Home » Artikelen » 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte! — 250 reacties

 1. Wat een super idee, een Sanatorium!
  Ik werk als (wijk)verpleegkundige en daarnaast (bijna gediplomeerd) energetisch therapeut.Ik zou er zeker voor open staan om daar aan mee te werken.
  Het is inderdaad heel belangrijk dat er een vergoeding zou komen van de zorgverzekeraar en daarbij ook bekendheid bij onder ander huisartsen.

  • Beste Gertrude,
   Ja, goed plan. Ook huisartsen zouden het kunnen aanmoedigen dat mensen tijdig rust nemen, er even tussenuit gaan, om te herstellen, voordat ze zich weer in het drukke leven storten. Ik begin me toch echt af te vragen wat hieruit mag gaan ontstaan! Zoveel mensen die dit een warm hart toedragen! En ik weet ook dat er veel mensen rondlopen die al jaren ditzelfde soort plannen hebben!
   Groetjes, Mireille

 2. Hoi,
  Ik heb van 1996 tot 2002 in een Herstellingsoord gewerkt, is inmiddels gesloten omdat er geen AWBZ regeling van de grond kwam. Maar ik weet dat er nog wel een aantal in het land zijn! Mensen met een burnout, herstel na ziekte, ziekenhuisopname, mantelzorgers ontlasten enz.
  Succes!
  Groet,
  Elisabeth

  • Beste Elisabeth,
   Dan is jouw ervaring in dat herstellingsoord goud waard! Uiteindelijk gaan veel van dit soort fantastische plekken weer dicht vanwege financiën. Dat zou dan als eerste heel goed geregeld moeten zijn… Ik hoop bijvoorbeeld op mensen die een pand of landgoed hebben, dat die zo’n project zien zitten en het ter beschikking zouden willen stellen. Maar dat is misschien wel teveel gevraagd… Ik geloof er wel in dat het gebouwen zouden mogen zijn die volledig ‘vrij’ zijn, dus waar geen huur of hypotheek meer hoeft te worden betaald. Om het zo financieel veiliger te stellen. We gaan het zien!
   Groetjes, Mireille

 3. Wauw, jaaa! Wat een supergoed idee. Ik woon in de buurt van Gent, in Deurle (Sint-Martens-Latem) in de Leiestreek. Dat zou een echte droom zijn die uitkomt. Ik zou reiki geven en vooral luisteren en door mensen hun verhaal luidop te laten doen, hen tot inzichten brengen. Daar ben ik goed in, ik ben emotioneel healer.
  En deze week werk ik ook van thuis omdat mijn lichaam de rust nodig heeft.
  Hou mij op de hoogte als er een brainstorm-meeting doorgaat in het Gentse! Succes!!!

 4. Wat een heerlijk idee om aan zoiets moois mee te kunnen werken, maar ook een heerlijk idee dat er zo’n mooi vangnet bestaat als je ziek bent.

 5. Wat een goed idee ,vroeger was een sanatorium inderdaad normaal.Ik zou zeggen start er één in Callantsoog,heerlijk bij de zee,gratis uitwaaien en jezelf laten vertroetelen.

 6. Erg goed plan….bossen in brabant???? Heb een vriendin die bij een grote verzekeringsmaatschappij inkopen doet zal haar gedachten eens polsen,je weet nooit.Doe zelf al jaren de MIR-Methode en gebruik dit zn in mijn spreekuren als leefstijlcoach.Ben nu bezig om een gezondheidsprogramma op te zetten binnen de lokale tv omroep om zo een groter bereik te krijgen…bewustmaken is mi een groot ding om in het rusthuis in te voeren om zo terugval te voorkomen.

 7. Lieve Mireille, wat een prachtig idee!
  Graag werk ik hieraan mee.
  Ik ben Energetisch genezer en Hotstone Therapeut, werk momenteel als verzorgende in een Hospice en ga binnenkort starten met een 4 daagse cursus: “Creatief omgaan met Rouw en Verlies”.Geweldig om mensen te begeleiden daarmee, denk aan klei, verf, pastel, bijenwas en schrijven. Schrijven is mijn passie, vooral poëzie.Verder heb ik een aantal workshops gevolgd (klankschalen, voetreflex, metamorfose -massage ed)Dit aanvullen met eventuele cursussen is mogelijk.Natuurlijk ook bekend met de MIR methode, ook gedaan.
  Ik woon in Boxtel, in de buurt zou geweldig zijn (ik heb geen auto). Ik zal eventueel geschikte locaties in de gaten houden.
  Lieve, warme groet en succes! Marianne.

 8. Beste Mireille,
  In het blad Spiegelbeeld van september 2016 staat een prachtig pand te koop,gelegen in Noord Ardeche.Het ligt op 1100m.hoogte .Een heerlijk klimaat,zowel in de zomer,als in de winter.
  De sfeer van het gebouw is zeer aangenaam. Ik ben er vele malen geweest,voornamelijk in de Kerstperiode.
  De plek is goed met de auto bereikbaar,binnen een dag,ook in de winter.
  Het gebouw heet : La Vie Tara en het dorp heet Lalouvesc.
  Op blz.27 van het sept.nummer van het blad Spiegelbeeld staan foto’s.
  Meer informatie te verkrijgen bij:
  albertdelouw@spiegelbeeld .nl
  Hartelijke groeten Els.

  • Beste Els,
   Ja, en daar hebben we de ‘Geldverzamelaars’ voor nodig. Mensen die het voor elkaar hebben gekregen om geld bijeen te brengen, zodatzo’n prachtig pand als dat van La Vie Tara aangekocht kan worden. Wie weet wat er nog mogelijk gaat worden…!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Mijn vrouw en ik beheren inmiddels 4 jaar La Vie Tara en zoeken nieuwe doelgroepen. Zoals jij van plan bent zou inderdaad perfect bij ons passen.
    Ook het dorp Lalouvesc waar wij wonen, als pelgrimsdorp en “centre climatique” past prima in dit concept. Eind oktober zijn we in NL zouden we eens, geheel vrijblijvend, elkaar kunnen treffen?
    hartelijke groet, Fred en Patricia Bol

    • Beste Fred,
     La Vie Tara ken ik al van naam. Jullie voorganger was een van de eersten die daar al over de MIR-Methode vertelde aan anderen. Wat fantastisch dat jullie het hebben voortgezet! En ik heb even op jullie site gekeken, en amai, wat is dat een prachtig pand! Nu heb ik nog geen idee hoe een en ander in elkaar te vlechten is, vooral financieel, maar daar hebben jullie vast ideeën over. Ik heb jullie een email gestuurd om elkaar te ontmoeten. Dankjewel voor je initiatief!
     Tot over een paar weken!
     Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille,
  wat een fantastisch plan! ik ben er in de jaren 90 mee bezig geweest, maar de plannen strandden, meestal om financiële redenen, of omdat het pand een andere bestemming kreeg.
  ik doe mee als (wandel)coach, massagetherapeut, MIR-methodebegeleider. In
  een pand ergens op de Utrechtse Heuvelrug of aan zee. Hoe mooi zal dat zijn!
  Hartelijke groeten, José van de Wouw

 10. Wat een mooie gedachte. Ikzelf zit al een tijdje te denken aan een inloop’huis’ waar mensen even de dingen van zich af kunnen praten en waar er naar ze wordt geluisterd. Heel laagdrempelig (zoiets als de praatjeswinkel uit de boeken van Fausto Brizzi).
  Een wat langdurig verblijf in een soort van sanatorium zou ook mooi zijn. Zelf ben ik dan de luisteraar en kan ook wat inzichten uit mijn therapieopleiding inzetten. En misschien een combinatie met samen koken (mijn hobby) en praten/luisteren.

  • Beste Federica,
   Ik denk dat dit soort ‘inloophuizen’ ook goud waard zijn! Het is alleen financieel zo vaak een probleem. Je zou dan zonder huur of hypotheek daar moeten kunnen zijn, zodat je ‘kostenneutraal’ kunt werken. Dan is het langdurig vol te houden! Wie weet wat er nog mag ontstaan, met al die lege winkelpanden in de steden…!
   Groetjes, Mireille

 11. Hoi Mireille, ik heb een geschikte locatie in natuurgebied beschikbaar net over grens in D. Maar geen budget om het geschikt te maken. Het idee spreekt me echter enorm aan en ik was ook al in de richting van een healingplaats aan het nadenken om deze mooie plek een nieuwe bestemming te geven. Als je ideeen hebt om je plannen te realiseren dan zou ik graag verder praten. Groetjes, Inge

  • Beste Inge,
   Ja, wat fantastisch zou dat zijn! Ik heb het net aan iemand geschreven, dat ik hoop dat er mensen zijn die een mooi gebouw in een fijn natuurgebied hebben, waardoor er geen huur of hypotheeklast bij komt kijken, omdat het dan financieel vaak zo’n zware dobber wordt…
   Ik heb je een email gestuurd om te kijken wat er mogelijk is. En wie weet kan ik je initiatief wel via de MIR-Methode site promoten. We gaan elkaar spreken!
   Groetjes, Mireille

 12. Eigenlijk werkt zo’n sanatorium het zelfde als een hospice ,daar wordt je ook zo vertroeteld en is altijd een luisterend oor !In zo’n sanatorium zou je ook met een hoop vrijwilligers kunnen werken !Het was vroeger zo slecht nog niet ,dat ga ik steeds meer beseffen ! Een sanatorium en de gewone bejaarde en verzorgings huizen moeten gewoon weer terug komen ! Ik vind dat een heel goed idee !

 13. Ik vind het een prachtig plan en wat zou het mooi zijn als het op vele plekken van de grond komt en in de samenleving ingeburgerd gaat raken!
  Ik ben auralezer en healer, heb een diep inlevingsvermogen, kan goed luisteren ( vooral tussen de regels door 😉 ), vind het heerlijk om met mensen (echt) in verbinding te zijn, heb helder overzicht over dingen en kan lastige dingen makkelijk overzichtelijk maken.
  Ik woon in Oss en zie mijzelf in de rol van zuiveraar, luisteraar en healer.
  Monique 🙂

 14. Hoi, hoi, het doet me erg denken aan de kloosterbezoeken, waar ik altijd erg tot rust kon komen.
  Nu er veel kloosters hun deuren sluiten, is jouw idee wellicht een prachtige nieuwe invulling , meer gericht op de mensen van deze tijd.
  Als mens, healer en coach ben ik heel blij met jouw inzicht

 15. Hi Mireille,

  Wat een goed en mooi initiatief!! Ik wil me wel aansluiten/meewerken, ik ben een Voetreflextherapeute in opleiding, zit in mijn laatste jaar.

 16. Goedemorgen Mireille,
  Deze missie klinkt mij als muziek in de oren, wat een fantastisch idee. Ik woon in Brabant en zou me heel graag als vrijwilliger willen inzetten voor deze missie. Ik ben een luisteraar een zuiveraar en een verzorger, kan ook goed tuinieren. Jammer dat ik geen miljonair ben, want dan zou ik er m’n geld in steken. Ik ben al een aantal jaar aan het mirren iedere ochtend als vast ritueel!! Ben nooit ziek! Dank je wel dat je deze methode in de wereld hebt gebracht!! Het mooie ervan vind ik dat je het helemaal zelf kan doen. Lieve groet, Corrie.

 17. Een plan naar mijn hart Mireille! Geweldig idee!! Ik stoei al een tijdje om vernieuwing in mijn praktijk te brengen om alles wat kan en doe te bundelen tot een geheel te brengen. Ik moest je boek maar eens gaan lezen om te weten wat mijn missie is. Zelf denk ik dat lichtheid en vreugde brengen mijn sterke kant is, dat krijg ik terug van mijn cliënten. Ik werk o.a. met burnout en mensen die hun temperament niet leven en daar ziek van worden.
  Ikzelf kan er over meepraten… Burnout over het hoofd gezien, o.a. Door werkdruk toch gewoon weer snel aan het werk gegaan. En er alleen in gestaan. Ik denk dat het voor mensen fijn is om steun, warmte, verzorging en aandacht te krijgen zonder oordeel. Je MAG je gewoon een tijdje heel rot voelen, daar aan toe geven, en rusten.
  Ik woon in Tilburg.

  Groetjes, Monique

 18. Beste Mireille,

  Een plan waar we met zn allen kunnen verwerkelijken! Een gebouw vlakbij zee en natuur gebieden. ( geneeskrachtige werking) heeft als voorkeur.Ik kan me inzetten als healers/ coaching. ( luisternaars, zuivernaars. Ik kijk ernaar uit!

  Mvg
  Joann

  • Aan zee inderdaad. Lekkere wandelingen maken met iemand die goed kan luisteren. Lekker eten. Sauna, massage, voetrefkex, yoga. Niks hoeft, alles mag. Ik zou me inzetten als luisteraar en/of decorateur/sfeermaker. Word hier helemaal enthousiast van
   Mijn man is van de financiën wn zakelijke kant dus zou zo een steentje bij kunnen dragen.

   Groet
   Petra

 19. Wat een goed idee! Ikzelf ben op dit moment al 10 dagen zwaar verkouden met een enorm verstopte neus. Ben zelf spiritueel coach & organizer en….neem natuurlijk geen rust. Zucht. Zelf ben je meestal het hardleerst (? is dat goed NL? Denk het niet). Maar een mooi centrum, in de bossen of bij de zee (ik woon in Alkmaar). Ergens waar je de vogels hoort, de lucht kan zien en het ruisen van boven en/of van de golven. Waar je kunt zitten, niks doen (oei…), naar de stilte luisteren. Ik zou daar wat graag mooie meditaties geven, of natuurwandelingen mét of zonder praten, 1-op-1 of in groepjes. Ja, wat een pracht idee! Om daar mijn inkomen mee te kunnen verdienen (of aanvullen). Ik doe mee. Wie nog meer in/rond Alkmaar/Bergen/Heerhugowaard?

  • Hoi Joke , ik heb deze plannen ook al lang en zou heel graag met jou in contact willen komen , hierbij mijn mailadres en dan kunnen we daarna bellen en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen . Ik woon nl in Zaandam maar al mijn vrienden wonen in Alkmaar en omstreken en het lijkt wel of ik daar steeds maar weer mijn gelijkgestemden vind.
   Ik hoop echt wat van je te mogen horen,
   Groetjes Corona , mocht het zo niet lukken weet ik zeker dat Mireille nog wel een idee heeft hoe wij elkaar wel kunnen gaan ontmoeten

 20. Een mooi en inspirerend verslag. Het is jammer dat de sanatoria haast niet meer bestaan. Maar hoe zit het met de kosten?
  Het lijkt mij fijn, wanneer er weer een mogelijkheid zou zijn om te kuren en tot rust te komen, wanneer het nodig is.

  • Beste Truce,
   Ik vind dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dus dat het vergoed wordt door ziektekostenverzekeraars. Als die zien hoeveel het uiteindelijk opbrengt om mensen gezond te houden door ze uit een dip te halen, gaan bij hen ook de ogen open!
   Kwestie van met ze in gesprek gaan!
   Groetjes Mireille

   • Ben het helemaal eens met Mireille. Gebruik de “verzekeringspenningen” voor de mensen die willen herstellen en niet voor de Pharmaceutische Industrie!
    Via MIR-Methode en een rustige plek (sanatorium of een moderne naam hiervoor).
    Zodat er weer “mensen komen, die tevreden zijn en niet het najagen van “fortuin” ten koste van alles!

    • Beste Elly,
     We moesten zo lachen, Remco (mijn man) en ik. Hij noemde het woord ‘kuuroord’, ik zei toen ‘MIR-kuuroord’ en toen verbasterde ik het naar het Engels: MIR-cure-oord. Als er zelfs al namen beginnen te ontstaan! We gaan het zien!
     Groetjes, Mireille

 21. Beste Mireille,

  Ik ga nu even heel groot denken en je hoeft er ook niet op te reageren, want je bent waarschijnlijk tevreden met hoe het gaat:)

  Ik dacht : een sanatorium ( of hoe het ook genoemd mag worden) met jouw eigen MIR- methode centrum, waar jij je lezingen kunt geven, er begeleiding gegeven kan worden, naast het rust en gezondheidsdeel,waar mensen op adem kunnen komen.
  Met een eigen tuin, waar mensen kunnen meehelpen of in de keuken om die verrukkelijke maaltijd klaar te mogen maken, zodat mensen die in het centrum/sanatorium komen ook verschillende kanten van zich zelf kunnen ontdekken.
  En natuurlijk is de basis rust, zuiverheid, luisterend oor, misschien een coachingsgesprek, schilderen en wandelen.

  En zo brainstorm ik voort……

  Groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Ja, dat is ook al door mijn hoofd gegaan. Wie weet komt ervan. Die beelden komen ook regelmatig door me heen en ik heb ooit al eens meegedaan aan een initatief, wat uiteindelijk strandde. En een prachtig gebouw wat net voor mijn neus weg werd verhuurd. Maar… als het mijn missie mocht zijn, dan weet ik mensen als jij ook te vinden! Dan komt er gewoon een oproep en dan kunnen degenen meewerken die er zijn. Een groot obstakel vind ik nog: ik zou graag zien dat het verblijf daar vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraars, anders missen we net de mensen met weinig budget die het misschien juist het hardst nodig hebben… We hebben een paar bruggenbouwers nodig die in gesprek gaan met de ziektekostenverzekeraars. Of die mensen daar kennen en mij met hen in contact willen brengen…
   We brainstormen gewoon voort! En met bundeling van energie kunnen we uiteindelijk veel realiseren!
   Groetjes, Mireille

   • Helemaal mee eens, Mireille,
    Anders is het alleen toegankelijk voor mensen met een wat ruimere beurs.

    Het is wel een tijd vol verandering, dus in die zin ben ik positief dat er tenminste een vooruitstrevende zorgverzekeraar is die open staat voor een sanatorium. Die kan denken in preventief en zelfhelend vermogen. Wat dat betreft kan jouw werk als een catalysator werken, aangezien het zich nu steeds meer verspreid en bekendheid krijgt.

    We moeten alleen wel met een heel goed plan komen.
    Ik kan eens kijken wat ik te weten kan komen in landen waar je nog sanatoria hebt en hoe dit geregeld is met de zorgverzekering.

    En, zijn er mensen werken bij een zorgverzekeraar of er contacten hebben?
    groet, Tatjana

    • Beste Tatjana,
     Weet jij, of iemand anders, welke zorgverzekeraar daarvoor open zou kunnen staan? Welke progressief denkt?
     Groetjes, Mireille

     • Hoi Mireille,

      Toen ik je vraag las, dacht ik meteen aan DSW. Een kleinere op de markt. DSW rekent zelf de premie uit, en heeft al een paar jaar de premie per maand lager dan dat de overheid uitrekent. Verder hebben ze een simpele en overzichtelijke pakketten waar je uit kan kiezen, waardoor het niet zo’n warboel wordt. Verder heb ik bij hen het gevoel dat zij misschien wel in zijn voor verandering op de markt. Wie weet.

      Warme groet, Wendy ♥

 22. Hallo lieve Mensen,

  Wat een prachtige visie , ik
  Ga helemaal mee! Ik zie mijzelf als iemand die heel intuïtief en energetisch deze plekken zal kunnen inrichten. Ik zou yoga en meditatie lessen kunnen geven, en mijn grote passie;
  Met mijn gaven om te “chanelen” zou ik mensen in gesprekken en lezingen zich bewust kunnen maken van de werkelijke kracht en liefde die zij zijn. De bewuste creators worden die zij al Zijn. Door ze een glimps te geven van het voelen in hun vortex , zodat het leven de rest doet. (Ze zitten daar tenslotte niet voor niets ?)

  Ik kan door mijn intuïtieve gaven ook vaak op de juiste plek en tijd zijn, de juiste mensen spreken zodat er grote dingen manifesteren zoals dit soort projecten…

  Indien er concrete plannen besproken gaan worden, hoor ik dat heel graag!!

  Liefs X
  Myriam

 23. Hoi Mireille!
  Je hebt me op een idee gebracht! Dankjewel! Ik ben al een tijd op zoek naar hoe ik mijn bewustzijnswerk nog meer vorm kan geven. Het begeleiden van zieke mensen, in de vorm van ‘luisteren naar’ en ‘praten met’, in ziekenhuis of sanatorium, is een geweldig idee. Ik denk dat ik daar geschikt voor ben. Ik ga op zoek naar mogelijkheden!

 24. Hoi hoi
  Alle enthousiaste initiatiefnemers, ik doe graag mee!
  Ik ben therapeutisch masseur, yoga en voedingscoach, verzorgende, levensgenieter, goede luisterende oren, en heel veel passie.
  Dus laat maar horen!
  Met warme groet,
  Marion

 25. Jazeker Mireille, ik zou daaraan mee willen werken. Goed initiatief! Ik zie mijzelf als schoonheidsliefhebber om de omgeving zo zintuiglijk in te richten dat het veiligheid en geborgenheid biedt. En natuurlijk ook als zuiveraar, zoals in jouw boek beschreven. Want dat ben ik!

  En heerlijk om met mensen samen te werken!

  Fijne dag allemaal,
  Zita Bakker (MIR-begeleidster Amersfoort)

  • Beste Zita,
   Wat is er dan eigenlijk veel mogelijk, he! Lijkt me goed dat we er met veel MIRrors over door blijven praten. Kijken wat we kunnen realiseren!
   Groetjes, Mireille

 26. Ha Mireille,

  Deze visioenen heb ik ook! Zie dan een gebouwen in een groene omgeving waar men kan uitzieken, goede voeding (liefst volgens bloedgroep/genotype), wellness faciliteiten en een luisterend oor. Het liefst zie ik deze helingscentra op het franse platteland.. Tuurlijk wil ik meedenken en meedoen! Laat maar weten wanneer je een DenkTank wilt organiseren!
  Mirren doe ik elke dag weer 2x. Als ik wakker word en als ik ga slapen. doet me zo goed.. 🙂
  groeten
  Cocky van Hesteren

  • Beste Cocky,
   Frankrijk… ja dat zou heerlijk zijn! Ik denk zelf ook aan oorden dichter bij huis. Zodat het niet een al te hoge drempel is. Maar als jij in Frankrijk wilt beginnen, wat heb je dan allemaal nog nodig? Laat maar weten! Wie weet haken er zo een boel mensen bij je aan!
   Groetjes Mireille

  • Op het Franse platteland, dat wordt vast niet vergoed door Zorgverzekeraar. Mireille wil er ook zijn voor de mensen met “een kleine beurs(inhoud). De reacties zijn leuk allemaal. Bos, strand/zee. Wat zal de toekomst brengen!!

 27. Zelf woon ik in Zutphen, dus ik zit te denken aan regio Gelderland of Overijssel.
  Gaaf om te lezen dat er zoveel meer mensen zo’n jaaaaaa-moment hebben.
  Misschien nog iets meer reacties en dan kunnen we wellicht wat concreter gaan worden, bijvoorbeeld een keer afspreken.
  groet, Tatjana

 28. Heerlijk lijkt me dat! Ik zou de luisteraar zijn of de beeldend therapeut zodat je rust leert kennen door bv te schilderen of te tekenen. Even tijd voor jezelf leren in te passen.

 29. Ik ben op internet gaan kijken en lees dat er steeds meer verzorgingshuizen leeg komen te staan de komende jaren. Een kans?
  Zo nadenkend, komt er nogal wat bij kijken. Eerst maar eens mensen die hetzelfde enthousiasme en diverse “skills” hebben bij elkaar brengen.
  Onder tussen ben ik al lijstjes aan het maken van wat er allemaal nodig is aan mensen, middelen en infrastructuur 🙂
  Hartelijke groet, Tatjana

  • Hai Tatjana,
   Ga zo door! En ja, ik denk dat er veel kansen zijn met vele gebouwen die leeg komen te staan… Laat maar groeien in je, je ideeën!
   Groetjes, Mireille

 30. Wat een mooi visioen! Ik hoop dat het zich ook zal gaan manifesteren. Zelf ben ik een luisteraar en zal mezelf met alle liefde inzetten om te helpen en te ondersteunen.

 31. Hallo aan iedereen die dit leest,
  Toen ik dit voorbij zag komen kreeg ik tranen in mijn ogen. Wat een mooi idee. Het zal me veel voldoening geven om mensen te helpen die het nodig hebben. Ik zie mezelf wel als verzorgende in de vorm van een kopje thee met een beschuitje. Of als iemand met een luisterend oor. En om wat huishoudelijke taken te verrichten. En wie weet wat ik nog meer in mijn mars heb.
  Of ik weet of er een plek is waar een sanatorium zou kunnen komen? Daar kom ik wellicht nog op terug. Er staan hier in het mooie Reestdal in Overijssel best wel wat huizen te koop die geschikt kunnen zijn. Rust en ruimte in overvloed.

 32. Ik ben zelf jaren geleden enkele keren gaan rusten in het Namastehuis in Merendree bij Gent (België dus). Het is een kleinschalig project waar mensen die om welke reden dan ook een pauze nodig hebben in hun leven enkele weken van maandag tot vrijdag terecht kunnen. Er zijn luisteraars, zuiveraars, healers en verzorgers maar er wordt ook verwacht dat de gasten volgens hun mogelijkheden zelf mee een stukje verantwoordelijkheid opnemen: helpen koken, deelnemen aan de aangeboden workshops, samen eten, … Ik heb er een tijd van gedroomd om zoiets in mijn eigen regio op te richten, maar het ontbreekt me aan energie en aan aanmoedigers, geldverzamelaars, structuristen, manifesteerders enz.

 33. Lieve Mireille,

  al jaren droom ik van een groot gezondheidscentrum. Een plek waar men met begeleiding van meerdere holistische therapieën terug bij je “I am” kan komen, je terug kan verbinden met je oorspronkelijke blauwdruk, met je gezonde DNA frequentie.
  Hierbij is het belangrijk dat mensen er een tijdje kunnen verblijven.

  Zelf ben ik mijn lichaam super dankbaar, want door verschillende fysieke klachten heb ik veel inzichten gekregen, is mijn bewustzijn enorm gegroeid en heb ik oude kennis van vorige levens weer opgefrist door allerlei opleidingen zoals Spiritual Response Therapy, Touch of Matrix, Aura Soma en Spagyriek.

  Het meest vermoeiende aan ziek zijn, vind ik de compassie van mensen uit mijn omgeving. Ze zeggen vooral “ocharme,…”, maar fysiek helpen doen ze niet. Daarom heb ik dan liever weinig contact met anderen omdat het zó veel gemakkelijker is om in mijn eigen Liefdestrilling en healingsveld te blijven.

  Jaren geleden wou ik met enkele anderen al een eerste samenwerking op poten zetten. Helaas door angst haakten de anderen af.
  Dus heb ik op mijn eentje doorgezet en ik ben er zeker van dat in de zeer nabije toekomst er weer inspirerende mensen mijn pad zullen kruisen.

  Met heel veel Liefde en aards geduld blijf ik dat visioen op etherische lagen voeden, overtuigd dat over enkele jaren dit ook in België mogelijk is.

  HARTegroet,
  Wendy

  • Beste Wendy,
   Ik herken het! Ik ben ook al 2 keer met initiatieve betrokken geweest. De tijd was er nog niet rijp voor? In welke regio wil je iets opbouwen? Zouden we hier een oproep kunnen doen voor MIRrors in jouw omgeving om mee te helpen?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Anny,
   En hoe waardevol zou jouw bijdrage zijn in zo’n hersteloord!
   We blijven gewoon doorgaan met hierover praten en mensen verzamelen!
   Groetjes, Mireille

 34. Dag Mireille,

  Wat een briljant plan en iets waar ik me graag voor zou willen inzetten!
  Ik krijg er meteen energie van.
  Mijn kracht ligt in het organiseren, brainstormen, structureren, vergaderingen plannen en eventueel voorzitten, zorgen dat de gang erin blijft. Daarnaast ben ik een doener, dus een muur schilderen, meubels sjouwen etc. vind ik ook prima.
  Je oproep komt voor mij op een goed moment, ik doe al een tijdje de MIR methode, maar kreeg mijn missie maar niet helder.
  Ik las jouw bericht net en dacht: jaaaaaaa, dit is het!
  Ik blijf graag op de hoogte!

  Hartelijke groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Waar woon jij? In welke omgeving zou jij aan iets mee willen werken?
   Groetjes, Mireille

 35. Hoi hoi,

  Ik ben perplex! Ik ga na een jaar sabbatical weer mijn alkesomvattende salon een doorstart geven. Zeg maar; ‘missie verduidelijken’!
  Maar wel anders dan anders!
  Het artikel ‘sanatorium’ kwam vanmorgen in mijn mail. Toeval bestaat niet!
  Ik denk en ga graag mee in deze visionaire missie.

  Lfs
  Belinda

 36. Wat een goed artikel Mireille,
  Heb mezelf ook mega slecht verzorgd als het gaat om uitzieken.
  Kampte al jaren met vermoeidheidsklachten (die ik na jaren wel terug kon herleiden). Uiteindelijk met burn out klachten jaren doorgewerkt, want je mag toch niet ziek zijn? van huis uit meegekregen, het gaat wel over…
  uiteindelijk dus toch een flinke burn out waarvan ik niet helemaal herstelde binnen een jaar (toen kwam je al na een jaar in WAO traject en dat wilde ik perse niet). Daarna vijf jaar doorgewerkt op mijn tandvlees, want ik wilde zo graag, toen weer hetzelfde verhaal. Ik kon niet meer. Met als resultaat dat ik nu al bijna 10 jaar thuis zit zonder inkomen want UWV vind dat je niks hebt. Werken zit er niet meer in. Zelfs geen vrijwilligerswerk. Is wel altijd mijn doel geweest trouwens om weer aan het werk te komen. Ben zeer gevoelig geworden voor prikkels in alle mogelijke vormen, deze kunnen mij enorm uitputten. Ik schipper continu tussen zaken die mij veel energie kosten en de activiteiten die ik op een dag doe. Ben ik overprikkeld dan kom ik tot bijna niets. Ik had veel eerder aan de bel moeten trekken, want ik ben er vrij zeker van dat ik hierdoor schade heb opgelopen. Althans dat is wat ik concludeer na wat ik aan informatie hierover op internet heb gelezen.
  Dus lieve mensen, laat het alsjeblieft niet zover komen. Je bent maar een mens met één leven en die kunnen nu eenmaal ziek worden.

  • Beste Caren,
   Ja, tot zover een ‘opvoeding om je ‘hard’ te maken’. Hoe naar dat het jou dan uiteindelijk zo lam heeft gelegd… Dankjewel voor je duidelijke woorden en voorbeeld voor anderen. Ik hoop desondanks dat het jou toch langzaamaan beter mag gaan!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Caren, jouw verhaal doet mij denken aan het “leven” van mijn dochter. Die ook nog steeds knokt! Mogelijk zie jij iets herkenbaars op de site van Astrid Davidzon http://www.zoninjeleven.nl,
   mogelijk bij het artikel Perfectionisme. Ik heb gisteren haar webinar gevolgd, heel interessant!
   Succes met MIRren en zoninjeleven!

 37. Grappig, als ik te moe ben, niet lekker in mijn vel zit, dan visualiseer ik dat ik in een sanatorium ben. Ik word heerlijk verzorgd, lig in een bed, met gestreken witte lakens, word naar buiten gereden in de tuin. Oh, wat geniet ik. Rust. Na zo’n visualisatie voel ik mij al stukken beter.
  Dit doe ik al zo lang, en nu heb jij het over een sanatorium. Geweldig.

  • Beste Anna,
   Hoe toevallig! En wat een leuke manier om met je eigen ziek zijn om te gaan! Dankjewel voor het inspirerende voorbeeld!
   Groetjes, Mireille

 38. Hallo allemaal
  Wat een mooi plan, hoe te verwezenlijken.
  Op grote schaal of op kleine schaal?
  Een bed en breakfast kamertje voor iemand die even vertroeteld wil worden en wil uitzieken.
  Zou dat kunnen, ik zie het al voor mij, even voor iemand zorgen, kijken wat diegene nodig heeft.
  Een massage of een creatieve uitspatting, een wandeling in het bos of fietstocht, gewoon niets moeten maar iemand de rust geven de ontspanning een luisterend oor…. kunnen zien wat iemand nodig heeft.

  Of moet het toch op groter vlak, als iemand het groots wil aan pakken, wil ik graag onderdeel zijn in het systeem.

  Ik werk nu in de zorg en zie dat er steeds minder tijd is voor de mens zelf, alles wordt opgeslokt door het op orde hebben van de regelzaken.
  Daardoor gaan we voorbij aan de levensbehoefte van de mens, en dat is een item wat iemand die van uit zijn hart zorgt moeilijker kan.
  Dus een werkplek waar ik echt mijn hart kan volgen zou super zijn.

  wie weet wordt dit werkelijkheid, big smile nu, daar waar een idee geboren wordt, zal er ontwikkeling tot stand komen.

  liefdevolle groet Alda

  • Beste Alda,
   Zo is dat: ‘de geest is uit de fles’, dus zal dit vast in de hoofden van veel mensen verder doorwerken. Overigens kan het op kleine EN op grote schaal. In België is een kleine B&B waar mensen even op adem kunnen komen. 1 gast tegelijk. Het staat ergens op de website. Zoeken! En wat dacht je van een kuuroord, speciaal voor mensen die in de zorg werken? 😉 Als er een beroepsgroep is waar hard gewerkt wordt, is het daar wel! 😉
   We gaan er gewoon verder over nadenken!
   Groetjes Mireille

  • Dit leuke plan is misschien ook te verwezenlijken, als de Zorgverzekering hier aan mee betaald. Op meerdere plaatsen in Nederland zodat het voor een ieder die het nodig heeft, makkelijk bereikbaar is. Inzet van “geselecteerde” vrijwilligers/mensen met een passie, kan ook de kosten nog beperken.

 39. Een artikel naar mijn hart Mireille .Ik ben al decennia jaloers op onze buren .Op het gebied van heilen op allerlei gebied .Ook kruiden voor alles en nog wat ( gewoon in apotheek te verkrijgen)is ook noch wijdverbreid daar ,begonnen natuurlijk in de kloosters .Kuren …heerlijk lijkt mij .
  Volgens mij is het niet alleen goed voor lichamelijke klachten maar ook psychische.Nu krijg je gelijk therapie en pillen maar in veel gevallen zal rust en zorg velen goed doen .Maar ook in DE is men bezig in de zorg te snijden en als eerste is de ouderwetse Kuur aan de beurt .Jammer .Overigens vind ik het heel niet sociaal om verkouden of grieperig op je werk te verschijnen .Dan steek je iedereen aan .Als ik bijv. met de Valyss taxi naar mijn moeder ga ,zorg ik altijd dat ik een sjaal bij me heb .Heb al menig maal bij een grieperige taxichauffeur in de taxi gezeten die qua gezondheid kwetsbare mensen moet vervoeren .Dan houd ik een uur lang de sjaal voor mijn mond .Lieve groet.

 40. Lieve Mireille,
  Dankjewel!!!
  Vaak dacht en sprak ik over een Sanatorium, ik noemde het echter;
  RUSTHUIS- HUIS VAN RUST…….waar mensen weer op adem kunnen komen, een warme plek (die plek had ik zelf ook graag gehad destijds)
  Ik denk echt dat er nood is aan zo’n plek, steeds meer zelfs! Wat mij betreft zou het HUIS VAN RUST aan zee of in het bos (liefst allebei…….Ameland???) mogen zijn!
  Zelf zou ik graag hierin werken als gastvrouw, schoonmaak en vooral ook inrichting. Ik denk dat ik een talent heb gekregen om schoonheid te brengen in een ruimte. Tenminste dat zeggen mensen om mij heen, toevallig nog een paar dagen geleden…….
  Ik hoop van harte dat deze huizen er gaan komen!!!!
  Nogmaals dank Mireille!!!
  Met liefs,
  Anja.

  • Beste Anja,
   Ja, zo kun je zien dat zoveel mensen, zoveel talenten. Ieder z’n eigen manier om bij te dragen! We gaan door met ideeën verzamelen en mensen bij elkaar brengen!
   Groetjes, Mireille

 41. Ha Mireille! Ja, ik wil meewerken aan sanatoria in heel Nederland! Geweldig! Als jonge vrouw had ik al de visie dat er menstruatiehuizen moesten komen voor bloedende vrouwen, waar ze gewoon een week per maand konden verblijven en uitrusten, zodat ze de drie weken erna desgewenst weer op volle kracht konden doorstomen. Mijn omgeving vond me gestoord, durfde er dus niet eens aan te denken. Ik zag oude landhuizen voor me, met prachtig ingerichte, warme, kleurige kamers en overal de mogelijkheid tot klassieke muziek of gewoon stilte. En ruimtes vol fijne, inspirerende dingen om te doen. En een warm poedelbad natuurlijk, alles overal altijd WARM. En overal waar je kijkt schoonheid. Dus houd me op de hoogte! Fenneke

  • Beste Fenneke,
   Wie weet wat er nog van maar waar worden! Ja, de menstruatie van vrouwen is in wezen ook een periode die rust nodig heeft. Het lichaam heeft dan net daarvoor heel hard gewerkt, dus is rust helemaal prima! Wie weet wat er mag ontstaan! We houden het idee gewoon warm! 😉
   Groetjes, Mireille

  • Wat een mooi idee! Zoals een moonlodge waar vrouwen die hun maanstonde (! Dus geen maand-stonde: van de maan!) hadden, konden rusten en zich terug konden trekken met hun zusters.

 42. Hoi Mireille
  Daar zou ik echt wel willen werken ! Mijn hart springt op !

  Ik deed intussen al allerhande cursussen rond healing : psychodynamica, rituelen, helen met kleur en klanken,mineralenleer, Bachbloesems, yoga, transfiguramethode, …Ik geef nu gewoon lessen wetenschappen aan pubers in het middelbaar onderwijs omdat ik graag mensen zie en groepen begeleid, maar ik zou graag iets meer in die aard werken. Als er een vacature komt in mijn buurt, kom ik zeker af ! Ik weet al lang dat dat mijn missie is…maar rekeningen moeten ook betaald worden, zeker als alleenstaande moeder.

  xx Myriam xx

 43. Als mensen eenmaal tot rust zijn gekomen in zo’n sanatorium, zou ik inderdaad mijn ‘luisteraars’ er op af sturen: de dromenvangers van de Vereniging Hartsdromen.nl. Ja; wij helpen nog mobiele mensen met laatste wensen: maar onze EIGENLIJKE missie is het inspireren van nog GEZONDE mensen, om hun DROMEN te gaan leven!! Niet langer door te rennen onder druk van hun omgeving, maar te kijken waar ze nu ECHT gelukkig van worden. Dan heeft je lichaam minder reden om ziek te worden 🙂

  • Hai Denise,
   Ja, het is mooi werk wat je doet! Ik hoop van harte dat meer mensen anderen voordragen aan jullie om aan die hartsdromen te werken, want het is zo’n boost voor je levensgeluk!
   Groetjes, Mireille

 44. Dank voor je tekst. Heb juist deze week rust genomen om te herstellen. Precies wat jij verteld in je verhaal. Weet dus dat ik goed bezig ben.
  Is vakantie ook niet zo iets? Maar vaak zijn we druk in de vakantie, maar eigenlijk is het het moment van rust nemen, zorgen voor je lichaam?

  • Beste Jan Pieter,
   Goed gedaan! Dat is nou eenmaal wat je nodig hebt. Ja, goed bezig! Vakantie is inderdaad zo’n moment, hoewel dat veel mensen nog stress geeft. En… hoe vaak komt het niet voor dat mensen juist in de vakantie ziek worden? Dan kan het lichaam eindelijk tot rust komen en allerlei stress verwerken. En ja, dan komen er klachten waardoor je ook rust móet nemen!
   Fijn herstel gewenst!
   Groetjes Mireille

 45. Wat een goed plan!
  Ik zou eventueel wel willen helpen met de eerste brainstorm sessies, om te zien wie en wat er nodig is.

 46. Beste Mireille, wat een geweldig idee! Ik roep al jaren woonde ik maar in Duitsland en dat vanwege de goede natuurlijke zorg. Zelf ben ik 61 met veel lichamelijke klachten, dus zou niet weten wat ik zou kunnen betekenen voor het opzetten van een sanatorium, behalve dat ik er wel een jaar zou willen verblijven.RUST!!! Ik weet wel dat ik heel goed kan luisteren en mensen heel goed aanvoel en daarmee zou ik graag iets willen betekenen binnen het sanatorium. Maar dat zit dan in de fase dat het al gerealiseerd is. Ik wens met heel mijn hart dat er anderen zullen zijn die het oppakken en gaan doen! Hartelijke groeten, Jacqueline Funcke

  • Beste Jacqueline,
   Naast alle mensen die het opbouwen zijn er ook aanmoedigers nodig! Daar ben jij er een van, dus dankjewel! Overigens heb ik ook bruggenbouwers nodig die dit aankaarten bij de ziektekostenverzekeraars. In Duitsland wordt het vergoed door de verzekering, heb ik begrepen. Ik denk dat het rekensommetje gauw gemaakt is: iemand 3 weken in een kuuroord, of uiteindelijk uitvallen en een uitkering moeten aanvragen. Wat zou meer geld kosten?
   Groetjes, en graag blijven aanmoedigen!
   Mireille

 47. Wat een goed stuk en wat een goed idee! Ik ben voor en zou zo komen werken daar. Ik heb een opleiding energetisch healing gedaan en geeft klankhealingen, reiki, massage, van alle markten thuis om iemand heerlijk te laten ontspannen.

  Ik baal ook zo van het niet ziek mogen zijn en je daar schuldig over voelen, ik werk in de zorg en alleen op een project, kan en mag ook niet ziek zijn. Dat voelt heel vervelend!

  • Nou dan zorg ik dat ik een burn out krijg en bij jou terecht kom,want is er iets heerlijker dan het eiland Texel ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.