Home » Artikelen » 201. Het nut van diarree, vijf oorzaken

Reacties

201. Het nut van diarree, vijf oorzaken — 30 reacties

 1. Hoi,

  Wanneer je je darmen leegt middels natuurlijke stoelgangthee, zorgt dit dan ook voor het loslaten van emoties, spanningen etc? Het is dan natuurlijk wel zo dat je het lichaam zelf een handje helpt? Zijn de positieve effecten hetzelfde of, moet je lichaam dit zelf doen, wil je die 5 nuttigheden van diarree behalen?

  Alvast bedankt!!

  • Beste Magda,
   Nee, als je je lichaam helpt om ‘technisch’ te legen, verander je nog niks aan de emotionele ballast op je darmen.
   Groetjes, Mireille

 2. hoi Mireille, mooi artikel weer en ja.. herkenbaar… ook van de diarree bij menstruatie…! Heb ik momenteel niet meer, ben de overgang voorbij, maar na een paar koppen koffie is de ontlasting heel dun en moet ik rennen. Dat is altijd al zo geweest. Het voelt inderdaad als ‘opluchting’; alles is eruit! We gaan weer ‘schoon’ verder. Groetjes van Marja

  ps. ook na yoga is de stoelgang (er) snel!

 3. zelfgemaakte kefir nemen. Dan is de boel zo weer in balans. Werkt bij mijn dieren ook heel goed.
  Als je dat niet hebt, yoghurt of karnemelk (indien nodig met wat donkere honing)
  En vooral geen activia of zo, zit suiker in en dat maakt het erger.

 4. Appel raspen en even laten staan tot het bruin wordt en dan opeten. Goed voor de goede bacteriën in de darmen heb ik mij laten vertellen in de reformzaak.
  Ik drink water met “Sole”, een oplossing van Keltisch zeezout.
  En ik neem Juso vezels zodra de darmen dit weer kunnen verdragen.

 5. Hoi Mireille,
  Heel graag wil ik je iets vertellen over de MIR-Methode
  weet je voor het slapen gaan doe ik de MIR-Methode zachtjes en zonder aaien
  en dan slaap ik lekker ontspannen in, en dat voelt zo goed, ik heb hem zo`n
  jaar geleden vanbuiten geleerd, en als ik onrustig word gewoon op de dag dan doe ik hem ook gewoon even als rustpuntje en het voelt nog steeds goed lieve groetjes en dank je wel Mireille ♥

  • Beste Anny,
   Heerlijk! Je hebt het altijd bij de hand wanneer je het nodig hebt. Zo zie ik het graag! Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 6. Ik heb juist door het eten van iets verkeerds acute darmverstopping opgelopen.
  De eerste twee keer ging het na een paar dagen weer over, maar de derde keer
  moest ik geopereerd worden en heb een (tijdelijke) stoma gekregen, omdat de dikke darm op springen stond.
  Er zat steeds ongeveer een jaar tussen en het was alle drie keer na het eten van patat in een pretpark (3 verschillende) Normaal kan ik best een patatje eten zonder problemen.

 7. Ik ben benieuwd waar mij slechte ontlasting van komt heb al jaren hier last van ben bezig met waarom ik me zo slecht voel en als er zou worden gevraagd wat heb je nodig is iemand die er voor me is het gevoel dat ik dat nog nooit heb gehad en hier zo naar verlang vader vroeg verloren moeder ziek voor moeten zorgen tot aan haar overlijden zelf veel rugklachten vanaf 18de man getroffen en dacht dat hij er voor me zou zijn maar durfde niks te vragen dacht altijd dat ziet of begrijpt hij toch wel dus niet gescheiden en nu alleen zonder werk en een heel slecht gevoel over me zelf waarom heb ik dit niet eerder gezien inmiddels 52

  • Beste Koory,
   Vaak zijn mensen zo druk met leven, eigenlijk overleven, dat ze geen moment hebben om rustig te kijken wat er nu eigenlijk gaande is. Nu je wat ouder bent en meer ruimte en rust hebt, komt het overzicht en zie je eigenlijk pas wat jou allemaal is overkomen. En het is okee, het geeft je nu de kans om van alles te veranderen en een leven te creëren waar jij je blijer over voelt.
   Sterkte! Groetjes, Mireille

 8. Geachte teame mir methode

  Ik wil graag een reactie geven .Ik heb medicijnen gekregen tegen hartvalen.Daar staat in dat je diaree kunt krijgen.Bij mij is dat het geval.Maar ik mag maar 1 liter vocht hebben.Is dat ook schoonmaken ?

  • Beste Hennie,
   Nee, wanneer je diarree krijgt van medicijnen, is dat een bijwerking. Je kunt dan het beste de medicijnen op je lichaam laten afstemmen, zoals hierboven staat beschreven.
   Groetjes, Mireille

 9. Wat te doen als het om iets besmettelijks gaat? dat staat hier niet bij.
  Ik ben hier momenteel mee geconfronteerd, het gaat om m’n huishoudelijke hulp die vertelde dat haar directe familie volgens hun huisarts iets besmettelijks heeft waarbij sprake is van zowel diarree als overgeven.
  Kun je besmettelijk in de MIR-methode vertalen in parasiteren? het is toch overdracht van ziekmakende elementen.

  • Beste Heni,
   Als je het over besmettelijk hebt, dan gaat het om virussen of bacteriën. Zie in het artikel.
   Groetjes, Mireille

 10. Ja, in deze missie herken ik mij; zuiveraar. Het kwartje is gevallen, mooi, ik ben er aan toe om je boek te lezen. Helaas is je boek uitverkocht ( behalve op bol. Com, voor 50 euro)
  Is er iemand uit de kop van noord Holland of Alkmaar van wie ik het boek mag lenen voor op vakantie? ( vertrek 4 augustus) dan haal ik het bij je op.

  Kieke

  • Beste Kieke,
   50 euro voor het boek op bol.com!? Dat is opmerkelijk! Het is tenslotte nog geen klassieker. Ik heb even gekeken, maar dat is een tweedehands boek die door iemand anders wordt doorverkocht. Het boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ wordt momenteel herdrukt en is vanaf augustus weer beschikbaar. Je kunt je oproep ook op Facebook zetten. Misschien dat iemand het daar aan je wil lenen?
   Groetjes, Mireille

 11. Mag ik er nog eentje toevoegen? Diarree als gevolg van chemo. Darmflora die compleet plat ligt. Hopeloos! Weet iemand een goede manier om de darmen in zo’n geval weer aan de praat te krijgen? Mijn man probeert van alles, maar helpen doet het niet.

  • Beste Noeke,
   Ja, er zijn nog meer oorzaken voor diarree. Ik heb het gehouden bij degenen van mensen die nog niet heel ziek zijn. Darmflora is met probiotica op te bouwen, en mijn huisarts adviseerde om gewoon yoghurt te gaan eten. Ik hoor ook nieuwe verhalen over een ‘poep’-transplantatie’. Dan krijg je de ontlasting van een gezond iemand, zodat je met die gezonde bacteriën weer nieuwe darmflora kunt opbouwen.
   Wens je hem veel sterkte van me?
   Groetjes, Mireille

   • een erg goede, effectieve en goedkope manier om je darmflora weer optimaal te maken is met Kombucha. Het ondersteunt je totale spijsverteringssysteem en ondersteunt in hoge mate de lever werking. Het werkt beter dan met kefir oid. Het is een “zwam” die je zelf cultiveert op thee met suiker. Te bekomen bij mensen die hem zelf gebruiken. Wellicht te vinden via Facebook oid…

 12. Hallo Mireille , dank je wel voor deze wederom prachtige nieuwsbrief .
  Inmiddels heb ik ruim 30 jaar de ziekte van Crohn en al heel veel diarree gehad , onderandere door de MIR methode en rouw en verliesverwerking in mezelf terug gegaan naar het ontstaan van de ziekte en ontdekt dat de oorsprong voor een groot gedeelte lag bij het niet verwerken van het overlijden van mijn opa ( destijds mijn beste vriend) . Mijn niet gehuilde tranen hebben mijn lijf letterlijk via mijn darmen verlaten , zo voelt dat voor mij .

  Hartelijke groet
  Wilma

  • Beste Wilma,
   Wat prachtig dat je zo naar de ziekte van Crohn hebt kunnen kijken en diep hebt kunnen zoeken naar de werkelijke oorzaak! Ben blij voor je dat je hebt kunnen zien dat er diepe emoties onder je klachten zaten!
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille, dank je wel voor dit artikel, het is heel logisch allemaal! Opruiming! Toch heb ik een vraagje. Elke keer als ik ongesteld ben geworden heb ik een paar dagen heel dunne ontlasting en extra krampen. Niemand heeft me kunnen uitleggen waarom dat gebeurt. Is dat dan ook een vorm van loslaten van spanning en emoties? Dan blijf ik bezig, lijkt wel. Alvast dank voor je reactie! Veel liefs, Heleen.

  • Beste Heleen,
   Ja, het loslaten van spanning. Zou het kunnen dat je spanning van anderen overneemt, verzamelt? Misschien goed om dat eens te onderzoeken.
   Groetjes, Mireille

 14. hallo
  ik heb gehoord in het ziekenhuis ,bij diarree en glas cola ,ik pas dit zelf ook toe en het werkt echt en ook heel snel, daarna even nog goed naar de wc en na plusminus 10 min is alles over ,en kun je gewoon weer normaal eten

  • Beste Jolanthe,
   Ja, die tip ken ik ook. Cola doodt alle bacteriën, dus als de diarree door bacteriën wordt veroorzaakt, kan dat een ‘remedie’ zijn. Ook in landen als Afrika.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 15. Dank je wel Mireille vor je nooie artikelen.wat ook goed helpt is wanneer je weer wat gaat eten een boterham met gestampre muisjes,en in Spanje kreeg ik lamsvlees met rijst,en het water waar de rijst mee gekookt was dronk ik met een boiuillonblokje,ook bronwater met amandelpasta,waardoor ik me minder slap voelde.Ik heb daar een ernstige voedselvergiftiging gehad en viel 5 kilo af in een week.groetjes van maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.