Home » Artikelen » Angst en onzekerheid loslaten met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Angst en onzekerheid loslaten met de MIR-Methode — 21 reacties

 1. HOI LIEVE Mireille ik heb last van de blaasmeridiaan al van jongs af aan,
  maar het begint nu beter te worden heb altijd angst gehad [ben nu 70 j. jong]
  maar heb ook veel last van de psoass spier, ben heel veel gekwetst van af mijn geboorte af al, zou de psoass spier nu dan ook wat beter kunnen worden.
  lieve groet Ursula

 2. Hai lieve MIreille

  Ik doe de MIR-Methode al 2,5 jaar ben ook lid geweest, door omstandigheden niet meer kunnen betalen. Ik ben aan t afbouwen van antidepressiva. Maar zoveel paniekaanvallen en angst. Zou ik voor de zinnen angst loslaten,als eerste kunnen zeggen, en dan de volgende negen zinnen.

  M. V. G. Maria

 3. Als ik de filmpjes bekijk denk ik: “Volgens mij ben ik de enige die na die 4 weken gestopt is met het dagelijkse ritueel van de MIR methode”
  Klopt dit en als het zo is waarom worden die 4 weken dan zo expliciet genoemd als je begint?

  • Beste Bonny,
   Die vier weken in het begin zijn belangrijk om te weten. Dat is te overzien voor mensen om het eens uit te proberen. Na die vier weken kunnen mensen er gewoon mee doorgaan als dat goed voor ze voelt en zolang klachten nog niet verdwenen zijn. In een volgende versie van de instructievideo zou ik dat wat meer kunnen uitleggen. Maar die komt er voorlopig nog niet, want dat is altijd een hele klus.
   Dankjewel voor je vraag!
   Groetjes, Mireille

 4. Wat een fijne video en een duidelijke uitleg over de meridianen ik heb genoten.Doe nog steeds de MIR.
  Groetjes Sylvia

 5. Goedendag Mireille,
  Ik heb een zoon van 7 jaar die heel angstig is. Hij durft bijna nooit alleen in een ruimte te zijn, vraagt altijd mij of zijn zusje mee. Ook zijn zusje heeft nu angst ontwikkeld. Eerst ging het om Dolfje weerwolfje, nu om E.T. Hij kan echt in paniek raken en dingen zien die er niet zijn.
  Heb je tips voor mij om met mijn zoon (kinderen) te doen?

  • Beste Elcka,
   Wat bij kinderen goed werkt, is om de EHBO in te zetten op het moment dat ze angstig zijn. Overigens, je schrijft dat hij dingen ziet die er niet zijn. Het zou kunnen dat hij dingen ziet die er wel zijn, maar die je als volwassene niet meer kunt zien. Vraag hem eens te beschrijven wat hij ziet en waarom hij er zo bang voor is. De erkenning daaraan geven, kan hem ook rustiger maken. Lees hierover ook het artikel over bijzondere vermogens. Kinderen die erg gevoelig zijn, kunnen overigens echt last hebben van iets als Dolfje weerwolfje. Het is een boek dat ik niet mijn kinderen te lezen geef. Helaas werd het op school wel voorgelezen. Voor mij onbegrijpelijk.
   Veel geluk en rust voor jou en je kinderen gewenst!
   Groetjes, Mireille

 6. Lieve Mireille,
  Deze info was weer zeer welkom….. ik had veel last van de rechterkant van mijn lichaam. Ik heb zinnetje toegevoegd aan de mir blaasmeridiaan deblokkeren…..Gek is t ….. Het gaat veel beter……. Kan t echt zo snel werken?? Ook ik ben extra geïnteresseerd in de meridianen. Ik verheug mij er enorm op. Ik ben echt heel blij met jou informatie steeds…. Ben soms te fanatiek in t aanprijzen van de MIR aan anderen….. Omdat ik er zoveel baat bij heb, maar ieder heeft zijn eigen pad en zijn tempo .. Mijn energie kanaliseren is nog n zoektocht…… Is dit ook een eventueel onderwerp voor n nieuwsbrief?
  Groetjes Dionne

  • Beste Dionne,
   Ja, als je heel enthousiast bent, kan het inderdaad té overkomen op mensen. Jammer dat je je moet inhouden! 🙂 Ja, soms lossen klachten heel snel op. Ik denk dan altijd dat je er zelf al veel voor gedaan hebt en dat je lichaam het hup kan weg krijgen. Blij dat het zo duidelijk voor je is!
   Ja, je energie kanaliseren of je energie voor jezelf houden is zeker nog een idee voor een artikel. Even kijken hoe ik dat zou kunnen verwoorden. Kan nog wel even duren, hoor! Eerst de meridianencursus op touw zetten!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Diana, ik ben het helemaal met jou eens,
  Heb je misschien een tip voor mij , waar je goed opneembare biologische veganistische vitamine A kunt verkrijgen, ik eet nog eieren van wege de boordevolle vitamine A wat er in zit, al jaren eet ik vegetarisch, het liefst zou ik veganistisch eten, er zijn wel veel plantaardige voedings supplementen, maar naar horen zeggen, zouden plantaardige vitamine A niet zo goed opgenomen worden door ons lichaam en Beta carotenen moet je dan heel veel van eten dagelijks,

  Alvast bedankt,

 8. Beste Mireille, wat ben je toch krachtig en positief bezig!
  Enkele jaren geleden heb ik de MIR methode ontdekt en het heeft mij veel herkenning, goeds en kracht gebracht.
  Ook het loslaten van angst
  Wat fijn dat je meridianen gaat bespreken, want hier ligt ook mijn interesse als yoga docente.
  Zo mooi al die raakvlakken. Ik kijk uit naar je artikelen. Heel veel succes!

 9. Hallo Mireille,
  Ikzelf heb momenteel een hormonenhuishouding die uit balans is vanwege de overgang. Dit begon zich te vertonen een jaar geleden en er werd eerst een lichte depressie vastgesteld. Mijn dokter zei dat het niet hormonaal was en wilde me aan anti depressiva zetten. Na twee tabletten voelde ik me erger dan ooit. Met hulp van mijn homeopaat ben ik nu bezig met verschillende dingen die me helpen. Zij zei dat het juist WEL hormonaal is. Mijn angsten en onzekerheden zijn deel van het proces en niet prettig. Ik hoop dat de hormonen gauw in balans zijn en dat ik me weer “Normaal” kan voelen. Ik doe elke dag de MIR methode en blijf daarmee door gaan. Misschien kun je een MIR doen over overgang en hormonen?? Ik denk dat je er vele vrouwen blij mee zult maken. Groetjes Lucienne Engeland

  • Beste Lucienne,
   Ja, dat is beslist een van de onderwerpen die op mijn wensenlijst staat. Het is alleen een veelomvattend onderwerp waar ik vanuit vele invalshoeken naar kan kijken. Maar het gaat er beslist een keer komen. Dankjewel voor de aanmoediging. Ik ben blij dat je meerdere wegen bewandelt om jezelf weer in balans te krijgen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. wat een fijne video Mireille. Zo herkenbaar en daarom fijn om weer eens gezien en gehoord te hebben hoe het ook alweer werkt en dat de ‘klachten’ die ik ervaar oplosbaar zijn. De angsten die ik, zo lijkt het, al wel
  leven(s)lang met me mee draag een beetje te kunnen oplossen door oa de MIR methode is een fijne en relaxte manier. De kennis die jij erbij geeft is een mooie ondersteuning. Nu probeer ik de spreuk van Pipi Langkous eigen te maken; ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen’. Spannend en als ik mijn humor erbij kan gebruiken weet ik; ik heb weer een stapje gewonnen. Dank, ik kijk uit naar je nieuwsbrieven. Hartelijke groet, Marieke

 11. Hallo lieve en beste Mireille,
  Het is elke Woensdag voor mij een klein feestje en het lezen en het erover nadenken daarna maakt mij heel erg blij.Ik hoop dat dit feest nog heel lang door zal mogen blijven gaan
  Heel veel dank dat je deze kennis met mij wilt delen,weet dat dit een ander en beter mens van mij maakt, nogmaals heel veel dank.

 12. Heel recent heb ik een diepliggende angst, een knagend besef. Reeds 25 jaar eet ik plantaardig, geen eieren en geen zuivel. Omdat de mensheid al heel lang dieren en eieren, de vrucht van een vogel, als hun eigendom beschouwden is het precies normaal. Net zoals ooit en zelfs lange tijd het normaal was om slaven en mensen te bezitten.
  Om de slavernij af te schaffen waren er al zovele tegenstaanders, om dierenleed en dierenhandel en dieren eten af te schaffen zou er wel eens een harde strijd kunnen komen. Maar een dier is een wezen en als we vrede in ons hart willen, moeten wij ons lichaam voeden zonder andere wezens daar slachtoffer van te maken. Ik ben dus eigenlijk een beetje angstig, net zoals een voorstanders waren van slvernij er nog lang voorstanders zullen blijven en vechten om dieren als hun bezit te behandelen. Vandaag begint in Belgie 40 dagen zonder vlees, trouwens een actie gestart door 1 jonge dame een zestal jaren geleden en nu met veel succes nationale aandacht krijgt. Misschien ligt hier ergens mijn missie? Diana bedankt voor de auto sticker,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.