157. Zeven tips om mee te nemen op vakantie

Ga je deze zomer op reis? Neem dan je maatregelen! Je kunt met de MIR-Methode flink wat ellende voorkomen, als je maar weet hoe. Hieronder vertel ik over zeven toepassingen die mogelijk zijn met de MIR-Methode en waar je ze kunt vinden. In de hoop dat ze jouw vakantie extra fijn zullen maken! Neem de 9 stappen mee en stop ze op verschillende plekken in je bagage en in de auto, zodat je ze bij de hand hebt als je ze nodig hebt. Ze staan onder de video en onderaan op de home page. Je kunt er ook officiële MIR-Methode kaartjes van bestellen, zodat je ons werk steunt, maar dan heb je er meteen 50! Hangt dus van jouw missie af! 😉

1. Reisziekte.

Zie je tegen de reis op omdat jij of een gezinslid last heeft van wagenziekte? Lees dan artikel 2: Reisziekte, wagenziekte, zeeziekte, luchtziekte, je zal het maar hebben. Zorg dat je de 9 stappen van de MIR-Methode mee neemt in de auto.

2. Jetlag.

Ga je naar een ver land met flink wat tijdsverschil? Dan ligt een jetlag op de loer. Je kunt dat voorkomen door meteen bij aankomst de MIR-Methode te doen en het daarna elke twee uur te herhalen, zolang je nog voelt dat je last hebt van de jetlag. Over hoe het kan dat dit werkt, staat uitleg op de ‘Be the MIRror’-website, in een fragment uit mijn cursussen.

3. EHBO bij insectensteken, zwellingen, kwallenbeet, verstuiking

Heel belangrijk om deze te leren! Word je gestoken of gebeten door een insect, dan kun je meteen beginnen met de EHBO, terwijl je zoekt naar azijn, pleisters, injectiespuit, de dokter aan het bellen bent of wat je dan ook maar nodig hebt. Elke seconde dat je het toepast helpt dan al. De techniek is simpel, maar je kunt het pas doen als je de MIR-Methode minimaal vier weken hebt gedaan. Het is heel simpel en de uitleg vind je in 6 video’s op de ‘Be the MIRror’-website. Maar… je kunt de EHBO ook van een andere MIRror leren of tijdens een consult met een MIR-Methode begeleider.

4. Buikgriep, diarree.

Heb je last van buikgriep of diarree, leg dan je hand op je buik waar de krampen zijn en doe de 9 stappen. Lees daarvoor ook artikel 124 met video: Extra techniek met de MIR-Methode.

5. Ziek?

Word je echt ziek met koorts erbij, zoek dan medische hulp als je het niet vertrouwt en begin ondertussen met het behandelen van virussen. Daarover staat een video op de ‘Be the MIRror’-website. Deze techniek kun je pas doen als je de MIR-Methode minimaal vier weken hebt gedaan. In de video leg ik uit hoe het werkt en dat je het ook kunt toepassen bij keelpijn.

6. Tropische medicijnen

Ga je naar een land waar vaccinaties of medicatie voor vereist is, zorg dan dat je de middelen op je lichaam afstemt. Het kan je vakantie een stuk lichter maken als je minder last hebt van de bijwerkingen. Zie daarvoor de video op de ‘Be the MIRror’-website.

7. Angsten

Heb je last van angsten, zoals dat je het spannend vindt om in het buitenland te rijden, dat je opziet tegen een vreemde taal, dat je bang bent dat je ziek gaat worden. Of zelfs fobische angsten, zoals angst om te vliegen? Dan kun je ook de MIR-Methode toepassen. Zodra je voelt dat je angstig wordt, leg je je hand op de plek in je lichaam waar je die angst voelt.
Bijvoorbeeld een schrijnend gevoel of benauwd gevoel in je keel? Leg je hand op je keel. Zenuwvlinders in je maag? Leg je hand op je maag.
Als je je hand op die plek hebt gelegd, doe je de 9 stappen. Je kunt dan de beginnende angst meteen geruststellen en laten afzwakken.
Is je angst al te groot gegroeid en gaat het richting paniek? Dan moet je overstappen op de MIR-Methode EHBO. Die moet je voorafgaand aan je reis al bestuderen en oefenen, zodat je het op het moment van ernstige angst ook echt kúnt doen. De EHBO kan je pas doen als je de MIR-Methode minstens vier weken hebt toegepast. Zoek daarvoor op de ‘Be the MIRror’-website naar de video over EHBO bij emoties.

Heerlijke reis gewenst!

Nou, met al deze mogelijkheden in je handbagage, zal je je vast een stuk zekerder voelen. Ik wens je een heerlijke reis toe en hoop je na je vakantie weer te verblijden met artikelen over de MIR-Methode. Voor de thuisblijvers: elke week schrijf ik gewoon mijn artikelen, dus wij gaan elkaar deze zomer nog een aantal keer ‘zien’. Fijne zomer!
Groetjes, Mireille Mettes

En jij? Heb je een van bovenstaande technieken al eens toegepast en dat je merkte dat het werkte? Ik hoor het graag! Schrijf het hieronder, dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar de plek waar je je bericht kunt intypen.

P.S. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.Reacties

157. Zeven tips om mee te nemen op vakantie — 10 reacties

 1. Beste Mireille,
  Ik heb de MIR-Methode al toegepast nadat ik iets verkeerd had gegeten en acute kramp kreeg. Eerst Reiki toegepast en de volgende morgen de MIR-Methode omdat ik nog maagpijn had. Vrijwel meteen weg daarna. Lekker om alles bij de hand te hebben.
  Dankjewel.
  Groet Henny .

 2. Ik ga vandaag de jetlag uitproberen, niet voor vacantie maar omdat ik maar 5 uur slaap had tussen een late vroege dienst.
  Een zeldzaamheid maar goede gelegenheid.

 3. Ik doe de meer methode regelmatig, heb er dan ook baat bij! Mijn vraag is hoe ik iets kan veranderen aan mijn hoge cholestorol (9)? Ik slik nu tabletjes en dat wil ik liever niet!
  Indien jij mij hier op antwoord, waar kan ik dat vinden dan!
  Fijne vakantie periode, ook al ben jij bezig met zaken m.b.t. de MIR methode. Succes.

  • Beste Elly,
   Ja, we werken wel door in de zomervakantie, maar werken allebei halve dagen. En in de achtertuin in de hangmat liggen voelt voor mij ook altijd als vakantie! Lekker lezen en genieten van de natuur. We gaan ook dagjes uit en zijn verder heerlijk thuis. Dat kan ‘s zomers zo heerlijk zijn als veel mensen op vakantie zijn! 😉 En we zijn in het voorjaar al een keer op vakantie geweest naar Denemarken, Legoland.
   We hebben al wel meldingen gehad dat de cholesterol weer normaal werd. Hoe dat precies werkt in het lichaam, kan ik niet goed uitleggen. Omdat het heel complex is, en omdat ik er ook het fijne niet van weet. Ik weet wel dat ons lichaam tot ontzetend veel in staat is, als we het maar helpen om het weer op orde te brengen.
   Ik hoop dat het je goed zal doen!
   Groetjes, Mireille

  • Dit was ook mijn probleem. Maarrr….. Ik ging naar een homeopatisch arts en die schreef mij “rode gist rijst extract” voor. Beginnend met per dag 2 x 2 capsules, en na 12 weken 2 x 1. (Als ik een merk mag noemen, ik gebruik AOV 1104) En het hielp! Geen pillen meer. Als je op internet googled ontdek je dat het heel bekend is, rode rijst rijst extract. Succes, maar doe het niet helemaal op eigen houtje!
   Riek

 4. Ik had jarenlang enorm last van vliegangst en daaraan gerelateerde angsten (controle en niet kunnen loslaten).
  Ik heb bij Mireille in de praktijk de MIRmethode gedaan, en daarna was mijn vliegangst helemaal weg!! Controle hoef ik veel minder te hebben. Alleen loslaten is nog een ding, dat is wel flink verbeterd. Bij vliegangst is er een onderliggend probleem waarbij MIR heel veel kan betekenen!!

 5. 2 jaar geleden heb ik op een MIR-dag de MIR-EHBO geleerd en slechts 2 dagen later heb ik een heel harde klap op mijn hoofd gekregen. Ik ben gaan zitten en heb direct de EHBO toegepast en binnen een half uur was de hoofdpijn verdwenen en er is geen zwelling ontstaan. Dit was een snelle bevestiging van hetgeen ik geleerd had. Kort erna een tekenbeet en peniciline kuur, de EHBO heeft erbij toe gedragen dat ik geen bijverschijnselen heb gehad.Vorig jaar heb ik ook mijn kleindochter van 5 jaar kunnen helpen. Zij was in haar slaap hard op een stenen vloer gevallen met haar voorhoofd. Na behandeling met koude compressen heb ik bij haar de MIR gedaan en de volgende morgen was er geen buil of bloeduitstorting te zien! Slechts een rood vlekje! Nou , zo kan ik wel een tijdje doorgaan, maar dat wordt erg lang.De laatste keer was gistermiddag, ik ben gestoken door een hommel, de heftige pijn was snel weg door de MIR- EHBO. Voor mij is er geen twijfel meer of het helpt. MIrreille ik ben je eeuwig dankbaar voor deze uitvinding!!!!!!! Liefs, Louise.

 6. Jammer dat er telkens verwezen wordt naar de Be the MIRror-website. Niet iedereen is daar lid van, om wat voor reden dan ook. Maar blijkbaar is het zoals gewoonlijk allemaal weer een geldkwestie.

  • Beste Marjon,
   Als het alleen een geldkwestie was geweest, had ik wel 500 euro voor die website gevraagd. Het gaat er mij om dat er video’s op staan die ik niet publiekelijk durf te delen. Omdat ik daar dingen beweer die niet door veel mensen begrepen worden en ik wil dat mensen dan eerst de MIR-Methode kennen en voelen dat het werkt, voordat ze de nieuwe technieken leren.
   Verder is er wel geld nodig, maar kies ik ervoor om kleine beetjes aan meer mensen te vragen dan veel geld aan een paar mensen. Zo kan mijn werk veel beter bij iedereen terecht komen, vooral bij de mensen die het het hardst nodig hebben.
   Als mensen er werkelijk geen geld voor hebben, zijn er altijd andere mogelijkheden.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!