in staat om iets uit tevreten, zodat ik in de gevangenis kom, dan heb ik te minsten hulp, en krijg ik mijn droogje en wasje wel!
  In triest allemaal, waar gaat dit naar toe, we worden steeds meer uitgekleed!

  Gisteren sprak ik een oude dame op een bankje aan, wat verward,
  aan bij de mediamarkt, deze mevrouw kwam met de bus vanuit Almelo,
  naar Hengelo, wilde een nieuwe wasmachine, deze vrouw bleek blind
  te zijn, en niemand die even de moeite nam om deze dame verder te helpen, of begeleiden, ik vond al knap dat ze die reis maakte!
  Ze zei: Krijg geen hulp meer, alles pakken ze me af, kan het niet meer betalen allemaal, dus moet ik zelf wel gaan!
  Ik heb haar begeleid naar de verkoper in de winkel, en ze was zo blij, ze zei, pak maar €10,- uit mijn portemonnee, wat ik uiteraard niet heb gedaan, en heb haar ook gezegd, doe dat aub. nooit bij vreemde mensen, want ze kunnen makkelijk misbruik er van maken!

  Dan vraag ik me wel steeds af, in welke wereld leven wij?

  Groetjes Angelien

  Nu kan ik gelukkig nog een beetje lopen

  • Beste Angelien,
   Ja, en het zijn dit soort schrijnende situaties die me telkens weer motiveren om door te gaan met mijn werk. Ik weet dat er al fantastische zorg-initiatieven zijn, los van subsidies, waarbij mensen wel volledig verzorgd kunnen worden en telkens door 1 of 2 dezelfde mensen. En het is tijd dat er buurt-initiatieven worden opgezet voor en door mensen die zorg nodig hebben en zij die zorg kunnen geven. Daar zijn al vormen voor in de maak. Ik hoop dat er vandaag nog 1 of 2 van dit soort voorbeeld-initiatieven worden genoemd, zodat we het wiel niet allemaal zelf hoeven uit te vinden.
   Groetjes en heel veel sterkte!
   Mireille

 35. Lieve Mireille,

  Allereerst Gefeliciteerd met het uitgeven van je nieuwe boek,en wederom Dank voor het delen en uitdragen van je Kennis en Liefde om anderen te stimuleren hun droom na te leven!
  Ik wil je voorstellen aan Paul Rötschke. In 2012 beëindigde de jongste zoon van Paul uit wanhoop zijn leven. Zijn zoon Michael werd geboren op 22 september. Op die datum zag Stichting Michaelson symbolisch het levenslicht.
  In het verlengde van mijn afstudeerscriptie over preventie van suïcide/zelfdoding, komt Paul op mijn pad.
  Er is herkenning en erkenning, een warme ontmoeting, een mooie plek en daarom sluit ik me graag aan bij Stichting Michaelson.

  Het groeiend aantal zelfdodingen geeft aan dat het huidige systeem niet goed werkt en dat het tijd is voor verandering.
  Stichting Michaelson staat voor een andere vorm van hulp en steun verlenen, zo ook Praktijk Innerlijke Cirkel.
  De mens staat centraal en wordt vanuit heelheid benaderd.

  Wij mensen bestaan immers niet alléén uit een lichaam, maar hebben ook een geest (het mentale) en een ziel ( de energie) die de mens heel en compleet maken.
  Is er een deel uit balans, dan voel jij je uit balans.

  Een veilige plek creëren om samen stil te zijn, of met elkaar te delen.
  Te erkennen dat het niet goed gaat.
  Een moedige, belangrijke eerste stap richting hulp, richting steun.

  Samen zijn we sterk en wanneer we met elkaar er voor elkaar zijn, zijn we krachtig. En wat een Kracht en Liefde heb je en ben je wanneer je vanuit zo een pijnlijke, diepgaande ervaring en afscheid nemen van je kind, je vanuit je ervaring, je inspiratie, zoiets moois kunt en mag delen met anderen.
  Een plek waar de energie van Michael, zijn Kracht en Liefde voelbaar is.

  http://www.michaelson.nl
  http://www.innerlijkecirkel.nl

  Liefs, Marian

  • Ha Marian,
   Dankjewel voor je fantastische aanvulling. En… Stichting Michaelson staat al in mijn boek! Veel te mooi initiatief om niet te vermelden! Ik zou willen dat er in elke woonplaats zo’n stichting zou ontstaan. Ik weet dat Paul Rötschke ook graag anderen helpt om zo’n opvangplek te realiseren. Of ik praktijknamen ga opnemen in het boek, weet ik nu nog niet, maar dankjewel voor het noemen ervan.
   Groetjes, Mireille

 36. Hallo Mireille .
  ik ben zelf begonnen met t opzetten van een HAPPY HEALTH CLUB hier in spanje en probeer mensen hulp ..kennis ..sport en beauty op hollistische manier aan te bieden .
  ik doe het op zondagmorgen en wil mensen samen laten komen om samen te sporten ..mediteren ..mir ..pranayamas ….joga etc te doen zodat mensen lichter .gezonder .blijer en opener worden .
  Ik vraag ook een donatie en dat geef ik aan een spaans onderdeel van herbalife family foundation om elk kind tenminste 1 gezonde maaltijd per dag te kunnen aanbieden .
  i love to help myself and others to get happy and healthy ..dat is mijn motto voor mijn toekomst .
  groet chico happy health club is ook op facebook .
  groetjes chico pfeifer

 37. Geweldig wat hieronder allemaal beschreven wordt! Daar word ik echt blij van!! Ik wil graag mensen inspireren, maar hoe…. dat is me nog niet duidelijk. Dus ben heel blij met je boek. Heb t al besteld.Ik kan me voorstellen hoe dat voelt, je eigen boek, wauw! Gefeliciteerd!!

 38. Leuke vervorming van onze planeet, ik kijk er naar uit. Persoonlijk wil ik http://www.sarmilaproject.be voor stellen. Een viertal mensen trekken dit project en geven arme kinderen in Nepal een financiele steun en begeleiding om te kunnen school lopen al 20 jaar. Helemaal vrijwillig gaan ze ook ter plaatse alles coordineren, momenteel doen zij dan ook een actie na de aardbeving. Door de kinderen een educatie te geven helpen zij ook de vorige en de vogende generatie.
  Een tweede is http://www.zadenvoorvoedsel.be gelijk aan http://www.zaden-en-zo.nl. vrijwilligers die zaden verzamelen om door te geven aan vele verschillende projecten om groenten en fruit te kweken. Dit kost alleen wat moeite van onze kant.
  Men zegge he voort. Diana

 39. Hi Mireille,

  ik ben heel benieuwd over je boek en kom ik graag naar de presentatie de 4 juli.
  Mijn boek “Van midlifecrisis naar midlifepower” heeft dezelfde onderwerp, alleen volgens chinese geneeskunde benadert.
  Mijn missie is: “Helpen mensen om zijn levensdoel te vinden”
  Ik hoop dat onze krachten kunnen verbinden in deze missie.

  • Beste Andrea,
   Jouw boek vind ik ook heel boeiend! Ik ben nog steeds van plan om meer van je te leren over de Chinese geneeskunst. Ik vond het in jouw boek zo leuk te lezen dat je het zo praktisch hebt gemaakt tot een methode waar mensen hun midlifecrisis kunnen aanpakken. Dankjewel!
   En ik ben benieuwd waar je je gaat herkennen in mijn boek. Welk type mens jij bent…!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Ik ben heel benieuwd naar jouw boek. Zo te lezen lopen veel mensen met deze vraag rond.

  Ik zou Mahatma Revier van Spirit Coaching willen aanbevelen. Zij organiseert voor hele billijke prijzen events in het weekend waar je zo opgeladen vandaan komt. Een lichtwerker in hart en nieren die niets liever doet dan anderen die niet lekker in hun vel zitten op een hoger nivo tillen. Ik heb veel mensen in positieve zin zien veranderen.

  • Beste Anne Marie,
   Wat leuk, dankjewel! Ik heb haar nog niet persoonlijk ontmoet, maar wel allemaal enthousiaste verhalen over haar gehoord.
   Dankjewel voor je aanbeveling!
   Groetjes, Mireille

 41. Goedemorgen Mireille.
  Ik heb zojuist je boek besteld. Het ziet er erg mooi uit. Proficiat!
  Voor mijn gevoel komt het boek voor mij op de perfecte tijd. Ik sta op een kruispunt in mijn leven want ik ben werkeloos en hoe nu verder en waarmee. Je begrijpt dat ik erg naar je boek uitkijk.
  Veel succes met de verkoop.
  MVG Riekie

 42. Hallo Mireille,
  Alvast gefeliciteerd met je boek. Ook ik heb op een dag een boek uitgegeven en het is een heel spannend maar ook geweldig proces, zeker als je voor de eerste keer je eigen boek in handen hebt. Alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen en de hele wereld mag zien waar jij voor staat en vooral omdat je hoopt dat je hen op die manier een stukje verder kan helpen.
  Ik voel de behoefte om mijn boek hier te noemen omdat jij ook regelmatig spreekt over hoog sensitieve mensen. Ik zie het als mijn missie om deze groep mensen te helpen, omdat er vaak zoveel onwetendheid is en als ze eenmaal weten dat ze hoog gevoelig zijn, veel dingen op zijn plaats vallen. Mijn boek heet “In balans met Voelsprieten!”. Via deze link kan je er alles over lezen: http://lifecoachcarlagorter.nl/boek-van-carla
  Heb je het gevoel dat ik makkelijk even reclame zit te maken nu, gooi dan mijn bericht eraf want dat is mijn intentie niet. Ik wil enkel mensen helpen en door een boek te schrijven kan ik nog meer mensen helpen dan enkel de mensen die bij mij komen voor begeleiding. Maar ik vermoed dat je dat wel begrijpt… 🙂

  • Beste Carla,
   Nee, dat is juist leuk dat je reclame durft te maken! Daar heb ik tenslotte de oproep voor gedaan! Ik denk dat het fantastisch is als hooggevoelige mensen jouw boek lezen, want de grootste problemen ontstaan juist als mensen NIET weten dat ze hooggevoelig zijn en zo door het leven botsen en knotsen. Als ze dan leren om ermee om te gaan, wordt het juist een fantastische gave!
   Dankjewel voor je aanvullingen!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je berichtje!
    Het klopt wat je zegt, vaak weten mensen niet dat ze hoog gevoelig zijn. Daarom op mijn site een ‘Voelsprieten-test’, altijd mooi om te zien hoe alles opeens duidelijk wordt…
    Succes met alles!

 43. Lieve Mireille,

  Gefeliciteerd met je boek! Ik verheug me erop om ‘m te lezen en heb ‘m meteen besteld. Ik herken het belang van afgestemd zijn (en blijven!) op je missie. Nadat ik de MIR-Methode gedaan had wist ik nog veel duidelijker, zonder twijfel, wat ik wilde. Het resultaat daarvan wil ik graag met jou en je lezers delen. Mijn doel is om kinderen te leren hoe makkelijk en leuk het is om je af te stemmen op je innerlijke kracht. Daarom is het kinderboek dat ik daarover geschreven heb, gratis te downloaden op http://www.gedachte-kracht.nl. En na het doen van de MIR-Methode heb ik het ook in het Engels uitgebracht: http://www.thoughtpower.eu

  • Beste Nicole,
   Wat fantastisch dat je ook een boek hebt geschreven! Ik heb het zitten doorkijken en wat is het FANTASTISCH! Ik ga het bij je bestellen, want dat kan toch ook, he? Ik zou het graag in mijn handen hebben. Het is zo leuk vorm gegeven! Dankjewel voor het laten weten. Waardevol, hoor!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je enthousiaste reactie, Mireille! Het boek is inderdaad ook te bestellen via de website. Wat een leuke verrassing dat je er interesse in hebt 🙂
    Groetjes, Nicole

 44. lieve Mireille,
  Ik heb meteen het boek besteld en wens je heel veel succes met al het goede werk wat jij doet.
  Een lieve vriendelijke groet,
  Corry

 45. Beste Mireille,
  Dit boek geeft me misschien antwoord op mijn vraag : waarom ben ik op aarde ?
  Maar hoe kan ik het bestellen gezien het feit dat ik in Frankrijk woon ?
  Hartelijke groet Ada

  • Beste Ada,
   Voor zover ik weet werkt het gewoon hetzelfde. Gegevens invullen en dan sturen we het je toe.
   Groetjes! Mireille

  • Bedankt Mireille, ik was de hele dag afwezig, ik ga kijken of ik alle bankgegevens heb en anders vraag ik het nog.

   Jeetje Mireille, het is onvoorstelbaar het aantal reacties die je gekregen hebt ! Gefeliciteerd ! Dat wil dus zeggen dat we meerderen zijn die graag willen weten waarom we op de aarde zijn. Wat een idee om dit onderwerp te nemen en in de huidige wereld ! En bedankt voor iedere nieuwsbrief !

   Hartelijke groet Ada

   • Beste Mireille,

    Ik zoek al 2 dagen naar de link van Paypal (ik heb geen Paypal), want ik wil gewoon met mijn creditkaart betalen.
    Sorry, ik kan het nergens vinden.
    Wat doe ik niet goed ?
    hartelijke groet, Ada

 46. Beste Mireille,

  Heb mijn huis tijdens de crisis met verlies moeten verkopen, mijn man is gestorven en ik zit in de schuldsanering. De mensen die het kochten hebben het nu met anderhalve ton winst doorverkocht. Het zijn onze spaarcenten en we hebben hard gewerkt om dit te kunnen.
  Verder heb ik pech na pech en mensen waar ik van dacht dat ik ze kon vertrouwen stellen me teleur.
  Wil me geen slachtoffer voelen, maar de oneerlijkheid van alles maakt wel dat ik moet vechten om het hoofd boven water te houden.
  Ik probeer moed te houden, maar vraag me soms af waarom dit allemaal met mij gebeurt. Soms vraag ik me af waarom ik leef inderdaad.
  Doe trouw de MIR-methode en ik hoop dat ik mede daarmee er weer bovenop kom.
  Bedankt Mireille voor je mooie onderwerpen.
  groetjes, Marlène

  • Beste Marlène,
   Het is vaak bitter waar mensen doorheen moeten in hun leven en zolang ze er de grotere betekenis niet van kunnen zien, is het bijzonder onprettig en voelt het oneerlijk. Ik hoop van harte dat het voor jou mag gaan keren naar iets heel moois en dat er heel fijne verandering komt!
   Veel sterkte!
   Mireille

 47. Beste Mireille,
  Een voorbeeld is Buurtleren.nl . Een marktplaats waar je gratis een advertentie maakt en jouw kennis aanbiedt op gebied van muziek, kunst, techniek, talen enz En waar je ook een vraag kunt stellen wie jou kan helpen met iets. Je houdt zelf de regie en kunt bij Buurtmeeting ook met een groepje starten. Een soort Tupperware moment voor zeg 4-6 mensen. Ons motto is ‘In een buurt wonen 1000 mensen met 1000 wensen en 1001 ambities! Ontgin de buurtschatten!

  • Beste Klaas,
   Wat een fantastisch mooi idee! Ik ga het overnemen in mijn boek, dankjewel! Dit vind ik werkelijk super om te horen. Dan kunnen we elkaar zoveel inspireren en leren! http://www.buurtleren.nl
   Dankjewel voor het idee!
   Groetjes, Mireille

 48. Lieve Mireille,

  In 2009 is ook mijn missie ontstaan: zorgen dat mensen hun dromen leven… voordat het te laat is. Ik help al 10 jaar terminaal zieke) mensen om hun vaak diep in hun hart weggestopte dromen alsnog te vervullen. Intussen heb ik aan honderden laatste dromen meegewerkt. Ook ik merk de laatste jaren dat het LEVENSVERLENGEND, bij sommige mensen zelfs 100% GENEZEND werkt om je dromen te gaan leven!

  Vorig jaar ben ik begonnen met jouw methode, om zelf sterker te worden (als drijvende kracht, net als jij) en duidelijk te krijgen welke richting ik met mijn organisatie http://www.hartsdromen.nl op moest.

  Dat werkte 🙂 Ik wil nu zoveel mogelijk gezonde mensen inspireren, om hun dromen niet langer uit te stellen. Omdat je daar ziek van kunt worden.Ik ben blij dat jij daar een boek over hebt geschreven! Ik bestel het meteen 🙂

  Jouw nieuwsbrieven hebben me ook ondersteund: ik heb nu een club vol met wat jij noemt Hartverlichters en Bruggenbouwers, die mijn visie delen.
  Ik noem het : levenskunstenaars 🙂

  Vroeger zou ik dit NOOIT voor mezelf durven vragen, maar door nog dagelijks de MIR-methode te doen wel: zou je Hartsdromen een plaatsje willen geven in je boek? Ik zou het een eer vinden.
  Warme groet uit een groot hart,
  Denise Maassen

  • Beste Denise,
   Wat een prachtige website heb je gemaakt! Het is een prachtig voorbeeld voor anderen, dus ik neem hem graag op in mijn boek. Dat velen de weg naar je site mogen vinden en zich heerlijk door je laten inspireren!
   Dankejewel!
   Groetjes, Mireille

 49. Goeiemorgen Mireille,
  misschien ben je bekend met Attitudinal Healing ? Ik doe hier al jaren mijn vrede-zoektocht mee. Het is een manier om het basisidee van Een cursus in wonderen praktisch in je leven vorm te leren geven – het idee dat we in wezen Liefde zijn – en dat angst, met alles wat daar uit voorkomt, uit ons eigen verwarde denken komt. Van hart tot hart – is de site die hierover informatie geeft in Nederland – idee om die te vermelden in je lijst ‘wereldverbeteraars’? Ik raak telkens weer blij van je nieuwsbrieven en van wat jij de wereld zo royaal geeft ! Dank je wel voor je inspirerende aanwezigheid. Lieve groet, Janny.

  • Beste Janny,
   Wil je me de link sturen van die website? En nee, ik kende Attitudinal Healing nog niet, dus dankjewel voor het noemen! De cursus in Wonderen kende ik al wel een beetje. Van Marianne Williamson, toch?
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 50. Dag Mireille,
  Ik heb je boek besteld. ik geloof dat ik wel weet waarom ik op aarde ben alleen weet ik niet hoe ik het naar buiten kan brengen om het te verwezenlijken. Heb je daar ook tips voor of informatie.
  Groetjes, Gerrie

  • Beste Gerrie,
   Ja, stel je vraag gerust nog eens als hij na het lezen van het boek nog niet beantwoord is!
   Groetjes, Mireille

 51. Hoe mooi zal de wereld eruit zien als iedereen zich bewust is afval in een prullebak te gooien. Tot die tijd is het fijn als we allemaal iedere dag buiten iets van de grond oprapen.

  • Beste Sylvia,
   Kijk dat zijn de ideeën. Zo simpel is het. Net zolang tot we echt verbaasd kijken als er ergens afval op de grond ligt.
   Mooi voorbeeld!
   Groetjes, Mireille

 52. Lieve Mireille, in “Je Missie Leven” beschrijf je precies waar ik mn hele leven al tegenaan loop. Ik zit toch met zooooo veel vragen … dus heb ik onmiddellijk je boek besteld en ik deel gelijk je bericht op fb. Er komt heel veel goeds op me af de laatste tijd en dat dank ik voor een groot deel aan de MIR-Methode dus kijk ik ook heel erg uit naar je boek ! Van Harte, Katti

 53. Een boek wat met zoveel liefde, passie en kennis is geschreven dat hoort gewoon in mijn boekenkast. Ik wens je een uitverkochte “eerste druk” en dat er nog vele mogen volgen, ook in andere talen;-)

 54. Over missie:een lang verhaal.. een mooi voorbeeld “overkwam” ons afgelopen zaterdag.
  Ik heb altijd getwijfeld over waarom ik geen zangeres ben geworden maar werk met verstandelijk gehandicapte mensen.
  Afgelopen zaterdag besoot ik met een collega twee groepen samen te voegen en er een muziekavond van te maken.
  Ik heb een paar liedjes gezongen en dat wekte tot tranen ontroering bij een aantal mensen. Ik wist dat dat is wat ik wil bereiken. Mensen raken met mijn stem, met muziek. Het mooie was Mireille, dat het niet alleen het zingen was dat ontroering wekte en een bijzondere sfeer schiep van warmte en openheid in de groep (de pareltjes in je werk, die soms zomaar ontstaan) maar ook de waardering van de aanwezigen, de ruimte die zij lieten om te luisteren. Ik ervaarde het als een gezamelijk iets en niet alleen mijn ego-ding: kijk mij eens zingen (nou jaaa..natuurlijk was ik ok f… trots).
  Ik ben er intens dankbaar voor dat ik deze gave heb gekregen.

  • Beste Maud,
   Wat een prachtig moment heb je gecreëerd! Zingen vanuit je hart doet zo ontzettend goed! Ik geloof er sterk in dat dat helend en verbindend werkt. Alsof je maanden van gedoe in één avond wegfiltert. Prachtig, hoor. Ik ben blij dat je het hebt durven doen en ben super mede-trots dat je die combinatie van je liefde voor zingen en liefde voor de verstandelijk gehandicapten hebt kunnen maken. Je bent een voorbeeld van de mensen waarover ik in mijn boek schrijf!
   Graag vaker doen!
   Groetjes, Mireille

 55. Graag in ‘t zonnetje….Ik ga deze zomer samen met mijn zoon van 19 jaar een zonnecollector bouwen van lege cola blikjes. Hij weet van de hoed en de rand, technisch inzicht. Het is ten behoeve van luchtverwarming voor in het woonhuis. Daarnaast geven wij beiden onafhankelijk van elkaar, Nederlandse les aan ieder een Syrische bootvluchteling.

  • Beste Jos,
   Wat!? Kan dat ook? Kun je ons een link sturen naar meer informatie over het bouwen van die zonnecollector? En dankjewel voor het lesgeven aan de Syrische bootvluchteling! Fantastisch!
   Dankjewel voor je menslievendheid!
   Groetjes, Mireille

 56. Lieve Mireille, natuurlijk wil ik het boek graag bestellen.
  En ik wil Norma Miedema noemen, een vrouw waar ik heel veel bewondering voor heb en die momenteel helaas in het nieuws is omdat haar universum is afgebrand. Zij gelooft alleen in de kracht van de liefde, tussen alle levende wezens, en zij heeft met haar universum laten zien dat het kan ! Een hond en een varken die elkaars beste maatjes zijn, alles leeft daar door en bij elkaar. Ze is te volgen op facebook en momenteel bijna overal. http://www.normasuniversum.nl/

  • Even een berichtje aan Antien: dank je voor de aandacht vestigen op Norma Miedema! Vanavond om 20 uur zullen mensen gezamenlijk (vanuit hun huis) kracht, licht en energie naar haar sturen!
   Ik hoop dat Norma heel veel hulp gaat krijgen en dat zij een nieuw Universum kan gaan bouwen op een liefdevolle plek voor haar en haar dieren!
   Als we het hebben over een mens met een missie, dan is zij een lichtend voorbeeld!

  • Hai Antien,
   Ja, ik had het gelezen dankzij jou wat een verschrikkelijke beproeving Norma moet doorstaan. Ik hoop dat ze zoveel donaties en hulp krijgt dat ze een mooie centrum dan voorheen krijgt! Dankjewel voor alle aandacht voor haar. Ik help mee. En heb haar ook op Facebook gezet.
   Dankjewel dat je aandacht voor haar hebt gevraagd!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.