1. Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?

Mensen die de MIR-Methode doen, kunnen ineens bloedverlies krijgen. Dat kan zijn via een spontane bloedneus of, zoals veel vrouwen ervaren, doordat de menstruatie ineens op gang komt. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Wanneer je een paar keer bloed verliest, vooral in de eerste weken van de MIR-Methode, is dat omdat je lichaam aan het opruimen is. Je lichaam wil afvalstoffen kwijt.

Dat doet het lichaam via je urine, je ontlasting, via je huid, en ook door het creëren van bloedverlies. Doordat je bloed verliest, ruimt je lichaam op. De afvalstoffen die in je bloed zitten, verlaten je lichaam. Dit zijn afvalstoffen die door je cellen zijn afgegeven aan het bloed (koolzuur, melkzuur, urinezuur en ammoniak), maar ook afvalstoffen die in je bloed zitten en daar niet in thuis horen, zoals een teveel aan zware metalen van uitlaatgassen.

Wanneer je bloed kwijt raakt, maakt je lichaam weer nieuw, ‘vers’ bloed aan, dus het is een prima manier om je lichaam te schonen. Je lichaam regelt dat zelf als het nodig is. In de Middeleeuwen deden ze dit in de vorm van aderlaten: een flinke hoeveelheid bloed aftappen, zodat het lichaam zelf weer nieuw bloed aanmaakt. Dat werkte vaak goed. Soms ook niet, maar ja, dat waren de Middeleeuwen. Tegenwoordig is er enorm veel goede medische kennis en apparatuur om de toestanden in je lichaam te volgen.

Hemochromatose

Een ziekte die veel voordeel heeft bij bloedverlies, is de stofwisselingsziekte Hemochromatose, ‘ijzerstapeling’. Bij Hemochromatose haalt het lichaam meer ijzer uit de voeding dan het nodig heeft, wat zich opstapelt in organen. Met name de lever kan zoveel ijzer niet meer verwerken, wat tot klachten leidt, zoals vermoeidheid, pijn in de gewrichten, afvallen en maagpijn. Deze klachten verschillen per persoon en in hoeverre de ziekte al gevorderd is.

De behandeling die bij Hemochromatose wordt gegeven, is om bloed af te nemen, zodat het bloed zich weer kan verversen. We hebben nog geen melding gehad dat de MIR-Methode bij deze ziekte werkt, maar het zou een idee zijn om het gewoon eens te proberen. Ik weet dat het een erfelijke ziekte is en echt nare gevolgen heeft. Omdat ik overtuigd ben van het zelfherstellende vermogen van ons lichaam, heb ik zelfs voor deze ziekte hoop dat de MIR-Methode iets kan doen, al was het alleen maar verlichting van een paar klachten. Dat zou al zoveel fijner kunnen zijn voor mensen die deze ziekte hebben!

Ga overigens niet meteen denken dat je deze ziekte hebt. Hemochromatose is een erfelijke ziekte, dus weet je zeer waarschijnlijk al of dat in je familie voorkomt, of niet.

Herken je dit, zelf ook meegemaakt of hier nog vragen over? Schrijf ze hieronder. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier. Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Groetjes, Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!Reacties

1. Onlangs nog een spontane bloedneus gehad? — 22 reacties

 1. Oh oké nu weet ik waarom mijn bloedingen bleven komen. Ik stak het maar op mijn spiraal en dacht dat het niet in orde ging komen. Goed dat ik weet waar de echte oorzaak ligt

 2. Hallo Mireille
  Ik heb de MIR-Methode nu 2 weken gedaan.
  kreeg spontaan een bloeding in mijn mond.ook last van neusbloeden
  Was s’nachts wou eerst nog na de hap gaan , maar is gelukkig gestopt
  Kan dat ook met de MIR-Methode te maken hebben?
  groetjes Rina H.

  • Beste Rina,
   Ja, dat zou kunnen. Ik ben wel blij dat het gestopt is. Als het vaker voor komt, dan toch een keer naar de huisarts gaan. Maar voor nu ziet het eruit als een opschoning van je lichaam.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Ria,
   Dat kan ik niet zo heel stellig beweren. Ik heb wel van een paar mensen gehoord dat hun pijnklachten er minder door werden en dat ze ook sterker werden in grenzen aangeven en voor zichzelf opkomen. Je kunt hier de ervaringsverhalen lezen. Misschien dat je het wilt proberen?
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo Mireille,

  Ik(66) heb gister avond spontaan een hevige neusbloeding gekregen.
  Het leek wel een beetje op menstruatiebloed. Had de laatste paar weken
  wat hoofdpijn aan mijn voorhoofd. Heb anders nooit hoofdpijn.
  Ook was mijn onderdruk wat aan de hoge kant. Nu is alles weer goed.
  Dit wilde ik even aan je kwijt en ben heel blij met je nieuwsbrief.

  Hartelijke groeten, Laura van Ginhoven.

  • Beste Laura,
   Ja, mooi hoe het lichaam het dan zelf oplost, he! Ik ken meer mensen die eerst flink hoofdpijn hebben en daarna een flinke neusbloeding. De hoofdpijn is dan daarna weer weg. zo mooi hoe dat werkt! Dankjewel voor het vertellen aan ons!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik ben 53 jaar en menstrueer al 3 jaar niet meer. Afgelopen juni kreeg ik opeens alle lichamelijke symptomen van een op handen zijnde menstruatie. En ja hoor, drie dagen later zette het bloedverlies door. Ik heb precies 1 week gemenstrueerd, en het verliep net zo als de menstruaties van jaren terug. Twee weken later had ik bij de gynaecoloog een afspraak. Ik heb hem ook het verhaal van het bloedverlies verteld. Hij was nogal bezorgd en heeft een echo en een uitstrijkje gemaakt. En wat denk je…..Alles perfect in orde.
  Ik ben sinds 10 maart bezig met de MIR-methode en ik ben blij om te weten waarom dit gebeurde.

 5. Ik doe de MIR-methode al enige jaren. Laat mij hierbij Leiden door m’n gevoel. Dan weer een tijdje niet en opeens voel ik: Ik moet weer MIRen -> en dan gaan we weer. Eind vorig jaar gebeurde het dat ik opeens weer ongesteld werd, terwijl ik toen bijna de 70 had bereikt!! Gekke gewaarwording, die mij geen moment verontrustte. Toch maar effe naar de huisarts: hier alles goed. Toch ook maar naar de gynaecoloog, omdat die ook in de baarmoeder kan kijken. Ook hier zag alles er prachtig uit! Mijn conclusie: Een prachtige opruiming van binnen uit!! Dank je wel lichaam, dank je wel zelfhelend vermogen! Dank je wel MIR-Methode en andere vormen van healing, waarmee ik mijzelf ondersteun.

 6. Het spontaan gaan bloeden van aambeien zonder naar de wc te gaan, kan dat ook een gevolg zijn van de MIR methode?
  groeten

  • Beste Truus,
   Ja, in principe zou dat kunnen. Als je lichaam deze weg kiest om bloed af te voeren, zou dat kunnen. Je lichaam moet dan daarna ook wel weer op tijd stoppen met bloed loslaten en dat is bij aambeien een groter probleem. Mensen moeten het altijd in de gaten houden en tijdig naar hun huisarts gaan als er erg vaak spontaan bloedverlies optreedt.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 7. Mijn man is hemochromatose patiënt. Ze noemen het ook gewoon aderlating als bloed wordt afgenomen. Het is ook wel de moeite. In het ergste stadium, vlak na diagnose, betekend dit dat het iedere week moet. Dus beide armen flink aangeprikt. Bepaald geen lolletje. En je gaat dan niet dood voor je tijd maar blijft wel “ziek”. Met veel pijn en ongemak. Toch valt er mee te leven door een persoonlijke aanpassing van voeding en beweging. Het probleem is dat nog steeds niet alle artsen kennis hebben van deze ziekte. Dat betekend dat nog niet iedere patiënt wordt “ontdekt”. Te lang bij de huisarts blijven lopen zonder te weten waar die pijn toch vandaan komt is dus mogelijk riskant. Een duidelijk symptoom is bij sommigen een zonnebruin dat naar koperkleurig neigt. Dat komt dan door het ijzergehalte. Blijf zelf alert. Er zijn verschillende vormen maar de echte ijzerstapeling is dodelijk. Je organen worden vergiftigd met ijzer.
  Mijn man liep ook al een jaar bij de huisarts die beweerde dat het tussen de oren zat. Als we een jaar eerder geweten hadden wat een reumatoloog meteen door had, was hij nu niet zo erg chronisch pijnpatiënt. We hebben geluk gehad omdat zijn organen nog niet waren aangetast. Maar dat was waarschijnlijk op het nippertje. Na 3 maanden wekelijks aderlaten is het nivo ijzer in zone ” niet gevaarlijk” gekomen. En dat is verder een zaak van bijhouden en gezond leven. Het is nu al ruim 11 jaar geleden dat mijn man hulp kreeg om dit te overleven. Maar de pijn blijft.

  • Ik denk overigens dat de MIR-methode wel degelijk helpt bij hemochromatose. Oftewel “ijzerstapelingziekte” wat misschien bij meer mensen een belletje laat rinkelen. Een lichaam luistert naar suggesties. Je eigen overtuiging kan dus heel goed je lichaam zelf aan te sturen om aan je gezondheid te werken. Dat lukt niet zo maar omdat wat je voelt en denkt vaak niet hetzelfde is wat je wilt. Maar hoop doet leven is in de meeste gevallen een goede start.
   Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft. Ziek zijn is een belemmering van de persoonlijke vrijheid. Voorlichting kan heel wat ellende voorkomen,

  • Heb ooit vernomen dat bepaalde medicatie tegen malaria hiervoor een oplossing kan zijn; Heb dit van een persoon die ook een vorm van hemochromatose had en ook aderlatingen heeft gehad; door toevalligheden en studie van een arts heeft hij deelgenomen hieraan; Met succes. Misschien is het een idee om eens navraag te doen hierover ( was eind jaren 70 begin 80)

 8. Hallo Mireille, Ik kwam op jouw site omdat ik op zoek was naar evenwicht in mijn gemoed i.v.m. eetbuien die ik maar niet kan stoppen. Ik ben nog maar 3 dagen bezig, en kreeg eergister een hevige menstruele bloeding, deze is nu weer geeindigd. Dit wilde ik je even melden, ik ga voorlopig door met deze methode.

 9. Hoi mireille,
  Mijn zoon van 14 doet niet de mir methode maar heeft toch al een aantal dagen een spontane bloedneus
  Heb je een tip voor me.
  Zelf doe ik sinds januariregen de mir methode en ik moet zeggen dat er veel veranderd is ik ben blij dat ik je heb leren kennen,en ga hier zeker elke dag mee door.
  Hoop snel wat van je te horen.

  • Beste Miriam,
   Nee, ik heb helaas geen tip voor je. Ik weet niet waardoor zijn bloedneuzen ontstaan. Blijft het te lang aanhouden, laat de huisarts er dan een keer naar kijken. Je kunt hem altijd vragen of hij een week de MIR-Methode wil doen.
   Ik ben blij dat het voor jou goed voelt om te doen en dat je verbeteringen merkt! Wil je een keer op mijn website bij ‘resultaten’ schrijven wat er is veranderd?
   Dankjewel!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Daarom is bloed donor zijn ook zo gezond en je helpt er een ander ook nog mee.Ik geef drie keer per jaar al vele jaren en er is nog steeds een tekort aan donoren dus lieve mensen !

  • Beste Mia,

   Dat weet ik nog niet. Je kunt met de EHBO van de MIR-Methode veel doen, maar of dat bij reanimeren ook kan is iets wat we nog moeten gaan ontdekken. Je kunt dan alleen werken aan emotionele rust. De reanimatie zelf zal beslist moeten worden gedaan, zoals dat traditioneel gebeurt.

   Groetjes, Mireille Mettes

 11. heb inderdaad een flinke bloeding gehad 19 aug .heb 2maanden van tevoren de handelingen gedaan zoals in het introductiefilmpje, kan niet naar lezing zou wel graag die van heerlen hebben meegemaakt maar kan niet alleen op pad.heb zelf 4 dagen in zieken huis moeten blijven bloeding stopte nietkreeg een toeter in mijn neus .en nu durf ik niet meer groetjes annelies

 12. Dag Mireille,
  Ik ben tweee weken geleden begonnen met detoxkuur druppels met affirmatie en minimaal suiker gebruik, tegelijkertijd ook de MIR toegepast, en idd ben ruim 1week eerder gaan menstrueren dan mijn cyclus aangaf. Voel me nu paar dagen na de menstruatie wel wat vermoeid, en slik dan nog weer elixer van ijzer daar mijn HB altijd aan de ondergrens hangt wanneer ik menstrueer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!