Home » Artikelen » 104. De gevolgen van antibiotica

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

104. De gevolgen van antibiotica — 84 reacties

 1. Beste Mireille,
  Sinds juni 2017 loop ik rond met vage lichamelijke klachten, regelmatig diarree, brijachtige ontlasting, misselijk, buikgriep, griep, steken in mijn buik bij de navel. Ik besloot naar de huisarts te gaan, zij hebben wat onderzoek gedaan maar ik werd niks wijzer. Mijn eierstokken waren gedraaid en de steken in Mn buik hadden te maken met pds wat in 2008 gediagnostiseerd is.
  Ik liet het er niet bij zitten en eiste een ontlastingsonderzoek. Hier kwam uit dat ik de helicobactor had en een darmparasiet.
  Voor beide ben ik behandeld met een antiobioticakuur. Dit betekent dat ik in een maand tijd 2 antibiotica kuren heb gehad.
  Ik voelde me weer wat beter maar sinds 3 weken weer veel misselijk, vorige weer griep gehad en toenstraks weer diarree.
  Die slechte weerstand… komt dat door de antibiotica en hoe lang duurt het voor mij weerstand weer oké is?
  Heeft u nog tips?
  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke Hendriks

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  • Beste Marieke,
   Deze vragen kun je het beste voorleggen aan een MIR-Methode begeleidster. Zij kan in alle rust met je uitzoeken wat er aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Je krijgt dan ook een persoonlijke MIR-Methode op Maat mee naar huis.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Hoi,

  Is het drinken van appelazijn ook goed tegen candida (uiteraard maar een lepeltje, vermengd met water)

  Met vriendelijke groeten,

  • Beste Mr,
   Dat weet ik niet of dat daarvoor goed werkt. Misschien dat je op andere plaatsen op internet er meer informatie over kunt krijgen?
   Groeotjes, Mireille

 3. Beste Mireille,

  Daar ben ik weer met een reactie, maar ik was flink aan het zoeken naar een artikel over Candida op jouw site waardoor ik heel enthousiast ben nu ik wat gevonden heb. Ik heb hier een vraag over maar zal het proberen kort te houden want het kost je alleen maar tijd. Zodra ik een inkomen heb (in plaats van dat er alleen maar geld uitgaat)wil ik me graag abonneren op de Be the MIRror-ledensite. Voor nu alleen nog reacties. Ik heb zelf al geringe tijd last van eigenlijk al die klachten die je hierboven beschrijft en ook van de andere klachten die op Candida websites staan, waardoor ik vorig jaar rond deze tijd doormiddel van veel websites bezoeken, voor mezelf geconstateerd heb dat ik mogelijk een Candida infectie heb. Ik heb nog niet de mini test gedaan, maar dat wil ik morgen meteen gaan doen. Heel fijn dat je hier wat aandacht aan hebt besteed omdat ik soms heel wantrouwend word omdat sommige websites alleen een zogenaamd wondermiddel willen verkopen en omdat wordt beweerd dat dit niet door de reguliere gezondheidszorg erkend wordt. Wel heb ik twee onafhankelijke vrienden die hier last van hadden en zichzelf hiervan genezen hebben. Toen mijn man en ik, na lang reizen en bij andere mensen in huis te hebben gewoond, eindelijk op onszelf konden, zijn we meteen met een eigen samengesteld en “streng” dieet begonnen om weer de regie van onze gezondheid in eigen handen te nemen. Echter was het toen moeilijk omdat ons leven even op zijn kop werd gezet omdat we van Canada weer overhaast naar Nederland terug moesten. Hier in Nederland kwam ik in aanmerking met jouw geweldige methode en die sterkt me enorm (meer eigenwaarde?). Helaas moest ik na een paar weken aan een antibioticakuur waardoor ik nu weer opnieuw moet beginnen. Nu mijn dilemma, na het lezen van dit artikel heb ik weer vertrouwen in het bestaan van een Candida Overgrowth en zie ik het als de oorzaak van veel, al dan niet alle, klachten die ik nu heb. Echter vind ik het moeilijk om nu een heel streng dieet te volgen waarin ik helemaal geen suikers en gluten (hier ben ik nu ook gevoelig voor) eet aangezien ik onverklaarbaar een erg laag gewicht heb en zelfs last heb van de gevolgen van lichtelijk ondergewicht zoals continu koud zijn. Helemaal nu in deze koude winter is dat niet prettig. Maar misschien helpt zo’n streng dieet mij nu juist, misschien “eet” de Candida mijn voedsel wel op(?!). Heb jij enig idee wat het beste zou zijn voor mij om te doen en heb jij enig idee hoelang je zo’n dieet moet volhouden zodat de schimmel niet weer snel terug kan groeien? (De websites verschillen hierover van 4 weken tot 4 maanden of nog langer)

  Ik ben blij dat je noemt dat yoghurt juist goed is, want ik dacht dat yoghurt niet per se goed was in een Anti Candida Dieet, maar ik houd van yoghurt. Ook heb ik zelf gemerkt dat het drinken van zelf gebrouwen Kombucha thee enorm helpt tegen Candida alleen heb ik nu in Nederland helaas nog niet een eigen Kombucha zwam (iemand enig idee waar ik daar in Nederland aan kan komen?)

  Sorry mijn bericht is toch niet zo kort. Ik heb contact met een MIR methode begeleider dus ik kan het ook aan haar voorleggen tijdens mijn eerste consult.

  MVG,
  Rosalie

  • Beste Rosalie,
   Goed dat je ook naar een MIR-Methode begeleider gaat. Wat de MIR-Methode doet, is ervoor zorgen dat je goed in contact komt met waar je lichaam behoefte aan heeft. Dat je behoefte hebt aan yoghurt, geeft dat al aan. Luister daarnaar. En kijk ook of je wat meer vet kunt eten, zodat je meer op gewicht komt. Kijk en voel goed aan welk soort vet je behoefte hebt. Ik heb je vraag over de Kombucha zwam vet gemaakt. Ik hoop dat er iemand op reageert.
   Veel sterkte en geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille,
  op de “be the mirror” website staat jouw methode uitgelegd over het behandelen van virussen en bacteriën.
  Mijn vraag is of deze methode ook kan toegepast worden bij schimmelinfecties?
  Bedankt op voorhand.

  • Beste Katrien,
   Ja, dat kan en dat is helemaal dezelfde procedure! Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Dag Mireille,

  Anderhalf jaar geleden heb ik 2 antibiotica kuren gehad van 7 dagen, in zeer korte tijd voor blaasontsteking die ik kreeg in de zwangerschap. Daarna antibiotica tijdens de bevalling ivm streptokokken.

  Nu heb ik al geruime tijd, schimmel in mijn mond, wit plekje wat heel langzaam aan verdwijnt, ik drink hiervoor Pau d’arco thee. Wat ik niet kan.vinden hoelang de nawerking is van antibiotica? En misschien heb je nog tips hoe ik de schimmel sneller kan laten verdwijnen?

  • Beste Mon,
   Helaas kan ik je geen goede tip geven. De 9 stappen doen. Misschien dat iemand van de lezers je een tip kan geven. In ieder geval is het belangrijk dat je darmflora weer op orde krijgt. Yoghurt? Probiotica?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Mijn man heeft Psoriasis, sinds hij ongeveer 18/19 jaar was. De Bioresonantie therapeute kwam erachter dat het door de zware metalen in de vaccinaties, die hij in dienst gekregen heeft, komt. Ook heeft ie veel last van zijn darmen en dat heeft ook te maken met onverwerkte emoties. Hij slikt nu al heel lang Chlorella en af en toe nog andere stoffen, die zij dan heeft uitgemeten. Heel langzaam gaat het beter met hem en gaan er zelfs plekjes psoriasis weg, maar zijn er op andere plaatsen ook weer bijgekomen. Dus er is veel in beweging in zijn lijf!

 7. Is het verstandig bij candida om dan appelazijn te nemen met honing en kaneel of juist alleen appelazijn. ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.